Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x02 - Az üvegbalerina

2007. október 08. 11:00 - sixx

Az évadpremierben ellátogattunk Ádörfalvára, megismertük az olvasókört vezető Julietet, aki később pofánvágta Dzsekket, és megtudtuk, hogy ZZ Topnak nem zsánere Katinka. Ja, és Szójer másfél nap alatt fejtette meg egy eredetileg jegesmedvéknek készített etető használatának titkát. A parti népségről szó nem esett, volt viszont Ben (NemHenrigél), aki gonosz.

Szánnal nyitunk, gyermekkori visszaemlékezésben látjuk, hogy leamortizálja a család egyetlen üvegbalerináját, és ráveri a balhét a bejárónőre, akit az apja emiatt kirúg - ebből most biztos tanulnunk kellene valamit, de nem fogunk. A jelenben Szán Dezmond yachtján múlatja az időt a sziget partjánál, a négylábujjú szobron kicsivel túl, Szájid és Dzsin társaságában. Ők ugye a második évad végén azért jötek ide, hogy fekete füsttel jelezzék a jó doktornak, hol is vannak, persze azt nem tudhatják, hogy a haverokat mér régen elhurcolták a Nyomorultak-jelmezbe öltözött ádörök. Szánék kicsit vitatkoznak, Szájid maradni akar, Dzsin menni, Szán pedig beint az urának, nem vagyunk a középkorban, ne rángass, maradunk.

Juliet-Dzsekk börtönrománc jön, a csaj egyre csak hozza a levest, a doki meg depiskedik a sarokban, mondjuk szar lehet neki. Ben pikírten megjegyzi Julietnek, hogy neki bezzeg soha nem főzött levest, még jó bazmeg, néztél már tükörbe? Tetkód van? Hát akkor? Levest csak a faszagyerekek kapnak. Egy újabb ádör jő, a kurva Deadwoodból, akit emiatt Trixie néven emlegetünk, de nem sokáig, mert az ilyen random megjelenő karakterek úgyis hamar kihalnak a sorozatból. A hír amit hoz: rátaláltak Szánék hajójára, ami Juliet szerint lényegtelen, mert csak körbe-körbe lehet hajókázni vele, na akkor ennyit arról, hogy Májkül meg Vólt csak úgy lelépett. Ben korántsem örül a dolognak, és hajót akar magának, mindenáron. Főcím.

Szójer kekszet szerez, de megjön ZZ Top, és elviszi Katinkával együtt, mégpedig melózni. Megismerjük Trixie fasziját, Dannyt aki rühelli Szójert, és puskája van, ez annyira nem jó hír Szójernek. Dzsinék veszekednek egy kicsit a hajón, terhes vagy, nem kéne ilyeneket csinálni, de kéne. Flessbekk, hejj, Szán dugott az angoltanár kopaszemberrel annak idején! Aztakurva, akkor most ki a kölyök apja? Szán jól néz ki egyszál semmiben. A kopasz mondja neki, hogy hagyja ott Dzsint, erre ki kopog és lép be a szobába? Szán faterja, aki csak azért nem szakítja le a kopasz fejét és hány bele a tüdejébe (copyright by Jimmy, the King), mert az úgy nem lenne elég drámai, majd utasítja rá a vejét.

A szigeten Szójer és Katinka munkába áll, követ törnek és hurcolnak A pontból B-be, de Szójernek persze be kell szólnia vagy háromszor, mire Danny idegbeteg lesz, és mellbesokkolja. Kedves ember. Flessbekk, Dzsin megkapja a megbízatást, el kell menni "beszélgetni" a kopaszemberrel, aki Szán apja szernt lenyúlt tőle valamit. Dzsinnek elege van a verőlegény szerepből, mire a főnök kiakad, sír, rí, családi becsületről hablatyol feliratban, és ráveszi, hogy mégis verje agyba-főbe a kopaszt.

