Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x08 - A nagy csel

2007. október 19. 10:00 - sixx

(Sajna a ripre ráégették a francia szöveget, ez van, mi sem értjük.)

Naszóval, ott hagytuk abba, hogy Szukre lenyúlta a Vidám Fijjug nyugdíjalapját, Tíbeg meggyőződése ellenére sem ölt meg sekit, Link elszaladt Eldzsé nevű ivadékáért, a Geci Ázsiai Kormányügynök telefonon keresztül utasította Kellerman havert, hogy nyírja ki a dokinőt (aki a lakásába hazatérve döbbent rá, hogy a lakása immáron úgy néz ki, mint Nikki Sixx szekrénye 1987-ben), és Mehón, a bohó gyógyszerfüggő FBI-ügynök jól fejbelőtte Tvíner kollégát.


Szukre kezében fegyver, ez annyira nem lehet jó jel, mert ideges is, és ha túl érzékeny a ravasz, akkor Tíbeg kénytelen lesz megtanulni lábbal enni. Kutyából nem lesz szalonna, állapítja meg kissé kelletlenül Májki, miközben Színót láthatóan fel van háborodva ezen a geciségen, te most akkor kirabolsz MINKET? Hát milyen dolog már ez? És a tolvajbecsület? Szukre balra el, ezek meg moralizálnak még egy kicsit, hogy hova is jutott a világ, amikor csak így ki lehet valakit rabolni, hát igen, hol vannak a rendőrők, amikor szükség lenne rájuk, mi? Mondjuk én elindulnék, de sietve, igaz, nem nekem van a Révai Nagy Lexikon a testemre varrva nagyon kis betűkkel. Majd Májki tudja.

A terv (mert van, az biztos) első része a túszok kiszabadítását érinti, illetve annak lehetőségének biztosítását, második meg Tíbeg feltrancsírozását, de valamit megsejt a dologból a hidrogénezett hajú sorozatgyilkos, és meglóg. Na nem megy messzire, csak éppen megvárja, hogy Májki meg Szanót lelépjen, és máris ott nyalogatja a szája szélét az ablak alatt túszokat nézegetve. A szőkenőnek nagyon szar napja lesz.


A dokinő térdig gázol fecskendőben otthon, és azt a faszit találja a hálószobában, aki vagy hat résszel ezelőtt megszabadított minket Veronikától, a kifordult szájú ügyvédnőtől, tehát túl hosszú életet nem jósolhatunk vörös hajú kedvencünknek sem. Hamar kapcsol ám, és egy pont kézreeső cserépdarabbal (nálam is van ilyen, sose lehessen tudni) megvágja az alkarját, hah, erre mit lépsz, gyilkosember? Előveszi a szolgálati fegyvert, azt. Olyan ez, mint az Indy Jones 1-ben, amikor a csávó hadonászott a nagy karddal, Harrison Ford meg mellbe lőtte a pisztollyal. Addig pofázik azonban a gaz, hogy Sara felkap egy rovarírtó szprét, és rendeltetésének NEM megfelelően hasznája (értsd: szembefújja vele), majd kimászik a stúdió ablakán, kár, hogy ennyire látszott rajta, hogy díszlet a dolog.


Ugrunk az erdőben menekülő Májkülre, immáron nem az idióta öltönyben, hanem kék munkásoverállban szalad, és kivel fut össze? Szukréval. Lenyúlták a lét kettesben, illetve hármasban, mert Link ugyan nincs itt, de a részét elteszi Májki. Rendes csávó ez a Szukre, kár, hogy nekem Színót meg Tíbeg sokkal szimpatikusabb volt az első perctől kezdve. Jaj, négy részt kell kiszámolni, mert Díbíkúper lánya is kap belőle. Igen ám, de a táskában csak egy rakás magazin van, amiket az ásásban hátráltatott Tíbeg olvasott nagy bőszen a garázsban - a kis geci lenyúlta a lét. Az egész halmot. Király.


Link és Eldzsé történetét vesszük fel, a kisember kap egy szabadulólevelet, meg vagy húsz dollárt, és mehet isten hírével. Link az utca túloldalán várja, de nem megy a környékére sem, mert sejti, hogy figyelik. Hm, csak tanult ez valamit a tesótól. Azt mondjuk nem értem, hogy az FBI (vagy bárki is legyen, aki ilyenkor üldözi a illetőt) miért nem applikált valami nyomkövető szerkezetet a gyerekre/be, és akkor nem kéne feltűnösködni, de mindegy.


