Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x05 - Az élet ára

2007. október 29. 10:31 - sixx

Múlt héten kaptunk egy mozgalmas epizódot Szójerrel, Katonkával, partinépséggel, prekog Dezmonddal és "csak nem tudok én mindenkit megmenteni, pedig" Dzsekkel, akire megint rámosolygott Juliet, és ezt jó látni. Ez a rész két afrikai ifjú kalandjaival indul, nem a rasszista énem mondatja velem, de Miszterekó flessbekk lesz ez. Miszterekó, még amikor nem volt drogbáró és álpap sem, már elkezdte a bűnöző életmódot, és kekszet lopott éhes öccsének. Ez nem jött le jól az apácáknál, és mehetett gyónni.


Sziget, Miszterekó álmodik távolságról meg tűzoltókról, én sem kelnék fel, ha egy iraki kínzómester lihegne az arcomba egy kiégett drogos hobbit társaságában. Hörli tűnik a legnyugodtabbnak, biztos beszélt Dezzel, és ő már tudja, hogy Miszterekónak semmi baja nem eshet. Vagy csak unja magát, ez így elsőre nem derül ki. Megint flessbekk, Miszterekó már befont hajjal idézi fel a második évados eseményeket, Yemi halálát, ilyesmit.

A szigeten Yemi jelenik meg neki, ha ezt a trükköt nem lőtték volna el előtte vagy hatvanszor, még meg is lepődnénk, így csak ásítunk, még egy halottnak hitt ember sétál erre, hát aztán? Mondjuk arra igazán nem számítottunk, hogy Yemi ezzel a lendülettel rágyújtja a sátrat Miszterekóra, képzelem milyen lehetett az a nigériai gyermekkor.  Csárliék valahogy kirángatják, a biztosítónak majd be lehet nyújtani a kárigényt, aszongya, volt egy bambuszsátor, hatezer forint értékben. Lokkbácsi is előkerül, és konstatálja, hogy Miszterekó Lázár módjára felkelt, és el is szaladt a meseerdőbe.


Dzsekk és Ben, dokink húzózkodik, és kap egy olyan fehér parasztinget, amit itthon a bölcsészek hordanak előszeretettel, mindezt azért, hogy beilleszkedjen az ádörök közé, akik csak vásár- és ünnepnapokon járnak koszos göncökben. Dzsekk kedvesen érdeklődik Bentől, hogy van a tumor a nyakadon, gülüszemű gyökér? Fáj? Zsibbad már a kezed? Ben kiakad, és úgy tesz, mint akinek foglama sincs a tumor dologról. Ja, temetés lesz, azért a fehér ruha. Szójer meg Katinka bezzeg nincsenek itt, csak Dzsekket hozzák el szórakozni. Juliet is megjelenik, máris szikrázik a levegő közöttük. A temetést most hagyjuk, Danny ideges, legyen ennyi elég. Ben lecseszi Julietet a röntgenes malőr miatt, de a csaj szarik a fejére. Back to partinépség, Lokkbácsinak korszakalkotó javaslata van Dzsekkék megkeresésére, de Szajid szerint nem kóser, hogy a tervet Dezmond is hallja. Irigy kutya.


A terv: kommunikáljunk a többi állomással. Hogy ettől hogy lesznek meg Dzsekkék, az nem derül ki, sőt, az sem, hogy miért jó az, ha felhívják az ádöröket. Mielőtt ezt bővebben kifejthetné valamelyik nagyonokos, jön Hörli, hogy Miszterekót elnyelte a meseerdő, nyomát sem találja, nem mintha tudná hogy néz ki egy nyom. Ez jó volt, egy pont Hörlinek. Csárli elmondja, hogy a tűzhaláltól megmentett négerember annyit mondott csak, hogy "a tesóm, a tesóm", ettől Lokkbácsi agyában összeáll a kép - irány a Gyöngy állomás, a megfigyelő izé a föld alatt, ott, ahol Yemi repülőgépe is hever.


Vágunk Miszterekóra, aki vagy nagyon be van szakadva, vagy csak kimerült, mert nem nagyon tud egyenesen közlekedni. Flessbekk, Nigéria, vörös föld, kosz, kutyák, szegénység. Tanusíthatom, valóban így néz ki az ország. Miszterekó Yemi templomában köt ki, ahol felkap egy Bibliát a papi gallér mellé, mert ha már jelmezbál, akkor adjunk az érzésnek, és egy huszárvágással beáll az öcsi helyére. Ja, az is kiderül, hogy Yeminek volt repülőjegye Londonba. Hoppácsak, a szigeten közben a védelmi rendszer hangját halljuk, és kisvártatva megjelenik Miszterekó egykori bűntársa egy macsetével, majd átváltozik ministránsfiúvá, aki azt hajtogatja, hogy "gyónj!" Gyönyörű költői képek ezek, Jack Bender rendező biztos begombázott ezen a forgatási napon. A flessek eltűnnek, helyüket átveszi Lokkbácsi és nagylelkű ajánlata, miszerint bárki jöhet vele a Göngy állomáshoz. A két új szereplő is vele megy, Niki és Paolo, a Niki nevű csajnak jó lába van.


