Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: A szökés 2x01 - Embervadászat

2007. augusztus 30. 11:30 - sixx

Ismét képernyőn a Vidám Fijjug, mi hogyvoltozunk, az úri közönség táncol. Májkül a promók alapján egy újabb nézéssel bővítette színészi eszköztárát, immáron 4 is van neki, ezzel hivatalosan is megelőzte Steven Segalt. Linkolnnak szakálla nőtt reggelre, Tíbeg már csak félkarú óriás, Abrúzi haja zsírosabb, mint valaha, és csak rohannak, rohannak bele a nagy semmibe. Az előző évad végén látott cliffhanger feloldását elegánsan átugorgyuk, hogy menekültek el, hát hogy, futottak bazmeg, oszt kész. Gyorsabban, mint a helikopter.

De mielőtt megnéznénk mi lesz hőseinkkel, ismerkedjünk meg Mehón ügynökkel, aki nagyon okos, hiszen félkézzel fejt rejtvényeket, és ő volt a seriff a Rejtélyek városában is. Ott volt jónő felesége, meg heveny élienitisze, itt egy tolla van, amit nagyon sokszor mutatnak, a rendező biztos papírboltban nőtt fel, vagy tollfétise van, nem tudom. Mehón efbiáj ügynök, azaz beszólhat Belliknek meg Pópnak, és be is szól: majd én nyomozok, kuss. Ismerős motívum, minden krimiben el kell játszani egyszer.

Erdő, reggel, menekülő emberekkel, kutyákkal, rendőrökkel. Bellik vérszomjas ábrázattal megy Színót, Abrúzi, Májkül, Link és Szukre után, Héjvájör ugye egy bicajon menekül másfelé, Tíbeg a kezét siratja, Tvíner meg egy lószállítóban alszik. Kupaktanács, vonat jő, a vonat az jó, azzal el lehet húzni messze, hát ezek szerint én szar szökött rab lennék, mert nem felugrani akarnak, hanem előtte átszaladni, mert így el lehet menekülni az üldőzők elől. Mi van? Hat kilométeres hosszúságú személyvonat ez, vagy miafasz? Mindegy, ezeket a kérdéseket nem fogjuk többé feltenni (de). Mehón sajót tájékoztat, tollat ismét mutatják, anélkül sehová. (Nem néztem utána, biztos van ilyen fília is.) Az eligazítés lényege, hogy 14 nap alatt a szokött rab leépül, agyilag zokni lesz, nyáladzik majd és gárdát alapít, aztán bezárják, elég csak kergetni, meg a képüket a tévében mutogatni, szinte maguktól lesznek elkapva. Hm. Vágunk a Fijjugra, Színót benyögi, hogy Májkül pullozza lóvét, 5 millió dollárt akar csak magának, meg buta képű bátyjának, haha, szopás, most már mindenki tud Díbíkúper Utah államban hagyott lóvéjáról.

Ismét ugrunk, egy szereplővel még nem foglalkoztunk, Sára (nem lesz Szara belőle, érthető okokból) csővel a szájában, hiába no, a túladagolás nem egy leányálom. Képeket lát a fejiben, tetovált ember, fény, csók, szaladás, árulás, mint egy Jancsó film, csak szebb emberekkel, mint Mucsi zoltán. Felébred, sóhajt, bazmeg, egyszerűbb lett volna meghalni. Yeah, Tíbeg is megvan, kissé (kissé???) hihetetlen módon még életben, jobb kezében bal kezét szorongatja, és egy Random Kempingező Pártól csór el 1 db. sapkát valamint egy jéggel teli hűtődobozt, abba teszi a mancsát, amíg vissza nem varratja. Biztos nem látta a Rambót, akkor tűt és cérnát is lopott volna. Mehón bebizonyítja, hogy nagyon okos: egy mérnök miért varratná szarrá magát 100 óra alatt, oka van, keressük meg a művészt. Mellette még elküldi Belliket is a náthás picsába, szimpatikus ember ez.

