Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x03 - További instrukciók

2007. október 18. 20:30 - sixx

Már a bevezetőből kiviláglott, hogy most nem hagyjuk annyiban a dolgot, és végre megtudjuk, hogy mi történt a parti népséggel a bunker felrobbanását követően, aminek nagyon lehet örülni, mert (ha életben maradtak egyáltalán) akkor lesz Dezmond, Lokkbácsi meg Miszterekó, a hallgatag nigériai drogcsempészpap. Ja, Csárli is, ezért már nem hullámzunk annyira. Dzsekkék meg jól elvannak az üvegfal mögött/ketrecben.


Olyan régen nyitottunk már szemmel (az első részben pölö), jó látni a Lokkbácsi pupillájában tükröződő kamerát. Mintha a pilotban lennénk, ember a fűben, és zörög a haraszt is, de nem kutya miatt, hanem Dezmond, a Meztelen Skót Hajós került elő valahonnan - két kérdésre megvan a válasz, lapozzunk. Mire Lokkbácsi istenigazából magához térhetne, fejbe vágja Miszetekó Jézusbotja (copyright by Csárli), amire hétévgi futballeredmények mellett jóslatokat, jövendöléseket, és a jelenések könyvének joruba fordítását véste az ügyeskezű kellékes.

Kopasz vadászunk visszasiet a táborba, menet közben olyan képet vágva, mint aki most nyelt le egy egy nagyobb adag mérgezett vegetával fűszerezett guargumit. Lelkesedése szüntelen, nekiáll leamortizálni egy sátrat, és abszolut disztroj üzemmódban operál, amin Csárli röhög, Kler meg csodálkozik, hiába no, eddig is tudtuk, hogy a csajnak több esze van. Lokknak küldetése van, folytatja Miszerekó szakrális projectjét, azaz templomot épít, de csak első látásra. Csárli Kler unszolására utánamegy, és faggatni kezdi, mivan, öreg, mér nem szólalsz meg? Mert megnémult, ez a robbanás fura dolgokat művel az emberekkel. Az építkezés célja: izzasztókamra fabrikálása, hogy abban beszakadva hallucinálhasson, és beszélgethessen a szigettel. Muhaha.


Flesbekk, Lokk bézbólsapkában vágtat a prérin át a furgonjával, és felvesz egy stoppost, aki első látásra egy nyikhaj. Rendőr állítja meg őket, a faszi (Eddie) Lokk unokaöccsének adja ki magát, vajh miért? A furgon platóján a Disznó-öbölbeli fiaskó megismétlésére bőven elegendő fegyver, de ez ezen a környéken teljesen elfogadott, a stoppos már nem annyira, na ezért szólta be Eddie, hogy ő az öcsike. Gyanús ez nekem. Vissza a szigetre, ahol a drogfogyasztása miatt pofánvágott Csárli kissé idegesen érdeklődik, hogy miafasz van, ő miért nem drogozhat, miközben az öreg a sátorban készül kiütni magát? Lássuk be, igaza van. Lokk a Búnnak adott pasztától beáll, mint a szög, és idétlen frizurás Búnt vizionál, aki kicsit szopatja, aztán beleülteti a tolószékbe, és mutat neki valamit, egészen pontosan a repteret, ahonnan annak idején imindenki elindult.


Bún kissé titkolózik, és nem árulja el egyből, hogy mi van, csak annyit, hogy valaki a reptéren veszélyben van, és csak Lokk mentheti meg. Nem Hörli, nem Dezmond, nem Ben, nem Dzsekk, nem a többiek, hanem Miszerekó. Na, őt kell megmenteni, majd ha elmúlik a cucc hatása, mert elkapták a jegesmedvék, akik külön frakciót alakítotak a meseerdőben. A jelenet egyébként kurva jól van filmezve, jók színek, pont annyira szürreális a biztonsági egyenruhás Ben, mint amennyire egy LSD trip lehet, nem mintha lennének tapasztalataink ezen a téren. Bún parókájáért mellesleg jár a faszkorbács.


