Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x20 - Öt év múlva

2007. július 12. 09:39 - sixx

Na most fogok nagyon sok ellenséget szerezni magamnak, mert szerintem ez volt az a rész, aminek semmi, de semmi értelme nem volt a sorozatban, abszolút filler, parasztvakítés, kinek hogy. Egy olyan jövőbe megyünk előre, amiről tudjuk, hogy nem fog megtörténni, hiszen a végén Hiro csak visszamegy oda, ahová neki kell, és úgy cselekszik, hogy nehogy bekövetkezzen az, amit látott - de ezt eddig is tudtuk, nem? Jó, elismerem, mókás ötlet barna hajú Clairemackót látni meg sebhelyes arcú Emót, a Szemüveges Embert mint ellenállót és Hiro Nakamurát mint terroristát figyelgetni, de ez nem elég ahhoz, hogy örömünkben hullámozzunk, mert hogy állunk a minekkel?

Éppen emiatt most nem lesz részletes hogyvolt, mert számomra ez az epizód mint olyan, mintha nem is létezett volna. Hiro elmegy JövőHiróhoz, aztán Nikihez, közben kergeti őket a rosszemberré vált Parkman közrendőr. Mohinder az elnök különbejáratú tudósaként hírókat írtó szeren dolgozik, Sylar pedig Nathan Petrelli öltönyben parádézik a Fehér Házban. A bomba felrobbant, Sylart vádolják vele, de ő tudja, hogy Emó volt a tettes, és az epizód végén egy nagy szuperhíró csörte következik, aminek a végét nem tudjuk meg sose, mert Hiro nagy nehezen visszaugrik a múltba, az előző rész végére, és minden megy tovább, az imént látott 42 perc eseményei SOHA nem történnek majd meg. Akkor meg?

246 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.07.12. 09:42:33

Na, tessék, eddig ezt az egyet hagytam ki, és még "hogyvolt" sem lesz róla ;-)) ???

CLair 2007.07.12. 09:46:52

Imádtam ezt a részt! Szerintem jó volt a karaktereket máshogy is látni. Nekem Peter naggyon bejött ezzel a stílussal

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 09:49:02

Sixx: igen ez valóban egy filler volt, de annak nagyon jó.
A legtöbb vita ezen a részen volt a fórumokon. (meg az utolsón)
Igaz nekem nincs top3-ban ez a sorozat talán azért tetszett legjobban pont ez a rész.

Kobaljov 2007.07.12. 09:51:58

Nekem is tetszett, szerintem hosszan lehetne vitatkozni, hogy miért volt értelme, de most nincs rá időm. Mindenesetre vicces egy ilyen témájú/stílusú sorozat kapcsán háborogni ezen

Ami viszont nagyobb logikai bukfenc volt tegnap, hogy a Haiti sosem járt az 5 év alatt a Sylar-elnök közelében, hogy lebuktatta volna az álcázását?

CLair 2007.07.12. 09:52:44

Én csak ezt a részt néztem meg a tvben is, miután végignéztem a sorozatot, mert tetszett... ez van

Halvány Görény 2007.07.12. 09:53:59

itt most egy pillanatra le kellett ülnöm (azért volt különösen nehéz, mert már ültem).
most ez tényleg indok, hogy azért nem érdekes az egész, mert hiro a végén úgyis visszamegy és meg se történik? :)
kérlek szépen, az összes olyan műnek amiben van időugrás, kb. ez a lényege, hogy valaki megy valahova időben, ott változtat valamit amitől aztán más, amit korábban láttunk és ejj de szar, mégse történik meg. dobjuk ki a pecsába az összes időugrásos mindent? :)
ilyen alapon szinte semmit nem néz az ember, mer úgyis győz a jógyerek, egyrészt, másrészt meg a nagy többsége a dolgoknak igazából meg se történik, ez a sorozat se, csak kitaláció. :)
hiro életében se volt ez dramaturgiailag fontos, hogy látta magát meghalni, meg a többieket, hogy milyenné váltak?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.12. 09:55:24

kobaljov: nem háborogtam, csak leírtam, hogy nekem ez olyan volt, mintha nem is néztem volna, ez van.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.12. 09:56:17

hg: a jövőben mit is változtatott, ami kihat a múltra? mindegy, ha valaki ír róla egyet, kiteszem.

sélli 2007.07.12. 09:59:33

Nekem is felemás érzéseim voltak a tegnapi résszel kapcsolatban. Tecc is- meg nem is. Én azt nem vágom (ha már a logikai bukfenceknél tartunk) hogy überkeményfaszacsávó Peter a vágott arcával honnan szerezte a vágást...illetve az hagyján, de hogy miért volt heg a fején??? Mert hogy tud regenerálódni... vagy lemaradtam valamiről?
Niki nem változott semmit... ugyanúgy idegesít mindt most :)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.07.12. 10:00:14

Los Alamuszi:
Tényleg semmit sem vesztettél vele.

maybach 2007.07.12. 10:00:22

Hát sixx ugorgyál vissza az időben lécci és mégis írd meg a hogyvótot, mert csak félszemmel néztem. Mivel nem nagyon értettem nem is erőlködtem, mert gondoltam majd elovasom. Mostmeg.

Halvány Görény 2007.07.12. 10:00:48

ne így tedd fel a kérdést, mert nem fair, itt a múltban változtat, ami kihat a jövőre, de időugrásosban nincs értelme jövőről és múltról beszélni, mert a jövőből egy pillanat alatt lehet múlt és fordítva. a lényege az, hogy valamikor változtat, amitől egy másik időben történő esemény nem történik meg, itt is erről van szó.
én nem láttam a sorozatot végig, csak idáig, lehet, hogy aki végig látta, az tudja, hogy ennek a résznek a lehetőségei a többiben nem lettek aztán kihasználva és tényleg csak úgy lógott a levegőben, ezt én még nem tudom.

Alien 2007.07.12. 10:03:14

Jól értettem, hogy itt azért van a setét jövő, mert nem lett megmentve a pompomlány, ezért kell jövő-hirónak visszamennio a metróba? De akkor meg mit keres a barnahajú klermaci életben?
Kicsit meg vagyok zavarodva....

OnixTitan 2007.07.12. 10:04:33

És is utáltam ezt a részt mint a fene, amikor sylar meg exemo verekedtek az nagyon fless volt meg minden, a tűz a kék izé ellen (jég? plazma? setét erő?), de sok értelme volt lévén mindketten hallhatatlanok, és valószínűleg Szakállas Mohindert nem fogja a falhoz vágni az erő, hanem ott fog kapuőrt jáccani. jövőhíró nem jófej, ne tanuljon meg rendesen angolul, parkman idáig is egy nagy kaki volt, ezután is az marad, Clarimackóról nókomment, Sylar meg hülye, nem ideggáz kell a különlegeseknek, hanem egye meg mindegyik agyát, és AKKOR istenné válhat, de neeem, ő már túl őrült ahhoz. Niki az niki, hadd ne mondjak semmit, DL a nyomok alapján hülye lúzer, vált volna szellemmé amikor fűrészelték. Ennyi. Pont.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 10:04:41

Nem tudom, nekem mindig bejönnek az ilyen "Mi lett volna, ha..." típusú dolgok, talán azért, mert nagy scifi rajongó vagyok, és szeretem az alternatív történelemmel operáló sztorikat. Szóval tetszett ez a rész, és egy kicsit spoilerkedésnek veszem, hogy azt írod, ebbe a valóságba többet nem tér vissza a történet (bár mivel csak három résszel vagyunk lemaradva, még ez se biztos, ki tudja merre kanyarodik a következő évad...).

Csak egy kicsit OFF, de nem teljesen: a hétvégén megnéztük moziban a Harmadik Shrek-ket, és felfedeztem benne egy kikacsintás a Hősökre. Hamupipőke épp felmoss, és beszól a a vízben tükröződő másának, aki pont olyan arckifejezéssel néz vissza rá, mint ahogy Jessica szokott Nikinek :-) Azért egy rajzfilmtől nem semmi, hogy ennyire frissen reagál, végül is előbb kezdték el készíteni, mint ahogy a sorozat beindult. Gondolom utólag rakták be ezt a poént, nem sokkal a premier előtt...

OnixTitan 2007.07.12. 10:05:27

Alien, a metrós visszamenetel már megvolt, most Sylar-t kell megölni a "múltban" vagyis a jelenben, szóval érted na.

Paladin973 2007.07.12. 10:05:38

Na tessék, nekem meg ez volt az egyik kedvenc részem :)

KKKKKK 2007.07.12. 10:06:06

Na vazz, épp ennek csak a második felét láttam, erre gomdoltam, majd a hogyvoltban...

villa 2007.07.12. 10:12:13

az most tök mindegy, volt-e értelme ennek, sztem ilyen is kell. engem csak a faszságok idegesítettek megint, pl, hogy senki sem jön rá, hogy syler nathan. érted, a gondolatolvasó parkman nap mint na vele dolgozik, az ő fejébe nem hall? szerzett valami olyan képességet, vagy mi? meg igen, a sebhely peter arcán. ezt sem értettem.

viszont kurva jó volt a lindermann törvény, azon nevettem, jók voltak ezek az utalgatások.

igazából az volt a baj ezzel a résszel, hogy túl sok infót zsúfoltak bele. mert nem gond a jövőbe nézni, hogy mi lett volna, ha, csak akkor ne legyen minden mondatban ezer szereplőről egymillió infó az elmúlt 5 évből, nem?

hgyurika 2007.07.12. 10:13:06

Alien 2007.07.12. 10:03:14

mivel időutazás volt, és Hiro az hitte, hogy Syler robbant, ezért kellett megmenteni a pompomlányt, a fiatal Hironak, hogy amikor öreg Hiro lekardozza ne élje túl. Öreg Hiro ezért mondta, hogy mentse meg a pompomlányt. de mint a végén kiderült nem Syler robbant, hanem Peter. nekem nagyon tetszett ez a rész, annak ellenére, ha a múltat megváltoztatják, egy másik alternatív jövő lesz. annyiban volt értelme, hogy megtudtuk, mit keresett öreg Hiro a metrón okt. 4-én, és miért nem ismerte meg Petert. az előző részből én azt gondoltam, hogy egy viszintes vágása lesz a koponyáján, de ez a seb burtálisabb volt.

és jogos a kérdés, Haiti miért nem blokkolta az elnök-Sylert, Parkman, hogy-hogy nem olvasta a gondolatait?

Alien 2007.07.12. 10:15:07

Ignatius 2007.07.12. 10:05:27


öööö....nemigen....
Sebaj, majd biztos jól meg lesz magyarázva később:)))
Ja, és ki robbant végül föl a múltban/jelenben/jövőben?

Moso 2007.07.12. 10:15:47

Részemről tekerve néztem végig az összes heroes részt, kivéve ezt.
Ez nagyon bejött.
Sylar for president!
Dugd meg a pomponlányt, szard le a világot!

