Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 2x09 - 16:00-17:00

2007. november 19. 10:13 - Bruti

4 óra. „Köszöntjük utasainkat. A gépet találat érte, ezért a későbbi azonosítás megkönnyítése végett kérjük, vegyék magukhoz fogorvosi leleteiket” –mondhatná a pilóta, de nem mondja, mert a fickó nincs is benne a sztoriban, és amúgy se rohanjunk így. Egyelőre a jó Palmer elnök az exét teremti le. Gyanús, hogy ő engedte el a firkászt. Mondjuk, ez esetben éppen nem Sherry a hunyó, ettől függetlenül nem árt neki a seggberúgás. Több okból is: pl., mert utáljuk, vagy, mert geci. Aztán kiderül, hogy Armus engedte szabadon az emberünket, de hogy Armus ki, na azt még nem árulta el nekünk senki.

No, de gyerünk a lényeghez. Jackék zuhannak bele a nagy californiai bozótosba. A fedélzeten komoly megijedések történtek, konkrétan Malac ügynök bokáig fosta magát, de Nina is kibírta röhögés nélkül. Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Jack Bauer! Ez a fickó úgy emberileg, mint szakmailag alkalmatlan arra, hogy kritikus helyzetekben beszarjon, és most is csak a hazára tud gondolni (persze nem úgy, mint E.T.). Szinte már könyörög Ninának, hogy árulja el, hol a bomba, mielőtt abbahagyják az élést, de az inkább megdöglik, mint hogy köpjön. Majd jön Malac ügynök és hadonászik egy fegyverrel. Ugyan már… ha Jacknek nem sikerült, majd pont neked fog, mi? Aztán megszakad a kapcsolat velük. Húha! Izgi.

Palmer megköveti Sherry-t, ami láthatóan boldoggá teszi a nőt, de továbbra se bízik benne (jól teszi), aztán a firkász a téma. Wielanddel szemben a taktika az lesz, hogy a szavahihetőségét próbálják aláásni. Mike hozza a hírt, hogy Bauerék lezuhantak.

A gép roncsait látjuk, és ki mászik ki belőle? Hát persze, hogy Jack. Kihúz a combjából egy 30 centis fadarabot (ez csak hámsérülés kategória nála) és körülnéz, vannak- e túlélők. Megtalálja Malacorcát: „Maradj nyugodtan öcsi” – nyugtatja, de a stabil oldalfekvést és a légutak biztosítását még hírből se ismeri. Az meg ott kapálózik üléssel a hátán, mint egy mocsári teknős. Jack gyorsan átkutatja, elveszi tőle a mobilját, meg a kulcsait. Továbbhalad és észreveszi Ninát is, aki arccal lefelé fekszik a bozótban, és minden értelemben kimeríti a „fűbe harapott” szófordulatot. Jack első reakciója az volt, hogy körberajzolja, aztán eszébe jut a bomba és újraéleszti. Ahogy egy ismerősöm mondta az elsősegély vizsgán: orrba-szájba lélegeztetés. Tikk…takk… Tikk…takk…

CTU. Fürtöske felfedezi, hogy raksival lőtték ki a repülőt, erre jön Berci és rácsepegteti az orra vérét egyenesen a csaj monitorjára. Aztán le se törli! Jó jó, hogy haldoklik, de azért még nem kell tahónak lenni! Valakik nagyon ki akarják nyírni Jacket és Ninát, szal ezen a nyomon érdemes elindulni. Felbukkan Tóni és nem érti, hogy került egy cellába a két gyanúsított. Berci magyarázza, hogy eredmény kell minden áron, majd Tóni addig faggatja, amíg előadja szomorú történetét a plutóniumról. Ez egy beteg ember, Toncsikám, békén kéne hagyni! Bob és Reza, a Los Angelesi „Legyen ön is Terrorista” vetélkedő két különdíjasa ücsörög a cellában, mikor megjön Berci és belevág a lecsóba: „Na, ha nem döntitek el kurva gyorsan, hogy ki pénzelte Alit, többet fogtok ülni, mint a Buddha szobor!” –üvöltözi.

