Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x11 - Döntő bizonyíték

2007. november 09. 07:10 - sixx

Az előző részben Linkoln összefutott a faterral, Tíbeg Bellikkel és egy hashajtóval, Sara Kellerman haverrel, Májki meg Mehónnal. Szukre Merikrúzt kajtatja immáron Mexikó felé haladva, Héjvájörről nem tudunk semmit, de ez nem is annyira nagy baj. Ja, és LinkFater tud valamit, ami az előember ábrázatú fiát felmenti a vádak alól. (És Májkit? Őt joggal tartóztatták le, mert bankot rabolt, vagy nem?)


Önnön kezét lerágni készülő Tíbeggel nyitunk, kint üvöltenek a szirénák, a perverz gyermekgyilkos meg a kezét szaggatja, mint őrült a láncait. Csak jól varrta vissza az állatorvos, ugye? A rendőrök már az ajtót verik, de Tíbeg MEGLÉP előlük, könyörgöm, ennyire hülyének ne nézzenek már! Michael jön, Új-Mexikóban vesz egy GPS-t és valami ampullákat, de a lóvéból nem futja a GPS-re, lopni kell, meg boltost vegzálni, geci vagy, Májki fiam. Jaj, most lelkiismeretfurdalása lesz, mert rászabadította a világra Tíbeget, drogossá tette a csaját és leütötte a börtönigazgatót. Aztán meglát egy templomot. Ne már!

Link és fater a csúnya nagy céget szidja kórusban, ezek nagyon geciemberek, fiam, képzeld, pénzért vesznek választást. Eldzsé próbál értelmes képet vágni, mivel az apjára ütött, nem megy. LinkFater terve: jól lebuktatjuk az elnökasszonyt, mégpedig úgy, hogy egy NSA-alkalmazott lehallgatott egy telefonbeszélgetést az akkori alelnök és kedves testvére között, akit ugye állítólag Link nyírt ki vagy két héttel azelőtt. Nohát. A pendrive eljutott Sara faterjához, aki azóta meghalt, így a felvétel nem lehet másnál, csak Saránál, mert őt ugye nagyon keresik. Közben Miszetrkim belépített embere jön Linket ölni, de nem lesz belőle semmi, mert Link hallása, mint Batmané, egy töltényhüvely nem eshet úgy a padlórta, hogy ő ne hallaná meg. Verekedés, rosszember bárdot ragad, Link kést, békaszájú szőkenő fegyvert. Yippikaye, motherfucker.


Kellerman és Sara egy motelszobában készít elő egy elsőre elég meredeknek tűnő szadomazo szexjelenetet, bondage és domina témakörnek vélem, de lehet, csak szimpla kihallgatás. Kellerman azt szeretné tudni, hogy TankrédiFater mit adott a kedves lányának halála előtt. Semmi más nem érdekes, sőt, még el is fogja engedni, ha elmondja. Sara a sztenderd nemtudommirőlbeszélmaga válasszal él, ez így elsőre hiba, mert Kellerman leveszi a zakóját, és megereszti a fürdővizet. Hm.


Májki gyón. Templomban. Spontán. És közben olyan acot vág, mint Tíbeg a budin ülve, csak neki jól állt, itt meg mi szenvedünk, de nagyon. Link véres kezével folytatjuk, majd egy telefonhívással, mert a gonoszembert hívja Miszterkim, amire természetesen azzal kell reagálni, hogy a halott helyett felvesszük a telefont, és megfenyegetjük az ellent bélkitépéssel. Link egy impulzív ember, és nem kenyere a gondolkodás, ezt harmincvalahány epizód alatt sikeresen a fejünkbe verték. Ugrunk Májkira, aki stoppolt a gyónás után immáron könnyű lélekkel, ezért jó ez a kereszténység, bemegyünk egy ablaktalan helyiségbe, elmondjuk hogy mekkora geciségeket tettünk, és minden oké. A GPS most lesz hasznos, mert Májki a puszta lokalizált verziójának a közepén kódorog, azaz a halál faszán is túl.


