Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01X10 - Koszorúk és más hazugságok

2007. november 18. 12:36 - kiricsiz

Intro. Temetés. Pap búcsúztat valakit, aztán lassan rájövünk, hogy Altert. Köröskörül fekete ruhás rendőrök az őrsről. Alter Péter néven temetik, ami érdekes, mert Vida Péterként mutatkozott be legutoljára. Aztán az is kiderül, hogy van felesége, meg gyereke, amit persze nem mondott meg Szivarnak. Szivar ki is van borulva rendesen ettől is. Gergő bá beszélni akar Bordással, de Bordás előbb odamegy Szivarhoz. Szivar viszont beszól neki, na, nem nagyon keményen, csak egy kicsit, de már ez is sok. Merthogy az idióta Szivar Bordást hibáztatja Alter haláláért. Gergő bácsi és Bordás egy esernyő alatt bandukolnak kifelé a temetőből. Ilyet se láttunk még, Szabó ezredes tartja az ernyőt Bordás fölé, és próbál vele haverkodni. Még vadászni is meghívja az őrnagyot. Természetesen Alterről beszélgetnek, hogy beépített ember volt-e vagy sem. De Szabó nem akar itt erről csevegni, azt mondja, gyere ki egy kis hajnali hajtásra szombaton, ott nyugodtan beszélgethetünk.

Főcím.

Őrs. Lakossági bejelentés érkezett egy szobáztatóról, ki kell menni begyűjteni a prostikat. Kovalikot meg az irodában faggatja Bordás, hogy az utóbbi napokban, miért van annyira szétesve. Kovalik gondolom, azóta van szétesve, amióta az NBH(?)-sok dumcsizgattak vele. Persze erről említést sem tesz, csak annyit mond, hogy nagyon megviselte Alter halála. És valószínűleg ez nem hazugság (maximum nem a teljes igazság).

Móricz és Bordás természetesen megint összeszólalkoznak. Móricz most mond egész értelmes dolgokat is, például, hogy az őrnagynak kicsit rendet kéne raknia az állomány tagjainak fejében, mert senki nem érti, mi folyik itt, poloskák, robbantás, ügynökök, megfigyelés.

Bordás fejtisztogatást tart az állománynak. De ő is csak annyit tud mondani, hogy Bokros ezredes nem árul el semmit a nyomozásról, meg semmiről. Úgyhogy mi, a nézők sem vagyunk sokkal beljebb. Bordás témát vált, Alterre terelgeti a szót, akit meg ugye nagyon sajnál, de nem ő az oka, hogy meghalt. Az eligazítás kellős közepén egyszercsak besétál Kolonics. Bordás ettől még befejezi az agytisztítást, azzal zár, hogy meg kell találni Alter gyilkosát. Bordás és Kolonics az őrs előtt beszélgetnek meg, mert bent nem lehet dohányozni. Bordás folyamatosan bunkózik Koloniccsal, amit eddig nem csinált. A bunkózás abból áll, hogy folyamatosan arra célozgat, hogy Kolonics mindent tud erről az egész dologról, csak úgy csinál, mintha. Közben megérkezik Kende Kriszta. Az őrnagy bemutatja Krisztát a tábornoknak, mire a tábornok megjegyzi, hogy "sokat hallottam magáról". Miután Kriszta elhúz, Bordás le is csap a mondatra: "sokat hallottál róla? még sose beszéltem róla!" Hasonló az egész, mint amikor Alterre gyanakodott, most is minden apróságra felfigyel Bordás és megpróbálja zavarba hozni Kolonicsot. De Kolonics persze kimagyarázza, hogy azt csak úgy mondta, hogy a kiscsaj jobban érezze magát, és ettől jobban menjen a munka. És Molnár Ferenc drámájára hivatkozik. Aztán Bordás még lenyom egy olyan szöveget, hogy Kolonicsnak kellene egy pszichológus, aki mélyaltatásban kihozná belőle az igazságot. Szóval célozgatunk, kóstolgatunk. Kolonics nem nagyon reagál. Ezután hátra mennek a kenelhez, vagyis az udvarra.

Megjön a járőrkocsi. Otyó és Kovalik behozták a kurvákat a szobáztatótól. Kiderül, hogy Otyó az egyiknél vesztette el a szűzességét 13 évesen.

