Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x20 - Öt év múlva

2007. július 12. 09:39 - sixx

Na most fogok nagyon sok ellenséget szerezni magamnak, mert szerintem ez volt az a rész, aminek semmi, de semmi értelme nem volt a sorozatban, abszolút filler, parasztvakítés, kinek hogy. Egy olyan jövőbe megyünk előre, amiről tudjuk, hogy nem fog megtörténni, hiszen a végén Hiro csak visszamegy oda, ahová neki kell, és úgy cselekszik, hogy nehogy bekövetkezzen az, amit látott - de ezt eddig is tudtuk, nem? Jó, elismerem, mókás ötlet barna hajú Clairemackót látni meg sebhelyes arcú Emót, a Szemüveges Embert mint ellenállót és Hiro Nakamurát mint terroristát figyelgetni, de ez nem elég ahhoz, hogy örömünkben hullámozzunk, mert hogy állunk a minekkel?

Éppen emiatt most nem lesz részletes hogyvolt, mert számomra ez az epizód mint olyan, mintha nem is létezett volna. Hiro elmegy JövőHiróhoz, aztán Nikihez, közben kergeti őket a rosszemberré vált Parkman közrendőr. Mohinder az elnök különbejáratú tudósaként hírókat írtó szeren dolgozik, Sylar pedig Nathan Petrelli öltönyben parádézik a Fehér Házban. A bomba felrobbant, Sylart vádolják vele, de ő tudja, hogy Emó volt a tettes, és az epizód végén egy nagy szuperhíró csörte következik, aminek a végét nem tudjuk meg sose, mert Hiro nagy nehezen visszaugrik a múltba, az előző rész végére, és minden megy tovább, az imént látott 42 perc eseményei SOHA nem történnek majd meg. Akkor meg?

246 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeelooBaba 2007.07.12. 13:37:56

Defter: Így van, sixxnek joga, hogy ne írjon hogyvoltot, ha úgy érzi, hogy nincs miről :)

A fórum most már így is kész hogyvolt => alternatív hogyvolt. :)))))))))

huligánpalánta 2007.07.12. 13:37:57

Sztem is a felrobbanástól lesz majd sebhelye Emo-Neo-nak valahogy. Gondolom a fejéből robban szét a sok képesség, aztán majd valahogy összeforr és lesz egy vágás vagy mifene. :)
Sylar-mesterrel kapcsolatban sztem lehet hogy azért nem hal meg, miután leszúrja Hiró, mert Linderman biztosan rátalál majd és feléleszti a csodaképességével. Utána biztosan üzletet kötnek majd, hogy Linderman a kezére játssza Sylarnek az összes hirót (így lesz belőle Nathan)! :) Én biztos így írnám meg! :)

Charlie Drop 2007.07.12. 13:41:21

Skacok, viszont egyetlenegy dolog eszembe jutott még.
Kulcsszó: Candice

Mi van ha EmoNeo is találkozott vele és amikor felrobban éppen Sylar alakban volt (így könyebb elhitetni mindenkivel, h ő robbant fel), így Híró is azt hihette, hogy Sylart próbálja megölni, de mivel EmoNeo már akkor sérthetetlen volt... így kerülhetett be KlerMaci is :) Mert hogy Sylar nem ölte meg anno.
EmoNeo vágása? Hm, mi van, ha a robbanás okozta és ezt nem tudta reparálni (jó tudom KlerMaci kimászott szépen multkor egy ilyenből), de mondkjuk mi van, ha a robbanás pillanatában vágott bele Híro (ennek meg ellentmond a képregény)....

LeelooBaba 2007.07.12. 13:41:42

huligánpalánta: ez nagyon jó gondolatmenet, viszont nem úgy volt a részben, hogy Hiro azonnal rájött, hogy nem nyírta ki Szájlert?
Mert ha Linderman később talál Szájlerre és virágoztatja fel, na akkor az összes hívóember azt hinné, hogy Szájler halott. De ők tudták hogy nem az, nem?
Amellett mindenesetre továbbra is kitartok, hogy Lindermannak köze lehet ahhoz, hogy Szájlert nem tudták hűvösre tenni. És ennek a sok logikai okfejtés mellett is több értelme van, mint Klermackó közreműködésének...

Charlie Drop 2007.07.12. 13:42:45

" huligánpalánta 2007.07.12. 13:37:57 "

ez sem rossz elgondolás... :)

veronel 2007.07.12. 13:43:46

Sylar megeszi az agyakat, ezt a készítők mondták el valami Fórumon, múltkor olvastam egy ide linkelt FAQ gyűjteményben...nem emlékszem, hol. Azért nem mutatják meg, mert gusztustalan, viszont nem volt jobb ötletük. Órásmesterünk, amúgy eddig is tudott regenerálódni, mivel mikor megszökött a Papírgyárból SZE beleeresztett egy sorozatot. Azt is túlélte.

Charlie Drop 2007.07.12. 13:45:18

veronel: az a sorozat el sem találta, nem? megállította a golyóka Jedierejével.

LeelooBaba 2007.07.12. 13:45:40

Charlie Drop: Na igen, ez így igen kemény... De szerintem miért akart volna Emó (aki nem is az, mert Neo :))) ), szóval miért akart volna Emó Szájler képében tetszelegni?
Emó vágása nem lehet a kardtól, ezt már korábban megállapítottuk, hiszen 1. a képregényben hasbaszúrja, 2. olvasd el ezt: LeelooBaba 2007.07.12. 11:05:17

OnixTitan 2007.07.12. 13:47:03

Suresh doki soha a büdös életben nem fog rendes gyógyírt találni a híróizmusra (ha reálisan gondolkodunk). minden élőlény legtöbb sejtjének van sejtmagja, és abban leledzik a dns szál (amiket ha kinyújtanánk 2-2 m hosszúak lennének, csak érdekesség). namámost egy lénynek minden DNSe ugyan olyan. Kivéve ha csernobili, de az más dolog. szóval HA suresh tudná a bajos géneket, tudná, hogy hogyan lehet kijavítani stb őket, akkor is az ember összes DNS ét át kéne alakítania a teljes skierhez. ez a fogantatás pillanatában a legkönnyeb, ugyanis akkor csak 2 sejt van a pete meg a hímivar. Szóval Suresh NEM fog megoldást találni, hacsak nem vmi olyan agyament ötlet mint maga a híróizmus, esetleg a különlegess képességért felelős agyrész deaktívvá tétele. Kivágása na.

