Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x09 - Temetetlen múlt

2007. október 25. 05:09 - sixx

Micsoda cím ez, máris lehet sejteni, hogy az idegbeteg Mehónnal lesz kapcsolatban, neki vannak csontvázak a szekrényében ugyebár, és nem is csak képletesen.  Az előző részben ott hagytuk abba, hogy Tíbeg elindul bosszút állni az őt sittre juttató nőn, Tankrédi dokinő és Kellermann haver megfejtette Májki üzenetei titkát, Link ismét a fiát tutujgathatja, Mehón pedig megkapja az ukázt Kellermantól: ki kell nyírni az összes szökött rabot. Egyelőre jól halad, Tvíner és Abrúzi már nincs a képben.


A bézbólsapkás Májkival kezdünk, elmélyülten nézegeti a könyökére tetovált ábrát egy botanikus kertben, és olyan koszos a pólója, hogy csak egy idióta nem veszi észre, hogy rosszban sántikál. Az infó megvan, és hozzá kerti szerszám és egyenruha is, mert a kert egyik sufnijából szerzett magának. Mi az istent keres ez? Aranyhal kell neki? Vagy valami pálma? A kaktuszok környékén jön a pánsíp, de szopás van, mert Mehón is rájött a dologra, (bármi is legyen az) és csak úgy hemzsegnek az FBI-ügynökök. Menekülés, izgalom, jajmostmilesz.

A rosszemberek nem lőnek, pedig van rá alkalmuk, így Májkül meglóg. Idétlen faszok. Ugrunk az apaszerepet gyakorló Linkre, ez így elég halott szál. Röviden arról van szó, hogy Eldzsé saját lábára állhat immáron, míg Linket továbbra is keresik. Vágás, Mehón a tévében parádézik, Májki meg hallgatja egy kocsmában, és rádöben, hogy nemezise nem magától ilyen okos, hanem a folyóból kihalászott vinyóról. Eh, Májki, kalapács-baszott nagy mágnes kombóról még nem hallottál? És csak utána dobd a mocsárba.


Csikágó, Mehón emberei azt a cuccot nézegetik (nitroglicerin), ami Májkinak is kellett volna. Mehón drámai bejelentése: ezzel a cuccal fel lehet robbantani egy házat is! És felrúg egy asztalt, mert valaki kiszivárogtatta a vinyó-dolgot. Take a pill, robocop. Májki átmegy offenzívbe, és elkezd guglizni a közkönyvtárban, kibaszok én veled, Mehón fiam. Megvan a lakcíme is, hoppácsak. Kezdődhet a tánc, ehhez kell egy sztenderd FBI-öltöny, amit egy turkálóból be is szerez.


Mehón nagyon vidám, Színótot akar elkapni (lehallgatták a telefonját az előző részben), de az ex-katonának más tervei vannak. Összebandázik egy pár ex-haverjával, és segítséget kér, mert egyedül nem megy, ezt már Hofi is megénekelte. A haverok bólogatnak, segítünk hát, te sem köptél annak idején, ez a minimum. Na, majd meglátjuk ezt. Közben Mehón beosztottjai Színót nejét vegzálják, mi ez a Szivárvány-szoba, amiről a telefonban dumáltak? A nő kicsit tiltakozik, de amikor a gyerekkel zsarolják (ha sittre megy, a kislány mehet nevelőszülőkhöz), akkor megremeg a felső ajka. Köpni fog? Majd kiderül, egyelőre Belliket látjuk, aki Tíbeg adatait szerzi meg telefonon börtönőr haverjaitól, és indulnak a félkarú rabló (de olcsó poén ez, drága istenem) után. Eldzsé és Link egy benzinkútnál, és persze a boltoscsaj ráismer a faterra. Teperni kell, meg vitatkozni, mert Eldzsé gengszternek gondolja magát, pofán kéne vágni.


Vágunk Májkira, aki FBI-kosztümben és csinos kis szemüvegben ellátogat Mehón házába, ahol a Ments meg című sorozatból ismert Callie Thorne lakik. A csaj persze az exnej, és Májki elkezdi az "idegesítsük halálra Mehónt, hátha hibázik" hadműveletet. Az ilyen dolgok miatt mellesleg nagyon fel szoktak háborodni a rend őrei (t.i senki nem kedveli, ha egy szökött rab baszlatja a nejét), Mehón biztos extra adag gyógyszerre fanyalodik, ha megtudja.


