Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x04 - Mindenki magáért felel

2007. október 21. 14:54 - sixx

Az előző rész nem volt rossz, Lokkbácsi flessbekkjei mindig jól sikerülnek (és idén lesz még egy nagyon ütős), rádadásul a partinépség életbe is bekukkanthattunk, volt Dezmond és félhalott Miszterekó, mi kell még? Dzsekk, Szójer meg Katinka, mert ők kimaradtak a dologból. Ennek ellenére Dezzel kezdünk, aki beszerzett egy normális inget a múltkori pucérkodás óta, és elmélyülten gondolkodik valamin a parton. Klert látva felpattan, és tetőfedői képességeit csillogtatva kijelenti, hogy Kler sátorteteje úgy szar, ahogy van. Ennél kevesebbért is vágtak már pofán embert a világtörténelemben. Addig erősködik, míg Csárli is megjelenik, aki saját magát alfahímnek tekinti, mi meg ezen röhögünk. Dez megvonja a vállát, hát, ha szarrá akartok ázni, felőlem.


Dzsekk az üvegfal mögött tévézik, rajzfilmet kap a hatvanas évekből, jobb, mint a Napkelte, az biztos. Juliet jő kajával, a doki azonnal kérdezgetni kezdi: meddig üljek még itt? Miért rajzfilmek? Ki a főnök? Benjamin? Miért beszél ilyen hülyén minden politikus? Juliet vagy nem válaszol - ez a jobbik eset - vagy terel, hát ez a főnök dolog nem úgy van, mint ahogy képzeled, anarcho-szindikalista köztársaságban (kösz, MP) élünk, és így tovább. Dzsekk rámutat, hogy Ben ettől még simán hagyta volna, hogy kinyírja Julietet, de mire ezt bővebben kitárgyalhatnánk, jön Ben, és ideges.

Orvosi vészhelyzet van, a Szán által lelőtt csajt kell rendbeszedni. Ez első látásra nagyon jó Szójeréknek, mert nem kell melózni aznap, de mivel a csaj (Trixie a Deadwoodból) Danny barátnője, aki eleve rühelli az őt folyamatosan szopató Szójert, mindez átmehet egy jó kis szemet-szemért hepajba, így Szójer befogja a száját, ha csak egy kis időre is. Inkább tervet sző a kiszabadulásra: az etetőből az áramot szépen levezeti a ketrec előtti tócsába, és majd ott jól megráz valakit, meg minden. Katinka szerint érdekes a terv, csak éppen Dzsekk kiszabadulása nincs benne, erre Szójer flessbekkel.


Sitt, félmeztelen Szójer bokszol, és figyeli, ahogy egy szerencsétlent félig agyonvernek a sitt királyai, mindezt az igazgató utasítására, mert a lúzer lenyúlt a kormánytól tíz milliót. Majd biztos Szójer szélhámos tudománya lesz az, ami kisegíti a  főnököt a bajból, vagy esetleg vele fogja megveretni, még nem lehet tudni, mindenesetre az epizód témája, a "csak magadra számíthatsz" erre mutat. A következő jelenetben Szójer már puhítja is a kis fickót, elsírja neki, hogy neki mennyire szar dolga van, miközben az adócsaló bugyikat varrhat, PONT ekkor jön meg a nagyongeci igazgató, és MEGALÁZZA - tehát nem a verekedést választotta, hanem az átbaszást. Szójer majd kiszedi belőle hol a lóvé, eh.


A szigeten Ben közelít a ketrecekhez, és Szójer már alig várja, hogy agyonbassza a delej, ami első látásra akár sikerülhetne is, ha Ben korábban nem kapcsolja ki az áramot, mert nem hülye. Ezzel szemben megtudja, hogy Szójer hány éves, és hány kiló. Ben egy viperával fegyelmezi a renitens hülyegyereket, majd elhurcolja, lekötözi egy műtő/boncasztalhoz, és a mellébe szúrnak egy baszott nagy tűt.