Miszterekó eljut a folyóig, de nem ihat nyugodtan, mert flessbekkel a ministránsfiúra. A templom előtt gazok randalíroznak Kalasnyikovval a kézben. és Yemit akarják. Na, Miszterekó nem fog beszarni tőlük. A rosszemberek a Vöröskeresztes cuccokért jöttek, a vakcina az új hernyó úgy látszik, mert 80%-át lekapnák a cuccnak. Miszterekónak ez nagyon nem tetszik, hiszen ő már PAP, vagy mi, pedig két hete még pontosan ugyanezt csinálta. Igenis a ruha teszi az embert, papi gallérban nem lehet geciskedni. A gonoszember idéz egyet a 22-es csapdájából, majd mellbe lő egy asszonyt, mert a szigorú arcú álpap beszólt neki. Nem kell pofázni. Vissza a jelenbe, Miszterekó inna, de nem hagyja a fekete füst, ezeknek valami elszámolnivalójuk van egymással. Bunker, Juliet és Dzsekk, megy a flört ezerrel, a szendvics ápgrédelve lett hamburgerre.


Az idillnek Ben vet véget, aki kizavarja Julietet a picsába, és elmeséli Dzsekknek, hogy nagyon jó tervük volt arra, hogy megtörjék, például Juliet is pont olyan, mint az exneje. A gáz csak az, hogy most, hogy Dzsekk látta a röntgenfelvételt, a tervnek lőttek. Ben mellesleg megemlíti, hogy két nappal azután, hogy halálos daganatot leltek a gerincén, Dzsekk, a gerincsebészek gyöngye a szigetre pottyant, és ez Isten létét bizonyítja.


A szigeten Miszterekó kissé berág Lokkbácsira, mert az öreg csak úgy mellesleg megemlíti a tesója nevét. Előkerül egy nagy kés is. Lokkbácsi tovább játszik a tűzzel, és Miszterekó félelmeiről érdeklődik, mire jön egy flessbekk az álpappal, és a vakcinás történettel, amit máris ununk. A szigeten eljutunk a géphez, Lokkbácsi és Miszterekó marad fent, a többiek mennek le. Kiele Sancheznek nem csak jó lába, de jó segge is van. A két kemény legény odafent a sziget védelmi rendszeréről dumál: Lokkbácsi gyönyörűnek tartja, Miszterekó nem. Ja, és Yemi hullája nincs a gépben, de ezen sem lepődünk meg.


A következő flessbekkben Miszterekó elszántan szemezget egy feszülettel, és a templomba berontó geciemberekkel beszélget egy sort, akik keménykednek, de csak addig, míg a torkukat el nem vágják. Véresen kijönni egy templomból nem jó ómen sehol, a falu kissé kiborul a "pap" láttán, és ezzel vége is a karriernek. Miszterekóból soha nem lesz püspök. A Gyöngy állomás mélyén videózik a banda (Paolo a budiban), és persze Niki, az új jócsaj jön rá arra, hogy a falon nem véletlenül van még vagy hat monitor, nem kellene talán azokat is bekapcsolni? Mert a videón erről ugat a félkarú ember? S lőn, Szájíd addig mekgájverkedi a cuccot, míg az egyik monitoron megjelenik egy félszemű csávó feje, aki először belebámul Lokkbácsi arcába, aztán kikapcsolja a feedet. Hm.


Juliet filmet vetít Dzsekknek, és bocsánatot kér tőle az atrocitásokért. Közben a film nem is az, amit ígért, hanem egy TITKOS ÜZENET, miszerint ne azzal törődjön Dzsekk, amit mond neki, hanem olvason bőszen a tévéről, vállalja be a műtétet, és nyírja ki Bent közben. Na, ez tetszett. Dzsekk látszólag benne van a dologban, legalábbis bólogat. Hatalmi harcok az ádörök berkeiben, és Dzsekk az eszköz? Flessbekk, Yemi templomát bedeszkázzák, mert csuromvér, a falusiak lecseszik Miszterekót, mint a pengős malacot, és közlik vele, hogy megy egy templommal Yeminek. Aha, szóval ezért ácsolt templomot Miszterekó. A szigeten közben megjelenik Yemi megint, nyughatatlan egy szellem ez. Miszterekó addig kóborol a szogeten, míg egy virágoskertben meg nem leli Yemit, aki azt kérdezi, hogy készen áll-e, innentől túl sok jót nem jósolok a karakternek.


