Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: Miami 2x3 - Nehéz idők

2007. október 15. 20:13 - sixx

Ennyire szeretjük Önöket, nyájas olvasók, hogy a meglepetés-Dexter mellett most kapnak egy derült égből Miami helyszínelőket, a SzülFel versenyen hr nickkel indult, de inkább celebspotter néven ismert lelkes írónőnk jóvoltából. Tessék kommentelni lelkesen, ha úgy gondolják, akkor lesz még több is belőle!

Kenesei Marinaport feelinggel indítunk, csak ezúttal nagyobb hajók ringatóznak nagyobb öbölben. Kék ég, kék tenger, vakító hajótestek. Semmi kétség, ez Miami. Kamera fordul, és máris egy luxuslakásban vagyunk. Miami aranyifjú paplan alatti csúszós-nyákos magánakciója zajlik a Playpet, csak állatbarátoknak, legfrissebb számára. Vagy mégsem? Aranyifjú lemerevedik, kérdőn néz körbe. Felülről várja a választ, ez csakis a lámpa lehet. Hosszas nézelődés után végre megbillenti, az ágy kukactengerré változik. Brrrr…

Rövid elmélyülés a lámpa-vezeték-fal hármas felépítésének rejtelmeiben és egy emeletet ugrunk. Padlón fekvő női fej hatalmas nyílt sebén lakmároznak azok a bizonyos kukacok. 2xes Brrr… Csillognak a fémládák, megjött a csapat. Feka barbi Alexx csatlakozik a már itt köröző legyekhez elsőnek, kék inges (akkor is) Horésó követi a „ma rossz passzban volt a stáb fodrásza” frizkós Szőkével. Cinikus Szőke körülnéz, rothadásszag. Peg Donovanből jön.

Feka barbi Alexx jelent, erős ütés a fejre, agyvérzés, koponyaalapi törés. Gondolom. Még jó hogy, nyilván nem a kukacok rágták be magukat észrevétlenül. De azért jó hogy itt vannak, ránézésre tudjuk, hogy 72 órája halott a szerencsétlen. Gyönyörű (véreres) zöld szemek. Tapasztalt Horésó egyből vágja, hogy egy ilyen esetnél nem természetes. Elő is kerül a szike, májhőmérőzés várható. Horésó csak nem tágít, még azt is kiszúrja, hogy a nő izzad. Alex diagnózisa: „Jézusom”. És a főnök ezúttal is tévedhetetlen, a nő él. AC/DC-s énekest megszégyenítő ordítással indul a főcím.

Utcaképpel indulunk tovább, Peget viszik a mentők. Befejeződik a nő műanyag személyi-védőtoknál nem nagyobb táskájának átvizsgálása. Kis helyen sok minden elfér – borsszpré, erős síp és egy rugós kés, már majdnem „beverly hills-i beszélnünk kell” Billy hálószobai fegyver arzenálját is felülmúlja. Még mi is tudjuk, hogy az önvédelmi felszerelés mire utal. Legbensőbb gondolatainkat a nagyfőnök önti szavakba, itt bizony megerőszakolással állunk szemben. Sőt, nem is eggyel. Double jeopardy – dupla balszerencse. De a maci kétszer nem megy ugyanabba a málnásba, csak a szupercsapatot akarja félrevezetni. Nem eszik azért olyan forrón a kását, Horésó szeret játszani. Rajta és az X millió nézőn kívül úgysem tudja senki, hogy Peg még lélegzik. Legyen az álca gyilkosság. OK.

Előkerül Tim. Ő a helyzeten, Alex barbi meg korábbi égbekiáltó bakiján mereng. De honnan is jöhet a bűz, teszi fel a kérdést a szívtipró egy óriási, még mindig kukacokkal teli vértócsa felett. National Geographic dokut megszégyenítő öko percek következnek. Legyek vérre, peték sebbe, kukacok (úgy tűnik ma ők az este főszereplői) pedig sérült szövet felevést követően fertőtlenítenek. A régi sztori. Azt hiszem a ház doki után a mikor ne vacsorázzunk listára a péntek este 9 is felkerülhet. Egy percre a múltban vagyunk, kétszer sújt le a tettes.
 
Eközben a kórházban Peg éledezik. Félájultan emlékezik vissza, hogy valaki szétkent rúzsos fejét a tükörhöz nyomja, amire ő védekezésként a körmeivel próbál elrettentő zajokat a tükörből kicsalogatni. Sikerül. Támadója bármelyik amerikai lehet, aki már vásárolt egyet fizet tucatot kap szürke Fruit of the loom pólót. Horésó tovább aggódik, a doki rezignáltan diagnosztizál: koponyatörés (ezt már tudtuk), szubdurális hematóma és cerebrális ödéma (ezt még nem). Hoppá, nemi erőszaknak mégsincs nyoma, megdőlni látszik a nagyfőnök elmélete.

