Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x07 - Eltemetve

2007. október 11. 16:31 - sixx

Ott tartottunk, hogy a fijjug a garázsban ásnak, Mehón gyógyszerfügg és Tvínert üldöz, Héjvájör képet lop és nem öl öregasszonyt, Tíbeg viszont pont erre készül, mert neki a vérében van, nem tehet róla. Az előző rész végén látott rendőr közelít a házhoz, ami érthető, hiszen itt lakik. Hogy ez most jó-e a kis brigádnak vagy sem, az hamar kiderül: nem jó, de annyira nem is rossz, mivel így már két túsz is van, meg egy pisztly, amit jól belógatnak az arcunkba: EZ MAJD FONTOS LESZ.

Mehón a helyi erőkkel vitázik, akik váltig állítják, hogy ennyire nem lehetnek hülyék ezek a szökött rabok, hogy város közepén ásnak fényes nappal, de Mehón jobban ismeri a lelkivilágukat, és remegő szájszéllel közli, hogy de, ezek pont ilyen hülyék, és Tvíner majd úgyis beköpi őket. Na, persze.

Dokinő drága az előző részben tudta meg a fatertól, hogy a meleg alkolistának tűnő Lance nem is az, hanem Veszélyes Ember, és most próbálja nem túl feltűnően leépíteni, de Kellerman (aki ugye nem Lance) nem hagyja magát. Vissza a Kincses Házba, ahol Májki egyre kevésbé tudja kontrollálni a kis csapatot: Tíbeg azonnal ölni akar (várt rá eleget a sitten), a tetkós hős azonban egyelőre leállítja a projectet. Kellerman a Gonosz Kínai Embernek jelent, és megtudja, hogy a Tankrédi klán tisztában van a kilétével, alternatív terv kell, ami szerintem túl sok jót nem fog jelentent. Sara elmegy a faterhoz, hogy tisztázza a helyzetet, de kiderül, hogy a Fehér Ház visszavonta a jelölést, hát igen, egy rabokat szöktető drogos gyerekkel bíró alelnök annyira nem jó senkinek.

A Kincses Házban egyre csak ásnak és baszogatják egymást, főleg a hülyetuskó-öntudatos néger vonal kerül kiemelésre, Színót legszívesebben feldugná Tíbeg kezét a seggébe, de nem teszi - vajh miért? Már semmi szükségük rá, nem? Na, mindegy. Mehón puhítja Tvínert, kissé furcsa módszerrel: elmeséli neki, hogy a rosszarcú ember, akit néha bevágnak, az egy menekült rab volt, akit nem tudott elkapni, és most rémálmai vannak, amire gyógyszert kell szednie. Tvíner ettől nem törik meg, sőt, még a Tíbeg által kinyírt állatorvos láttán sem inog meg.

Kellerman dokinőt les, és közben hírt kap Eldzséről, akit most vagy nagyon megvernek, vagy valami más módszerrel fognak olyan helyzetbe hozni, hogy a faterja ideges legyen. Hoppá, nem is, kiengedik. Muhaha, ezt még ez a hülyegyerek sem hiheti. Vörös szépnénink hazamegy a Tankrédi rezidenciára, ahol az apját felakasztva találja, biztos megviselte, hogy dobták a Fehér Házból. A hulla kezéből egy kulcs esik ki, ez majd biztos fontos lesz. Szukre a rábízott foglyokkal rendeskedik, gyógyszert és vizet ad nekik, mert ő rendes ember. Tíbeg tévézik, és meglehetősen idegesen nézi a róla mutatott képet, mi vagyok én, valami szociopata bazmeg? A tévé azért fontos, mert kiderül belőle, hogy Eldzsé szabadul  másnap, Link ásót hajít, és azonnal indul, mert a fia fontosabb, mint a lóvé, és Májki is hiába beszél neki. Ha Kellerman és Mehón együtt melózna, még a végén el is kapnák ezeket a lúzereket.

Tvíner lelkiismerete feltámadni látszik, annyi véres hullás képet mutogat neki Mehón. Közen Héjvájör kollégára is kitekintünk, aki egyre inkább a történet perifériájára szorul, pedig most éppen bűnöz, egy vegyesboltból nyúl le cuccokat, a sánta tulaj nemigen tudja üldözni, csak a kutyája, ebből mi lesz? Emegy egy hajót lopni, az lesz, mert Hollandiába akar menni. Nem viccelek. Ennyire erőltetett fos történetszálat életemben nem láttam még.

Májki elbúcsúzik Linktől, és valami bolsojt emleget, ami ugye "nagy" oroszul, nagy ház? Nagy szikla? Vagy ez egy város?  Mivel pánsíp volt a jelenet alatt, valami titokzatos lehet. Sara kivan, a faterja épp most halt meg, és ő az egyetlen, aki gyanúsnak találja, hogy egy ügynökökkel teli házban egyszer csak öngyilkos lett. Ez egy összeesküvés, kicsim, az életben nem jössz rá, hogy mi történt. Megint a kulcsot mutogatják. Szegény Sara, mikor később hazaér, látja, hogy tele a lakás droggal, fecskendővel, egyértelmű, hogy őt is ki akarják nyírni.  Tvíner közben üzletet köt Mehónnal, és figyelmezteti, hogy Tíbeg kinyírja a túszt, ha kávbojkodnak, tehát neki kell odamenni a házba. Geci vagy, Tvíner fiam.

