Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 2x04 - Nyolcból egy

2007. szeptember 20. 11:54 - sixx

Az előző, Tíbeg-light epizód után (amiben a tesók felrobbantották a meneküléshez használt gépjárművet Mehón átbaszása céljából, és más nem is nagyon történt, hacsak Kellerman ügynök dokinő-becserkészési manőverét nem tartanánk fontosnak, de annak tartjuk) most egy sokkal szadistább epizódra várunk, vért akarunk, és a déli tuskó sorozatgyilkos hajlamának előtörését.

Tesókkal kezdünk, a cseh kurvával kocsiznak, mögöttük Bellik és egykori fegyőr kollégája, akik hiányoztak a "hogyan kövessünk valakit észrevétlenül" óráról, és azonnal nekimennek Májküléknek, amint erre lehetőség adódik. Kis üldözés után Nika kocsija leamortizálódik, fának megy, Bellik elfogja a két csibészt, és irány Utah, mert ugye a dagi rab az előző részben köpött a lóvéról. Go, Bellik! Fegyőr bárátaink a krimik dramaturgiájának megfelelő dolgokat teszik szépen sorban: 1. megfenyegetik Májkült, hogy lehántják a plüss melegítőfelsőt a cseh kurtizánról, ha nem segít nekik és 2. a nagy csöcsnézegetésben elfeledkeznek Linkről, aki a kocsiból kitép egy kis darabot, és szabotálja a jobb első kereket, jól.

Vágunk, Mehón nézegeti a Rosszarcú Ember képét az irodában, mondom én, hogy perverz. Hirnök jő, megvan a vinyó a folyómederben, de az adatok mindössze 12%-kát sikerült visszanyerni, el kell vinni a Kürt Kft-hez, majd azok segítenek. Kiderül, hogy a kocsiban talált vér egyezik a tesók vércsoportjával, ettől Mehón megint meggárgyul, és csapkodni kezd, nem jelentjük be a halálukat, mert azt mondom, kiabálja, és hozzáteszi, hogy egy ilyen zseni, mint a Tetovált Messiás, csak nem fog ennyire banális módon megfirkanni, meg ráadásul még csak a negyedik epizódban tartunk. Ugrunk a kocsizó Tvínerre, country nótát énekel a csajnak, ez nem érdekes.

Ismét Bellik, útszéli hugyozás és hasonló nyalánkságok, Nika lekurvázása Linkből kihozza az állatot, de nem lövik le, mert... Na igen, ezt én sem értem, egyértelmű, hogy Májki elég a lóvé felkutatásához, teljesen logikus lenne kinyírni Linket és a ribancot, nem? Mindegy, dokinő és Kellerman a csoportterápián, ahol ügynökünk Lance néven fut, nagyon szívhezszóló kis történetet ad elő könnyek között, és kerül közelebb a dokinőhöz. Ugrunk Brooklynra, Abruzi iz bekk, de nem sokáig, mert a haverjai elintézik, hogy Szardíniára menjen családostul - a néző ebben a pillanatban döbben rá, hogy nincs az az Isten, hogy ez sikerüljön.

Yeah, Tíbeget is kapunk, aki ezzel a szőkés frizurával Sóder barátomra emlékeztet, persze neki megvan mind a két karja, ami azért jó, mert dobos a lelkem. Tíbeg konfrontálódik egy random idegennel, és rendőrök elől fog menekülni. A Bellik-brigád az erdőben halad tova (Link terve kiválóan bevált), közben Nika, a bemcsimackós rém lebassza Májkit, hogy mennyire genyóság már, hogy van ötmilliója valahol elásva, neki meg tízezer dollárral kiszúrta a szemét, és lássuk be, igaza van. Májkül, skót vagy bazmeg, megszívod, és megérdemled. Az erdő közepén találnak egy kunyhót (ezek a kunyhók mindig jó helyen vannak), ami pont alkalmas arra, hogy három embert fogva tartsanak benne, míg Bellik kollégája felhajt egy pótkereket vagy ellop egy másik kocsit. Hoppácsak, helyzet van: Nika Bellikkel tárgyal, kibaszok én Májkivel, idehallgasson maga perverz állat. És közben szexisen néz.

Tíbeg zeniálisan kivágja magát a rendőrös problémából: Irakban lerobbantották a kezem, tessék engem sajnálni. S lőn, sikerül a terv, habár egy pillanatig feszült zenével riogatnak. Az persze meg sem fordul a rend derék őrének fejében, hogy ez a hatvankilós fazon a maga negyven feletti ábrázatával nemigen tengerészgyalogos matéria, de mindegy, minél több Tíbeg, annál jobb. Miközben a tesók feszülten néznek, Bellik meg akarja dugni Nikát, aki beint, és beköpi, hogy a defekt nem véletlen volt, és mindent ki tud szedni Májkülből, ha kap egy kis lóvét, és nem kell lecidáznia a nem túl kellemes külsejű Belliket. Az persze belemegy az alkuba, a dugás project egy időre eltéve.

