Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

ER 13x05 - Nehéz ügyek

2007. november 07. 07:43 - zaphodbeeblebrox

Borbélynál nyitunk, Prattet nyírják, ahol az egyik nyírástársának remeg a keze, ennek kapcsán derül ki, hogy senki se jár ott dokihoz, mert minek. Kifelé menet összetalálkozik a félöccsével, akivel közös az apjuk, megdumálják, hogy majd koccannak. Kovacéknál ég a világ... Abby az első munkanapjára készül, Kovac meg a tárgyalásra Mr. Ames miatt, aki a betege volt és beperelte, mert lebénult az egyik karja. Abby sikeresen ráönti Kovac papírjaira a kávét, ez is jól kezdődik. A bíróságon a vécében összefut Kovac és Mr. Ames, kínos hallgatás, Kovac mondani próbál valamit, hogy sajnálja, hogy idáig jutott az ügy, meg ilyenek, de ez elég béna így, hogy közben épp a pöcsét fogja és pisil. Mindegy is, Ames nem hatódik meg tőle, mert kissé sokkoló volt neki, hogy köhögéssel ment a kórházba és félig lebénulva jött ki onnan.

A sürgősségin Pratt eligazítaná Abbyt de mindig közbejön valaki, aki üdvözli, meg közbeszól. Prattnek lassan megint rángani kezd a szeme. Leharapott nyelvű ember jön, Pratt megy vele, Abby mellé Tonyt rendeli. Öreg bácsi, aki az első eset, rögtön problémás, egy perce még jól volt, de már nem. Kezdődik az életmentés, üdv a ringben újra Abby. Bíróságra ugrás (ez ma egy ilyen ugrálós rész a kórház meg a tárgyalóterem között), Mr. Ames és Kovac szempontjából is végignézhetjük, hogy mi is történt. Ames szerint ő türelmesen várakozott, Kovac szerint meg őrjöngött, amiért várnia kell. Én is őrjöngenék, ha 12 órát kéne várnom egy dokira, amíg megvizsgál. Durva. Itt tartunk az ügyben, amikor váltunk Abbyre meg a bácsira, akit intubálnak épp. Kis kopasz sebészfőgecifőnök jön nagy arccal és viszi a beteget a sebészetre, közben jó szokása szerint beszólogat mindenkinek, úgy tűnik épp nincs jó kedve, no nem mintha eddig olyan cukorpofa lett volna.

Bíróság. Kovac emlékezetében járunk: Mr. Ames köhögött nagyon, tüdőgyulladás, Kovac ott akarta tartani pár napig, amit Ames nem akart, mert neki dolgoznia kellett. Ames persze máshogy emlékszik, szerinte Kovac felé sem nézett csak a nővérke foglalkozott vele, míg Kovac dumálgatott Frankkel meg eszegetett, lógatta a lábát. Ezt nehezen tudjuk elképzelni, Kovac nem is olyan. Abbyhez vissza, vitatkozik a kis kopasz köcsög sebésszel, közben a páciens kigyullad, nem egészen értjük, hogy mitől, mert okés, hogy az oxigén gyúlékony, de ki gyújtotta meg és mivel? Épp csak a közelébe értek a betegnek az meg fellángolt. Beszarás.

Bíróság. Kovac szemszöge: mivel Ames kezébe nem lehetett betenni infúzót, ezért kanült javasolt berakni neki a kulccsontja alá. Ehhez Amesnek alá kellett írnia a beleegyezést. Ames szerint Kovac rájuk ijesztett, nem hagyott más lehetőséget nekik, csak hogy beleegyezzenek a kanülbe, pedig az nem is kellett volna, megúszhatta volna pár pirulával. Ames emlékeiben: a folyosón hagyták 3 napig és felé se néztek, nem figyeltek rá a nővérkék sem, Kovac sem, nem kapott enni, nem tudott aludni. Meg különben is 8 beteg volt egy nővérkére, amikor a szabályos a 4beteg/nővérke lett volna. Kovac emlékei: ő megvizsgálta rendesen Amest, aki rendben volt, ugyan zsibbadt a keze, de nem tűnt problémának, még másik ágyat is próbált neki intézni, hogy tudjon aludni kényelmesen. Ames verziója szerint, ő érezte hogy valami baja van, felkúszott a zsibbadás a karján, szólt is a nővérkének de az leintette. Aztán meg agyvérzést kapott hirtelen.