A két megszívatott haver annyira már nem vigyorog, hiszen se lóvé, se semmi, ráadásul a túsz rendőrnőtől elcsórt rádióban a helyi erő éppen most alakítja (szarul) Tommy Lee Jonest a Szökevényből, és záratja le az erdei ösvényeket, sőt, még a kanálist is. Ezt hívják szopásnak, meg amit Józsi bácsi a csavargyárban csinált 15 éven keresztül. Csikágó, Mehón hazatért, mert jött egy belső ügyosztályos ember, hogy a seggét szétszakítsa. Odafent nem nagyon szimpatizálnak vele, és ki akarják deríteni, hogy miért hullanak a szökött rabok, mint a legyek. Bellik és haverja csak kiszabadult valahogy a csávából (tényleg, hogyan?) és egy kocsmában szomorkodnak, de piára nincs pénzük, így Bellik Shilton nevű, masszív alkoholista ismerősöm módszerét alkalmazza (megissza, ami a pulton van, ki csak nem verik belől, pénze meg amúgy sincs). A tévében persze a Vidám Fijjugról van szó, Bellik megörül a dolognak, és maradnak.


Tankrédi dokinő a fater haverját hívogatja telefonon, ami nagyon-nagyon rossz ötlet, mert a faszi nyakig benne van a dologban, és ki fogja nyíratni. Link egy kocsiból lenyúlt golfütő-készletet ad be a zaciba, ez annyira nem érdekes, Májki és Szukre kalandja annál inkább, mert egy folyón kelnek át, de csak mérsékelt sikerrel, mert Szukre beleesik, sőt, a lába is beszorul egy fatörzs alá, és igen, itt vigyorog egy fekete macska is a parton, miközben a beragadt lábú Szukre szája egyre közelebb van a vízszinthez - mert az meg egyre emelkedik. Péntek van, 13-a.


Sara várja a felmentő sereget, helyette egy helyes barna nő jön, aki telefonoz a nyilvános fülkéből, amiből a dokinő is hívta az atyai barátot - na ezt nem kellett volna, mert lelövik, mint a szart. Mondtam, hogy a fater haverja benne van a buliban. Sara gyorsan kapcsol (végre), lenyúlja a nő tárcáját, telefonját, és menekül. Ha ilyen hülyeségeket csinál, nem jut messzire. Szukre lassan fullad, Májki erőkart készít faágból (mérnökember), de hiába. Csengő szól a távolból, még több víz jön, mert nyílik a duzzasztógát, az majd segíthet a fatörzs elsodrásában. A parton közben rendőrök. Hehe.


Mehón beszámol, én nem akartam lelőni Abrúzit bazmeg, fegyver volt nála, kettő is, én nem tehetek róla. Tvíner meg rámtámadt, mit tehettem volna? Dick, az ügynök nem hagyja annyiban, és előadja a Tvíner féle dolgot, hogy is volt az a lefegyverzés, Mehón kolléga? Na, most vagy szarban, barátom. Sara egy alagútban kuporog, és Májki rejtjeles üzeneteit fejti meg, kész szerencse, hogy nincs nála valami sudoku-könyv.Kellerman nem kis kárörvendéssel a hangjában számol be a Geci Ázsiai Fickónak, hát igen, szar terv volt, megszívtuk, ez már csak ilyen. Kellerman benyögi, hogy ő sejti, mit rejtenek ez origami daruk, Nocsak. Eldzsé kering Arizonában, mint gólyafos a levegőben, Link meg kukkolja a távolból, de csak addig, míg egy csavargónak öltözött FBI-ügynök el nem kezdi molesztálni a gyereket, majd erre felébred benne a apai ösztön, ami erősebb a józan észnél, és elkezd rohanni a kölyök felé.


Májki és Szukre vízben, ez így elég statikus szál, hiába ugatnak a kutyák az erdőben. Szukre nagyon be van tojva, Májki néha leúszik a víz alá, és szabadítani próbál, kevés sikerrel. Elérkezik a "menj, nekem úgyis mindegy - nem megyek nélküled sehová" motívum is, a Titanicban is elég kínos volt, hát még itt.  Sara hívást kap az atyai jóbaráttól, és csak mos jön rá arra, amire mi már régen, bravó. A telefonból kitépi a simkártyát, és MEGVILÁGOSODIK ELŐTTE MINDEN, Májki hülye pontocskái nem számok, hanem a telefon billentyűzetének betűi, lehet összerakni az üzenetet.


