Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x04 - Detente

2007. október 31. 12:00 - sixx

Volt egy kis kavar itt az epizódokkal, de a lényeg, hogy ez most a múlt heti hogyvót, a tegnap estit majd délután lehet olvasni ugyanitt, osszuk be KémBarbie-t jól. Irkutszban nyitunk, ahol sötét és hideg van. Zenegép játszik keresédes orosz balladát, fejkendős asszony tölt vodkát a helyieknek, és Vaughn is itt van, épen egy helyi kapcsolattal kokettál oroszul. Az akcentus elég vaskos, de a célnak megfelel, zdrásztvújtye továris Vón.


A kapcsolat drámai hangon közli, hogy az orosz kormány Fekete Thorint készített, egy fiolányit ráadásul, de már ez is elég ahhoz, hogy a) ellopják, b) a frászt hozza Vaughnra. Még arra ippeg van idő, hogy a kapcsolat felettesének bankszámlaszámát átadja, mielőtt elvinné két terepszínű egyenruhába öltözött helyi Rambó, illetve csak próbálja, mert a faszi fegyvert ránt. Innentől kezdve felgyorsulnak az események, a jóembert lelövik, az előbb mutatott fejkendős bárisnya meg Syd álcában, és egy seprűnyéllel rendet teremt - nehogy má' lelőjék Vaughnt.

LA, Syd hazaér, és ki várja otthon? Arvinbácsi, aki jó apukát alakít KicsiSydnek, de mi tudjuk, hogy a lelke mélyén geciember. Syd sem bírja a látványát, és kihajítja a picsába, girl powah.  KicsiSyd kicsit ugrál, ne már, az apám bazmeg, ne csináld már. dDe csinálom, kinyírta a vőlegányem, és mindenféle más geciséget is elkövetett, mit nem lehet ezen érteni? KémBarbie-nak adunk igazat. Eligazítunk, Marshall elmagyarázza hogy ez a Fekete Thorin egy robbanóanyag, és nagyon veszélyes, színtelen, szagtalan és pukkan. Syd közben azon mereng, hogyan kellene kicsinálni a főnökét - erre valók a csapatépítő tréningek. KémFater ismeri a gyereket, és aggodalmas tekintettel néz, Victor Garber egy szemöldökráncolással többet elmond, mint Dominic Purcell (Linkoln) egy évadnyi kétségbeesett nézéssel. Syd beszól jókat Arvinbácsinak, honnan az infó, figura? Csak úgy vegyük be, amit mondasz?


A lényeg, hogy a cucc egy orosz olajmilliomosnál van, fizetett érte vagy kétmillió eurót, és most csak utazgat, és jól érzi magát, egy igazi playboy. Syd továbbra is elvan magában, és bosszút forral - erre Dix is ráérez, és oadül mellé, meséjjé'. Mesél, ott ült a lakásomban Arvinbácsi! Csak úgy! Eh, nem kéne ezt erőltetni, minden rajongó tudja, hogy mi van a karakterek között, és senki nem érti, hogy képesek Arvinnak dolgozni, de ha már egyszer elfogadtuk, akkor ne hozzuk már fel minden harmadik epizódban, mert ez csak időhúzás. Rambaldit akarunk, geciArvint, karatézó jócsajt. A tesók a lőtéren, ismét Sloane a téma, ezt most kihagyjuk, lásd fent. Az eheti álca: KicsiSyd szállodai takarítónő Monte-Carlóban, és miközben bőszen porszívózik a folyosón, az orosz szobáját megfúrják, kis kábelen kis kamerát becsúsztatnak, és máris kész a megfigyelő renccer, aminek másik végén Marshall ül Los Angelesben. Az orosz kurvára nem azt csinálja, mint vártak tőle, azaz nem megy le pókerezni, hanem a saját futballcsapatának a meccsét nézi a tévében. KicsiSyd új tervvel áll elő: öltözzenek párizshiltonnak (mínusz kutya és pinavillantás), és az orosz csaján keresztül megismerkednek vele.


A két csaj teljes harci díszben a bárba vonul, és megismerkednek a célszeméllyel, akit egy perc alatt berúgatnak, írány a szoba, ahol KicsiSyd öt perc alatt futballexikonná avanzsál, Syd meg kémcsajkodik. Nevetséges mellesleg a Slovak Devils csapatnév, még mindig röhögök rajta. A merevlemez lemásolva, csapat kibeszélve, PDA is lemásolva, menni kéne a vérbe. Az orosz közben észreveszi, hogy eltűnt a PDA-ja, és kicsit izgulunk, de a két csaj totál hülyepicsás manővere sikerel jár. Otthon Arvinbácsi lecseszi őket, mint a pengős malacot, jogosan ugye, mert parancsba adta, hogy ne menjenek be a szobába. Más sem hiányzott, Syd kiosztja, nekem te ne ugass bazmeg, gerinctelen geciember vagy, stb. Ron Rifkin arckifejezése király a jelentben, pedig két centiről vágják az arcába, hogy mindjárt lehányják, anniyra undorodnak tőle. Melodrámának vége, mert jön Marshall, aki feltörte a merevlemez tartalmát: 16 óra múlva eladják a Fekete Thorint egy hajón.