LeelooBaba 2007.07.12. 13:47:45

Akkor mégiscsak megeszi! :))
Aztakurva!

Charlie Drop 2007.07.12. 13:49:23

" LeelooBaba 2007.07.12. 13:45:40 "

Írtam, hogy a képregény ellentmond neki :)

"miért akart volna Emó Szájler képében tetszelegni?" -> nem úgy volt, hogy a sok képességet nem tudta kontrollálni? esetleg véletlenül jelen meg Sylar képében. Plusz lehet direkt is, ugyebár elterelő hadművelet.

Mindenesetre ezt látom leglogikusabbnak, mert akkor így meg van magyarázva KlerMaci szerepe és Sylar gyógyulási képessége...

huligánpalánta 2007.07.12. 13:50:02

Sztem minden híró azt hitte hogy Sylar halott, mivel úgy tudták, hogy ő robbant fel. Igaz, hogy ezt a Nathan öltönyben parádézó Sylar genyó mesélte be nekik. Emo-Neo is erről beszélt az alt.jövőben nem? Híró meg sztem totál elhitte hogy leszúrta és meghalt, mivel csodakardja van nekije vagy mi a szösz! :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:50:52

Érdekes eredménye lett egy origo-s szavazásnak. Vagy a többség nem osztja az itt terjengő Niki/Jessica utálatot, vagy susmus van a dologban, de a kedvenc sorozatkarekterek versenyében negyedik! lett Niki Sanders (a Hősökből futottak még Hiro és Klermackó, előbbi irtózatosan leszerepelve - komolyan nem értem).

www.origo.hu/teve/20070710-megvan-a-magyarok-kedvenc-sorozathose.html

Az első persze ház doktor lett, ki más... :-)

LeelooBaba 2007.07.12. 13:53:20

Charlie Drop: ja bocs, átsiklottam felette... hát eddig a Te elméleted a leglogikusabb az tény. Csak mivel Emó eddig egy tejfelesszájú híró volt (és csak 5 év múlva lesz Mártixos faszagyerek), na emiatt az elterelő hadművelet... hát nem illik bele a képbe.
Meg ha Híró már ott volt, akkor látnia kellett, hogy Emó változott át, nem? Vagy nem, ha nem látta. :)))))))))

Egyébként nem is feltétlenül a robbanásnál szúrta le Szájlert, nem???
Mert akkor Emónak még annyira sem lett volna oka/lehetősége Szájlernek lenni...

Mindenesetre le a kalappal, ez a legjobb indoklás eddig!

LeelooBaba 2007.07.12. 13:56:52

Ja még valami, Candide nem csak azt tudja lemásolni, akivel már találkozott? Mert ha le tudná másolni Szájlert (amit átvett tőle Emó), akkor már találkozott volna Szájlerrel, aki ki is nyírta írtó gyorsan, hiszen Nathan ruhában mászkált 5 évig (v. akármeddig Nathan kinyírása óta).
Tehát akkor ezek alapján nem lehet, hogy Szájler képében Emót döfték le...

villa 2007.07.12. 14:00:13

na most. ha hiró lekardozta sylert, akkor simán lehet, hogy lindermann gyógyította meg, nem? és akkor nem kérdés végre ez a hüje klermackós kérdés, hm?

LeelooBaba 2007.07.12. 14:01:44

Ja páran ezen a véleményen vagyunk, hogy Linderman mentette meg a főgecit, ergó Linderman is főgeci. :)

Charlie Drop 2007.07.12. 14:02:02

" LeelooBaba 2007.07.12. 13:53:20 "

Zsír :) Így már az én elméletem is "vérzik". Azt tényleg nem tudom mikor akarta Híró leszurni Sylart...

+
"Ja még valami, Candide nem csak azt tudja lemásolni, akivel már találkozott? Mert ha le tudná másolni Szájlert (amit átvett tőle Emó), akkor már találkozott volna Szájlerrel, aki ki is nyírta írtó gyorsan, hiszen Nathan ruhában mászkált 5 évig (v. akármeddig Nathan kinyírása óta)." -> Viszont EmoNeo 2x is találkozott Sylerrel így elvileg emlékezhetett rá. Plusz nem emlékszem mikor találkozott volna a NégerNénivel, pedig amikor a rendőrök már keresték úgy jött be az ajtón....

Charlie Drop 2007.07.12. 14:03:43

" villa 2007.07.12. 14:00:13 "

Ez is egy lehetőség, ellenben Hírón kívül mindenki (itt tenkintsünk el esetleg a rendőrbácsitól :D) úgy tudta, hogy Sylar meghalt, de Híró tudta, hogy van regenerálódási képessége...

LeelooBaba 2007.07.12. 14:07:23

Charlie Drop: ok, Kendisz lemásolta a vastagszájú nőt is, ott a pont. :)
De még mindig nincs biztosítva, hogy Emó találkozott Kendisszel azelőtt, hogy Szájler felboncolta volna K-t...
Nekem most már kevesebb "ha" van abban a sztoriban, hogy Linderman miatt nem halt meg Szájler (vagy úgy hogy már benne volt Linderman képessége, vagy úgy, hogy Linderman még élt és úgy mentette meg...).

villa 2007.07.12. 14:07:55

candice-nek találkozni kell azzal, akit lemásol? pl négernőnél elég ránézni tetemre, nem? vagy nem tudom.

de honnan tudta hiro, hogy van neki olyan? kicsit néha úgy érzem magam, mintha nem láttam volna a filmet, egészen új doglokat olvasok itt:) vagy ez a képregényben van?

és mi van, ha megölte lindermannt syler, és megtanulta a gyógyítást, és magán (!) alkalmazza. mert miért ne lehetne magán is? azt a fehérmágus lindermann nem mondta anno, hogy csak más élőlényeket tud gyógyítani.