A hajó közben megérkezik ahhoz a dokkhoz, ahol Dzsekkék fejére zsákot húztak két résszel ezelőtt. Szájid ötlete, hogy a parton gyújtsanak tüzet nagyon szar, Dzsinn aggódik is miatta rendesen. A munkásbrigád koszosra sminkelve melózik, illetve csak Katinka, mert Szójer a csaj seggét nézi. A bokrok közül előjön Alex, egy kissé lóarcú csaj, és Karlról érdeklődik, valamint közli Katinkéval, hogy a kisvirágos ruha az övé. Már csak egy csajbalhé hiányzik a hülye ruha miatt. Danny közben egyre idegesebb, Szójer biztos átvágta az előző életében, vagy egyszerően ő csak ilyen fasz, ne pofázzál a csajjal, Szójer, mert megsokkolllak.

Miközben Szájid egy halotti máglyát rak a parton, Szán rájön, hogy ez akkora baromság, mint ide Lacháza, az iraki az ádöröket akarja csapdába csalni. Ugye, be is vallja, sőt, hozzáteszi, hogy tele a part nyomokkal, majd idejönnek a tűzre, Szájid kinyírja őket két kivételével, azokat megkínozza, oszt jónapot. Ezt a perverz állatot, ilyenkor is csak a szórakozásra tud gondolni. Dzsin persze nem ért semmit a beszélgetésből, de ő sem hülye, a szemén látszik, hogy sejt valamit. Flessbekk, Dzsin a jól ismert lelkiismeret vs kötelességtudat dilemmát vezeti elő, verjem agyon a kopaszt, mert fiának szólított a nagyember? Vagy ne? Vissza a jelenbe, Dzsinn fegyvert követel Szájidtól, és szépen elmeséli, hogy rájött a gyermeteg tervre, és részt akar venni benne. Sőt, sok mindent megért angolul, Szán jobban teszi, ha megtanul  egy újabb nyelvet, ha hazudni akar az urának.

A munkaterületen megjelenik Juliet, és elmosolyodik, ettől jobb kedvünk lesz. Sőt, nem csak Dzsekknek visz kaját, hanem Szójernek is ad vizet, de a faszkalap kiönti az egészet, nevetséges gesztus ez, hát még ami ezután jön, rezidens macsónk leszarja az őröket, odalép Katinkához, és istenesen lesmárolja. Aha, ez csak csapda, az odarohanó idegbeteg parasztot (Danny) leüti, fegyverét elveszi, és büszkén mosolyog, hogy ezt milyen faszán kitalálta. Persze arra nem gondol, hogy Julietnél is van fegyver, amivel Katinkát fenyegeti, így a terv kútba esik, vagy hogy is szokták ezt mondani.

Dzsin és Szájid a tábortűz mellett, Szán a hajón, ahol hangokat hall, jönnek az ádörök. Erre tessék, flessbekk, Dzsinn a hotel előtt, megy kopaszt verni. Nem is megy rosszul a dolog, míg Dzsin meg sajnálja, és nem nyírja ki, hanem ultimátumot ad neki: eredj az országból, de gyorsan, mert különben. A jelenet vége: a kopaszember kiesik a szoba ablakából, kezében egy gyöngysorral, most akkor Dzsin tudja, hogy dugta a nejét, vagy sem? Kínzó kérdés ez. A hajón az ádörök egyre csak jönnek, Szán pisztolyt vesz elő, és mellbelövi az óvatlan Trixie-t (ugye, hogy nem éli meg az epizód végét?) aki ezt megelőzően még elmondja, hogy az ádörök nem az ellenség. Na persze.
Szájidék a lövések hangjára rohanásba kezdenek, Szán közben a vízbe veti magát, az ádörök lövöldöznek, a hajó elindul, dráma van.

