Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01X06 - A gyanú árnyékában

2007. november 05. 10:12 - kiricsiz

Intro: Lepattant punkcsaj sétál egy parkban. Bebújik a bokorba. Narkót vesz elő. Herka. Mutatják rendesen a műveletet, kiskanál, öngyújtó, felkar elszorítás, még azt is majdnem látjuk, amkor beböki magának. Utána felettébb boldog.

Főcím, összefoglaló.

Szőke picsa fontoskodik riporteri szerepben, mellette opratőr, az is fontoskodik, időnként kiborul. Ők az ál-kékfényes stáb, az NBH-sok, akik beszabadultak az őrsre. Megy a felvétel, a csajszi bemutatja a nézőknek (mármint a Kékfény nézőinek) a 8-as körzetet. Közben Kálmán bá' belemászik a képbe a létrával. Felvétel leáll, operatőr kibukik, pattog. A szőke, jóseggű csaj megvilágosodik és rájön, hogy valami izgalom kéne a jelentbe, úgyhogy rádumálja Johnnyt és Kálmánt, hogy szerepeljenek ők is, mondjuk épp kísérje be Johnny a megbilincselt Kálmánt a cellába. És akkor majd a gondnok arcát jól kitakarják, és a nézők majd azt hiszik, hogy épp most kaptak el egy gonosztevőt.

Épp ezt a jelenetet forgatják, amikor megjön Bordás, leállítja az egészet, ez nem játszótér, meg filmstúdió. "Kálmán, mi ez az egész" - kérdezi a gondnoktól. "Benne leszek a tévében, hoppá." Persze leveteti Kálmánbáról a bilincset, szóval rendet rak.

Alter Szivar lakásán aludt. Alter a konyhában tesz-vesz, Szivar pedig jókedvében csinál róla a mobiljával egy fotót. Erre Alter nagyon meglepően reagál: kitekeri a csaja kezéből a mobilt és törli a képeket. És nyomatékosan azt mondja, "soha ne csinálj rólam fotót". Alter gyanús. Az is a fejezet címe, hogy a gyanú árnyékában.

Bordás, iroda. Az őrnagy a riporternővel próbálja megdumálni a dolgokat. Egyre hangsúlyosabbá válnak képileg a riporternő a figyelemreméltó csöcsei, a csajszi tesz is azért, hogy Bordás is csak erre tudjon figyelni. Persze a profi kommandóst arra is kiképezték, hogy mit tegyen, ha az arcába nyomott két nagy csöccsel próbálják összezavarni a gondolkodását. A csajszi folyamatosan erotikus célzásokat tesz, "ha nekem jó lesz, akkor ígérem, magának is jó lesz". Csak azt nem értem, hogy ennek az egésznek mi értelme, hiszen a csaj NBH-s beépített ember, simán elég lenne, ha megcsinálná a filmet, aztán szevasz. Miért kell még pluszba bedobnia a csöcseit is? Nem az a lényeg, hogy Bordás benne legyen a tévében? Mondjuk azt sem értem, miért kell NBH-s kamustábot kiküldeni. Nem egyszerűbb kiküldeni az igazi Kékfényes, MTV-s stábot? Mondjuk lehet, hogy az NBH nem akarja a véletlenre bízni a felvételeket. Mindenesetre jó csöcsei vannak ennek a csajnak, úgyhogy dramaturgiailag valami halvány indokot azért érzünk a színre dobása mellett.

Alter és Szivar késéssel, de befutnak. Az öltözőben Szivar visszakéri a lakáskulcsát Altertól, mert ezt a fényképes bunkózást már túlzásnak tartja, ezt már nem tudja elnézni. Egyszóval szakít. Vagy legalábbis akar.

Bordás irodájában közben tovább folytatódik a teljesen értelmetlen évődés, vagy mi. "Van magának pisztolya?" - kérdezi a szöszi. Mert akkor felveszik, ahogy Bordás kitáraz.

Öltöző. Szivar és Alter veszekednek. Szivar Alter fejéhez vágja, hogy azért viselkedik ilyen hülyén, mert nem akarja felvállani a kapcsolatukat. Alter erre azt mondja, hogy valójában azért nem akarja nagy dobra verni a dolgot, mert ha megtudnák, hogy együtt járnak, akkor őt áthelyeznék. És azt meg nem tudná elviselni, hogy nem láthatja Szivart egész nap.

Közben azt a narkós csajt látjuk megint, akit az intróban is. Telefonál, méghozzá az anyját hívja. Estére beszélnek meg találkát.

