Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

ER 13x01 - Ámokfutók

2007. október 03. 10:10 - zaphodbeeblebrox

Az előző évadot ott hagyták abba, hogy Kovács doktor nyakába kábító injekciót döfött Sam volt pasijának a cellatársának a nője (vagy mi) és kikötözték az ágyhoz intubáltan, alig lélegezve. Innen nézte végig, ahogy Ebbi, aki nagyon terhes már, majdnem benyit hozzá, de mégse, mert a hasához kap és véres lesz a keze és összeesik, de előtte nem felejt el egy véres kéznyomot hagyni az ajtón, biztos ami biztos, hogy Luka tuti megőrüljön odabenn, hogy most akkor mivan. Sam expasija betuszkolta egy furgonba a saját fiát és az exnejét és jól elrabolta őket. Mert ő már csak ilyen szerető apa és volt férj. És mindeközben még Jerryt is meglőtték, amit nagyon sajnálunk, mert őt szeretjük. De még él. Ilyen befejezés után, hónapokon át bizonytalanságban őrlődve, félig lerágva a kefét, hogy mileszitt, innen folytatjuk. Nem egy hú de vidám rész, tragédiák jönnek-mennek benne.

A kórház előtt: rendőrök nyüzsögnek, Keri kétségbeesetten néz, rájönnek, hogy Samet elrabolták. Kovácsot és Ebbit keresik. Jerry rendben lesz, azt mondják, ettől megkönnyebbülünk. Furgon: expasi elfelejtette, hogy a fia cukorbeteg, mindenki ilyen apát kíván magának. Ebbit és Lukát megtalálja dr. Víver. Kovácsból kihúzzák a csövet, Ebbit is ellátják, a baba jól van. Ebbi a nőgyógyászatra vágyik, nem akarja, hogy a kis vörös Morris tapogassa le a méhlepényét. Lukának fáj a torka a csőtől meg köhög őrülten, mert nyál ment a tüdejébe. Főcím.

Expasi nem érti, hogy a gyereknek ennie kell, cukros bazmeg, nem bírod felfogni? Sam kiharcolja, hogy vehessen kaját a fiúnak, balra el, várakozás, apa most próbál apa-fiú kapcsolatot kiépíteni, miután alig egy órája kötözte meg és rabolta a fiát. Ezek után vajon mire számít? Nyakba borulásos, könnyezős, szeretlekapuköszhogyvagynekem jelentre? Az ész megáll és hátranéz. Sam közben őrizettel vásárol, próbálja felhívni magára a figyelmet, a biztonsági kamera előtt kezdi el tömködni a zsebeibe a cuccokat, de a szemfüles rosszarc rajtakapja, így nem lesz semmi a dologból. Pedig jó ötlet lett volna szerintünk is.

Jerry műtétjére ugrás, minden csipog, sípol, nem bírják intubálni, izgulizgul. Luka szájából eközben egy cső lóg ki, azon lélegzik ki-be, elég szánalmasan fest szegény. Ebbi eközben vitatkozgat az orvossal, hogy ő márpedig nem fog koraszülni. Mintha ettől függne.

Furgon: Sam pisilni megy, de persze nem kell neki, hanem tervet forgat a fejében, a kéztörlőre ír üzenetet, de a rosszarc persze nem hagyja ezt sem, észreveszi, szabotálja. Idegesítő, hogy minden próbálkozását elfojtja ez a pöcs. Megfenyegeti, hogy a gyereket fogja bántani, ha még egyszer üzenni próbál. Sam riadtan néz, de mi tudjuk, hogy úgysem adja fel. Nőgyógyászat, Ebbi: tüdőérlelőt akarnak adni a babának, de Ebbi ellenáll, hiába magyarázza neki mindenki, Lukától kezdve az orvoson át, hogy a babának az a biztonságos, ha belenyomhatják azt a gyógyszert. Ebbi szenved egy kicsit a kérdéskörön, aztán végül enged. Ebbi szeret szenvedni, ezt már az előző évadokban is megfigyelhettük.

Rosszgonoszoknál járunk. Sorompónál várakozás van, de a gyökérarc persze nem bírja ki, hogy nyugton megvárja, míg elmegy a vonat, neki muszáj kommandóznia és áthajtani a sorompókon. Nyilván ott áll a túloldalt egy rendőrautó, ami üldözőbe is veszi. Megállítják, ellenőrzés. Rendőr bácsi beszól az őrsre, rosszarc beparázik és eltűz, amivel csak azt éri el, hogy most megnézhetünk egy autóüldözéses jelenetet is. Kis vörös Morris, Jerry anyukájával beszél, anyuka a kórházat hibáztatja, és a költségeken aggódik. Ó, a meleg anyai szív. Elég érdekesen mutatja ki, hogy aggódik a fiáért.