Partinépség, Paolo golfozik, de Dez elvisz egy ütőt, mert csak. Paolo egy új karakter, akinek eddig két perce volt. (Minek?) Ismét Szójer. Mikor magához tér, a mellén van egy kötés, Ben behoz neki egy nyuszit ketrecben, és elkezdi rázni az állat, míg a nyúl infarktust nem kap. Aztakurva, mekkora paraszt ez? A tanulság - az izgalom öl. Ez azért fontos, mert Szójerbe beleépítettek egy pacemakert, és ha izgalmi állapotba kerül, akkor szétmegy a szíve. Ja, és nem mondhatja el Katinkának, mert akor ő is kap egyet. Vicces jelenetet is kapunk: Katinka átöltözik, Szójer órája csipig, szívverés az egekben, egy vödör víz kell, hogy lehűtse magát.


Flessbekk, tovább folytatódik a kisember megpuhítása, Szójer megjósolta neki, hogy az igazgató a nején keresztül fogja puhítani, s lőn. Ezzel még inkább a bizalmába férkőzik, micsoda fordulat, Megjelenik beszélőn Szójer legutóbbi nője is, akit nagyon átvágott, és most van neki egy lánya, akinek Szójer az apja. Szerinte nem, és visszamegy rendszámtáblát készíteni. Ismét a szigeten, Katinka vad terveket sző a menekülésre, de Szójer leállítja. Dzsekk is bekerül a képbe, mert Juliet érte jön: gyere, mentsd meg az egyik kollégát.


Dzsekk bemosakodás közben egy röntgenképet nézeget, ami nem a csajé (ez majd később fontos lesz), majd elkezdi menteni a csajt, de nem megy a dolog. Nem jó a felszerelés, Juliet nem sebész, a csaj gyenge, a mája felmondja a szolgálatot, flatline. Dzsekk ímmel-ámmal újraéleszt, de kilátástalan a dolog. Danny, a nő férje kiakad, és elindul Szójert ölni, mégpedig izomból: úgy megveri Katinka ketrecének nyomva, mint szódás a lovát. A csaj benyögi, hopgy szereti Szójert, erre Danny abbahagyja az ütleget, ennek így semmi értelme.


Flesbekk, csurkás Szójerrel és kisemberrel, aki már csak benne bízik, azaz pont ott tartunk, ahol kell, kérlek vidd el a pénzt Szójer, csak benned bízhatom. Flessbekk vége, Katinka kimászik a ketrecből, és megy Szójerhez, közben elered az eső, mert úgy romantikusabb, és megszólal  az óra is, feszültség, remegő ajkak és átlagosnál jobb színészi teljesítmény. Katinka nem szalad el, hanem visszamászik a ketrecbe. Ben mindezt végignézi a monitorokon. Juliet érkezik Dzsekkhez, akit a halott nőhöz bilincseltek nevelési célzattal. Hát, ezt a nőt én nem tudtam volna megmenteni, akkor sem, ha hamarabb idehoztok, mosolygós gonosznő. Ja, és kié az a tumoros röntgenfelvétel, Juliet? Kit is kell nekem megmenteni? Ki az a negyvenéves fickó, akinek ekkora tumor nőtt a gerincére? Azigen, ez Ben lesz. És Dzsekknek kell megmentenie!


Dez a parton eszkábált egy villámhárítót a Paolótól nyúlt golfütőből, amit Hörli először valami önkifejezésnek néz, ez nagyon vicces. Az eső elered - mint ahogyan azt Dez megjósolja - és egy villám belecsap a hárítóba, ezzel megmentve Klert és Áront. Csárli le van nyűgözve, Dez nagyon tud valamit. Szójert Ben ébreszti hajnalban, és sétára viszi, ugyanez történik a flessbekkben is, csak az igazgatóval. Szójert várja az FBI, és kérik  kisember pénzének helyét, mire elmondja nekik. Cserébe kiengedik, és megkapja a részét is a lóvéból, amit a gyereke nevére helyez letétbe.


A szigeten Ben is mutat Szójernek valamit, mégpedig azt, hogy nem is akkor a geci, mint sejtettük, mert  nem nyírta ki a nyulat, és nem is tett a szívébe pacemakert, csak szívatta vele. Ami még igen fontos: felesleges menekülni, mert nincs hová. Az ádörök ugyanis egy szigeten vannak, csak éppen másikon, Szójer erre jól pofánvágja Bent, aminek mindenki örül, de ez nem változtat a tényen, hogy innen nincs menekvés. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: lost
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marla Singer 2007.10.21. 17:08:44

