Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x07 - Baráti kör

2007. október 26. 07:19 - mg_b

Trancsírral nyitunk, vagy legalábbis úgy tűnik, Dexter körül fröcsköl a vér, tépett torkú hulla fekszik a földön. Tetthelyen vagyunk, Dexter pedig nagy beleéléssel próbálja rekonstruálni a történteket, hogy merről, hogyan vághatott a gyilkos. Doakes őrmester persze rögtön rámozdul – „Gyanús vagy, Morgan. Figyellek!” –, ám ennél nagyobb gond, hogy Dexternek ismerős a technika, amivel a szegény kölyköt taccsra tették. A vágások Jeremy Downs korai munkáját idézik, a srácét, akit pár epizóddal ezelőtt futni hagyott. Másodszor nem hagyja átverni magát, és nyakába veszi a várost, hogy felelje az ifjú tehetséget – de nem csak erről szól ez a rész.

Debra húgunk fáradhatatlanul nyomoz a hűtőkocsis gyilkos után, és úgy érzi, megütötte a főnyereményt, amikor a gép kidobja Neil Perry nevét. A muki két tetthelyen is felbukkant szemtanúként, és mi is emlékezhetünk rá, ő volt a kákabelű geek az ötödik epizódban. Angel és Debra kiszállnak a bódéhoz, ahol meghúzza magát, a srác meg menekül, szóval tényleg sáros lehet az ügyben. A bódéja is csupa mocsok, kitömött, átalakított, felöltöztetett állatok lógnak a falakon, egy rejtett szekrényben meg újságkivágások a frigós gyilkos utáni nyomozásról, meg egy halom fénykép a feldarabolt hullákról. Ezeket csak a helyszínekről szerezhette: bingó!

Közben van a picsogós szál, Rita ’hamarosan ex’ férje, Paul megint felbukkan, elhozza a gyerekeket a suliból, kopogás nélkül besétál a házba (a helyzet az, hogy papír szerint az övé…), és próbálja magához édesgetni a gyerekeket. Codyt meggyőznie sem kell, de a nővérét, Astort (milyen hülye név már egy lánynak?) nem könnyű, legutóbb is ő hívta ki a zsarukat, amikor Paul verte Ritát. Szóval Paul igyekszik, de amikor össze akarja mérni a farkát Dexterével, ő húzza a rövidebbet, úgyhogy visszavonul. Egy vicces rész van az egészben, amikor Rita azt mondja Dexternek, Paul gonosz ember, de te, drágám, senkit sem tudnál bántani. „Senki ártatlant”, feleli Dexter.

A házkutatás után Angel vezeti a nyomozást Perry után, Debra meg ragyog, mert ő is benne van a csapatban. Magasról tojik rá, hogy Dexter szerint nem Perry a frigós gyilkos, ahhoz túl rendetlen, ráadásul egy bódéban él, könyörgök! De találnak egy hullát, Perry anyjáét, szabályosan kibontják a földből, és bizony a fél keze meg a fél lába is hiányzik, szóval lehet, hogy mégis Debrának van igaza. Dexter sajnálná, de tényleg úgy tűnik.

Indul a nagy hajsza Perry után, Dexter pedig, hogy elterelje a gondolatait, megpróbálja felszedni Jeremyt egy kis etyepetyére: jól elhívná valami félreeső helyre, és jöhetne a trancsír. Doakes viszont beleköp a levesbe, néhány zsaruval pont akkor kapcsolják le Jeremyt. Utóbb kiderül, a kopasz kis Masuka is rájött, hogy a kölyök keze van az epizódnyitó gyilkosság mögött. De a dráma kedvéért Doakes befenyíti Dextert: „Honnan tudtad, hogy a gyilkosnak volt tapasztalata, Morgan? Túl jók az ösztöneid, haver, ha erőszakról van szó. Figyellek!”