Ismét a lakásban. A helyszínelés eredménye: DNS-es zsebkendő, kb. 10 cipőtalpnyom és a gyilkos fegyver. A szálfa sommás jellemzése: nehéz és hosszú. Annyira, hogy az elkövető a plafonból sikeresen kimetszett egy darabot. Ez bizony kettőnégyes, szándékos emberölés kérem szépen (egyelőre ugye csak kísérlet, mert Peg még nem adta be a kulcsot). Nekünk nem lehet újat mondani, főleg mert rutinos nézőként azt is tudjuk, az áldozat természetesen bizalmi alapon önként vállalta ezt a szerepet.

Feltűnik Sógorasszony, jöhet a romantika. Kiderül, hogy a jégcsapnál is keményebb ügynöknek azért vannak érzelmei, ez nagyjából a féltékenykedésben merül ki. A háttérben fut a számítógép, és kezd kirajzolódni az indíték is. Peget cserediákként erőszakolta meg „kiefer/michael madsen” keverék Mason Show, akinek pont most lesz a második felülvizsgálata. Akkor meg is van. Szerencsére Sógorasszony se érti, sógor felvilágosít, Peg kapcsolatban áll a pasassal. Bocs, de továbbra sem világos. Horésó úgy dönt, elmerül az élet sűrűjében és meglátogatja „kiefermichaelt” (aki élőben már nem is annyira hasonlatos). A rosszfiúnak szófosása lesz, megtudjuk, hogy börtönőrnek sem az amerikai társadalom krémje áll. Az egyik félsüket, a másikat meg a neje a bátyjával csalja. Horésó arcán a szokásos mosoly. Mason gyerek bizakodik, ezúttal nem fog a kis Peggy miatt kattani mögötte a cellazár. Horésó egyetlen esélye a fölényes mosoly letörlésére, ha bizonyítja a kapcsolatot. Szkenneli is a látogatói listát, és mivel csak egy Crystal nőci neve olvasható, nem kérdés, hogy ő a gyanúsított. Sógorasszonyt egyből ráállítja.

Timmy Peg ruháit szárítja. Azt hogy mitől lettek vizesek egy huszadik emeleti üres lakásban vagy a sürgősségin, rejtély. A Szőke a laborban lábnyomoz, besétáló csávó szemet legeltet. Match found, a coca-colánál is népszerűbb bakanccsal van dolgunk. Hát akkor majd a résekbe szorult kosz. De ezt majd vki más elemzi, mert neki a legeltetőssel van dolga. Na nem az, csak kiderül, hogy Peggynk fiatal kora ellenére otthonülő típus volt, csak egy helyre járt. Tonna sminkes domina csaj fogadja nyomozóinkat, a szuperintenzív önvédelmi csoportban tanít. Nem nagy sikerrel, Peg ugyanis egy óráról sem hiányzott, mégis pórul járt. Vesztére összehaverozott és kávézni indult a csoport lövős pacákos trikós új tagjával. Ekkor látták utoljára. Persze a trikó megvan, mi se visszük haza sose kimosni az edzőcuccunkat, és már keressük is a DNS-t. Az eredmény: a papírzsepi is a lövős pacákosé, de hogy az amerikai nézőknek is egyértelmű legyen, Szőke felvilágosít minket: ott járt a helyszínen.

Sógorasszony is sokat haladt a munkával, mázlista Masonért nyolc nő is rajongott egyszerre. De persze a leggyanúsabb a már említett Crystal. „Találd ki honnan ismeri”, ez már a Szőkének is sok, nekünk fogalmunk sincs. Aztán dereng, csakis esküdt lehetett a csaj. Ott sajnálta meg ezt az érzékeny szerencsétlent, akit a felesége elhagyott, a fia születésnapjairól meg akaratlanul is lemaradt. Lebuktál kiscsaj, a DNS elárult. Tanfolyam után kávézás a tök üres lakásban, ez még Pegnek is gyanús. Crysal persze csak bezárta, és miután nem tűnik elég magasnak, még hosszú szálfával sem, hogy a 3 méter magas plafonon rést üssön, megyünk tovább.

Vissza a koszhoz – mész, szalma, törmelék és hybrid hagyma? Hát persze, hogy ez csak pont egy helyen terem a világon, a Georgiabéli végrehajtóintézet szomszédságában. Tűz a nap, izzadnak a munkás börtönlakók, Horésó végre napszecsóban viríthat, amúgy is vakítja az egyetlen fekete fegyőr csilivili csizmája. A bátytól várandós feleséges Bailey-vel lehet dolgunk, jól besétált Mason zsarolós csapdájába, szuperügynökünk már vizsgálná is a folyószámláját.

Horésó ennél azért alaposabb, újabb szálat vesz fel, Mason 18 éves fiát keresteti. Chucky bézból fenomén agresszíven ütöget, de Peg nevére bűnbánó arccal veszi le a sisakot, mi pedig már előre örülünk, hogy sikerült megoldani az ügyet. Korán. Chucky csak telefonon zaklatta Peggyt, essen már meg a szíve, hiszen apu kilenc éve csak szimplán megcsalta anyut, a kartörős csőhözkötözős akcióval. Arca furcsán piros, ez csak allergia lehet. Résen lévő ügynökünk egyből kiszúrja, és már vizsgálja is a mintát. Nem allergia ez, hanem borsszpré. És kinek is volt ilyen a táskájában? Hát persze, hogy Pegnek. Az a hazug lotyó még a szemetet is gázszprével vitte le, a személyes meggyőzést alkalmazni kívánó Chucky ekkor kapott egy adagot. Nézd meg a fotókat meg a jegyzőkönyvet kiscsákó, utána hazugozzad le a mi Peggynket. Kiscsávó rájön, hogy apu egy számító állat. Mégiscsak a fegyőr lesz a dologban, neki szállította rendszeresen apu védelmi pénzét naívan. Hiszünk neki, hiszen még el is pityeredik.