Mondja már meg vki, hogy kapunk-e választ valaha arra, hogy az ádörök miért vannak a szigeten és miért olyan gecik és miért kísérleteznek, miért nem húznak vissza a civilizációba?! Ők is az eredeti Dharma kollektíva tagjai, vagy már volt róla szó, hogy hogyan kerültek oda, csak nem figyeltem? És van-e jelentősége annak, amit a 2.évad végén láttunk, hogy Dezmond nője valami északisarki sátoros, műholdvevős megfigyelőkkel keresteti Őt, de nagyon?!
Mert tényleg nagyon megy a sorozat készítőinek a "cliffhenger"technika és be is jött, de azért jó lenne már válaszokat is kapni !!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.10.21. 17:20:08

Én azt nem értem, hogy ha az ádörök egy másik szigeten vannak, akkor Hörli, hogy a fenébe gyalogolt vissza!
Hm????

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2007.10.21. 17:27:14

az még a másik szigeten volt, a kikötőben .
Hörlit elengedték, hazament,még a foglyokkal áthajóztak a másik szigetre.

seven 2007.10.21. 17:28:14

Marla, nem, nme lesz válasz, jj abrams nagy mosollyal a száján így szól hozzád: te ide szopni jársz, néző.

(nyilván lesz válasz, majd.)

Kwisach Haderach 2007.10.21. 18:37:12

Ok, Hörlit még a másik szigetről, a kikötőből küldték haza, de Szánék hogy találtak el odáig? Nekik biztos feltűnt volna a vitorláson, hogy már nem a partot követik..

seven 2007.10.21. 18:38:28

wtf? pont,hogy nem találtak oda.

Kwisach Haderach 2007.10.21. 20:03:42

Azért már elég közel lehettek, ha a Szán lelőtte a nőt a hajón.

seven 2007.10.21. 20:04:28

azok a tengeralattjáróról mentek fel a hajóra.

Gabba 2007.10.21. 20:27:24

Bugyikat varr? A börtönben? A magyar szöveg szerint táskát.
Amúgy meg biztos mindenki tudja, hogy Bené a tumoros felvétel? Nem spoilerkedés ez egy kicsit, sixx?
Inkább a négyujjú lábszoborról tudnánk meg valamit, engem speciel ez piszkál qrvára.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.21. 20:52:06

én ezeket a hogyvoltokat úgy írom, hogy megpróbálom felidézni az bemutató alatti érzéseimet, és akkor felüvöltöttem, hogy a gülüszemű szarban van, szóval ezért írtam, hogy az övé, mellesleg nem nehéz kitalálni, egy footsoldierhez nem rabolták volna el Dzsekket ilyen fáradtságos melóval.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.10.21. 21:25:15

Hát nemtom. Az a sziget a kép alapján nincs több mint 3km. Én átuszom vazzeg :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.21. 22:15:15

"anarcho-szindikalista köztársaságban (kösz, MP)"

Ha már klasszikusoktól idézünk, akkor pontosan, szépen: a Gyalog Galoppban anarchoszindikalista KÖZÖSSÉGben élnek azok a parasztok (ahol minden héten más gyakorolja a végrehajtó hatalamat)

:-)

Analyzer 2007.10.22. 03:10:56

szia, Marla! nem talalkoztunk mar valahol...? na, mind1.
szoval nyugi: 1 kerdesre sem fogsz valaszt kapni. mikozben neztem a sorozatot, azon gondolkodtam folyamatosan, hogy "na, ebbol aztan hogy masznak ki a forg.konyv irok", mert ha valahogy is, akkor megemelem a kalapom. nos, nem kellett megemelnem. az OSSZES kerdes megvalaszolalan marad! de etol meg a kedvenc sorozatom... :)

dupi 2007.10.22. 06:17:29

mi ez a pesszimizmus? már csak 3 év és mindenre választ kapunk :)

seven 2007.10.22. 07:29:05

analyzer, láttad a 3.évadot végig? mert ha igen, akkor lehet hogy van egy kis memóriakiesésed.

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2007.10.22. 08:58:48

sztm azert a 3. evadban elegge kezdenek osszeallni a dolgok, legalabbis sok minden erthetove valik a vegere.

