Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x11 - Az igazság pillanata

2007. november 13. 10:00 - mg_b

Dexter még mindig az átéltek hatása alatt áll: a szeme előtt darabolták fel az anyját, meg talán még másokat is, csoda, hogy őt életben hagyták. Milyen zombi agy kellett már ehhez? De a jelenben sincs babazsúr, vörös falak és rendőrautók mindenütt a garázsban, ahol Angelt leszúrták. A nyomok alapján legalább egy hektoliter vért veszthetett, ami nem kis teljesítmény, de még a vértócsák sem hozzák lázba Dextert. Egyre csak az anyja arcát látja maga előtt.

Rudy közben randizik a műkézzel élő lotyóval, és szexi vonalakat rajzol a hátára meg a kis popsijára, hogy később azok mentén darabolja fel. „Tudod, kicsim, valamivel el kell terelnem a zsaruk figyelmét, mert ez az Angel-dolog kicsit bekavart a tervbe, és te leszel az elterelés.” Debra persze pont a trancsír közepén érkezik, de Rudy egy kis vörösborral meg váliummal álomba szenderíti, hogy tovább ügyködhessen a figyelemelterelésen. Guszta kis karácsonyi szalagokba meg díszekbe csomagolja a lotyó végtagjait.

A kórházban kiderül, hogy Angel életben marad (mi lesz veled, Rudy?), és nagy az ünneplés a kapitányságon. Egyedül Dexter nem táncol örömében, Doakes rá is uszul, hogy még ennek sem tudsz örülni, seggfej? „Vedd le rólam a kurva kezed!”, szól be neki végre Dex, és megy a dolga után: szeretné megkaparintani az aktákat az anyja haláláról.

Reggel megtalálják Rudy ajándékait egy nyilvános karácsonyfa alatt: a megállított falióra a közelben 1:03-at mutat, a végtagcsomagok között pedig találnak egy kazettát, amelyen a félkarú kurva üzeni sírva a zsaruknak, hogy bekaphatják. Amatőr pöcsök, komolyan azt hittétek, hogy a Perry a hűtőkocsis? Hát nem. LaGuerta már nevet a markába a kapitány újabb felsülése miatt, de a faszi jól leváltja a nyomozás éléről, és Doakes őrmestert teszi a helyébe. Aztán még később hadnagyként is leváltja, hoz a helyébe valami másik latina népnemzeti hőst. Ezt megszívtad, gülüszemű!

Rita kölykei picsognak a papa miatt, van néhány jelenet erről, de olyan szinten fillerszagú az egész, hogy az botrány. A lényeg, hogy Paul megint sitten van, de Rita azért beviszi hozzá a gyerekeket, lássák, milyen is az apjuk igazából. Debra meg azért rágja magát, mert Rudy rábeszéli, töltsék együtt a hétvégét a tengeren, mert „beszélnünk kell”. Vazz, ez a legrosszabb két szó egy kapcsolatban! A csaj meg is kéri Dextert, puhatolja már ki a rudidoktor szándékát, mire ő megnyugtatja, hogy „csak a kezedet akarja megkérni, szóval ne vedd már olyan komolyan!”

Angel lábadozik, és az ágyánál ott van a válófélben lévő asszonya, ami hepiendet sejtet, de jön a pofára esés: ápollak én, angyalkám, mert a lányunk apja vagy, de azt ne hidd, hogy egy késszúrás megmenti a házasságunkat – mondja az asszony, és igaza van. Dexter viszont talál egy vércseppet Angel gallérjának a belső felén, ami nem származhat a derekán ejtett sebből, szóval alighanem a támadóé. Ez legalább jó hír. Doakes meg elkezdi a nyomozást valami olyan magánlakás vagy ház után, amelynek saját hűtőszobája van, mert ez jó nyomnak ígérkezik (és a néző tudja, hogy Rudynak tényleg ilyen lakása van).

Dexter közben információra bukkan, egy 1973. október harmadikai (103!) újság szerint a kikötőben kinyírtak négy piti bűnözőt, és egyikük bizony a kép alapján az anyja volt. „Ha éreznék valamit”, gondolja Dexter, „a szomorúság nagyjából olyan lenne… mint amit most érzek.” Komolyan kezdem sajnálni a srácot: vannak emlékek, amelyeket jobb lenne eltemetve hagyni. Szegény kölyök napokig volt bezárva akkor a hajókonténerbe, éhezett, és hat centi magas vérben ült… nem csoda, hogy az lett belőle, ami.

