Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Törtetők 1x02 - A kritika

2007. október 02. 11:22 - bakfitty

Naszóval ott hagytuk abba, hogy az ifjonc színészreménység, Vince Chase első filmje bemutatásra került, de lecsúszott egy nagy filmszerepről, ami végül Colin Farrellnek jutott, és vett egy kutyát, Arnoldot. Lássuk ő és a sleppje mihez kezd ezzel a rengeteg élménnyel.

Ismét a böszme citromsárga Hummerrel kezdünk, tényleg impozáns autó, de biztos száll rá a sok szúnyog meg a muslica. Turtle beáll a kocsival a házba, ahol Drama már gyakorolja a színésziskolához a Vagina Monológokat, Vince rájön, hogy kellene neki egy Mercedes, Turtle pedig E kezébe nyomja az friss-ropogós Variety-t, az első kritikával Vince új filmjéről. E felolvassa, pedig látszik az arcán, hogy nem fog ez jólesni senkinek. Igaza is van, a kritika földbe döngöli („Annyira erőlködik járás és beszéd közben, bárcsak valaki hagyná pihenni.”), de Vince-t ez nem érdekli, legalább azt is írták, hogy jóképű. De nincs idő keseregni, indulás Ari irodájába.

Ari irodájában megy az igazi maszkulin vonulás, szemben pedig az igazi feminim, a csapattal szembejön a helyi Britni (itt Justine-nek hívják), susognak is utána, hogy persze, hogyne, szűz, igen, aha. Gyorsan belép a képbe egy földi lány is, Ari új asszisztense, Emily. Emily nagyon kedves lány, bár mintha kicsit tikelne, de E-t nem zavarja, sőt, mintha somolyogna is rá. A várókanapén el is ejt egy megjegyzést, rögtön rá is szállnak a többiek. Ari közbelép, hogy csak ne zaklassák az új lányt, mert még nincs betörve, és tessékeli is E-t meg Vince-t az irodába. Drama meg addig gyakorolja a Vagina Monológokat, mert az vicces.

Ari persze nagy kujon, mikor rávágnak, akkor sem seftel, hanem mutogatja a gépén a szomszéd nő seggét. Vince rákérdez Justine-re, Ari javasolja, hogy húzzon egy számot, a hidegfejű ír pedig rákérdez, hogy aggódni kell-e a kritika miatt. Ariban megfagy a szusz, hát mit lehet a firkászokkal tenni, plusz még baszogatja is E-t, hogy ne okoskodjon a pizzapörgető tudásával, inkább menjen sétáltasson kutyát vagy valami. Emily behoz egy raklapnyi forgatókönyvet, hogy a menedzsernek legyen mit olvasnia esténként, Vince inkább kimegy csacsogni a srácokkal, de Ari visszafogja E-t. Hát persze, hogy lebassza, hogy egyrészt mit emlegeti azt a kritikát és húzza le vele a sztárt, másrészt meg hogy le kellett volna Vince-t szervezni az Anyagszarvra, mielőtt még a kritikusok szétcincálják. E erre mit mond? „Kérsz egy cukrot?” Ari nem robban fel, de emberien megkéri, hogy foglalja le Vince agyát, és ne fárassza már ezzel a cikkel.

Az utcán E felveti, hogy el kellene menni kocsit venni. Turtle beszól, hogy Merci anyukáknak való, ő tudja mi kell egy ilyen hájrollernek. Egy Rolls, háromhúsz rugóért. Még jó, hogy az eladó lánya rajongó, egy ezrest levesz belőle. E látja, hogy nem kellene túlzásba vinni a menőzést, de eszébe jut Ari tanácsa, és inkább hagyja, csak vegyék inkább részletre.

Hazafele illatósító minifenyőfa helyett eltolnak egy rakétát benne, letekert ablaknál csajoznak a piros alatt. És már viszik is haza őket, grillrácson pörkölődik a homár meg a fasírt, persze mind a medence mellett, hát pukkadjanak meg, komolyan mondom. Csörög a vízben lebegő telefon, Marvin az, a banda fináncosa, megkéri, hogy E látogassa már meg a nagy költekezés közben. Ajaj. Ha Marvin rajzfilm-figura lenne, az irodájában a fülén jönne ki gőz, pipa mindenkire amiért csak dobálják a pénzt jobbra-balra, meg főleg hogy lízingelik a Rollst, mert hát így még eladni sem lehet nagyon. Plusz még ő is odavágja E-nek, hogy bezzeg arra volt esze, hogy lebeszélje Vince-t egy négymillás filmről. Marvin nyálazza át a számlákat, Drama kétezerötszázat költ vitaminra, Turtle ezerötöt telefonál egy hónapban, meg kellene húzni a nadrágszíjat.