Jerryt műtik, sípol minden, leáll a szive, defibrillálnak, Níla és Morris kívülről nézik. Dubenko kétségbeesetten pumpálja Jerry szívét, amikoris Níla beszól az üveg mögül, hogy nem-e lehet-e, hogy a varratok elszorítják a nemtudommit-e. Dubenko a homlokára csapna, ha nem lenne tökig véres és elvágja amit el kell, újra rendben csipognak a cuccok. Zene füleinknek. Níla megy bemosakodni, ő a nap hírója.

Autósüldözés ON. Expasi szerint ő nem tartja fogva Samet meg a fiát, ők azért vannak ott, mert ők a családja. Muhaha.Luka és Ebbi beszélgetnek, Sam megmentette az életedet Luka, aggódjunk együtt érte. Ebbi nyafizik kicsit, hogy még babakocsijuk sincs, nem kéne még szülni, de még nevet se választottak. Hirtelen fájni kezd neki, vérzik. A baba szívverése lassul, műtőbe tolják, császármetszés lesz ebből. Félig elvérezve, fájások között is vitatkozik még kicsit a dokikkal. Nem tudom ki hogy van vele, én biztos, hogy annyira be lennék szarva, hogy hagynám, hogy csináljanak amit akarnak. Ha ketté készülnének vágni, mert azzal mentik épp meg a gyereket, akkor se hiszem, hogy ellenkeznék túlságosan. De a mi Ebbink már csak ilyen, Lukának se lesz könnyű élete mellette.

Furgonra vágás. Expasi bandatársai szét akarnak válni, mert szerintük exapu családja lassítja őket. Ex ideges és beviszi őket egy épületbe. Reméljük feldarabolják egymást, de hirtelen. Sam pisztolyt keres a rosszarcok cuccai között, de a nagy semmit találja csak. Az épületből lövéseket hallunk. Exapu lelőtte a társait. Húha, úgy tűnik, apuka enyhén pszicho. Már jön is, és miután lemészárolt két embert, lazán megkínálja Saméket kajával, mintha mi se történt volna. Tiszta thriller már ez az ER, nem bírom én ezt a feszültséget.

Vissza a kórházba, Frank depis Jerry miatt, és az emberiség pusztulásáról magyaráz. Bratt kicsit józanabbul gondolkodik, szerinte nincs itt a világvége, csak ez egy szar nap. Egyetértünk Brattel vannak rossz meg annál is rosszabb napok. Ez a mai, nekik már a fostenger kategóriába esik. Nyakig.

Ebbi császármetszését nézzük, soksok vér folyik, nődoki aggódik Ebbi miatt. Mi is. Ezzel párhuzamosan Jerryt is boncolják. Még élve. Ebbiből a soknál is több vér folyik. Kiszedik a babát, nem sír fel egyből szegényke. Nagyon picike, ballonozni kell. Jerryt közben kiütik, túlél, mindenki felsóhajt. Kicsibaba még nem sír fel még mindig nem, még mindig nem, még mindig nem. Közben megfogadjuk, hogy többé nem nézünk ER-t, ha megint kinyírnak egy babát benne.

Furgon. Gyerek alszik. Sam aggódik. Exapu iszik. Idilli családi kép. Ex bizonygatja, hogy szereti a fiát. Na persze, a szerető apukák már csak így viselkednek. De ő úgy gondolja, hogy mostantól ők boldog család lesznek vagy mind meghalnak. Micsoda kilátások. Ennél a végszónál épp elérkezettnek látja az időt egy kis házaséletre, ott a furgon mellett. Sam nem túl lekes, fekszik mint egy darab fa szerencsétlen, amíg ez a rohadék megerőszakolja. Hányok mindjárt.

Ebbihez ugrunk, aki halálsápadt, még mindig vérzik, nődoki dolgozik ezerrel, magyarázza, hogy mi a baj meg hogy mi lehet belőle, de ezt most nem értjük, de rossz az biztos, mert Ebbi nem néz túl szépen és barátságosan.Jerrynél: ébren van, vidámkodnak neki Níláék. Anyája érkezik, jól leszidja, hogy miatta ki kellett hagynia a viziaerobikját. De édes. Azért persze aggódott ő, csak nem megy neki túl jól ez a szeretlekfiam dolog.

Ebbi is túlélt, Luka hoz neki híreket a babáról, aki egyre jobban van, mi drukkolunk. Kiderül, hogy Ebbinek ki kellett venni a méhét, nem lehet több gyereke. Luka biztosítja róla, hogy egy gyerek pont elég lesz. Ebbi Joenak szeretné elnevezni. Joe az jó név. (Mondjuk az random kínzó kérdés számomra, hogy miért adnak kislányoknak is Joe nevet, amikor az József. De az övék kisfiú, úgyhogy ez mellékszál, meg mindegy is.) Luka kimegy a mosdóba, zokog egy kicsit, aztán belevágja a szemetest a tükörbe. Ez az ő legeslegfostalicskább napja az életben.