OnixTitan 2007.07.12. 10:16:19

Mi ez a linderman törvény? És miért volt emo arcán keresztbe vágás? sylar félrevágott v mi?

sélli 2007.07.12. 10:17:31

Na várjatok, még egy kérdés: ha Clair nem halt meg ugye, tehát Sylarnak nincs regenerálódó képessége, akkor hogy a gyíkban élte túl a Nyújorki robbanást...? Hö?
Arról nem beszélve, hogy Clairemackót csak úgy lehet megölni, hogy beleszúrnak az agyába egy bizonyos ponton ugye, akkor viszont, ha Sylar 'csak' levágja a fejtetőjét, akkor nem is hal meg, nem? :))

OnixTitan 2007.07.12. 10:18:50

Alien: Peter robbant, de meggyógyult, a pompomlány mentéses visszamenés megvolt, sylar tehát nem hallhatatlan, úgy hogy megint vissza kell menni vkinek megszúrni (mert jövőhíró próbálta csak akkor sylar már megölte clairet és felgyógyult) uh ezért kell visszamenni,, h múlt híró megölje

OnixTitan 2007.07.12. 10:19:24

Sélli: talán nem volt nyújorkban;)

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:20:09

Hát, azért csalódtam Sixx, nem volt ez olyan rossz rész, hogy ne lehetett volna összehozni róla egy jó kis Hogy volt-at, már csak a szórakozásunkra is...:-) Amúgy szerintem a rész lényege épp abban volt, hogy szembesüljünk vele, mi lesz, ha nem sikerül Hiroék "küldetése" - amúgy, ha ők is kinyiffantak volna a jövőben, akkor ugye vége is a dalnak.:-) Meg poénnak sem volt rossz ez a rész. Kár, hogy a szokásosnál is tényleg több volt benne a következetlenség és a logikai bukfenc.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.12. 10:20:32

végre megnézek egy részt és azt írod Sixx, hogy francnak??:))))
egyébként jó volt.

hgyurika 2007.07.12. 10:20:53

én Hiro helyében genyó modjára kardoznék, megállítanám az időt és szép komótosan ledöfném az ellent:))

Alien 2007.07.12. 10:21:11

sélli 2007.07.12. 10:17:31 !

Nem biztos, hogy klerber csak bizonyos ponton koponyába szúrt cucctól válik inaktívvá:)
Szerintem bármilyen úgynevezett élettel összeegyeztethetetlen sérüléstől kampó lesz, ha nem hagyják felépülni. (lsd.: bot a tarkóban)
például, ha kettéfűrészelik, nem biztos, hogy abból is följön....

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 10:21:23

Egy csomó olyan kérdést tesztek fel amit spoiler nélkül nem lehet megválaszolni.
A többire meg nem is lesz válasz, vagy lényegtelen a kérdés.
Igazából nem derült ki mit csinál Sylar az aggyal, nem hiszem, hogy csak levágja a buksitetőt és kész.

villa 2007.07.12. 10:21:42

ja meg azt sem értem, hogy a jövőbeli hiro miért nem utazhat vissza múltba, és mentheti meg a világot, miért a múltbéli, jövőben levő hironak kell, mintha csak ő lenne képes erre?

Héttörpe (törölt) 2007.07.12. 10:22:04

sixx, írjad meg a hogyvoltot, mert különben küldöm a haitit blokkolni, és soha többet nem tudsz írni. Olyan vagyok, mint a rossz szappan! Nem szoktam habozni.

Alien 2007.07.12. 10:22:16

Ignatius 2007.07.12. 10:18:50


má éttem...:)

OnixTitan 2007.07.12. 10:23:35

Szerintem claire bottal a fejében azért nem tudod feléledni, mert az jól beleragadt oda, és amíg ott volt, nem tudott a helyére visszanőni az agy, min viszont még egy klernek is létfontosságú. Szerintem csak akkor nem gyógyul fel, ha kiszedik az egyából ezt a részt (ami lehet h ott van ahova a fa befúródott), mint ahogy sylar tenné

kade 2007.07.12. 10:23:39

nem birom ki, hogy ne irjam ide...szoval mult heten, miutana elolvastam itten a sok anyazast hogy a promokban lelovik a poent..stb, amivel teljesen egyetertek, nos ezen felbuzdulva felhivtam a nagysikeru tv 2~t, onnan is egy befolyasos emberket (aki civilben mar evek ota ismerek), akinek orjongve meseltem el, hogy ha mar sikeresen elbasztak ezt a sorozatot, akkor legalabb a promokben ne mutassak mar amit nem kene, vagy ha ennyire debilek a promosok, akkor nezzek meg az NBC~s promokat es lessenek onnan vagy mittudomen...es lass csodat..nem tudom hogy ennek hatasara e vagy nem e, de mindegy is...nem volt a resz vegen promo a kovetkezo epizodhoz!!!! :)

hgyurika 2007.07.12. 10:24:55

kade 2007.07.12. 10:23:39

pedig én vártam...de tényleg nem volt...

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:25:06

kade: ez mondjuk nekem is feltűnt, úgy látszik, tanul a tv2. Amúgy meg köszi, ha a Te kezed is benne volt!:-)

LeelooBaba 2007.07.12. 10:25:54

Sziasztok!

Baromi jó volt ez a rész!!!

Emó végre az akemény gyerek volt a Mátrixos szerkójában, amilyennek egy másolós képeségekkel rendelkező (legerősebb) hírónak szerintem lennie kell, kifejezetten jól állt neki a sebhely.
Annak is örültem, hogy a röhelyes Niki-Dzsesszika felállásnak kampec, végre összegyúrták úgy, hogy nézhető legyen Ali Larter. Kettejük párosával, amin kicsit megdöbbentem egyébként, is minden rendben volt, izzik köztük a levegő. :)
Hiro is "hősebb" lett, minden hős (pl: Peter Parket) előbb-utóbb felnő a feladatához, na én rajta is ezt láttam, mert a régi Hiro kedves volt, de hótbéna. :)
Legjobban ezek a változások ragadtak magukkal, a többi szereplő számomra nem igazán változott meg.
(Klermackó hajszínváltása nálam nem változás :))) )

De amiért végképp vétek lett volna kihagyni ezt a részt, az az, hogy végre láttam mi lenne, ha nem tudnák megakadályozni a robbanást!!!!
Most már minden néző tudja, nem csak a szereplők párbeszédeiből, hogy mi vár az emberiségre, hogy hová vezetnének az események, ha nem sikerül közbelépni!
Saját szemünkkel láthattuk az egészet, a híróüldözést, az emberek és hírók rettegését, a sok szenvedést, és azt hogy főgeci Szájler megúszta, hogy rohadna meg!
Nagyon kidolgozott volt ez a rész, és végre a tv-sek sem lőtték le a poénokat (nem árulták el a bemutatóban, hogy Nathan az Szájler stb), úgyhogy csak kapkodtam a fejem jobbra-balra! :)
Érdekes volt nézni, hogy melyik híró melyik oldalra került, és hát az összes naív, hülyegyerek (Mohinder, Parkman) az ál-Nathan szolgálatában állt ... no komment. :)

Tetszettek az apró részletek is: Klermackót csak kinyírja a főgeci, Emó tüzet tudott gyújtani, tehát az 5 év alatt valamikor találkozhatott Klermackó anyjával, illetve Szájler is új erőkre tett szert, kinyírhatott jópár ismert figurát, pl: alakváltós csajt...
Itt volt egy kis zavar bennem, nem a SZE mellett állt az alakváltós csaj, amikor egy újabb hírócsaládnak adtak kékpöttyé váló emberi vért? Mert akkor hogy a fenébe lett Szájler alakváltó?
Vagy elnéztem valamit???

A lényeg, hogy nagyon jó volt ez a rész, és speciel jobban szeretem, ha nekem kell összeraknom a dolgokat (mint ebben a részben), mintha a számba rágják (mint az eddigi részekben).

Ghanima 2007.07.12. 10:26:05

Parasztvakítás tény, de akkor is fun volt. :)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.12. 10:27:28

Na mostmár annyira felcsigázott eza a sok cvsűrcsavar, hogy megnézem előlről a sorozatot, esküszöm.
Szerény véleményem szerint a 18. rész után valami megszakadt, és már soha nem lett a régi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 10:27:42

"Arról nem beszélve, hogy Clairemackót csak úgy lehet megölni, hogy beleszúrnak az agyába egy bizonyos ponton ugye, akkor viszont, ha Sylar 'csak' levágja a fejtetőjét, akkor nem is hal meg, nem? :))"

Csak annyit mutattak, hogy elkezdte műteni, aztán snitt, úgyis értette mindenki, hogy mi a következménye a dolognak Sylerre nézve. Azt nem mutatták viszont, hogy mi a következmény Klermackóra nézve, szóval akár túl is élhette, lényegtelen, attól még Syler megszerezte a képességét. Ha ez tényleg csak egy egyszeri kilengés volt ebbe az alternatív jövőbe, akkor valszeg soha nem is fogjuk megtudni...

KKKKKK 2007.07.12. 10:29:09

De mitől van neki sebhely, ha tudja magát gyógyítani?

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.12. 10:29:14

Szerintem abszolút a helyén van ez a rész. Megtudjuk, milyen az az alternatív jövő, ami ellen küzdenek a hősök - a jóslat beteljesül, Nathan Petrelli (igaz, az alakjában Sylar) elnök lesz, Claire már nincs, a regenerálódással nem bíró Peter arcán sebhely, Hiro magányos hero. Egy nagyon hiteles és logikus lehetett volna. Szerintem.

hgyurika 2007.07.12. 10:30:11

szerintem ebben a részben az is benne volt, hogy láttuk, ahogy a pozitív hősök elhullanak, ergo most már mi is szurkolunk, hogy sikerüljön Hiro küldetése, hogy megmentse a világot! (ez egy kissé nyálasra sikerült:-))

OnixTitan 2007.07.12. 10:30:27

ja még valami: Csókolm pítör petrelli, párbajban egy lúzer vsagy, meg kellet volna állítani az időt, és úgy rendesen szétrúgni sylar fejét, h ne gyógyulhasson, teszem azt atomjaira szedni a fejét. esetleg kivenni azt a cuccot, amit sylar szokott a többiekből, mert ugye peter is érti a dolgok működését, ott van sylar mellette

sirtomi 2007.07.12. 10:35:02

Ez a rész nemigazán tetszett. Televolt hülyeségekkel és értelme sem volt.
Pl jövőbeli Hiro meglepődik mikor megérkezik a múlt beli. Ha ugyanaz a két személy, akkor nem emlékszik, hogy miket csinált a múltban? Meg megkérdezi, hogy megölte-e Sylert, mikor ha megölte volna csak tudna a saját tetteiről.
Szóval totál kavarás volt itt az idővel és bele is zavarodtak az írók, ahogyan én is mikor próbáltam kibogozni a dolgokat :)

Remélem az utolsó részek jobbak lesznek.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.12. 10:36:31

De ha nincs syler, mitől hősök a hősök?