Miszterkim Mehónt jön szabadítani, és meglehetősen ideges, mert nem szeret a terepen dolgozni. Azt azért elmondja Mehónnak, hogy Bolsoj Booze-ban lesz a találka, és jó lenne, ha  ezúttal nem lenne elkúrva a küldetés, mert különben. Ja, és mellékesen említésre kerül Mehón fia is, amitől az amúgy is idegbeteg ügynök kiborul egy kicsit. Vissza Eldzséékre, a hülyegyereket viszi a szőkenő, Link és LinkFater megy Májki és Sara után, a búcsú pillanatai nagyon kínosak, valahogy nem érzem úgy, hogy a színészek komolyan vennák ezt az egészet.


Májki az üveghegyen is túl baktat, és közben nézi a GPS-t, Mehón meg anagrammát fejt, mivel a Bolsoj Booze-nak semmi értelme így, de hátha van máshogy. Ooozoj Ebblo? Nem, ez sem az igazi. Aztán egyszer csak szikra gyullad a fejben, ezek számok, koordináták, hoppácsak. Ezt vajh hogy oldották meg a fordításban? Vágunk Májkira, akihez egy furgonos csapat étkezik, és kell nekik a doboz, amiben NEM nitroglicerin van, hanem azok az ampullák, amiket a boltból nyúlt le. Cserébe egy gépet kap Májki, de erre várni kell. Na, most lesz baj.


Kellerman a fürdőben, mit kaptál apádtól, Sara? Semmit. Rossz válasz, jutalma egy gyors merítkezés a fürdővízben, de nem keresztelési célból, hanem fulladásilag. Az első kör lemegy, Sara megijed, de annyira nem, hogy köpjön. Ez sokáig el fog tartani, Kellerman naccerűen szórakozik. Mehón máris a koordináták nyomában, de a kollégáknak nem mondja el, hogy hová tart. Májki a sivatagban a rosszarcú mexikóiakkal dumcsizik, természetesen a Mexikó-Panama járattal lesznek gondok, mert a rosszemberek felismerik Májkit, ráadásul van egy kis gáz az ál-nitroglicerinnel is, mert nem üvegampullában van, hanem műanyagban. Le fogják tesztelni. Hehe. Tíbeg, a félkarú óriás egy parkolóban szenved, de van neki egy nyomkövető izéje, ami majd elvezeti a pénzhez, itt még lesznek érdekes események. Bellik a kórházban egy elsőre szimpatikusnak tűnő nyomozónak adja elő, hogy egy feka srác kirabolta, és nem emlékszik semmire. A sztori sántít, a nyomozó leszarja, hogy Bellik kvázi kolléga, és nem hisz neki, de egyelőre egy szót sem szól, nem úgy az ex-fegyőr, aki jó kis halálos fenyegetést hagy Roy barátja üzenetrögzítőjén. Roy jól van, köszöni szépen, lakosztályt bérelt és kurvákat rendelt, rögvest hármat, mert ha már lúd.


Link és LinkFater az úton, miért is hagytál minket csak úgy ott? És ez minket tényleg érdekel? Nem. Májki egyre idegesebb közben, mert ha kiderül, hogy mi van az ampullában, akkor neki annyi. És kiderül. Az ampullában sós víz van, ennek jutalma halál, de előtte egy meglepetés még: Szukre is rájött, hogy Bolsoj Booze mi is egészen pontosan, és a lehető legjobb pillanatban lép be a kunyhóba. Lövünk. A főgonosz megsebesül, mindenki fellélegezhet. Sara nem, mert Kellerman egy vasalót is elővesz a kínzáshoz, ezt majd belevágja a kádba, és agyonvágatja Sarát az árammal. Jó terv.


Roy kurvázik, és valmi perverz állatságot kér a luvnyáktól, ami 750 dollárba kerül. Nem tudjuk meg mi az, mert mire odakerülne a sor, megjön Tíbeg, és a jussát követeli. Roy próbálja kidumálni magát egy FÉLKARÚ EMBERREL SZEMBEN, ahelyett, hogy pofánvágná. Oké, most utoljára kérdőjelezem meg a sorozat logikáját. Tényleg. Szukre a menetrendről érdeklődik, a főrosszember éppen elvérezni készül, kis barátai meg az életéért könyörögnek. Májki megtudja az ideiglenes reptér helyét, és a gyónás után immáron tiszta lelkiismeretével viaskodik, el kell ezeket az embereket engednem, mondja az arca, vagy azt, hogy megint milyen szar szerepet kaptam, fifty-fifty.


