Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x23 - Hogyan hatástalanítsunk egy robbanó embert?

2007. augusztus 02. 09:11 - sixx

Elérkezett hát a vége az első évadnak, minden sakkfigura a helyén, jöhet a finálé, amitől az állunk a padlót veri majd, legalábbis erre számított minden lelkes fan, de amit kaptunk, az közel sem lett annyira hubazmeges vagy ütős, mint reméltük - lehet a végére elfogyott a lendület? Nathan megnyerte a választásokat, Hiro kitanulta a szamurájkodást 2 óra alatt, Díel belenyúlt Linderman agyába, Emó (még) nem robbant fel, Ted meg nem is fog, mert Sylar meg az ő agyába nyúlt bele. Tényleg mit csinál ez a dög az agyakkal? Megeszi? Nézegeti? Kiszárítja, felfűzi nyakláncnak?

A nyitó montázst kapunk, hősök jönnek sorban, közben Mohinder narrál, mert ő másra amúgy sem jó, a második évadra írhatnának neki valami képességet, mert így csak olyan, mint a grundon a legidétlenebb gyerek, akiből kapus lesz, és Oliver Kahnnak hívják. Díelékkel nyitunk, mér' nem engedted át magadon a golyót, kérdi Jessica/Niki, tényleg, miért is nem? Tovább nézzük az előző rész végét, a semmiből istenes tököket növesztő Mohinder és a SZE néz farkasszemet, Mexican standoffnak hívják az ilyet az angolszász kultúrkörben.

A SZE lelőné a kislányt, mert ő az, aki a hírókat megtalálja mindenütt, Mohinder ilyet nem akar látni, mert milyen lenne már. A kislány Parkman közrendőr nagy haverja, őt mentette meg a sorozat harmadik epizódjában, fellélegezhetünk. Hiro és Hirofater Ando sorsán vitatkozik, nem kell megmenteni, a világot annál inkább, eredj fiam, és csapd le a fejét! Hiro teleportál, király. Sylar új hobbira lelt, fest, mint Izsák a hernyós korszakban, és lát mindenfélét a jövőben, többek között saját magát Emóval szemben, klasszikus szuperhős-csata közben, így már azt is tudja, hogy ki a nemezise illetve hol találja.

Nathan a választási győzelemnek annyira nem örül, mert a muter ott ólálkodik körülötte, és hírt hoz: Linderman fejébe belenyúltak, jajmostmilesz. Nathan szarik az egészre, nem volt egy kimondott fan, úgy látszik. "Amerikának szüksége lesz rám", mondja inkább, szóval benne van a dologban ezerrel. Geciember ez? Díel és Jessica/Niki keresi Májkát, kettéválnak, mert a sérült faszival nem lehet rohangálni csak úgy. Mohinder és a SZE két emelettel feljebb Eric Roberts testét próbálja eltüntetni kevés sikerrel, mert nagydarab. Rossz akciófilmekben ilyenkor pont van egy szemétégető a közelben, akár egy luxuslakás kellős közepén is, de most nincs, csak egy veszélyes anyagok tárolására szolgáló tartály. Clairemackó pont telefonoz a faternak, Ted halott, Sylar robbanós cukorkává alakult, szarban a haza. Emó is belepofázik a dologba, én tudom mit kell tennem, magabiztos vagyok, szar frizurám ellenére, csak keressék meg nekem Sylart. Molly azon van éppen.

Emó elhozza Clairemackót a Petrelli birodalom székhelyére, mert ha baja esik, vagy este 10 után nincs otthon, akkor a SZE leszakítja a farkát, és felfűzi az övére, mint a római légiósok annak idején. Emó közli Nathannel, hogy nem ő fog robbanni, hanem Sylar, Nathan rezzenéstelen arccal hallgatja, én elnök akarok lenni bazmeg, hagyjál már ezzel a bombával. Emó kihallgatja a gondolatait, Clairemackó közben elmenekülne, de Petrelli muter elkapja. Emó jobb híján láthatatlan lesz, de kis kezei egyre vörösebbek lesznek, és elájul bele, mert nagyon koncentrál, hogy fel ne robbanjon a 41. perc előtt.

Mohinderék Mollyt cseszegetik, mondjad csak hol van Sylar. A kiscsaj képessége nem semmi: gondol erősen valamire, és a térképen rálel. A 14. percben vagyunk, és máris belengetik a második évadot (király): Molly ugyanis lát valakit, aki még a mumusnál (Sylar) is gecibb, de nem mer rágondolni, mert akkor ez a Nagyon Félelmetes Főgonosz látja őt, nyelünk egyet, ez űberkemény rosszember lesz. Sylar egy lófaszjóska, őt azonnal megtalálja Izsák lakásában.

A SZE Clairnek telefonoz, de az egyre unszimpatikusabb Petrelli muter veszi fel a kagylót, könnyes elköszönés jön, ugorgyunk. Parkman közrendőr küldetéstudata felébred, Sylart akarom, mégpedig azonnal, a SZE nem tudja visszatartani. Emó ájult tudatlanságban hever a betonon, de az elméje ettől még szárnyal, és megjelenik a Deveaux-ház tetjén, ahol Petrelli muter és a Vastagszájú Nő apja dumcsiznak a múltban. Ja, és akkori önmaga is ott lebzsel, de nem sokáig, két Emó egyszerre a képernyőn tartós sokkhatást okoz mindenkinek.

A beszélgetés természetesen a Nagy Terv körül forog, Petrelli muter tiszta hülyének tartja Emót, és keménycsávónak Nathant, a bombának fel kell robbannia, ez van. Charles, a VN apja érzi, hogy ott van Emó, oszt akkor? Ezt annyiban hagyjuk. Ando Izsák lakásában, klasszikus szamuráj-pózban, képeket nézeget, és Sylart ölne, de nem tud, mert az meglepi, és elveszi tőle a képregényt, amiben Izsák lerajzolta a halálát. Hiro beteleportál a kéróba, kardot ragad, beszól Sylarnek, teleportál még egyet, és megmenti a havert.

Jessica/Niki a Linderman házban keresi Májkát, de csak az őt és halott gyermekét imitáló csajra talál, dumálgatnak egy kicsit. Parkman közrendőr is megjelenik Izsák lakásában, ő is képeket nézeget, majd vérfoltot lát, és a Nagy Leszámolás helyszínéről beszámoló festményt. Vágunk, Molly is tudja hol van Sylar, hol lenne, a képen látott téren. Clairemackót hiába utasítgatja a nagymuter, kiugrik az ablakon, és Emó után ered, mert meg kell menteni, vagy mi. Jessica/Nikit nagyon megrugdossák, de megjelenik egy tükördarabban a másik énje, aki rádumálja, hogy verje agyon az ellent, s lőn. Májka megjelenik, könnyes összeborulás, Niki diadalmasan vigyorog, Jessica végleg eltűnt? Vaddöfakk? Mohinder és Molly menekül, közben Díelre lelnek, hát viszik magukkal, remélem nem Molly cipeli majd. A lift nem működik, sebaj, majd jön Májka, és megcsinálja.

Hiro és Ando Tokióba teleportált, ahol a haver kalandjának vége, Hironak innentől már egyedül kell elbánnia a gazzal. Emó a VN faterjával dumál egy sort, felteszi a minket is érdeklő kérdéseket, mostakkormivan? Időutazás? Álom? Mindegy, mondja az ember, eredj, és mentsd meg a világot, mert te feltétel nélkül tudsz szeretni, és ez elég. Eszem megáll, ennyi? A szeretet ereje legyőzi a gonoszt?

Emót a SZE ébreszti, és nem kap frászt, pedig. Irány Sylart gyakni, a SZE fegyvert mutat: ha elkúrod, Emó fiam, úgy fejbelőlek, mint egy felnőtt. Vágunk, Mohinder, Díel, Niki, Májka és Molly együtt, a lift működik, irány lefelé. Közben odalent megjelenik Sylar, aki a SZE-t elhajítja egy kicsit, majd egy kézzel Emó nyakát szorongatja olyan jedipowah stílben, másik kézel Mátrixos golyóállítást művel, mert Parkman közben előkerül, és lő. Kár volt, a golyók visszafordulnak, Parkman mellében megáll egy, jajmostmilesz. A nagy leszámolás alá drámai zenét kanyarított a zeneszerző, Sylar egy parkolóórával a kezében akarja agyonverni Emót (hajrá!), de jön Niki, és elkúrja a mulatságot, óra kitép, ellen mellébe belevág, Sylar repül és nyög. Jön egy verekedős jelenet, amiről inkább ne beszéljünk, mert nagyon gáz, a színészek annyira átlátszóan nem ütik egymást, mint egy zs-kategóriás akciófilmben sem. Emó felülkerekedni látszik, viszont elkezd világítani a keze, ajaj.

Teleport balról, Hiro érkezik, kezében karddal, végzetet beteljesíteni. Átdöfi Sylar hasát, Yadda, mondja, és mosolyog. Sylar összerogyni látszik, de mielőtt Emó rávehetné japán haverját arra, hogy őt is megölje (mert már lángol keze), utolsó erejével elrepíti egy nagy ház irányába, így Hiro vészteleportál egyet. Sylar szeme elszürkül, és halottnak tűnik, Emó felrobbanni készül, a SZE már emeli a fegyvert, hogy lelője, befut Clairemackó is, elveszi fatertől a mordályt, és már-már meghúzza a ravaszt, amikor megjön Nathan.

A megoldás? Nathan elrepül Emóval a világűrbe, ott majd felrobbannak mindketten, és lesz valahogy. Emó ugye nem tud meghalni a Clairemackótól elszipkázott tulajdonság miatt, Nathan meg a robbanás előtt még visszarepülhet biztonságos magasságba, szép, kerek történet. Felszállnak, muzsika szomorú, robbannak, vége, ennyi volt az első évadnak, már csak a búcsú képei vannak hátra, a sebesültek jól vannak, mosolygás és sírás az arcokon. Sylar valahogy (ezer rendőr mindenütt, hírók a környéken) csak nem gebedt meg, és besmászott egy csatornába, ezt mondjuk nem mutatják, csak egy vércsíkot és egy csótányt a csatornafedő mellett (már másodjára látjuk a bogarat Sylar környékén).