LeelooBaba 2007.07.12. 10:36:54

Most lehet, hogy tévedek, de nem Szájler nyírta ki Emót majdnem? Mikor az az üvegdarab jól beleszállt az agyába.
Na akkor nem volt sebhelye, tehát valszeg nem Szájler próbalékelése okozta azt a sebhelyet Emón, amikor okt.4-én a metrón a jövőbeni Híró mesélt. :)
Tehát nyugodtan lehet ferde vágása is, mint amilyen a tegnapi részben volt, mert akár a robbanáskor is történhetett valami, és ha túlpörgött (hiszen felrobbant, vagyis inkább kirobbantak belőle a híróképességek), na akkor lehet, hogy egy ideig nem tudott regenerálódni, hiába gondolt erősen Klermackóra. És máris ott van a heg.
DE NEM SZÁJLERTŐL! :)))

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:39:39

Sirtomi: igen, az ilyen időutazós/időcsavaros filmekben mindig elbúrnak valamit, ami totál következetlenné teszi az egészet. Az egyetlen kivétel talán csak a Vissza a jövőbe trilógia, na, azt tényleg egészen jól összeillesztgették.

hgyurika 2007.07.12. 10:39:43

sirtomi 2007.07.12. 10:35:02

a jővőbeli azért lepődik meg, mert ő nem ment el a jövőbe! mivel nem sikerült a terve, ezért ő visszament a múltba, így jött létre az alternatív jövő.

pájpör 2007.07.12. 10:40:54

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem lehet, hogy a kardtól van Peter sebhelye? Pl valami ereje biztos van nekie, ha már eccer Hiro annyit kínlódott érte..És valahogy, valaki által a harcban megsérült az arca?

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:41:49

Hát jó, de elvileg csak egy Hiro van, szal ha valami történik a múltbeli énjével, az kihat a jelenbeli (jövőbeli?) énjére is, nem?

KKKKKK 2007.07.12. 10:44:24

Pjotr: Vissza a jövőbe? Na ne! Rohadtul szórakoztató film, de az a több idősíkos rész összekavarása (hagyjuk ott a verandán XY-t, a másik idősikban is ott lesz) eléggé "gordiuszi" megoldás.

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 10:44:26

leeloobaba: abban az alternatív múltban nem találkozott Peter és Cler, tehát nincs emonak regeneráló képessége. Akárkitől megsebesülhetett.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 10:44:39

"Pl jövőbeli Hiro meglepődik mikor megérkezik a múlt beli. Ha ugyanaz a két személy, akkor nem emlékszik, hogy miket csinált a múltban? Meg megkérdezi, hogy megölte-e Sylert, mikor ha megölte volna csak tudna a saját tetteiről."

A jövőbeli Hiro és az általunk eddig ismert Hiro nem ugyanabban az idősíkban él, egymás alternatívái, sorsuk ott metróban kettévált (pont ez volt a jövőHiro célja). Nekik nem lett volna szabad találkozniuk, és tényleg, a múlt Hiro csak véletlenül került ebbe a jövőbe (és nem a sajátjába), mert nem volt képes 100%-ban kontrolálni a képességét. Az, hogy máshogy tud dolgokat, azt jelenti, hogy a múltból elindulásakor már elkezdődtek azok a változások, amik ennek az alternatív jövőnek az elkerüléséhez vezetnek, tehát jó úton jár, csak vissza kell jutnia saját idejébe, és ez a rész végére sikerült is. Ráadásul ebből a részből tudja meg, hogy mit kell pontosan tennie (megölni Syler-t), és saját halálnak látványa csak még eltökéltebbé teszi, szóval minden volt ez a rész, csak nem fölösleges.

KKKKKK 2007.07.12. 10:45:13

Ja és tök mindegy mitől van a sebhely, a kérdés az, miért nem gyógyul meg.

hgyurika 2007.07.12. 10:45:25

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:41:49

igen!
vagyis, ha most a fiatal Hiro visszamegy és teljesül a terv, Ando sem hal meg, akkor lehet, hogy nem is ilyen lesz az 5 évvel idősebb Hiro. és mivel teljesült minden ezért egy másik jövő lesz, ahol nem nem is találkozhatnak. Hiro nem bolondul bele a kudarcba, nem csinálja meg Iszáknál az idővonalakat, és így tovább...

LeelooBaba 2007.07.12. 10:45:32

Ja igen: Emó talán azért nem szedte atomokra Szájlert, mert akkor nem izgulnánk az égadta világon semmin többet! Merthogy úgyis kampec Szájlernek...
Nyilván Emó, mikor rájött, hogy a bátyjának már annyi, és a főgecivel áll szemben, hát inkább síkideg lett, mint hogy koncentrálni tudjon az időmegállításra. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 10:47:34

"bban az alternatív múltban nem találkozott Peter és Cler, tehát nincs emonak regeneráló képessége. Akárkitől megsebesülhetett."

Viszont akkor hogy élte túl a robbanást? Hisz ő maga mondta, hogy ő okozta, nem Sylar...

karcsi-karcsi 2007.07.12. 10:47:47

Üdv! Szerintem is jó kis rész volt ez a mostani, sőt talán az egyik legjobb, tekintve, hogy szépen boncolgatta az időparadoxonok problémáját.
Sokan mondjátok, hogy a Haiti, vagy Parkman miért nem jöttek rá, hogy Nathan=Syler. Nost ott a részletekben keresendő a gond, mert szerintem pontosan tudták, hogy ki is "Nathan". Benett, amikor beszélt Parkmannel, megjegyezte, hogy mindketten bújtatnak egy gyerek. Szerintem egyszerűen csak Syler felajánlotta, hogy életben hagyja őket, ha a szolgálatába áll. Ezt bizonyítandó, az utolsó jelenetben, amikor Syler valódi alakját felöltötte, Parkmennek a szeme sem rebbent.
Peter sebhelyéhez csak annyit fűznék, amit már az ominózus "Hogy állítasz egy robbanó embert meg?" féle Hiro mondat, illetve a metrós "Alig ismertelek meg a sebhelyed nélkül..." mondatok óta motoszkál bennem, hogy az nem mástól származik, mint Hiro kardjától. Ha esetleg így van akkor sem átkozni a spoiler miatt, mert csak találgatok!

huligánpalánta 2007.07.12. 10:50:02

"sixx: a jövőben mit is változtatott, ami kihat a múltra?"
A jövőben nem kell semmit változtatni. A lényeg, hogy látják, hogy mi lesz, szereznek egy csomó infót (pl. Ando is megtudja, hogy meghal, ha nem tesznek valamit) és így tudni fogják, hogy mit kell tenniük a múltban ahhoz, hogy megváltozzon a jövő - és nem csak toporognak egy épület tetején bámulva egymást, hogy mit és hol rontották el és hogy hogyan kellene helyrehozni!
Sztem OK volt ez a rész, eddig ez tetszett a legjobban.
Halvány Görénnyel és Fedorral teljesen egyetértek.
Szóval sixx csalódtam benned, hogy így lesz..tad ezt a részt! :(

LeelooBaba 2007.07.12. 10:50:37

Denisa: igen, amennyiben még a bálon megölte Szájler Klermackót. Akkor nincs Emónak regenerálódós képessége. De az is lehet, hogy később ölte meg (pl: mikor elment hozzájuk), akkor mégis van Emónak ilyen képessége.
Bár inkább Neked lehet igazad, az egyszerűbb magyarázat, hogy Emó csak a szétkapott Klermackóval találkozott az iskola bálon.

Halvány Görény 2007.07.12. 10:51:16

a hiros múlt-jelen-jövő kérdést (hogy miért nem emlékezett a jövőbeli, meg ilyenek) szerintem nem érdemes feszegetni abból a szempontból, hogy mindenki úgy veszi, hogy az idő egy lineáris, egyenes vonalú valami, a 2.0-s időutazósokban meg pont az van kihasználva, hogy nem. spirálokról beszélnek, amik ha mondjuk összeérnek, ugyanabban a térben létezik a két idősík (van ilyen? :) ), ezért nincs úgymond előzménye a jövőbeli idősíknak, amitől emlékezhetne akkor és ott. ezt most én se értem :)

pájpör 2007.07.12. 10:52:30

Ha nem lenne Emo képessége, nem hiszem, hogy életben marad miután felrobbant...

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 10:52:40

fedor: na ezt nem tudom, de az alkotók sem. szerintem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 10:53:31

A múltkori részből kiderült, hogy a robbanás Lindermen tervének része. Azóta azon agyalok, hogy miképp tudja ő úgy intézni, hogy Peter felrobbanjon, és hogy (főleg a tegnapi rész fényében) miért is szolgálja ez az ő érdekeit, ha anno abból indult ki, hogy a hősök fogjanak össze...

pájpör 2007.07.12. 10:54:12

Egyszerű: azért nem emlékszik, mert okt. 4-én eleve megváltoztatott mindent. Továbbiakban semmi sem úgy volt, ahogy jövő Hiro idejében eleve lett...vagymi :D

villa 2007.07.12. 10:54:20

Fedor, viszont ha ez alternatív jövő, és másik idősík, és az is véletlen, sőt hiba, hogy hiro meg ando odakerültek, akkor az alternatív jövőből hogy tudott hiro tudatosan visszamenni a múltba a metróra, és ha akkor tudott, akkor miért nem ment vissza máskor is, hogy a jövőbeli tudásával és erejével (mondjuk petert is hóna alá fogva) megölje sylert.

Charlie Drop 2007.07.12. 10:54:48

Nah, ez volt a lehető legellentmondásosabb rész, és egyetértek a cikkíróval totál értelmetlen. Szerintem az írók belezavarodtak a sok poárhuzamos szálba :D:D

hgyurika 2007.07.12. 10:55:25

Denisa Wry 2007.07.12. 10:52:40

de a robbanós ember sem halt bele a saját képességébe, pl. az asszony meghalt sugárfertőzésben, ő nem.

2007.07.12. 10:56:48

Na, feladtátok a leckét, hogy este bepótoljam-e egyáltalán a tegnapit ;-)
Sajnos, én a Vissza a jövőbe-ből is azt a észt utálom a legjobban, amikor az alter jelenben (jó, ott nem jövő van) vannak, amikorra Biff kinyírta Marty apját, az anyját meg elvette feleségül, és uralja a világot.
Nem szeretem az ilyen apokaliptikus, Mad Maxes dolgokat ;-)))
De, azért asszem, megnézem, legfeljebb beletekerek helyenként.
Elvégre fan volnék, vagy mi a szösz... ;-)))

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:57:04

Ha Hiro úgyis ide-oda tud utazgatni az időben, miért nem megy vissza akkorra, amikor Szájler még nem volt Szájler, és öli meg akkor, aztán el is van intézve minden?

hgyurika 2007.07.12. 10:58:12

villa 2007.07.12. 10:54:20

öreg Hiro az Iszák féle képregényből tudta, hogy hol találja Petert, le volt rajzolva, ahogy utaznak Mohinderrel, ezlehetett számára egy támpont!

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 10:58:21

hgyurika: igaz

Tegnap nem láttam és már nem emlékszem mindenre.

hgyurika 2007.07.12. 11:00:21

Pjotr Fjodorovics 2007.07.12. 10:57:04

szerintem azért nem megy az óraboltba, mert akkor az új alternatív jövőben nem lenne küldetése, tehát a fiatal Hiro teljesen más irányba menne...

bonyolult dolog az időutazáss:)

hgyurika 2007.07.12. 11:02:20

és itt jön be az időspirál, ahol az egyes spiráloknak vannak közös pontjai, ott lehet beavatkozni, ezért is volt fontos pont az okt. 4, mert az a jelen és az alternatív jövő időspiráljainak egy közös pontja...

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 11:02:42

Miért nem nem megy vissza az időbe és intézi el Sylert?
Ja és akkor nem is lenne ez a sorozat vagy tök más lenne és még nem is Heroes lenne a címe.