A többiek épp Turtle rejszolási szokásairól és házvásárlásről beszélgetnek a délutáni nasi közben valami kávézó/étteremszerűségben, E elhül a második hallatára, de mire a vita végére érnénk jön az eheti nagy meglepetés vendég, Vince filmjének másik sztárja, Jessica Alba. Mindenki vigyorog tőle mint a tejbetök, hogy csak úgy odaül egy papírkávéval. Jessica sajnálja a kritikát, de parti lesz nála, meg van hívva mindenki, Justine is ott lesz. Jessica ellibeg a melegítőfelsőjében, a többiek még mindig meg vannak illetődve, nem tudom, hogy játsszák-e, vagy tényleg el voltak ájulva tőle. Amúgy annyira nem szép. Parti lesz, a fiúk ugyanazt csinálják, mint minden pesti, aki házibuliba indul, elmennek bort venni, mondjuk ők nem a bluefrankie-t veszik le a pultról, hanem 253 dolláros lőrét, hát így kell nekik. Közben persze kidumálják kinek ki volt az első, mindenkinek valami vicces, kivéve Vince, aki nem emlékszik rá. Így. Nem emlékszik. Szar színész, impro nulla.

Jessica partija viszont nem olyan, mint egy pesti házibuli, az első három snittben sehol egy bölcsész, de még férfi is alig, szőke nők viszont faltól falig. Az embertömegből megszólal Jessica, megmutatja hol a bár és hol a slozi, Vince-t pedig elragadja, hogy bemutathassa Justine-nek. Turtle beleveti magát a szilikonvölgybe (saját szavai, eskü!). Ari is megjelenik, elkapja Jessicát, most bezzeg rögtön az üzletre tér, Jessicának szobrot ígér, ha rábízza magát. Dramát is elkapja valaki messziről, méghozzá Bud Bundy, izé David Faustino, vele kellene a vagináról áradozni ma este a suliban, mindketten lógnak, de egyikük sem bánja nagyon. Ari elkapja E-t is, hogy ne pofázzon a háta mögött, hogy ő akarta, hogy Vince vegyen kocsit, mert kinyírja. Aztán nagyon húz a söréből és el is tűnik.

Vince és Justine kint egymásra talál, kiderül hogy a szűzlány nem a házasságot várja, hanem valaki különlegest. Justine szemeiben kúró nyulak ugrálnak, Vince nem is tudja mint mondjon hirtelen, kacarászik mint egy kislány, és elindul megkeresni E-t a domboldalon, és bevallja, hogy az ő elsője E unokatesója volt. Nem az, a másik, bár az is megvolt. E kételkedik magában, nem hiszi, hogy tényleg ő kellene Vince menedzserének. Vince verbálisan bemos neki egyet, ne marhuljon, miatta lett színész. És különben is nézzen körbe. Bár Vince a Rollstól szívesen megválna, főleg hogy Drama mondja, hogy Turtle kinnt avatja a kárpitot. Hárman még nézik a kilátást, aztán rájönnek, hogy annyi csaj van körülöttük, hogy bele lehetne fulladni a lábakba, ezért inkább megfordulnak és fadeout a reggeli napsütésbe. Ari telefonál, a New York Times szerint Vince a következő Johnny Depp. Menjünk házat nézni ma? Menjünk, a stáblista meg jöjjön.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2007.10.02. 13:03:52

torrent
magyar felirat is konnyen talalhato hozza (s03e07-ig tutira biztosan)

nagyon kellemes kis sorozat

Kavics 2007.10.02. 14:27:36

De ennyi erővel bármiről lehet, hgoy volt!
Javaslom, hogy legyen Jóbarátok Hogyvolt is!

Dave_hu (törölt) 2007.10.04. 17:09:25

méghozzá nagyon jó a szinron. respect "az meg mi a tosz" beszólásokért.

WillTraveler 2008.07.03. 23:22:04

Nagyon nagy sorozat!! Indítom is a következő részt :)
süti beállítások módosítása