Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 2x23 - Na, ki az apuci?

2007. november 01. 07:19 - sixx

Nem, nem én írtam, hanem candyperfumegirl, aki innentől kezdve a brigád rezidens House-szakértője és hogyvolt-írója lesz, jó szórakozást hozzá!

Remekbeszabott House epizódot kaptunk a héten, melynek – ahogy a cím is mutatja - az apaság a témája minden szinten, a kötelező heti páciens sztori mellett klassz kis betekintés a főszereplők magánügyeibe, persze csak olyan tipikus House-stílben, vagyis a százas papírzsebkendőt nem kell még készíteni.

A hetibeteg egy Katrina áldozat tizenéves fekacsaj, aki hallucinál (repülőn özönvizet), majd szívrohamot kap, de csak tüneti szinten, valójában nincs infarktus, na ez épp elég lesz ahhoz, hogy felektse Greg bácsi érdeklődését. Aki jelen pillanatban otthon van, és iszonyú kínokat él át, mi ebben az új kérdezhetnénk, hát az, hogy most még egy egész dobozzal elfogyasztott vikodin sem segít. Már éppen lőné magát a szupertitkos házikészletből előásott morfiummal, amikor megszólal a telefon, és az őrangyal (=Cuddy) megmenti a drogozás még mélyebb mocsarába való süllyedéstől azzal, hogy felszólítja, tolja már be a seggét a kórházba.


Cuddy azt mondja, a beteg lány apja House barátja, ami számára meglepő, mert ő úgy tudja, hogy már találkozott Greg összes barátjával. Mind az eggyel. Há! Találat érvényes, doktornő. Az állítólagos haver feltűnően barátian üdvözölné Háuzt (amennyiben ő azt hagyná, de hát mi tudjuk, hogy nem olyan családból származik ő), ugyanis állítása szerint országos cimborák voltak suttyó tizenéves korukban, ez most valahogy nincs előttem. Házdoki nem hiszi, hogy exhaverja valóban a lány apja, nem azért mert ebben a felállásban előadhatnák az Ebony and Ivory-t, hanem azért, mert az ilyen kis mocskos kamaszkölkök mást se csinálnak, csak lúzer negyvenes egyedülálló pasikat hálóznak be, hogy fizessék a mobilszámlájukat. Legalábbis Greg bácsi idealista világnézete szerint, ami talán esetünkben nem is olyan nagy hülyeség.

Őt mindenesetre jobban érdekli, hogy igaza van-e az apaság (nem apaság) kérdésében, mint az, hogy konkréltan meggyógyítsa a pácienst, de utóbbival is fogalkozik, ha már egyszer itt vannak, és éppen nem megy semmi izgi a tévében. Amekkora lúzer a pasi, és valami rejtélyes oknál fogva istenként tiszteni Háuzt, bármilyen gyógymódba beleegyezne, amit javasol neki (talán be kellett volna próbálkozni azzal, hogy ha ad neki egymillió dollárt és küld 3 topless táncosnőt Háuz irodájába, attól megygógyul a lánya), így aláírja a beleegyező nyilatkozatot egy kurvára veszélyes beavatkozáshoz, ami kb. abból áll, hogy elektromosan ingerlik a kiscsaj szívét, hogy lássák, mitől jön elő a hallucináció. Nem hangzik jól, de a dolog mégis úgy tűnik, hogy működik. Zsír. Mehetünk is ebédelni.


Háuz rohadtul elfoglalt a héten, most pl. Főnökasszony hívatta be az irodájába, hogy a dekoltázsát mutogassa neki, az igazi ok persze az, hogy Ház segítsen neki megtalálni az ideális spermadonort, mert ő meg gyereket szeretne, mint azt megtudtuk a múlt heti részből. Greg szerint persze az összes jelölt lúzer, barom, hasznavehetetlen alapanyag, csak próbálkozzon velük a dokinéni, ha hülye gyereket akar, de ha azt akarja, hogy a gyereke átvegye az orvosi Nobel díjat 12 éves korában, akkor esze ágában ne legyen ezek közül a gyépések közül választani, ezek polkát táncolnak, meg Mozartot hallgatnak, könyörgöm.

Betegünk ismét hallucinál, ezúttal a halott anyját látja, méghozzá egyáltalán nem idealizált módon, maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül írták ki az epizód elején a politikailag korrekt Amerikában, hogy viewer discretion is advised. House-nak valahogy nem tetszik a dolog (szerintem a betegnek sem, csak mondom), szerinte ugyanis a halu nem is biztos, hogy halu. Közli mindezt miközben fel-alá járkál a folyosón, a csapata meg bent okoskodik az irodában, és a végszavakat mindig beüvölti nekik az üvegfalon keresztül, vicces. A helyzetkomikum oka egyszerű: már annyira fáj a lába, hogy nem bír egy helyben megmaradni.


