Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 3x07 – Bumm!

2007. október 17. 10:08 - Tm

Kedves mindenki! Jól nézzék meg a képen szereplők arckifejezését és gyakorolják is egyben, mert a szokásos riposztoló párbeszédek meg szórakoztató helyzet- és jellemkomikum helyett mára bizony bután nézést, aggódást és tátott szájú hitetlenkedést osztottak nekünk. Kedves sorozatunk készítői ugyanis vagy berágtak egy APEH-ellenőrzés miatt vagy váratlanul szabadságra mentek, és csak a Cobra 11 („Körzetük az autópálya, tempójuk halálos!”) stábjának volt érkezése beugrani.

A szokásos visszatekintés után tengermorajlással körített Péntek közcím az első szokatlan momentum. (Miva? - mondtam magamban csak így egyszerűen, mert még nem tudtam, hogy lesz szerencsém a morajláshoz egy Előző éjjel és egy Péntek reggel alkalmával is.) Aztán Carolyn Bigsby, Orson rossz szelleme kap valami rejtélyes információt egy narancssárga szvetteres, színes virágokat birizgáló, jólápolt női kéztől, aminek következtében rétesdagasztás, kutyafürdetés és viráglocsolás helyett inkább úgy dönt, meglátogatja a férjét a munkahelyén. Jópár ember pechére Harvey Bigsby nem könyvelő egy alagsori egyszemélyes irodában, és nem is juhász egy végtelen mezőn, hanem a helyi élelmiszeráruház tulajdonosa. Így az a bizonyos hír nem csak Carolyn Bigsby aznapi terveire van kihatással.

Előző éjjel Lynette sokadszorra álmodik a délutánról, amelyen Mary-Alice megkapta  a levelet, ami aztán szép feje szétloccsantására indította. Egy kavics is rájönne egyből, hogy Lynette-nek lelkiismeret-furdalása van.  Úgy érzi, megmenthette volna barátnőjét, ha nemcsak a bevásárlós papírzsacskót szorongatja aznap délután, hanem közelről is a szemébe néz. Ez persze hüyeség, amit igazán autentikus személy, maga Mary-Alice magyaráz majd el neki konklúzió gyanánt, de addig még sokat kínlódunk és újabb lövések is durrannak.

Péntek reggel még minden a normális kerékvágásban halad. Lynette álmot fejt a csajokkal, majd kivesézik az egykori Young-ház új lakóját. A beteg húgával költöző harmincas agglegényt Gabrielle aranyosnak titulálja. Tán ennek is van szerepe abban, hogy végül úgy döntenek, csak később mutatják meg a helyet az aranyos agglegénynek, ahol Mary-Alice agya foltot hagyott a nappaliban, majd mindenki megy a dolgára.

Scavoék Kaylat várják, de kiderül nem jön, sokkal inkább megy. Méghozzá  Mexikóba, ahol Nora valami klassz táncos állást kapott, és ahová a gyerektartást kéri ezentúl. Integess apunak kicsim! Lynette kiakad, és 4 vagy 5 gyerek már tök mindegy alapon javasolja Tomnak, hogy pereljék el a gyámságot Norától. Tom majd elolvad felesége hősiességétől. Később még jobban el fog, addig is Hős Lynette elugrik Mr. Bigsby szupermarketjébe.

Susan Párizsba készül Iannel. A nagy készülődés közepette még van ideje összeveszni Julie-val, ahelyett, hogy megköszönné, hogy az kimosott és bepakolt neki mindent a nagy útra. Sőt, annyira áldozatkész (értitek!), hogy a  veszekedés után is hajlandó elvágtatni a boltba, hogy beszerezzén egy fogkrémet Susan üde lehelletének érdekében, ami elengedhetetlen kellék a romantikázáshoz. (Julie igazán jó anya, nem kéne egy üres sörösdoboz miatt macerálni, amit ráadásul nem is ő ivott meg, hanem a kidolgozott felsőtestű, ám egyelőre elég sötétnek tűnő Austin.)