Jaj, ne, Veronikára ugrunk, aki az elnöknő tesójával beszélget, és továbbra is láthatóan unja a szerepét. A montanai ház zsivány ám, be lehet menni, de kimenni nem. Veronika megszívta. Sebaj, 27 perc múlva már mindegy lesz. A tesók közben egy stégen piknikeznek, horgászbot és uzsonnáskosár kéne csak az idillhez, eszem megáll, ezeket nem üldözik??? Májkül persze zsivány, tele a teste olyan cuccokkal, amikről még semmit nem tudunk, most is ez mutatja az utat nekik a következő állomásra, és ezen keresztül Panamába. Ja, lett kocsijuk egy éppen arra járó Random Kempingező Apától, akinek a lányát Abrúzi vegzálja egy kicsit, de nem nagyon. Mehón megtudja, hogy Májkül nagyon aprólékosan kidolgozta a tetkót, elmegy a lakásába, ránéz a falra, és bazmeg MINDENT TUD, itt tervezett, ot rajzolt, ott volt a számítógépe, oda dobta a vinyót, tessék megkeresni a folyóban.

Sárát baszogatja az efbiáj, dugott a tetkóssal, he? Oszt azzal mi van, hogy még hét állat elmenekült a kis barátjával? Mellesleg jogos kérdések. Sára kétségbeesett arcot vág. Jön Tíbeg, aki egy állatorvost akar kézműtétre rávenni, ez annyira nem megy simán, de ügyes ember, rábeszéli, varrják neki, örülünk. A Vidám Fijjug kocsiznak, és vitáznak, Májkül elmondja, hogy most akkor irány nyugat, mert ott van egy raktár, amiben van cucc nekik, ruha, kaja, guminő. Bellik is nyomoz, ki nem néztem volna belőle, Májkül hitelkártya vásárlásai nyomán rátalál valamire, és elszalad. Veronika szenved, kit érdekel. Sejtettük, hogy az elnök tesója azért van bezárva, hogy ne pofázzon, akkor meg? Amikor a csaj telefonálna, fegyvert fog rá, jaj, de ettől még sikerül a hívás, jöjjenek, segíccsenek, beszorultam egy házba, megyünk mondja a hang, és mi tudjuk, hogy ez NEM a barátságos vidéki seriff lesz, mert akkor semmi értelme az egész kurva jelenetnek. Mehón közben megfejti Méjkül tetoválásának 80%-át, másik kezével kvantummechanikából írja a szakdolgozatát, lábujjai között pedig mazsorettrudat pörget.

A Fijugg megérkeznek a raktárhoz, ajtó fel, SNITT, zsarukat mutatnak, Belliket és Mehónt, akik rátaláltak a raktárra, na most nehogy azt tessék mondani, hogy volt olyan néző, aki nem jött rá, hogy EZ nem AZ a raktár. 21 rész még van a második évadból, kéremszépen! Mehón a tetkó hiányzó 20%-át fejti a kocsiban, közben élményeit kevésbé ismert üzbég blogokon publikálja, de egy ritkább nyelvjárásban, csak a poén kedvéért. Bellik pofára esik, mint sejthető volt, Májkülék ugyanis egy temető raktárába mentek kerti szerszámért, a karra tetovált név alapján sírt keresnek, és ásnak bőszen. Mehónnak látomása támad Bellik Rivers (valami randomrendőr) névtáblája láttán, amit keresnek az egy név, hoppácsak. Elhessegeti magától azt a gondolatot, hogy az élet értelmét ott a helyszínen elárulja mindenkinek, inkább meditál, és teleportálja tudatát Májkül testébe. Rálel a temetőre 1,3 mp alatt, 8 perc van a részből, a Fijjug öltözködnek, Mehón ezerrel a temető felé tart, feszült zene, izgalom.

Jól szabott Boss öltöny a két tesóra, szar cuccok a többiekre, csak tudnám, hogy a méretet előre honnan találta el? Vagy az amcsi sittre mindenki sztenderd méretben érkezik? Eh, nem kérdezünk. Pénz, kocsi, útlevél, van itt minden, és Mehón is befut, még jó, megvan a sír, farkasszemnézés bokrokon át, Májkül rádöbben, hogy emberére talált, olyanra, akinek 6 (!!!) jól elkülöníthető arckifejezése van. Hah! Fény derül a toll titkára, gyógyszer/drog van benne, vagy ettől okos Mehón, vagy ettől nem lesz zombi, majd kiderül. Menekülés, Mehón a nyomukban, kisvárosi forgatagban elvegyülés, nem izgalmas. Veronika története csak nem akar véget érni, Link is telefonoz neki, Vera gyorsan elmeséli, hogy most akkor minek kell szaladni, hiszen megvan Sztedmen, fel fogják menteni, szerelem, családalapítás, öregkor. Na persze, jönnek a geciemberek, és nemes egyszerűséggel fejbelövik Verát, hoppácsak. Zsákba teszik, elviszik, Link nagyon szomorú.