Az adathalászat nem indul annyira simán, mint vártuk, mert a nőnek elege van az öltönyös gyökerekből, Mehónal az élen - saját bevallása szerint a frászt hozza rá. Vágás, Sara dokinő még mindig nem fejtette meg az üzenetet, de hoppácsak, a Motel szóból rájön, hová kell mennie randevúra a tetovált emberrel. Tíbeg is előkerül, konszolidált külső, kissé feketéllő kéz, és virágot is vesz, mert micsoda dolog már úgy egy kisbaltát valakibe beleállítani, hogy nincs nálunk virág?


Színót átveszi az irányítást a hadművelet felett, ami nem egy rossz ötlet, mert a haverok fegyverrel mennének a gyerekért, az meg nem jó. A jelenetnek csak akkor lesz értelme, ha valóban lesz tűzharc, de nem hinném,  hogy erre sor kerülne - tehát időhúzás volt. Kellerman megtudja, hogy Sara álnéven jegyet vett Új-Mexikóba, és indul is utána. Persze Miszterkimnek nem szól, nem kell annak a gonosz japánnak/kínainak mindenről tudnia. Mehónt azért beavatja, mert ők ketten nagy cimborák lettek. A kódfejtés turbó üzemmódba vált, Mehón szája habzik.


Májki kávézik az exnejjel, képzelje kedveském, ez az Alex gyerek annyira romantikus volt, hogy ihaj, aztán egyszer csak megbolondult, és elkezdett kertészkedni. Tudtam én, hogy valami nem stimmel azokkal, akik a földet túrják hobbiból. Mehón kerti bulija nagyon megzavarta a nej fejét, és lett belőle válás. Májki, mint Stirlitz annak idején, már tudja, hogy a kertben van a proverbiális eb/tetem elhantolva. A nej telefonjából megszerzi Mehón számát, ajaj, kezdődhet a "ki tud a másikkal jobban kibaszni fejben" játék. Ha már a feleségeknél tartunk, Színót oldalbordája is ügynökökkel trécsel, csak ő nem jószántából, és valódiakkal. Ez a Szivárvány izé egy vurstli vagy nagyon szofisztikált játszótér, itt várja a banda a nőt és a kölyköt. Na, lesz lövöldözés? Izgalmak, rohanás, tétova feleség, fegyveres ügynökök, terepjárós menekülés, FBI-szopatás. Színót közben az iskolánál, és várja a kislányát. Ez jó terv volt, de az iskola valami dolgozat örvén húzza az időt.


Májki végre kiböki a szemrevaló exnejnek, hogy a rosszarcú ember érdekelné, akit Mehón néha rámálmaiban lát, hát én arról nem tudok sokat, kiskedves, csak annyit, hogy Alex meg volt veszve miatta, és amikor már feladta a keresést, akkor mondta nekem, hogy húzzak el a lakásból. Májki majdnem lebuktatja magát egy óvatlan hazugsággal, de közben szól a pánsíp, szóval az is lehet, hogy direkt volt.


Színót berohan a suliba, mert megjöttek az ügynökök, ebből hogy mászik ki? Egyszerűen: felkapja a kiscsajt, beugrik a kocsiba, és elhajt. Ennyire nem lehet fasz egy ügynök sem. Tíbeg kolléga megérkezik az őt felnyomó nő házához, de - micsoda meglepetés - az sehol sincs, még egy kicsit sajnáljuk is. Eldzsé és Link. Erdőben. Csajokról beszélgetnek. Jézusom, most jön az "amikor egy férfi nagyon szeret egy nőt" duma? Ismét Tíbeg, öngyilkos hangulatban üldögél, és visszaréved a boldog szép időkre, amikor még szabadon gyilkolhatott kisgyerekeket, így múlik el a világ dicsősége. Sok merengés nem lesz belőle, mert megérkezik Bellik, és pofánvágja. Mehón, mint őrült, ki letépte láncát, száguld a kódon át, és fejti, fejti rendületlenül. Telefon, az exnej az, de nemis, hanem Májki, aki baszakodni kíván a bomlott elméjével.


Mehón teljesen kiakad, különösen attól, hogy Oscar Shales-ről is szó van, a csúnya pszichopata gyilkosról, akit Mehón minden bizonnyal elásott a kertben. A madáretető alatt! Bolond ez az ember. A beszélgetés kellőképp érdekes, nagy elmék feszülnek itt egymásnak, félszavakból is értik egymást, Májki nagyon pofán lesz vágva, ha elkapják. Mondjuk rendes gyerek ez, elmondja Mehónnak, hogy a bomló test DNS-ét a talajból is ki lehet szedni, de ő nem fog pofázni, ha Mehón leszáll róla. Jöhet a gyógyszer.