Nagy nap ez Solisék számára is. Kimondják a válást, bár Gabrielle mégsem tűnik teljesen elégedettnek, amikor ordítozva kivonszolják a teremből. Pedig megkapta szíve csücskét, a házat. Igaz, gyakorlatilag üresen, mert az ingóságok Carlosnak jutottak. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Gaby ügyvédje ügyfele fájdalmára alapozta a stratégiáját, amit meglehetősen hiteltelenített a hangfelvétel, melyet Carlos készített a cipzárszétszereléses akció közben. A bíró úgy látszik nem hitte el, hogy a válófélben lévő Mrs. Solis a fájdalomtól hangoskodott Mr. Solis nevét és bankszámlaszámát kiáltozva.

Bree eközben udvariasan érdekődik Orsonnál a feleségverés részleteiről. Orson azt állítja, hogy nem verte Almát, hanem elesett és úgy szerezte a foltokat. Az mondjuk igaz, hogy lökte. De csak önvédelemből. Alma ugyanis egy serpenyővel püfölte a vörösborfolt-tisztítás megfelelő módszereiről folyó vitaest keretében. (Mindenki szerencséjére a jelenlegi Mr. és Mrs. Hodge egyaránt a sóra esküszik.) Bree bevallja, hogy Mrs. Bigsbytől tud az esetről, innen már csak egy lépés, hogy Orson is elővezesse Mr. Bigsby Monique-sztoriját. Amit aztán Bree mérgében Carolyn orra alá dörgöl kicsit később, narancsszínű kiskosztümjében hazafelé tartva a virágboltból.

A szupermarketben Mrs. Bigsby megérkezéséig is izgi az élet. Julie összefutott a kidolgozott testűvel és újabb alkoholos kalandba bonyolódtak. Austin ugyanis a lány hátizsákjába rejtve tervezett meglovasítani egy üveg viszkit. A pénztárnál lebuktak, így a két gondviselő, Edie és Susan is a bolt környékén sertepertél. Edie épp Mr. Bigsbyt győzködi, hogy egy kis ingyenmunkáért cserébe ne jelentse fel az unokaöccsét, amikor az elszakadt cérnájú Carolyn Bigsby megkezdi lőgyakorlatát  a tészta és a konzervsor között. A hűtlen férj és Edie az irodába menekül, miközben Susan - a kissé gyermetegek szerencséjének köszönhetően - a válságos percekben egy sofőrös autóban búcsúzkodik Iantől az üzlet előtt. A viszkis sztoriból ugyanis annyi jutott el hozzá, hogy a lánya lopott (nem),  ezért Julie-t meg kell regulázni (nem), így lőttek (és tényleg!) a párizsi romantikának.

Lynette a bevásárlás helyett mindenféléket csinál. Először megismerkedik az aranyos agglegénnyel, aztán összefut és veszekszik Norával (amit Carolyn az első zacskó fusilli szétlövésével végül hosszú időre elnapol), később túszul esik Austin, Julie, az új szomszéd, az orosz elnök felesége és mások társaságában, majd a többiekkel együtt aggódva figyeli, ahogy Mrs. Bigsbyben átszakadnak a gátak, kekszet fal,  pezsgőt iszik és két lövés közt elcseszett élete részleteivel traktálja őket. (Erről Susan egyébként mind lemarad, mert sem Carolyn, sem az időközben megérkező rendőrség nem támogatja a túszcsere programot. Így ő végül az epizód végéig aggódó szemeket meresztve kinn tördeli a kezét és néha különböző férfiakhoz dörgölődzik.)

A rendkívüli esemény híre gyorsan terjed és hamar spontán villásreggelit eredményez Bree-nél, ahol a fél szomszédság izgatottan lesi a fejleményeket a tévében. Köztük Tom, aki a gyerekeket akarta lepasszolni, és Solisék, akik a délelőtt során a legváltozatosabb eszközökkel és kisgépekkel amortizálták sikeresen házukat és a berendezést – inkluzive rádió és tévé - a „ha már enyém nem lehet, tied se legyen” elv alapján. 