Szőke és a pasija még mindig az őrsön bambulnak, de Manuel kezd berágni. A dagadt rendőr szól nekik, hogy mennek a Teve utcába, ami nem fasza, mert az a városközpontban van. A jó öreg fánkzabáló nem igen fogta fel a bombás sztorit, de nem mondanám rá, hogy teljesen idióta, inkább csak egyszerű, mint egy raklap. Manuel füstölög egy kicsit és még Jacket is leidegroncsozza felindultságában. Hah… ezt kikérjük a Jack Bauer Fanklub nevében!!

CTU. Az örömapa, meg a vőlegény a fogdában malmoznak. Főnek a levükben, de Reza kezd berágni. Szerinte Bob tud valamit, ezért úgy dönt, haverság ide, vagy oda, elvezeti az ügynököket Warner adatbázisához. Nem akarja elvinni a balhét. Mondjuk, ezt meg is értem. Tikk…takk…

Fürtös elkapja Toncsit és nekiszegezi a kérdést. Mi baja Bercinek? Nem hülye a kis vörös, összerakta képet, csak éppen azt nem tudja, hogy alkalmas- e Berci a vezetésre. Tóni megnyugtatja, hogy semmi baja, csak a torka véres.

Sherry kicsit átírta az elnök beszédét, amin Lynne kiakad. Ez a repedtsarkú még a végén kitúrja a melóból. Van nagy sipítozás, mindenki döntse el maga, hogy kinek van igaza. Személy szerint én unom a nőt. Ugrás. Jack talált egy fasza jelzőpisztolyt, gondolta, ha másra nem is jó, még Ninát szájba lőheti vele, ha sokat dumál. Aztán megjött a segítség, de az első túlélőt (Malacorcát) agyonlövik. „Akkor ezek mégse a barátaink!” -látja meg nagyon helyesen Jack, és a Ninának félretett jelzőpisztollyal mellbe lő egy kétlábon járó military shop reklámot. Elveszi tőle a gépfegyvert, csinál pár fraget és futásnak erednek. Még sántítani is elfelejt, de Jack, mint tudjuk, legendásan tűri a fájdalmat. Elengedi Ninát és lőszert ad neki. Okos… Mókusra mogyorót? Ennyi erővel fejbe is lőhetné magát.

Kate fekszik a földön, egy rosszarcú arab telefonál az ablaknál. Felkelti a csajt és bemutatkozik. Kérem szépen: Syed Ali személyesen. Ha minden igaz, akkor a főgonoszt tisztelhetjük benne, bár a 24-nél sosem lehet tudni. Arra kíváncsi, hogy mit talált Kate az apja gépén, de a „Nem tudom, miről beszél”- duma annyira ócska, hogy azon már Dart Vader is sírvaröhögött, mikor Leia tagadott a halálcsillagon. No, akkor nem marad más, mint a jól bevált testi fenyítés. Kiviszi a zuhanyzóba, ahol a magánhacker van fellógatva, mellette esőköpenyes arab fickó, egy sarokköszörűvel kezében. Mivel nem kapnak választ, belevágnak. Szó szerint. Hát bazmeg… most semmi vicces nem jut az eszembe. Tikk…takk… Tikk…takk…

Nina és Jack kéz a kézben, mint a régi szép időkben. Még rímel is! Azt mondjuk nem értem, hogy Nina miért látja be jobban a terepet, mint Jack, mikor ott áll mellette 2 méterrel, de hát én nem vagyok kommandós, nem tudhatom. Mindenesetre a ribi osztja Jacknek a muníciót, közben egy tárat bespájzol magának megalapozva ezzel jövőjét. Aztán jön az erősítés, leszedik az enemyt, fellélegezhetnénk, de! A csaj megszerzi az eldobott fegyvert, betáraz, Jackre fogja, és az elnökkel akar beszélni. Hát persze, jó hogy nem a Pápával. Mindig ez van, ha egy kis hatalom kerül a kezükbe… hőbörögnek. Ugrunk az őrsre. Bűbájos kis jelenet Szőkenővel és Kisszöszivel. Melegség járja át szívünket, mert ezt a kis árvát elviszi jóságos nagynényje, messze a nagyvárostól, ahol ez a velejéig romlott világ nem kezdi ki gyermeki lelkét, plusz nem kap atomot. Ennek mindenki örül, ők is, mi is, még szipogunk picit, oszt ezzel se kell már foglalkozni. Viszonlátás!

