Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 2x05 - A kincses térkép

2007. október 01. 00:07 - sixx

Mivel az előző rész végén mindenki elindult Utah felé, sejthető volt, hogy ebben a részben el is érünk oda. Közben a bodycount megindult: Abrúzi és zsíros haja eltávozott közülünk, és ha Mehón ügynökön múlik a dolog, akkor hamarosan még kevesebben leszünk. A tesók kocsiznak, és egy rádióhír nyomán konstatálják, hogy egy olasz maffiózóval kevesebb. Májki kikészül, a lóvé kell neki, amit Díbíkúper hagyott kvázi rá, de persze ezzel nem csak ő van így, Színót is erre pályázik.

Neki éppen gondja akad egy kalauzzal, aki a magyar szokásokkal ellentétben nem kurvaanyázza le, még csak testi fenyítést sem helyez kilátásba, hanem látszólag elhiszi a meséjét az elveszett jegyről. Ugrás Tvínerre, aki posztkoitális nyugalomban heverészik apja árnyékából kitörni vágyó csaja mellett, és szépeket mond neki, de erre kopognak az ajtón, és jönnek a rendőrök, Tvínert keresni, helyes kis körözési fotóval. A csaj nem köp, mert SZERELMES.

Májkiék megérkeznek Utah-ba, abba a városkába, ahol a lóvé van, és ki van még itt? Tíbeg kolléga, akinek szintén erre a srófra jár az agya. Ugrunk Mehónra, aki ideges, mert nem találja Májkit, viszont a merevlemez tartalmának 60%-a megvan, majd biztos ott lesz minden, ami kell az elfogásukhoz. Take a pill, RoboCop. Közben a tesók keresik azt a tanyát, ahol a lóvé van, de nem sok sikerrel, mert sehol, senki nem tud róla semmit. Hazudott volna Díbíkúper? Irány a földhivatal. Kocsit látunk, Tvíner lenyúlta a csaj járgányát, és lelkiismeretfurdalása van, de nem kéne, hogy legyen, mert a csaj nem köpte be, amint az a bejátszott telefonbeszélgetésből kiderül. Mégis otthagyja a kocsit az út szélén, és megy stoppolni, mert rendes bűnöző. Kellerman  ügynökünkre ugrunk Chicagóban, aki egy Miszterkim nevű emberrel tárgyal, sőt, inkább csak parancsokat kap tőle, és úgy néz ki, hogy kezd kiesni a pixisből.

Sarah lakásán járunk, ákombákom betűkkel címzett borítékból origami daru esik ki számsorral, ha nem tudnánk kitől jött, segít a rohadt pánsíp. Váltunk, míting van egy templomban, Sarah és Kellerman zavaróan közel egymáshoz, ügynök barátunk tortasütést ajánlott fel, erre Sarah beint, de Kellerman bevágja az "én meg meleg vagyok" adu ászt, amivel megnyeri Sarah bizalmát, és máris minden a legnagyobb rendben. Mehón, hogy-hogy nem, pont a Díbíkúper cikket olvasgatja Májki vinyójáról, aztán bevesz egy szem titokzatos gyógyszert, és máris nyugodtabb, nagy gáz van ezzel a jóravaló fiatalemberrel. Ugrás, Tíbeg Tvínert fog magában Utah-ban, kicsit vitáznak, és kölcsönös segítségnyújtási szerződést írnak alá, melynek eredményeképpen Tvíner lesz Tíbeg balkeze, de legalább életben marad. Mindeközben Szukre vicsorogva motorozik a prérin át, a bogarak csak úgy gyűlnek a fogsorban. Telefonon próbálja kideríteni, hogy Vegasban hol is lesz az esküvő.

Májki és Link a földhivatalt támadja meg, na nem úgy, csak képletesen szólva. Link kissé paranoid lesz az egyik hivatalnok fejét látva, Májki rátalál a tulajdoni lap hűlt helyére, mert kitépték, a TT-szövetség akcióba lépett, de nem jutnak messze, mert a tesók elkapják Tíbeget és megdádázzák kicsit. Mekkora arc ez a félkarú óriás, Tvínerre keni az egész balhét, nála a térkép, uraim, őt keressék. Tankrédi dokinő faterja alelnöknek készül, a tanácsadói arra biztatják, hogy jó lenne, ha elvágná a lányához vezető szálakat. Kellerman megérkezik a süteménnyel, de jó. Színót a vonaton az egyik utastárs laptopjáról szigorúan titkos katonai adatbázisban keresi a farmot Utah államban, asszem ezt hívják cheat-kódnak a gémerek. Visszatér a kalauz, lebuktatja a már-már fellélegző ex-katonát, sőt, ráhívta a  rendőröket. Persze ez nem fog ilyen simán menni, Színót leugrik a vonatról, bele egy pont arra járó folyóba.

Mehón tudomást szerez a dologról, és egy bazi nagy térképen azt nézegeti, hogy vajh merre is tartanak hőseink. Csodálkozom, hogy eddig még nem jött rá a dologra, de ami késik, nem múlik. A tesók közben egy kukoricaföldön hagyják Tíbeget a kocsi csomagtartójába zárva, és elindulnak Tvínert keresni, aki közben mit sem sejtve egy szerszámboltban vásárol lapátot, meg ilyesmit. Az eladónak persze ismerős lesz a kölyök, és leüti egy baseball-ütővel, kell neki a 250 000 dolláros vérdíj. Miközben kötögeti össze a gazt, megjön Májki a boltba, és most az eladó lesz leütve, mégpedig a meglehetősen brutál Link által, akivel semmiképpen nem kekeckednék, inkább a nyikhaj öccsével, full felsőtestes tetkó ide vagy oda. Jaj, szegény Szukre megérkezik Vegasba, és Marikrúzt keres, még időben jött, nem úgy, mint Dustin Hoffman a Diploma előttben. A dokinő és Kellerman kedélyesen vacsorázgatnak, kínai kaja lehet, vagy japán, mert tötltött káposztát nemigen lehet pálcikával enni.

