Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x10 - Vöröslátás

2007. november 03. 12:10 - mg_b

Békés családi reggellel nyitunk: Dexter és Rita sietve öltöztetik a kölyköket, miközben a háttérben egy asztalos szaki sorra kicseréli az ajtózárakat. Paul sorsáról még semmit sem tudunk, de sejthetjük, hogy az új zárak miatta kellenek, szóval Rita nem végzett túl jó munkát. Nem úgy a jeges: a gyilkossági osztályra kézbesítenek egy befőttesüvegnyi vért, és Dexter rögtön sejti, hogy a kollega küldte. Egyedül LaGuerta gyanakszik ugyanerre, mindenki más abban a hitben él, hogy a letartóztatott geek, Perry a hűtőkocsis gyilkos.

Az üvegben találnak egy hotelkulcsot (103-as szoba), Doakes és Debra pedig rögtön rohannak a helyszínre, de így is késő: a padló, a falak, a bútor csupa egy merő vér, mintha Dexter egyik rémálmába zuhannánk. Amikor kihívják helyszínelni, Dexter ki is borul: eltaknyol és vergődik, mintha rohama lenne, és megint a vérben üvöltő kölyköt látja maga előtt.

Míg Dexter szenved, hogy emiatt képtelen végezni a munkáját, csak ül émelyegve a százhármas előtt, Ritát kihallgatják a zsaruk, Paul ugyanis feljelentést tett ellene. Angel meg szenved a válás miatt, mindjárt átmegy emóba a srác. Debra meg hisztizik, hogy Dexter miért nem beszél neki arról, ami ennyire kiütötte. Aztán megint Rita: kérdezgeti az ügyvéd, mi és hogyan történt. Rosszul áll a szénád, nem kellett volna ágyba hívnod, mielőtt fejbe vágtad, cica! Rudy (számunkra érthetően) Dexter pánikrohamáról kérdezgeti Debrát (de igazából mégsem értjük mi sem, hiszen a csaj meg erősen dugni akar, már kezében is az óvszer), mire a kishúg persze kiakad. Mi a fasz van, hogy mindenki csak Dexterről faggatja? Mindig csak a Dexter, én meg markolhatom a tökeidet, akkor se keményedsz meg? Hát a kurvaisten!

Dexter, hogy elterelje gondolatait a vérfürdőzős kölyökről („Megijeszt. Azt akarom, hogy menjen el!”) betör Paulhoz, hátha talál nála valami terhelőt, ami alapján „megelőző gyilkosságot” követhet el vele szemben. Talál is egy pisztolyt, és Paul elég indulatos ember, elég egy kis pia, és kész a családirtás… családirtás – erre beugrik neki egy halom kép, hullák a vérben, a kölyök a vérben, és valami női hang suttog vagy kiabál, és máris itt az újabb pánikroham!
Komolyan aggódom a kölyökért.

A szobában talált vért lassacskán azonosítják: öt különböző áldozaté, és LaGuerta már dörzsöli a markát, hogy ez király lesz, ebbe belebukik a kapitány, mert ő állította váltig, hogy Perry a jeges. Csakhogy a jegesnek öt áldozata volt, és mit ad Isten: a DNS-vizsgálat kidobja, hogy pont ez az öt. A 103-as szobában meg Debra és Doakes rájönnek, hogy a rádiót a 103-as állomásra állították, a hotelbibliát meg bejelölték a Leviták 10:3-nál. De ha fejre állnak sem értik, hogy ez mit jelent.

Rudy benéz Dexterhez, színleg azért, hogy használati utasítást kérjen tőle Debrához, de igazából csak a pánikrohama érdekli. Persze, ennyi meló után minket is érdekelne a helyében, nem? Készített egy tetthelyet egyedül Dexter kedvéért, szóval mesélj, sógor, tetszett? És a 103-as szám? Azt vágod? De nem ennyire egyértelmű a beszélgetés, azzal elárulná magát, inkább ügyesen az elnyomott emlékekre tereli a szót. Neki is volt egy, az anyját a szeme láttára ütötte el egy teherautó: sokáig tartott, amíg feldolgozta. Hát a tiéd, Dexter?
De Dexter nem mondja el, megpróbál maga megbirkózni vele.