LeelooBaba 2007.07.12. 14:10:41

villa: azért nagyjából olvasgasd a fórumot, mert kis fáziskéséssel kérdezel, és már bent vannak a fórumban az válaszok, okfejtések.
:)))))))))

Charlie Drop 2007.07.12. 14:14:26

Linderman képessége: nah ez egy érdekes pont, az valószínűbb, hogy Linderman megmenti, mint hogy megölje és magát gyógyítsa. Miért? Nos mert akkor nem kellene KlerMaci neki sosemsemnem. Hisz a két képesség szinte ugyanaz...

Jah, meg akkor szerintem Híronak Lindermant is meg kellene ölnie... nyet?:)

LeelooBaba 2007.07.12. 14:17:29

Ez igaz, akkor tehát marad az az egyetlen magyarázat, hogy Linderman még élt, amikor Szájlert megmentette.. OK.
És Szájlernek azért kell Klermackó mert nem tudta megszerezni Linderman képességét, meg hát macié jobb is... az már más kérdés, hogy Linderman hogy úszta meg a randit Szájlerrel, és hogy hol a rákban volt a mai rész alatt (éppen nyaralt?) :)))
Szerintem Híró nyírjon ki mindenkit, biztos ami tuti :))))))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 14:17:48

"Hírón kívül mindenki (itt tenkintsünk el esetleg a rendőrbácsitól :D) úgy tudta, hogy Sylar meghalt, de Híró tudta, hogy van regenerálódási képessége..."

Már bocs, de ezt honnan veszed?

1. Pont az volt a pláne, hogy jövőHiró NEM tudta, hogy Szájler él, és egyenlő az elnökkel. Pont azért kérdezett rá múltHirónál, hogy megölte -e, mert az az ő feladata lett volna metrós találkozás, tehát a két jövő szétválása és ClairBear megmentése UTÁN.
2. Így persze arról se tudott, hogy Szájlernek van regenerálódási képessége, mert hogy nem is volt neki, ezért kellett most meglékelnie Clair-t. Nem is volt rá szüksége, hisz nem ő robbant (ez csak a hivatalos propaganda volt, gondolom pont az ő sugalmazására, hogy eltüntesse a nyomait), hanem Peter.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 14:19:51

"az már más kérdés, hogy Linderman hogy úszta meg a randit Szájlerrel, és hogy hol a rákban volt a mai rész alatt (éppen nyaralt?) :)))"

A szenátusban csücsült Washington-ban, és épp az általa benyújtott (és így róla elnevezett) törvény végrehajtását felügyelte.

Charlie Drop 2007.07.12. 14:22:12

Fedor 2007.07.12. 14:17:48

Pont az volt a pláne, hogy jövőHiró NEM tudta, hogy Szájler él, -> már hogyne tudta volna, mondta, hogy megpróbálta megölni, de regenerálódott

LeelooBaba 2007.07.12. 14:22:18

Fedor: Szerintem ez ügy volt, hogy JövőHíró a jövőben ki akarta nyírni Szájlert, de mivel Szájler még a sulibálon kinyírta Klermackót, hát nem ment neki.
Ezért JövőHíró visszament metrózni, és észt osztani Emónak, mert ha Klermackó megmenekül Szájlert fel lehet darabolni akár JövőHírónak, akár HótbénaHírónak (a képregény alapján), vagy bárki másnak, ez már mindegy.
Ennyi. :)

Charlie Drop 2007.07.12. 14:22:57

"A szenátusban csücsült Washington-ban, és épp az általa benyújtott (és így róla elnevezett) törvény végrehajtását felügyelte."

Naja, pont mikor az álelnök mindenhol ott volt...

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 14:27:00

felőlem 1 hétig is vitatkozhattok ezen a részen, de ne felejtsétek el, hogy az egyetlen lényeges dolog az volt benne, hogy Hiro elhatározta kinyírja Szájlert.
Visszatért a normál időbe és a következő részben ott folytatják ahol abbahagyták ezt megelőzően.
Ez egy kikacsintás és időhúzás volt az alkotók részéről.
Kénytelenek voltak vmit kezdeni a metrós jelenettel. (Hiro-Peter-sebhely)
Egy részben csak ennyire tellett tőlük, nem lehettek túl szájbarágósak.

LeelooBaba 2007.07.12. 14:27:33

Linderman törvényt 1 évvel a választás után vezették be, tehát a robbanáskor még élt, és utána is egy évig ugyebár. Azóta eltelt 4 év... nem hiszem, hogy még mindig a szenátusban csücsült, főleg, hogy Nathan már Szájler volt, tehát Nathan képében simán Linderman közelébe férkőzhetett, és mivel Szájler mindenki képességét akarja azonnal, de izibe, ezért volt négy éve kinyírni Lindermant.
Linderman halott, ez van. :)

Kyntea 2007.07.12. 14:29:10

Javaslom rakjunk mi is össze egy teremnyi időfonalat... hátha rájövünk a titokra! :D

LeelooBaba 2007.07.12. 14:31:17

Kikacsintásnál, és időhúzásnál sokkal több volt ez a rész, hiszen tudatosították a nézőkben, hogy nem csak a hírók akarják fontosnak mutatni magukat és hablatyolnak jobbra-balra küldetésekről, mert lám ez a jövő és nekik tényleg küldetésük van, a Világ megmentése (milyen szép), és mi nézők innentől kezdve sokkal jobban bele fogjuk élni magunkat és szurkolni fogunk, mert mi sem akarjuk ezt a jövőt... :)

LeelooBaba 2007.07.12. 14:33:56

Megdőlt már a komment rekord? :)

Defter 2007.07.12. 14:36:59

Egy ideig nem volt net :( így most kicsit visszautalok. Bocs.
Szóval, ha Sylar megeszi az emberek agyát, akkor legalább utalhattak volna rá, amikor Isac "elfogyasztása" után gőzerővel festett. A keze, ruhája, talán még az arca is véres volt, de a szája nem. Szerintem ez teljesen érthető és nézhető utalás lett volna.
Nem hiszem, h Emó Sylar képében robbant fel, mert a festményen is ő volt, és a saját rémálmaiban is önmagát látta. Vagyis elég egyértelmű volt, hogy nem Sylar robbant, sem képletesen, sem szó szerint.