Kellerman mindjárt nem érzi magát majd jól, mert megjön Tankrédi alelnök-jelölt, és láthatóan attól tart, hogy a nagy ember felismeri. Ha már bukni kell, bukjunk nagyot, gondolja, és miközben a családi kokettálás folyik a konyhában, ő megtalálja az origami darut, lefotózza a beleírt kódot, és reménykedik benne, hogy ne ismerjék fel. A vegasi szappanopera újabb fordulatot vesz, megjelenik Hektor, a gaz csábító, akit Szukre (egyelőre) nem ver agyon, de spanyolul beszól egy keményet. Szirénák hangja száll az alkonyban, Szukre át lett baszva rendesen, irány az országút. Szegény, már azt hittem csajozhat egyet. Mehón a térképpel van elfoglalva, de telefonoznak neki, a dílere jött a gyógyszerrel. Hehe, szóval rákapott a cuccra egy kicsit. Harmincnaponta kell 1500 miligram cucc, kellemes kis szenvedélybetegség az ilyen. Vágunk Linkre, aki Tvíner elevenen való megnyúzására készül sebesen, az meg kiröhögi, amikor a térképről kérdezik, kis barátom, átvert titeket a mozgáskorlátozott sorozatgyilkos, nem is kicsit.

Tíbeg közben memorizálja a térképet a csomagtartóban, majd jóízűen elfogyasztja a meglehetősen vastag papírost, majd közli a lóhalálában érkező trióval, hogy ő bizony megette az az egészet, és mivel nem volt ideje magára varratni, megjegyezte a tartalmát. Hehe, Tíbeg rulz. Ez persze megint Link hibája, hogy lehet ilyen fasz módon megmotozni valakit? Színót közben beér a városba, még ilyet! Szukre benzint vásárol, és a benzinkutas felhívja Mehónt, aki háromszögel a térképen, és hoppá, megvan a város, ahová menni kell.

Tíbegék mennek a lóvéért, közben azzal szórakoztatja a tesókat és minket, hogy tajvani kézátültetésekről mesél, remélem feketét vagy sárgát kapna. Egy dombra felsétálva a srácok egy farmot várnak, erre mit látnak? Egy komplett lakóparkot, kis utcákkal, kockaházakkal, előkertekkel. Tíbeg feje egy tanulmány. Jövő héten folytatjuk.

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.10.01. 00:27:31

"Szukre vicsorogva motorozik a prérin át, a bogarak csak úgy gyűlnek a fogsorban."
Ójessz, ezért a poénért már megérte fennmaradni ilyen sokáig.

EasyFriend 2007.10.01. 02:42:10

"Tíbeg feje egy tanulmány" - hát igen, teljesen egyetértek.
Májkül mikor tanulja vajon már meg, hogy ilyen bonyolult dolgokat, mint motozás, nem lehet Linkre bízni? Ő csak maradjon a baseball-ütőnél.
Szegény Szukré, ő a kedvencem. Ne szopja már meg ilyen csúnyán.

Dorkapa 2007.10.01. 13:26:27

...a motozás nem lett elb@va, ugyebár, és ha szó szerint veszük akkor pláne: Tíbeg arra utalt, hogy biztos helyre rejtette a papírt! :P
Megenni utána az már gusztus kérdése, muhaha.

ovits 2007.10.01. 13:35:30

Nem láttam a részt végig, de erről a gyöngyszemről nem maradtam le:

FBI-os szaki:a merevlemez tartalmának 60%-a már olvasható
Mehón: Nyomtassa ki az egészet...

Combi* · http://www.knorr-bremse.hu 2007.10.01. 15:35:48

Annyit lehetne kérni, hogy ne két cimkével fusson már a szökés. Most A szökés, vagy szökés? :P

[Sven] 2007.10.01. 18:33:41

Jajj ez még mindig nagyon jó. És nagyon bejön a színvilága az új blognak!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.10.01. 21:03:54

Mehón és Abrúzi, azért tegnap este még összefutottak az Armageddonban.
Mehónra nem is emlékeztem, de Peter Stormare volt a legjobb az egész filmben. :)
Na jó, meg Steve Buscemi.

EasyFriend 2007.10.02. 10:25:11

"Annyit lehetne kérni, hogy ne két cimkével fusson már a szökés. Most A szökés, vagy szökés?"
Szerintem valaki beszólhatott a médiának hivatalosan, mert a múltkor valamelyik újságban olvasom, hogy aszongya "Wentworth Miller, az A szökés sztárja"... Ilyet ép ember magától nem ír le. (Ha a cím az is, hogy "A szökés", azt lehetne úgy írni nyugodtan, hogy "WM, A szökés sztárja", szerintem.)

Gabba 2007.10.02. 12:45:17

Azért ezzel a Mehónnal nagyon kell vigyázni, ha nincs nála a gyógyszere...
nem szívesen vágatnám fel vele olyankor a szülinapi tortámat.

BruceWayne 2007.10.04. 17:46:56

"Mehón és Abrúzi, azért tegnap este még összefutottak az Armageddonban." hú ez mekkora, néztem én is, máhon ra emlékeztem de abruzzin meglepődtem hogy ő az orosz...és hogy továbbvigyük a furcsa találkozásokat: stormare és buscemi előtte meg a zeniális Fargo-ban nyomultak együtt

pakopisti 2007.11.14. 18:38:14

ez a rövidke filmleirás teljesen felháborit.szökés fan vagok és letördelném a kezét a cikkironak
süti beállítások módosítása