Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x06 - Nocturne

2007. november 09. 11:14 - sixx

Amszterdam, egyetem, sötét. Lány szalad a kihalt folyosókon, akár egy horrorfilm nyitó képsorai is lehetnének, amiket most látunk. Martina éppen angolórára igyekszik és vicceseket mond, aztán megszólal egy mobiltelefon, vagy nem is, a tanárnő hallucinál valamit, és kiszalad. A folyosón sem jobb a helyzet, egy kopasz gazember várja, vagy inkább kettő, de istenigazából egy sem, csak be van szakadva, és inkább főbelövi magát.


Los Angelesben Syd és Vaughn jégkorongozik (Michael Vartan nagy rajongója a sportnak), és nagyon jól érzik magukat, míg meg nem szólalnak a telefonok, és lehet menni melózni. Biztos a világot kell megmenteni. Arvinbácsi eligazít, a cold openben látott csaj egy amerikai kábszerügynök, aki három éve Európában kerget valami új szintetikus drogot - na ettől sokallt be minden bizonnyal az elején. Cahill ügynöknek van egy férje, akit most meg kell keresni, így az egész bagázs átruccan a fű és a kirakatban magukat illegető kurvák városába.

Syd és KémFater a csaj lakását szedi szét, áram nincs, minden égőt kicsavartak a lámpákból a biztonság kedvéért, a család valószínűleg vámpír-életmódra rendezkedett be. KémFater a tévébe rejtve egy laptopot talál (jó, akkor legyen notebook, csak be ne szóljon valaki), welcome to the product placement segment, Dell rocks your world. A noti azonnal életre kel KémFater keze alatt, Syd pedig egy titkos folyosóra lel a szekrénysor háta mögött, bár ne tette volna.


A csaj, vagy a faszija valószínűleg teljesen becsavarodott, és romlott ételeket tárol ipari mennyiségben a fal mögött, valamint megkerül a faszi is - vámpírnak gondolja magát a lelkem, és megharapja Sydet, aztán vért hány rá, de mielőtt teljesen a Kaptárban érezhetnénk magunkat, jön KémFater és lelövi. Csak nem zombi. Sydet vizsgálják egy kicsit, nehogy valami baja legyen - jó hírt hoz az orvos, semmi gáz, a kis harapás majd elmúlik.


Mr. Cahill, akinek mindössze kétperces mellékszerep jutott meglehetősen férfias vonásai ellenére, a boncasztalon fekszik koponyatető nélkül. A drog miatt a palinak alvászavarai és hallucinációi voltak, de az új anyag ezek szerint nem terjed harapással, mert Syd rendben van. Az APO-ban a rajzokat elemezgetik, kiderül, hogy a faszit a neje falazta be, ő meg erre kiírta magából a bánatát meglehetősen szarul sikerült szabadversekben. Syd nem tud aludni, csak a zombira gondol, és kimegy a fürdőszobába. Jajistenem, a klasszikus horrorfilmes klisét látom máris, a "tükörbe nézek - ki van benne - nem én, hanem egy zombi" fajtát, de egyelőre ezt megússzuk, csak egy pókot lát Syd ott, ahol nincs is pók.


Hazajön KicsiSyd és Weiss, a faszi nem maradhat éjszakára, de szemét ez a csaj. Syd úgy érzi nagyon lázas, oké, vettük, a drog csak bejutott valahogy a szervezetébe. Talán a ráokádott vérből? Másnap reggel Syd Cahill feljegyzéseit olvasgatja, amiből kiderül, hogy az ügynökök próbálták megkeresni azt a pontot a múltban, amikor megfertőződtek (talán egy zombiharapás egy coffee-shopban?), ezt is értjük: Syd gyógyulásához a jegyzetek fontosak lesznek. Marshall mindent visszaszerez az első látásra letörölt vinyóról, Cahill a héten egy Gróf fedőnevű csávóval randizik Bukarestben. Ez most valami vicc, kérdezi Syd. Kicsim, a szánkból vetted ki a szót.


A Gróf drogot árul, KémBarbie majd elmegy, és kiszedi/kiveri belőle, hogy pontosan mit is. Dixon nem hiszi, hogy ez jó ötlet, mi sem, mert Syd kurva szarul van, és beavatja KicsiSydet is, bazmeg tegnap 43 fokos lázam volt. Höhö, mondja a húg, az nem fasza, sőt. Ettől Syd még elmegy Bukarestbe, miért is ne. Dix kap egy fejmosást Arvinbácsitól, te nekem ne ugassá' az eligazítás alatt mert kirúglak. Komolyan.


Bucuresti, Syd, Vaughn és KémFater éppen indulni készül, amikor Sydnek hallucinációja támad, és magára önt egy csésze vért. Sebaj, irány a klub, miközben Marylin Manson szól aláfestésnek. Megvan a Gróf, egy nyikhaj, szar bőrdzsekiben. Syd természetesen beszél románul, így a kapcsolatfelvétel egyszerűen megy, de a pali le akar lépni. Syd halózik egy sort megint, jó az anyag, mi? Welcome to the Dope Show, pretty. Ja, nem lelépett, csak az emeleten akar tárgyalni Syddel (értsd: idegbeteg paraszt módjára fegyverrel hadonászni), és hoppácsak, ez is meg van fertőződve, csak kéne egy Milla Jovovich ide, hogy lerúgja a zombik veséjét. A Gróf leüti Sydet, és menekülőre fogja, Vaughn kicsit rálő, majd leüti.