Defter 2007.07.12. 14:40:23

A sebhely témát meg hagyjuk már, hisz leírták már páran, h az eredeti idősíkban Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége. Amit amúgy emlékeim szerint nem is cáfolt egy jelenet sem, vagyis tegnap csak akkor került a testi épségét veszélyeztető helyzetbe, amikor Sylar már sebezhetetlen volt, így ő is. Az már más kérdés, hogy utólag regenerálódhat-e egy ilyen régi sebhely...

LeelooBaba 2007.07.12. 14:44:55

Defter, utólag nem regenerálódhat, a test arra az állapotra állítja vissza magát, amikor a képesség birtokába került... ez minden filmes regi-képességes cuccban így van/volt/lesz :)

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 14:50:13

Haza megyek melóból azt hiszem meg kell néznem ezt a részt újra, egy csomó olyan dologról írtok amire nem emlékszem.
Pl. miért kellene emoneo sebhelyének begyógyulni?

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34

"Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége." -> akkor hogy élte túl a robbanást?

Kyntea 2007.07.12. 14:59:42

CD. és mi van, ha nem claire-rel találkozott, hanem Sylarral (aki már addigra megölte macit). Akkor regenerálódhatott, mert azonnal átvette Sylar összes képességét nekije!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 14:59:46

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34
Elég szar képesség lenne,ha mindig megsérül,amikor használja.Tényleg csak Tedet tudom felhozni,amikor a kezével robbantgat,az sem ég el,és ugye.nincs meg neki klermaci képessége

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 14:59:49

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34
Elég szar képesség lenne,ha mindig megsérül,amikor használja.Tényleg csak Tedet tudom felhozni,amikor a kezével robbantgat,az sem ég el,és ugye.nincs meg neki klermaci képessége

silaris (törölt) 2007.07.12. 15:01:14

"A sebhely témát meg hagyjuk már, hisz leírták már páran, h az eredeti idősíkban Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége"
Akkor mért él kler?

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 15:02:08

Charlie:egy nálam okosabb írta már azt hiszem hgyuri, hogy a sugárzó sem halt bele a képességébe, csak a körülötte élők,pl felesége
Tényleg meg kell újra néznem, mert szerintem nem találkozott Emo Klerrel, vagy legalábbis nincs rá utalás de hónapokkal ezelőtt láttam, ugyhogy lehet tévedek.

Charlie Drop 2007.07.12. 15:05:09

Jó, tudom Ted sem sérült meg... ez vili...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:06:50

Igen,ez hatalmas logikai bukfenc,hiszen ez a sötét jövő csak úgy történhetett,ha nem mentette volna meg Emo klermacit.Az jutott eszembe,és lehet,h hülyeség,de mi van akkor,ha nem mentette meg klermacit Emo,mivel nem is őt ölte meg Syler azon a bizonyos diáknapon,hanem Candicet?Candice előadta,h ő klermaci,talán ez egy csapda volt,h így elkapják Sylart,ez kudarcbafulladt,így Candice képességét vette át.Ez magyarázza,h át tudott változni,h klermaci életben van,valamint azt,h "ekkor a bátyád már gonosz lett".Aki látta mind a 23 részt,az tudja hogyan alakul flálying men és Emo sorsa.Na,most én is belezavarodtam,bocs:D

papugaja 2007.07.12. 15:14:44

Nekem tetszett ez a rész. Még az a szőke lunya is alakított benne, hiába, öt év alatt bele lehet jönni a színjáccásba is.

Hanem a paradoxonokon kívül engem azért jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy Clairemaci pasija nem fog gyanút, hogy a nője minden aktus alkalmával újra szűz? Merhát csak visszagyógyul a szűzhártyája is, nem?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:15:49

papugaja 2007.07.12. 15:14:44
Jézus Krisztus:D:D:D:D:D:D

huligánpalánta 2007.07.12. 15:21:32

papugaja 2007.07.12. 15:14:44

Fúj! Ez nagyon súlyos! Elmebeteg egy ötlet!

Cole 2007.07.12. 15:29:43

papugaja: kérhetném, hogy ezt a hártyavisszanövős poént elsüsd minden alkalommal legalább 50 kommentenként? Mert tök szórakoztató ám 293. alkalommal is olvasni!

Kapanyányi Monyók 2007.07.12. 15:38:17

Valószínűleg Emo, ha van regen gépessége ,akkor nem azon a bulin szerezte ahol Syler ki akarta nyírni Clairmacit, hanem találkozhattak máskor is + Syler kinyírta a pompon lányt (aki nem Clair volt)de nem kapott cserébe semmit, max nagyképűséget, Hiro nem tudta hogy Clairmacit kell megmentenie csak azt hogy kinyírtak egy pompomlányt (skalpolás = Syler csinálta), ezért is mondta mentsd meg a pompon lányt, mentsd meg a világot. Csak a "véletlen" műve volt, hogy Emo találkozott Clairrel. Jah és akkor kapták el Sylert azaz csak egy kicsit kellett menekülnie Clairnek, hogy ne szabaduljon meg a feje tetejétől. Na mármost ha nincs regen képessége Sylernek akkor biztos, hogy nem őt szúrta le Hiro, aki mondta is hogy azonnal meggyógyult miután kihúzta a kardot (nem Linderman segített rajta, és ha nem Syler volt, de meggyógyult egyből akkor valószínűleg Emo volt aki már találkozott Candice-vel, aki nem változik semmivé csak az érzékeidet csapja be, szóval nincs szűksége a találkozásra az utánzott személlyel, mert azt a mások "agyából" veszi (gondolom). Amiért Emo Sylernek adta ki magát az talán azért, hogy mindenki azt higgye, hogy ő volt a gonosz, nem pedig Nathen tesója, mert akkor löttek az elnökségnek. A sebhely számomra is rejtély féle, bár származhat a robbanástól is és Hirotól is mert mintha lett volna említés arra hogy megint találkoztak és nem volt nagy nyakba borulás, R-go nem voltak valami jó viszonyba. Na jó kis regény lett ide.

killahdrums 2007.07.12. 15:40:53

sixx-nek fekete pont!!! Ez egy nagyon fasza rész volt szvsz!