Sára közben a kórházban origami darut talál a táskájában, Májkül így levelez ugyanis. Daruban írás, minden jó lesz, és egy csomó pont, ami titkosírás, zsivány vagy, Májkül fiam. Az epizód végén Mehón bebizonyítja, hogy miért ő a MENSA világszövetség elnöke 519-es IQ-val, hiszen a beosztottaknak megmutatja, hogy Májkül hogyan, mit és mikor tervezett ki menekülésileg. Innen folytatjuk.

33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santinocorleone 2007.08.30. 12:02:14

Beszarás... Sixx felcsaptál törögzultánnak?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.08.30. 12:04:42

már az első évadban is fijjug voltak.

sélli 2007.08.30. 12:04:52

Kösz sixx, ez élvezetesebb volt, mint a tegnapi rész!!! :) Mellesleg a helikopter előli elmenekülés kutyaf**sza volt a vonat előtt átvágva meneküléshez képest. Melyik barom találta ezt ki???!! Mind1, egy-két klisé belefér. Mehón ügynök rulez!!!

santinocorleone 2007.08.30. 12:07:33

Upsz, sorry. Azt még nem követtem.

nafrooth 2007.08.30. 12:11:01

hát ez alapján asszem nem bánom, hogy eddig egy percet sem láttam ebből a sorozatból

Moe Szyslak 2007.08.30. 12:21:24

ROTFLMAO :) Nekem mondjuk bejött a második évad a nyilvánvaló hülyeségekkel együtt, de így hogyvoltban tényleg sokkal jobb. "Vegetál, nyáladzik, gárdát alapít" ehh :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2007.08.30. 12:24:11

No ezt a képet az RTL éppúgy kihagyta mint Tibeg kézlevágását..

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2007.08.30. 12:27:56

sixx, rég röhögtem ilyen jót. Köszi.

silaris (törölt) 2007.08.30. 13:06:39

Mahone rulez, főleg az eredeti, viszont Kálid Artúr sokkal, de sokkal jobb hangja volt az általam egyébként nem különösebben kedvelt rejtélyek városában, mint Akármilyen Aladár. (Mondjuk a szökésbe csak belenéztem, mert ugye láttam már a 2. évadot, és nincs az az isten, hogy magyarul újra megnézzem, ráadásul heti bontásban, de az igazi Fichtner-hang még mindig a fülembe cseng.)

Denisa Wry (törölt) 2007.08.30. 13:07:42

Eszméletlen volt. Köszi.
Mahone 6 jól elkülöníthető arckifejezése..:)

silaris (törölt) 2007.08.30. 13:11:03

ja, és anno kétszer tekertem vissza, hogy Verocs biztos olyan helyekre kapta-é a golyókat, ahunnan még Magneto is hiába szippantaná ki.

dr. Eminens 2007.08.30. 13:25:29

,,Mehónnak látomása támad Bellik névtáblája láttán"
Ez nem úgy volt, hogy meglátta egy másik zsaru névtábláján a 'Rivers' nevet, és erről asszociált?

Faby 2007.08.30. 13:39:44

"Sigismundus 2007.08.30. 12:24:11
No ezt a képet az RTL éppúgy kihagyta mint Tibeg kézlevágását.. "

Én, aki botor módon csak az RTL-en követem a sorozatot, agyaltam is egy pár másodpercig, hogy akkor most:
1.a/ Mégiscsak az elnök öcsikéjét szórták meg ólommal
1.b/ Mindkettőt megszórták.
2. Csak a telót lőtte rommáa fickó
3. Tényleg Veronikát nyírták ki pikk-pakk.

Aztán az ajtóban a zsákolás + fickó visszafordul és ejnye bejnye után leesett a dolog, de egy picit ledobta az agyam a szíjat.

nafrooth 2007.08.30. 13:43:11

ezt hogy lehet?
mármint az ilyen kivágásokat?
nem rúgja őket seggbe a készítő gárda ezért?

maybach 2007.08.30. 14:14:04

Vazze Sixx!
dr. Eminensnek van nagyon igaza. Ráadásul a Bellik mifaszt jelente még szemben a Riversszel?