Az epizód ekkorra teljesen kifordul önmagából. Senki nem úgy viselkedik, mint normálisan. Bree-nek például lelkiismeretfurdalása támad, és nem elsősorban a fogyóban lévő készletek és a számos vendég jelenléte közt feszülő ellentét miatt. Gaby és Carlos egy F-movie hőseire emlékeztetnek, akik a katasztrófa hatására épp megbánják bűneiket és új életet fogadnak. Először csak Gaby mered maga elé, majd felváltva dünnyögnek keserűségről, haragról meg önutálatról, hogy végül „-Akkor többet ne legyünk ilyenek! - Jó!” felkiáltással ölelkezni kezdjenek. Mi meg letöröljük az első adag nyálat magunkról.

Eközben a szupermarketban Edie a gyerekekért lobbizik a hangosbemondón, felhíva ezzel Mrs. Bigsby figyelmét a tényre, miszerint Mr. Bigsby jelenleg is egy nővel tartózkodik egy légtérben. Ez nem hat igazán nyugtatólag Carolyn állapotára. Akárcsak Nora, aki addig froclizza félhangosan Lynette-et, míg Carolyn tudni akarja, hogy mi a szitu. Akinél fegyver van, jó eséllyel kap választ olyan kérdésekre is, amikhez alapvetően semmi köze. Mi pedig hamar levonhatjuk a tanulságot: pisztollyal hadonászó megcsalt asszony közelében érdemesebb kussolni annak, aki férjlenyúlásban bűnös.

De Norat eddig sem az eszéért szerettük, ha egyáltalán...én bevallom, kicsit örültem, amikor a múlt héten nyilvánvalóvá vált, hogy Nora karaktere már nem húzza sokáig, de azért ennél talán jobbat érdemelt volna. Rövid agonizálás után, melynek részeként Lynette-re hagyja Kaylat, eltávozik a sorozatból. (Második, immár gigantikus adag nyál törlése.) Lynette kiakad, hosszan szidalmazza Carolynt, majd a „Talán megérdemelte, hogy megcsalják” fordulattal kierőszakol  magának is egy golyót. D ő ugye jó anya meg főszereplő is, szóval csak egy vállsérülés lesz belőle. A kis intermezzo viszont lehetőséget ad a pasiknak, hogy cselekedjenek. Egy cserép a fejhez, kis dulakodás, végül a mi Nusink tesz pontot az eset végére.

Eddigre már nem nagyon láttam a tévénkre folyt sziruptól. Pedig az igazi nyáltenger még csak most jött. Innentől ugyanis minden szereplő lassítva közlekedett, drámaian nézett, kezeket szorongatott, könnyezett és ölelgetett mindenkit, aki a keze ügyébe került, illetve ezeket váltogatta véletlenszerűen,  műsoridőt nem sajnálva. Majd az egész végkifejletet megkoronázta Lynette ismétlődő álma, amiben persze ezúttal odament Mary-Alice-hez és megkérdezte végre, hogy mi a hernyó van. Az meg azt bírta mondani: „Nem előzhetjük meg, amit nem tudunk”. Hát ja. Mellesleg nagy kár. Ennek a résznek a megnézését igazán szívesen megelőztem volna.

45 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2007.10.17. 11:00:33

ritka szar. nem a resz, az iras.

yzzy 2007.10.17. 11:03:40

jó lenne visszatérni a régi írókra, mert ez olvashatatlan. Nem tudom, ki írta, de egyáltalán nem vicces, pedig nagyon az akar lenni, össze-vissza csapong az időben, ugrál, a mondatok túlbonyolítottak, az elején elszólja a végét, szóval nem jó. Nem kell feltétlen

Egy ilyen hogyvoltot azért olvasok el, mert nem láttam az adott részt és érteni akarom, aminek feltétele a lineáris cselekményvezetés. Így sz*rt sem ér.

yzzy 2007.10.17. 11:04:21

Bocs, egy mondat befejezetlen maradt: Nem kell feltétlen sziporkázni, ez nem publicisztika. Elég csak jól megírni.

sogo 2007.10.17. 11:17:30

ez egy kurvajó rész volt. több empátiával még élvezni is tudtátok volna.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.17. 11:23:00

Na azért ennyire nem volt rossz ez a rész...