A végére maradt a poén: Hiro hova teleportált? Japánba, oda, csak éppen egy másik időskíba, szamurájok jelennek meg hirtelen, és magányos lovas kalandor, akinél egy híró-jelet ábrázoló zászló van, miafaszvan? A XVII. században vagyunk, és napfogyatkozás kezdődik. Na innen folytatódik a második évad. Olvasóinknak köszönjük a megtisztelő figyelmet, a dícsérő szavakat (kurva jól esett) és a kritikákat is (tanultunk belőle), januárban folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[HEJ] 2007.08.02. 09:21:06

Ez annyira gyenge befejezes volt, sehol 1 akciojelent /mint mikor Ted lokalis nuklearis katasztrofat csinalt a mosott elmeju csaladnal.../ az Ando es Hiro Magaura romanc, meg a szoke-feka csalad megmenti egymast a bajban, es meg a 2 gyerek is osszejon szal pedig egesz egyszeruen a Beethoven 5 szintjere sullyesztette IMHO a szezonzarot. Remeljuk az S2 nem a csaladi kalandfilm vonalat viszi tovabb.

Cole 2007.08.02. 09:30:04

Mindenesetre köszönöm Sixx! Igaz én (is) angolul, eredetiben néztem, de mindig elolvastam a hogyvoltot.. és az utolsó részé 1000x jobb mint maga a befejező rész volt, ami inkább kissé siralmas volt, mint hubazmeg

KwisH 2007.08.02. 09:32:27

hát, elég fura lenne, ha a Peter gyerek nem halna meg, mer' ugye ha az agyuk sérül (legalábbis eddig így volt), akkor nem műxik a képesség... egy nukleáris jellegű robbanás esetében meg elég nagy esély van arra, hogy az emberből semmi nem marad... szóval akkor mi regenerálódna? a szél szétfútta radioaktív hamu?

azt hogy Sylart senki nem cincálta szét, végtelenül OSTOBA és hihetetlen húzás volt

gáz

kukacka 2007.08.02. 09:38:41

Nekem is kissé összecsapottnak tűnt ez a világmentés rész. Olyan befelyezlek is, meg nem is skizo. Azért ennyi hős egy rakáson és nem képesek tisztességesen lemészárolni ez a ganaj Szájlert. Pedig tudhatnák, hogy egy ilyen kardos átdöfős nem tuti siker hőséknél. Pancserek.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.08.02. 09:46:13

megnéztem....a vége volt a legjobb.
Hiro és a szamurájok 1671-ben. Innen folytatják?

kukacka 2007.08.02. 09:50:54

Valaki elárulhatná, hogy mi lett a Láthatatlan emberrel és a wifi-csajjal. Mintha lemaradtam volna valamiről. Vagy nem is lehet tudni?

Terrance 2007.08.02. 09:52:01

Nekem nagyon tetszett a vége, amikor minden híró a téren gyülekezett. Bár sokkal-sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Vagy kevesebbet, ha mondjuk Niki kettétörte volna Sylart, mint anno, a sorozat elején a gangstákat a garázsban.
+ Még egy fontos dolog, ami kimaradt:
SZE bemutatkozott keresztnevével együtt Emónak. Már nem emlékszem mi volt a neve, mert én is még angolul néztem. Segítsen valaki!

Defter 2007.08.02. 09:53:24

Elég érdekes volt, hogy amíg Sylar fojtogatta Emót, ő csak fuldoklott, semmit nem tett. Azon gondolkodtam, mire jó ez, hisz megfulladni úgysem tud, szóval órákig elhúzhatták volna ezt a jelenetet, és nem történik semmi.
A végén meg az volt a furcsa, h Sylart nem viszik fekete zsákban. Akkor már nagyon gyanús volt, hogy valahogy mégsem halt meg, pedig a szemei fennakadtak, és azért az a szúrás inkább gyomor tájékon volt, nem annyira has - bár nagyjából mindegy. Azért ritka, h valakin így átmegy egy kard és utána lemászik a csatornába. Mivel nem öngyógyuló, majd keres egy dokit vagy mi?
Amúgy Emó hiába rendelkezik ennyi képességgel, egyszerre csak egyet tud használni? A végén miért kellett reptetni, magától miért nem tudott? Ennyire lefoglalta a nukleáris energia gyűjtögetése?
És amikor ütlegelni kezdte Sylart - hát arról meg csak annyit, hogy egy olyan embert ütni, aki jónéhány durva képességgel rendelkezik, amiket rendszeresen és előszeretettel használ is, enyhén szólva felelőtlenség. Szerencséje volt, h S annyira meglepődött az első pofonon, hogy nem jutott eszébe egyik képessége sem. Amúgy is egész idő alatt olyan volt, mintha elfelejtette volna, hogy ő a rossz fiú, nem is akart bántani senkit igazán - különben Parkman rendőrt se csak egy golyó találta volna el, hanem mind a négy.
Az is elég gáz volt, h amikor Emó KLermackó után szaladt, még véletlenül sem arra vette az irányt, amerre a lány, hanem egyenest ki a totál néptelen utcára. Érdekes város ez a NY, soha senki nincs az utcán. Akkor sem volt, amikor gyülekeztek a hírók a leszámoláshoz.

[HEJ] 2007.08.02. 09:55:27

Nem lett volna egyszerűbb, ha a Haiti leblokkol mindenkit, és hazamennek, mert New York megmenekül...

Miért volt elkerülhetetlen az Emó robbanása? Mert a szeretet helyett a gonoszság lett úrrá a szivében, mikor Szájlergyereket meg akarta ölni?

sélli 2007.08.02. 09:56:45

sixx, télleg köszi a hogyvoltokat!!! Amíg be nem jön a második évad (asse holnap lesz), jó lesz néha vissza-vissza olvasni :) Ennél gagyibb befejezést nem is csinálhattak volna... csalódás volt!!! Én is vártam volna valami látványosabb Emo-Sylar csatát, vagy olyan akciót amiben az összes hős EGYSZERRE üti Sylart :)), vagy valami velőtrázó váratlan eseményt... ehelyett egy szép csöpögős hálivúdi nyáltengert rittyentettek. Ehh, mind1! mindenesetre a cliffhanger jónak tűnik.
Ja és sixx, Lost room-ból is lesz hogyvolt, ugyiiiii? :)) Motiváció gyanánt felajánlok részenként egy Melbakockát :)

KwisH 2007.08.02. 09:59:12

a pofozás nekem is fura volt, aztán eszembe jutott, hogy lehet, kapásból át is vette a Nicky (?) ribanc képességét, és azért voltak olyan jól sikerültek az ütések
...
heh, én úgy láttam, hogy Parkman-en több golyó is átment

sélli 2007.08.02. 09:59:37

kukac: a Láthatatlan ember ha jól emlékszem belezuhant a hídról a szakadékba vérző hassal... nincs elvarrva a szál, a wifi-s csaj meg csak szimplán epizódszerepes volt: gyött-és már ment is.

Defter 2007.08.02. 10:02:06

Mondjuk én is úgy láttam, h több is eltalálta, de sixx szerint csak egy.

Terrance 2007.08.02. 10:02:09

Szerintem Nathan nem menekül meg, azért volt a könnyes búcsú. Ő csak repülni tud, a világűr hidegét és vákumját valszeg nem bírja. (Se az atomrobbanást - azt persze Emónak se kellene.)

A vége azért lehetett ilyen gyengécske, mert az egymás sarkát taposó hírók meg voltak illetődve egymás láttán és csak módjával használták a képességeket.

Defter 2007.08.02. 10:04:32

A robbanásokat azért Ted is túlélte, szóval szerintem Emó is életben marad, bár a RE-ről ezt nehezen hiszem. Különben is a vastag szájú csaj apja azt mondta, h mindig van egy jó szereplő, és az Emó, szóval nem írhatják ki rögtön az első évad végén.

winnie 2007.08.02. 10:04:44

"hát, elég fura lenne, ha a Peter gyerek nem halna meg,"

ööö, izé. a sorozat egyik legfőbb főszereplője. eleve nem halhat meg.

"azt hogy Sylart senki nem cincálta szét, végtelenül OSTOBA és hihetetlen húzás volt"

ez kikacsintás volt az írók részéről - a történetben szereplő hősök nem zsenik. éppen ezért állítják velük szembe mohindert, a nemhőst. a hősök buták. claire nem véletlenül szőke, peter nem véletlenül lett ápoló - ez egy afféle fricska az amerikai társadalomnak és egy nyalás az amerikai geek, képregényfan társadalomnak, hogy "látjátok, feleim. ti odafigyeltetek volt, de ezek... ezek még erre sem képesek."

winnie 2007.08.02. 10:05:45

"Szerintem Nathan nem menekül meg, azért volt a könnyes búcsú. "

ez nem szerintem-re megy. megmenekült, mert most is forgat a 2. évadban.

kukacka 2007.08.02. 10:10:34

Szerintem Parkmant az egész sorozat "visszatalálta" nemcsak egy golyó.

Ja és tényleg Noah-nak hívják SZE-t. Én azé vigyorogtam egy jót ezen a bemutatkozós, tegezzé má jellegű beszóláson. Nem tudom angolban hogy jött le, magyarul kissé vicces volt. Sztem.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.08.02. 10:16:49

Második kötet: Hiro szemén végig kalauzol minket Japán történelmén - Jöttünk, láttunk, mentsd meg Japánt!

Pjotr Fjodorovics 2007.08.02. 10:21:19

Kösz az összefoglalót sixx, megint jókat nevettem rajtuk (mondjuk a "Mohinder istenes tököket növesztett" már volt...:-)); és egyértelműen sokkal jobb volt, mint maga a rész. Nekem nagy csalódás volt a befejezés, tele ötlettelen, gyenge megoldásokkal. Ráadásul az a nyálas és idióta vég... Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni sztem. Kicsit olyan érzésem volt (már a sorozat közben is), hogy az alkotók olyan esetlegesen, részről-részre kanyarítják a történetet, és csak a fő csapásirány van meg, de a részletek, a darabok összeillesztgetése nagyon nem. Szval sztem gáz. Nem is tudom, érdemes-e ezek után nézni a 2. évadot...

Charlie Drop 2007.08.02. 10:22:25

Defter 2007.08.02. 09:53:24

Jhah, ezek a gondolatok nálam is előkerültek, pedig micsoda kis harc lehetett volna a végén, vmi jó kis móka :)

[HEJ] 2007.08.02. 10:27:45

Az utolsó előtti kép mit akar ábrázolni, egy citromkarikákkal megspékelt, épp leesni készülő Cookie Dough-t, vagy hogy?

Szájler nem lehet, hogy gyerekkorában, mint sok más rosszgyerek, lekapta 1 csótány fejét, hogy megnézze mi történik vele... és onnan ered a csótányképessége (hosszú vértócsát húzva maga után eltünik a csatornarendszerben, hogy összeszedje magát S02-re)? S02 = The.rise.of.the.cockroach.Generations

Charlie Drop 2007.08.02. 10:28:01

winnie 2007.08.02. 10:05:45
csak győzzük kivárni a 2. évadot :D

kukacka 2007.08.02. 10:29:14

sélli 2007.08.02. 09:59:37

Köszi.
A láthatatlan nem akkor lett hasba puffantva SZE által, amikor a múltról révedező rész volt?