Flesbekk, kopaszembert temetnek a rokonok, itt van Szán és a faterja is, aki nem mondja el a vejének, hogy mekkora ribanc a lánya. Lehet, jobb lenne. A szigeten a helyzet nem jobb, mint volt, mindenki csurom víz, a tűz kialudt, a hajó elment, most gyalogolhatnak vissza a partra. Szájid, nem értesz te semmihez, bazmeg. Szójer és Katinka úgy látszik két műszakot húzott csak le, éjjel aludhatnak egy kicsit. Katinkának is van egy kínos kérdése: miért hívott téged Dzsémsznek az a szőkenő? Hát, mert ez a nevem, micsoda hülye kérdés. Utána Szójer elmondja, hogy akar majd ellógni, ami azért jó, mert Ben mindezt végignézi/hallgatja egy szobából, ami tele van ósdi monitorokkal, szívás.

Ben nem szeret sokat tévézni, inkább beszélgetne egy kicsit, mondjuk Dzsekkel, de a dokinak nincs kedve a társalgáshoz, pedig Ben be is mutatkozik neki: Benjamin Linusnak hívják, és egész életében ezen a szigeten élt. Dzsekk nem ráz vele kezet, ez nem esik jól a gülüszemű embernek, és bosszúból (?) egy tévét hozat a cellába. Nekem ez ideális büntetés lenne. A helyzet egyszerű, mint a faék: ha a doki együttműködik, akkor hazamehet.

Muhaha, mondja erre Dzsekk, ha maguk el tudnának innen menni, már nem nem lennének itt. Erre Ben elmondja, hogy mikor zuhant le a gép, a mai dátumot is közli, és azt is, hogy Bush lett az elnök, és a Red Sox megnyerte a baseball-döntőt, amit a doki nem hisz el, erre jön egy bejátszás a tévéből, és hoppá, összedől a világ, tényleg megnyerték. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: lost
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.10.08. 11:05:35

Juliet csak a tetkósoknak főz? Akkor te is kaptál tőle leveskét, sixx?

J. McClane 2007.10.08. 11:53:12

Annyira lazák vagytok, hogy az csak na...

bjork 2007.10.08. 12:07:29

aki a bokorból suttogott a kétnek, az a francianő lánya, nem?
aki a szőke kismamának is segített még anno.

omgwtf 2007.10.08. 13:37:34

"mert csak körbe-körbe lehet hajókázni vele, na akkor ennyit arról, hogy Májkül meg Vólt csak úgy lelépett."

nana, nem olyan eccerü az. csak az avatatlan sufnitengerészek kerülnek vissza. el lehet menni. ádörök is jönnek- mennek. mert ők tudják hogyan kell. egyetlen égtáj szögmásodpercét kell eltalálni irányként, akkor nincs dimenziónálishurokvisszacsatolásoseltévedés. ezt az irányt faszán megmondta Ben Májkülnek, szóval ágyeszbogyesz.

Llew 2007.10.08. 16:36:29

Az olyan dolgoktóltól megyek a falnak, mint amikor többiek Trixie közli Sunnal, hogy ismeri őt, ő nem gyilkkos. Miután valakik elrabolják, fenyegetik, lövöldözik az illető barátait és őt magát, akkor azok után miből gondolják, hogy nem fogja gondolkodás nélkül lelőni bármelyiküket is. Hülyék. Biztos egy sorozatot se néztek életükbe mielőtt a szigetre kerültek. Dzsek meg olyan hülye, mint a seggem. Amikor Ben bement kezet fogni én biztos szét csaptam volna a fejét azon klassz vasalt falon. Ha semmit nem érek el vele akkor se fog legalább tovább a képembe bambulni a gölü szemeivel, meg hülye szöveggel fárasztani. Szójer legalább nem ül tétlenül a hátsóján.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.10.08. 19:42:48

És még azt is elhitte Bennek (Nemhenrigél), hogy Bush nyerte a választást...

Pécsi bölcsész 2007.10.11. 08:45:30

szerintem elég vacak a poszt stílusa.
ócska és nem is eredeti...
csak így tovább! :-)
süti beállítások módosítása