" yzzy 2007.10.17. 11:03:40
Egy ilyen hogyvoltot azért olvasok el, mert nem láttam az adott részt és érteni akarom, aminek feltétele a lineáris cselekményvezetés."

Hát ez egy ilyen rész volt, nem az író ugrált ilyen önkényesen az idősíkok között, a forgatókönyvírók vették tarantinósra a figurát.

Mondjuk azért azt tényleg jobban kifejthetted volna a részt nem látók kedvéért, kedves Tm, hogy mivel is tett pontot Nusika a sztori végére. Nos, konkrétan egy hajszálpontos lövéssel, bele az izomsráccal épp dulakodó túszejtő nőcivel. Honnan tudott az ártatlan vénlánynak tűnő figura így lőni? Egy olyan talány, amire lehet, hogy még választ is kapunk, met tavaly több cikk is megjelent itthon, hogy Gáti Kati több részen át vendégszerepelt a SzülFel-ben.

Tm 2007.10.17. 11:26:23

kedves yzzy! kösz a kritikát, annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az időbeli ugrások azért vannak, mert a rész ilyen szerkezetű volt.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.17. 11:37:24

szerintem meg jó volt, sőt.

szösznyúl 2007.10.17. 12:01:18

Mint állandó olvasó de ritkán író egyet kell értsek a kritikákkal. Ez már nem az első SzülFel hogyvolt, amiből csak azt tudtam leszűrni, hogy akárki is a szerző, valójában kiütéseket kap a sorozattól, ostobaságnak tartja és inkább nézne monoszkópot... Értem én, irónia, csak valahogy nem jön át. De örülök sixx, hogy te azért élvezted :)

hoppacska72 2007.10.17. 12:21:31

Inkább ezt a szutykos "nagy fogyás"-t tennék későbbre. Bár,akkor a kutya sem nézné. Tegnap sikerült végigszenvednem,és ezért az első öt perc után már aludtam a Sz.F-n. Inkább fordítva kellene! Még jó,hogy felveszem,már hetek óta és meg tudom nézni másnap! A fenti írás,meg tényleg SZ@R!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.17. 12:35:46

"Inkább ezt a szutykos "nagy fogyás"-t tennék későbbre."

Ne! Így legalább meg tudom nézni a Társulatot a királyin :-)

esem1970 2007.10.17. 12:48:26

szerintem ez a rész (is) tök jó volt, kár, hogy Tm-nek nem tetszett. az írás is jó volt, ha láttad előtte, bár egy kicsit pozitívabb hozzáállás jól jönne, végülis ez nem a kritika-blog.
van aki úgy olvassa, hogy megnézi előtte, így másképp jön le a "mondanivaló". ha nem láttad, akkor fogadd el, hogy ez nem csak tartalom-kivonat.
stílusról (ízlésről) meg kár vitatkozni. mindenkinek másmilyen van, és más jön be. ha tudsz jobbat, rajta! én pl. tíz sort nem tudnék érdekesen leírni, nemhogy ennyit.

ColLector 2007.10.17. 12:48:40

A múlt heti rész felét elaludtam, és mikor olvastam a hogyvoltot, mintha nem is ugyan azt a sorozatot néztem volna a szerzővel. Pedig az első blokkot láttam.. Tegnap megint sikerült elaludnom, ezúttal a teljes epizódot, és reggel már előre féltem, hogy nem fogok sokat érteni a hogyvoltból. Nem is tévedtem... :( Pedig állítólag ez volt a DHW történetének legjobb epizódja, csak ez a hogyvoltból nem jött le. Sőt ugye épp az ellenkezője lett a végkicsengés.