És:
Tényleg, a haitivel mi lett?

Apropó:
Rajtam kívül mást nem idegesít klermaci - pontosabban a színésznő - egykaptafa, "ölelj át/ments meg/nagyon szomorú vagyok"/könnycsepp a szemem sarkában jellegű nézése?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.08.02. 10:32:43

kukacka, olvasd el a képregényeket: a wifis csaj éppen a hagyományos, műholdas nyomkövetőt intézte el, amíg SZE és barátai keresték az újat (vagyis Mollyt).

Van még soksok infó a Haiti és Candice múltjáról is (és a régebbiek között Linderman múltjáról is).

Angolul: www.nbc.com/Heroes/novels/
Magyarul csak jóval kevesebb:
- www.kepregeny.net/download.php?list.36
- worldofheroes.extra.hu/kepregenyek.php

Charlie Drop 2007.08.02. 10:33:04

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.08.02. 10:29:14

engem nem idegesít

Pjotr Fjodorovics 2007.08.02. 10:35:09

Ja, azt valaki mondja már meg: ha Emo átvette Clairemackó képességét, akkor hogy a rákba gondolták, hogy azzal megállítható, ha lelövik? Ha meg azzal tényleg megállítható lett volna, akkor mi szükség volt rá, hogy Nathan is úgymond "feláldozza" magát? Az se volt teljesen tiszta, Nathan mikor és hogyan jutott arra az elhatározásra, hogy neki itt most be kell dobnia magát a "világ" megmentéséért és Emo lelki üdvéért?

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.08.02. 10:38:52

nekem nem tetszett, de persze megyek tovább season 2

KwisH 2007.08.02. 10:43:05

"A robbanásokat azért Ted is túlélte, szóval szerintem Emó is életben marad..."

upsz, ez télleg igaz, de akkor meg miért nem repült vissza, hogy kibelezze Sylart?

ah, bocs, session 2...
***********
"a Láthatatlan ember ha jól emlékszem belezuhant a hídról a szakadékba vérző hassal"

a láthatatlan ember nem csak a visszaemlékezésekben zuhant le a hídról, mikor a Szemüveges flash backelte, hogy tűnt el?
***********
"ez nem szerintem-re megy. megmenekült, mert most is forgat a 2. évadban."

eh bazz, akkor ez nem is évadzáró volt, nem? csak épp itt hagyták abba egy időre... mert mi a franc történt? összejöttek egy téren, és végül nem történt "semmi"...

Élőfa 2007.08.02. 10:43:17

Firefly Hogy volt nem volt sem az Our Mrs Reynoldsból, sem a Jaynestownból. Teljesen leálltál vele, sixx?

sirtomi 2007.08.02. 10:45:05

Nagyon szar befejezés volt! Tönkretették az egész sorozat hangulatát.

linduc (törölt) 2007.08.02. 10:52:28

Köszönet sixx a jobbnál jobb összefoglalókért! Némelyik élvezetesebb volt mint maga az epizód. :)

Mohinder végre kiélhette magát, talált minden sarkon egy haldoklót, akit megmenthet.
Amúgymeg Hiro ha kevesebb startreket és több hegylakót néz, most Sylar nem vihogna a csatornában. :)

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.08.02. 10:52:45

""azt hogy Sylart senki nem cincálta szét, végtelenül OSTOBA és hihetetlen húzás volt"

ez kikacsintás volt az írók részéről - a történetben szereplő hősök nem zsenik. éppen ezért állítják velük szembe mohindert, a nemhőst. a hősök buták. claire nem véletlenül szőke, peter nem véletlenül lett ápoló - ez egy afféle fricska az amerikai társadalomnak és egy nyalás az amerikai geek, képregényfan társadalomnak, hogy "látjátok, feleim. ti odafigyeltetek volt, de ezek... ezek még erre sem képesek." "

már bocsánat, de ez szerintem nagyon gyenge lábakon álló magyarázat. és ha igaz is, akkor sem efféle magyarázatra vár a sorozatnéző, hanem egy jó befejezésre. a magyarázat nem helyettesíthezi a lényeget

f3 2007.08.02. 10:55:07

Engem is nagyon felbosszantott ez a befejezés.

Már az egész sorozat közben azt éreztem, hogy egy kicsit lehetne összeszedettebb. Minden részben oda-vissza utaztak a hirók. Látszólag teljesen fölöslegesen...

És ez a befejezés... Hát ennél azért többet ki lehetett volna hozni. Szerintem a második évadra már nem nevezek be :(

Defter 2007.08.02. 11:03:53

Tényleg, az miért nem jutott senkinek eszébe, hogy Sylar fejébe eresszen golyót? Őt mindenképpen Emónak kell elintéznie?
Mondjuk tény, hogy túl egyszerű lenne így kinyírni, de amíg el volt foglalva Emóval, addig a SzE simán lelőhette volna.

linduc (törölt) 2007.08.02. 11:05:34

Defter, ez már Parkmannak se jött be.

Dallas 2007.08.02. 11:08:43

Hát, csatlakozom az előttem szólókhoz, hulladék volt az utolsó rész. Több nagyon zavaró jelenet volt benne: A küzdelem tényleg über gagyi volt, de hogy a kis túlsúlyos japán, hogy a péróba tudta leszúrni a főgonoszt, akinek annyi képessége volt, mint Darth Sidiusnak se, az aztán tényleg óriás csalódás volt. Részemről ez volt az utolsó Hősök rész.

kukacka 2007.08.02. 11:09:07

karaj:
Köszi, ez a képregény jónak néz ki, valahogy nem vettem észre, hogy ilyen is van. Elleszek vele hétvégén.
:)

Charlie Drop 2007.08.02. 10:33:04

Engem csak az idegesít, hogy mindig mindenkire így néz, legyen az apu, nagyi, Mafla úr vagy egy tányér leves.

Iffy_ 2007.08.02. 11:11:59

Én örülök, hogy Sylar eliszkolt. Az egyetlen szereplő volt aki kettőnél több arckifejezést is tudott alkalmazni. Kimondottan vicces és lebilincselő mikor a képességeit fitogtatja és közben vigyorog.:)
Több szerepet Sylarnek! Kinyirhatna végre már egy csomó idegesitő hirót!

Sixx kösz a hogyvoltokat. Ezután a lapos rétestészta jellegü záró rész után legalább ezt feldobott egy kicsit!

santinocorleone 2007.08.02. 11:13:28

Hey sixx! Köszi a faszányos hogyvoltokat! Őszintén szólva jobban élveztem, mint magát a sorozatot :)

Defter 2007.08.02. 11:15:41

oké, de ő felhívta magára a figyelmet. Vagy Sylar mindenre tud koncentrálni? Mondjuk az tuti, hogy egyszerre akárhány képességét tudja használni, Emóval ellentétben. Szóval lehet, hogy van egy olyan képessége is, amivel megérzi a veszélyt.

Doodle 2007.08.02. 11:16:53

"közben Mohinder narrál, mert ő másra amúgy sem jó, a második évadra írhatnának neki valami képességet, mert így csak olyan, mint a grundon a legidétlenebb gyerek, akiből kapus lesz, és Oliver Kahnnak hívják."


Hatalmas duma..Gratula. :)

Tényleg végtelenül gyenge a finálé,számomra rontja az összképet kicsit.De ettől még folyt. köv. Bár megmaradok a feliratos verzionál.

kukacka 2007.08.02. 11:18:27

linduc:

"...Amúgymeg Hiro ha kevesebb startreket és több hegylakót néz, most Sylar nem vihogna a csatornában. :) ..."

Ez nagyon LOL. :)

Kövééé 2007.08.02. 11:36:59

szevattok
en csak most fedeztem fel ezt a remek kis blogot, naes remek kis blog:D

hozzafuznivalom a hirosz uccso' reszehez van, mondjuk az, hogy hogyisvanaz hogy nikki letaslizza Cula'rt(Sylar) valami oszloppal es az meg peldaul nemhogy bele sem doglik, hanem mintha meg sem erezne, habar semmi regeneralo kepessege nincs. Piterke kacsoinak gyonged hadonaszasatol viszont annal inkabb felborul az egyensulya... fura. Masik dolog, hogy mivan ha fobelovik Pitert es atmegy a golyobis a fejen? Regeneralodik mocceresen. Az nuklearis do'got sztem sem logikus hogy tuleli, de ennek igyko" lennie.
Amugy mindenkivel egyetertek aki valamilyen modon megkerdojelezte a logikajat a logikatlan esemenynek.
Nya.:)

Garott 2007.08.02. 11:55:57

Pitör egyértelmű, hogy nem hal meg, mééghozzá azért, mert már a jövőben is túlélte a robbanást, akkor itt miért halna meg?
Az tényleg nem volt világos, hogy miért kell ennyire habozni a lelövésével, hisz visszaregenerált volna.

winnie 2007.08.02. 12:00:26

"Pitör egyértelmű, hogy nem hal meg, mééghozzá azért, mert már a jövőben is túlélte a robbanást, akkor itt miért halna meg? "

attól, hogy egy random jövőben élt, még itt meghalhat. rengeteg jövőben meghalt peter a robbanástól - amit láttál, abban nem.

"Az tényleg nem volt világos, hogy miért kell ennyire habozni a lelövésével, hisz visszaregenerált volna."

ó, anyám. ilyenkor picit érdemes a fejfalbaverést választani. nyilván, ha neked (vagy, egy egy NEM GYILKOS pompomlánynak) a kezébe adnak egy pisztoly, az azonnal lelő egy embert, akihez szors szálak fűzik?

az lett durva, ha csak őgy lelövi. még szép, hogy nem lőtte le. (súgok: ő nem tudja, hogy ez egy sorozat. ő nem tudja, hogy peter főszereplő és azt sem tudhatja, hogy hirtelen nem veszti-e el az összes képességét ahogy anno megkapta.)