Peget közben a Szőke ébresztgeti. A lila-zöld (csukott) szemű csajnak kicsit irónikus fotókat mutogatni, de hát az év dolgozója címre pályázó Szőkének semmi se drága. Crystalnál meg is állnak, még ép szemmel se látott semmit, annyira sötét volt.

A felülvizsgálati tanács elnöke hajthatatlan, Horésó 4.30ig kap időt, hogy megoldja az ügyet. Valami csak összeköti ezt a Mason-Chucky-Crystal-Bailey fegyőr négyest, elnéztük. Peggy ruhái (miért is?) még mindig száradnak. A cipőjéből elő is kerül a mobilja, amiről az utolsó kimenő hívás a 911. Elemezzük a hangfelvételt, 140 decibeles rádiós cucc zavarta az adást, a csajszitól max. 1 méterre. Meglepő módon mégse a helyszínre megyünk, hanem a börtönbe, ahol Horésó mobiljának új csengőhangját a félsüket hallókészülékes rendőrön próbálja ki - meg is van a zajforrás. Fordulat. Az őrmester a hatalmas szálfával a kezében persze nem akarta megölni Peget, csak a gerjedés okozta zörejt akarta megszüntetni. Végleg. Csizmás Bailey megcsak bűnbaknak kellett. És mi volt a motiváció? Mázlis Mason véletlenül rányitott a felnemállós férjes feleséget éppen rendbe tévő fegyőrre, és hát szereti ő az asszonyt, meg az állását se akarta elveszteni.

Mason arcáról végül lefagy a mosoly, amikor Horésó mégis letartóztatja. Case solved, az elmaradhatatlan áldozatápolás következik. Horésó a korházban nyugtatgatja Peget, Mason már harmadolással sem látogathatja meg. Peg pedig ennek annyira örül, hogy még az orra vére is elered.

Címkék: csi miami
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.10.15. 23:34:48

Huha. Ez még csak nem is volt rossz rész, de ebben a formában sokkoló lett volna. Bár nem, nem vagyok őszinte: képtelen voltam végigolvasni, tehát nem tudom azt mondani, hogy szerintem minden bekezdése rossz, mert 2-3 elég volt belőle.
Egy szó mint száz, kifejezetten ígéretes próbálkozás, több ilyen színvonalú írást szeretnék látni a szerzőtől (olvasni nem annyira).
Ja, Derrick a király.

winnie 2007.10.16. 07:24:48

közepes mínusz egy, sajnos. a csi:miami-részek jellegzetességei pedig elsikkadtak. se szemüveg, se oneline, se horáció kiemelés.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2007.10.16. 09:31:13

Mi a Sz@r ez a Horésó-zás??

Ez a magyar szinkronos változat (ráadásul ismétlés), ne most kereszteljük má vissza a szereplőket. Majd ha angolul nyomatja a zertéel, felirattal, lehet hozésózni. Addig is: Horatio

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.16. 10:39:14

hát nemtom. egyik szemem sír másik nevet. végre van valami nyomozósos hogyvolt, erre nem bírom végigolvasni. a mondatok nem álnak össze, olyan belekapunk kiveszünk innen egy kicsit meg onnan is. meg a szereplők nevével poénkodás abszolút nem áll jól, legalábbis ebben a formában: Feka barbi, Szőke, Horésó, Kiscsávó. kárérte.

(nomeg ezek a részek már voltak korábban más csatornán tehát a mostani retekes legalább az 3. ismétlése a részeknek, na de nem baj jobb később mint soha.) vannak olyan sorozatok, amik most futnak először és nincs róluk hogyvolt. azokról kéne akkor már, de nem így.

arathon 2007.10.16. 10:47:16

ez egy kettest ér nekem.
sixx házdokiról lesz-e hogyvót?

lirian 2007.10.16. 11:31:44

ez annyira gyenge volt, h nem is ertem miert jutott eszebe barkinek is kozzetenni.
Eroltetett, zagyva, kettesala.

Prophet 2007.10.16. 12:51:33

Azt még hozzátehetnénk, hogy menj a helyedre, leülhetsz...

*NG* 2007.10.17. 20:18:07

Nekem tetsztik a stílusod, nem érzem erőltetettnek, mint az előttem szóló. Legalább könnyebben érthető volt, ha névről nem annyira ugrik be hogy ki kicsoda, mert csak most kezdted nézni a sorozatot. ilyen is létezik.:) elsőre egész jó próbálkozás volt
süti beállítások módosítása