esem1970 2007.10.17. 12:52:57

ja, egyébként a lynette ordítós jelenete nagyon ott volt. hogy a filmről is beszéljünk. és amikor a susan beszól a csajnak, hogy valami bolond nő van bent? szóval azért voltak jó poénok. nem volt ez annyira cobra11-es

esem1970 2007.10.17. 13:02:18

és még az is eszembe jutott, (Tm-nek ajánlva), hogy ebben a sorozatban minden mondat és jelenet cinikus és ironikus, (utal valamire, amit talán meg sem értünk), szóval, ha így nézed, akkor nagyon ütős kis rész volt, és a legnagyobb irónia pont a végén a hang nélküli, csak zenével aláfestett "egymásraborulás" volt. elég jó távolságról van rálátásuk a saját társadalmukra, és a sorozat hagyományait nézve ez az egész inkább így volt értelmezhető.

diab 2007.10.17. 13:04:26

nekem egyik kedvenc részem volt. csakazértis.
amúgy nem austin?

Sylba 2007.10.17. 13:14:56

Szerintem a kritikával magadat huztad be mert ez a rész az évad szeritem legjobbja. De gondolom te még nem voltál Lynette helyzetében sem. Mert sajnos van az életben olyan hogy nem teszel meg valamit és aztán meg bánhatsz.

A rész azért volt drámai mert drámainak akarták ennyi.

Én angolul nézem egyébként ezt a sorit és ott még érzékelhetőbb volt a drámai. / sajnos a szinkron - imádom Lynette hangját magyarul de nem Lynettknét / szoval eredetiben nagyon ütős lett.

Kár ezért a postért mert ezek szerint nem egy filmet néztünk.

Sylba 2007.10.17. 13:14:57

Szerintem a kritikával magadat huztad be mert ez a rész az évad szeritem legjobbja. De gondolom te még nem voltál Lynette helyzetében sem. Mert sajnos van az életben olyan hogy nem teszel meg valamit és aztán meg bánhatsz.

A rész azért volt drámai mert drámainak akarták ennyi.

Én angolul nézem egyébként ezt a sorit és ott még érzékelhetőbb volt a drámai. / sajnos a szinkron - imádom Lynette hangját magyarul de nem Lynettknét / szoval eredetiben nagyon ütős lett.

Kár ezért a postért mert ezek szerint nem egy filmet néztünk.

MTam 2007.10.17. 13:28:55

Egy "hogyvolt" írónak nem véleményezni-e kell, hanem leírni a történéseket. Hát ez nem sikerült... Sajnos a végét bizonyos okok miatt nem láttam, de gondolom nem a szirup volt a lényeg, ahogy kedves írónk leírta, hanem az, hogy a kedvenceink drámát éltek át, és egy átlag polgárt kb. így ráz meg egy ilyen történtés, ahogy engem amikor a ház előtt elcsaptak egy gyalogost engem is megrázott; "szirupos" voltam pedig nem is ismertem az illetőt csak a tény és a körülmények borítottak ki. - idegesítő a nagyon nagyon összetett mondat nem TM ? Ezt is lehetett volna 4 részre osztani és a felére csökkenteni. A hozzászólásokat meg nem támadásként kell felfogni, hanem segítségnek - általában a megszólalók tükrözik a néma' olvasók gondolatait is.

Charlie Drop 2007.10.17. 13:40:58

Hy!

Egyetértek a negatív kritikákkal a hogyvolttal kapcsolatban... ez is egy adag, najó hányás...
én is láttam tegnap, de pl az a tény, hogy Lynette-et meglövik egy időben van a vázával való ellentámadással...

nah, csak ennyit
Peace

Llew 2007.10.17. 13:42:07

ez a rész igen is odab.szós volt. Nem a kedvenc sorozatom a DH, de ezt a rész jól összehozták. Volt a szokásos viccelődés, amire Gabiék aprítása tán még rá is tetett, meg volt egy jó adag dráma, ami itt tényleg dráma volt nem olyan GA szintű marhaság. Na ott volt/van nyál (bocs aki szereti), itt nem tudom mire gondoltál. Fedorhoz csatakozva én is meglepődtem, hogy itt az unatkozó házi asszonyok jobban lőnek, mint az összes többi helyen látott rendőrök és rosszfiúk együtt véve, de hát ez mégis csak sorozat, ne akadjunk fenn ilyesmin.