Halvány Görény 2007.08.02. 12:01:44

tényleg, miért kellett nathannek is peterrel repülni, mikor ő (elvileg) egyedül is tud, e?
hebehurgya befejezés volt, dehát ez van, mint korábban megtudtuk az író mindent megtehet, mert amit kitalál akkor az úgy van ... :)
a legcikibb szerintem a látlakámpitör erkélyjelenet volt, legalábbis a tévéadásban kvázi egy az egyben mátrixból adaptált szövegekkel (azért vagy itt mert itt kellett lenned.....stb... :) )

Gyilokpeti 2007.08.02. 12:09:37

pffff....mi van veletek emberek??
tuti lezárása volt az egész csodálatos hősök sorozatnak..:O;) béna, meg uncsi...pfff meg nem nézem a második évadot.. hogy lehet egy utolsó részen, ami nem is utolsó (azért volt kiírva hogy foly.köv.) elfelejteni egy egész hihetetlen sorozatot..fura..na mindegy..:)
Imádom a hösöket, remek volt az uccsó rész is, megnéztem már háromszor és epekedve várom a szeptembert..amúgy meg lehet már ezer helyen nézni hogy kik lesznek a szereplök a 2. seasonbe..;) majdnem mindenki aki most..Sylar főszereplö..szal ennek az egésznek egyáltalán nem lett vége, még csak most kezdödik, egyedül a robbanóssztorirészt zárták le..de ez már a legelején meg lett mondva hogy így lesz...
és egyáltalán nem tetszett az összefoglaló se :P
Minden jót mindenkinek! Hösök a legjobb! :)

Gyilokpeti 2007.08.02. 12:19:33

Kövééé-nek: pitör kacsói nyilván nem voltak olyan gyengécskék, föleg miután ott állt mellette (Hulk)niki, akinek elszillta az erejét..és eléggé megérezhette az oszlopot, mivel föl se eszmélt, csak az eslö pofonra..
a lelövés meg...nem értitek miért kellett volna lelöni?? amikor sylar beleépítette pitörbe az üvegszilánkokat, egy a tarkójába maradt és amig Claire ki nem húzta halott volt...rémlik?? szóval azt gondolták ki ezek ketten, hogy ha oda lö, akkor maybe meghal..hmmm?
hősök, hősök, hősök, hősök..:D:D:D:) imádom, tegyétek ti is ezt és nem rágódjatok hülyeségeken...;):) lesz ez még igy se...;)

mgrc 2007.08.02. 12:20:22

srácok, és emo miért nem repült el simán és kész? ő is tud repülni... meg én úgy emlékszem, az összes viziója emonak a régebbi részekben az utolsó előtti rész helyszínére tette a robbanást fényes nappal sok ember között az összes híróval, és most meg este máshol, ezt sem igazán értettem.... nem lehet, hogy egyszerűen átírták az utolsó részt mert jött a siker?

rettenet gagyi volt az utolsó rész :(

Pjotr Fjodorovics 2007.08.02. 12:27:17

Gyilokpeti: nem felejtettük el az egész sorozatot, épp azt mondtam, hogy már közben is egyre gyengébb, esetlegesebb, ötletszerűbb lett, egyre bénább megoldásokkal és logikai bukfencekkel. Szóval a kezdéshez képest (ami tényleg jó volt, és sokat ígért) egyre jobban visszaesett a színvonal, és a "befejezés" ezt csak megerősítette...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.08.02. 12:43:34

Akkor is Gyilokpetinél a pont. Az előrehuhogások miatt én sokkal gyengébbet vártam befejezésül. Nem volt ez olyan rossz, pláne nem annyira, hogy emiatt az egész sorozatot hagyjam a francba. Gyerekek, másban csak ennyire vagytok kitartóak? Ha egy tök jó dolog nem pontosan úgy megy, ahogy képzelitek, már mehet is a levesbe?

Charlie Drop 2007.08.02. 12:45:06

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.08.02. 11:09:07

áh, még kezdő színész, remélem továbblép ezen és nem marad Steven Segal szinten :D

d.é.é. 2007.08.02. 12:51:39

Kössz sixx!
... már az első rész után láttam, hogy jobb lesz, ha csak a hogyvoltokból informálódom... (bár néhány részt az első reklámig, félálomban azért követtem...)

Amúgy: Híró időbenöszevisszaugrálása csak engem terhel agyilag, vagy más se érti?

Hunca 2007.08.02. 12:57:50

Szerintem nem véletlen, hogy ilyen gagyi volt az évadzáró rész. Ezt tudták a készítői is, és ezért próbáltak már a következő évadból előrevetíteni dolgokat. Ha nem tették volna akkor nem sokan nézték volna meg. Általában ezeket a sorozatokat úgy gyártják, hogy megírnak kb. 12 részt. Ha sikeres lesz a 12 rész alapján a sorozat, akkor folytattják. Valószínű ez történt itt is, meg annakidején a Lostnál is. Talán a második évadban beindulnak a dolgok. Egyelőre tulajdonképpen csak azt tudtuk meg az első évadból, hogy ki mire képes, és ebben a részben volt először, hogy a jelenben (azt hogy valós jelen volt-e, vagy sem az még kérdéses) egyszerre koncentrálódtak a "FŐ" Hősök.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2007.08.02. 13:18:23

"nem volt egy kimondott fan" itt megint hangosan felrohogtem. jovanezigy:). mindenesetre ritka szar megoldasok tomkelege, ha ez igy megy tovabb a kov. evadban is akkor biza ez is ugy jar mint a prizonbrek a chicago epizodnal, hagyom a francba, es inkabb olvasok machiavellit.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.08.02. 13:23:41

Nem tetszett az utsó rész
Ráadásul Emó is tud repülni akkor minek kellett hozzá a tesó h kiröppenjen a világból, mehetett vona egymaga is segítség nélkül

OnixTitan 2007.08.02. 13:24:34

Juj, lehetett volna máshogy csinálni ezt az epizódot: Sylar igenis MEGDöGLIK, elvégre Molly már beszélt az überrosszemberről, Emo ne üsse Sylart, villanton a pofájába, vagy telekinetikálja meg, WTF? Hiro, édesfiam, ne jajongj a szamurájok között, görbíts inkább téridőt! Majka nagyon laza volt a liftjavítós húzással, kár hogy a kislány 3 éves, ő meg 4. Egyébként mi a fene volt ez a múltban a VN apjával, meg a szeretet erejével? Emo az új Jézus WTF? Áh, mind1, a robbaná jó volt.

OnixTitan 2007.08.02. 13:26:04

Egyébként mi a franc ez az első meg második könyvvel? ne csesszenek már, ennyire szar fordítás

Gyurma Pappa 2007.08.02. 13:29:29

NEm tom volt-e válasz, de a wificsaj meg a többi mellékszereplő sorsát lehet követni a hivatalos NBC heroes oldalon, ahol vannak fasza kis képregények.

Jó olvasást hozzá, tényleg aranyosak. :D

Tryptich 2007.08.02. 13:31:12

Aham, már értem, mit jelent az SZE, a Szeretet Ereje!

pájpör 2007.08.02. 13:32:28

Sziasztok!

D.L. eleve azért lett lelőve, mert Jessicat akarta lelőni a pasi, és ő a golyó és J. elé ugrott..szóval ha hagyja a testén átmenni a golyókat akkor a csaj lenne sérült..

Gondolom azért Nathan reptette öcsit, mivel az nem tudta uralni a képességeit, (ezért is volt a robbanás), ezért a repülésre se tudott koncentrálni.

Én úgy láttam hogy Parkman-on golyóálló mellény volt :D bár honnan szerezte volna?

Engem az idegel, hogy Hiro az égvilágon bármit megtehetne a képességével, ő meg bambáskodik állandóan..

Nekem sem tetszett a befejező rész..ott a csomó híró, és nem használják ki a tudásukat..pazarlás.

A hogyvolt viszont megint nagyon jó lett :)

Angie24 2007.08.02. 13:36:09

Annyira rossz volt a finálé, hogy még most is fizikai fájdalmat érzek tőle:-)))...

Tryptich 2007.08.02. 13:37:12

Ja,még annyit, hogy Sylar-nek van egy olyan képessége, hogy a minimumra tudja csökkenteni az éltejelenségeit, és halottnak tettetni magát. Sztem így menekült meg anno a börtönből is, akkor is volt csótány, és a csótány is képes ilyesmire, lefagyasztod felengeded újramászik.

[HEJ] 2007.08.02. 13:49:06

Who knows, EMOnak miert kellett mindenképp robbannia? Ha ez determinisztikus, akkor az miert nem -ahogy több lázálomban is előre látta-, hogy Manthattan közepén, fényes nappal, az autók közt robbant fel?

Hogy lehetne Sylart kiiktatni legegyszerűbben: Haiti balról be, syler under block, Niki -akiből nem épp előtte 10 perccel múlt ki a Jessica képesség? na mind1!- meg félbetöri Sy-t.
(Emo nem tudta a néma H. képességét megszerezni?)
Vagy Hiró épp oda teleportál vissza, ahol Sy. torkollja épp Pitert, és mivel egyszerre ketten -legalábbis 3D-ben - nem férnek el ugyanott, szükségszerűen Sy. atomjaira hullik.

Bruti* 2007.08.02. 14:10:31

Hát.. ennél már egy bazi nagy cliffhanger is jobb lett volna! Nem volt méltó az évadhoz.
Na de mit vártunk? Nem volt ott Jack Bauer.. ;)

moli 2007.08.02. 14:14:44

rettenetesen gyenge ez a befejezes :(
(most ugy erzem, reszemrol ennyi volt ez a sorozat, igaz amugy se szeretem a sorozatokat. kar.)

Defter 2007.08.02. 14:23:29

Valaki mondja már meg, h Emó mikor találkozott a haitival? Elfelejtettem...

reniii 2007.08.02. 14:24:57

Szerintem lelőtték az összes nagy akciójelenetet az évad közepén, de attól még élvezhető volt. Pont az volt szentem a lényeg, h összeérjenek a szálak és végre mindenki tudatába legyen a képességével és elfogadja azokat. Nekem tetszett... Sylar "meggyilkolása" gagyi volt, de ígérhet jó kis akciókat a következő évadra. Már várom....

nemecsek ernő áruló 2007.08.02. 14:44:09

Egyszerűen nem értem a fanyalgókat! Lőjünk el minden töltényt az első fejezet végén? Mert akárhogy is nézzük, ez csak egy fejezet volt eddig. Cliffhanger befejezésre ne számítson senki a harmadik évad előtt. Ez csak a történet eleje volt, nem egy végső leszámolás! Aki vaddafakk történetet, és részenként padlóról kaparászott állat akar, nézzen Lostot! A Hősök képregény! Annak minden negatívumával együtt!

A vészmanó kilétére pedig nem derülhet fény a 80. szám előtt!

Pjotr Fjodorovics 2007.08.02. 14:47:32

Defter: abban a részben, amikor SZE és a Haiti a Láthatatlan Ember és Emo nyomára bukkantak, és meglepték őket a tetőn, mire Emo elrepült a LE-rel. Amúgy nekem az sem volt teljesen világos, hogy elvileg Candice képessége arra korlátozódik, hogy bármit tud mutatni másoknak. Namármost amikor Jessica képében tetszelgett, és Majkát meg odavetítette(?) a padlóra, akkor hogy szerezte meg Jessica erejét is? Mert nekem tök úgy jött le, hogy marha erős lett...