Sam fekszik a földön nyitott szemmel, kicsusszan az alvó pasi kezéből és megy megmenteni a fiát. El akar hajtani a furgonnal exapu nélkül. Félúton az indítás felé meggondolja magát, nem csak otthagyja, de meg is akarja ölni inkább expasit, hogy többé ne okozzon gondot. Mi persze azt hisszük, hogy úgysem meri meghúzni a ravaszt, mármár legyintenénk, aztán sokkot kapunk, mert három lövést lead a nő. Mondjuk még nem tudjuk, hogy eltalálta-e a palit, mert azt nem mutatják, de erősen reméljük, hogy igen. Jövő hétig aktív körömrágás következik.

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.03. 11:27:39

ezt jó megírtad grat :)
bár láttam a részt, de élvezet volt elolvasni megint

papugaja 2007.10.03. 11:43:31

"Ez az ő legeslegfostalicskább napja az életben."
Ez nem biztos. Egyszer már elveszítette az egész családját, a háborúban.

Sütemény1975 2007.10.03. 11:49:50

"Jövő hétig aktív körömrágás következik."

Ezért csak akkor nézek végig egy sorozatot ha már teljes az évad.. granc se izguljon minden rész után. Elég izgulni a következő évadig...

zaphodbeeblebrox 2007.10.03. 11:50:29

Hurrá T: kösz:)
papugaja: najó, akkor fogalmazzunk úgy, hogy benne van a top 10 legeslegfostalicskább napok között:)

Llew 2007.10.03. 13:07:34

Nem volt rossz írás, de annyira jó se. Tudom írjak jobbat. Ez a szereplők nevét másként írom, mindenhol vicceskedek olyan, mintha más szerzőket akarnál utánozni. Szerintem nem az a lényeg a hogyvoltokban, hogy mindenképpen vicces összefoglalót írjon az ember egy olyan sorozatról is ami nem az. A Vészhelyzetnél talán jobb lenne egy komoly hogyvolt. Viccelődni ott a többi sorozat. Szerintem.

kisbéka 2007.10.03. 13:45:44

A lányokat Jo-nak hívják, az a Josephine rövidítése...
Olyan, mint a Charlie-Charlotte vagy a Gabi-Gabriella meg a többi.

Angie24 2007.10.03. 14:01:37

Jól megírtad:-))))), nagyon tetszett.

RobinGood 2007.10.03. 14:36:03

erre hogy lehet torrenten keresni mert er-re minden jön csak ez nem

zaphodbeeblebrox 2007.10.03. 14:42:01

én az ER-re kerestem pedig rá a torrenten és kiadta. próbáld esetleg még az Emergency-t.

nadivereb 2007.10.03. 17:37:41

Egy halk megjegyzés: A női Joe az Josephine. És Jo-nak írják. Amúgy jó a post.

Dorkapa 2007.10.04. 13:17:57

...jó lesz ez így, vicceskeggyünk csak nyugottan komojdógokal is, na!
Nem láttam a részt, de asszem a jövő 7en fel tudom ajd venni az esemény fonyalát, THX! :)

Ja, igen: a Bratt az nem Pratt?...

tasit 2007.10.04. 16:51:04

teccett az írás.Vicces volt annak ellenére, hogy néha úgy fröcsögött a vér, hogy félrecsúszott a popcorn...

asztrov 2007.10.04. 21:53:13

jó volt ez zaphod, ne add fel.
torrentre jó az 'er', de a mininován a tvshows alatt van, összegyűjtve.

ez volt az első rész, amit eredetiben néztem, és horribile dictu, az első sorozat, ami jobban tetszik szinkronal. bár a pittypittyek jobbak eredetiben, az tény. úgy mondom mindezt prsze, hogy az elejétől nézem, még green doki meg a benton óta, szinkronizálva.

mignon 2007.10.05. 11:43:00

szerintem a Bratt az Prett, az Ebby, meg Abby...de egyébként jó a poszt, pedig láttam a részt!

Sierpe (törölt) 2007.10.07. 19:29:49

Hát nem semmi rész, kár, hogy nem láttam.
Nem sikerült rosszul ez a hogyvolt szerintem. Nekem tökmindegy hogy van írva a név, úgyis tudom kiről van szó, ráadásul az indexesek is szoktak direkt kiejtés szerint írni neveket.
Egyébként akit annyira érdekel az imdb-n megnézheti :)
www.imdb.com/title/tt0777351/
süti beállítások módosítása