Tm 2007.10.17. 14:01:20

esem37
Lehet, hogy igazad van, és a végét a túszmentős akciófilmek paródiájának szánták. Ez az olvasat a sorozat hangvételéhez is illik. Nekem viszont nem ez jött le, és épp ezért nem tetszett. De lehet, hogy én néztem rosszul. A kritika-rovatos megjegyzésed meg teljesen jogos. Kösz.

és kösz Diab is! persze, hogy Austin, javítom.

alumi 2007.10.17. 14:05:20

Én konkrétan szénné röhögtem magam bizonyos szitukon.Sőt még a barátom is, ami azért esetében (tekintve, hogy nem SZF fan)elég nagy szó.
(pl. az említett "egy őrült nő randalírozik a boltban"..."tudom" -pisztolyt lenget-; v. amikor Gabriellenek szól a szomszéd mamek, hogy gáz van,és ingyen popcorn Breenél, menjenek, mire a háttérben felsejlenek a lakás maradványai..és a minden rendben? kérdésre érkező "persze" közben Carlos épp igyekszik a berántott motoros fűrésszel fel a lépcsőn..:DD) Nagyon ott volt!

sélli 2007.10.17. 14:06:30

Először is: a tegnapi rész über-satu-nagyon jó volt!! Nagyon sajnálom, hogy Gáti Katinkák szerepét így megvágták (mert valóban eredetileg úgy volt, hogy két részben is játszik, csak a kötchög producerek, vagy a rendező megvágta)

Másodszor: az iromány teljesen korrekt (nem akarok védeni senkit). De tényleg bem értelek Benneteket:
- Ha túl 'forgatókönyv-szerű' az írás - az a baj.
- Ha túl humoros/túl humortalan - az a baj.
- Ha túl szakrasztikus - az a baj
- Ha túl hosszú-túl rövid - az a baj.
Javaslom, hogy akinek nem tetszik ne olvassa, vagy ha olvasassa és nem tetszik legalább ne pocskondiázza már a másik munkáját.... Olvasson tvújság tartalmat, port.hu tartalmat, vagy kérdezze meg a szomszédot. Jaaa, VAGY ÍRJON jobbat. Mert 'hányásozni' a legegyszerűbb. Egyszer próbáljatok meg megírni egy hogyvoltot (min 3-4 óra)kedves k.okos fikázó olvtársaim, és utána osszátok az észt. A 'hányásért' ÉN kérek elnézést tm-től!!!

Leeroy of SMV Design 2007.10.17. 14:10:49

Kifejezetten az utóbbi idők legjobb SZF-része volt, nekem tetszett.

yokli 2007.10.17. 14:13:06

itt egy szavazat TM mellett, nekem tetszett az írás. (bár mondjuk Doug Savant ilyen fotója mellett talán a virágládakertészetről szóló írást is élvezettel olvasnék)

amúgy a mi Nusinknak (miért Nusi?) remélem is, hogy lesz folytatása, azért lelőni egy fegyvertelen, földre tepert embert, háát, mág ámerikában sem ildomos

sélli 2007.10.17. 14:17:05

yokli: azért Nusika, mert a 'Sosem halunk meg' c filmben Nusika volt a neve :)

esem1970 2007.10.17. 14:22:36

sosE halunk meg (nagyon ász volt)
sélli: most azon túl (lsd fent: ízlésekről), hogy így pocskondiázni gusztustalan - és köszi a nevemben is az elnézést - szerintem itt egy baj volt: Tm-nek nem tetszett, a többieknek meg igen. sok-null a javunkra. ettől az írás maga rendben volt. magam is javasoltam, hogy lehet próbálkozni. (tartalom nem ok, stílus-hossz-stb. ok)

Dorkapa 2007.10.17. 14:26:06

Ugyan láttam a részt - hellyel-közzel, mert közben az asszony át-átkapcsolt a grészklinikára - mégis kicsit nehezen követhető az írás alapján a valódi történeti szál.