Abrúzi családi körben, hírt kap, hogy Fibonaccsi Washingtonban van, el kell menni és kinyírni. A neje ennek annyira nem örül, pofon és dráma jön, gyere inkább velünk, ne foglalkozz ezzel a besúgóval. Tvíner sofőrtársa telefonoz, és beárulja a sittest, motelben állnak majd meg, ahová beszervezi a csaj Mehónt is, várható volt, hogy a Tvíner-Héjvájör kettős nem lesz hosszú életű a menekülés közben, túl sok a szál, van, amit el kell varrni. Vissza Bellikhez, aki kifejezi pisiszex iránti vonzalmát, na nem Májki, hanem Nika irányában. Link nem bízik meg benne, Májki igen, jó ég tudja most mi van, Nika valóban átállt? Vagy csak átverés?

Tíbeget felveszi egy faszi, aki megsajnálja az iraki cucc miatt, és ezt majd később kurvára meg fogja bánni, mert Tíbeg nem egy hálás fajta. Ó bazmeg, a kocsiban van egy kislány is, ez nem lesz szép. Nika tovább folytatja a kettős játékot, azt mondja Bellinknek, hogy a "nagydarab", azaz Link Utahban csapdába akarja csalni, mert vannak ott neki haverjai. 1.6 millió dollárt akar, Bellik ezért korlátlan dugást, amiből az elsőt meg is kapja, hoppácsak. Kurvából nem lesz szalonna. Bellik egy címzetes ökör. Tvíner csaja telefonoz, Tvíner meg a dugásra gondol, ennek az epizódnak ez a központi témája ezek szerint.

Mehón már úton a motelbe, Kellerman tovább közelít a dokinőhöz, és meglepően jól csinálja. Egy másik motelt is megmutatnak, Tíbeg beszélget a kislánnyal, elég ijesztő, ahogy manipulálja. Nem csodálkoznék, ha Robert Kneppert izultálnák egy-két déli államban a sorozat miatt. Mielőtt gond lenne, apu közbelép egy vasalóval, ami elméletileg nem túl sok jót ígér Tíbegnek aki félkézzel kell, hogy elintézze a nagydarab faszit, és ez esélytelen lenne a valóságban - de ez csak egy sorozat. Nika tovább enyeleg Bellikkel, és közben lenyúlná a pisztolyát, de lebukik, muhaha. Lófaszt muhaha, a pisztolyos téma csak álca volt, a kése már nincs a helyén, mert Link kezébe került - na ez tetszett. Fordult a kocka, most már a szökevények baszlatják Belliket. Megkötözik az időközben visszatérő kollégával együtt, de Bellik közben még annyit odavet Nikának, hogy a dokinő is megszívta Májkival, túladagolás és sitt lett belőle. Ez kicsit odabasz Májkinak, kiabál is hozzá.

Tíbeg legyakta a nagydarab vasalós embert, és tovahalad, a kislány megúszta a dolgot. Kellerman valami sütiről pofázik a dokinőnek, akit pont ebben a percben hívja Májki, magyarázat jön, én nem akartam, hogy te túladagolódjál, mer' szeretlek szívbűl, stb. Nagyon megható. A dokinő megint kap egy titokzatos tippet, már nálad van az, amivel meg tudlak védeni, vagy mi, közben szól a pánsíp, hogy verné meg az isten az előadóművészt. Tvíner még nem tudja, de eljön érte maga az ördög, (Mehón már csak öt percnyire van a moteltől), ugyanis csak és kizárólag a dugás érdekli, az útitársat meg a menekülés, mert nem hülye.

Abrúzi is egy motelhez érkezik, oda, ahol Fibonaccsi várakozik, hehe, csak nem lett annyira megbocsátó a kolléga. Valami persze nem stimmel, az ajtó nyitva, a faszi sehol, odakint fékcsikorgás, és BAZMEG MEHÓN AZ. Ez jó nagy átbaszás volt, kajakra azt hittem, hogy Tvínerhez ment az FBI. Abrúzinak nem nagyon van választása, ha kekeckedik lelövik, ha nem, visszamegy a Fox River fegyházba, ebből már nem lehet jól kijönni. Na vajon mit választ? A színpadias halált, azt. Kijön, beszól, fegyver a kézben, erre tüzel a kommandó, lassított felvételben szaggatnak húst a lövedékek. Micsoda kompozíció.