Abbynél a sürgősségin: vérhányós nőnél járunk. Visszatérő beteg, a gastroenterológián már ismerik. A szakdoki szerint operációra van szüksége, mással nem lehet megoldani. Abby másként gondolja, megpróbálja beaortaballonozni, hogy elállítsa a vérzést. Ezen a ponton Abbynek elindul a teje, ami kicsit kínos lehet, ha épp könyékig járunk valakinek a hasában egy kurvanagy csővel, inkább ki is szalad az öltözőbe fejni. Közben vitatkozik Prattel, hogy ne ballonozzák aortán a beteget vagy de. Pratt azért a fejés résznél elhagyja az öltözőt, mert azért már mégse na. Bíróságon, Kovac szemszöge: egy rizikós gyógyszerrel akarta volna kezelni Amest, ami segíthetett volna az agyvérzés okozta bénuláson, igaz kicsit rossz eséllyel, 10% a teljes, 30% a részleges gyógyulás, de Ames visszautasította, mert nem bízott bennük, megijesztette, hogy 10% bele is hal ebbe a gyógyszerezésbe. Én, személy szerint nem hibáztatom Mr. Amest, szar ügy ez. Abbyékhez vissza: Prattel mégis beballonozzzák a vérhányós nőt. Közben Abbyt a bébiszitter hívja, hogy Joe nem hagyja abba a bőgést nem tud mit csinálni vele, nem akar aludni. Abby is előadja a telefonban a Should I stay or should I go now dalt Joenak, a műtőben lévők nem kis derültségére.

Bíróság, Ames ügyvédje szerint az ügyfele azért kapott stroke-ot, mert Luka nem figyelt rá eléggé. Kovac azzal védekezik, hogy nem liheghetett mindig Ames nyakában és hallgathatta meg a szivét minden percben, mert vagy 100 beteget meg kellett még mentenie időközben. Ezen üvöltöznek egy keveset. Az a baj, ha Mr. Ames helyébe képzelem magam, akkor felé hajlok, ha Kovac helyébe, akkor meg neki adok igazat. Na, én se lennék bíró soha. A kórházban: bejön Pratt öccse, de várnia kell a bratyóra. Közben Neela nimfomán utánfutója is leszalad, mert megégett kicsit a kigyulladós betegnél, Ray viszi leápolni a kezét, egymás szemébe nézés, az van. Bíróságon: Ames ügyvédje bemutat egy ilyen volt-ilyen lett videót Mr. Amesről, hogy neki tönkrement ettől az élete, nincs munka, nincs család, nincs pénz, semmi sincs, amióta ez történt vele. Esküdtek vérig hatódnak.

A kórházban: Abby mankóval tanít járni egy törött lábú fickót, közben majdnem eltaknyol, ettől a törött lábú enyhe lefolyású pánikrohamot kap. Pratt öccse csak vár, csak vár, még mindig vár, aztán elmegy inkább. Ray közben Neelát kérdezi, hogy nem baj-e ha a nimfo utánfutójával randizik, Neela a tökéletes érdektelenséget mutatja, úgyhogy Ray eloldalog duzzogva. Tony is megtalálja Neelát, somolyognak ezek ketten egymásra, Tonynak majd' kiesik a szeme a tokjából. Pedig mint tudjuk, otthon, nő, gyerek, na mindegy. Pratt az öccse után szalad, megtudjuk, hogy azért kereste fel, mert Pratthez akarna költözni. mert szar neki otthon, nem tud tanulni meg ilyenek. Pratt nem feltétlenül lekes, de a fiú hat a lelkére, szomorú szemeket mereszt meg lemondóan sóhajt, úgyogy persze megengedi, hogy egy hónapra kipróbálják az odabútorozást.

Kovac az ügyvédjével beszélget, beaggódik, hogy el fogják ítélni, de az ügyvéd szerint az esküdtek mellette állnak. Esküdtekre váltunk, jól kihallgatjuk őket, a végkifejlet az, hogy Kovac a rendszer része, és a rendszer szar. Az én olvasatomban tehát a rendszer és annak a bénasága a hibás, nem Kovac. Majd meglátjuk jövő héten.

Címkék: vészhelyzet
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfonz 2007.11.07. 09:30:33

Tényleg ilyen torzfejűek szerepelnek a sorozatban, vagy csak simán elkúrtad?

zaphodbeeblebrox 2007.11.07. 16:00:56

valamit elkúrtam, magam se tudom mit, eddig is mindent így csináltam. valami beállítás elbeállítódott a knapshotomban valószínűleg. bocs a szereplőktől így a távolból:)

tonton 2007.11.13. 23:27:22

wadafákkis knapshot???

zaphodbeeblebrox 2007.11.14. 11:05:14

azzal vágom ki a képeket a filmből.
süti beállítások módosítása