CTU. Ott is jó hírek, Jack életben van, csak hát, itt ez a Nina probléma. Rezát viszik az apósa irodájába, de kér fél percet, hogy beszéljen a menyasszonnyal. Újságolja neki, hogy éppen most nyomja fel apját, mint a kúpot, de Marie-nél nem talál megértő fülekre. Tikk…takk… Tikk…takk…

Az elnökhöz befut Nina hívása, viszont nem akar vele beszélni, így Májkival kell beérnie. Belekezd. Azt találta ki, hogy ugyan adjanak már neki kegyelmet egy még el se követett bűncselekményért. Nevezetesen, Jack Bauer meggyilkolásáért. Höhő! Hülye kurva! Persze Jack benne van a dologban, mivel gyakorlatilag halhatatlan (meg amúgy is ott a 3. évad szerződése a zsebében). Szóval ennek fényében nem is olyan súlyos a helyzet. De Igazságos Palmernek ez komoly morális válságot okoz. Vívódik magában, aztán nagy duzzogva belemegy a boltba és Nina kitálal. Elmondja, hol van Syed Ali, de még nem lőheti le Jacket, mert ugye nincs meg a bomba. Na itt megint pátoszos rész. Mindenki szomorú, Palmer még el is pityeredik kicsit, csak Jack tartja magát egyedül. Már megszokta a stresszt, meg hogy mindig őt akarják kinyírni. Végszóra Lynne is megérkezik, aki közben átírta az elnök szövegét, Sherry jegyzetei alapján. Dúl a csata, minden fronton.

Syed Ali házában folyik a vér, még mindig a magánhackert kínozzák. Most éppen benzinnel próbálják megnyugtatni a bőrét, a csaj meg visít, hogy tényleg nem tudnak semmit. Ez megy egy darabig, aztán Syed úgy dönt, hisz neki és azzal a lendülettel agyonlövi a zsarut. Majd szól a flexesnek, hogy kinyírhatja a csajt is. Hát… így nehezen fogja megszeretni a 18-49-es célközönség.

Utolsó jelenetünkben Jack térdel tarkóra kulcsolt kézzel, Ninánál meg indokolatlan jókedv: „Nem hitted volna, hogy így lesz vége” – vigyorog gonoszan. Vajon hol kapott gellert ez a nő? De csak az amatőrök piszkálják az oroszlán bajszát, és a 24 oroszlánja kétségkívül Jack. Tikk…takk… Tikk…takk…

 

Címkék: 24
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pink Freud 2007.11.19. 10:35:32

Na Bruti, ez egyre jobb. Ha ez már önálló műfaj, akkor te vagy a magyar bajnok. Köszönjük!

sélli 2007.11.19. 10:57:47

Brutilicious :)
A térképes-buborék mindent visz!!! thx!

Gabba 2007.11.19. 11:24:58

"és minden értelemben kimeríti a „fűbe harapott” szófordulatot"
Ez nagyon tecc!

Amúgy én is kíváncsian néztem, meddig fog sántikálni Jack a fadarab eltávolítása után. Két snitt után már futott.