LeelooBaba 2007.07.12. 11:05:17

Emó robbanásos dolog rendben van szerintem, mert akár Denisának van igaza, hogy nem találkozott Klermackóval, akár nekem, hogy igen és volt regenerálódós képessége, amikor Emó "felrobban", vagyis kirobbantak belőle a képességek vagy mi, akkor ő volt a robbanás magjában, tehát ő megúszhatta élve az egészet (hogy a többi híró ezt hogy tudta túlélni az már más kérdés...).
És vagy azért lett sebhelye mert nem tudott regenerálódni, vagy azért mert a robbanás után egy ideig semmilyen képessége sem volt... ez már mindegy, és sosem fogjuk megtudni.
Szerintem egyébként nem kardvágta sebhelye volt, egyrészt az a kard baromi éles és vékony pengéje van, tehát vagy sokkal vékonyabbnak kéne lennie a vágásnak, vagy ha már ilyen vastag (mert annyira benne volt az arcában a kard), ha akkor már rég nem lenne Emó. Ha nincs reg.képessége, akkor azért meg már az agyában lett volna a penge, ha meg van reg.képessége akkor meg azért nem stimmel, mert akkor sebhely sem lenne. Tehát nem hinném, hogy Hiro kardja tette...

Charlie Drop 2007.07.12. 11:15:15

Jaja, tuti nem Híró kardja, mert Híró egyértelműen Sylarnek tulajdonítja a robbanást. A bibi ott van, hogy nem tudta megölni mert már volt regenerálódó képessége, holott a jővben még élt KlerMaci :D

Szóval csűrcsavar és még 1-2 bibi

Vki írta, hogy amikor SZE vizsgálta a gyereket, akkor mintha Candice lett volna mellette, nekem is ugyanez volt az érzésem, még a nejemnek is azt mondtam, hogy nézd ott van vele a nő....

Vino 2007.07.12. 11:17:06

hát én teljesen egyetértek azzal hogy ennek a résznek nem sok értelme volt nem volt semmmi izgalom mivel csak ebben az egy részben lesz ez a világ és akkor ki nem szarja le hogy itt mi van :D

amúgy szerintem itt a két Hírónak a szinkronja nagyon szar volt nekem az angolba nagyon teccet hogy jó markáns különbség volt a kettő közt

másfelöl azt nem értettem hogy a jövőhíró azt mondja Szájlernek begyógyult a sebe anmikor leszúrta miközben ebben a világban élt Klermaci, de legalább Mohinder megint a Gangesz Bikája volt

amúgy nekem ebben a részben egy dolog teccet amikor a rendes Híró azt mondja:"I scare me"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 11:18:00

"ő megúszhatta élve az egészet (hogy a többi híró ezt hogy tudta túlélni az már más kérdés...)"

Pl. nem voltak a közelében? :-) De most komolyan, még New Yorkban se halt me a lakosok fele sem...

hgyurika 2007.07.12. 11:19:45

Charlie Drop 2007.07.12. 11:15:15

ez a Kler dolog tényleg sántít, lehet, hogy Syler ahoz, hogy megértse a dolgokat koponyát kell lékelni, akinek nincs regen képessége az belehal. Syler megértette a működést, Kler meg felépült. A mentsd meg a pompomlányt, pedig úgy kell akkor értelmezni, hogy ne hagjya Peter Sylernek a lékelést a dolgok megértéséhez. de ez így már nagyon erőltetettnek tűnik...

villa 2007.07.12. 11:21:33

én most nem értem, mi a gond. mármint, hogy miből gondoljátok eleve, hogy klermaci túléli a lékelést. volt erre utalás, mert akkor erről csúnyán lemaradtam.

Charlie Drop 2007.07.12. 11:26:42

hgyurika: tuti nem találkoztak korábban, emlékezz, mikor elkeztde KlerMaci fejét levágni azt mondta "Már régóta vártam erre a pillantra". Ergo, ha lett volna rá 1x lehetősége már megtette volna.

Vino 2007.07.12. 11:31:27

nekem ez a Kler cucc sántított nagyon meg azt nem értettem a Pítör ennyire vágja a képességeket akkor miért nem gyógyította be az arcát vagy így sokkal sexibb?

amúgy nekem Pítör nagyon Neonak tünt abba a cuccban :D

hgyurika 2007.07.12. 11:36:28

villa 2007.07.12. 11:21:33

na igen, most hogy mondod, ahogy előbb írtam öreg Hiro azt hitte, hogy Syler fog robbanni, mert ezt mondták. öreg Hiro kinyirta Sylert(azt hitte), hogy megakadályozza a robbanást, de a robbanás megtörtént. Mivel azt hitte, hogy Syler volt a robbanóember, ezért ment vissza okt.4-ére, hogy tudassa Peterrel, hogy meg kell menteni a pompomlányt, így ha ledöfi Sylert, akkor nem lesz robbanás. Időközben (a múltban) a pompomlány megmenekült (ezért láthattuk az étteremben), de a robbanás mégis bekövetkezett. Syler pedig azért maradt élve a jövöben, mert már elvette a regen képességet.De akkor Kler hogy van életben? Erre lehet válasz az előbbi erőltetett fejtegetés. Egy másik magyarázatot póbáltam keresni, de az meg már paradoxon, mert ha Peter megmentette Klert a lékeléstől, akkor a jövőben ő életben marad, viszont akkor Sylernek nincs regen képessége, és akkor itt a baki!Mert nem is volt neki, ezért monmdta Nathatn-Syler, hogy mióta vár erre a pillanatra, amikor lékelte Klert. De akkor meg Hiro ha ledöfte Syler, akkor meg kellett voolna halnia. Vagyis nem találkozhattak volna akkor és úgy!

Jó hosszú lett...

Iffy_ 2007.07.12. 11:39:47

"Charlie Drop 2007.07.12. 11:15:15
Vki írta, hogy amikor SZE vizsgálta a gyereket, akkor mintha Candice lett volna mellette, nekem is ugyanez volt az érzésem, még a nejemnek is azt mondtam, hogy nézd ott van vele a nő...."

Az egy másik nő.
heroeswiki.com/Hana_Gitelman_%28future%29

OnixTitan 2007.07.12. 11:40:28

Ezt már sztem vmilyen magas elméleti fizikai topikban kéne beszélni;)

Boise 2007.07.12. 11:43:26

Kövezzetek meg, de milyen dolog már, hogy azért nincs hogyvolt, mert "nem-tetszett-a-rész-és-nincs-kedvem-leírni"?! Ez nem valami profi hozzáállás, pedig eddig elég alaposnak tűntetek :(
Ilyen alapon eddig egy részről se írtam volna hogyvoltot, csak erről :)
És szerintem is azért kellett látni a jövőt, hogy tudjuk, mit veszíthetünk, ha rosszul cselekszünk a jelenben. Bár az időutazásban baromság, hogy találkozhatsz jövőbeli/múltbeli önamagaddal. Hogy találkozhatnál, mikor az is Te vagy?

nafrooth 2007.07.12. 11:55:02

nekem ez kimaradt, vártam is a hogyvoltot, de a Neo-Emo a fenti képen ööö, hát elbizonytalanított abbéli hitemben, hogy valami kár ért a sorozat megértésének viszonylatában.

brody 2007.07.12. 12:13:33

Én meg azon filóztam, hogy múltkor a Clairemackóék házában Parkman azért nem tudott olvasni SZE gondolataiban, mert az japánul gondolkozott, akkor most hogy tudott a régi Hiro gondolataiban olvasni? Vagy időközben megtanult japánul? Végülis volt rá 5 éve...:D

Athene 2007.07.12. 12:18:02

sziasztok, most regeltem

szerintem Hanna aki SZE mellett volt, az a wifis lyány:)

LeelooBaba 2007.07.12. 12:21:23

Fedor: "Pl. nem voltak a közelében? :-) De most komolyan, még New Yorkban se halt me a lakosok fele sem..."
Ez azért nem jó, mert hát Emóból azért robbannak ki a képességek, mert túl sokat szív magába, vagyis túl sok híró veszi körül, ergó még mindig nem értem miért élte túl a hírók fele a robbanást. :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 12:23:04

Hát az az igazság, hogy itt már az írók is belezavarodtak a párhuzamos idősíkok problémájába!
Rendben fogadjuk el, hogy alternatív jelenek vannak egymáás mellett, és Híró ezek között is tud mászkálni.
Viszont akkor a jövőbeli Hírónak más alternatív multja volt: nem ment vissza senki figyelmeztetni Petert a pompontlányra, ergó Syler megölte (miért ne tehetné, tegyük fel, hogy ebből Klermaci már nem tud felgyógyulni, mert gyors és hangtalan - viszont akkor Peter miért tudott Mohindernél behegedni - ellentmondás): lett regenálódó képessége, és Híró már nem tudta megölni. Peter pedig nem találkozott vele, így ő halandó, így szerezte a vágást (és nem halt meg a robbanáskor, mert Teddimaci is túléli az ilyesmit - lásd Benett-ház)
Tehát van egy alternetív múltunk, aminek ez a jövője, és van egy tényleges múltunk (a ilmbéli jelen), ahol jövőhíró figyelmeztette petert, úgy történtek az események, ahogy láttuk - és elvált a két idősík.
De könyörgöm, akkor mit keresett Kler ebben a részben! (és az nem jó válasz, hogy csak így lehetett m,egoldani az a kafa kis jelenetet, hogy Sájler levágja a fejtetejét, mert Kler szerepe ez volt ebben a részben!) Ez az alternatív jövő, aminek alternatív múltában Kler meghalt, tehát, itt sem kellene életben lennie! Mert a tényleges múltban megmentették, az egy dolog, akkor benne lesz majd a tényleges jövőben, de az alternatívban semmi helye sincs! Követelem, hogy azonnal mondjon le!!!
A híró röpködhet idősíkok között, de Kler nem! Ha pedig tegyük fel hogy Kler az alternatív jövőben is életben van - mert Peter a tényleges múltban megmentette - akkor erre az alternatív Hírónak is emlékeznie kellene, mert akkor megváltozott a jövő (Sőt mi több, le tudta szúrni sájlert!)
Vagyis az írók nem tudták eldönteni, hogy most a párhuzamos idősíkok elméletét használják-e vagy a lineáris időelméletet, így lett egy olyan vegyülék, amiben több elemnek sincs értelme - illetve ellentmondásban állnak egymással.

LeelooBaba 2007.07.12. 12:23:23

És céloznak is rá, hogy a robbanásnál találkoztak utoljára a szereplők, tehát tényleg ott volt minden ismert szuper-híró... :)

Kyntea 2007.07.12. 12:24:08

Hát én már a rész alatt is a kezemet dörzsölgettem, hogy jajj, mit fogok erről a részről olvasni.... erre tessék.
Engem kétdolog érdekel.
1. Hogy hogy létezik az, hogy egyre több olyan ember van, aki "képességekkel" rendelkezik.. akkor ez most egy "vírus"?
2. Elég egy robbanás ahhoz, hogy eddig egymás ellen "küzdő" hírók összefogjanak, vagy oldalt váltsanak? Mi történt a meg nem történő múltban....?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 12:26:21

Nem kell ahhoz a hősöknek közvetlen mellette lenniük, hogy besokalljon. Szépen egyesével vete át a képességeket, és azok meg is maradtak. Így ha puffertúlcsurdolás okozta robbanást, elég volt annak a közelében lennie, akitől az utolsó képességét vette át... Pl. Atom Anti nem volt ebben a részben, és az ő képessége elég robbanásveszélyes kontrolálatlanul...