Mindenesetre kiokoskodja, hogy a hallucináció nem más, mint a fájdalomra adott reakció, amit hogy is lehetne egyszerűbben tetszelni, mint úgy, hogy még nagyobb fájdalmat okozunk neki? Királyság, Ház már vágtat is vérben forgó szemekkel a páciens felé, hogy jól megkínozza, és lerí róla, hogy már előre élvezi a dolgot. Az elmélete persze bejön, és amikor pusztán orvosi céllal eltöri a lány ujját, az olyan fertelmes rémpofát vizionál a jóképű szépszemű dokibácsiról, amiről végképp nem fogok screencapet betenni, mert én egy hétig nem tudtam utána aludni. Elmaradhatatlan klinikai jelenet következik, Háuz sikeresen diagnosztizál egy gyereket, akinek a bőrét pirosra festette az új piros kanapé, amikor Cuddy benyit, és hamisítatlan szoftdomina stílusban közli Greggel, hogy szüksége van rá, de most azonnal. Erre ő egy olyan búgó hangon előadott „igen úrnőm”-mel válaszol, amitől még az ovis korú páciense is elröhögi magát.

Cuddy ezek után magukra zárja az irodáját, és még a redőnyöket is leengedi, és nem, nem ARRA készül, akármennyire is arra utal minden jel, még akkor sem, ha a következő pillanatban hátat fordít Háznak, felcsapja a szoknyáját és mélyen behajol. Termékenységi injekciókat kell neki beadni ugyanis, amiket ő érthető módon képtelen a saját seggébe szúrni, meg hát úgy nem is lenne ilyen szexis ez a jelenet. Greg House-t persze nem olyannak ismerjük, aki ne élvezne ki egy ilyen szituációt, ki is hoz belőle mindent, amit egy ilyen szolid, főműsoridőben futó sorozat keretein belül ki lehet hozni. Kelleténél jóval hosszabb ideig végzett (szigoróan fertőtlenítő célú!) seggtapizás, néhány jól elejtett pajzán megjegyzés, és máris megvan, miről fog fantáziálni a nap hátralevő részében, miközben halálra untatják majd a betegek. (azt azért zárójelben hadd jegyezzem meg, hogy Lisa Edelstein segge még női szemmel nézve is húbazmeg-kategória.) Ráadásul az előírás szerint ezeket a szurikat naponta kétszer kell beadni, mekkora királyság, Greg, ma szerencsés napod van!


A páciens számára kevésbé vidám a helyzet, csontvelő-átültetés kell neki, és mivel mindenki tudja „apuci” kivételével, hogy nem ő a vér szerinti apuci, így donort kell keresni. Az ellenszenves hazug dögnek mázlija van, mert találnak, és már a csontvelő irtást végzik, amikor a lány száján furcsa sűrű barna, meglehetősen ismerős állagú anyag szivárog. WTF? Igen, aki a legbátrabban tippelt, annak lett igaza, a perisztartikája megfordult (rossz szóviccel élve: ez mekkora szar ügy, vázz), ráadásul a mája és az emésztőrendszere is felmondta a szolgálatot, ami szinte minden további tesztet lehetetlenné tesz. Szopás. Jimmy-t eközben (akinek már megint rohadtul semmi dolga nincs, biztos megtalálták a rák ellenszerét) az foglalkoztatja, hogy Greg mi a frászért törődik ezzel a szerencsétlen pasival, és ki is szedi belőle, hogy azért, mert amikor együtt lógtak, lefeküdt a faszi barátnőjével, persze pusztán jószándékból, mert senki ne mondja Greg House-ra, hogy nem akarja az emberiség javát szolgálni.


Háuznak eközben még arra is van ideje és agykapacitása, hogy berendelje a kórházba Cuddy befutónak tartott spermadonorát, aki nem más, mint a Mozart-imádó, és pontosan olyan hiperlúzer, amilyennek a doki elképzelte. Ezzel Főnöknéni is szembesül, pasinak az életkora is magasabb az intelligenciahányadosánál, és Cuddy bottal nem érne hozzá –rá van írva az arcára, így érthetően berág kicsit, és dühében jól ráhúzza az íróasztal fiókját az ő székében terpeszkedő Háuzra, mellyel majdnem eléri, hogy a dokinak se lehessenek utódai.