Lokk elviszi magával Csárlit is a mentőakcióra, hátha találnak útközben egy repülőt, amire fel kell zavarni valakit, vagy valami hasonló lehet az indok. Nagy zsivány ez a Lokkbácsi, de nyomokat tényleg jól olvas, leszakadt keresztből és vérből olvassa ki a medvék útvonalát. Flesbekk, bukolikus kertben egymást nagyon szerető hippiközösségbe csöppenünk, minek láttán mindenki azonnal tudja, hogy a) a hippik mariskát termesztenek, és b) a stoppos nem véletlenül volt ott, ahol. Ez nem volt szép az íróktól. Nem is fogjuk részletezni a hippiközösségben felépített izzasztókamra és a jelen kapcsolatát, és azt sem, hogy a flesbekkekben Eddie majd szépen Lokkbácsi bizalmába férkőzik, hogy jól átvágja a végén.


A szigeten tovább folytatódik a vadászat, útközben - mintegy mellékesen - megmutatják a bunker helyét, hát nem szép látvány, egy baszott nagy gödör, oszt jónapot. Lokkbácsi rátalál egy jegesmedve vs. vaddisznó ütközet végeredményére, és futni kell, mert jön a maci. A medve megvalósítása az első évadban is elég gáz volt - most sem sikerült jobban, az az igazság. A nagy rohanásban Lokk majdnem kinyírja a sziget másik végéről visszatérő Hörlit, aki elmeséli, hogy mi a helyzet NemHenriGéllel - Lokk annyit sem mond, hogy bazmeg, de fasz voltam, pedig.


Hörli tehát visszaindul a partra, a maximálisan beszart Csárli meg Lokk megy jegesmedve barlangot keresni, tiszta Dagoba-rendszer fílingem van, majd be kell menni egy odúba, és ott lecsapni a fejét valakinek, csak aztán nehogy Luke feje vigyorogjon vissza a jegesmedve-álarcból. A flessbekkben Eddie úgy tesz, mint aki nem tudja, miről is szól ez "a hippi vagyok, szeretem a természetet" izé, már a nagyanyám is azt sikoltotta, hogy rendőr a geci, de Lokk annyira naiv, hogy hihetetlen. Mindez egy olyan embertől, akit az állítólagos apja LEVETT EGY VESÉVEL. És még hisz az embereknek. Eh.


Lokk meggájverkedik magának egy lángszórót, célzóberendezéssel és álcahálóval, pedig csak egy doboz hajlakk van nála (honnan a picsából szerzett magának hajlakkot???), majd elidul medvét ölni. Hörli a part felé közelítve Dezmondba ütközik, aki egy szál faszban flangál a szigeten, a robbanás után ugyanis így ébredt fel, metafora is lehet ez, az újrakezdésé, vagy ártatlanságé, mittudomén. Hörli ad neki egy rongyot, hogy legalább a farka ne libegjen Kler előtt. A rettenthetetlen Lokk közben kicsike sziklát, hasas bankót és babákat talál a medve barlangjában, ja és egy halom csontot is Dharma-egyenruhában, csak volt még itt ember előttük is. Flesbekk, lebukás van (micsoda meglepetés), a kommuna vezetői lelépnének a lóvéval és a laptopokkal, mert Eddie-ről kiderült, hogy zsaru. Aki ezen meglapődött, nézzen csehszlovák rajzfilmeket innentől kezdve.


Ismét a sziget, Lokk rálel a medvére, rövid, ámde annál elkeseredettebb küzdelem Miszterekóért, akit a medve megenne, Lokk meg nem. A tűz a a medve ellensége, erdőjárásra CSAK hajlakkal szabad menni innentől kezdve, ezt tessék jól megjegyeni, még jól jöhet valamikor. Hörli és a kissé viccesen felöltözött Dezmond a bunker robbanásáról beszélgetnek, te meg hogy élted túl, hallod-e? Hát, a franc se tudja. Hörli elmeséli, hogy Dzsekkékkel mi van, erre Dez csak legyint, majd Lokkbácsi elmegy értük, mondta is a beszédében. Vaddöfakk? Milyen beszéd, kérdezi Hörli, mi meg csak vakarjuk a fejünket, mert tényleg, MILYEN BESZÉDBEN? Dez nem mond semmit, csak néz.