2007.08.02. 14:52:07

""hát, elég fura lenne, ha a Peter gyerek nem halna meg,"

ööö, izé. a sorozat egyik legfőbb főszereplője. eleve nem halhat meg.

"azt hogy Sylart senki nem cincálta szét, végtelenül OSTOBA és hihetetlen húzás volt"

ez kikacsintás volt az írók részéről - a történetben szereplő hősök nem zsenik. éppen ezért állítják velük szembe mohindert, a nemhőst. a hősök buták. claire nem véletlenül szőke, peter nem véletlenül lett ápoló - ez egy afféle fricska az amerikai társadalomnak és egy nyalás az amerikai geek, képregényfan társadalomnak, hogy "látjátok, feleim. ti odafigyeltetek volt, de ezek... ezek még erre sem képesek." "

Legalább egyvalaki van, aki valamennyire érteni látszik a filmet, és nem akad le a mindenféle képességek funkcióján és használati hiányosságain :-p. Beleértve a blog szerzőjét is.

Defter 2007.08.02. 14:53:46

Kösz, Pjotr :)
Nem lett marha erős, csak behúzott neki egyet, mert ha olyan erős lett volna, mint Jessica, akkor úgy kiütötte volna Nikit, mint aztán az őt egy pillanat múlva.

Gyilokpeti 2007.08.02. 15:26:55

fájt a keze Candicenek, nem gyanús? amikor oltogatta a földön fekvö nikit, végig a kezét dörzsölgette mert nincs hozzá szokva szegény hogy arcokat ütlegel...ehhh figyeljetek jobbaaaaan!!!
meg mi az hogy mér nem halt meg Sylar???
igazából senki se tudja pontosan hogy mit is tud, kiket is ölt már meg..csak sejtéseink lehetnek..:)
meg hogy már Molly mondta hogy lát.nemlát. egy másik gonoszt...pfff.. ezermeg ezer gonosz lesz még..vészmanó, zölmanó, sinister six, ezer meg ezer...kérem..ne korlátozódjunk már.
olvastam valahol hogy sylar csak egy kishal a gonosztevők oceánjában..naaa?
és ez tényleg csak a bevezetö rész volt..mit vártatok, hatalmas csatákat meg minden? pffff..
heros, heros lálálálá, a legjobb!! :):D;)

Gyilokpeti 2007.08.02. 15:30:40

bevezető epizód, ugyértem..:) ja és nézzetek inkább eredeti részeket..gyalázatos a fordítás.
és pont ennél az utolsó volt a legsz*rabb...ehhh :S:S
vége az elsö könyvnek..:D bruhaha és ezer lol :D

_sanyi_ 2007.08.02. 15:45:44

Péter mindig 2 képességet használ,pl.:repülés+a saját másolós képessége
de 3-at egyszerre nem biztos hogy tud
am. szájler azé gyűrte le mindig,mer őneki a saját képessége lesz ha valakit meglékel,ezé neki nem kell a másolásra is koncentrálni,mint pl.:amikó Nathan formájában repült,vagy amikor megfagyasztotta a vizet,és pörgette az anyja körül az üveggömböket.
Ja,és azzé nem vette el a Haiti képességét,mer a másolást blokkolta,de meglepődött,mer nem tudta,hogy tud repülni.
Amikor repült meg nem blokkolta,mer milyen lenne már,hogy lezuhan és az elején meghal a főhős.
sztem legtöbbet a sorozatban Hiro dolgozott szájler ellen.

Llew 2007.08.02. 15:45:53

sixx végre visszatért és megint összehozott egy epizódot verő Hogy volt?-ot.
Én egy közepest szavazok a résznek. Szezon zárónak gyenge volt, pedig az előzetes lehúzások alapján készültem. Azért az durva, hogy sokan canclezni akarják miatta a sorozatot. Sylart nyugodtan kinyírhatták volna rendesen, és látványosabban is. Így azonban legalább lesz egy szereplő aki gondolkodik is és használja is rendesen a képeségeit.

"Candice képessége arra korlátozódik, hogy bármit tud mutatni másoknak. Namármost amikor Jessica képében tetszelgett, és Majkát meg odavetítette(?) a padlóra, akkor hogy szerezte meg Jessica erejét is?"

Mivel bármit mutathat, így egy nem létező hullát is. Izsák lakásán is eltüntette a rendőrök elől a Vastagszájú Nő testét. Jessica erejét nem szedte el, csak simán egy nő a nő elleni bunyó volt Nikivel, aki előkapta Jessica képességét(?) (eddig miért nem ment csak személyiség váltással?) amikor az megjelent a tükörben.

A Peter miért nem repült el dolgon én is húztam a számat, de asszem rájöttem. Mert egy hülye kis pöcs, aki folyton bepánikol, meg nem gondolkodik. Ráférne a srácra egy "istenes tököket növesztő" képesség. Vagy Nikinek őt kellett volna a parkoló órával fejbe csapni, hogy észhez térjen.

A VN apjás jelenetet remélem később megmagyarázák, mert nem igen értettem. Olyan Star Wars-os a szeretet a válasz a sötétségre magyarázat volt. Mondjuk az öreg szimpi volt, meg így már érthető miért nem hülyézte le Petert, mikor az az évad elején mesélte, hogy azt álmodta repült.

Hironak minek kellet a szamuráj gyorstalpaló? Ezért, amit itt művelt? Nem bicskával akciózott, hogy böködjön vele. Szamurájkarddal fejeket kell levagdosni, meg embereket ketté. Ez így sovány volt.

"ez kikacsintás volt az írók részéről..."

Azért ez elég gyenge magyarázat. Oké, nem kell minden heronak Mr Fantasztikus szintű zseninek lenni, de azért ne legyen már mindegyik tök hülye. Egyébként én a józan paraszt észre halgatva is megnéztem volna, hogy biztos elpatkolt e. Persze akkor nem lenne a következő évadban.

_sanyi_ 2007.08.02. 15:47:53

látszik amit írtam?

_sanyi_ 2007.08.02. 15:48:24

látszik amit írtam?

Passanger01 2007.08.02. 16:04:39

hát igen...nem oltásképp mer' így új is vagyok + kicsi is az okosság tengerében(lol), de egyet kell értenem azokkal, akik csodálkoznak, h miért is lett ennyire lefikázva a vége...
nem mondom, h nem lett kissé punnyadt a befejezés(inkább a befejező 3-4rész), viszont ugye az egész sorozat arról szól valójában, h 7köznapi b*lfaszok mit kezdenek ilyen szuperhíró képességekkel...
a vége pedig teljesen jól szimbolizálja a készítők véleményét (is): áll mindenki és nézi a szerencsétlen emót, hogy próbálja legyőzni az saját maga agysebész inverzét, de leginkább saját magát...nincsenek kombók, nincs vadító akciójelenet, egyszerűen pofozkodik, mint 1 normális ember...sylar ki is röhögi elég rendesen:D
Igen, szinkro...én már alapból is útálom, ha 1 film szinkronos, ha lehet eredetiben nézem (ennek spec láttam eredetijét + szinkronost is végignéztem)...tehát: a fordítás max azoknak lett xar, akik eredetiben nézték, és persze, h nem lehet úgy fordítani olyan mondatokat, mint a 'Its usually the time when people starts screaming'...etc, mert egyszerűen szarul hangzik próbálj már meg 1 angolnak lefordítani 1 magyar viccet...szted mit szól majd hozzá??gyanítom, h néz majd bambán te + röhöghetsz magadon:D:D... és pesze, h a szinkronhang is más, mint az eredeti, szal soha nem is fogja úgy,olyan hangsúllyal, mondani...
Amúgy a sorozat sztem 5ből 4,5 (a szomszédok sztem valamivel jobb:D:D:D), a hogyvolt + istencsászár, mindíg szakadtam rajta (bestof nekem: SZE-t úgy szívatták, mint redondó a koplett MU védelmet '99ben:D:D:D:D nagyloool:D) Szal várjuk a 2.kötetet (na ez spec télleg gány fordítás...) és a 2.kötet hogyisvoltját:D písz

kova99 2007.08.02. 16:22:38

Hello

Valaki másnak is feltünt, h a sorozatban soha nem tettek említést arról / sőt itt sem!!/h Syler mielött órákat kezdet volna javítani a Nemzetbiztonsági hivatalnál / terrorelhárításnál dolgozott /24-3./

Defter 2007.08.02. 16:39:24

Ezerszer volt már szó erről az "eredetiben nézzétek, mert úgy aztán mennyire klassz", meg "aki szinkronnal nézi a tévében, az lúzer" dologról, totál feleslegesen. Én szeretem, hogy egy héten egy részt látok, így legalább lehet várni. Most majd megnézem az egészet egyben, és meglátjuk, mennyivel lesz jobb eredetiben.
Aki habzsolja, az nem tudja rendesen kiélvezni :)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.08.02. 16:40:08

érdekes olyan ez mint egy videójáték kiváncsi leszek hogy a második pályán milyen fő ellenség lesz

panoz (törölt) 2007.08.02. 16:57:49

Szerintem nézhető rész volt...
Remélem a 2. évadban nem hallgatják el azt a tényt, hogy egy pár száz kilotonnás robbanás történt fél Keleti-part szeme láttára.