Páciens helyzete eközben egyre szarabb, és már nem csak a megfordult emésztése miatt, hanem mert már a tüdeje is kilyukadt, komolyan, lehet ezt még fokozni? Ilyesmit pedig a gombák okoznak, amikből csak többtízezer faj ismeretes, ami király, mert már csak szűkíteni kell a kört. Esedékes a napi 2. injekció Cuddynak, aki dühös Gregre, amiért berángatta a méretes lófasznak bizonyult donorjelöltjét a kórházba, de szerintem még inkább dühös saját magára, mert el kell ismernie, hogy a dokinak igaza volt, ettől a faszkalaptól biztosan retardált gyereke született volna. Viszont Ház is dühös valami miatt, (érezhetően erősebben is böki a tűt a szexis hátsóba), kurvára idegesíti ez az egész mesterséges megtermékenyítési procedúra, szerinte nem így kell gyereket csinálni. (tényleg? Na vajon mire célozhat?) És határozottan van egy pillanat, amikor már majdnem elhangzik valami, amit a következő percben mindketten megbánnának. De NEM hangzik el, és éppen ettől ennyire jó ez a sorozat.


Wilson (aki már megint nem dolgozik) benyit Ház irodájába, és azt látja, amint egy nőci ügyködik nagy serényen haverja lábai között. Ó nem, nem került át a sorozat kábelcsatornára, a csaj ugyanis nem más, mint az a masszőr, akit még maga Jimmy szervezett be Háznak az első évadban, és csak az izmait gyúrja, hogy a fájdalmait enyhítse. (Wilsonnak, és a halálravált arccal rájuk nyitó Cameronnak legalábbis ezt mondja.)


Hihetetlen, de a beteg állapota tovább romlik, amennyiben ez még lehetséges, nem használ ugyanis a kezelés, amit arra a gombára adtak, amit hasraütéssel választottak ki. Most már nem lehet többet tippelni, tudni kell, milyen gomba fertőzte meg, ennek a kiderítésére egy mód van csak, tapintatos dokink elmegy a forráshoz, vagyis igazi szívhez szóló csevej van kilátásban. A beteg már csak lélegeztetőgéppel van életben, ez még nem akadálya persze a kedélyes csevegésnek, aminek során Háuz a jól bevált eszközeivel (bunkózás, anyázás, érzelmi zsarolás, manipuláció, életveszélyes fenyegetés, csak a szokásos) ki is szedi belőle, hogy a) igen, hazudott a haverjának, ahogy azt Greg végig gondolta, b) a hurrikánt egy zenestúdióban vészelte át. És Ház akkora koponya, hogy neki ennyi információ elég is a rejtvény megfejtéséhez, a stúdiók hangszigeteltek, márpedig az ilyen helyeken penészgomba tenyészik, bingó! Mehet is a kezelés.

Ezek után hatalmas jelenet és még annál is nagyobb színészi alakítás következik: Cuddy -tőle szokatlanul- félszegen besétál az irodába, Ház kérdően ráemeli hatalmas kék szemeit, csönd. Még mindig csönd. Mindkét részről zseniálisak az arckifejezések. Kb fél perc telik el így, majd Főnöknéni: „köszönöm az injekciókat”. Háuz minden gúny nélkül azt válaszolja, hogy szívesen, és mivel még mindig nem hangzik el semmi más, ami mindkettő számára érezhetően ott lóg a levegőben, konkrétan rá is kérdez: „amittatt jöttél fel hozzám, hogy ezt közöld?” (világméretű faszság, hogy még mindig nem tegeződnek a magyar verzióban, nevermind) Cuddy egy furcsa félmosoly kíséretében csak annyit mond, hogy nem, és KIMEGY. Minden további nélkül. Tökéletes jelenet.


A csajszi gyógyult, Ház persze megcsinálta az apasági tetsztet, de az eredményét egyelőre megtartja magának. Kérdezi a haverját, miből gondolja, hogy jó apa lesz (a vak is láthatja, hogy őt is foglalkoztatja a téma, hiába is tagadná), a haver válasza: mert úgy érzem, hogy így helyes, és ki tudja miért, ez Gregnek elég. Azt hazudja mindkettőnek, hogy tényleg ő a lány apja (és ezek vannak akkora hülyék, hogy be is veszik, megérdemlik egymást), ő pedig a kezében tartja a negatív apasági tetsztet, miközben immár megkönnyebbülten elnyúlik a kanapén: az ügyet megoldotta, igaza volt, és a morfiumos fecskendő is üres, ilyen egy hamisítatlan háuzos hepiend.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2007.11.01. 09:00:45

Gratula candyperfumegirl-nek az írásért. Legalább annyira élvezet olvasni, mint megnézni magát az epizódot!

heki 2007.11.01. 09:38:26

Jó az összefogl.