Lokkbácsi és Csárli Miszterekót cipelik vissza a partra, az elvonási tünetekkel kínlódó Csárlit csak az érdekli, milyen volt az anyag, amit az öreg nyomott, és elismerően bólint a Búnos látomás hallatán, ez igen, barátom, ilyen volt az én hernyóm is, míg el nem koboztátok, hogy gebednétek meg. Flesbekk, Lokk vs, Eddie, puska, megöllek, nem ölsz meg, mert naiv vagy és rendes ember, de megöllek, de nem, és nem, nem képes rá, nem tette rendbe a dolgokat - nem úgy, mint a szigeten, ahol az életét kockáztatta Miszterekóért. Full circle, mondja az angol erre.


A szigeten Miszterekó síri hangon közli Lokkbácsival, hogy a) ő egy vadász (nem az, csak egy dobozgyári területi képviselő) b) megtalálja Dzsekkéket (majd kiderül) c) tudja hol kell keresni őket (a Jézusbot majd segít). Mire visszajön Csárli, Miszterekkó megint katatón, és lehet, hogy az anyag még mindig dolgozik Lokkbácsiban. Csárlinak ettől majdnem megindul a nyála.


Vissza a partra, ahol a semmiből előkerül két új szereplő, akik nem tudtak eddig az ádörökről, meg az elrablásról, és hoppácsak, Lokkbácsi megtartja a beszédét, amiről Dez már beszélt. "Haver!", mondja Hörli, ezzel mi is egyetértünk, csak mi azt mondtuk volna, hogy "aztakurva". Dez segge frankón kilóg a pólóból, amit Hörlitől kapott, és itt a vége. A következő hogyvolttal nem késünk ennyit.

Címkék: lost
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seven 2007.10.18. 20:45:39

ez bizony nagyon fasza rész volt, főleg látván már az egész évadot, a reptéri jelenet az egyik legcoolabb lost jelenet.

Dark Wolf 2007.10.18. 21:14:43

tényleg nagyon fasza az a jelenet!

reminder 2007.10.18. 21:18:14

na ja, ténlyeg kafa rész. de a medve tényleg nagyon gáz volt. Lehet, hogy még a Klermaciék repkedését is alulmúlta.

[Sven] 2007.10.18. 21:18:42

Váá naon jókat röhögök. Még mindig kajak jobbak a hogyvoltok mint az epizódok pedig az se semmi.

Gabba 2007.10.18. 22:19:31

De miért stresszelte magát Hörli annyira a pucér Dezmondtól? Még a fejét is elfordította.
De az jó volt, amikor előtúrta neki a rucit: Szereted a batikoltat?

panoz (törölt) 2007.10.18. 22:32:42

Ugye nem alakusz át Hulkká?

Hörli Dezmondnak :D

dupi 2007.10.19. 02:02:41

ez egy kicsit kemény volt így éjszaka :)
"nézzen csehszlovák rajzfilmeket innentől kezdve."

Gabba 2007.10.19. 08:46:40

Én szeretem a csehszlovák rajzfilmeket: Kisvakond, Rumcájsz, Moha és Páfrány, Spejbl és Hurvinyek.

limbekcs 2007.10.19. 09:25:33

bocs, hogy itt kérdem, de a tűzvonalban hogyvolt szünetel? (tán csak nem a szerzőnek is elszakadt a inája? :)

seven 2007.10.19. 09:52:46

reminder: a medve nem volt olyan gáz, ha kikockázod látható hogy egész jó volt a cgi, csak a kameramozgás volt iszonyat zavaró, és szerintem a hangok voltak nagyon gyengék a "harc" közben.

Slugger 2007.10.19. 10:36:48

Csárli, vagy ahogy Dez mondja (DEZMONDja, érted): Csolli már a 2. évad végén simán visszagyalogolt a partra, szóval az ő túlélése nem volt kérdés.
Egy valami nem világosa Miszterekóval kapcsolatban, de ehhez kellenek majd a később történő események is, úgyhogy le se írom.

OnixTitan 2007.10.19. 17:52:29

Az egydolog hogy dezmondtutuból isaac mendez lett, de az eddie gyerek nem csárli tesója? És ne már hogy lokkbácsi, aki elsőévadban bőröndnyi késsel jött hajlakkal száll szembe balukapitánnyal. Dezmond meg öltözzön fel végre, és ne egyszáll faszban kódorogjon és previzionáljon.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.10.19. 18:43:27

Csatlakozom Limbekcshez! Hogy-nem-volt Tűzvonalban már három hete???
süti beállítások módosítása