Hátsó udvar. Kolonics szerint Alter Péter sohasem dolgozott az NBH-nál, nem tudják, ki az. Azt, hogy ő Vida Péter százados, csak azért mondta, mert időt akart nyerni, mégse mondhatta azt, hogy a maffia beépített embere vagyok. Vagyis azért temették el Altert Alter néven, mert Kolonicsék a maffiás verziót akarják széthinteni, higgye csak mindenki azt, hogy Alter a maffia beépített embere volt. Ezért nem illik a képbe, hogy Vida Péter százados. Meg a lehallgatások sem passzolnak ehhez a verzióhoz, de úgy látszik, Kolonicsékat ez nem izgatja. A tábornok megígéri, hogy Bordás családját teljes védelem alá helyezi, ha látják, hogy rájuk tapadnak, akkor nyugodjanak meg, ezek jó fiúk. Ebben egyébként az a vicc, hogy eddig is ők követték Bordást és családját, de most legalább van egy jó ürügy. A beszélgetés közben a kamera körbe-körbe köröz körülöttük, nagyon hatásos effekt. Jó poén: Kolonics figyelmezteti Bordást, hogy "Ne keverd a szart!", erre Bordás visszakérdez: "ez is Molnár Ferenc?"

Az őrsön a kurvák táskáját nézegetik a zsaruk. Kriszta kiakad a 20 ezer forintos rúzson, neki ilyenre sohasem telne. Az idősebb prosti, aki megszabadította Otyót a szűzességétől, észreveszi az iratokat rakosgató Kálmán bát, oda is szól neki: "nem hiszek a szemeimnek. Azt mondták, nyugdíjba mentél." Kálmán erre csak annyit vakkant vissza: "ne tegezzen, mert lekurvázom!" A csaj ezen nem kicsit meglepődik. Bezárják a kurvákat a zárkába. Az idősebbik meg kiabál Kálmánnak, hogy "fater, fater, ne játszd már az eszed". Kálmán bá úgy tesz, mintha nem hallaná, még azt is letagadja, hogy a lány neki szól. A fiatalabb ribanc, akit Picurnak hívnak meg megkérdezi az idősebbet, hogy akinek kiabálsz, az tényleg a faterod?

Bordás az irodában kiokítja Otyót, meg Kovalikot, hogy ha kurvákat hoznak be, akkor pontosan kell vezetni a menetnaplót, vagy mit. Mertha esetleg a kurvának az a vicc jutna eszébe, hogy megvádolja a rendőrt azzal, hogy megdugta őt a kocsiban, akkor csak a menetnapló alapján lehet bizonyítani a zsernyák ártatlanságát.

Egyszercsak teljesen váratlanul beviharzik Zsuzsa. Teljesen kivan amiatt, hogy Erika megint a képbe került, nekiszögezi Bordásnak a nagy kérdést, hogy mi ez a hazaköltözés? Persze nincs semmi hazaköltözés, ezt mondja Bordás is. Aztán veszekedésbe fullad az egész, mindenki tiszta idegbeteg. Bordás azt ordítozza, hogy lehallgatják, meg hogy senki nem mondd semmit, minden felettese csak tárogatja a karját. Aztán ő is felteszi a nagy kérdést, nem, nem azt, hogy Zsuzsa szeretsz-e, ez nem az a film, hanem azt, hogy Zsuzsa, ugye te nem vagy benne? Zsuzsa mondja, hogy nem, aztán a gyerekükről kezd beszélni, akit a szíve alatt. Erre Bordás kifakad, hogy ennek a szerencsétlen gyereknek is most kellett jönnie. Persze ebből lesz a nagy sértődés, Zsuzsa kirohan az irodából.

Az őrs előtt Kovalik kocsit szerel, Kriszta meg nézi. Zsuzsa megszólítja Krisztát, és lerendezi a csajt azzal, hogy "nem érdemes időt pazarolnod a főnöködre". Ja, szegény Zsuzsa egyszerre féltékeny Erikára és Krisztára.

Kolonics és az NBH(?)-s kukkoló telefonon megbeszélnek. Új biszbaszt szereltek be az irodába, nehogymá ne tudják figyelni Bordást. Az új eszközt 'T2 gyalog' szerelte föl, akiről nem tudjuk, kicsoda. Valószínűleg Kovalik, akit talán beszerveztek. De lehet, hogy Kriszta.

Bordás a kiskurvát faggatja az irodában. Jól néz ki ez a kiscsaj, habár színészként nem tökéletes, de sebaj. A kurva fiatalkorú, de nem akarja megmondani, hogyan hívják, hol lakik. A személyijét állítólag elégette. Bordás azt a vallatási módszert választja, hogy elkezdi kipakolni a Picur táskáját és sorra dobálja a szemetesbe a piperecuccokat. Erre egyből észbekap a csaj és elmondja, honnan szökött, hogy hívják.