Megint őrszoba. Bordás kitárazza a pisztolyát, szabályosan, előírásszerűen, mert az idétlen, ámde jó mellű riportercsaj erre kérte. Vajon hogyan vette rá mégis? Az őrnagy villámgyorsan csinálja, gyönyörű ez a tárazás, akár egy mozdony. De aztán a jómellű szöszi elcseszi az eddigi részeredményeit is, a következő kérdéssel: "Bordás őrnagy, kellett már éles helyzetben használni a fegyverét?" A kamera ráközelít Bordás megkövült arcára. "Ezt ki mondta magának, hogy kérdezze meg tőlem?" - kérdezi az őrnagy. "Ez csak egy ártatlan kérdés" - mondja a csaj. Bordás teljesen kiakad, de nem értem, miért. Mi abban a gyanús, hogy megkérdezte ezt a hülyeséget a csaj? Bordásnak viszont ennyi elég is volt mára a tévéstábból, meg a jómellűből, nem akar tovább bíbelődni a tévésekkel, Kovalikot bízza meg, hogy foglalkozzon velük. Kovalik be is mutatja a kitárazást, a maga suta, lassú módján. Persze rohadt elégedett magával.

A köztéri kamerák monitorán észreveszik, hogy Marácskadrága injekciós tűket, a narkósok tűit szedegeti a parkolóban. Johnny megnyugtat mindenkit, hogy Marácska sem nem narkós, sem nem díler, sem nem őrült meg, csak Johnny szólt neki, hogy figyelje a narkósokat, és úgy tűnik, Marácska így hajtja végre a feladatot.

Bordás szól Krisztának, hogy hozza be Alter és Szivar szolgálati lapját.

Közben az NBH-s/operatőr fickót látjuk kétségbeesetten telefonálni a főnökeinek, hogy tüntessék el az idétlen riportercsajszit, mert bármilyen gusztusos is a dekoltázsa, de mindent elcsesz.

Bejön Kriszta az aktákkal. "Magát is követik?" - teszi föl az őrnagy a kérdést, és Kriszta mégse nézi őrültnek. A követésről beszélgetnek, Bordás érdekes játékot kezd játszani. Ilyeneket kérdez, hogy "Megbízhatok magában?", aztán összetegeződnek. Meg elmeséli a rendőrlánynak, hogy a közvetlen megfigyelés a legolcsóbb. Valaki közülünk - mondja Kriszta. Szóval az a kérdés, hogy Bordás sejti-e, hogy kriszta az egyik beépített ember, és csak játszmázik vele, vagy tényleg megbízik Krisztában? Nem tudjuk, mindenesetre ahogy a lány kimegy az irodából az öltözőbe, egyből telefonál: "Világos király gyanút fogott. Bennem bízik." Aztán visszamegy Bordáshoz, mintha eszébe jutott volna valami. "Biztos vagy benne, hogy valaki közülünk?" Kriszta bedobja Móricz nevét, hogy szerinte ő a tégla. "Én nem őt szervezném be"- mondja Bordás. Kriszta továbbmegy és bedobja Szivar és Alter nevét is. Alter Bordás szerint is gyanús, mert nem sokkal ezelőtt helyezték ide vidékről. "Küldj a megfigyelt nyakára valakit, akiben feltétlenül megbízik. Legyen tiszta és ártatlan, mint a ma született bárány. Általában új fiúnak hívják" - elmélkedik Bordás, és pont ekkor szól be az ajtón Johnny: új fiú érkezett. Szegény gyerek még be sem tette a lábát, máris gyanús.

Belép az irodába az új fiú. Egyből azzal a hülye szöveggel fárasztja le az örnagyot, hogy hívjon csak nyugodtan Otyónak. Bordás leülteti magával szemben, és megkezdődik a szívatás. Bordás arról faggatózik, hogy mi a srác erőssége. Otyó meg elmondja, hogy információszerzésben jó, megnyílnak előttem az emberek - főleg a romák. A hangulat kezd eldurvulni, Bordás most már azt a kérdést szegezi neki szerencsétlen újfiúnak, hogy miért került ide. Otyó elég jól megadja a választ: azok kerülnek ide, akikért nem kár, a selejt, azért kerültem ide, mert selejt vagyok, vagy ami még rosszabb: cigány. Otyó azt hiszi, hogy Bordás csak azért szívatta, mert cigány, és hogy cigányból úgyse lesz jó rendőr. Pedig Bordás vagy azért szívatta, mert azt hitte, hogy ő a beépített ember, akit a nyakára küldtek, vagy azért, hogy a beszélgetés alatt végig bentlévő Krisztát megtévessze. De Otyó kifakadása után az őrnagy látja, hogy túllőtt a célon. Bocsánatot kér a fiútól, és lenyom egy megható szónoklatot arról, hogy ha be akar illeszkedni, akkor ez lesz az új otthona, mert ez egy nagy család. Egyébként én kértem, hogy ide helyezzenek - mondja a srác -, én itt születtem két saroknyira.