Dorkapa 2007.11.19. 11:34:23

A térképes-bubis az ott van, a többi feledhető, viszont az írás megint jó. :)
Lassan annyira felpörögnek az események, hogy kénytelen leszek egy délután alatt a maradékot torrentelni. Ettől persze még a hétfő nem lesz igazi Brutihogyvót nélkül, visszatérek és várom! :)

Llew 2007.11.19. 11:41:33

A CTU-nak ilyen fapados gépei vannak, hogy Jack-et fadarabok sebzik meg egy repülő lezuhanás során? Azon meg, hogy 3 lépés után nem is sántít mit csodálkoztok? Behegeddt a seb. A Dart-hoz még írjatok oda egy "h"-t, szegény Vader megérdemel annyit. Nina tényleg azt hiszi, hogy hagyják Jack-et meghalni (az hogy eleve képtelen rá az más kérdés)? A sok kis kommandósból úgy is leszedi valaki.
A buborékok megint jók. Lassan össze lehet állítani egy Bruti féle aranyköpés gyűjteményt.

Gabba 2007.11.19. 12:15:32

Fapados hát, mert a CTU-nál is figyelnek arra, hogy mire költik az adófizetők pénzét!

Anak 2007.11.19. 12:26:34

Azért a flexes-vallatós rész nálam mindent visz vallatós témában. Brrr..a legszörnyűb b 24 jelenet.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.19. 12:34:57

Hát a flexen én is kiakadtam, pedig nem most néztem először. Állatok! :D

Dorkapa 2007.11.19. 12:42:02

....ehh, most nézem - és legyetek erősek! - , hogy vasárnap nem lesz 24!!!

Eztmostakkorhogy és mé? Nanemá! :(

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.19. 13:17:57

Akkor most nem kell írnom? Hurrá! ;)
Viccet félretéve, szar, hogy mindig a 24-et tologatják, ha holmi segédmotorkerékpáros megnyer egy háztömbbajnokságot. Na jó, semmi bajom Talmával, de most nézhetjük, ahogy nyalják a szája szélét a 24 helyett.

kukacka 2007.11.19. 13:49:47

Jack simán beférne a Hősök közé: Klermacit veri a regenerációs képessége. Meg úgy egyébként is.
:)

Egyébként köszi Bruti, ez a kedvenc Hogy voltom.!

CTU 2007.11.19. 14:10:34

Nem biztos, hogy jó, ha valaki kritikát ír, úgy, hogy ennyire nem ért hozzá!
Ennek az írásnak a színvonala, nem a film színvonalát minősíti, bármilyen "humoros" is...
:(((

sélli 2007.11.19. 14:18:33

CTU, ez nem KRITIKAI blog... óvass vissza. Vagy ajánlom a képernyőd jobb felső sarkát ALAPOSAN szemrevételezni!

Bruti, te meg nehogy már itt az elején elkezd a lógást! Írjál akkor Talma hogyvoltot :))

zsoltko · http://www.parameter.sk/users/zsocsesz 2007.11.19. 14:19:17

Vasárnap megnézem Bauert/már ha éppen adják/, aztán hétfőn elolvaslak. Néha te nyersz/hörögni például jobban tudok rajtad/.

Hayo 2007.11.19. 14:33:23

A flexes reszben csak az baromi idegesito, hogy olyan hangja van, mintha vasat vagnanak vele, pedig valoszinu hogy ugy haladna az at emberi testen, mint forro kes a vajon.
Szerintem itt tul nagyot aldoztak a hitelessegbol a hatasvadaszta oltaran: (

cooper (törölt) 2007.11.19. 14:34:14

Nem értem, ez az Ali miért nem lőtte le rögtön a buta szőke tyúkot is, kifogyott a skúló? Egy ilyen vérgenya szöszmötöl? Nina is kis genya

Dark Wolf 2007.11.19. 15:27:36

A múltheti kis downhill után ez a hogyvolt újra király volt, majdnem végig röhögtem. Most még a bubik is tetszettek. Jó, h nem olyan parasztságok voltak, mint múltkor, hanem tényleg poénok.

gyz 2007.11.19. 17:02:11

mondjuk az a flexes fickó tuti, hogy nem arab.

egyébként szokás szerint jól szórakoztam, mind vasárnap, mind most.