Bellik közli Tíbeggel, hogy a nő azért lépett le, mert megtudta, hogy meglógott a börtönből, hát igen, a tévé átka. Tíbeg szívatja egy kicsit Belliket, ami azért nem jó ötlet, mert az ex-fegyőrnél van a fegyver, ami ebben az esetben egy olló. A poén az, hogy Belliknek fogalma sincs, mi lett azzal a kézzel, így hiába fenyegeti Theo barátunkat, az csak mímeli majd a fájdalmat. Mondjuk hitelesen teszi.


Családegyesítés jön Színótéknál, könnyek és mosolyok, kérges szívünknek oly kedves pillanatok ezek, csak éppen Tíbeg vegzálása jobban érdekelne mindenkit. Link és Eldzsé ketten sem tesznek ki egy tyúkot, vonattal akarnak menni, mert az állomásokat egy országos embrevadászat során BIZTOS nem ellenőrzik, eszem megáll. Lehet megint rohanni, és el is kapják őket, nem tudom sajnálni egyiket sem. Mehón hazaront, és ás bőszen. Jó gyorsan Colorádóba ért Csikágóból. A hulla megvan, lehet reménykedni. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: a szökés
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.10.25. 08:49:27

Milyen volt már a vicces beszólás, amikor Színót üdvözli a haverjait, és mondja a kövérnek:
-Hé, Falatka, fogytál?
-Ja, gettó update.

Amúgy ez végre egy normális rész volt, pörgős, sok helyszínes, nem lehetett bealudni.

porkolt 2007.10.25. 12:07:44

"take a pill, robocop" háezkurvajo

amugy vajon miujság a vadromantikus köcsöggel, 1 egész részen át boklászhatott szabadon?

Dorkapa 2007.10.25. 13:36:20

....ehhh, cimbi beugrott dumálni meg ment a meccs a másikon, így a párbeszédekről lemaradtam, csak képileg követtem az eseményeket.
De thx sixx, így már érthetőbb egy pöttyet...

Ez a linkapuka ritka 1 nagy lúzer, pedig már reménykedtem, hogy okosodik: ügyesen megoldotta a csavargó lefizetésével (lásd arcrepesztő füles) a fia kórházi szöktetését. Ezzel ki is merült a finesz..., nincs Májki, nincs tetkó, saját kútfőből meg csak vonatra fussa. Gondolta a kallerokat mindig meg lehet dumálni?

La Pantera 2007.10.25. 13:53:27

Még plusz szerencse, hogy Sara könnyebben és gyorsabban kombinál, mint az FBI számítógépek.

Gabba 2007.10.25. 14:26:42

Dorkapa: tehervonattal kellett vón menni, mint az Éjszakai rohanásban de Niroék.

sélli 2007.10.25. 15:31:36

Gabba, a tehervonat is csak ideig-óráig jó, mert Alonso Mosley FBI is rájuk talált! Hiába no, a vonat, mint olyan közlekedési eszköz NEM_JÓ!!! Helikopter kell ide, nem más. Vagy tengeralattjáró - bár az kicsit nehézkesen mozog a szárazföldön :)

Dorkapa 2007.10.25. 17:19:28

....hajjátok, megvan a megoldás: mint az első évad végén - második elején a mezőn a csapat!
CSAK FUTNI KELL ÉS KÉSZ!!! És akkor nem ér utol se rendőrautó, se helikopter, sesemmi! Nem így vót, vagymi!? :D

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.10.26. 09:32:13

A feliratban norbi updatnek forditották hát kurva jót rőhőgtem rajta

EasyFriend 2007.10.26. 10:31:01

Ismét kiderült, hogy Bellik nem egy agysebész - épeszű ember ilyenkor Tíbeg ép kezét kezdené el szadizni. Azzal biztos be lehetne szaratni.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2007.10.26. 12:08:57

Sixx!ú

A szinkronban nem "Szivárvány-szoba" hanem "szivárványos helyen" szerepel, ezért ugrik be mindenkinek a Szivárvány nevű kajálda, vagy mi.

Ja és "nej telefonjából megszerzi Mehón számát", nem a számot, hanem magát a telefont szerzi meg, ezért hiszi azt Mehón, hogy az exneje hívja.

EasyFriend 2007.10.26. 16:16:55

Ez a Link is mekkora idióta... Futva menekülnek a kocsik elől, aztán csodálkozik, hogy elcsapják a külyköt. Mintaapa. Most mit fog csinálni Májki, hogy kihozza, kirabol még egy bankot egy bőrátültetés után?

SeSam · http://sesam.hu 2007.11.01. 10:56:17

A Kim egy koreai név...

madz 2007.11.01. 11:12:48

imádom ezeket a francia feliratokat :)
de most jön a lebaszás: az egyedül nem megy-t nem Hofi énekli, hanem Kern-Garas (Ripacsok)
süti beállítások módosítása