Kyntea 2007.07.12. 12:27:59

És az megvolt, amikor Emo megy át a szobán és arréblegyinti a fotelt, hogy el bírjon menni? Én is ilyet akarok!

LeelooBaba 2007.07.12. 12:31:06

Kyntea: megértem, én is Emó képességét akarnám, aztán jól elvenném mindenkiét!! :))))))))
Ja és mellesleg felrobbantanám NY-kot, mert túl sok lenne...

Defter 2007.07.12. 12:32:45

Arra emlékszik valaki, hogy Isac mit festett meg először? Szerintem minden képe egy-egy csomópont, ahol a jövőt meg lehet változtatni. Ha ott változott valami, akkor a következő képe már nem az, amit eredetileg festett volna, hanem a változások következményeként létrejött következő elágazási pont.
Amúgy Sylar vsz azért sem nézhetett bele Claire fejébe korábban (ami miatt tényleg nem értem, hogyan lehetett sebezhetetlen), mert akkor most nem is próbálkozott volna vele, vagyis ha egyszer már megtette, akkor most nem lenne értelme, a képesség már megvan, a lány meg úgyis túléli. :S

LeelooBaba 2007.07.12. 12:38:44

Most azon gondolkozom, hogy lehet hogy Klermackóval találkozott valamikor a nemlétezőmúltban v. hol Szájler, elkezdte meglékelni v. ilyesmi, de nem sikerült (ezért v. azért), a lényeg, hogy a lány is túlélte, ő is elszedte Klermackó képességének egy részét, ezért pl: Hiro nem tudta lekaszabolni Szájlert, aztán a mostani részben végleg elkapta Klermackót.
Nem tartom valószínűnek, hogy Klermackó túlélte, ha kiveszik az agyát akkor ugyanúgy nem tud regenerálódni, mint ha a fadarab fúródik bele... hogy Szájler mit csinál az agyvelővel? Hát minimum megeszi! :) Vagy nem Hannibal Lecter? :))))) Mindegy...

Egyébként láttátok, hogy a képregényben mikor Híró ledöfi Szájlert, akkor Sz. nem gondol semmire se? Csak egy üres buborék van ott... :) Hát hasonló esetben, legalább egy B@zdmeg, v. Qrv@ életbe, azért befigyelne az agyamban... :))))))))) Főleg ha olyan főgeci lennék, mint Szájler.

Defter 2007.07.12. 12:40:06

Azt sem értettem amúgy, h amikor Sylar elkezdte operálni Emót, akkor ő miért nem tette ugyanezt visszafelé. Csak kapkodta a levegőt, amíg S szorongatta a nyakát. Talán ennyire meglepődött? Ráadásul ha Emót nem tudta így megölni, akkor Claire-t miért tudná?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 12:40:24

" vadász2 2007.07.12. 12:23:04 "

Nem figyeltél eléggé tegnap. Jövő Hiro úgy tudja, hogy a robbanást Szájler okozta (ez a hivatalos verzió), nem is sejti, hogy igazából EmoNeo robbant, és Szájler valójában Nathan Petrelliként tengeti napjait a Fehér Házban. Azért ment vissza a múltba azzal, hogy meg kell menteni a pomponlányt, hogy Szájler ne legyen sérthetetlen, és így meg lehessen ölni még a robbanás előtt (erre rá is kérdezett a múltbeli énjétől, mármint hogy megölte -e). Az ötlet bejött annyiban, hogy Klermackó egyben maradt a múltban (így kerülhetett bele ebbe a részbe, és ezért tudta csak most meglékelni őt az álapja), Peter Petrelli sérthetetlen lett, és így túlélte a saját felrobbanását, ami persze megtörtént, hisz nem Szájler volt, aki robbant, és különben is, az eredeti Hiro nem ölte őt meg (még). Egyelőre nagyon úgy tűnik, mégiscsak az ő halála lesz a megoldás, mert lehet, hogy az ő közreműködése nélkül nem robbana Peter. Emlékeztek EmoNeo álmára a robbanás előtti percekről? Vajon amikor odamegy hozzá a bratyó azzal, hogy majd ő mindent elintéz, akkor az még igazi Nathan, vagy már Szájler? A tegnapi rész után ezt a kérdést is fel kell tenni...

LeelooBaba 2007.07.12. 12:44:10

Fedor: amilyen csúcsgenyó fejet vágott az álomban a bátyus, sztem simán lehetett akár Szájler is :))))))))

Defter 2007.07.12. 12:44:38

Ja, és még egy: ha a képesség genetikai alapon működik, akkor miért az agy működését kell megérteni hozzá? Miért nem a dns-t kell csak beépíteni valamilyen módszerrel? Bár a "közelről átszáll belém"-módszer is elég érdekes, szóval lehet, hogy ez is csak egy hasonló elven működő képesség. Ki így, ki úgy?

LeelooBaba 2007.07.12. 12:45:01

vadász2: jaja "AÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, A

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 12:45:04

Fedor, a robanással igazán nem foglalkoztam (nekem az már túl bonyolult), csupán azzal hogy összekeverték a két időelméletet, és ebből jött a korábban itt felvetett kérdések jó része.
A Kler-problémát igyekeztem körbejárni (s vele az időét)

LeelooBaba 2007.07.12. 12:47:58

Defter: Emó azért úszta meg, mert másik híróképességgel falhozkente Szájlert, aztán láthatatlan lett, amit Szájler azzal díjazott, hogy üvegcseréppel csinált választékot a hajába. :)
Na mindegy.
Klermackónak nincs ilyenje, csak egy nyamvadt regi-képessége, amit könnyen elszed tőle Szájler az agyműtéttel.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.07.12. 12:48:40

Lehet h már vki írta, de az "Elnök" elszólta mgát, ugyanis mondott egy olyat, hogy "mert én értem a dolgok működését" ami tipikus Sylar beszólás. Csodálom h Muhindernek ez nem tűnt fel.

Defter 2007.07.12. 12:50:34

De amikor elkezdte levágni a feje tetejét, akkor rögtön kezdett is begyógyulni. Vagyis valószínűleg eleve nem sikerült volna. Ráadásul Claire is totál gyorsan tudott minden sebhelyet begyógyítani eddig, ezt meg csak olyan késéssel, hogy addigra már agya sincs?

LeelooBaba 2007.07.12. 12:50:49

Muhinder hüjjjjjjjjjjje, neki semmi sem tűnik fel, csak ha az újságok is megírták már (Szájlert is így fedezte fel nagyokosan).

LeelooBaba 2007.07.12. 12:52:40

Defter: szerintem Klermackó összecsinálta magát, amikor rájött, hogy vérszerintielnökapuci nem más, mint Szájler és a döbbenettől akár eltelhet annyi idő.
Eddig is kellett neki jó pár másodperc amíg összerakta magát. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 12:54:24

" vadász2 2007.07.12. 12:45:04 "

Én meg ezekre a kérdésekre adtam (véleményem szerint logikus) váalszokat...

LeelooBaba 2007.07.12. 12:57:12

Jó volt ez a rész, meg eddig jó a sorozat, kár hogy (mint már mondták páran) zuhanórepülés lesz a vége... mondjuk én még nem láttam, mert TV2-lépésben haladok, de az biztos, hogy nagyon el lehet cseszni az ilyen sorozatokat és el is szokták sajnos...

Halvány Görény 2007.07.12. 12:58:16

a genetikai alap nem zárja ki azt, hogy az agyban működjön, a dns alkotóelem, építőkocka, ami megmondja pl azt is ,hogy az agy hogy épüljön fel, a késztermék már az agy. olyasmi ez, mint pl. egy fraktál, ami egyszerűen elírva egy kurva bonyolult ábra, ami egy (a végeredményhez képest) egyszerű alkotóelemből és egy egyszerű szabályból épül fel, aztán az ezredik iterációban már ember nem ismeri ki magát a kapott eredményen. nyilván a végeredmény kizárólag attól függ, hogy mi volt a kiinduló elem és mi az építési szabály (ezekben egészen minimális eltérés is teljesen más végeredményre vezethet, ez meg már a káosz-elmélet), szóval innen lehet genetikai alapú.
nekem egy dolog nem világos igazán, az rendben van, hogy az emberi agyat teljesen feltérképezni jelenleg egyetlen ember képes, szájler, a tehetséges órásmester, de ő hogyan teszi magáévá ezt a tudást, amit fejtető levágásával megszerez, agyműtétet hajt végre magán?

LeelooBaba 2007.07.12. 13:01:01

HalványGörény: tartom az előző véleményemet, megeszi...! Bárkinek van jobb 5lete, ne tartsa magában! :)))

Charlie Drop 2007.07.12. 13:03:49

Defter: én is ezt írtam...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 13:03:57

Baba, Jobb ötlet: nem eszi meg! :)
Szerintem ez még az alkotók sem tudják, csak egy szép látványos szorozatgyilkost akartak kreálni, aki a mutatóujjával öl.

zolij 2007.07.12. 13:04:31

hihetetlen, emo végre nem emo, erre nincs hogyvolt:D

LeelooBaba 2007.07.12. 13:05:06

VAGY: szétszedi a velőt, hogy megértse a működését (ahogy az adott képességet csinálja) és ha megértette, akkor már ő is tudja csinálja az órásagyával. :)
Na?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:05:13

Szétszedi és tanulmányozza az agytekervényeket neuronszinten, mint ahogy korábban az órákkal meg a fogaskerekkel tette...

hgyurika 2007.07.12. 13:07:03

LeelooBaba 2007.07.12. 13:01:01

feldugja magának, mint egy végbélkúpot...:-)

Halvány Görény 2007.07.12. 13:07:41

fedor, odáig rendben van, hogy hogyan érti meg, a kérdés az, hogy mitől lesz az övé?

Charlie Drop 2007.07.12. 13:09:15

" Fedor 2007.07.12. 12:40:24 "

Rossz az okfejtésed...

Lásd: "Charlie Drop 2007.07.12. 11:26:42"

Defter 2007.07.12. 13:09:51

HG, szerintem az ő képessége épp az, hogy a megértést átkonvertálja képességgé.
A fraktálos példa jó volt ;) Amúgy nem az volt a problémám, h a genetika meghatározza-e az agy működési módját, hanem hogy az agy működésének megértéséből hogyan lesz képesség, ha az a génekben gyökerezik. De már megértettem. vagy csak elfogadtam :)

LeelooBaba 2007.07.12. 13:10:45

Fedor: ugyanarra gondoltunk :) 7 sec eltéréssel... :))))

HalvángyGörény: hát ha már egyszer megértette, akkor meg tudja ő is csinálni, ezen gőzölt be akkor is, amikor Szájler lett. Nekem ezek után egyértelmű.

hgyurika: szenzációs, erre nem is gondoltam! :))))

Defter 2007.07.12. 13:13:19

Charlie, oké, hogy ezt írtad, de akkor most végülis Sylar mitől sebezhetetlen?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:18:17

" Charlie Drop 2007.07.12. 13:09:15 "

Már bocs, de nem értem. Pontosan ugyanazt állítjuk...