Irány Törökország, ott horgonyoz ugyanis az a yacht, amin a fiola is van, ismét mindent tudunk, a hajó komplett alaprajza is megvan, ezzel néha túllőnek a célon szerintem, de mindegy. A széf nem egyszerű feladat, matrioska-jelleggel széfben széf szituáció van fennforgás alatt, technoblabla, 60 mp van a feltörésükre. Arvin Dixont és Vaughnt küldené a csajok helyett, emiatt kicsit összebalhézik KémFaterral. A hajó kurvajól néz ki, ilyenkor sajnálom, hogy nem orosz olajmilliárdosnak születtem, megvenném a Lokit, és Hángörien Arcsörsz néven indítanám a BL-ben.


A hajón buli van, a téma a foci, nem érdekes. Az inkább, hogy mégiscsak a két csaj ment a hajóra, másznak fel, és óvatosan járnak el, hiszen ezt kapták parancsba. Megvan a széf, első kör feltörve, közben odakint gonoszemberek tárgyalnak a fiola megvételéről, és hoppácsak, bemondásra nem veszünk halálos mennyiségű robbanóanyagot, le kell tesztelni. Namármost. Az elején le lett tisztázva, hogy ez nagyon ritka és űberkülönleges cucc, honnan van a vevőnek Hordozható Fekete Thorin Tesztelő Miskulanciája? Én nem veszem komoyan ezt a sorozatot egy percig sem, de ez sok.


Második széf is feltörve, és persze nem egy tartály van, hanem vagy nyolc, a sok robbanóanyagnál csak a még több jó. Mire beérnek az orosz emberei, KicsiSyd visszazárja a két széfet, és elbújnak egy szekrényben tán. Odakint közben a vevő gonosz nevetést hallat, ami valami jel lehet, mert a futballbuzi milliárdos csaja elővesz egy fegyvert, és fejbelövi ez egyik testőrt. Nohát, ez egy veszélyes szakma. Egész sok fegyveres kezd el lövöldözni lassítva, Sydék menekülnek, vízbe ugranak, orosz ember meghal fejlövés által.


Közben otthon senki nem tud semmit. aggódó tekintetetek a két fatertól, de nyugi, a csajok életben vannak. Új terv készül, meg kell tudni, hol gyártják a cuccot ÉS rávenni a piroszakós gonoszembert, hogy tárgyaljon. Most jön jól, hogy annak idején Arvinbácsi jól ismerte a faszit, még akkor, amikor az SD-6 élén követett el válogatott gaztetteket. Ehhez csak egy dolog kell: Sydnek szó szerint követnie kell az utasításokat. Értem a problémát.


Syd felsétál a fedélzetre, és a pezsgőfürdőző ellennek elmondja, hogy ő bizony Arvin alkalmazottja. Közben KicsiSyd pofánveri a robbanóanyaggal sasszézó kidobóembert, és elszalad. Syd ajánlata: 50% a cuccból, és kuss az ex-barátnőnek. Így lesz, de kell valami biztosíték: a labor helye. KicsiSyd közben bajba kerül, nem lehet elrohanni ezzel a cuccal csak úgy. Syd odafent hegyibeszédet tart, aminek tulajdonképpen maga Arvin a címzettje, és arról szól, hogy ő mekkora geci is. Az ember megremeg tőle, és elárulja a labor helyét, de nem kellett volna, mert az exbarátnő vagy ki, lelövi. Nem sokáig örülhet neki, mert Syd agyonveri, habár KicsiSyd is kell hozzá, mert az orosz szívós fajta.


Otthon sértődés van, Arvinnak nem jött be, hogy Syd a rádióban lekutyázta, ez egy ilyen szakma, most mit kell itt megsértődni? A két lány kényelmesen elhelyezkedik a hajón, dumaparti, halottak mindenütt, ez így teljesen kóser. KicsiSyd érzelmes húrokat penget, mi erre immúnisak vagyuk, lapozzunk. Los Angeles, Weiss kártyatrükköt mutogat KicsiSydnek, akit ebben a jelenetben iszonyú jól sminkeltek. Syd megy jelenteni Arvinbácsinak, aki a lehető legtávolságtartóbb, de azért közli a renitens KémBarbie-val hogy nyugodtan kérheti az áthelyezését. Eh, ez úgysem történik meg, Syd majd jön vissza holnap dolgozni, oszt jó. Eddig ez volt az évad leggyengébb epizódja.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli 2007.10.31. 12:30:10

Szerintetek is egyre jobban laposodik a 4. évad??? A tegnapi részen már majdnem bealudtam... Lena Olint vissza! Vagy legalább Rambaldit, vagy valakit. Legyen már némi átfogó-akció is, mert lassan úgy érzem bábszínházi előadást nézek!

SPOILER kérdés: Sark barátunk visszatér még a képernyőre?

Gabba 2007.10.31. 13:03:59

Azért Marshall kütyüdemonstrációja és közbeni dumája mentett kicsit az epizódon.

KicsiSyd amúgy smink nélkül is jól néz ki...

Sloane (törölt) 2007.10.31. 13:12:31

Jónő Syd húga, de színésznőnek borzasztó. Örülök, hogy csak egy szezonon át kellett eltűrni a barátokköztös szintű színészi képességeit. Amolyan BK Tildásan megoldja a feldatokat két arckifejezéssel: van a sírós-szipogós meg a zavarodottan nézős. Ennél még Seagal is érzelemgazdagabb.

sélli 2007.10.31. 13:17:00

Nem látom a kommenteket... kötchög Arvinbácsi eltüntette őket!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.31. 13:52:36

rémes, hogy mennyi mindenről lemaradtam...megvan a hétvégi progi, a hogyvolt blogot fogom olvasni.
egyébként Marshall:)))
süti beállítások módosítása