Defter 2007.07.12. 15:48:59

Hogy miért él Claire, azt senki nem tudja biztosan, de mindenkit nagyon érdekel már :)

papugaja 2007.07.12. 15:52:02

Cole 2007.07.12. 15:29:43 :

Semmi akadálya. Szívesen.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:54:35

Anélkül,h spoilereznék,remélem kler sztori,Emo vágás stb,kiderülnek,mert az első széria hallgat erről.Meg aztán,annyi minden összefüggöt mindennel,h nem hiszem,ez a rész csak azt szolgálta volna,h bemutassa,milyen szarszemétszar jövő vár a Zemberiségre,ha elbuknak a hősök

Kyntea 2007.07.12. 15:55:57

papugaja, tiéd a 200. bejegyzés! gratula!

silaris (törölt) 2007.07.12. 16:05:36

A sebhely ... származhat a robbanástól is
ja, mert az atombomba ilyen helyes kis keresztbecsíkokat rajzol arcokra.

Charlie Drop 2007.07.12. 16:07:53

Bányapeat: pechemre megyek 2 hét szabira, szóval a következő két részre várnom kell (remélem felveszik), de igazad van, kiderülhetne mi is enneka résznek az értelme...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 17:07:40

Bányapeat 2007.07.12. 15:06:50
Erre valaki valamit?:D

Netizen 2007.07.12. 17:28:53

Csatlakozom azohoz, akiknek tetszett ez a rész. Csak kapkodtam a fejem, hogy mivan. :o)
Sixx, mennyi post lett volna, ha rendesen meg is írod a "Hogyvolt"-ot...:DD

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.12. 17:47:56

azt néztem, hogy így, hogy nem írtam meg rendesen, több van...nem akartam fikázni végig, nekem nem jött be, ez van. ha megírom, 200 anyázás jön.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.07.12. 17:48:58

Na, akkor nem amradtam le semmiről, amiért átaludtam a Heroest, nehogy a Herry Kókler éjféli vetítését horkoljam végig! :D :D :D
(utóbbi amúgy nem volt egy Azkabani fogoly, de megjárja. Helena Bonhom Carter a legcoolab zombivarázsló! :) )

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 17:50:44

Defter, hogy miért él Kler már hosszú hozászólásban leveztettem: ez egy paradoxon, amit nem tudtak másképp megoldani (szörnyű bénán oldották meg :(
Kler csupán azért kellett, hogy Szájler benyöghesse milyen régóta vár rá, hogy magáévá tehesse... mármint a képességét.
Viszont azzal, hogy ezt a jelenetet eröltették, tönkre b'szták az egész szépen felállított alternatív jövő képet.
Meg múltbeli Hiró dumál ott, hogy persze kösz a figyit, résen voltunk, és a pomponlányt jól meg... mentettük. És ha már megmentették, akkor már bennett papánál is rá kell kérdezni, hogy ugye életben van... Ennyi béna előkészítés után már muszáj neki életben lenni, még hogyha az alternatív jövő szabályrendszere szerint őt már szájlert réges rég befejezte, akkor is mert na! Paradoxon a köbön!

Selindek 2007.07.12. 17:59:26

Kis eszrevetel Claire es Lindermann kepessegerol:
Claire kepessege passziv, azaz teljesen automatikusan mukodik, valoszinuleg nem is tudja nem_hasznalni, azaz a halala utan is.
Lindermann kepessege (Mint a legtobb hose) "aktiv", azaz akarnia kell hasznalni, azaz - bar elvileg hasznalhatna magan - halottan nem tudja hasznalni, azaz sajat magat nem tudja feleleszteni vele. (Gyogyitani valoszinuleg tudja.)

Az idovonalakrol a kovetkezo postban.

Tryptich 2007.07.12. 18:28:30

Na az úgy volt, hogy amikor a gonosz Vold... Sylar nagyúr meg akarta ölni a kis Pott, öhm, Petert, akkor az anyukája megvédte őt a szeretete erejével, és úgy lett a homlokán az a vill izé átló alakú sebhely.
Na hát így történt.

Selindek 2007.07.12. 18:48:03

Az idovonalakrol:

Szamomra is total kaosz volt ez az ket idovonal talalkozasa, egeszen pontosan az, hogy ha elt a pompomlany, akkor miert volt robbanas.
Egeszen mostanaig ugy voltam vele, hogy ezt a reszt jol elszabtak logikailag. Viszont most itt a megfejtes!
Nem 2, hanem 3 idovonal keveredik a filmben.

1. OregHiro "eredeti" idovonala: Ebben megprobalta leolni Sylar-t, de az regeneralodott, majd robbant (Egyelore maradjunk annyiban, hogy O robbant) es utana regeneralodott, majd atvette Nathan helyet, es jott a sotetjovo. Ebben az idovonalban Clairmacko halott, hiszen Sylar megolte.

Meg mindig ugyanebben az idovonalbol indult vissza OregHiro, hogy uzenjen a metron. Az uzenetet atadta, es miutan visszatert(!) egy uj idovonalba erkezett. legyen ez a 2. Ebben az idovonalban - mivel megkaptak az uzenetet - megmentettek a pompomlanyt (a vilagot meg nem), de aztan megis ugy kavarodtak a dolgok, hogy megis lett robbanas, csak most Emo robbant es regeneralodott. Ettol fuggetlenul Sylar ismet csak beult Nathan helyere, es innentol kezdve minden ua. mint az 1. idovonalon.
Mikor OregHiro visszatert a fedex mission-bol, azt hitte, hogy nem tortent semmi valtozas, hiszen a jovo - latszolag - ugyanaz volt. Arrol O sem tudott, hogy a pompomlany eletben van alneven valahol es azt sem tudta, hogy most nem Sylar robbant. (Az 1.-ban lehetett pl. ugy, hogy miutan leszurta Sylart es latta regeneralodni, majd felizzani, elteleportalt onnan kozvetlenul a durr elott, azaz _biztos_benne_, hogy Sylar robbant, es mivel nem jot ra, hogy most mar 2.-ben van, tovabbra is ezt hiszi.)
Ezert kattant be es szotte az idohalot a festo lakasan, hogy mit rontott el.