Miszterekó a lelkét önti Yeminek, aki egyszer csak benyögi, hogy ő nem is a tesója, vaddöfakk? És előjön ismét a fekete füst, azaz a sziget védelmi rendszere, felkapja a levegőbe, megrázza, mint Krisztus a vargát, és annyi volt az álpap drogdílernek. Lokkbácsiék későn érkeznek, már csak azt a kissé síri üzenetet hallják, hogy "you're next", ami ebben az esetben többes számot jelent. Nem lennék Szájidék helyében. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: lost
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f3 2007.10.29. 11:31:30

Nekem nagyon nem tetszett, ahogy kiírták Miszterekót :(

Ha jól tudom, akkor a valós "karakter" kicsit összeférhetetlen lett a stáb többi tagjával és azért került kiírásra.

Ellenben nagyon izgalmasan alakul ez a harmadik évad :)

Ben nézése pedig oszkárt érdemel.

Gabba 2007.10.29. 11:32:54

"én sem kelnék fel, ha egy iraki kínzómester lihegne az arcomba egy kiégett drogos hobbit társaságában"

:-D hát én sem....

A sorozatban amúgy Hörli dumái tetszenek nekem a legjobban, ez a nyomos is ott van.

De könyörgöm sixx, az irigy rövid i, hosszúval a halálom.

f3 2007.10.29. 11:33:28

Ja és ha jól sejtem ennek a félszemű embernek a műszemét találták meg Analúsziájék még a második évad elején az általuk felfedezett első bunkerben :)

Erkacc 2007.10.29. 11:56:30

f3: szerintem jól sejted:)
hát Eko halála tényleg gagyi lett kissé, bár engem nem zavar, nem volt a kedvencem...
ha már Gabba megemlítette a hibát, én is szólok: a Juliet-es kép alatt a kasnyikov nem Kalasnyikov akart lenni?

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.10.29. 12:14:30

Én sajnálom Ekót, mert érdekes karakter volt.
Ja, és a szinkronhangja szerintem nagyon el volt találva!

f3 2007.10.29. 12:23:13

hüjehalyó: A szinkronhangja nem a Csuja Imre volt? Én a múltkor láttam ezt vmi sorozatszinkronos honlapon. Nagyon királyuk csinálta. Csak azóta valahogy "Csoki" ugrott be mindíg az Üvegtigrisből :)

Slugger 2007.10.29. 12:28:53

Érdekes, hogy a Sziget pár résszel ezelőtt arra bíztatja Lokkot, hogy Miszterekót meg kell menteni, most meg csak simán kinyírja. Feltéve persze, hogy a Sziget és a Szörny ugyanabban a csapatban játszik.

seven 2007.10.29. 12:37:42

nem ölte volna meg a füst ekot ha megbánnja a "bűneit"

winnie 2007.10.29. 13:08:38

"Ha jól tudom, akkor a valós "karakter" kicsit összeférhetetlen lett a stáb többi tagjával és azért került kiírásra."

na, a bulvároldal belendül. ha mindenkit azért írtak volna ki, mert gyorsan vezet, rongyember, akkor most huszonharmincan szerepelnének a sorozatban.

eko is elmondta az igazi indokokat, so... nem érdemes "azt hallani", amit a blikk ír.

Slugger 2007.10.29. 15:40:50

seven 2007.10.29. 12:37:42
"nem ölte volna meg a füst ekot ha megbánnja a "bűneit"

Már megbánta a bűneit, amit meg is gyónt Bennek amikor fogva volt tartva (legalábbis a 2 ádört), ráadásul előzőleg papnak állt és a szigeten elkezdte építeni a templomot, amivel tartozott. Szóval ez nekem nem áll össze sehogy sem.

seven 2007.10.29. 16:25:52

nyilván, a flashbackben látthattad, hogy jóval több rosszdolgot csinált.

amikor elöszőr találkozott a füsttel, akkor "letöltötte" eko fejéből az életét(ezért lehetett anno a füstben látni villanásokat eko életéből), és most pedig jött az ítélet.

azt mondta hogy nem bánta meg hogy embert ölt, mert a testvérét mentette, sőtmitöbb, büszke rá. erre mondta a "füst" Yemi képében ugye, hogy én nem a testvéred vagyok. Yemi hullájának eltünése egyébként ugyanolyna mint Jacka apa hullájának eltűnése, aki ugyancsak felbukkant a szigeten látomásként.