2007.08.02. 17:11:50

Elnézést, ha simétlek, de most értem haza, és még nem olvastam át az előttem szólókat. (de, hamarosan pótolom)
Viszont, én nagyot csalódtam az egész Heroesban, bár, hozáteszem, nem is tudom, mit vártam.
Az egész finálé olyan l`art pour l`art volt, semmi megoldás, vagy, ha valami megoldás féle, azt is jól elmaszatolták még, hogy "izguljunk" a második könyvig.
A vastag szájú csaj apukájának a szövegétől majdnem behánytam, már csak az hiányzott volna, hogy biztosítsa Petert arról, hogy, ha beszélni akarna valakivel, ő mindig itt lesz, nyitva az ajtaja, és a végéről az ominózus "and I love You"...És, persze Nathan sem maradhatott az a szívtelen politikus, neki is be kellett mutatni, hogy Charles tévedett, és nem csak Peternek van szíve. Broáf. (und natürlich, meg fog menekülni, mert gondolom, valahol a sztratoszféra felett elengedte Petert, ő elrepült, kistesó meg csak aztán robbant)
Apropó: Peter nem tud egyszerre két képességet használni? Repülni ÉS robbanni vagy reganerálódni ÉS repülni???
Egyébként, hová lett Claude, aki Peter álmában ott volt a robbanásnál és gúnyosan mosolygott ? Láthatatlan volt?
Vicces volt, hogy New York annyira kihalt, hogy mind Peter szépen leheverhetett percekig az aszfalton, mind Claire kiugorhatott az ablakon, még véletlenül sem ténfergett arra egy hajléktalan sem.
Aztán, Sylar ugyan minek tette hidegre Tedet az előző részben a robbantós képességért, ha most azt bírta mondani Peternek, hogy Peter lesz a rosszfiú, Syla meg a hős. Ha nem szerezte volna meg, akkor ugye, rákenni sem lehetett volna még véletlenül sem, ahogy láttuk az alterjövőben, és mondjuk megszerezhette volna később is, miután hatástalanítja Petert.
Osztán, bár ezt csak a képregényből tudható, de onnan kiderül, hogy Candice jelenlegi megjelenése is illúzió, mert csúnya, kövér és pattanásos. Ehhze képest, mikor Niki kiüti, és eltünik a halott Micah illúzió, a megjelenése marad úgy, ahogy van.
Ja, és a nagy nyálcsorgatásban, ugye MINDEN jó hősnek túl kell élnie, nyilván Parkmannak sem fog megkottyanni az a pár golyóbis a pocijában, SZE is csak úgy felállt, Hironak sem tett be, hogy átpenderítették a téren, az viszont nem tűnt fel senkinek, hogy Sylar eltűnt? Bár, ez még közhelyesebb lett volna, mint így volt.
Egytelen pozitívum, hogy végre Nikinek lett valami szerepe mikor kobakon nyomta Sylart azzal a lámpavassal.
Szóval, nekem csalódás, és nem is tudom, hová akarják majd spannolni az egészet az évedokon keresztül, és mkor kapunk majd valamiféle MEGOLDÁST...

2007.08.02. 17:20:55

Na, bvalóban sikerült egy csomó dolgot nekem is felfedezni, mint a spanyolviaszt.
Viszont, sixx-nek elfelejtettem megköszönni a szenzációs hogyvoltokat!
KÖSZÖNÖM!!!

s3v3n 2007.08.02. 17:22:55

rofl, na ne haragudj, de téged eltiltanálak mindenféle sorozat elől. a heroesból hiányolod a megoldást? LOL.

ez a sorozat ennél jobban NEM TUDJA A SZÁDBA RAKNI A TÖRTÉNETET. most őszintén, milyen megoldásra vársz? mindenkit mutatnak hepin, sok konfetti, már csak lagzi lajcsi hiányzik...

a finálénak pont az volt a baja hogy úgy kurvára semmi sem történt benne,(ebben igazat adok) gagyin lezárták az 1. évadot, és KÉSZ. semmi előkészület a következő évadra. ja, bocs, 90 másodpercnyi hülyeség, ennél a cliffhangernél bármelyik simaepizód jobbat hozott.

a legjobbna az zavart ahogy 22 epizódon keresztűl mindenki valami hatalmas nagy küldetésről áradozott, hogy na majd igen, jön a nagy fight meg wáó szuperrobbanás, erre b+...

2007.08.02. 17:46:41

s3v3n
Megoldás, alias, azzal spannoltak egész évadban, hogy jajistenem, lesz ez a naaaagy robbanás, és akkor mi lesz, aztán nem lett semmi, az egész úgy volt érdektelen, ahogy volt. (ha csak ez nem volt naaagy csavar, hogy aztán minden úgy történt, ahogy cca a tizedik rész környékén bemutatták Peter álmában)
És, igen, az új divat az a sorozatokban, hogy hat évadon és hat éven keresztül huzzák a végső megoldást (ha lesz egyáltalán, ami most még a Lostnál sem igazán tudható), de ennek az az ára, hogy az ember időnként besokall, és elege lesz. Én sem láttam pl. a Lost 2. évadának 2. felét, mert a hócipőm tele lett, hogy folyton csak újabb rejtéleyket vezetnek fel, szaporodnak az elvarratlan szálak, a magyarázatnak meg még nyomai sincsenek, de még csak annyi se, hogy találgathass. (na, jó, a 3. évad vége azért megint dobott)
Ja, meg, ugye, a Heroes kezdetén az rémlik, hogy az alkotók szándékai szerint ez nem lesz egy újabb ilyen rétestésztán rejtélyes sorozat, hanem EZT az évad végén komplett becsukják, a szereplők nagy részét lapátra teszik, a kisebb része nyomokban, de közel sem főszereplőként marad, és jön az új kaland, az új szereplőkkel.
Na, ennek is jól betettek, nyilván elbátortalanodtak, hogy akkor Peter, meg Clairemaci nélkül a Heroes fan már le sem fog ülni a 2. évad elé...
A sorozatjunkien lévő videjók szerint szépen ott feszített mindegyik hős a 2. évad felvezetőjében is, hogy még véletlenül se legyen miért izgulni.
Remélem, ezek után nem az lesz a 2. évad nagy kalandja, hogy hogyan vesznek a SZE-nek új keretet, vagy, hogy beér-e Parkman a szülő feleségével a kórházba, ha mondjuk előttük Sylar felfordít egy távolsági buszt, és a főgonosz ködöt bocsájt a városra...

Halvány Görény 2007.08.02. 18:07:06

egyet köll értsek azzal, hogy ilyen befejezés degradálja a teljes, korábban fáradságos munkával és felhajtással kialakított hangulatot, ha azt veszem, hogy a robbanásra lett kihegyezve a főszál, ez a megoldás a tizedik részben is megtörténhetett volna, nem? meg attól ,hogy egyszer robbant a peter, utána már többet tuti hogy nem fog? :) attól nem múlik el a képesség, amilyen labilis ez a szerencsétlen fiatalember, bármikor rátörhet az ideggyengeség és nem lesz mindig a társaságában egy nála okosabb szereplő, aki kitalálja mi legyen.... szóval ha a robbanás a főszál, ez nem volt megoldás, ha meg még annak se volt megoldása, akkor az egész nagyon losztos lehúzós, nézettséghajszoló lufira kezd hajazni, legalábbis ilyen befejezéssel. vannak akik aszongyák, hogy a pénznek nincs szaga, de van, egy remek kis sztorit lehetett volna ebből rittyenteni, ha nem bú ki a szög a zsákból a végére, hogy folytatás, nézettség. mert itt érezhetően (nekem) ez volt az első, nem a sztori. és hogy valami közhelyfélét is mondjak, attól még, hogy valamit szeretek, nem kéne, hogy elfelejtsek gondolkodni.

2007.08.02. 18:35:11

Halvány Görény, ez 10 pontos észrevétel ;-)
Szóval, mitől is fog megoldódni Peter sugárzó problémája, mert, hogy ettől nem, az biztos.
Claude leckéi is kárbavesztek, mert, ugyan láthatatlanná tud már válni, ha akar, de most még akkor sem hagyta abba a sugárzást, amikor Sylart eltakarították, és nem igazán volt már mivel idegelnie magát (az önbeteljesítő jóslaton és a negatív programozáson kívül)

Szinte látom a 2. évad konfliktusát: Petrelli mami közli a fiaival, hogy sárgarépa főzelék lesz ebédre, mire Peter felhúzza magát, és lesz bumm.
Természetesen, ezek alapján Petrelli mami a főgonosz, hiszen ő TUDJA, hogy Petert felidegesíti a sárgarépa főzelék, és direkt csináltat azt, mert a világnak szüksége van a robbanásra.
És kiderül, hogy Molly is az unokája, mert Peter meghúzott valakit még a gimiben, és tőle van.

Ups, még egy dolog eszembe jutott: hogyan és mikor nőtt vissza Peter emo-szembe lógó frufruja, amit Sylar pár (talán négy v. öt résszel ezelőtt, mikor a falra szegezte), levágott? Mert, hogy, mikor Charleshoz álmodja magát, megint ott a frufru.
VAgy, csak nekem nem tűnt fel a köztes részekben, hogy megint ott az az idegesítő tincs?

Pjotr Fjodorovics 2007.08.02. 18:36:19

Los Alamuszi, Halvány Görény: szívemből szóltatok, én is egészen így érzem a dolgokat itt a Hősök és a hasonló sorozatok körül... Most épp ezért várakozással is tekintek a jövő héten kezdődő Elveszett szoba c. sorozatra, mert az a beharangozás szerint csak 6 részes lesz, korrekt lezárással. Meglátjuk!:-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.08.02. 20:34:59

De azért egyeten előnye volt ennek a nagyion lehúzott szezonvégnek: hogy tényleg lezárta a szezont! Ezután elképzelhető, hogy megnézem a következő szezont is, mert van értelme, hiszen feltételezhetően annak is lesz vége.
Ellentétben a többi sorozatnál (lásd loszt), már idegesítő, hogy semmi sem derül ki, ellenben a végén hiperszuper új rejtélyeket vonultatnak fel, de igazából az egész sorozat folyamán nem történik semmi...

_sanyi_ 2007.08.02. 21:16:33

Péter mindig 2 képességet használ,pl.:repülés+a saját másolós képessége
de 3-at egyszerre nem biztos hogy tud
am. szájler azé gyűrte le mindig,mer őneki a saját képessége lesz ha valakit meglékel,ezé neki nem kell a másolásra is koncentrálni,mint pl.:amikó Nathan formájában repült,vagy amikor megfagyasztotta a vizet,és pörgette az anyja körül az üveggömböket.
Ja,és azzé nem vette el a Haiti képességét,mer a másolást blokkolta,de meglepődött,mer nem tudta,hogy tud repülni.
Amikor repült meg nem blokkolta,mer milyen lenne már,hogy lezuhan és az elején meghal a főhős.
sztem legtöbbet a sorozatban Hiro dolgozott szájler ellen.

2007.08.02. 22:05:09

Ööööö, elemezzük már, hogy zárta le a szezont..
Elintézték Sylart az 1. évad főgonoszát?
Nem.
Peter megtanulta rendesen koordinálni a képességeit, azaz, biztosak lehetünk benne, hogy nem robban holnap után megint?
Nem.
Megtudtunk bármit a szervezet mibenlétéről, céljáról, akik gyűjtik a hero-kat?
Nem.
Történt bármi új ebben a részben ahhoz képest, amit már ezer éve megmutattak, hogy Peter robban?
Nem.
Persze, van egy-két igen, de sajnos, azok a rosszabb fajtából:
Pl. meggyógyul minden jó hős?
Igen. (aki nem látta, ajánlom figyelmébe a Kiss, kiss, bang, bang - Val Kilmerrel és Robert Downey Jr-ral.- c. film fináléját, abban ezt halálosan kikarakírozták!
Kaptunk egy csomó klisét, a "szeretet és a szív győzni fog"-tól a horrorok zárójelenetéig, mikor is a főhősök ugyan azt hiszik, elpatkolt a gonosz, de a nézőnek megmutatják, hogy ácsi?
Igen.