Rita ügye viszont nem jól áll: a múltkori hétvégén nem lett volna szabad megtagadnia Paultól a láthatást, ez bizony aduász a férfi kezében. Dexter kezében viszont elsül a palacsintasütő, és amíg kettesben vannak, akkorát odabasz a pofázó Paulnak, hogy kénytelen kicipelni és belegyömöszölni a kocsija csomagtartójába. Hiába, az utóbbi időben kicsit ingerlékeny a srác. Aztán hazaviszi Pault, jól belövi, majd ráküldi a zsarukat. És mivel ezzel a belövős manőverrel Paul megsértette a feltételes szabadlábra helyezése feltételeit, viszik is vissza a sittre.

Angel egy bárban kiszúr egy picsát, akinek a műkezén pontosan úgy festették ki a körmöket, mint az egyik halott kurváét. Kiderül, hogy a csaj is utcalány, és volt egy kliense egyszer, egy hülye bájgúnár, aki teljesen odáig volt a műkezéért, ő festette neki ilyenre. Neki meg tetszik, és azóta is így festi. Angel tehát szagot fog, és Masuka javaslatára felkeresi dr. Rudyt, hogy megkérdezze, tud-e valamit a művégtag-fetisizmusról. Kevés híja, hogy Rudy nem vágja agyon egy vésővel, de aztán inkább később csap le rá, fekete símaszkban egy parkolóban. Jól vesén szúrja Angelt, de megzavarják őket, Rudy kénytelen elmenekülni. Ráadásul csúnya sebet szerzett a felső ajkára, ahol Angel megfejelte. Ha Angel túléli a kalandot, ebből még lehet galiba.

Végjáték: Dexter önterápiát folytat, egymaga elsétál a 103-asba, és erőnek erejével kényszeríti magát, hogy szembesüljön a vízióival. Pörögnek a képek, köröz a kamera, vérben tocsogunk. Egy hulla hever valahol, ordít a gyerek, egy szőke nő néz rá. Sír és könyörög. Megint a gyerek, aztán a nő, aztán a hulla. Fröcsköl a vér. A nő könyörög. Aztán valaki odalép mögé, és beindítja a láncfűrészt.

„Anyu szeret téged, Dexter.”

Címkék: dexter
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.11.03. 12:42:28

Ez a rész valami eszméletlen keményre sikerült. Itt éreztem először igazán, hogy "boazmeg, ez micsoda?". Hihetetlen, ahogy egyre jobb részeket készítettek (és szerencsére készítenek)

r_magpie 2007.11.05. 16:00:24

eddig csak hébe-hóba néztem bele, meg a hogyvoltot olvastam, de pénteken rájöttem, hogy ezt nézni kelll. nagyon ki van találva ez a sorozat.

Bar Kochba 2007.11.07. 13:52:13

Ez a jeges már annyira ellenszenves, hogy magam esnék neki.
Kitűnő színész, remek forgatókönyv!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.10. 18:33:15

na...elolvastam egyszuszra mind a 10 részt.
lenyűgöző, vér, gyilkolás, trancsír...:)))
aztán valaki legyen olyan jó és lökjön már egy mélt, vagy ide írja le, hogy honnan szedhetném le az egész sorit.
nincs perpill viasat és én ezt nézném:))
köszi

Denisa Wry (törölt) 2007.11.12. 10:11:12

Na végre beértem a nézéssel a hogyvoltokat. Volt egy elakadásom a 6. rész környékén, akkor egy hónapig szüneteltettem, de a 9-10. rész nagyon király volt, és nem is hagyom abba, rögtön nézem a 2. évadot is.
Dexter hogyvolt az egyik legjobb.:)))
süti beállítások módosítása