Nem láttam az elejét, és mikor bekapcsolódtam, eszembejutottak:
1. House és Greg ifjú korukban talán kamaszkori homoerotikus élményeken estek át, aztán nem, illetve izé.
2. Cuddy miért akar most ő gyereket? Ez volt a múlt részben? Nem emlékeztem erre.

(3. Milyen klassz lehet színésznek lenni, ott künn!
Csörög a telefon, színész felveszi, ügynök boldogan lihegi: Szereztem neked szerepet a House-ban!
Színész boldogan el, forgatókönyv kézbekap, elolvas: "és akkor a páciens szájából szar jön ki." Ehhe.
Mennyit gyakorolt, készült rá?)

gulyaszoli (törölt) · http://gulyaszoli.blog.hu 2007.11.01. 10:19:59

tényleg szemrevaló popsija van Cuddynak, és nem csak női szemmel

madz 2007.11.01. 11:08:42

heki, az 1. pontodhoz: Greg és House EGY személy! a Greg a keresztneve

iStark 2007.11.01. 11:15:24

Tényleg jó a poszt, de nekem határozottam úgy rémlik, hogy ez már a 3. évad, nem??

mbarna 2007.11.01. 11:17:19

Öhm, szerintem meg zseniális, hogy nem tegeződnek.

arathon 2007.11.01. 11:18:32

végre házhogyvót! éljen
szerintem se kéne tegeződniük

AP! (törölt) 2007.11.01. 11:26:33

iSethy, szerinted a 2. évad 23-as rész miért a 3. évad?

zhaoman 2007.11.01. 12:33:31

Ezen a magázódás/tegeződés kérdésen még nem is gondolkodtam. (angolul nézem a sorozatot)

Szerintem a legtöbbször nem eldönthető, hogy House mikor tegezi és mikor magázza Cuddy-t. Az angol nyelv egyik specialitásával játszanak a sorozatban. Nehéz döntés lehetett a fordítóknak...

off.: jó lenne House nevét következetesen írni. Én a House verzióra szavazok. A Ház/Hauz/stb. illik ugyan a bloghoz, de szerintem nem kell mindig "lazázni"

pocak 2007.11.01. 13:34:39

Az van, hogy House ifjúkorukban lecsapta Greg kezéről a nőjét. Erre elég finoman céloztak az angolban, most nem láttam a szinkronost, kiderült belőle?

pocak 2007.11.01. 13:36:29

Greg egy frászt, teljesen meg vagyok zavarodva, a lány "apukájára" gondolok persze, nem emlékszem a nevére.

^Kyr@^ 2007.11.01. 14:00:07

Nagyon jo leiras:) Csak azt a "Háuz"-ozast lehetne kihagyni belole...amugy gratula,tenyleg nagyon jo:)

candyperfumegirl 2007.11.01. 14:31:20

House összejött a pasi nőjével anno, valóban ez volt, és Greg az maga House. :)

zolij 2007.11.01. 15:39:17

határozottan nem rossz

winnie 2007.11.01. 16:55:55

"sak azt a "Háuz"-ozast lehetne kihagyni belole."

kell egy toposz és azt végigvinni, nem 10féle verzió.

redzsihemmond 2007.11.05. 09:02:51

Végre hogyvolt ebből is, dejó..
viszont nekem ez a stílus nem jött be.. vicces akar lenni, de nem mindig sikerül..
Lehet hogy az én humorérzékemmel van a baj?
Sebaj, azért csak várjuk minden héten :)

Mme du Tancin 2007.11.06. 13:30:30

attól direkt szexi, hogy magázódnak, nem? egyik sem az a bizalmas típus...

candyperfumegirl 2007.11.06. 16:24:48

Mme du Tancin: ebben van valami... ;)

zsivágó 2007.11.09. 14:03:51

Igazad van, miért nem tegeződnek? A harmadik évadra remélem megoldják basszus, mert ott nagyon szarul fog kijönni. Az eredeti a legjobb persze (felirattal nézem)!

candyperfumegirl 2007.11.09. 15:03:28

zsivágó: erre én is nagyon kíváncsi leszek. Bár elismerem, hogy vannak jó érvek a magázás megtartása mellett is, de szerintem ez az epizód éppen tökéletes lett volna, hogy bevezessék a tegeződést.
Meglátjuk. Alig várom a 3. évadot, természetesen eredetiben a legjobb, de én nagyon szeretem a magyar verziót is, minőségi a szinkron és a fordítás is.
süti beállítások módosítása