LeelooBaba 2007.07.12. 13:19:55

Eszembe jutott valami!
Emlékeztek Linderman-ra? Felélesztette a halott virágot!
És nem szerepelt ebben a részben, tehát akár Szájler kinyírhatta már... és mivel Linderman képessége hasonló Klermackóéhoz...
HOPPÁ!
Talán ezért nem tudta Híró likvidálni!

Halvány Görény 2007.07.12. 13:20:46

jó, akkor elfogadom, hogy neki meg az az alapképessége, hogy ha egyszer látta és megértette akkor sajátkoponya felnyitás nélkül meg tudja buherálni odabenn a dolgokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:21:30

Linderman másokat tud meggyógyítani, feléleszteni, nem önmagát...

Halvány Görény 2007.07.12. 13:22:45

talán olvasta troppauer hümértől az én egy virág vagyok c. remeket és beleélte magát

LeelooBaba 2007.07.12. 13:23:51

Fedor: Honnan tudod? Erre nem kaptunk eddig választ.
Azonkívül Szájler eléggé önimádó, miért ne fordította volna saját gyógyítására az erőt?
Az erő lényege ettől még ugyanaz marad...

silaris (törölt) 2007.07.12. 13:24:29

aki szerint ennek a résznek nem volt értelme, annak elég statikus jövő/időképe van...
amit én nem értek (lehet, már leírta valaki, de nincs kedvem ennyit olvasni)
ha Peter megmentette Claire-t, ergo találkoztak, ergo elvette a tudását, akkor hogy lehet vágás az arcán?
ha nem találkoztak, akkor hogy élhet Claire?
és ha sylar nem találkozott macival, akkor mért nem lett hiro kardja által elhaláloztatva?
szerintem isteni volt a karakterek mássága: a neo-emo, a kemény hiro, a szemét parkman, a szamizdat-bennet és persze sylar-nathan.
és a legérdekesebb, hogy csak az nem tudott eljátszani két különböző karaktert, akinek alapvetően kellett volna (értsd ali larter) :D

Charlie Drop 2007.07.12. 13:26:12

"Defter 2007.07.12. 13:13:19"

Látod itt a logikai baki, gyk (a film menete szerint és nem Híró "emlékei" szerint) csak a film végén lett regenerálódó...

Charlie Drop 2007.07.12. 13:28:38

Fedor 2007.07.12. 13:18:17

Hű várj, vmit benéztem :D

LeelooBaba 2007.07.12. 13:29:47

2007.07.12. 10:25:54-kor írt "Emó végre az a kemény gyerek volt a Mátrixos szerkójában" résszel úgy látom elég sokan egyetértenek, és mivel Emó nem lehet többé Emó, merthát oda a csodatincs...
Mit szólnátok, ha mostantól Neo lenne? :)))

SIXX Mester mit gondol erről? :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:32:16

"ha Peter megmentette Claire-t, ergo találkoztak, ergo elvette a tudását, akkor hogy lehet vágás az arcán?"

Na erre még én se tudom a magyarázatot... De annyira hangsúlyos elem ez a vágás (hisz már sok résszel korábban megjósolják a létét), hogy biztos van valami szerepe, és attól függelenül lesz rá magyarázat, hogy egyébként ez a rész egy meg nem valósuló alternatíváról szólt. Talán az a sebbhely meglesz a nem alternatív jövőben is, és akkor azt is látni fogjuk, hogy miképp került oda. Talán a szezonzáróban? Logikus lenne akkor elvarrni ezt a szálat...

Defter 2007.07.12. 13:34:47

A logikai baki kifejezés elég enyhe :) Főleg, mivel ki az, akiben nem merül fel a kéredés? Szóval eléggé meg lettek keverve a dolgok. Ezt már tényleg csak azzal lehet elsimítani, hogy az alteratív világok száma végtelen lehet, és ez az írók szerint ilyen lett.
Viszont milyen jó, hogy nem is íródott hogy volt, most mindenki többet filózik, mint máskor :)

Kyntea 2007.07.12. 13:37:00

No ahhoz képest sixx, hogy szerinted ez egy selejt rész volt, lassan rekordot dönt a hozzászólások száma! :-)

LeelooBaba 2007.07.12. 13:37:56

Defter: Így van, sixxnek joga, hogy ne írjon hogyvoltot, ha úgy érzi, hogy nincs miről :)

A fórum most már így is kész hogyvolt => alternatív hogyvolt. :)))))))))

huligánpalánta 2007.07.12. 13:37:57

Sztem is a felrobbanástól lesz majd sebhelye Emo-Neo-nak valahogy. Gondolom a fejéből robban szét a sok képesség, aztán majd valahogy összeforr és lesz egy vágás vagy mifene. :)
Sylar-mesterrel kapcsolatban sztem lehet hogy azért nem hal meg, miután leszúrja Hiró, mert Linderman biztosan rátalál majd és feléleszti a csodaképességével. Utána biztosan üzletet kötnek majd, hogy Linderman a kezére játssza Sylarnek az összes hirót (így lesz belőle Nathan)! :) Én biztos így írnám meg! :)

Charlie Drop 2007.07.12. 13:41:21

Skacok, viszont egyetlenegy dolog eszembe jutott még.
Kulcsszó: Candice

Mi van ha EmoNeo is találkozott vele és amikor felrobban éppen Sylar alakban volt (így könyebb elhitetni mindenkivel, h ő robbant fel), így Híró is azt hihette, hogy Sylart próbálja megölni, de mivel EmoNeo már akkor sérthetetlen volt... így kerülhetett be KlerMaci is :) Mert hogy Sylar nem ölte meg anno.
EmoNeo vágása? Hm, mi van, ha a robbanás okozta és ezt nem tudta reparálni (jó tudom KlerMaci kimászott szépen multkor egy ilyenből), de mondkjuk mi van, ha a robbanás pillanatában vágott bele Híro (ennek meg ellentmond a képregény)....

LeelooBaba 2007.07.12. 13:41:42

huligánpalánta: ez nagyon jó gondolatmenet, viszont nem úgy volt a részben, hogy Hiro azonnal rájött, hogy nem nyírta ki Szájlert?
Mert ha Linderman később talál Szájlerre és virágoztatja fel, na akkor az összes hívóember azt hinné, hogy Szájler halott. De ők tudták hogy nem az, nem?
Amellett mindenesetre továbbra is kitartok, hogy Lindermannak köze lehet ahhoz, hogy Szájlert nem tudták hűvösre tenni. És ennek a sok logikai okfejtés mellett is több értelme van, mint Klermackó közreműködésének...

Charlie Drop 2007.07.12. 13:42:45

" huligánpalánta 2007.07.12. 13:37:57 "

ez sem rossz elgondolás... :)

veronel 2007.07.12. 13:43:46

Sylar megeszi az agyakat, ezt a készítők mondták el valami Fórumon, múltkor olvastam egy ide linkelt FAQ gyűjteményben...nem emlékszem, hol. Azért nem mutatják meg, mert gusztustalan, viszont nem volt jobb ötletük. Órásmesterünk, amúgy eddig is tudott regenerálódni, mivel mikor megszökött a Papírgyárból SZE beleeresztett egy sorozatot. Azt is túlélte.

Charlie Drop 2007.07.12. 13:45:18

veronel: az a sorozat el sem találta, nem? megállította a golyóka Jedierejével.

LeelooBaba 2007.07.12. 13:45:40

Charlie Drop: Na igen, ez így igen kemény... De szerintem miért akart volna Emó (aki nem is az, mert Neo :))) ), szóval miért akart volna Emó Szájler képében tetszelegni?
Emó vágása nem lehet a kardtól, ezt már korábban megállapítottuk, hiszen 1. a képregényben hasbaszúrja, 2. olvasd el ezt: LeelooBaba 2007.07.12. 11:05:17

OnixTitan 2007.07.12. 13:47:03

Suresh doki soha a büdös életben nem fog rendes gyógyírt találni a híróizmusra (ha reálisan gondolkodunk). minden élőlény legtöbb sejtjének van sejtmagja, és abban leledzik a dns szál (amiket ha kinyújtanánk 2-2 m hosszúak lennének, csak érdekesség). namámost egy lénynek minden DNSe ugyan olyan. Kivéve ha csernobili, de az más dolog. szóval HA suresh tudná a bajos géneket, tudná, hogy hogyan lehet kijavítani stb őket, akkor is az ember összes DNS ét át kéne alakítania a teljes skierhez. ez a fogantatás pillanatában a legkönnyeb, ugyanis akkor csak 2 sejt van a pete meg a hímivar. Szóval Suresh NEM fog megoldást találni, hacsak nem vmi olyan agyament ötlet mint maga a híróizmus, esetleg a különlegess képességért felelős agyrész deaktívvá tétele. Kivágása na.

LeelooBaba 2007.07.12. 13:47:45

Akkor mégiscsak megeszi! :))
Aztakurva!

Charlie Drop 2007.07.12. 13:49:23

" LeelooBaba 2007.07.12. 13:45:40 "

Írtam, hogy a képregény ellentmond neki :)

"miért akart volna Emó Szájler képében tetszelegni?" -> nem úgy volt, hogy a sok képességet nem tudta kontrollálni? esetleg véletlenül jelen meg Sylar képében. Plusz lehet direkt is, ugyebár elterelő hadművelet.

Mindenesetre ezt látom leglogikusabbnak, mert akkor így meg van magyarázva KlerMaci szerepe és Sylar gyógyulási képessége...

huligánpalánta 2007.07.12. 13:50:02

Sztem minden híró azt hitte hogy Sylar halott, mivel úgy tudták, hogy ő robbant fel. Igaz, hogy ezt a Nathan öltönyben parádézó Sylar genyó mesélte be nekik. Emo-Neo is erről beszélt az alt.jövőben nem? Híró meg sztem totál elhitte hogy leszúrta és meghalt, mivel csodakardja van nekije vagy mi a szösz! :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 13:50:52

Érdekes eredménye lett egy origo-s szavazásnak. Vagy a többség nem osztja az itt terjengő Niki/Jessica utálatot, vagy susmus van a dologban, de a kedvenc sorozatkarekterek versenyében negyedik! lett Niki Sanders (a Hősökből futottak még Hiro és Klermackó, előbbi irtózatosan leszerepelve - komolyan nem értem).

www.origo.hu/teve/20070710-megvan-a-magyarok-kedvenc-sorozathose.html

Az első persze ház doktor lett, ki más... :-)

LeelooBaba 2007.07.12. 13:53:20

Charlie Drop: ja bocs, átsiklottam felette... hát eddig a Te elméleted a leglogikusabb az tény. Csak mivel Emó eddig egy tejfelesszájú híró volt (és csak 5 év múlva lesz Mártixos faszagyerek), na emiatt az elterelő hadművelet... hát nem illik bele a képbe.
Meg ha Híró már ott volt, akkor látnia kellett, hogy Emó változott át, nem? Vagy nem, ha nem látta. :)))))))))

Egyébként nem is feltétlenül a robbanásnál szúrta le Szájlert, nem???
Mert akkor Emónak még annyira sem lett volna oka/lehetősége Szájlernek lenni...

Mindenesetre le a kalappal, ez a legjobb indoklás eddig!