És pont kopognak az ajtón, mert pont probléma van egy úrral. Az a probléma, hogy nem beszél magyarul (csak cigányul, ha jól értem). Otyó egyből meg is mutatja, hogy tényleg ért a cigányok nyelvén, szó szerint és képletesen. Úgyhogy szól a cigánynak, hogy beszéljen magyarul, erre az hirtelen tud már magyarul. A roma fickó problémája valami hangszervásárlásos zűr, ha én ezt most részletezném, akkor egy külön posztot szentelhetnék neki, úgyhogy nem teszem. Lényeg az, hogy Otyó lerendezi az ügyet, mert minden roma ószerest, régiségkereskedőt ismer.

Sőt, kiderül az is, hogy Kálmán bá és Otyó ismerik egymást, mert a romagyereknek nem makulátlan az előélete. De most már jó útra tért. Szóval becsúszott a sorozatba egy ilyen cigánylabirintusos, kitöréses szál, hogyan tud kitörni a gettóból a cigánygyerek. Egyébként egyelőre nem iskolásan van megcsinálva, úgyhogy csak rajta. (Végül is az Esélyegyenlőségi Minisztérium is támogatja a sorozatot.)

Két gengsztert látunk, kocsinak támaszkodva beszélgetnek a horgászatról.

Vissza Bordáshoz. Hívatja Altert. Most ő van soron, az őrnagy vizsgáztatni próbálja, hogy tényleg az-e, akinek mondja magát. De Alter rájön, hogy Bordás miben sántikál, úgyhogy az őrnagy nem folytatja a játékot.

Behoznak az őrsre egy súlyos arcot, meg vele együtt egy csajt, egészen pontosan azt a narkós csajt, akit már az intróban is láttunk, meg aki telefonált a muterjának. Megerőszakolásos sztori, tettenéréssel fűszerezve. Illetve majdnem megerőszakolásos, mert szerencsére nem sikerült, ugyanis közbeléptek a rendőrök. A furcsaság, hogy a kiscsaj nem akar feljelentést tenni. És persze mindenki mindent tagad. A fickót berakják a zárkába. A csajból meg nem lehet kihúzni semmit, Móricz próbálkozik zöld ágra vergődni vele, nulla sikerrel. Aztán beküldi a kicsajhoz Krisztát, hátha majd a nő a nővel.

Közben Bordás mint férfi a férfival. A szakállas arcot faggatja a zárkában a haverkodós módszerrel. A fickó annyit mond, hogy csak játszadozott kicsit a csajjal.

Kriszta sem jut előrébb a narkós bulával. Annyit kap cserébe az erőlködésért, hogy "kopj le".

A fickóról kiderül, hogy beceneve Sandokan. Van egy felfüggesztett börtönbüntetése cigarettacsempészésrt, úgyhogy benne van most nyakig, hiszen ez az ügy a korábbival együtt már megér 9 évet.

Móricz és Kriszta kipakolják a narkós csajszi hátizsákját, egy csomó csempészett cigi kerül belőle elő. Ukrán cigi, ukrán zárjegy. És persze megtalálják a narkós szerszámkészletet, kiskanál, fecskendő, tű, meg ilyenek. Móricz erre ordítozni kezd a csajjal, hogy most már beszéljen. Megérkezik a lány kőrözési lapja is. Állami gondozott, három hónapja szökésben.

Vágunk. A két gengszter közben beült a kocsiba, aminek eddig támaszkdott, és ott beszélgetnek a csajokról.

Ez meg hogy a francba került ide-effektus: megjelenik Kolonics a Kékfény-stábbal, de már új riporternővel. Egy feketét raktak a csöcsös szöszi helyére. Kolonics megpróbálja rádumálni Bordást, hogy nyilatkozzon már léci a Kékfénynek, de az őrnagy viszont tudja, hogyha a nevét, beosztását mutogatják a tévében, akkor könnyen felismerik azok, akik vadásznak rá. Ráadásul vissza sem tud menni a kommandósokhoz, hiszen ahogy az NBH-s nyanya fogalmazott annak idején: jól megfuttatják a médiában. Kolonics azzal kecsegteti, hogy ha visszakerül, akkor vezető beosztásba kerül.

Pénzszállító kocsi. A két gengszter, akik eddig a csajokról, meg a pecázásról beszélgettek, most álarcot húz.

Vágás. Bordás pizzát rendelt, és odaadja a narkós csajnak. Egyszóval kedves vele, eljátssza a 'jó zsarut'.

A két gengszter megtámadja a pénzszállítót. Kiráncigálják az egyik kocsikísérőt. Kicsit megpaskolgatják.