Aztán felpörögnek a dolgok, Angel és Debra lekapcsolják Perryt, aki épp trancsírra készül egy motelszobában: a hülye geek valami furcsa indulót énekel, miközben bilincsbe verik, aztán mindent beismer LaGuerta hadnagynak a kapitányságon. Dexter és a többiek tévén nézik a kihallgatást, épp csak popcorn nincs előttük, Dexter viszont csalódott: ez a kákabelű szívatta őt heteken át? Ez a nímand, vaze? Hát tényleg ilyen faszok közé való, ezek az ő kollegái?

Rita este átmegy, hogy lerendezze a ’hamarosan ex’ férjét. Paul alá is írja a válási papírokat, és a csillagokat is leígéri a földről, de lehet egy gyanúnk, hogy ezt a szálat folytatni fogják (pedig milyen jó lett volna már az előző részben végleg letudni!). Tony Tucci, a frigós életben maradt áldozata meg végre összeszedte magát, kiengedik a kórházból. Nagy partit csapnak az alkalomra, ott van Debra, Doakes, egy rakás kurva, meg a jóképű doktor, aki toldozgatta Tuccit. Debrával persze hamar összeborulnak, épp csak azt nem látjuk, hogy dugnak egy motorháztetőn.

A vége kicsit elégikusra sikerül. Dexter besurran a kihallgató szobába Jeremyhez, csak hogy rádöbbenjen, milyen jó volt neki, hogy Harry őt még sorozatgyilkosnak is szerette, mert Jeremy még annyira sem képes emberként viselkedni, mint ő – míg a srác ebből csak annyit vesz le, hogy neki milyen szar már, és öngyilkos lesz a sitten. Perryt, a frigós kollegát meg lecsukták, vele sem beszélhet már többet, hát mi lesz ebből, totál magány? Úgyhogy tesz egy utolsó kísérletet, valami hivatalos ürüggyel leül beszélni Perryvel, remélve, hogy amikor kettesben maradnak, legalább pár mondatot válthat majd vele. Szóval: „Helló!” Mire Perry: „Te ki a fasz vagy?” És tényleg fingja sincs.

Ezt a sötét mosolyt Dexter arcán, ezt tanítani kéne. Mégsem Perry tehát a frigós, még szabadlábon van a Mester!

Címkék: dexter
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Condor 2007.10.26. 11:17:22

Én ebben a részben jöttem rá, hogy ki a "jeges". A következő részben el fogják árulni a kilétét.

öccá · http://dogsigns.blog.hu 2007.10.26. 12:01:06

Sztem elég nyilvánvaló. Kíváncsi is lettem: a könyvben is ennyire kézenfekvő a dolog? Vki aki olvasta, írjon egy igent, vagy nemet plz. :)

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2007.10.26. 13:09:16

Fúúú de durvaaa....nem láttam még a sorozatot,de elolvastam az összes hogyvolt-ot...sorozatgyilkos és nyomozóbácsi 2in1...trancsír meg minden...mekkora ötlet..:D
Melyik csatornán adják?,Lehet el kéne kezdeni nézni!

akyyy 2007.10.26. 13:22:13

viasaton. nekem is tetszik, késalatt hangulata van:D dexter vs késes

mg_b 2007.10.26. 16:29:12

Esetleg emlékszik valaki, mi volt a nyolcadik rész címe magyarul?

h492019 2007.10.26. 19:00:21

A doki segít

asszem...

Nu Skool 2007.10.27. 14:19:07

Ennek az elején osztja le a Doakes:
"Krisztusra esküszöm Morgan, ha végeztünk ezzel az üggyel, elküldöm magát pszichiátriai kivizsgálásra."

Nagyon nagy duma, de tényleg egy kicsit pszicho ahogy az elején vagdalkozik :-)

mg_b 2007.10.27. 16:51:32

h4: Kösz! Ha nem is ez volt, jobb híján megteszi.
süti beállítások módosítása