LeelooBaba 2007.07.12. 13:56:52

Ja még valami, Candide nem csak azt tudja lemásolni, akivel már találkozott? Mert ha le tudná másolni Szájlert (amit átvett tőle Emó), akkor már találkozott volna Szájlerrel, aki ki is nyírta írtó gyorsan, hiszen Nathan ruhában mászkált 5 évig (v. akármeddig Nathan kinyírása óta).
Tehát akkor ezek alapján nem lehet, hogy Szájler képében Emót döfték le...

villa 2007.07.12. 14:00:13

na most. ha hiró lekardozta sylert, akkor simán lehet, hogy lindermann gyógyította meg, nem? és akkor nem kérdés végre ez a hüje klermackós kérdés, hm?

LeelooBaba 2007.07.12. 14:01:44

Ja páran ezen a véleményen vagyunk, hogy Linderman mentette meg a főgecit, ergó Linderman is főgeci. :)

Charlie Drop 2007.07.12. 14:02:02

" LeelooBaba 2007.07.12. 13:53:20 "

Zsír :) Így már az én elméletem is "vérzik". Azt tényleg nem tudom mikor akarta Híró leszurni Sylart...

+
"Ja még valami, Candide nem csak azt tudja lemásolni, akivel már találkozott? Mert ha le tudná másolni Szájlert (amit átvett tőle Emó), akkor már találkozott volna Szájlerrel, aki ki is nyírta írtó gyorsan, hiszen Nathan ruhában mászkált 5 évig (v. akármeddig Nathan kinyírása óta)." -> Viszont EmoNeo 2x is találkozott Sylerrel így elvileg emlékezhetett rá. Plusz nem emlékszem mikor találkozott volna a NégerNénivel, pedig amikor a rendőrök már keresték úgy jött be az ajtón....

Charlie Drop 2007.07.12. 14:03:43

" villa 2007.07.12. 14:00:13 "

Ez is egy lehetőség, ellenben Hírón kívül mindenki (itt tenkintsünk el esetleg a rendőrbácsitól :D) úgy tudta, hogy Sylar meghalt, de Híró tudta, hogy van regenerálódási képessége...

LeelooBaba 2007.07.12. 14:07:23

Charlie Drop: ok, Kendisz lemásolta a vastagszájú nőt is, ott a pont. :)
De még mindig nincs biztosítva, hogy Emó találkozott Kendisszel azelőtt, hogy Szájler felboncolta volna K-t...
Nekem most már kevesebb "ha" van abban a sztoriban, hogy Linderman miatt nem halt meg Szájler (vagy úgy hogy már benne volt Linderman képessége, vagy úgy, hogy Linderman még élt és úgy mentette meg...).

villa 2007.07.12. 14:07:55

candice-nek találkozni kell azzal, akit lemásol? pl négernőnél elég ránézni tetemre, nem? vagy nem tudom.

de honnan tudta hiro, hogy van neki olyan? kicsit néha úgy érzem magam, mintha nem láttam volna a filmet, egészen új doglokat olvasok itt:) vagy ez a képregényben van?

és mi van, ha megölte lindermannt syler, és megtanulta a gyógyítást, és magán (!) alkalmazza. mert miért ne lehetne magán is? azt a fehérmágus lindermann nem mondta anno, hogy csak más élőlényeket tud gyógyítani.

LeelooBaba 2007.07.12. 14:10:41

villa: azért nagyjából olvasgasd a fórumot, mert kis fáziskéséssel kérdezel, és már bent vannak a fórumban az válaszok, okfejtések.
:)))))))))

Charlie Drop 2007.07.12. 14:14:26

Linderman képessége: nah ez egy érdekes pont, az valószínűbb, hogy Linderman megmenti, mint hogy megölje és magát gyógyítsa. Miért? Nos mert akkor nem kellene KlerMaci neki sosemsemnem. Hisz a két képesség szinte ugyanaz...

Jah, meg akkor szerintem Híronak Lindermant is meg kellene ölnie... nyet?:)

LeelooBaba 2007.07.12. 14:17:29

Ez igaz, akkor tehát marad az az egyetlen magyarázat, hogy Linderman még élt, amikor Szájlert megmentette.. OK.
És Szájlernek azért kell Klermackó mert nem tudta megszerezni Linderman képességét, meg hát macié jobb is... az már más kérdés, hogy Linderman hogy úszta meg a randit Szájlerrel, és hogy hol a rákban volt a mai rész alatt (éppen nyaralt?) :)))
Szerintem Híró nyírjon ki mindenkit, biztos ami tuti :))))))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 14:17:48

"Hírón kívül mindenki (itt tenkintsünk el esetleg a rendőrbácsitól :D) úgy tudta, hogy Sylar meghalt, de Híró tudta, hogy van regenerálódási képessége..."

Már bocs, de ezt honnan veszed?

1. Pont az volt a pláne, hogy jövőHiró NEM tudta, hogy Szájler él, és egyenlő az elnökkel. Pont azért kérdezett rá múltHirónál, hogy megölte -e, mert az az ő feladata lett volna metrós találkozás, tehát a két jövő szétválása és ClairBear megmentése UTÁN.
2. Így persze arról se tudott, hogy Szájlernek van regenerálódási képessége, mert hogy nem is volt neki, ezért kellett most meglékelnie Clair-t. Nem is volt rá szüksége, hisz nem ő robbant (ez csak a hivatalos propaganda volt, gondolom pont az ő sugalmazására, hogy eltüntesse a nyomait), hanem Peter.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.12. 14:19:51

"az már más kérdés, hogy Linderman hogy úszta meg a randit Szájlerrel, és hogy hol a rákban volt a mai rész alatt (éppen nyaralt?) :)))"

A szenátusban csücsült Washington-ban, és épp az általa benyújtott (és így róla elnevezett) törvény végrehajtását felügyelte.

Charlie Drop 2007.07.12. 14:22:12

Fedor 2007.07.12. 14:17:48

Pont az volt a pláne, hogy jövőHiró NEM tudta, hogy Szájler él, -> már hogyne tudta volna, mondta, hogy megpróbálta megölni, de regenerálódott

LeelooBaba 2007.07.12. 14:22:18

Fedor: Szerintem ez ügy volt, hogy JövőHíró a jövőben ki akarta nyírni Szájlert, de mivel Szájler még a sulibálon kinyírta Klermackót, hát nem ment neki.
Ezért JövőHíró visszament metrózni, és észt osztani Emónak, mert ha Klermackó megmenekül Szájlert fel lehet darabolni akár JövőHírónak, akár HótbénaHírónak (a képregény alapján), vagy bárki másnak, ez már mindegy.
Ennyi. :)

Charlie Drop 2007.07.12. 14:22:57

"A szenátusban csücsült Washington-ban, és épp az általa benyújtott (és így róla elnevezett) törvény végrehajtását felügyelte."

Naja, pont mikor az álelnök mindenhol ott volt...

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 14:27:00

felőlem 1 hétig is vitatkozhattok ezen a részen, de ne felejtsétek el, hogy az egyetlen lényeges dolog az volt benne, hogy Hiro elhatározta kinyírja Szájlert.
Visszatért a normál időbe és a következő részben ott folytatják ahol abbahagyták ezt megelőzően.
Ez egy kikacsintás és időhúzás volt az alkotók részéről.
Kénytelenek voltak vmit kezdeni a metrós jelenettel. (Hiro-Peter-sebhely)
Egy részben csak ennyire tellett tőlük, nem lehettek túl szájbarágósak.

LeelooBaba 2007.07.12. 14:27:33

Linderman törvényt 1 évvel a választás után vezették be, tehát a robbanáskor még élt, és utána is egy évig ugyebár. Azóta eltelt 4 év... nem hiszem, hogy még mindig a szenátusban csücsült, főleg, hogy Nathan már Szájler volt, tehát Nathan képében simán Linderman közelébe férkőzhetett, és mivel Szájler mindenki képességét akarja azonnal, de izibe, ezért volt négy éve kinyírni Lindermant.
Linderman halott, ez van. :)

Kyntea 2007.07.12. 14:29:10

Javaslom rakjunk mi is össze egy teremnyi időfonalat... hátha rájövünk a titokra! :D

LeelooBaba 2007.07.12. 14:31:17

Kikacsintásnál, és időhúzásnál sokkal több volt ez a rész, hiszen tudatosították a nézőkben, hogy nem csak a hírók akarják fontosnak mutatni magukat és hablatyolnak jobbra-balra küldetésekről, mert lám ez a jövő és nekik tényleg küldetésük van, a Világ megmentése (milyen szép), és mi nézők innentől kezdve sokkal jobban bele fogjuk élni magunkat és szurkolni fogunk, mert mi sem akarjuk ezt a jövőt... :)

LeelooBaba 2007.07.12. 14:33:56

Megdőlt már a komment rekord? :)

Defter 2007.07.12. 14:36:59

Egy ideig nem volt net :( így most kicsit visszautalok. Bocs.
Szóval, ha Sylar megeszi az emberek agyát, akkor legalább utalhattak volna rá, amikor Isac "elfogyasztása" után gőzerővel festett. A keze, ruhája, talán még az arca is véres volt, de a szája nem. Szerintem ez teljesen érthető és nézhető utalás lett volna.
Nem hiszem, h Emó Sylar képében robbant fel, mert a festményen is ő volt, és a saját rémálmaiban is önmagát látta. Vagyis elég egyértelmű volt, hogy nem Sylar robbant, sem képletesen, sem szó szerint.

Defter 2007.07.12. 14:40:23

A sebhely témát meg hagyjuk már, hisz leírták már páran, h az eredeti idősíkban Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége. Amit amúgy emlékeim szerint nem is cáfolt egy jelenet sem, vagyis tegnap csak akkor került a testi épségét veszélyeztető helyzetbe, amikor Sylar már sebezhetetlen volt, így ő is. Az már más kérdés, hogy utólag regenerálódhat-e egy ilyen régi sebhely...

LeelooBaba 2007.07.12. 14:44:55

Defter, utólag nem regenerálódhat, a test arra az állapotra állítja vissza magát, amikor a képesség birtokába került... ez minden filmes regi-képességes cuccban így van/volt/lesz :)

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 14:50:13

Haza megyek melóból azt hiszem meg kell néznem ezt a részt újra, egy csomó olyan dologról írtok amire nem emlékszem.
Pl. miért kellene emoneo sebhelyének begyógyulni?

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34

"Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége." -> akkor hogy élte túl a robbanást?

Kyntea 2007.07.12. 14:59:42

CD. és mi van, ha nem claire-rel találkozott, hanem Sylarral (aki már addigra megölte macit). Akkor regenerálódhatott, mert azonnal átvette Sylar összes képességét nekije!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 14:59:46

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34
Elég szar képesség lenne,ha mindig megsérül,amikor használja.Tényleg csak Tedet tudom felhozni,amikor a kezével robbantgat,az sem ég el,és ugye.nincs meg neki klermaci képessége

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 14:59:49

Charlie Drop 2007.07.12. 14:53:34
Elég szar képesség lenne,ha mindig megsérül,amikor használja.Tényleg csak Tedet tudom felhozni,amikor a kezével robbantgat,az sem ég el,és ugye.nincs meg neki klermaci képessége

silaris (törölt) 2007.07.12. 15:01:14

"A sebhely témát meg hagyjuk már, hisz leírták már páran, h az eredeti idősíkban Emó nem találkozott Claire-rel, nem mentette meg, így nem volt regenerálódó képessége"
Akkor mért él kler?

