Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x08 - A doki segít

2007. október 27. 10:00 - mg_b

Erős kezdés, megint minden csupa vér, agyvelő a falakon: egy gazdagpicsa nyírta ki magát a fürdőkádban, furcsa módon pisztollyal, csövet a szájba, BANG! Valami új divat lehet, ő ugyanis már a harmadik, aki így végzett magával. Dexter meg is jegyzi a dolgot, hisz kell valami szórakozás, amíg a hűtőkocsis kollega újra fel nem bukkan.

Paul, a ’hamarosan ex’ közben megint lábatlankodik, egy egész napra elcsábítja a kölyköket meg Ritát – a csaj lemondja miatta a vacsorát Dexterrel, mekkora gáz már! –, Debra meg a rudyra nyomul (kavar dr. Rudyval). LaGuerta hadnagy is megkapja végre a nagyjelenetét: él a gyanúperrel, hogy Perry nem is a frigós gyilkos, és próbálja kiugrasztani a nyuszit a bokorból. Perry viszont részletekbe menően ismeri a gyilkosságokat, és honnan tudna ennyi mindent, ha nem ő az elkövető?

Dexter, aki a Barbie-fejes kulcstartóját bámulja, és még netes hirdetést is felad („Drága Ken! Darabokban vagyok.”), mert annyira egyedül érzi magát, közös pontot talál a három öngyilkos csaj aktáiban: mindegyikük a picológus Emmett Meridian paciense volt. Úgy dönt, felkeresi a jó doktort; a fazon tényleg érti a dolgát, fél perc alatt levágja, hogy Dexter hazudik neki, és hogy álarcot visel, senkinek nem meri megmutatni magát. De ha ilyen ügyes, miért hullanak a betegei?

LaGuerta beszervez egy zsarut, hogy adja ki magát újságírónak Perry előtt, a kákabelű viszont átlát a szitán. Ne nézzék már palimadárnak! Ő még azt is tudja, hogy LaGuerta csak azért lett hadnagy, mert véletlenül pont az ő irányába menekült egykor egy gyanúsított. Ha Doakes őrmester felé rohant volna, akkor most Doakes lenne a latino nemzeti hős. Igen ám, csakhogy ez az infó annyira bizalmas, hogy csak a rendőrségi aktákból tudhatja, úgyhogy LaGuerta gyorsan csekkolja, nem törtek-e be a hálózatba kívülről – de bizony! Megvan a válasz, honnan tud annyit a frigós gyilkos ügyeiről ez a pöcs.

Dexter ellenőrzi Meridian doktor alibijét a legutóbbi öngyilkosságra, és mivel vízhatlannak találja, úgy dönt, továbbra is eljár hozzá terápiára, hátha abból kisül valami. Mélyebbre kell hatolnia, nem kérdés (az megvan, hogy Debra és a Rudy doktor dugnak?). Ütős poén: „És neked hogy használ a kezelés?”, kérdi egy srác Dextert. Mire ő: „Á, rajtam nem segíthet. Szociopata vagyok.”

Éjjel Dexter betör a picológushoz, és átböngészi a kezelésekről készített felvételeket. Lehull a lepel, a fazon maga sugallta a hülye picsáknak, hogy legyenek öngyilkosok, pisztollyal, mert úgy elegáns. Rita viszont belecsörget a mókába, sürgősen látni akarja, és mint kiderül, dugni vele. A Paullal töltött délután alatt rádöbbent, hogy végérvényesen Dextert szereti, és szexet akar minden mennyiségben. Dexter erre lepakolja az öléből, és úgy menekül, mintha égne a farka – valahol azért sajnálom a fickót. Viszont ő meg arra jön rá, hogy nem akarja elveszteni Ritát emiatt, úgyhogy még nem ölheti meg dr. Meridiant, szüksége van a terápiára.
Debra meg tovább kavar dr. Rudyval, komolyan, most kell ez?

Dexter leül egy nagybeszélgetésre dr. Meridiannal, aki azzal a hajmeresztő ötlettel áll elő, hogy Dexter csukja be a szemét, és lazítson. Valami hipnózist próbál ki rajta, emlékeket akar felidézni, van is egy rakás, csupa erőszak és halál, egy kisbaba ül a véres padlón – mi ez, vaze? Dexter bepánikol, és úgy megijed magától, hogy egyenesen Ritához menekül, aminek persze irdatlan dugás lesz a vége. Ezerszer érzékibb, mint amit Debra meg a Rudy doktor eddig produkáltak. És láss csodás, Rita nagyon élvezte, akarja legközelebb is. Ebből hogy mászol ki, Dexter?

Levezetésképp LaGuerta ráijeszt a rabosított geekre egy levágott fejjel, meg előadja neki, hogy „tudjuk ám, hogy az anyádat sem te ölted meg, te kis wannabe pöcs, hanem szívrohamban halt meg, szóval köpjél: ugye hogy nem te vagy a hűtős?” Perry meg mindent bevall, persze, nem ő. A kapitány meg az ügyész viszont nem hisznek LaGuertának. Lesz még ebből pofára esés.

Dexter még utoljára beszél a picóval: nagyjelenet, úgy igazán, egyszerűen bevallja neki ugyanis, hogy „Sorozatgyilkos vagyok… Uhh… Ez jólesett… Ez nagyon jól!... Sorozatgyilkos vagyok! Doki, igaza van, végre elfogadtam magam!” Hát vaze! A doki is néz, mint borjú az új kapura, ez még őt is meglepte, én meg simán kiosztanék MCH-nak egy Emmyt az alakításért. Utána jön a szokott hentelés, Dexter elteszi láb alól a jó Meridian doktort. Ez a hála a kezelésért?

A végén meg Debrát nyomják a képünkbe (ebben a sorozatban egyik csajnak sincs nagyobb melle egy cserebogárnál?), meg telefonoznak Rudy dokival, vaze, miért kell ezt? Aztán Rudy leteszi a kagylót, és leül netezni egy kicsit, biztos plasztikai sebészt keresne a csajhoz. De nem, mert Dexter üzenetét olvassa a gépen, az egér mellett meg bazmeg ott van a feldarabolt Barbie! És válaszol is Dexternek, hogy nyugalom, jön még kutyára dér!! És baszki, ennek egy egész hűtőkamrája van a házban, és már dolgozik is egy újabb hullán!

És ez dugja a Debrát!!

Címkék: dexter
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2007.10.27. 12:58:37

Az egyik legjobb epizód az első évadban.

h492019 2007.10.27. 14:25:35

sokkoló tényleg, mondjuk a tegnapi sem volt rosz mindezek tudatában...

grat mg_B, de lassan utóléred magad... ;)

mg_b 2007.10.27. 16:52:58

Az a baj, hogy csak lassan, jobb lett volna múlt hétre. De hétfőre már biztos!

f3 2007.10.29. 12:31:48

Az elején nagyot ütött a sorozat.
Aztán kezdett - számomra - egy kicsit ellaposodni. Michael C Hall játékát kivéve.

De az az utóbbi két rész ZSENIÁLIS volt megint :) A belső monológok és a párbeszédek összehozása meg páratlan.

Várom is az utolsó nagy összecsapást, meg nem is. Remélem valamennyire lezárják az évadot... és nem egy mély barlanglejáratra meredő Dexterrel lesz vége :)
süti beállítások módosítása