A Gróf kihallgatása teljes gőzzel zajlik, KémFater egy kicsit megfenyegeti, erre mindent elköp: Cahill megbízta azzal, hogy kémkedjen a konkurencia után. Marshall telefonoz, és közli Syddel, hogy a drog, amiről itt nagyban szó van, egy pár napos lappangási idő után átalakítja az agyát, és onnan nincs visszaút. Kösz, Marshall. A cucc neve Nocturne, olyan mint a spuri, csak jobb, mondja a Gróf, aki ezek szerint mégsem fertőzött, csak rettenetesen rossz színész. Akik beveszik az anyagot, nem alszanak, satöbbi. Syd megint hallucinál egy kicsit, azt látja, hogy Gróf orosz rulettet játszik a pisztollyal, közben nem is.


A doki videókonferenciázik Vaughnékkal (csak van gyors net a románoknál is, a minőség kiváló), és kiderül, hogy drog hallucinációkat és álmatlanságot okoz, Syd egyre inkább a hatása alá kerül, de az istennek nem mondja el, hogy baja van, inkább a Grófot fojtogatja egy kicsit.  A cucc nem lehet tudni honnan van, ellenszer sehol, a 28. percben Syd máris halálos veszélyben, nohát. Otthon KicsiSyd kideríti, hogy Cahill nejének utolsó szavai a Grappig Group nevű cseh vegyicéget takarják, annak fejét halózta több példányban a csaj a rész elején, kedves kopaszember. El kell menni Prágába, oszt ellopni az ellenszert, ugyanis a Gróf azt még elköpte, hogy az, amivel Syd megfertőződött, nem az igazi Nocturne, hanem egy szar törzs belőle - azt ugye senki nem feltételezi, hogy a gyártó ki akarná nyírni a fogyasztókat. Van benne valami.


Párga, sötétség, gyárudvar. KémFaterék turbó üzemmódban, Syd keményen hallucinál, és nagyon szarul van, már az apjában sem bízik, sőt, arra kéri, hogy szedálja le. Nincs nyugtató, így inkább megkötözést kér. Vaughn közben betör a vegyiüzembe, ahol a "Rossz Noctrurne törzs - Ellenszer" feliratú kapszulát keresi, Syd pedig egyre mélyebbre merül a hallucinációba, és lefejeli a fatert. Aztán ellóg. Vaughn a laborban rátalál az ellenszerre, ami sárga, innen tudjuk, hogy ellenanyag. Syd szaladgál fel s alá az utcán, és fegyvert fog Vaughnra is. Ez egy nagyon szar anyag, állíapítjuk meg immáron hatvanadjára, de nem izgulunk, mert van még vagy 16 epizód az évadból, tehát megoldódik a dolog.


Syd fegyvere töltetlen, ez a szerencse, mert lelőtte volna Vaughnt, így inkább verekednek egy sort, minek során Syd még harap is, majd vascsövet ragad, de KémFater leszereli. Az ellenanyag beadva, irány Los Angeles, Arvinbácsi boldogan jelenti, hogy sikeres volt az akció, az Interpol leszerelte a labort, és beismeri, hogy Dixnek igaza volt. Dix erre kiönti a lelkét, nekem nem volt képelőerőm, Arvin, ez az én nagy bajom, de most már van, és tudom, hogy te egy geciember vagy, és egyszer majd ki foglak nyírni. Bizony.

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli 2007.11.09. 11:34:15

Na végre egy valóban izzzgis rész! Kösz a hogyvoltot!:)
Nekem inkább 28 nappal később feelingem volt a vérhányós "vámpírtól". Vaughn honnan tudta az 5 db színes fiolából, hogy PONT a sárga az ellenszérum...??? csak kérdezem...

SPOLER KÉRDÉS mégeccer:
Sark lesz még ebben az évadban?

sélli 2007.11.09. 11:36:14

Ja és mégegy: ha Syd megharapta Vaughn-t, akkor ezek szerint Ő is zizi lesz... vagy nem????

Dark Wolf 2007.11.09. 12:01:13

Nem vagyok egy kötekedő geci, de következetesen azt írtad sixx, h Noctrune, pedig Nocturne.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.09. 14:09:48

hmmm....nem rossz:)))
nekem hiányzik a Fogtündér és Sark is.
Ő volt a kedvencem:)))

Gabba 2007.11.09. 17:20:22

Közepesen izgalmas rész volt szvsz, ráadásul limitált Nadja jelenléttel :-(

silaris (törölt) 2007.11.14. 17:22:45

"Vaughn közben betör a vegyiüzembe, ahol a "Rossz Noctrurne törzs - Ellenszer" feliratú kapszulát keresi"
ÁLLAT!!!
jó kérdés sark, én is imádom!
még jó, hogy már kezd gecizni montreálban. :D
süti beállítások módosítása