Megjön a seggfej ügyvéd is, akivel a sorozat elején már találkoztunk, Dr. Kirner. Ő a 'Sanyi, az ügyvéd', akiről a kurvák folyamatosan beszéltek a zárkában, ő a kurvák védőszentje, akit remélem Bordás jól pofán nyom valamikor. Van még 7 része rá. Vagy remélem rosszkor lesz rossz helyen, és Malek őt nyírja ki Bordás helyett. Na, ne fantáziáljunk, most itt van és négyszemközt akar beszélni Bordással. Azzal indít, hogy jobb, ha az őrnagy felfogja, hülyeség bezárni a kurvákat, mert úgysem tudnak rábizonyítani senkire semmit, se a kurvára, se a kuncsaftra. A kiskurva meg tökmindegy, hogy kiskorú, mert Kirner annyi orvosi szakvéleményt szerez arról, hogy még szűz, amennyit csak akar. Viszont ajánl egy jó kis üzletet, a csaj szülei befolyásos emberek, akiknek állítólag megérné, hogy a lányuk ne szerepeljen a nyilvántartásban. Inkább tejel a faterja, csak sehol nyoma ne legyen a lányának. Egyszóval Kirner meg akarja vesztegetni Bordást, ha Picurt elengedi. Bordás ebbe nyilván nem megy bele, úgyhogy amikor Kirner kifelé megy a kapitányságról, azt ismételgeti, hogy kicsinálja az őrnagyot.

Kovalik és Kriszta a járőrkocsiban. Kovalik arról faggatja Krisztát, hogy összejött-e Bordással, meg hogy tényleg tegeződnek-e. Aztán rászól Krisztára, hogy azonnal állítsa meg a kocsit. Johnny kiszáll, egy fülkéből telefonál, kitalálhatjuk, kikkel beszél, olyasmiket kiabál a telefonba, hogy nem csinálom ezt tovább, nem vagyok színész. Aztán ráébresztik, hogy ő itt nem pattoghat. Találkozót beszél meg az NBH(?)-sokkal, de megpróbálja kikötni, hogy csakis nyilvános helyen. Be van szarva szerencsétlen, meg nyilván Alter példájából is okult, nem akaródzik neki felrobbanni.

Őrs. Öltöző. Pircsi meghívja Johnnyt az előadására. Úgy látszik változott a széljárás, mert most azt akarja, hogy Johnny jöjjön elé, vagy ilyesmi, szóval mégis járni akar vele. Csak éppen Kovaliknak más programja van, találkoznia kell az NBH(?)-sokkal.

Zsuzsa otthon van, telefonál, aztán nekiáll szétszedni módszeresen a lakását. Már ő is gyanakszik, és az ő idegeit is kezdi szétmarni ez az ügy. Poloskákat keres, és ezt a kukkoló fickó jelenti is Kolonicsnak.

Őrs. Móricz elaludt az éjjeli ügyeletben, Kálmán pedig kihasználja az alkalmat és ellopja Móricztól a zárkakulcsot. Bemegy a zárkába, és kiderül, amit eddig is tudtunk, hogy az idős kurva tényleg a lánya. Kemény 6 éve nem látták egymást. A lánya arra kéri Kálmánt, hogy engedje mán ki. Az öreg zsaru hogyan is tudna ellenállni saját lánya kérésének, tényleg ki is engedi. Nehezen hihető, hogy a szundikáló Móricz ebből semmit nem vett észre, de hát végül is Móricz elég nagy barom, úgyhogy kitelik tőle.

Kovalikot kocsi várja, amelyben Irina és Kolonics ücsörögnek. Első körben elveszik Johhny fegyverét. Második körben pedig ráijesztenek. "Hova visznek?" "A temetőbe."

Zsuzsa eközben módszeresen szedi szét a lakását. Meg is találja az egyik kamerát. Belekérdezi az optikába, hogy kik maguk, mit akarnak. De Zsuzsa a három kamerából még csak egyet talált meg.

Kovalik közben egy érdekes történetet hallhat a temetőben sétálva. A 70-es években a KGB egy szuperügynököt, Maleket, képzett ki, hogy épüljön be az alvilágba és ott jusson el a legmagasabb beosztásba. Az ám, de nem azért, hogy a KGB felszámolja az orosz maffiát, hanem hogy átvegye a hatalmat. Csakhogy Malek '88-ban önjáró lett, és hiába keresik, nem találják. Állandóan átplasztikáztatja az arcát, és persze hamis dokumentumokkal utazik. És ez a fickó hetek óta Magyarországon van. Maleken egyetlen gyenge pontjot találtak az idők során: ha valamilyen sérelem éri őt, vagy akár egy hozzá közel állót, akkor mindig személyesen áll bosszút. Magyarországi működésének egyik bizonyítéka, hogy lelőtték a Luzsin nevezetű orosz üzletembert, akiről már az előző rész végén volt szó. Persze senki nem látott semmit, hiszen Malek találékony és profi. Azért jött Magyarországra, hogy leszámoljon egy bizonyos ügy valamennyi szereplőjével. Bordás lesz az utolsó célpont. Ezért figyelik meg az NBH(?) emberei, ha Malek Bordás közelébe férkőzik, akkor le lehet csapni rá. Bordás sajnos nem lehetett beavatni az akcióba, mert ha tudja, hogy ő a csali, akkor nem tudja eljátszani a gyanútlan csali szerepét. Hiszen ő nem egy minden hájjal megkent hírszerző, Stirlitz, hanem egy kommandós.