Szukre folytatja az irgalmas szamaritánus  szerepet, nem nézett elég krimit? Túszt ejtettél, nem beszélsz vele, őrzöd. Megszólal a rendőrcsaj rádiója, benne egy hang: az FBI elkapta az egyik rabot, azaz Tvínert, tehát nagyon-nagyon gyorsan kell ásni, mert jön az ellen. Mikor kerül elő a lóvé a gödörből? Igen, most. Ötmillió dollár, ez  elég lesz mindenkinek. Mehón közben Tvínert poloskázza fel, és ideges.  Májkiék számolgatnak, Tíbeg Thaiföldre menne új kézért, ezt már hallottuk egyszer.

Hoppácsak, hangok jönnek az utcáról, csak nem Tvíner jött meg? De, vágunk, a besúgó szépen lassan lépdel egy ház felé, és rádöbbenünk, hogy ez nem AZ a ház, hányszor akarják még ezt elsütni? Nem is az a ház, hanem a csajé, aki elvitte Tvínert kocsival, Mehón megszívta a faszt, mégpedig alaposan. Ennek következménye lesz, Tvínert most írják ki a sorozatból. Eleve nem nagyon volt semmi szerepe, így nem sajnáljuk. Mehón fogja és lelövi, nesze neked szolgálunk és védünk. Előtte azért elárulja, hogy azt a rosszarcú geciembert  is kinyírta, ő már csak ilyen.

Miközben Májki egy akadéskodó szomszéddal bánik el, a többiek a lóvét pakolják egy zsákba. A szomszédon látszik, hogy nem vette be a mesét, rohanni kell. Szukre közben egyre csak hallgatja a túszokat, és egyszer csak megtörik, ő bizony jó ember lesz, az most annyit tesz, hogy fegyvert fog a többiekre, lenyúlja a lóvét, és egyedül menekül. Hajrá Szukre, vegyél egy házat Marikrúznak, drukkolunk.

Címkék: a szökés
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baba83 2007.10.11. 18:39:09

Ez a bolsoj a Zertéelen "bolcsáj gödör"re sikeredett... Ezek után kiváncsi leszek a 2x11 epizód magyar címére.

Marla Singer 2007.10.11. 21:00:04

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ez a Mahone ügynök csak nem akar szimpatikusabb lenni....talán mert már a Rejtélyek városában sem volt az?!

sunrise7 2007.10.11. 21:23:57

Nekem meg nagyon bejön a színész, mármint a Mahone ügynököt alakító William Fitchtner, a filmbeli karaktere már nem annyira... Tiszta zakkant a tag. Így lelőni ezt a szegény gyereket... Pedig milyen szép börtönévek vártak volna rá...

EasyFriend 2007.10.11. 21:34:01

Elég furcsa rész volt, sztoriját tekintve... Szukré, akinek egyébként drukkolok én is, honnan növesztett ekkora tököket? Linknek miért nem mondja meg senki, hogy fasz, mert csapdába sétál, csak könnyes szemmel elbúcsúztatja az az állítólag okos Májki gyerek? Zakkant sztorija viszont visz bele egy kis viccet, igazán az lenne majd frappáns, ha miután mindenkit levadászott-kicsinált ez a Mehón, őt látjuk, amint kiköt Hollandiában...
Mehónról jut eszembe, hát ezzel se nagyon voltam kibékülve, hogy erről az igazságbajnokáról is kiderül, hogy a sötét oldalon áll... Hát senki nincs, aki azért akarja elkapni ezeket a srácokat, mert úgymond "ez a helyes"? Miért kellett ezt is belerakni már... Kiábrándító.

smidgen 2007.10.12. 01:42:23

nap kérdése: Mi az a pisztly?

Gabba 2007.10.12. 14:49:58

Ajaj, fogynak a fiúk, mint a Tíz kicsi négerben...
Erről a Mehónról már az első percekben látszott, hogy egy idegbeteg állat. Össze kéne engedni Tíbeggel, oszt vele legénykedjen.

La Pantera 2007.10.12. 15:26:33

Hát ezen jókat röhögtem.

La Pantera 2007.10.12. 15:26:33

Hát ezen jókat röhögtem.

KékFény6 2007.10.13. 01:31:03

Ha 3 részenként meghal valaki, akkor az évad végére elfogynak... :)

La Noria 2007.10.13. 10:51:54

Na én meg nem drukkolok Szukrénak, szánalom ez a karakter, minden második szava a nője. Szép dolog a szerelem, de ez már túlzás.
Mahone-t pedig az évad végére meg lehet kedvelni. A PB-et néző leányok többsége divatból utálja, hisz' bántja a csúnya bácsi a szépkékszemű Májkült, tehát vesznie kell.
Az alkotók Mahone karaterének a mélységeire sem vesztegettek sok időt, de még mindig több van benne, mint a Kisokosban.

BruceWayne 2007.10.14. 22:26:29

noria: na és amikor lepuffantotta a szerencsétlen tweenert?

sirtomi 2007.10.15. 09:45:40

Mahone nekem sem szimpi.
Eddig úgy voltam vele, hogy egy kemény fickó aki mindenáron el akarja kapni a szökevényeket, de most úgy tűnik, hogy inkább ki akarja nyírni őket. Kicsit pszichopata.

La Noria 2007.10.15. 09:56:36

Nerazzurri> mondom a végére! :) Még van egy pár rész addig.

sirtomi> igen, ki akarja nyírni őket. Majd szépen az is kiderül, hogy miért, mivel a nem szabad(na) spoilerkedni, maradjunk annyiban, hogy nem nótás jókedvében döntött így.

Gabba 2007.10.15. 14:52:50

Ez a bolcsáj gödör nem megy ki a fejemből, mijafasz lehet?
Utánanéztem egy kicsit: az eredetiben "bolshoi booze" szerepel, úgyhogy már megint az elcseszett szinkron esete forog fenn, amikor a fordítónak fingja sincs arról, hogy miről van szó.
süti beállítások módosítása