Bordás irodája. A csajszi megbízik az őrnagyban, úgyhogy meg is nyílik, elmondja az igazságot. Arról van szó, hogy nagy nehezen megkereste az anyját, aki anno berakta a zaciba. Találkozót beszélt meg vele ma estére. De annyira felizgatta a találka, hogy elhatározta, szerez egy kis cuccot. Aztán, a piacnál meglátta a copfos fickót, ahogy árulja az ukrán cigit, kileste, hogy egy kukáskonténerben van a raktárja. A terv az volt, hogy lenyúlja a szajrét, elpasszolja, és tud majd rajta venni egy kis füvet. Minden zsír volt, de a homokszem akkor csúszott a gépezetbe, amikor a copfos egyik haverja észrevette, ahogy a csaj lenyúlja a cigit. A copfos meg elkapta, ha nem jönnek a rendőrök, akkor megerőszakolja. Úgy tűnik, Bordás mindenképpen rá akarja húzni a vizes lepedőt az ukráncigi-csempészre, ezért szeretné, ha a csaj tanúskodna. Egyelőre elengedi, de ad neki egy névjegyet, ha valami gond van. És ami elég irreális: 10 ezer forintot. Telik a rendőri fizetésből.

Dolgozik a tévéstáb. Móricz és Bordás persze pont felvétel közben balhézik össze, most azon, hogy az őrnagy szabadon engedte a csajszit.

Vágás. A gengszterek leütik a másik pénzszállító fickót is, ekkor érkezik meg Szivar és Alter. Az egyik gengszter rálő a mordályával Alterre, de nem talál. Ezekután Alter büntet és rendfenntart: pár jól célzott lövéssel leteríti a gengsztereket.

Vágás. A narkós csajszi az aluljáróban vár. Vár és vár. De nem jön az anyja.

A tévések már kint vannak a lövöldözés helyszínén. A riportercsajszi jól érthetően belemondja a kamerába, hogy "Bordás Attila, aki a terrorelhárítóktól érkezett a 8-as körzethez". Közben Bordás és Gergő bácsi beszélgetnek. Gergő bácsi legjobb dumája: "amióta idehelyeztek téged, minden héten van egy lövöldözés. Könyörgöm, ne csináljatok Angyalföldből angyalok városát". Gergő bácsi is észreveszi, hogy itt valami rohadtul nem stimmel. Alter túl jól lő éles helyzetben egy átlagos rendőrhöz képest (akik ugye nem sokat vannak lőgyakorlaton). Meg is kérdezi Bordást: mi volt ez a fiú azelőtt, kommandós? Szóval Alter egyre gyanúsabb, gondolkodhatunk rajta, hogy tényleg az-e, akinek mondja magát, vagy pedig ő is beépített ember? És ha beépített, akkor kinek az oldalán harcol? Sötét, vagy világos? Viszont a lövöldözés örömére Szivar kibékül vele.

Bordás pedig hazafelé hajt a kocsijával, és Gergő bácsi szavai csengenek a fülében: mi volt ez az Alter azelőtt, kommandós?

Az állami gondozott csajszi hiába vár. Bánatában elmegy herkát venni. (Azért ezzel 'az aluljáróban ácsorgó díler'-filmes közhellyel le kéne már számolni, ha tényleg hiteles, realista akar lenni a sorozat.) A díler szól neki, hogy vigyázzon, mert ez most nagyon erős anyag, de a lány mégis elcseszi. Látjuk, ahogy a kiskanálban forralja a cuccot, a végeredményt nem mutatja a kamera, de kitalálhatjuk.

Új vége-főcímzene van! Sokkal jobb, mint a kissé nyálas előző.

Címkék: tűzvonalban
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorkapa 2007.11.05. 10:31:32

Se előtte se azóta nincs meg nekem ez a sorozat, viszont ezt a riporternős jelenetet pont láttam. Azon túl hogy hihetetlen béna volt minden másodperc a csaj az nagyon rendben volt: egy klasszikus szerint blokkolnivaló! :D
A többit meg felejcsükcsakelhamar!...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.05. 13:03:54

Ha valaki lemaradt volna valamelyik részről, és pótolná:

www.mtv.hu/videotar/?tag=4405

sélli 2007.11.05. 17:16:52

Hehe, én is pont a riporternénis részt láttam - kapcsoltam is gyorsan tovább :)) A csaj olyan volt kb. mint AliLarter a Hősökből

sixx · http://comment.blog.hu 2007.11.05. 21:28:19

majd ledarálom egyben...vagy megveszem dvd-n, képes vagyok rá, bizony.

dupi 2007.11.05. 23:23:55

nézni kell nem pofázni :)
süti beállítások módosítása