Ez semmi, még meglepik Johhnyt azzal is, hogy Alter egyszercsak elősétál, épen és sértetlenül. Alter a mi emberünk - mondja Kolonics - el kellett tüntetnünk. A furgonos trükk lényegét persze nem árulják el a nézőknek. És igazából azt sem hajlandók elárulni, hogy az NBH emberei-e. Ami egyébként felettébb gyanús, reméljük lesz itt még egy-két csavar. Úgyhogy továbbra is NBH(?)-nak írjuk őket. A végső kérdést pedig Kolonics teszi föl: "velünk, vagy ellenünk Kovalik úr?" Főcím.

Címkék: tűzvonalban
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.19. 00:25:04

Most néztem végig három részt, néhol idegesít még az amatőrség, de a történet kezd kerekedni.
Viszont valaki levehetné a főcím végéről azt az idióta Pirx kapitány effektet, mert komolyan a 70-es években érzem magam tőle. Tyúúútyűűűűvíííí.. mint egy hülyegyerek. :D
Hál’ istennek a Hooligansos Csipa féle dalt eltakarították a végéről. Gondolom belátták, hogy ezt mégse kéne. Köszönet érte. :)

A furgonos trükk meg egyszerű. Két tolóajtó a kocsi két oldalán. Az egyiken beszállt, a másikon meg ki, oszt jónapot.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.11.19. 08:16:47

"akit remélem Bordás jól pofán nyom valamikor. Van még 7 része rá. Vagy remélem rosszkor lesz rossz helyen, és Malek őt nyírja ki Bordás helyett."
Héééé! Ennyi spojlert egy rakáson!!!!

reconciliation 2007.11.19. 10:20:47

Nem NBH-sok, már egyszer elhangzott.

"Még mindig azt hiszik, h NBH-sok vagyunk"

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2007.11.19. 12:05:42

vadasz2!

nem, nem spojler, ezt még előtte írtam, csak későn raktam föl. röhögtem is, hogy milyen hamar kinyírták kirnert.

reconciliation,
tudom, hogy nem nbh-sok, de mivel nem mondták meg hogy kik, ezért megmaradtam a régi jelölésnél :nbh(?)

aki követi a hogyvoltot, meg a sorozatot, az úgyis tudja, hogy miért írom így.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.19. 15:36:42

vadász2 · kariblog.blog.hu 2007.11.19. 08:16:47

Pont ezt akartam írni... :-)

Na, most már az alaphelyzet tiszta, a sztori meg egyre jobb lesz. A következő rész után (mikor lesz belőle hogyvolt?) kénytelen voltam úgy felállni, hogy "húbazmeg". Ezt azért nem vártam volna egy magyar sorozattól...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.19. 15:42:12

"Tyúúútyűűűűvíííí.. mint egy hülyegyerek. :D"

Hát még amikor Bordás elkezdi ezt csinálni a fiának a következő részben :-) Rögtön a főcím jutott eszembe... (ez még talán nem számít spoilernek)

Dark Wolf 2007.11.19. 21:07:58

"kénytelen voltam úgy felállni, hogy "húbazmeg"

hát én is. fasza befejezés volt, bár ez most tényleg erősen a 24-re emlékeztetett (nem akarom részletezni, úgyis tudjátok)

Dark Wolf 2007.11.19. 21:08:54

ez előbbi persze a nov.19-es részre vonatkozott

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.19. 21:09:11

Jah.. emléxem Fedor. De tényleg, csak nekem bassza a fülemet?
Amúgy van ebben egy háttérzene, szinti szőnyeg és kiscsengővel verik a ritmust. Na az sertés! Egy baja van, hogy lopott. A 24 soundtrack-ben nagyon hasonló van. Jack on the move címmel. :F

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.20. 03:07:19

bruti
nekem az első kommentem ez volt a tűzvonalról, anno az első rész után, hogy a főcímzenében ez az effekt mennyire gagyi:))
örülök hogy végre mások is szóvá teszik.
egyébként, minden esetlensége ellenére, szerintem, az utóbbi évek legjobb magyar sorozata.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.11.20. 11:01:07

Na, akkor bízzunk benne, hogy kikapják onnan a francba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.20. 12:01:14

"De tényleg, csak nekem bassza a fülemet?"

Én nem hagyom elrontani a sorozat élvezetét ilyen apróságokkal...
süti beállítások módosítása