Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x04 - Segítsünk a fiúnak!

2007. október 16. 10:24 - mg_b

Dexter tehát magányos. Van egy csinos szőke csaja, aki a traumái ellenére is szexelne vele, ha csak ezzel tarthatja meg; van körülötte két tündibündi kölyök, akik máris az apjuknak tekintik; és van egy csinos mostohahúga, aki nem is olyan idegesítő, mint a húgok általában. Akár még őt is dughatná, kevésbé lenne perverz dolog, mint ez a sorozatgyilkolás. Dexter mégis magányos, és lelki társra vágyik. Ennek jegyében kerül elő a családi fotóalbum, kísértetiesen hasonló fotókkal ahhoz, mint amilyeneket a mélyhűtős gyilkos készít legújabb áldozatáról.

Találnak ugyanis egy levágott, véres férfikezet a strandon, egy napozóágyban, mellette egy polaroid fotóval. Másnap találnak egy véres lábfejet egy padon, megint másnap egy véres lábszárat egy szabadidőparkban. Mind férfié, véres, és mindig van fotó – de ettől ez még ugyanaz a kollega. Dexter sejti is, hogy a gyilkos neki üzen ezzel, azért hasonlítanak a képek.

Hab a tortán, hogy kiderül, a testrészek Tony Tuccihoz tartoznak, és nem valószínű, hogy magától szórja el őket: LaGuerta hadnagy nagyot koppan. A klisés karakter klisés megtérése következik, cumbaját énekel a templomban a Tucci-anyuval, hogy kerüljön elő a fia; ugorjunk.

Doakes őrmestert a klotyóra is követik a Guerrero-fiúk, így már tele a gatyája, és egy este el is kapják: „most megdöglesz, te negró!” Ám a múltkori bohócos partiban társtettes kollegák megmentik a seggét, a Guerrerókat bekasznizzák. Csalétek volt, vagy mi a csöcs: az egyik zsaru kurva, a másik csali a horgon, mi lesz még? Egy ezresbe, hogy Angel Batista, a latino kollega is titkol valamit (azon túl, hogy különköltözött az asszonytól, és hiába próbál visszakuncsorogni – ez egy most induló szál, ami később akár még érdekes is lehet).

Rita megmutatja, hogy ő is tud ám kemény lenni: a kölykök nyafognak a szomszéd kutyája miatt, hogy folyton csak ugat, és miután szép szóval nem megy, Rita rajtaütésszerűen elrabolja és egy ismerős családnak adja a dögöt. Az ilyen akciózás viszont veszélyes: az adrenalintól Rita úgy felspannolja magát, hogy Lara Croftnak öltözik, és leápolja Dextert. Hát fiam, ez szopás.

Az epizód végére vissza a kollegához, aki jeleket hagy maga után: Rita akaratlan segítségével Dexter rájön a megfejtésre, és egy elhagyott kórházépületig követi a nyomokat, ahol megtalálja a trancsírozásra előkészített Tucci fazont. Hazudna, ha azt mondaná, nem érez kísértést a művelethez, de azért csak legyűri: Tony Tucci nem gyilkos, hanem áldozat, őt megmenteni kell. A mélyhűtős erre lekapja egy polaroiddal, de otthagyja a gépet a képpel, úgyhogy Dexter kiléte nincs veszélyben. Legalábbis nincs közvetlen veszélyben. Debra pedig learatja a babérokat, mert Dexter persze neki címzi a névtelen üzenetet Tucci hollétéről.

Címkék: dexter
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.10.16. 17:19:45

beragadt az enter?:)

rita mint lara croft, rotfl:)

Sikamlós Jim DiGriz 2007.10.17. 13:37:04

Csak nekem esetlen a cím fordítása? A 'Give the boy a hand' lehetett volna mondjuk valami 'A segítő kéz', vagy hasonló...
süti beállítások módosítása