Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 01x07 - Aranylövés

2007. november 05. 13:38 - kiricsiz

Intro: Bordás fel akarja terjeszteni Altert kitüntetésre a pénzszállító autó rablóinak sikeres hatástalanításáért. Ám azt veszi észre, hogy Alter aktájában az áll, hogy Alter minden lövészeti eredménye 'közepes'. Bordás szerint a dokumentumot meghamisították.

Hajnal van. Szegény narkós kiscsaj meghalt aranylövésben. A zsaruk helyszínelnek, és persze megtalálják a lánynál Bordás névjegyét is. Ráadásul elég durva hibának tűnik, hogy az őrnagy elengedte. (Habár az aranylövéssel bármikor megszívhatta volna a lány.) Bordásnak szét fogják rúgni a seggét a névjegy miatt - a helyszínelő technikus szerint.

Bordás megérkezik az őrsre. Pircsi fogadja a rossz hírrel (aranylövés). És a még rosszabb hírrel: Szabó ezredes várja az irodájában. További esemény, hogy az éjjel elvitték Cézárt. Nem győzzük mondani, Szabó ezredes rohadt jól kitalált karakter, Trokán Péter hatalmas ebben a szerepben. Az ezredes most is vadászruhában van, már korán reggel. Cseszegeti Bordást, amiért odaadta a narkós kiscsajnak a névjegykártyáját, ráadásul el is engedte. Bordás meg mondja, hogy semmilyen jogszabályi alapja nem volt, hogy benttartsa a lányt. Szabó Trokánt viszont nem érdeklik a jogszabályok. Aztán Bordás elmondja, hogy a lány az anyjával akart találkozni, erre persze Móricz és Szabó egyből tudni véli, hogy Bordást csúnyán átverte a csaj. Nyilvánvaló, hogy Gergő bácsinak ez az eset pont jól jött, genyózhat Bordással, mint egy utolsó amatőrrel, "ezt tanítják a kommandósoknál?" Az őrnagy viszont ragaszkodik ahhoz, hogy Eszter igazat mondott. Szabó parancsot ad, hogy keressék meg a lány anyját.

Szabó ezredes elhúz, Móricz számonkéri Bordáson, hogy miért vitték el a kutyát. Bordás megmondja, hogy Cézárt elvezényelték Bokros ezredes parancsára. Móricz követeli, hogy hozassa az őrnagy vissza. Aki erre azt válaszolja, hogy majd akkor, ha Móricz ugyanannyit foglalkozik az embereivel, mint a kutyájával.

Rendkívüli eligazítás. Alter hiányzik, és senki nem tud róla semmit. Kálmán bá' fehér ingben és fekete nadrágban jelenik meg, abból az alkalomból, hogy újból munkába állt. "Kálmán, milyen szépen kicsípte magát. Nyakkendő nem játszik?" - kérdi Bordás. "Há' hülye azér' nem vagyok" - válaszol Kálmán. Az eligazítás lényege: mindenképpen meg kell találni a narkós kiscsaj szüleit. Kálmánnak van egy ismerőse a gyámügynél, azon keresztül próbálják meg kinyomozni.

Van viszont egy furcsaság. Alter telszámát nem tudja senki. Csak a barátnője, de annak meg Frímen megtiltotta, hogy bárkinek megadja. Ez is fura. Persze Szivar nem tud mást tenni, odaadja Frímen számát Bordásnak. Szivar szerint viszont nem érnek semmit a telszámmal, mert Alter nem veszi fel egész nap. De hogy szaporítsuk a furcsaságok számát: Szivar azt sem tudja, hol lakik a barátja. Túl sok titka van ennek az Alternak. Bordás kiküldi Szivart és Krisztát Alter lakására, hátha történt vele valami.

Bordás szereli a rendőrkocsit. Pircsi közben meghívja az esti előadásra, amelyre már annyi ideje (a sorozat kezdete óta) készül. Dr. Horányi Pici a rendező neve és a Hamletet dolgozta fel egészen új felfogásban. Hamletet például Pircsi játssza...

Kálmán bá' haveri kapcsolatán keresztül nyomára akadnak a narkós csaj anyjának. Harmat Kornélnénak hívják és máris van egy gubancolódási tényező: a férje gazdag vállalkozó. Ebből még gondok lehetnek. Móricz és Bordás mennek ki értesíteni a gyászhírről a szülőket.

Kriszta és Szivar közben Alter lakásánál próbálkoznak a kapucsengővel, ami persze nem felel.

Őrs. Móriczot a muterja keresi telefonon, Móricz letagadtatja magát, azt üzeni a muterjának, hogy nincs az őrsön. Aztán beszáll az őrnaggyal a kocsiba. Ezt már az NBH(?)-sok fekete-fehér kameráján keresztül látjuk, akik közben egymással diskurálgatnak mobilon arról, hogy óvatosan kell követni Bordást, mert már rájött, hogy követik.