Kellerman Miszterkimmel telefonoz, az utasítás az, hogy ki kell nyírni a csajt, de Kellermannak nincs hozzá túl sok kedve. Tíbeg countryzenét hallgat, pezsgőzik, és a pénzét nézegeti. Aztán rálel valami papírosra, és örül neki. Mi is, mert Robert Knepper kiváló színész. Májki elereszti a sebesült bandavezért, aki elárulja a gép IGAZI leszállóhelyét, értjük a tanulságot. Bellik éppen elhagyná a kórházat, amikor betolják Royt, akit Tíbeg kicsit megölt. A rendőrnőnek pedig kérdései lesznek.


Mehón a sivatagban, megy Májki után, de előtte még az exnejjel telefonoz, mert ez nagyon fontos. Nekünk nem annyira, minek kell így lelassítani a cselekményt? Tudjuk, hogy Mehón szereti a nőt, akkor meg? Eh, mindegy. Szukre és Májki Linket várja, az meg jön, mint a vonat, amikor nincs sztrájk. Ja, és hozta  a fatert is, akit Májki megismer. Kellerman nagy levegőt vesz, és gyilkolni készül, doktornőt, mert muszáj. Nem akarja, mert van neki lelkiismerete, de parancsot kapott, így rövid vívódás után mégis úgy dönt, hogy de, kinyírom. Sara emberkedik a végén még egy sort, aztán imádkozik, és a kádba merül. Na, ez egy jó cliffhanger.

Címkék: a szökés
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babateve 2007.11.09. 07:30:45

Most végülis meghalt Sara? vagy megussza? vagy milesz? kitudja?

Denisa Wry (törölt) 2007.11.09. 07:59:16

babateve: ugye ez csak költői kérdés volt?
Sixx: ne hagyd abba a logika megkérdőjelezését mert így jó a hogyvolt.
Ráadásul T-Bag kiszabadulásán még én is felröhögtem (gúnyosan) pedig általában ebben a sorozatban nem zavarnak a képtelenségek.

igazmondo 2007.11.09. 08:04:38

Hogy mi lesz sárával? Szerintem megdöglik... felesleges mellékszál :-)

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.11.09. 10:30:05

Mi lesz Sara-val? :) Nézd meg a következő részt... Nemhiszem, hogy az író örülne, ha lelőnénk a poént... Ha küldesz email címet, leírom szívesen, hogy mi lesz..

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.11.09. 10:32:08

Sixx! A víz nem cukros víz volt? Biztos sós? Egy kérdés: Lincoln hogy talált M. Scoefieldra, amikor Mahone-nak is GPS kellett?!

kisby 2007.11.09. 11:02:02

cukros víz volt az de ez nem döntő tényezője a sorozatnak(legalábbis nekem:])

sélli 2007.11.09. 11:57:08

Az hagyján, hogy Lincloln hogy talált rá a tesójára, de hogy Szukre, aki olyan sötét, hgy világít a negró cukor a szájában, és Marie Cruz-on kívül semmitésenki nem számít hogy jött rá, hogy BB koordináta, és egyáltalán...

A Hogyvolt jóvolt!:)

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.11.09. 13:55:34

Mint az egyszeri ember: volt ideje gondolkozni... Szerintem Michael elmondta neki, hogy mi is aza BB, csak minket nem tájékoztattak róla.

Gabba 2007.11.09. 17:33:22

Azér' Roynak gratulálok: ott van a tatyóban 5 milla $, és akkor 1000-ről lealkudja 750-re a perverziót a csajjal...

ede bá 2007.11.09. 21:10:15

Tíbeg egyre kezelhetetlenebb és a tetteiért sem vállal kezességet.(érthető okokból)

Gabba 2007.11.10. 10:13:48

Hát nem egy kezes bárány, ammán biztos...

Marla Singer 2007.11.10. 19:46:49

Ez a Májkül színész nagyon gáz!A lopás után a vívódós-rosszulérzemmagam- beugranakamúltképei- templomos- gyónásos rész annyira közhely, hogy már fáj! Kénytelen vagyok azt mondani, hogy mimikai eszköztára kb Steven Segal szinten van! Én tényleg nézem a sorozatot, meg érdekel, meg néha még a cliffhenger is jó és néha sikerül elkerülnöm a rész végén a jövő heti ajánlót, és így marad még meglepi a jövő hétre is amiért érdemes nézni; de kicsit olyan mintha csak a két szép kék szeméért választották volna be!( bár azt írták valahol, hogy az egyik kék csak ...)
süti beállítások módosítása