Slugger 2007.10.29. 16:41:14

Nem látom bizonyítottnak, hogy a füst először letölt, aztán ítél. A pilótánál (Parkman közrendőr) sem csinálta a letöltést, csak szimplán kinyírta. Az meg szerintem egyértelmű, hogy a sok rossz dolgot, amit még odahaza csinált megbánta, hiszen ezért is állt papnak!

seven 2007.10.29. 17:51:42

hát pedig így van tetszik vagy nem, ezt sok podcastban elmondták a készítők. az meg hogy papnak állt nem jelent sokat.

BruceWayne 2007.10.30. 23:54:42

miszter Ekó=Csuja Imre(zseniális al budynk) XDDD
bortányos mi folyik ebben az országban sorozatszinronizálás néven....
az axn-en meg tán csuja volt a Ben, vagy mi...aki most a Besenci árpád?

és sayid meg ekó akcentusa, az a szinkronstúdióban maradt.....

nevetséges

MINDENT CSAK E-RE-DE-TI hanggal!!!!


az is dúrva hogy mikor anno átnyomtam a narancsvidék reklámja alatt a smallvillere kb ugyanaz a 4 hang beszélt mindkettőben :-)

minden százszor jobb gépen eredetibe, pl. lostba se jön át semmi a háttérzajokból és az atmoszférából a tv-n keresztül.... +csonkított kép + reklámok, teljesen letudnak rontani még egy jó sorozatot is....
a szökés 1.évad szinkronja viszont jó..
bocsaz offért

Hpisti 2007.11.01. 09:35:25

Nerazzurri:
Ameddig a honi többség egyedül a cigány ákcentust ismeri fel, addig tök felesleges a geekek számára szinkront készíteni.

Háttérzajok & csonkított kép: tessék reklamálni a forgalmazóknál! Csonkított képhez még annyit: a honi tv-készülék viszonyok között pl. a 2.40:1 képarány nézhetetlen. Nincs a tömegeknek 200-as plazmája.

limbekcs 2007.11.03. 01:05:51

"Jövő héten folytatjuk."

ugye csak a mától számított "jövő héten"? (vagy mikorra tették el a mait, pardon, tegnapit?)

Winkie 2007.11.04. 18:08:00

Hpisti, a Lost eredeti képaránya 1,85:1, ami egy 4:3as TV-n simán élvezhető. 2,40:1-es képarány amúgy is csak a mozifilmek nagy részénél van.
A Lost, ami egyébként a Nip/Tuck mellett kedvenc sorozatom, magyarul tényleg élvezhetetlen. Anno, amikor nem ismertem és retken kezdtem el nézni, meg is utáltam... Még jó, hogy kb 1éve egy ismerősömnek le kellett töltenem egy részt torrentről, azt meglestem és azóta ráfüggtem, figyel is már Lost S1 és S2 dobi a polcon...

enzo23 2007.11.07. 18:18:59

Na fél év commentblog&hogyvolt-olvasás után részéntam magam és regeltem:)
Lost ügyben annyit, hogy sajna a 3x06 előtt is egy hét szünet volt, és utána az amcsi 4 hónapos, axn-kb.1hónapos szünet 2 hétre korlátozódott az RTLklubon, az is DominoDay által.:) jó oké a 3x06 után tényleg vicces szünetet tartani, nemtom szegény amcsik hogy bírták ki..:)
Lost 3x06 - I Do, hogy fordítják az eszméletlenül tudatlan tv-újság írók? Na? "Igen!"...a Not in Portland, Enter-77, Catch-22 és egyéb címekre már kíváncsi vagyok...:)

Andal 2007.11.12. 14:35:40

Szerettem ezt a sorozatot, de egyre inkább elvesztem a fonalat, meg az érdeklődést is.

2. évad végén már az megrázott, amikor a fekete pasi lebukik, hogy ő nyírta ki a két nőt a bunkerben, akkor a többiek (a két csaj "szerelme" is) csak legyintenek, spongyát rá, gyerünk tovább, a Többiek (Benék) azt hiszik 5-en megyünk, közbe meg hatan, mekkora terv...

Eddig a 3. évadban meg az égvilágon semmilyen utalást nem észleltem arra, hogy a Mr. Eko-s féle másik túlélő csapat elrabolt tagjaival mi az úristen van. A dokiék is csak egymás után nyavajognak, mintha csak őket 3-ukat rabolták el volna.

Illetve a Többiek közül már vagy 10 ember kinyírtak, de csak azt az egy fickót láttam hisztizni, aki a feleségét veszítette el.
süti beállítások módosítása