Kriszta és Szivar nem találják Altert, csak a házmesternőt, aki rohadt sok hülyeséget pofázik. Alterről csak annyit bír mondani, hogy Alter szerinte lehet, hogy buzi, mert még sohasem látta nővel.

Móricz és Bordás bebocsátást nyer vállalkozó úrhoz és vállalkozónéhoz. Eszter lányuk ma hajnalban meghalt - közli az őrnagy. A nő arcán először valódi, őszinte döbbenet, fájdalom, nem is tudja elhinni a dolgot, el is szólja magát, de aztán hirtelen változnak a dolgok. A vállalkozó úr elkezd pattogni, hogy nekik nincs is Eszter nevű lányuk. Aztán a nő is csatlakozik hozzá, és ő is azt mondja, hogy rossz címre jöttek, sosem volt lányuk. A vállalkozó elvtárs tovább okoskodik, hogy ez provokáció, őt tönkre akarják tenni. Meg hogy benne lesz a pletykalapokban, szóval roppant ellenszenves bráner. Aztán rákezdi a szokásos műsort: "Ki a főnökük? Azonnal beszélni akarok vele." Az idióta fickó ki akarja rúgatni a két zsarut. Ez elég jó jelenet, Móricz és Bordás csak állnak és nem válaszolnak, nem mondják meg, hogy ki a főnökük, csak megvetően nézik ezt az öntelt faszt.

Marácskadrága a fedélzeten, nagy ordibálás kíséretében. Behozta ugyanis az őrsre az injekciós tűket és ki akarja borítani az egészet a pultra. Otyó meg nem engedi. A csajszi akkurátusan fölírogatta, hogy melyik tűt hol találta. Móriczot meg folyamatosan keresi a muterja telefonon, és mindig letagadják. Ez ilyen bohózati elem. Móricz folyamatosan menekül a muterjától.

Bordás irodája. Kriszta jelenti, hogy nem találták Altert. Mivel túl sok a rejtély Alter körül, ezért Bordás felhívja Alter előző munkahelyét, ahonnan átvezényelték. Azzal a kamukérdéssel fordul az előző főnökéhez, hogy hogyan voltak megelégedve Alter munkájával. Tökéletes munkaerő - hangzik a rövid, tömör, katonás válasz.

Már az utcán ordít Móricz muterja, ahogy jön befelé az őrsre. "Hol van, hol van ez a kölyök?" Nagyon fölhúzta magát azon, hogy Lacika "eltűnt". Móricz, ahogy meghallja, hogy jön az öregasszony, bemenekül Bordás irodájába. Otyó pedig próbálja föltartóztatni a nyanyát, mert az fel akarja kutatni Lacikát az őrsön és persze egyenesen Bordás irodájába rontana. Otyó azt kamuzza neki, hogy az irodába most nem lehet bemenni, mert szembesítés folyik. Úgyhogy bemegy előbb ő és megnézi, hogy vége van-e már. És azt is hazudja, hogy Lacika nincs a kapitányságon. Időközben a muter táskájából előkerül egy kétdekás tömény, talán kommersz rum lehet, azt dönti magába nagy erővel. Otyó bemegy megkérdezni, hogy mi legyen, de Móricznak egyelőre nem jut eszébe jobb, csak annyi, hogy Otyó menjen vissza és húzza az időt. Aztán Móricznak az az ötlete támad, hogy átszól az adó-vevőn Kálmánnak a másik szobába, hogy terelje el a nyanya figyelmét. Kálmán el is csalja a konyhába, Móricz gyorsan kirohan az utcára, aztán úgy tesz, mintha most érkezne csak meg. A nő valami villanyszámla ügy miatt jött. Amíg az őrsön tartózkodott, el is fogyott a kétdekás pia. Aztán el is rohan.

Ekkor érkezik meg a narkós csaj anyja, a Kornélné. Bordáshoz jött. Elmondja az igazságot. Egy arab országban esett teherbe. Abortuszra lehetőség nem volt. Ha kiderül a gyerek, akkor a faterjának, meg a szeretőjének a karrierje is derékba törhetett volna. Aztán Esztike valahogy állami gondozásba adódott. A mostani férjének (Kornél, a vállalkozó bráner) egyszerűen nem merte elmondani, mert nem az a típus, aki ezt tolerálná. Bordás megkérdezi, hogy ha megbeszélték a találkát, miért nem ment el. Hát azért, mert a kisebbik fia belázasodott, és valakinek otthon kellett vele maradni. De ahogy lement a gyerek láza, az anya taxiba vágta magát és elindult a találkahelyre. De mint tudjuk, a lány már nem volt ott. Találja meg azt az embert, aki az anyagot adta neki - mondja az anya az őrnagynak.