Ezert is lepodott meg FiatalHiro erkezesen, hiszen FH mar az 1. es 2. idovonalak szetvalasa utanrol (Az 2. idovonalrol) ugrott a jovobe, azaz onnan, amit OregHiro nem elt mar at.

Az 3. idovonal pedig majd akkor indul, ha FH visszatert, azaz a kovetkezo reszben.

Az idovonalak mindig ott valnak el, ahol informacio kerul a jovobol a multba. 1. es 2. ott valik szet ahol OregHero visszauzent, a 2. es 3. pedig ott ahol FiatalHero visszater a jovo ismereteben, megfeleloen motivalva. (Ez logikailag ua. mintha OregHiro jott volna megint vissza, es elmondja mindazt, amit FiatalHero latott a jovoben, csak epp ez igy latvanyosabb volt, illetve logikusabb is, hiszen OregHiro azt hiszi, hogy az elso visszaugrasa se sikerult, azaz miert jonne masodszor.)


Az egyetlen dolog, amit ez az elmelet nem magyaraz az az, hogy mitol van Emo-nak mindket idovonalon sebhelye. Erre egy megoldast tudok elkepzelni (De biztos nem ez lesz a sorozatban, mert szvsz az irok nem gondoltak ennyire at. :) ):
Emo csunyan megserul valahogy, osszeszedik, gyogyitjak, de amig meggyogyul ott ul mellette ejjel-nappal a Hawaii-ember, hogy nehogy eltunjon/elropuljon/felrobbanjon. Ezert nem regeneracioval gyogyul hegmentesen, hanem normal uton. A heg utana pedig mar azert nem tunik el, mert az nem serules, hanem allapot. (Ez szvsz belefer, mert ha nem igy mukodne a regeneracio, akkor pl. nem is oregedne.)

Na, jo hosszu es bonyolult, de remelem ertheto...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:09:10

Selindek 2007.07.12. 18:48:03
Második olvasásra értető:) Én ezt el tudom fogadni

veronel 2007.07.12. 19:13:35

Bár már én is totál belezavarodtam ebbe a jövőbe utazós dologba, de azt had kérdezzem meg, hogy miért gondoljátok, hogy ez alternatív jövő? Vagyis, alternatív persze, mert lehetőség, de szerintem ez az a jövő, ami abból a jelenből következik, amiből Hiróék elteleportáltak. Az akkori tudásukkal fogalmuk sem volt, hogy kit keressenek, NYban, nem tudták, hogy valaki fog felrobbani, azt hitték egy bomba lesz az, hiszen Hiro csak a gombafelhőt látta, meg Izsák mester festményét. Vagyis jövő Hiro, csak a robbanás után tudta meg, mint mindenki Nathantől, hogy Sylar gyerek durrant, ezért gondolta: muhaha, visszamegyek időben, ledöföm, oszt jónapot, nem hal meg senki... Ez nem jött össze, mert Sylar meggyógyult. Erre kezdte el visszafejteni az időt, hogy hogyan is lehet ez, vajon honnan lett neki gyógyulós képessége. Gondolom nem lehetett túl nehéz a skalpolt hullás bűneseteket visszakeresni, az mondjuk kérdés, hogy honnan tudta, hogy pont Klermackó a gyógyulós...mindegy rájött, meg arra is, hogy Peter lesz a legalkamasabb a lyány megmentésére, ezért ment hozzá vissza a múltba. Gyanítom úgy gondolta, hogy egyedül Peternek van esélye felvenni a harcot az órásmesterrel. Ez be is jött. Igen ám, de ő előbb utazott vissza Sylart ledöfni, minthogy visszament szólni, hogy Klermaci a kulcs. Tehát azóta nem próbálta. Azt hiszem. Azt pedig, hogy miért nem tudta, hogy Kler él? Könnyen lehet, hogy épp abban a pillanatban érkezett vissza a saját idejébe, a metrós kalandból, amikor Hiro és Ando is.ő is csak azt látta, hogy a kuksiba, még mindig rom a fél város. Persze ez az elmélet is sántít, de én valahogy így értelmezem a dolgot.

Defter 2007.07.12. 19:14:35

Nem rossz, de nekem ott sántít, hogy egy ember (Hiro) egyszerre csak egy idősíkon lehet, vagyis mi láthatnánk a jövőben lévő kettőt (ha a film készítői úgy akarnák), de ő csak az egyikben lenne. Vagy az idősíkok összecsúsztak és egy lett belőlük, akkor viszont mindenkiből kettő lenne :S Vagy mi :)

veronel 2007.07.12. 19:17:53

Na, amíg én írtam a saját verziómat Selindek is megírta a magáét, elég elfogadható:)

Defter 2007.07.12. 19:19:18

veronel, Isac megfestette már, hogy Peter robban fel. Bár az a kép is elkerült valakihez, már nem emlékszem, talán Lindermenhez, talán a repülő emberhez. vagyis az elméleted helyes lehet, ha azt a képet senki nem látta és képregénybe sem került be. Akkor tényleg nem tudhatja Hiro, hogy ki robbant, vagy h tényleg ember volt.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:24:39

Defter 2007.07.12. 19:19:18
Persze,de Isaac azt is megfestette,h Nathan elnök lesz,aztán szar került a palacsintába,és Sylar festményén már ő volt az elnök.Ezen kívül fiatal Hiro azt hitte,h Sylart fogva tartják és Isaac ezért nem veszti el az agyát.Vagyis eléggé le volt maradva a megváltozott eseményekkel.Na jó,végleg összezavarodtam:D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 19:37:18

Bányapeat, Izsák megfestette, hogy Nathan elnök. Igaza lett. Nathan tényleg ott állt abban a pózban. Szájler megfestette, hogy ő lesz az elnök, és ő lett az elnök Nathan képében. Mi itt a bibi, mindkét kép igazat mondott (néhány másodperc eltéréssel)

Selindek, egy a 3 idősíkos elmélet jó. ;) (majdnem) mindenre választ ad. Még keresem benne a hibát :) De nem találom...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:55:47

vadász2 2007.07.12. 19:37:18
Persze,mind a kettő igaz lett,ezzel csak azt akartam felvázolni,h míg az egyik infot tudta valamelyik szereplő(a képek esetében linderman),addig beállt egy változás,amiről már nem volt tudomása.