Eldzsét a sorozat rajongóinak megelégedésére félig agyonverte a csavargó, össze kell varrni, én nem örülök annyira, mert ezzel az erővel ki is taposhatta volna a belét A Felesleges Történetszálnak. Közben kiderül, hogy a csavargó nem is FBI-ügynök, hanem Link bérelte fel, hogy megverje a saját fiát, mert így összefuthatnak a kórházban, ahol ugyan több rendőr van, mint a Kossuth téren október 23-án, de sebaj, ellógnak. Legyintsenek, kedves olvasóink, mi is ezt tettük.


Bellik Utah-ba ér, és az ex-túsztól érdeklődik a Fijjug kalandjáról, ugyan, nem ástak ki valamit? Oszt hol van? Az egyik elvitte? Melyik? A szőke déli tahó? Eh, Tíbeg, Bellik a beledet kitapossa, ha elkap. Sara, a csövesnő üzenetet fejt, közben pánsíp. Hogy nyelné mér le valaki. Májki és Szukre egyre szarabb helyzetben, a víz mér az állukig ér, a kutyák a vízparton, a vízszint emelkedik. Szukre a lélegzetét tartja vissza, Májkinak most jut eszébe, hogy van ám egy motor is a parton, azzal talán lehet valamit kezdeni. Lehet hát, Májki összeüt egy csörlőt belőle, miközben Szukre keze kint a vízből, jelezve, hogy még él. Tiszta olyan, mint egy elbaszott szinkronúszó.


A terv beválik, Szukre kiszabadul, a zene emelkedett hangulatot sugall, mehetünk tovább, annál is inkább, mert a part tele zsaruval - de felülről mutatva látjuk, hogy annyira nincsenek is közel. Kellerman is rejtélyt fejt, és közben bevágják Sara dokinő elszánt arcát, amint ő is keresi a megfejtést, na vajon ki nyeri a versenyfutást? Májki közben kocsit vesz, Szukre meg telefonoz a haverjának, és kiderül, hogy Marikrúz beintett Hektornak, ettől Szukre kiszáll a buliból, és indul a nőhöz, Májki meg mehet Isten hírével.


Tíbeg menekül, nem is sejtve, hogy Bellik a nyomában liheg, pedig nem ártana, ha ezzel tisztában lenne. Ja, és hová is megy? A nőhöz, aki felnyomta. Neki nem lesz jó napja. Link és Eldzsé kényelmes tempóban autózik, oszt hogy is volt az, fater hogy megverettél valakivel? Kényes kérdés ez. Sara még mindig fejt, nem értem én ezt, ennyi idő alatt az Enigma kódot is feltörték, mit kell kínlódni? Ja, hogy hiányzik egy madár. Eh, az szopás, mert Kellerman már a lakásban, és rá is talál.


Mehón közben továbbra is izzad, mint az állat, mert beleásnak a múltjába, verte az apja, azért lett ilyen. Ja, és kiderül, hogy az Öbölben is volt, és ott is nagyon kemény volt, csak éppen a sereg volt oly szíves és az anyagából mindent kihúzott, ami a tevékenységére utalt. Kezdek félni Mehóntól. Dick nagyon felidegesíti, de mire elérhetne valamit, Washingtonból hívják, és le kell lépnie - Mehón keze mesze elér, egészen Kellermanig. Hoppácsak, ezek ketten fasza kis párost alkotnak. Na, és ki fogja innentől kezdve fejteni a madarakba rejtett rejtvényt? Mehón, akinek Kellerman utasítása alapján mindenkit ki kell nyírna. Tankrédi dokinő helyében egy kicsit most megijednék. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: a szökés
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santinocorleone 2007.10.19. 11:17:30

Ez nagyon pazar lett sixx!

Gabba 2007.10.19. 11:35:00

Szukre mint szinkronúszó, ez jó...

Bellik anyja hány éves, hogy még mindig vezet? Merthogy B. őt kérte meg, hogy vigyen valami kaját utánuk oda a valahova.

sélli 2007.10.19. 11:40:04

:))
Igazán megható volt ahogy Májkül a víz felett tartotta Szukré fejét. Friends forever!