Besétál Alter, mintha mi sem történt volna. Bordás ráront, hogy hol a francban volt. Alter meg mondja, hogy elvitte a muterját a kórházba, aztán vásárolgatott, aztán bement a BRFK-ra. "Vásárolgatunk munkaidőben?" Mire Alter válaszol: de hát ő szabadnapos. Bordás tovább ordibál vele. De aztán hirtelen kiderül, hogy Kriszta elcseszte a beosztást, Alter tényleg be volt írva szabadnapra. Bordás a csajt is lecseszi. Kriszta ezután bemegy az öltözőbe, de a szekrénynyitogatás közben elvágja az ujját. Bordás utánamegy, hogy megmagyarázza, hogy azért kellett leszúrnia Alter előtt, nehogy az gyanút fogjon. Szóval Bordás tovább játssza ezt a fura játékot Krisztával, nem lehet tudni, hogy sejti-e, Kriszta is beépített ember. Aztán odamegy megnézegetni Kriszta elvágott ujját, naná, hogy pont ekkor toppan be Zsuzsa. És nem örül a meghitt jelenetnek.

Alternatív színház. itt lesz Pircsi előadása. Befut Johnny, aki össze akar jönni Pircsivel, még azon a magas áron is, hogy végigszenvedjen egy alternatív színházi előadást. Virágot is hozott egyébként. Bordás viszont nem jött el. Az előadás pont olyan, amilyennek elképzeltük: egy rossz kortárs izé, pár ember ül csak a nézőtéren.

Bordás bemegy Zsuzsával a csehóba, ahol a kommandósok töltik az estéiket biliárdozással, sörözéssel. Amíg Zsuzsa kimegy a klotyóra, addig Mike odaül az őrnagy asztalához megkérdezni, mi van ezzel a megfigyeléses dologgal, van-e valami fejlemény azóta. Vagy abbahagyták, vagy nagyon ügyesen csinálják - mondja Bordás. Mike biztosítja az őrnagyot, hogy ha védelem kell, akkor ő és a többi kommandós továbbra is Bordás mellett állnak. Bordás megkéri Mike-ot, nézzen utána, nem kapott-e Alter kommandós kiképzést náluk valaha.

Vágás. A keresztapát látjuk egy kocsiban, vagyis egy nagyfőnököt. Megérkezett az országba. Nyilván ő a 'sötét király', aki vadászik Bordásra, és akire vadásznak az NBH(?)-sok. Ezredes elvtársnak szólítják. Talán ideje lenne visszaolvasni, visszanézni, mi is volt az a történet a sárga, meg a piros biliárdgolyókról, amit annak idején Kriszta mesélt a biliárdteremben.

Alternatív színház. A csajok fürdőruhában játszanak, meg gázmaszkkal az arcukon. Johnny az előadás végén feldobja a virágcsokrot a színpadra.

Nagyfőnök a kocsiban. A söfőr épp az előbb beszélt egy ügyvéddel mobilon, aki azt üzeni a nagyfőnöknek, hogy nézze meg az esti Kékfényt, mert lesz benne valami érdekes.

A színház lépcsőházában Pircsi és Johnny dumálgatnak az előadás után. Johnny szerint Pircsinek a Nemzeti Színházban lenne a helye, mert annyira jól játszik. Ezért Johnny kap egy puszit a csajtól, és a pusziból hosszú smár lesz.

Nagyfőnök bemegy egy épületbe. Aztán vacsorázni látjuk. És közben a Kékfényt nézi. Persze a riport megy benne a 8-as körzetről. Feltűnik a képernyőn Bordás őrnagy, akiről jól érthetően elmondja a riportercsaj, hogy a kommandósoktól jött. Szóval a csali be van hajítva, már csak várni kell, hogy az ezredes elvtárs begyomrozza. A nagyfőnök embere szól is neki, hogy nézze csak, ott van Bordás. A nagyfőnök nézi a képernyőn az őrnagyot, látszik, hogy felismeri, meg minden, de aztán kikapcsolja a tévét.

Címkék: tűzvonalban
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.11.05. 14:32:17

Na innentől kezdenek el az események olyan irányba fordulni, ami teljesen szokatlan egy magyar sorozattól... Eleinte azt hittem, hogy csak a képi világ lenyúlása miatt hívják/gúnyolják ezt a sztorit magyar 24-nek, de most már kezd a történet is olyan fordulatokat venni. Buci Bauer a végén még rászolgál a nevére :-)

SevenDeadlySins (törölt) 2007.11.05. 14:54:34

"A csajok fürdőruhában játszanak, meg gázmaszkkal az arcukon."

"Bordás bemegy Zsuzsával a csehóban"

dupi 2007.11.05. 16:51:18

no, elkezdted darálni az elmaradásod? :) és igen, ebből még "sztori" is lehet.
süti beállítások módosítása