Hiányolom, hogy az ok-okozati összefüggések nem jönnek "le" az írásból, és valóban, az igazán megdöbbentő vagy vicces epizódok sem kerülnek említésre.

Gondolok itt:
1.) Nora lelövése egy váratlan fordulat volt (legalábbi számomra), pláne amilyen hidegvérrel tette a lődözős néni. Igaz: megcsalt, fegyveres néni előtt (aki kissé ketyósnak tűnik)bemártani a férjemre hajtó másikat (akit ugyan utálok) feltehetően következményekkel jár (csodálkozásnak a következményeket tekintve helye nincs)...
2.) aztán meg egy tök jó beszólás volt a lövöldözés szünetében, mikor még mindig a pisztolyt lóbálva azt mondja a döbbent arccal bámuló Linettnek Mrs. +csalt: "A szó amit keresel: köszönöm!"
3.) és igen, Szuzan ajtón dörömbölős, "vigyázzatok egy őrült nő van benn" jelenete is jó.

A vége meg-meg már szinte Armageddon (Willis for president), ahogyan hősök egyenként ballagnak - naná: lassítva - kifelé, és a néző nem bírja ki, hogy ne zokogjon fel és tartson egy gyors önértékelést könnyekben fürödve: holnap azértis felhívom a nagyit és nem mondok többet csúnya dolgot annak, akit amúgy szeretek!

ColLector 2007.10.17. 14:27:15

Sélli, teljesen igazad van a trágár megjegyzésekkel kapcsolatban, nem ide valóak, de a legtöbb kommentelőnek teljesen igaza van abban, és jogos igénye, hogy tartalmi ismertetőt olvasson (lásd a vészhelyzet hogyvoltját eggyel feljebb), ne pedig minden karakterleütésében kritizáló, szarkasztikus betűhalmazt.

sélli 2007.10.17. 14:30:18

Igen! sosE, bocsi, elírtam. ZSÍRkréta a film!!!
Így is van: kinek a pap, kinek a paplan. Van akinek tecc, van akinek nem. Pont egy ilyenre futottunk rá, hogy az írónak nem, nekünk igen. De ettől még nem kell egyből 'leordítani' a szerző fejét, ugyibár? :)

CSI 2007.10.17. 19:51:08

Egyetértek TM-mel, sztem sem ez volt a legjobb rész. A kisvárosi intrikás-mérgezős idillbe már kicsit túl sok volt ez a dráma. Sztem a forgatókönyvíró nem tudta, hogyan máshogy szabadulhatna meg Nórától.

A stílusról: TM közönségszavazatok alapján hogyvoltol kb 2 hete, nem hiszem hogy ennyi idő alatt ennyit romlott volna a stílusa.

*NG* 2007.10.17. 20:13:09

én nem láttam , jó volt az írás, respect TM:) NE add fel, csak szívóznak, mert szeretik az emberek leszarozni más mukáját, mert ettől többnek érzik magukat. gondolom nem öt perc alatt dobtad össze, akkor is ha ez a rész pont nem tetszett.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.10.17. 21:39:16

Nekem tetszett ez a rész, Tm-nek meg nem, de ízlésről vitatkozni elég nagy fasság ugye, de főleg értelmetlen. Ezzel együtt, sok kivetnivaló nincs az írásban.
Viszont miért ne kritizálhatna egy-egy részt a hogyvolt író?
Idézet a hogyvoltról: "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan."
Ez szerintem egy szubjektív műfaj, így persze, hogy lejön a szerző véleménye. Jól mondja Sélli, ha tartalmat akartok, arra ott a port.hu. Itt valamit szeretnénk még belecsempészni az írásokba, hozzátenni az epizódhoz (humort, saját véleményt, bármit.).
Tudom, a fórumok és az ide kommentelők elég kegyetlenek tudnak lenni, mert bármikor odadobják a szemedbe, hogy szarfosmoslék amit csinálsz, de lehetne az a kritika konstruktív is. Kevés embert lehet savazással ösztönözni a jobb melóra, inkább a kedvük szokott elmenni az egésztől.