Persze, kinek a pap, kinek a paplan.

2007.08.02. 22:13:02

sanyi,
Peter szerintem akkor használja a másolós képességét, amikor megtanul valamit. Az meg csak kezdetben volt, hogy pl. akkor tudott repülni, ha Nathan is a közelben volt, vagy akkor lett láthatatlan, ha Claude volt mellette.
Most is pl. a garázsban simán láthatatlan lett, mikor Nathan csesztette.
Ezekhez mostmár nem kell neki a tanulós (parazita) képessége, hanem a SAJÁTJA.
Szerintem.
Amúgy, meg, hogy szegénykém nem tud egyszerre KÉT képességet használni, megint egy olyan bakugrás, amit, ugye el KELL fogadnunk a készítőktől, (mármint játékszabályt, azaz, hogy Sylar mindent tud hazsnálni egyszerre, Peter meg csak egyet), különben túl egyenlőtlen lenne a harc, és a sorozat már tíz résszel ezelőtt végetért volna.

Tryptich 2007.08.02. 22:33:02

Los Alamuszi:

Nincs igazad. Peter igenis tud több képességet egyszerre használni, gondolj csak arra, amikor Isaac-re dobál tárgyakat láthatatlanul. Szerintem jár egy nagy feketepont az íróknak ezért, tipikusan egy jó ötletből hülyeségeket hoznak ki, ennél az X-men sztorija százszor jobb volt. Remélem a második évedra egy kicsit jobban megfelelnek majd a feladatuknak, meg Sylar-ler is tudnak majd valamit kezdeni, úgy, hogyha már nem Ő lesz a főgonosz, tényleg, azt olvastam, hogy esetleg ez az Urulu vagy Uluru nevű fickó lesz, akiről beszélt a kiscsaj, mert mikor Isaac nézte akkor volt hogy tudta, hogy figyeli. De most akkor át tud ilyenné alakulni, és majd találnak egy színészt, aki eljátsza, vagy mostantól egy számítógépes monszta lesz a főgonosz?

bahahaha 2007.08.02. 23:48:39

En csak azt nem ertem, hogy Nakamura Hirobol miert lett a magyar forditasban is Hiro Nakamura.
Vegre meg egy banda, akik normalis sorrendben irjak a nevuket, erre a fordito ezt is elkurja.
Bah.

Penge™ (törölt) 2007.08.03. 08:30:44

"Ha meg azzal tényleg megállítható lett volna, akkor mi szükség volt rá, hogy Nathan is úgymond "feláldozza" magát?"

Mert balfarok és nem tudja uralni a képességeit, szóval ha lelövik és regenerálódik, utána bármikor időzített bomba lett volna, mindig ott kellett volna őrködni mellette egy pisztollyal.

"tényleg, miért kellett nathannek is peterrel repülni, mikor ő (elvileg) egyedül is tud, e?"

Vagy nem tudja használni a fenti ok miatt egyszerre több képességét, vagy azért mert nem egy iq harcos. Amikor Sylar felemelte az üvegszilánkokat, akkor sem hasalt le.

" az összes viziója emonak a régebbi részekben az utolsó előtti rész helyszínére tette a robbanást fényes nappal sok ember között az összes híróval,"

Igen, mielőtt a láthatatlan ember megtanította volna használni és uralni az erejét, de ezáltal megváltozott a jövő.

"igazából senki se tudja pontosan hogy mit is tud, kiket is ölt már meg..csak sejtéseink lehetnek..:)"

Így van, fagyasztani is tud és nem láttunk fagyasztó embert eddig.

2007.08.03. 09:17:19

Tryptich, végülis, mindegy, hogy tud vagy tudna-e több képességet használni vagy nem, lényeg, amit írsz, hogy emokám nem repült el valami lakatlan korallátonyra robbanni, holott elvileg megtehette volna. De inkább jól ellaposították az egészét mint főfőfőfőkonfliktust.
Sőt, nem, csak repülhetett volna, hanem Hirotól is átvehetette volna az "összeszorítom a szemem és ott leszek, ahol akarok" képességet, és rárobbanhatott volna Osamára az afgán hegyek közt, így pláne több legyet ütve egy csapással, és jól megadva az amcsiknak az überamerikai hősérzést...

Arra azért kíváncsi leszek a második évadban, hogy lesz-e majd lyan bukfenc, hogy az eddig ismert szereplőkről kiderül (p. Petrelli mami), hogy szuperhős, és Peter mégis csak AKKOR fogja átvenni a képességét.
Ahogy az is furcsa, hogy Hiro apja honnan tudta, hogy a fia szuperhős, mikor maga Hiro is csak a sorozat elején ;-))) jött rá.

Defter 2007.08.03. 09:34:25

"nem egy iq harcos. Amikor Sylar felemelte az üvegszilánkokat, akkor sem hasalt le." - :)) LOL Sőt, még hátat is fordított neki, h tutira jó helyen találja el.
Abban van igazság, h már tudja uralni az erejét és ezért megváltozott a jövő. Amikor először akart robbanni, az fényes nappal volt, lehet, h eredetileg akkor robbant volna fel, de most fel volt készülve, meg ott volt Claire, hogy a szomorú maciszemeivel megnyugtassa. Bár ha jól emlékszem, a látomásban még a pomponlány-ruhájában volt.
Néha írtok olyanokat, h elgondolkodom, milyen filmet láttam én, mert semmilyen emlékképem nincs az említett dolgokról. Most pl. ez az Uluru/Urulu kicsoda? És Isaac mikor nézte?

Defter 2007.08.03. 09:38:05

Los Alamuszi: Hiropapa már akkor látta, amikor Hiro még a Nintendoval játszott a tetőn :)
De azért elég gyanús, hogy minden szülő tudja a gyerekéről, hogy képességei vannak. Meg mintha Nikit és Díelt is direkt összehozták volna, hogy Májka megszülessen... Most már csak azt nem értem, hogy a Vastagszájú Nőnek miért nem volt semmilyen képessége.

KwisH 2007.08.03. 09:56:11

én azon kezdtem el filózni, hogy nem úgy van-e, hogy a hiróknak hirók a gyerekei is, de ebből azt is megálmodtam (és ez már hibás), hogy aki hiró, annak a szülei is hirók

de ott a k.vapecér Mohinder, akinek a tesókája hiró volt, az apuci viszont nem... meg ő sem az (muhaha, még a végén róla is kiderül majd valami, csak elfojtja az IQja)

Xenu70 2007.08.03. 10:15:25

Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi volt a lényegi különbség az alternatív robbanós jövő és a happy endes jövő/jelen között?

Az ugy egyértelmű, hogy Hiro tévhitben volt az egész évadban, miszerint Claire a kulcs. "Ments meg a pompom lányt, mert Syler visszagyógyult miután leszurtam, és ezért robbant fel" Ugye a felrobbant NY-ban is élt Claire csak a halál faszán pincérlányként...

Tehát nem ez. Sőt, ha Hiro nem küldi el Petert Claire-hez ő nem is ismeri meg, nem is lesz visszagyógyuló képessége neki sem. Mégis, a felrobbanós jövőben Syler és Peter is él. Akkor ki robbant fel? De különben is, ha Peter más helyen találkozott is Claire-rel, hogyan élte túl az összes hős az atomrobbanást?

De ez mindegy is, mi változott meg? Most miért repült el Nathan Peterrel, és az alternativ jövőben miért nem?

Adok 1 millió dollárt annak, aki megválaszolja a kérdést.

Defter 2007.08.03. 10:31:01

Az alternatív jövőben vsz nem halt meg Linderman, így Nathan kénytelen volt a rossz oldalon maradni. Linderman ugyanis megígérte neki, h elnököt csinál belőle, de most már nem biztos, h az lesz, mivel nincs, aki pénzzel támogassa. Meg, gondolom, összeköttetésekkel.
Szóval szerintem RE most újragondolta a teendőit, és a jók mellé állt. Lehet, h csak átmenetileg, de mégis. Most nem volt akkora veszteni valója - vagy éppen most másik utat keres az érvényesüléshez. Lehet, h a robbanás megakadályozása neki több hasznot hoz, mint ha hagyja, h megtörténjen.
A "ha minkettő él, akkor ki robbant fel" kérdésedet már elemzgettük, vagyis aki robban, az mindig túléli, akár Emó, akár Sylar (akár Ted).

kalapocska 2007.08.03. 10:42:11

Clairemackot azert kellett megmenteni hogy az banatosan bele tudjon nezni Nathan szemebe es az ettol jo utra terjen.
Vagyis megmenekult a vilag mert megmenekult Claire.... haaat nagyon nagy szappan csak tudjunk belole kimaszni.

Kövééé 2007.08.03. 12:06:46

mmm... most nincs turelmem visszanezni az osszes ezzel temaval kapcsolatos kommentet, de feltevodott mar az a kerdes, hogy mi a feneert van, hogy egy repulo apanak meg tuzes anyucinak miert regeneralo kepessegu lanya van, meg falakon atmaszo apunak es hulk maminak miert gepekkel tarsalgo kolyke?! nagydolog lett volna ta'n picit logikusabb kepessegeket adni a gyerkocoknek.
nya.

Xenu70 2007.08.03. 13:06:14

Defter!

És Linderman miért él az alternatív jövőben? Hiro és vele együtt a változtassunk a multon törekvés nem nagyon találkozott Lindermannal. Sem a Claie féle szállal. Az csak Niki és DL ügye, amit elvben ugyanúgy végigvisznek. Vagyis megölik.

Defter 2007.08.03. 13:18:48

Hát pont ezt mondom, h az alternatív jövőben Linderman él, a RE az elnök (vagyis helyette Sylar), vagyis nem kellett neki más vonal után néznie, mert Linderman beültette a székbe. Maradt az eredeti terv: robbanás - kell az embereknek egy erős ember (RE) - elnök is lett.
Most viszont már korábban megváltozott a dolgok iránya, ezért mindenki mindenkivel össze-vissza szövetkezett meg találkozott, és Linderman vesztett. RE kénytelen volt belátni, hogy a másik oldal fölénybe került, vagyis jobb, ha oda húz, lehetőleg úgy, hogy minél többen lássák.
Kövééé, a képességek nem feltétlenül a szülők képességeinek kombinációiként alakulnak ki. Valahogy úgy működhet ez is, mint a való életben a normál képességekkel.