Analyzer 2007.10.22. 12:10:30

szia, hetes!
aha, lattam, persze. ennek ellenere ez a velemenyem - ettol persze siman lehet meg memoria kiesesem... :)
de azert szerinted kiderul, hogy:
kik valojaban a "masok", es hogy kerultek a szigete? hogyan lett Ben a vezetojuk? hogy egy ceg, amelyik atombiztos biztos(nak hitt)bunkereket epit, es futurisztikus technologiakat telepit egy szigetre - valoszinuleg milliardokert -, miert torodik bele abba, hogy valakik, vagy valaki megszunteti a prodzsektjet, csak ugy? miert gyogyulnak egyesek gyorsabban a szigeten? miert kortalan peldaul Ben helyettese? kicsoda a helikopteres noci, kinek mr. lock allit halefot a hataba, mi jelentosege van annak, hogy lybit latjuk egy pillanatra horlivel a mental ward-ban? a "gyuruk uras" kiscsavo, mikor meglatja a granatot, miert nem KIVULROL csukja be az ajtot, megmentve ezzel a sajat eletet...?
nem sorolom tovabb, pedig lehetne. de hangsulyozom, tenyleg lehetnek memoria problemaim!! :) szep napot mindenkinek!

goku 2007.10.22. 16:11:55

Nálam kezdenek összeállni a dolgok. Az hogy hogy kerültek a szigetre az átörök, vagy ezerszer elmondták a 3. évadban, /Spoiler Alert/ kedvenc gülüszemünk vitte oda őket "Ő" parancsára /Spoiler Alert/. Szerintem ezekre a paranormális dolgokra, mind az elektromágnesesség lehet a válasz, szerintem arra mindent rálehet fogni, nézzétek majd meg, a Lost rejtélyek felére azt hozzák majd föl válaszul. ezt kitalálni tényleg nem kell sok fantázia, sokak még a füstöt is elektromágneses viharnak tartják, majd meglátjuk...

Analyzer 2007.10.22. 18:01:23

kedves kapitany!

mar hogy vitte volna oket Ben a szigetre, mikor o meg csak kiskamasz volt, mikor egy, az apjaval tortent veszekedes utan, futott ossze ELOSZOR egyikukkel(azzal a krol boru pasival), mikoris igeretet kapott tole, hogy egyszer majd csatlakozhat hozzajuk, de addig meg rengeteg turelemre van szukseg... tehat akkor mirol beszelgetunk?????? :)
aldasbekesseg.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.22. 19:20:30

kérem szépen, akkor most teszünk pontot a spoilerek végére, nem csesszük már el azoknak a szórakozását, akik az rtl-en nézik a sorozatot. innentől kezdve minden ilyen kommentet kénytelen vagyok törölni.

Gabba 2007.10.22. 22:13:58

kösz, sixx, egyszerűen nem értem a sok nagytudásút, miért itt osztja az észt spoiler formájában? Menjenek a rajongói honlapokra, van belőlük bőven.
Nekem az a kellemes, ha Katinkától megy fel a vérnyomásom, nem pedig az előre lelőtt eseményektől.

Analyzer 2007.10.22. 22:20:34

teljesen igazatok van! elnezest kerek, de komolyan - igaz, mar keso...

Marla Singer 2007.10.23. 18:19:33

Analyzer! Hogy mondjam a fentiek után, hogy találkoztunk már?!Ha találkoztunk volna nem lenne bennem ennyi szürke folt a sorozattal kapcsolatban!! egyébként bírom én a heteken át húzódó "rejtélyeket", csak jó lenne tudni, hogy lesz egyszer válasz!! De ha az összes kérdés megválaszolatlan marad, akkor 4 év múlva csak azt tudjuk mondani, hogy volt egy sorozat amiben csak kavartak ködösítettek, nem varrtak el egy szálat sem és különben is.... vazze.Értem én a technikát, végülis ezért néztem meg másodszorra harmadszorra is a Twin Peakset....jó üzlet húzás a készítőktől, garantált az ismétlések nézettsége már előre...

Dr. Stein (törölt) 2007.10.25. 20:55:59

Ez persze a szokásos kurvajó írás, de nem eléggé hangsúlyoztad, hogy milyen tudálékos hangfekvésben nyugtatgatta Szánt Trixi, "Nem húzod Te meg a ravaszt, Te Szán"
"Nembazmeg? Nesze!" - már hasba is durrantotta.
Az okostóbiásokat senki sem szereti, bár keveset lőnek hasba közülük.
süti beállítások módosítása