EasyFriend 2007.10.19. 11:46:29

Most megnyugodtam, a múltkori pánikom után. Szukré tényleg pont az a szerencsétlen balfasz, akinek ismertem. :-)

Mr. President (törölt) 2007.10.19. 12:18:09

Sixx, Bionic Womannel hogy állsz? Nem szeretnél róla is Hogyvoltot? Én nagyon bírnám.

bjork 2007.10.19. 12:27:21

santinocorleone: köszi, végig a megfelelő minősítésen gondolkodtam, de Te megtaláltad, ez valóban pazar lett!
gratula sixx, még sok ilyet! :)))

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.19. 12:56:04

Prez: jaja, attól is lehet, de majd csak akkor, ha itthon is bemutatják (tipp: jövő összel az rtl)

Dorkapa 2007.10.19. 13:52:35

...ehhh, ezek a Bellikék csak úgy bejöttek a kocsmába - in medias res, se lőzmény, se felvezetés.
Viszont Bellik igazi kispályás lett: lenyúlta a piát a pultról, aztán meg a szőke picsa 100asát is "lefoglalta".
Ja, kitudja mi szállta meg a Zsebest, hogy ezt a némbert életben hagyta?..., a pénz tisztára elvette(?) az eszit.

Májki se kutyaf@a: lenyúlt 5e dolcsit a csomagból, hátha jól jön még..., és láss csodát: jól jön, mert Zsbes fut a pénzzel. Jó jön hát ez kis zsebpénz kocsivásárlásra: egyet magának, egyet + a nagyonhüjehősromantikus Szukrénak: szalaggyá a csajod után üres zsebbel!

shizuyama 2007.10.19. 19:10:22

Nem értem miért kellett a telefonos kódhoz FBI szuperszámítógép.....T9-ről nem is hallottak :-PPP

Mr. President (törölt) 2007.10.20. 13:04:44

Shizuyama, kayak igazad van, és ott sírtak hogy millió variációs lehetőség meg minden. Mondjuk nekem se jutott volna eszembe, mindenesetre nagyon kreatív 5let.

Marla Singer 2007.10.20. 17:55:26

Az ötödik kép micsoda? Pom-pom is guest star lett??

baba83 2007.10.20. 19:46:31

Kedves Sixx, nem lehetne valahogy megoldani, hogy a *szökés* és *a szökés* tageket összevonjátok csak az egyik alá? Mindegy nekem melyik alá, de így most nem kényelmes. Persze, ha nem nagy kérés. Köszi!

fonthana 2007.10.21. 02:51:58

pfff...nem egy nagy szám, sem a szökés, sem pedig az iromány..kicsit erőltetett..csiszold még!

r9k-legacy.blog.hu

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.21. 12:38:29

fonthana: köszönöm a tamácsot, egy ilyen lángelme intelmeit mindig megfogadom. bárcsak sokat kommentelnél még, lécci-lécci!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.21. 12:43:32

sőt, beleolvastam a blogodba, lemyűgöző, örök érvényű munka, évtizedekig ez lesz az etalon.

Mr. President (törölt) 2007.10.21. 16:13:13

Fonthana: Én is beleolvastam a blogodba, és így a véleményem az hogy izé, ne írj, márha nem muszáj.

fonthana 2007.10.21. 21:05:39

Köszönöm agyhalott banda!

Az irigység félreérthetetlen bűze szivárog ki soraitokból!

A legjobb irásaimat nem blog formájában adom közre...kis humorzsákok!!!:)) lol

r9k-legacy.blog.hu

baba83 2007.10.21. 22:06:05

Ügyes próbálkozás az ingyenreklámhoz. Sőt, 2 embert is sikerült meggyőznöd, hogy kattintson, szerintem vésd fel ezt a kiemelkedő napot, hogy így megugrott az olvasottságod. Ami ugye Sixxéhez sose fog felérni, de legalább elmondhatod magadról, hogy ő is olvasta a blogod, mert az kétségtelenül nagyobb szó, mint hogy te az övét...

gastro, missing in action 2007.10.22. 16:06:31

Én ebben a Pratt, Kansas nevű kotorék faluban laktam egy évig, ahol Tibeg a lenyomta a kampókéz kollégát, meg megoölte a vörös vidéki picsát...olyan jó érzés volt látni, bár a jeleneteket nem ott vették föl az látszott! vagy ez még nem volt, csak most jön?!?!

2007.10.22. 18:59:07

sixx, ez megint jó lett, de ezen:

"Az ötödik kép micsoda? Pom-pom is guest star lett??"

ezen vinnyogva röhögtem! :)))

Marla Singer 2007.10.23. 18:26:40

"Jé 2007.10.22. 18:59.07 "
köszike ! vannak néha jó pillnataim!
de azért sixx szövege PAZARABB!

Linc01 2009.07.06. 20:46:59

Én már láttam végig a filmet és tök király!:D
Am. bocs de a Szukre-t ú gy kell írni h Sucre és Májkül-t meg Michael-nek.De tényleg bocs.Ne sértődjön meg az aki véletlen szerűen így írta a neveket :D
süti beállítások módosítása