Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x09 - Az apák jobban tudják

2007. október 30. 09:17 - mg_b

Szóval Rudy a hűtőkocsis gyilkos, vagy a frigós, a jeges – hívjuk akárhogy, de ez a fazon dugja a Debrát, jól menő praxisa van, és közel nincs hozzá a hatóság, hogy lesittelje. Ezzel fejeztük be a múltkor, most meg azzal kezdjük, hogy Dexter békésen zuhanyozik, élvezi a magányt. Ritkák ezek a percek, ha az embernek nője van két kölyökkel. Rita rá is töri az ajtót, betolakszik a zuhany alá, aztán – kész Szodoma és Gomorra – jönnek a skacok is. Dexter alig bírja kimenteni magát. Utána vált a kép, és megtudjuk, hogy Angeltől meg válik az asszony, pedig ő mindig őszinte volt hozzá, még a félredugást is bevallotta. Úgy tűnik, ez valami családi epizód lesz.

A másik szál Doakes őrmesterről szól, aki egy ponton kipattan a kocsiból, és rajtaütésszerűen, off-screen (hogy a néző is kétségek közt rágcsálja majd a körmét) főbe lövi egy Haitiről elszármazott fekete testvérét. Később azt vallja, hogy a tesó lőtt rá először, ő meg fedezékbe bújt, és úgy lőtt vissza, Dexter viszont végre odabasz neki: nem úgy van az, apám, mert akkor nem ide fröcskölt volna a vér, hanem amoda. Szóval nem kerestél te semmi fedezéket! Angel meg látványosan tépelődik, hogy mit mondjon majd, amikor kihallgatják, szóval sejthetjük, hogy tényleg nem kóser az őrmester ügye.

Debra is nyomja a családi vonalat erősen, megint duplarandit akar, oda meg vissza van a jóképű frigósért, és biztos benne, hogy tök jól kijönnek majd Dexterrel (drága Debra, ha tudnád!). A tervezésnek viszont véget vet egy halálhír. Ezúttal nem egy újabb feldarabolt kurva, hanem egy bizonyos Joseph Driscoll: Dexter hivatalos levelet kap, hogy a fazon őt nevezte meg örököseként, mivel Dexter a vér szerinti fia. De itt valami tévedés lesz: Harry soha nem hazudott, és ő azt mondta Dexternek, hogy a szülei meghaltak, szóval ez nem vita tárgya. De az örökölt házat azért leutaznak megnézni, főleg, mert Rita Dexter nyakába varrja magát, és mindenképp segíteni akar neki feldolgozni a szörnyű hírt. „Szegénykém, látom, mennyire megrázott a dolog!” „Háát… ja.” Hova tette ez a nő a szemét?

Családi front: indulás előtt Rita szópárbajt vív Paullal, aki mindenképpen látni akarná a gyerekeket a hétvégén, az ötlet viszont nem fekszik a csajnak – Rudy meg ráveszi Debrát, hogy ők is csatlakozzanak Dexterhez. Nagy az öröm, amikor beállítanak, Rudy rögtön keblére öleli Dextert. „Annyira vártam, hogy találkozzunk!” Dexter nincs ennyire oda a dologért, de talán úgy kellett volna: Szia Barbie! Ken vagyok. Dugunk?

Angel közben átgondolja az életét. Tudni kell, hogy ő az egyetlen őszinte zsaru Miamiban, mert anno megígérte a haldokló apjának, hogy soha nem fog hazudni. No igen, csakhogy ő úgy hallotta, hogy Doakes kilencmilliméterese sült el először, nem pedig a haitii harmincnyolcasa. Ha pedig ezt elmondja, akkor feldobja a társát, ráadásul örökre ellehetetleníti a picsarázó latin csajok előtt. Jó sokat tépelődik a dolgon, de végül beköpi. Szerintem itt az esély, hogy kiírják Doakesot a sorozatból, élni kéne vele!

Reggel Dexter elmegy a helyi vajákoshoz (dr. Pittman), aki nagy szomorúan előadja, hogy Joseph Driscoll szívrohamban halt meg, teljesen váratlanul, de persze nem boncolta fel, hiszen kicsi, békés, csendes város ez. Az egyetlen idegen, akit a közelben láttak, egy kábeles szaki volt: vékony, sötét hajú, megnyerő fickó. Oké, gondolja Dexter, úgyis mindegy, hiszen ez a fazon nyilván nem a biológiai apja… de aztán beugrik neki egy gyerekkori emlék az öreg tetkójáról, és gyorsan rendel egy DNS-tesztet Masukától. Láss csodát, egyezik: tényleg Drisco-gyerek ez a Dexter.