Annika 2007.07.12. 20:00:46

Szerintem tök egyszerű ez a jövő kép, semmi bonyolultság nincs benne. Van három lehetséges jövő, ebből kettő már meg van.
A.jövő: Klert megölte Sylar, ezért regenerálódik, ezért nem tudja megölni Hiro. Peter nem találkozott Klerrel, ezért a sebhely. (Hogy kitől és mitől az titok.)
B.jövő: Múltbeli Hiro visszament a múltba, hogy Peternek megmondja, mentsék meg Klert. Megmentik, ezért él a B.jövőben Kler. Sylar még nem lékelte meg, ezért várt erre a pillanatra. Itt tényleg van egy kis bibi, vagy biztos lesz valami értelmes magyarázat a sebhelyre.
C.jövő: Ez akkor lesz, ha Hiro megöli Sylart.

Péter I. Pápics · http://papics.blog.hu/ 2007.07.12. 22:23:43

Nekem is az volt az érzésem, hogy ez egy kicsit fölösleges rész volt, de azért a végére belejöttem a nézésbe :-) Viszont a részletes "hogyvolt" hiányzik, olyan jókat szoktam nevetni rajta :-D

thenx 2007.07.12. 23:34:47

De rohadtul sokáig tartott ennyi kommentet átnyálazni :D
Ez a 3 alternatív jövős magyarázat nekem is tetszik, bár hajlanék arra hogy az a 3 lehet még sokkal több is esetleg. Az időmodellre van még egy megoldás a lineáris meg a spiráloson kívül: a tölcsér-szerű, ami valójában egy exponenciális görbe által rajzolható forgástest ...vagymi. A lényeg, hogy minden pillanatban milliónyi lehetőség van. A kövekező pillanatban minden milliónyinak ismét milliónyi/db, stb. A forgástest alja a kezdő pillanat, az idő haldtával a cucc szélesedik ezzel rengeteg párhuzamos alternatív jövőt létrehozva (ha filmes példa kell akkor lásd: Mr. Végzet -fsz: Michael Caine, James Belushi)
És akkor lehet ezek alapján tovább kombinálni. Másik oldala a dolgoknak az, hogy pont egy ilyen, a valóságtól teljesen elrugaszkodott sorozattól várjuk, hogy abszolút életszerű és logikus legyen? :D Nemá. Ez a rész meg kimondottan jó volt a megváltozott karakterek miatt. Úgyhogy valaki most már télleg írjon már róla egy korrekt hogyvoltot már! :)

Bruti* 2007.07.13. 00:14:49

Szerintem az egyik legjobb rész volt. Tele hibákkal, de akkor is :)

butcher51 2007.07.13. 00:21:43

Eltaláltad most utálunk :D

Penge™ (törölt) 2007.07.13. 03:15:15

Annika:

Erre a jövőre nincs logikus magyarázat.

Ha így nézed, hogy mivel jövőHiró már szólt Peternek hogy mentse meg Claire, ezért neki ebben a formában meg kellett volna szűnni létezni a fent leírt logika szerint. ÉS mivel előrementek 5 évvel, ha a saját idősíkukba mennek előre, akkor azt jelentette volna, hogy lejátszódik az a rész, ami mondjuk a 2. évad végén lesz látható, tehát semmi értelme nem lett volna előre elmesélni. Tehát jövőHiró sorsa már el volt döntve, az üzenetnek az volt az értelme, hogy a elmondjon neki egy kulcsfontosságú dolgot, hátha tud rajta változtatni és neki még jobb lehet. Tehát ugyanaz játszódik le minden idősíkban és az idősíkok között utazgat, ezzel kihatással tud lenni más idősíkokra, de a sajátjára nem. Most jelenHiró megszerzett egy rakás infót az időutazás során, amivel a saját jövőjét hagyományos értelemben megváltoztathatja. Ez magyarázat arra is, hogyan futhatott össze a két Hiró és hogy miért nem mennek vissza 30 évvel ezelőttre Sylar születését megakadályozni. Mert a saját jelenjükön nem változtatna.

Szóval Peternek ezért volt sebhelye és regenerálódni se tudott az alternatív jövőben. De így meg Claire létezése nem tisztázott és hogy Sylar hogy élte túl a kardot.


Amúgy az is érdekes még, hogy halt meg az alternatív jövőben Jessica, amikor Niki élt? Egy testben vannak elvileg, ha az egyik meghal, követi a másik is.

Szindbad 2007.07.13. 06:20:45

Szerintem ez volt a legjobb resz.

Tengertánc (törölt) 2007.07.13. 07:26:09

Az egész - amúgy súlyosan No.1 - sorozat legjobb része volt a tegnapi.

sixx: a nyárra beígértek a készítők egy 6 részes mini sorozatot Heroes ügyben. Arról esetleg van valami hír? Nyár kellős közepe van és Hősök meg sehol...:)

Egyébként csak érdekesség képpen jegyzem meg, hogy van már Heroes képregény is, Mendez Izsák "tollából". Lehet olvasgati a kepregeny.neten. Nem reklámból mondom, úgyhogy tényleg csak a fanoknak szól.

Charlie Drop 2007.07.13. 09:15:31

"Selindek 2007.07.12. 18:48:03"

Baxus, pediga zthittem milyen cool vagyok, erre tessék, rá kellett jöjjek, hogy kivettem egy "aprócska" dolgot a számításból ;)

Grt

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.13. 09:36:41

blazzo: nem nyárra, szünetre, ami a telet takarja.