_sanyi_ 2007.08.03. 14:23:29

Most miért örülnénk annak,hogy nem robban szét NY,amikor tudjuk,hogy a többi idősíkban szétrobban?

Annika 2007.08.03. 22:03:42

Szerintem így történhetet: Az alternatív jövőben (vagyis ez volt az eredeti) Sylar megöli Candicet, Tedet és Nathant. Megeszi az agyukat... Syler robban fel, utánna ő lesz az elnök Nathan képében. Közben a háttérben szervezkednek a lázadó hősök, hogy meg kellene ölni... Egy részük tudja is, hogy Nathan=Sylar. Cairemackót az apja megpróbálja elbújtatni Sylar elől. Végül Sylar mégis megtalálja Clairt és akkor mondja neki, hogy már régóta várt erre a pillanatra. Kb. eddig láttuk.
Innentől az én magyarázatom: Sikerül meglékelnie Clairt, átveszi a képességét. Hiro a bujdokló hős ezután akarja megölni Sylart, és ekkor döbben rá, hogy nem lehet, mert S. olyan mint a gyík farka...
Rájön, hogy csak akkor lehet megölni, ha valaki megmenti a pom-pom lányt. Ekkor megy vissza a múltba, ami a film szerint a jelen, de valójában innentől kezdődik az alternatív jővő. Itt avatkozik bele Hiro a történetbe...
Peter arcán a vágást nagy valószínűséggel nem a "szilánkocska" okozta, hanem valami harc során szerezte, amit az alternatív jövőben (ami az eredeti jövő) szerez, amikor még nem tud regenerálódni. Csak ezt még nem mutatták...

Hmmm....???

Annika 2007.08.03. 22:07:36

Ja, majd elfelejtettem. Petrelli anyuka lesz szerintem a főgonosz. Olyan szemei vannak, hogy símán el tudom képzelni, hogy forog benne egy tűzgolyó, amint kutatja a hősöket.
Mint Szauronnak... Sylar meg lehetne a balek Szarumán. :-)

xlaci 2007.08.04. 14:51:35

Petrelli anyuka nem lehet a következő "könyv" főgonosza, mivel az illető férfi. (angolból kiderül, magyar verzióból nem tudom)
Az alternatív jövőben sem Syler robbant, mivel abban a részben Peter bevallotta hogy ő robbant és erre utalt a szép nagy seb is az arcán.

xlaci 2007.08.04. 15:09:32

Ahogy szerintem történt

1. idősík
Peter felrobban,
Hiro azt hiszi Syler robbant fel (Syler Nathan képében ezt terjeszti el), ezért visszamegy a robbanás előttre és megpróbálja megölni, de nem tudja mivel az már megöllte Clairmacit és sérthetetlen.
Ekkor visszamegy még korábbra hogy szóljon Peter-nek mentse meg a pompomlányt.

2. idősík
Az alternatív jövőben is volt robbanás ezért Hiro azt hiszi nem sikerült megmenteni a pompomlányt.
Idővonalakat szerkeszt, keresi hogyan akadályozhatja meg mégis a robbanást.
Ekkor megjelenik a múltbeli énje és kiderül a pompomlány megmenekült.
Ekkor kérdőre vonja magát hogy miért nem ölte meg Sylert ?

3. idősík

Hiro megöli Sylert.
Ekkor kiderül hogy nem ő okozza a robbanást.
Peter-t kellett volna megölni. :D

xlaci 2007.08.04. 18:15:15

1. idősík másik változata
Hiro még a robbanás előtt megpróbálja megölni Sylert (eltérően a sorozatbeli eseményektől), de nem tudja mivel az már elvette Clairmaci öngyógyító képességét.
A robbanás után visszamegy az időben és szól Peternek hogy mentse meg a pompomlányt hogy ő még a robbanás előtt megölhesse Sylert.

Tryptich 2007.08.05. 15:57:46

Defter: Uluru egy sziklaszörny, amit Isaac lefestett, kép itt:
heroeswiki.com/Image:Uluru_tour.jpg
Leírást itt találsz róla:
heroeswiki.com/Uluru
Elvileg (sajna én sem láttam) és az egyik 9th Wonders címlapján is Ő volt, egyébként azért írtam Őt, mert vannak teóriák a Heroeswiki-n aróól, hogy kit is láthat Molly aki látja Őt, és arról olvastam, hogy amikor Isaac látta őt egy látomásában, akkor észrevette, hogy nézi valaki, ha jól értem:
While using his power, Isaac sees Uluru - and Uluru sees and speaks to Isaac.
Szóval az eddgi heroes részek alapján Ő tűnt a legvalószínűbbnek, mint az S2 főellensége, de Kring már cáfolta ezt, szóval valószínűleg valaki új lesz, mondjuk akkor nem értem hogy a Five Years Gone-ban miért nem tudtak semmit erről a hősről, ha tényleg olyan erős, jelentkeznie kellett volna, na de ez már az írók dolga.

Penge™ (törölt) 2007.08.05. 22:08:51

"de ott a k.vapecér Mohinder, akinek a tesókája hiró volt, az apuci viszont nem..."

Biztos hogy hero volt? Nem csak ugyanaz a sejtdegenerálódásos vagy milyen betegsége volt, mint Mollynak?

Tryptich: Itt egy cikk róla: www.sg.hu/cikkek/53117/megvan_a_hosok_uj_fogonosza

Anton 2007.08.06. 13:46:17

Ha Pítör kicsit tökösebb lenne, már rég leklónozta volna Sy összes képességét. Úgy már lehetne rittyenteni egy jó kis csatát.

Tryptich 2007.08.06. 14:41:25

Köszi Penge!

Basszus. Ez a gyerek úgy néz ki, mint aki kettőig se tud számolni... Nem indíthatnánk petíciót, hogy inkább Magneto legyen a Rosszember? Még Candice-t is megkaphatná maga mellé, ha nagyon hiányozna neki Mystique.

xlaci 2007.08.06. 16:40:34

Tryptich:

Nem olvastad el figyelmesen a cikket. A végső infók szerint nem ő lesz a rosszfiú, hanem ő lesz Kensei az 1000 éves jófiú.

Candice pedig szerintem meg lesz lékelve Syler által a 2. könyvben. :)

Levi 2007.08.10. 12:30:15

Nekem a sorozat kicsit későn volt, de az itt leírtak hatására elkezdtem nézni én is... :) Tényleg ütősebbet vártam a végére, nem a klasszikus Clairemackós 1könnycsepp-a-szem-sarkában-nézést, (amitől minden fickóban beindul a pedofil, de-megvigasztalnám-ösztön) miközben Szájler húzza a belét a csatornába... De az ősi Japán Rulez!

veronel 2007.08.13. 19:45:47

Szerintem, Peter nem csak Ted képessége miatt robban. A probléma a túltöltődés vagy hasonló lehet, ehhez jön, hogy tud sugározni is. Vagyis a lelövős dolog azért nem lett volna jó, mert egyrészt lehet, hogy belehal, másrészt újra eluralkodhat rajta a robbanhatnék. Ezzel a robbanással viszont most levezeti a feszültséget, a túl nagy töltést, és egy időre megnyugszik. Persze a sárgaborsó főzeléktől lehet, hogy újra robban...:)Azért kellett Nathannel repülnie, mert a robbanás is azért van, mert nem tudja uralni a képességeit, akkor miért tudna repülni? A hirók meg azért bénáznak, ahogy már többen is leírták, mert kevés kivételtől eltekintve még mindig nem dolgozták fel, hogy vannak képességeik, a jól bejáratott rutin mentén döntenek. Akinek passzív, magától működő képessége van, az nyilván könnyebben él is vele.
Sylar pedig kifejezetten élvezi a dolgot, plusz ő egyesével, tudatosan vette el a képességeket, és mivel alapképessége, hogy érti a dolgok működését, nyilván használni is könnyebben megtanulta őket. Lsd. a szuper fülű néni esetét, aki mindig rapet hallgatott, Sylar meg csak első nap szedett össze egy csúnya fejfájást, azóta jól van.
Ja, és hála az égnek Peternek a következő évadban normális frizurája lesz.:D
Nem mondom, hogy az évadzáró kiváló volt, de azért nekem tetszett. Várom a második kötetet.
Akit meg zavar, hogy minden szereplő ott mosolyog a köv. évad beharangozásán, minek néz ilyen videókat? És különben is, az hogy valaki forgat, nem azt jelenti, hogy életben maradt, hiszen pl. Ted is ott volt a forgatáson, pedig elég nyilvánvaló, hogy meghalt vala. Flashback?
Ja, még valami sixx, Parkam tuti nem egy golyót kapott. Zachary Quinto pl. azt mondta az volt a kedvenc része mikor 4 golyót repített Parkman mellkasába.
Aúgy a legnevetségesebb ebben a részben is Mohinder volt, arról ahogy a sebesültek között rohangált valamiért a Csillagközi invázió jutott eszembe: "FELCSER!" :D
Live long and prosper!

Bar Kochba 2007.10.02. 15:00:48

No, már csak az tenne be, ha a következő évadban Sylar átáll jó jedinek, és a jóhírókkal együtt küzdene a "Wisszanéző Tutinagy Főgonosz" (WTF) ellen.

Barnebyte 2007.10.02. 22:12:26

ki nézi a 2. évadot? Lehet spoilerezni? :)
És hülyeség, hogy "Én szeretem, hogy egy héten egy részt látok, így legalább lehet várni. Most majd megnézem az egészet egyben, és meglátjuk, mennyivel lesz jobb eredetiben.
Aki habzsolja, az nem tudja rendesen kiélvezni" -Defter- , mert bezony, hogy várni kell a következő részre.
És hogy miért nézem eredeti nyelven? MERT MAGYARUL MÉG NEM ADJÁK BASZKI! :)
Na, szóval a spoiler: Dzsessika megmondja Armandónak, hogy terhes, de a gyereke vakon fog születni. Armandó nem tudja, hogy kit válasszon, mivel időközben rájött, hogy a mutáns tehenek iránti vonzalma erősebb. Mire Ármándó rájön, hogy a mutáns tehenekkel való párzás eléggé kiábrándító, és mégis a korábban említett lotyót válassza, Dzsesszika kiábrándul belőle, és elküldi Ármándót Lotaringiába.
Ármándó sír.
Dzsesszika is.

Stáblista.

A következő rész tartalmából:
A mutáns tehén ráébred a helyzeti előnyére.
Dzsesszika átoperáltatja a szemét a születendő gyermekébe.
Ármándó sír.
süti beállítások módosítása