Doakes áldozatáról kiderül, hogy katona korában kegyetlenségeket művelt Haitin, ahol Doakes egysége tett rendet utóbb. Az őrmester nyilván onnan emlékezett rá, és most tulajdonképpen igazságot szolgáltatott azzal, hogy lelőtte – LaGuerta meg elsikálja neki az ügyet. Angel a plafonon van, hogy ő a jó hírét kockáztatja, LaGuerta meg ejti az ügyet (kellett neked gerinc, baszod!), de a hadnagy beadja neki, hogy felsőbb parancs, nemzeti érdek, CIA. Doakes marad a sorozatban. Shit!

Masuka a DNS-en kívül mást is vizsgált, nyugtatót talált a vénember vérében, de ez még semmit sem bizonyít. Ha viszont inzulint adtak volna be neki a nyugtató mellé, az kiüthette a szívét, és Dexter él a gyanúperrel, hogy ez történt. Éjjel betör a siralomházba, de az apját addigra már elhamvasztották, úgyhogy csak az urnát szerzi meg. A biztonsági őr ezerrel szalad utána, de Rudy épp időben befut az autóval, együtt menekülnek. Az első közös balhé, hát nem kedves? Aztán szétszórják az öreg hamvait, nyugodjon békében.

Másnap indul haza a kompánia, és különösen Rudy siet nagyon: a szomszéd nyanya lelkesen integet neki, és kiáltozik, hogy: „Kábeles! Kábeles!” Az ember azt hinné, hogy Jim Carreyt látja, de nem, mert Rudy később újra felbukkan, kábelszerelőnek öltözve, és mosolyogva bemegy a nénihez… Ezek szerint ő járt Driscónál is?
Megölte Dexter apját?!

A zárás pedig: a seggrészeg Paul behatol Ritához a házba, és hatolna tovább is, de a kis dögös fejbe vágja egy baseballütővel, aztán menekíti a gyerekeket. Gondolom, Dexterhez. Szép lesz a következő rész!
És vajon kit nyír ki Rudy legközelebb?

Címkék: dexter
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robson bá 2007.10.30. 09:35:13

Köszi! Az uccsó 2 részt nem láttam, de így most megint képben vagyok...

Crystalline 2007.10.30. 10:39:41

Gratulálok. Kinn vagy az index címlapján. az a szó, hogy spoiler mond valamit?

én egyébként láttam vagy 1 éve már az egészet, de ez azért felbasz.

KKKKKK 2007.10.30. 10:47:32

Mégis mi ebben a spoiler? Már az előző részben kiderült (azok számára is, akik teljesen bután nézik a sorozatot).
Kisokosok, a Viasat tempójához van igazítva a hogyvolt.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.30. 10:52:28

flimo: akkor az én büdös kurva anyámat, de tudod mi, kabbe a faszom, DARTH VADER LUKE APJA BAZMEG!!!! nehogy spoiler legyen már az, amit két hete lehet tudni, kurvaisten.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.10.30. 11:17:34

De gyökerek vagytok, a hogyvolt lényege, hogy leírják, mi történt eddig egy sorozatban. Ennyi eszetek lehetne...a jobb felső sarokban ott van, hogy "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan. Ha lekéstél a tegnapi Lostról, vagy már nem érted, miről szól a Született Feleségek." Ha ebből nem jöttök rá, hogy spoiler, akkor ez titeket minősít...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 11:18:26

Doakes-ot nem bánom, hogy nem írták ki a sorozatból. Van egy cimborám, aki egy az egyben így néz ki ( minusz bajusz és sötét bőr), és akárhányszor meglátom, főleg a szigorú nézését, visítva röhögök.

Ez a Rudy meg huncut egy gyerek, na.

akyyy 2007.10.30. 11:35:47

áh, nekem is tele van ilyen ismerősökkel a sorozat:DDD főleg a Debra, omg:D

sélli 2007.10.30. 11:51:18

mg_b, grat az összes Dexter hogyvolthoz, most értem a végére! 1 kérdés (mivel mostanában nem nézem, csak olvasom, majd ha lesz időm ígérem pótolom): Rita kinyírta Pault, vagy csak simán lezúzta a fejit és még hörög némileg a lelkem?