Mr.paksimogyoró 2007.08.30. 14:24:40

Sajna nem rugják őket seggbe,pedig az kellene,mert gusztustalan amit csinálnak. Ha ott van az a sárga karika,akkor mér szemétkednek? Amúgy én is láttam a 2.évadot,de alig várom a hogyvoltokat!!!
Űberf@sza vagy Sixxxxx!!!

Mr.paksimogyoró 2007.08.30. 14:26:22

Verocskát meg nem sajnálom,végre a nyavajgós,butaijedősbemegyekegyedüla zoroszlánbarlangjába szálat pikk-pakk elvágták.Nem kár érte...

Dorkapa 2007.08.30. 15:03:20

Verocska az első évadban átvágta az elnökasszony embereit a telefonnal, meg a Baróz fija is, mikor a buszon hagyta.
Mostmegpersze simán telefonoz a bezárt, debil öcsikétől segíccségért.
A segíccség jő is, de minket támogat: Verocska balra el.

[HEJ] 2007.08.30. 15:38:58

A HOUSE jobb volt. Lesz hogy volt? Különös tekintettel a bőrkanapén történtekre? :)

Gabba 2007.08.30. 15:40:53

De hát nem aszontad sixx, hogy a zsírúj hogyvolt blogon fog feltűnni ez iromány?
Oszt mégse.

sélli 2007.08.30. 15:52:52

Gabba, az új hogyvolt blog szeptembertől indul. Még másfél nap :)

Gabba 2007.08.30. 16:24:05

Kösz, sélli, csak azért mert sixx ezt írta még hétfőn:

"Gabba 2007.08.27. 12:20:12
Sixx, lesz hogyvót a Prison Break második szezonjáról? Merakkor nézem...
sixx · comment.blog hu 2007.08.27.13:17:49
lesz hát. a zsírúj hogyvót blogban."

sixx · http://comment.blog.hu 2007.08.30. 16:41:50

jaja, de nem hegesztették meg a dizájnt. lehet csúszunk szept. közepéig. házdoktor hogyvót ügyben szabóZ-t tessen baszogatni.

jürgen baromartz 2007.08.30. 23:11:32

ez qrvajó volt. tömören összefoglalva.
lehet, hogy a tollban elrejtett tabletta szőlőcukorka, attól olyan überokos a seriff bácsi.

KékFény6 2007.08.31. 02:49:01

Szerintem meg a tabletta akadályozza meg, hogy alienné alakuljon. Hiszen tuti, hogy ugyanaz a figura, csak a vidéki seriffet áthelyezték az FBI-hoz némi gyorstalpaló után. Ja, és a tabletta miatt változott meg a hangja is.

tz 2007.08.31. 19:11:20

én is láttam már, én is hallom a magyar szinkronnal szinkronban az eredetit is a fejemben, és nekem is tetszik a hogyvolt. egyéniség vagyok, na. :)
egy szakmai trükk érdekel, hátha valaki itt tudja a választ:lövöldözésnél nem kell lehalkítani, suttogásnál meg felhangosítani - ezt hogy a pébe csinálják? mármint nem nálunk, hanem máshol.

chriss 2007.09.01. 11:57:46

az rtl klub elmehet a p*csába!!
azt a kevés értelmes műsort is elb@sszák, na ezért nem kell nézni őket..

Nuclear Winter 2007.09.02. 11:12:28

Hoppácsak! Mijér nem mentek vonattal tova? mer az újvilágban a vonatok hosszusága az valamivel nagyobb, mint a hetényegyháza- lajosmizse vonali Bzmoté. Ezér.
egyébként van elég nehezen hihető történetszövés a sorozatban, de azért i love vidám fijjug!

MMMáté · http://magyarmandarin.blog.hu/ 2007.09.06. 14:03:07

Azt észrevettétek, hogy amikor Vera bement a házba, akkor még volt belül kilincs, amikor azonban mondta neki a Sztedmen, hogy ezt beszívta és újra mutatták az ajtót, akkor már nem volt...? :P

Saavedro 2015.04.02. 13:50:27

"csak tudnám, hogy a méretet előre honnan találta el?"

A tesóét, meg a sjaátjáz nyilván tudja, a többiekét meg nem találta el, Abruzzira láthatóan kicsi a nadrág és ha Jól emlékeszem Sucre-ra is nagy a dzseki. Amúgy meg nyilván nem fog mindenből valami lehetetlen méretet pakolni.
süti beállítások módosítása