Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 1x02 - Krokodil

2007. október 11. 14:15 - mg_b

Szóval egy felszeletelt Barbie-babával hagytuk abba, Dexter pedig beszáll a játékba, naná! Ráhangolódásként a vércseppgyűjteményét szemlélgeti, meg csobban egyet a kikötőben, és azon mélázik, hogy mivel ő tulajdonképpen egy szörnyeteg, ilyenkor nyilván víziszörny. Michaell C. Hall érzelemmentes orgánumával ezt még el is hisszük neki: a Dexter-monológok viszik igazán ezt a sorozatot. Meg a folytatódó történetszál.

Ez utóbbi jegyében Debra érkezik egy szütyőnyi hambival, narancslét kér jéggel (most először látjuk Dextert zavarban, ahogy takargatja a mélyhűtőjében hagyott babát), és bátyói bíztatást kap, hogy keresse csak tovább a mélyhűtős kocsit a szabadidejében, ha már munkaidőben kurválkodnia kell. Ezért se menjünk rendőrnőnek, ugye. A darabolós gyilkoson kívül azonban más bűnözők is szabadon császkálnak – például Dexter –, és velük is muszáj foglalkoznunk. Kapunk is egy simaképű fazont, akit az esküdtszék felment ugyan, Dexternek viszont gyanús. El is határozza gyorsan, hogy lenyomozza.

Csakhogy a kapitányságon is zajlik az élet: egy hídról leszédült áldozat szájában emberi húst találnak, majd kiderül, hogy a muki zsaru volt, a Dexterre fújó Doakes őrmester ismerőse. Hát neki sem ez dobja fel a napját. LaGuerta hadnaggyal átlépnek az özvegyhez közölni a rosszhírt, de azt meg vérben fuldokolva találják. Shit! Ilyen körülmények között érthető, hogy nem értékelik kellőképpen Dexter segítségét az ügyben, pedig ő tényleg megtesz minden tőle telhetőt. De legalább a családi élete nyugodt: Rita ezúttal nem akar esti szexet, és sikerül egyeztetniük egy duplarandit Debrával. Ez mondjuk nem alakul túl fényesen, de a húg-báty viszony azért kipipálva. Micsoda rohadt meló normálisnak tűnni!

Darabolósunk közben elhagyta kedvenc mélyhűtős kocsiját, és persze pont Debra találja meg, aki odáig meg vissza van az örömtől: ezzel végre bevágódhat a kapitánynál. Jutalma egy alapos fejmosás LaGuerta hadnagytól, aki jobb szerette volna magáénak tudni a sikert. Ez a szép, hogy itt mindenkinek van valami tikkje, így Dexter már nem is annyira aberrált. A darabolós sem okoz csalódást: a kocsit nem véletlenül hagyta ott, hanem üzenni akart vele. Egy jókora jégtömböt találnak benne, a belsejében öt lemetszett női ujjal. És a körmöket pontosan úgy festették ki, mint a Barbie-baba ujjain!

Ám egyelőre több sikerrel kecsegtet a simaképű ittas gázoló ügye, aki stílszerűen egy bárban ünnepli a felmentését. Dexter csak abban reménykedik, hogy nem zúzza halálra magát valahol, mielőtt kezelésbe vehetné. Hamar kideríti, hogy négy másik államban is állt már bíróság előtt, cserbenhagyásos gázolásért és ittas vezetésért, úgyhogy nem is késlekedik tovább. Összerittyent egy kedélyes kis kuckót fóliákkal meg mindennel, ahol majd lekötözheti, diskurálhat vele kicsit, aztán jöhet a fűrész – merthogy Dexter is darabol ám, csak ő nem csinál műtárgyat a hullákból, hanem az óceánba szórja őket.

Időközben végre kiolvadtak a levágott ujjak, amelyek a nyilvántartás szerint egy újabb eltűnt szajhához tartoznak: Debra érthetően aggódik a dolog miatt. Jó hír viszont, hogy tényleg bevágódott a kapitánynál (aki már az öregjét is kedvelte), így LaGuerta hadnagy kénytelen-kelletlen végre átveszi a gyilkosságiakhoz.

Történik némi előrelépés a rendőrgyilkosság ügyében is, de az őrizetbe vett gyanúsítottat, a Guerrero-banda egyik tagját (akinek a karjából hiányzik a húscafat, amit a halott muki szájában találtak, úgyhogy jó közelítéssel tényleg ő tette) a sitten elteszik láb alól. Ráadásul az egyik őr. És mert ez egy ilyen sorozat, végül az elhunyt zsaru nője, Kara is feldobja a talpát a kórházban. LaGuerta meg rájön, hogy Doakes őrmester azért vadászik olyan elszántan a Guerrero srácokra, mert titokban dugta Karát. El is venné tőle az ügyet, ha nem nézne rá is olyan elszántan.

Dugás fronton még annyi van, hogy Dexter épphogy megússza a dolgot, mert Rita nagyon beindul rá a duplarandi után. Komolyan el kell gondolkodnia, akarja-e ezt a kapcsolatot, mert ez így nem lesz jó. Ráadásul Debra előléptetését is meg kell ünnepelni. Sűrű program. Itt aztán adódik egy lehetőség, hogy akcióban lássuk Dextert, mert a nagy ünneplésben belebotlik Carlos Guerreróba, és simán kitörhetné a nyakát – de persze nem. Ő sorozatgyilkosokra specializálta magát.

Slusszpoén: Dexter hazaérve a hűtőn fityegve találja a vörös Barbie fejét, a mélyhűtő viszont üres, a baba sehol. Ennek a srácnak komolyan nincsenek érzelmei, a helyében én bizony beszarnék, ha egy sorozatgyilkos kollégám bejárkálna a házba!

Címkék: dexter
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kavics 2007.10.11. 15:45:03

ez nem látszik a főoldaon!
fura!

bluecrane 2008.06.12. 21:35:33

de jó ezt újranézni :)))))
süti beállítások módosítása