Charlie Drop 2007.07.13. 10:56:51

" Blazzo 2007.07.13. 07:26:09 "

nagyon szuperek ezek a képregények :)

matteoo 2007.07.14. 13:23:17

villa 2007.07.12. 10:54:20
Fedor, viszont ha ez alternatív jövő, és másik idősík, és az is véletlen, sőt hiba, hogy hiro meg ando odakerültek, akkor az alternatív jövőből hogy tudott hiro tudatosan visszamenni a múltba a metróra, és ha akkor tudott, akkor miért nem ment vissza máskor is, hogy a jövőbeli tudásával és erejével (mondjuk petert is hóna alá fogva) megölje sylert.


sztem azért van ez igy mert oktober 4edikéig JövőHiro és JelenHiro multja ugyanaz volt és azzal h JövőHiro akkor visszament a metróba elindított egy alternatív idősíkot(ahogy ezt már valaki előttem leírta) aminek ő már nem volt a részese és nem tudta h ott mi van és oda már nem is tudott visszamenni, csak reménykedett h Emó meg JelenHiro összehozzák amit, ő kigondolt h Peter megmenti Klermacit JelenHiro meg ledöfi Sylart, aki ugy nem tud regenerálodni. De JövőHiro semmit nem tudhatott biztosan mivel ő ennek az alternatív jövőnek már nem volt részese és ezért nem is tudott semmilyen módon visszateleportálni és azért csinálta azt az idővonalat is h megtudja a pontos időpontot ahova visszateleportáljon és ezáltal kialakítsa JelenHiro alternatív jövőjét

matteoo 2007.07.14. 13:48:28

Azért ment vissza a múltba azzal, hogy meg kell menteni a pomponlányt, hogy Szájler ne legyen sérthetetlen, és így meg lehessen ölni még a robbanás előtt (erre rá is kérdezett a múltbeli énjétől, mármint hogy megölte -e). Az ötlet bejött annyiban, hogy Klermackó egyben maradt a múltban (így kerülhetett bele ebbe a részbe, és ezért tudta csak most meglékelni őt az álapja)

Fedor, nemtom lehet h én vok hülye de szerintem összekeverted az idősíkokat és a Klermackós kérdéssel kapcsolatban vadásznak van igaza. Szóval szerintem két alternatív idősík van: az egyik az eddigi részekben bemutatott ahol Klermackó szőke és Hiro mondja Peternek h mentse meg, Sylar nem kapja meg a regen képességet és Kler életben van stb... a második viszont egy olyan idősík aminek az öt évvel késöbbi jövőjét láthattuk a mostani részben és aminek a multjában Hiro nem tutta ledöfni Sylart ergo van regen képessége, ergo megölte Klermacit a bálon. Akkor viszont h a francba lehet Klermaci életben barnahajjal h aztán a rész végén Sylar másodszor is meglékelje??

matteoo 2007.07.14. 14:20:58

Selindek 2007.07.12. 18:48:03

csak annyit nem értek h az eéső idővonalban miért Sylar robbant? hiszen a sorozatban végig az van h Peter robban fel és a Sylares dolgot csak Nathan-Sylar találta ki elterelésnek. amugy tetszik az okfejtésed elég sokmindent megmagyaráz.

Kavics 2007.07.17. 11:36:59

Most kaptam:

Primatech Paper to me
show details 13-Jul (4 days ago)

Thank you for your interest in Primatech Paper and taking the time to complete our employee application.

We are always interested in unique individuals with special abilities to help us provide the best service to our many clients.

Please retain this email for your records. A Primatech Paper representative will be contacting you in a few weeks with the next steps.


You've received this update because you subscribed to it while visiting www.PrimatechPaper.com.
To unsubscribe, click on the following link: unsubscribe me
***Please allow 3 to 5 business days for your unsubscribe request to take effect.***
You may also unsubscribe by mail. Send your request including your name and e-mail address to:
Primatech Paper "Unsubscribe", 100 Universal City Plaza, Bldg. 1360 2nd Floor, Universal City, CA 91608

Penge™ (törölt) 2007.07.18. 07:21:24

"mivel ő ennek az alternatív jövőnek már nem volt részese és ezért nem is tudott semmilyen módon visszateleportálni"

Akkor miért ajánlotta fel JelenHirónak, hogy visszaviszi őt pontosan, ahova kell, ha nem tudja kontrollálni, hogy hova fog menni az időben?

_sanyi_ 2007.07.19. 18:47:57

az a Candice
az átváltozós csaj?

Annika 2007.07.19. 18:48:21

Nem találom a legutóbbi rész összefoglalóját...:-( Vagy ne is keressem egyelőre?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.19. 19:31:38

ne keresd, sixx nyaral, majd később.

mizrolist 2007.07.19. 19:49:07

sixx, csalódtam benned; ez volt az egyik legjobb rész eddig :) (és engem nagyon emlékeztetett az X-Menes Days of Future Past sztorira...)

A látszólagos logikai következetlenségek mind magyarázhatóak a párhuzamos idővonalak sajátságaival... Selindek levezetése szerintem abszolút helytálló.
(a képregény meg az NBC oldalán nagyon régen fent van, és a magyar rajongói oldalon is le van fordítva 26 rész :P )

_sanyi_ 2007.07.20. 10:36:54

Hahiti azért nem nem buktatta le Nathan-Sylert,mert nem tudta,hogy hős,és nem akarta blokkolni(TALÁN)

_sanyi_ 2007.07.20. 10:41:53

HA KLERNEK LEVÁGJÁK A FEJÉT egy új test nő rá,vagy a testre e gy új fej?
sztem a fejre nő test

_sanyi_ 2007.07.20. 10:56:46

A Ted nem robbant klermackó házában?
ő is túlélte

Annika 2007.07.20. 23:26:12

Sarasvati: Kár... már elvonási tüneteim vannak miatta. :-)

Sanyi: Egyik megoldás sem jó. Alternatív megoldási lehetőségek: 1. A feje odagurul a testéhez és összeforr vele. 2. Vagy a test odamegy fejhez, felemeli és a helyére illeszti. :-D

_sanyi_ 2007.07.21. 10:40:55

Annika:Amikó klermaci levágta az ujjait,nem kellet kiszedni és a helyére illeszteni,visszanőtt az magától is!=)

_sanyi_ 2007.07.21. 10:56:45

szájlergyerek micsinál az aggyal?
süti beállítások módosítása