esem1970 2007.10.17. 22:01:37

Na akkor ebben jól megegyeztünk! Tm ne remegjen a kezed, írd a következőt is bátran! Remélem, azt jobban fogod szeretni, de ha nem, az sem baj ;) Aki meg fikázni akar, menjen a Homárra. Talán ott elmegy ez a stílus.
Egyébként ez egy versenyképes beszólás: "így lőttek (és tényleg!) a párizsi romantikának."
Köszi, és várjuk a következőt.
off: sírvapicsogás nem lesz???
on

killbill79 2007.10.18. 12:49:05

Szerintem is jó volt ez a rész. De még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy ilyen későn kezdődik. Hiába ezek a béna kiszavazó műsorok mindent átalakítanak. Megértek minden fogyni vágyót, de én az 50 kilómmal miért vagyok erre kárhoztatva?

Szil-Ka 2007.10.18. 13:43:50

Érdekes, én amikor még angolul néztem végig a 3. évadot, pont ezt a részt tartottam a legütősebbnek az évadból, pedig nem vagyok szirup-rajongó.

Szerintem egy kicsit most erőltetettre sikerült ez a hogyvolt, amolyan kössünk-bele-mindenbe-mert-nekem-nem-tetszett-ez-a-rész stílusú.

^Kyr@^ 2007.10.18. 15:40:21

Szerintem -akarki akarmit mond- tm kiralyul megfogalmazta a dolgokat.Teljesen igaza van,ez a resz nem nagy szam,sot.

p.nyúl 2007.10.21. 10:06:51

bekaphatja, akinek nem tetszett ez a hogyvolt!
K.jó volt Tm, grat!

Dark Wolf 2007.10.23. 14:54:52

Ebben a részben megvoltak a szokásos jó kis gyilkos poénok, és emellett volt benne dráma is, IGAZI dráma. Akinek ez nyáltenger, akkor a Grace klinika mi? Az afféle hányadékok bagatelizálják el a dráma fogalmát. Ez a hogyvolt abszolút nem talált be.

kisby 2007.10.23. 22:52:16

Nálam se... Nem értem aki (látszólag), nem szereti a sorozatot hangulatával stílusával együtt, az minek ír róla.

BruceWayne 2007.12.30. 00:34:10

most járok ennél a résznél és ez az első hogyvolt a SZF-ről amit elolvastam, de:
ez egy szar hogyvolt. ez igenis érdekes rész volt, full más mint az eddigiek, és oké hogy sok volt a túszejtős movie klisé de szerintem elviselhető mennyiségben. meg hát a ilyenekbe mindig kell ez, főleg ebben a buzi lilaakácközben lett volna meglepő pont az ha egy dokumentarista stílus vagy tök realista akció lett volna.
és az események leírása is igen hiányos a fenti visszatekintőben.

amúgy az évad eddig nagyon, a közepes 2. évadhoz képest mindenféleéppen. jók a részek, sok a 'poén', van érdekes szál is, szereplők is jók stb stb

guzmo11 2008.01.16. 18:31:56

Szerintem ez egy tök jó rész volt, az egyik legjobb. Szerintem attól más ez a sorozat, mert megvan az ironikus, gúnyos hangja. Nem csak egy simma "drámafröccs" az egész, hanem tök vicces. Pl.:
Susan: Egy őrült nő van odabent!
Carolin: (felemeli a pisztolyt) Igen, tudom!
Vagy amikor Carolin kekszet zabálva mesél a túszoknak, aztán meg ordítozni kezd Harvey-val Edie, a szajha miatt. Amikor láttam a reklámot, én már meg se akartam nézni a részt, úgy aggódtam Lynette miatt, gondoltam, jobb, ha nem látom. De megnéztem. da voltam. Aztán elolvastam a hogyvoltot. Hát... szerintem is kissé túlzás volt a Cobra11-hez hasonlítani, de azért nem kell TM-et az őrületbe kergetni ezekkel a szövegekkel.
süti beállítások módosítása