Továbbra is Nina a kedvencem, és neki drukkolok. Abcug Bauer!

gyz 2007.11.19. 17:06:18

ja, és az milyen, hogy nagyonszőke megkönnyebülten fellélegzik, amikor megtudja, hogy a kiscsaj rendkívüli biztonságba kerül: kemény 80 km-re a várostól.

Gabba 2007.11.20. 12:42:07

CTU: én nem akarok Brutinak benyalni, de ha ilyen stílben tudnék írni, akkor tuti pályát módosítanék.

szando007 2007.11.20. 16:13:46

Háát Bruti, le a kalappal, ez kib...tt jó volt, amúgy mint az összes többi eddigi hogyvolt-od! kb emiatt kezdtem el nézni megint a 24et:) tényleg, az első évadról nem akarsz hogyvoltokat írni? tudom már vége az m1en de jó lenne:):):)

Jah és a nagy vitához csatlakozva(bubi vagy nem bubi) sztem naon jó 5let, és jók amik benne vannak, szóval legyen bubi!!!

csak így tovább!!!

silaris (törölt) 2007.11.20. 18:20:33

ebben a formában ismét a bubi ellen, csak hogy legyen ellenszavazat. hozzáteszem, nekem ez a műfaj (képkommentár) sose jött be.

candyperfumegirl 2007.11.20. 23:21:53

Még csak a captionöket néztem meg/olvastam el, de már szakadok a röhögéstől. :D Legjobb a nyilas, a lostos, George aki utálja amikor ilyen hülye pofákat vágnak, meg persze az utolsó. Csak így tovább!

Gabba 2007.11.21. 12:29:41

Bruti, csak egy kis kekec: a "nagynényje" vagy legyen vicces pl. nagynénnye, vagy helyes: nagynénje

"Mindig ez van, ha egy kis hatalom kerül a kezükbe… hőbörögnek."
A barátnőd ezen sem nevetett? ;-)

blökikutya 2007.11.21. 12:47:35

Ez megint nagyon vicces lett. Mit össze röhögtem! :D
Nem gondolkodsz más hogyvolton is? Szívesen olvasnék tőled, többet is egy héten.

Bunko 2007.11.21. 14:55:07

Megint csak gratulálni tudok! Mostmár én is úgy nézem a 24-et, hogy figyelem a feldobott labdákat, amit tuti, hogy lecsapsz hétfőnként. :)
A buborék is zsír! Kiefer tényleg kiköpött tengerimalac :)))

Szerintem is nyomnod kéne még valamit, pl. egy jó Cobra 11? Azt szoktátok szeretni sixxel a Fotelpatkányokban. :DD

Ja igen, abból új adás lesz felrakva a cc.-re?

EasyFriend 2007.11.21. 19:47:03

" Hát… így nehezen fogja megszeretni a 18-49-es célközönség." :-D
Meg a nyilas kép is tetszett.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.21. 20:42:28

blökikutya! Ha az vagy akire gondolok, akkor meg mit szórakozol itt? ;))

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.21. 20:50:46

Bunko! Gondolkodtam más sorozatokon is, de még nemtom, hogy lenne időm végigvinni egy másikat is... Most úgy néz ki, hogy nincs. De egy-egy kimaradt 24 helyet, össze lehetne ütni vmit.
Walker a texasi kopó se lenne rossz, csak vasárnap du. fel kéne venni. :)

A Fotelpati időnként frissül a cc-n.

Gabba 2007.11.22. 12:32:53

Bruti, javaslom A simlis és a szendét.
Nem egy eksönmúvi, de a dumák nagyon jók. Tiniként is tetszett, de most még jobban értékelem.

sélli 2007.11.22. 14:13:05

Veronika Mars-os hogyvoltot a népnek!!!
Pont valamelyik nap futottam bele tökvéletlenük a simlisbe.. ehh régi szép idők, mikor Bruce-nak még volt haja :))
süti beállítások módosítása