Hanem aztán jön az a rész, ami odabasz. Dexter ellenőrzi Angel fejét, és vért meg fognyomokat talál rajta. „Remélem, bevertem az orrát”, mondja Angel. „Vagy legalább feldagadt az ajka.” Dexternek meg eszébe jut Rudy feldagadt ajka. „Angel, ismered te Rudy Coopert?” „Ja, beszéltem vele a lotyóról.” Bingó, bazmeg! Dexter végre vágja, hogy a frigós dugja a húgát! Hát hogy a picsába nem jöttél rá eddig, bradör?

Gyorsan megkérdi Debrát, romantikázik-e majd a hajón Rudyval, és megnyugszik, hogy nem, mert nyomoznia kell, úgyhogy ki sem lép majd a kapitányságról. Dexter bezzeg kilép, rohan Rudyhoz, hogy szerezzen valami DNS-mintát, mert azért mégiscsak kéned valami szilárd bizonyíték! Talál is a szemétben egy véres vattát, rohan is vissza a laborba összehasonlítani az Angel gallérján talált mintával.

Debrát közben Rudy mégiscsak elcsábítja a kikötőbe (a kikötőbe, bazmeg, ahol Dexter anyját is megölték!), és megkéri a kezét.

Dexter összehasonlíttatja a két mintát, és zsinórban tízszer hívja Debrát, de az a hülye liba enyeleg Rudyval, pezsgőt isznak a kikötőben, Dexter meg azt hiszi, még mindig az épületben van valahol. Aztán Rudy bekap egy mentolos cukrot, és Debrának erről eszébe jut, hogy az egyetlen nyom, amit találtak, egy mentolos cukor csomagolása volt az egyik tetthelyen, egy részleges ujjlenyomattal. Rudy el is mondja, hogy furcsállta is, hogy Debrának nem tűnt fel korábban. Hiszen mégiscsak zsaru, vagy mi az isten? Innen meg már csak egy lépés, hogy elkezdje fojtogatni, amíg el nem ájul a kiscsaj.

Dexter pedig megtudja, hogy a minták egyeznek, és hogy a húga már rég nincs a kapitányságon, hanem elment randizni Rudyval.

Címkék: dexter
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2007.11.13. 10:19:37

Mekkora rész volt,te jóságos ég!!!!Mekkora!!!:D Eddig szimpi volt a hűtőkocsis,ahogy kedveskedik Dex-nek,de most már...hááát....

santinocorleone 2007.11.13. 10:28:07

Nagyon nagy volt! :D

Hány epizód van még a szezonból? S arról van infótok, hogy egyből hozza-é a következő évadot a viasat?

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2007.11.13. 10:34:37

Tudomásom szerint már csak egy...

Denisa Wry (törölt) 2007.11.13. 13:04:43

Igen egy rész van az első évadból, de a másodikból már amcsiknál lement 7. Nem is várok a Viasatra, igaz most sem ott nézem.
Szóval nagyon király sorozat, egy aprócska bajom van vele, "Ha éreznék valamit..." eröltetése.
Értem én hogy nem akarják 100%-ig szinpatikussá tenni Dextert, és azért kellenek ezek a benyögések, de egy idő után igen idegesítő.

Count Adyn 2007.11.13. 13:27:19

Már csak egy rész van de az még ennél is jobb lessz sokkal:)

Pancs 2007.11.13. 16:03:28

Készüljetek a fináléra! Emlékszem, mikor néztem kb 9-10 résznél rájöttem a lényegre, jól el is rontottam magamnak az élményt!
Amúgy szerintem nem az a cél, hogy ne legyen szimpatikus Dex, hiszen ki nem imádja a rendmániás sorozatgyilkosunkat?!

h492019 2007.11.14. 01:15:44

itt szakadt el a cérna, töltöm is az eredetit :)

Denisa Wry (törölt) 2007.11.14. 08:00:30

Megnéztem az utolsó részt, csak ennyi: 10/10

Flankerr 2007.11.14. 08:34:17

A második évad is méltó az elsőhöz..:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.14. 10:53:21

Második évad? Imádtam az elsőt. De a második egyszerűen klasszisokkal jobb. Zseniális.
süti beállítások módosítása