Tvíner tehát megúszta a dolgot, a csaj az apjával dumált, és most iszik, mert dugni akar ő is, ezt én komplett benéztem. Májki búcsúzik Nikától, aki beletörődni látszik a dologba, de megszerzi a pisztolyt Linktől, majd elsírja bánatát, miszerint ő szerelmes volt Májkiba, aki csak kihasználta, ez egy ilyen könnyes történet kérem szépen, biztos gyászában vette fel ezt a borzalmas színű melegitőt, hogy más is sajnálja a szerencsétlen bolond lányt. Nika terve egyszerű, mint a sárga bögre: feldobja a két tesót, és megkapja a vérdíjat, de töltetlen fegyverrel fenyegetni az álmoskönyv szerint nem jó ómen, Link ugyanis kiszedte a tárat a pisztolyból. Mehónnal zárunk, akitől megkérdezik, hogy vajh miért nem akkor fogta el Abrúzit, amikor még csak a Motel felé tartott, miért kellett kinyírnia. Hát, igen, ez bennünk is megfogalmazódott. Ja, a vérről kiderült közben, hogy disznóvér, ezen nem lepődünk meg, azon viszont igen, hogy a malacoknak bé negatív a vércsoportja. Jövő héten folytatjuk.

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santinocorleone 2007.09.20. 12:06:31

Gratula sixx, az írás megint jobb, mint maga az epizód volt! Mondjuk szerintem a Tvíneres vonal egyértelműbb volt, de lehet, hogy én vagyok túl egyszerű :)

Viszont Link szerintem nem Nika lekurvázása miatt pöccent be, emlékeim szerint az anyjukat szídta Bellik, vagy nem?

Gabba 2007.09.20. 12:14:38

"adatok mindössze 12%-kát sikerült visszanyerni, el kell vinni a Kürt Kft-hez"

Yeah, az Farkasházy Teddynek is hogy bejött!
Ezen muszáj volt nagyon vihognom...

Combi* · http://www.knorr-bremse.hu 2007.09.20. 13:03:04

Hmm. Ez a kis írás meghozta a kedvem ahhoz hogy megnézzem a 3. évad első részét :P

Gabba 2007.09.20. 13:39:46

Azért sajnálom Abruzzi kilövetését, nekem ő volt legjobb badguy karakter.
Amúgy a Global Motel logóját figyeltétek? Csak Észak- és Dél-Amerika szerepelt rajta.

EasyFriend 2007.09.20. 14:01:48

Ennek a Belliknek akkora feje van, hogy azt még Link is kiszúrta a kocsiból az elején.
Nagyon hiányzott nekem az epizódból Szukre mint ízirájder.

kathleen 2007.09.20. 14:40:18

Kürt Kft.
Ez a legeslegnagyobb poén:)nagyon ott van..

Bruti* 2007.09.20. 16:32:06

Höhöö.. nézzétek már, mit találtam ;)
Tesztverzió: hogyvolt.blog.hu/

Bruti* 2007.09.20. 17:54:44

höhöö.. nézzétek már mit találtam! ;)
Tesztüzem: hogyvolt.blog.hu/

Bruti* 2007.09.20. 17:55:16

jah.. kétszer.. bocs

ede bá 2007.09.20. 19:47:14

"Ez jó nagy átbaszás volt, kajakra azt hittem, hogy Tvínerhez ment az FBI." Ezt én is kegyetlenül mellénéztem. Jól volt összerakva a sztori. (amúgy baromi jó segge van a Nikának)

mohaa 2007.09.20. 19:51:37

ezzel:
"Azért sajnálom Abruzzi kilövetését, nekem ő volt legjobb badguy karakter"
és ezzel:
"amúgy baromi jó segge van a Nikának"
is maximálisan 1etértek.

[Sven] 2007.09.21. 11:23:53

Hú mostanában már én is csak itt "nézem".
Egyébként akkor nem láttatok még jó segget. :)

mufuvecske 2007.09.21. 12:09:32

Szukré mellett nekem még eldzsé is hiányzik, javítsatok ki ha tévedek, de nem emlékszem, hogy megtudtuk volna mi volt a bírósági meghallgatáson. Vagy abba már beletörődünk, aztán 20 év múlva az unokáink azon fognak izgulni, hogy eldzsé hogyan szökik meg a foxriverből?

[HEJ] 2007.09.25. 16:34:10

hmm... eltartott 1 darabig, mire idetaláltam, de most már folytatom a részek ujraolvasását...

zolij 2007.09.26. 21:37:17

igazán kihírezhettétek volna az új címet, google-t kellett használnom:(

EasyFriend 2007.09.26. 21:40:21

Csatlakozom, direkt szopatjátok a jónépet?
Na megyek vissza szökni.

mch 2007.10.01. 13:28:02

A 3. évadról miért nincs hogyvolt? Hiszen már az is van... vagy volt...?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.01. 13:53:23

az itthoni adásrend szerint hogyvótozunk
süti beállítások módosítása