sixx, de egy bunkó vagy, télleg Darth Vader Luke apja???!! Igazán kiírhattad volna elé, hogy spoiler b+++!!! :)

gibson 2007.10.30. 11:53:00

Imiface, nem az a baj, hogy itt leírják, hanem, hogy kirakták az Index címlapra... Én is nézem a sorozatot, a 6-ik résznél tartok, és kurvára nem akartam tudni, hogy mi fog történni 3 rész múlva (ill. igen, de nem így értelemszerűen). Ha egy Született Feleségekről olvas valaki részleteket, vagy a Jóbarátokban a vége előtt 3 résszel megtudja, hogy Ross össze fog jönni Rachellel a végén, az nem egy nagy baj, de egy ilyen sorozatgyilkosos-kriminél már bosszantó. Mintha egy tavaly megjelent John Grisham regény címe mellé odaírnánk, hogy "És a végén a gyilkos: az Ápolónő", és kiraknánk az Index főoldalra. Sok ember nem lenne, akit zavar, de azt a néhányat, akik épp olvassák a könyvet (nézik a sorozatot), azokat annál jobban. Nem tudom, nekem nem esett jól mindenesetre. Nem a Viasat3-on nézem egyébként.
Amúgy meg, attól, hogy a 'Dexter - 1x09' főcím mellé kiírunk valamit, többen jönnek majd erre az oldalra, vagy mi? Miért nem lehet simán a címét kiírni mint itt? Szerintem ez egy kompromisszumos megoldás lenne mindenkinek.

toi 2007.10.30. 11:56:49

ezt mi a f*szért kellett kirakni az indexre?!?
spoilereztek? és aki még nem tart ott, arra nem gondoltok???
kurvaélet!!!

Devil Inside 2007.10.30. 12:06:00

Azért qrva jó lenne, ha címben nem spoilereznétek...

Archenemy 2007.10.30. 12:42:54

Mit izéltek a spoileren, én aszittem a rajzfilm-tudósgyerek-Dexter hugáról van szó :)

Der Beste 2007.10.30. 12:52:38

Már az elöző Dexter hogyvolt végén ott volt a "spoiler", szóval most felháborodni már nem ér.
Sőt, én már akkor kitaláltam, hogy ő az, amikor még csak a kórházban mutattaák a dokit a betegágy mellett!

dimitrij 2007.10.30. 13:18:07

nem is értem... mi van kint az index címlapon, azon felül, hogy Dexter 01X09... vagy azóta módosítva lett? egyébént meg télelg 2 rész óta lehet tudni, hogy ki a frigós gyíkos. :)

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.10.30. 14:19:38

"Jóbarátokban a vége előtt 3 résszel megtudja, hogy Ross össze fog jönni Rachellel a végén"

na ez meg nekem spoiler bazmeg, fene se gondolta volna, hogy egy dexter kommentben fogom olvasni!

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2007.10.30. 15:05:37

MIlyen idegesítő ez a rinyálás...Én nem is néztem ezt a sorozatot,csak elolvastam a hogyvoltokat,ami eddig fel lett töltve,ésazután néztem meg tegnap 3résztés mégis élveztem és nem sírtam,mint egy hülye kúrva!Ja és anyázni a legdűrhőbb dolog a világon!!cs

flimo13 2007.10.30. 16:09:11

Der Beste: Ott a kulcs, a végén. Nem az index címlapján.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.31. 12:41:59

akyyy 2007.10.30. 11:35:47

Nem cserélünk?:D:D:D A te ismerősöd lehet Doakes hasonmás, az enyém pedig a Debra:D:D:D:D:D Na, hát nem halálbika?Tudsz ennél jobbat?Mit tudsz ennél jobbat? :D:D:D

sélli 2007.10.31. 13:43:58

Na, a nagy hisztizések közepedte még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy akkor végül is Rita kinyírta-e Pault. Pls help! Köf!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.31. 14:19:15

sélli 2007.10.30. 11:51:18

Én azt tudom mondani erre, hogy ebből a részből nem derül ki, csak a következőből. Ha elmondanám, akkor az tényleg spoiler lenne:)

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2007.10.31. 23:38:54

MÉghogy Rudi kit nyír ki...inkább Dexter...vagy ami mégjobb..mikor lesz az első közös projekt..:) Annyira romcsi..!!!!:D

brillo · http://brillo.blog.hu 2007.11.01. 18:38:39

nem láttam azt a részt, amikor összejött debrával a hűtőkocsis, illetve a legutóbbi részt - én ott maradtam le, hogy a francba lett ilyen jóba dexterrel? és hogyhogy nem gyanít semmit a csavaros dexter???
szegény debra meg megint megszívta.
süti beállítások módosítása