Denisa Wry (törölt) 2007.07.12. 15:02:08

Charlie:egy nálam okosabb írta már azt hiszem hgyuri, hogy a sugárzó sem halt bele a képességébe, csak a körülötte élők,pl felesége
Tényleg meg kell újra néznem, mert szerintem nem találkozott Emo Klerrel, vagy legalábbis nincs rá utalás de hónapokkal ezelőtt láttam, ugyhogy lehet tévedek.

Charlie Drop 2007.07.12. 15:05:09

Jó, tudom Ted sem sérült meg... ez vili...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:06:50

Igen,ez hatalmas logikai bukfenc,hiszen ez a sötét jövő csak úgy történhetett,ha nem mentette volna meg Emo klermacit.Az jutott eszembe,és lehet,h hülyeség,de mi van akkor,ha nem mentette meg klermacit Emo,mivel nem is őt ölte meg Syler azon a bizonyos diáknapon,hanem Candicet?Candice előadta,h ő klermaci,talán ez egy csapda volt,h így elkapják Sylart,ez kudarcbafulladt,így Candice képességét vette át.Ez magyarázza,h át tudott változni,h klermaci életben van,valamint azt,h "ekkor a bátyád már gonosz lett".Aki látta mind a 23 részt,az tudja hogyan alakul flálying men és Emo sorsa.Na,most én is belezavarodtam,bocs:D

papugaja 2007.07.12. 15:14:44

Nekem tetszett ez a rész. Még az a szőke lunya is alakított benne, hiába, öt év alatt bele lehet jönni a színjáccásba is.

Hanem a paradoxonokon kívül engem azért jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy Clairemaci pasija nem fog gyanút, hogy a nője minden aktus alkalmával újra szűz? Merhát csak visszagyógyul a szűzhártyája is, nem?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:15:49

papugaja 2007.07.12. 15:14:44
Jézus Krisztus:D:D:D:D:D:D

huligánpalánta 2007.07.12. 15:21:32

papugaja 2007.07.12. 15:14:44

Fúj! Ez nagyon súlyos! Elmebeteg egy ötlet!

Cole 2007.07.12. 15:29:43

papugaja: kérhetném, hogy ezt a hártyavisszanövős poént elsüsd minden alkalommal legalább 50 kommentenként? Mert tök szórakoztató ám 293. alkalommal is olvasni!

Kapanyányi Monyók 2007.07.12. 15:38:17

Valószínűleg Emo, ha van regen gépessége ,akkor nem azon a bulin szerezte ahol Syler ki akarta nyírni Clairmacit, hanem találkozhattak máskor is + Syler kinyírta a pompon lányt (aki nem Clair volt)de nem kapott cserébe semmit, max nagyképűséget, Hiro nem tudta hogy Clairmacit kell megmentenie csak azt hogy kinyírtak egy pompomlányt (skalpolás = Syler csinálta), ezért is mondta mentsd meg a pompon lányt, mentsd meg a világot. Csak a "véletlen" műve volt, hogy Emo találkozott Clairrel. Jah és akkor kapták el Sylert azaz csak egy kicsit kellett menekülnie Clairnek, hogy ne szabaduljon meg a feje tetejétől. Na mármost ha nincs regen képessége Sylernek akkor biztos, hogy nem őt szúrta le Hiro, aki mondta is hogy azonnal meggyógyult miután kihúzta a kardot (nem Linderman segített rajta, és ha nem Syler volt, de meggyógyult egyből akkor valószínűleg Emo volt aki már találkozott Candice-vel, aki nem változik semmivé csak az érzékeidet csapja be, szóval nincs szűksége a találkozásra az utánzott személlyel, mert azt a mások "agyából" veszi (gondolom). Amiért Emo Sylernek adta ki magát az talán azért, hogy mindenki azt higgye, hogy ő volt a gonosz, nem pedig Nathen tesója, mert akkor löttek az elnökségnek. A sebhely számomra is rejtély féle, bár származhat a robbanástól is és Hirotól is mert mintha lett volna említés arra hogy megint találkoztak és nem volt nagy nyakba borulás, R-go nem voltak valami jó viszonyba. Na jó kis regény lett ide.

killahdrums 2007.07.12. 15:40:53

sixx-nek fekete pont!!! Ez egy nagyon fasza rész volt szvsz!

Defter 2007.07.12. 15:48:59

Hogy miért él Claire, azt senki nem tudja biztosan, de mindenkit nagyon érdekel már :)

papugaja 2007.07.12. 15:52:02

Cole 2007.07.12. 15:29:43 :

Semmi akadálya. Szívesen.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 15:54:35

Anélkül,h spoilereznék,remélem kler sztori,Emo vágás stb,kiderülnek,mert az első széria hallgat erről.Meg aztán,annyi minden összefüggöt mindennel,h nem hiszem,ez a rész csak azt szolgálta volna,h bemutassa,milyen szarszemétszar jövő vár a Zemberiségre,ha elbuknak a hősök

Kyntea 2007.07.12. 15:55:57

papugaja, tiéd a 200. bejegyzés! gratula!

silaris (törölt) 2007.07.12. 16:05:36

A sebhely ... származhat a robbanástól is
ja, mert az atombomba ilyen helyes kis keresztbecsíkokat rajzol arcokra.

Charlie Drop 2007.07.12. 16:07:53

Bányapeat: pechemre megyek 2 hét szabira, szóval a következő két részre várnom kell (remélem felveszik), de igazad van, kiderülhetne mi is enneka résznek az értelme...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 17:07:40

Bányapeat 2007.07.12. 15:06:50
Erre valaki valamit?:D

Netizen 2007.07.12. 17:28:53

Csatlakozom azohoz, akiknek tetszett ez a rész. Csak kapkodtam a fejem, hogy mivan. :o)
Sixx, mennyi post lett volna, ha rendesen meg is írod a "Hogyvolt"-ot...:DD

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.12. 17:47:56

azt néztem, hogy így, hogy nem írtam meg rendesen, több van...nem akartam fikázni végig, nekem nem jött be, ez van. ha megírom, 200 anyázás jön.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.07.12. 17:48:58

Na, akkor nem amradtam le semmiről, amiért átaludtam a Heroest, nehogy a Herry Kókler éjféli vetítését horkoljam végig! :D :D :D
(utóbbi amúgy nem volt egy Azkabani fogoly, de megjárja. Helena Bonhom Carter a legcoolab zombivarázsló! :) )

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 17:50:44

Defter, hogy miért él Kler már hosszú hozászólásban leveztettem: ez egy paradoxon, amit nem tudtak másképp megoldani (szörnyű bénán oldották meg :(
Kler csupán azért kellett, hogy Szájler benyöghesse milyen régóta vár rá, hogy magáévá tehesse... mármint a képességét.
Viszont azzal, hogy ezt a jelenetet eröltették, tönkre b'szták az egész szépen felállított alternatív jövő képet.
Meg múltbeli Hiró dumál ott, hogy persze kösz a figyit, résen voltunk, és a pomponlányt jól meg... mentettük. És ha már megmentették, akkor már bennett papánál is rá kell kérdezni, hogy ugye életben van... Ennyi béna előkészítés után már muszáj neki életben lenni, még hogyha az alternatív jövő szabályrendszere szerint őt már szájlert réges rég befejezte, akkor is mert na! Paradoxon a köbön!

Selindek 2007.07.12. 17:59:26

Kis eszrevetel Claire es Lindermann kepessegerol:
Claire kepessege passziv, azaz teljesen automatikusan mukodik, valoszinuleg nem is tudja nem_hasznalni, azaz a halala utan is.
Lindermann kepessege (Mint a legtobb hose) "aktiv", azaz akarnia kell hasznalni, azaz - bar elvileg hasznalhatna magan - halottan nem tudja hasznalni, azaz sajat magat nem tudja feleleszteni vele. (Gyogyitani valoszinuleg tudja.)

Az idovonalakrol a kovetkezo postban.

Tryptich 2007.07.12. 18:28:30

Na az úgy volt, hogy amikor a gonosz Vold... Sylar nagyúr meg akarta ölni a kis Pott, öhm, Petert, akkor az anyukája megvédte őt a szeretete erejével, és úgy lett a homlokán az a vill izé átló alakú sebhely.
Na hát így történt.

Selindek 2007.07.12. 18:48:03

Az idovonalakrol:

Szamomra is total kaosz volt ez az ket idovonal talalkozasa, egeszen pontosan az, hogy ha elt a pompomlany, akkor miert volt robbanas.
Egeszen mostanaig ugy voltam vele, hogy ezt a reszt jol elszabtak logikailag. Viszont most itt a megfejtes!
Nem 2, hanem 3 idovonal keveredik a filmben.

1. OregHiro "eredeti" idovonala: Ebben megprobalta leolni Sylar-t, de az regeneralodott, majd robbant (Egyelore maradjunk annyiban, hogy O robbant) es utana regeneralodott, majd atvette Nathan helyet, es jott a sotetjovo. Ebben az idovonalban Clairmacko halott, hiszen Sylar megolte.

Meg mindig ugyanebben az idovonalbol indult vissza OregHiro, hogy uzenjen a metron. Az uzenetet atadta, es miutan visszatert(!) egy uj idovonalba erkezett. legyen ez a 2. Ebben az idovonalban - mivel megkaptak az uzenetet - megmentettek a pompomlanyt (a vilagot meg nem), de aztan megis ugy kavarodtak a dolgok, hogy megis lett robbanas, csak most Emo robbant es regeneralodott. Ettol fuggetlenul Sylar ismet csak beult Nathan helyere, es innentol kezdve minden ua. mint az 1. idovonalon.
Mikor OregHiro visszatert a fedex mission-bol, azt hitte, hogy nem tortent semmi valtozas, hiszen a jovo - latszolag - ugyanaz volt. Arrol O sem tudott, hogy a pompomlany eletben van alneven valahol es azt sem tudta, hogy most nem Sylar robbant. (Az 1.-ban lehetett pl. ugy, hogy miutan leszurta Sylart es latta regeneralodni, majd felizzani, elteleportalt onnan kozvetlenul a durr elott, azaz _biztos_benne_, hogy Sylar robbant, es mivel nem jot ra, hogy most mar 2.-ben van, tovabbra is ezt hiszi.)
Ezert kattant be es szotte az idohalot a festo lakasan, hogy mit rontott el.

Ezert is lepodott meg FiatalHiro erkezesen, hiszen FH mar az 1. es 2. idovonalak szetvalasa utanrol (Az 2. idovonalrol) ugrott a jovobe, azaz onnan, amit OregHiro nem elt mar at.

Az 3. idovonal pedig majd akkor indul, ha FH visszatert, azaz a kovetkezo reszben.

Az idovonalak mindig ott valnak el, ahol informacio kerul a jovobol a multba. 1. es 2. ott valik szet ahol OregHero visszauzent, a 2. es 3. pedig ott ahol FiatalHero visszater a jovo ismereteben, megfeleloen motivalva. (Ez logikailag ua. mintha OregHiro jott volna megint vissza, es elmondja mindazt, amit FiatalHero latott a jovoben, csak epp ez igy latvanyosabb volt, illetve logikusabb is, hiszen OregHiro azt hiszi, hogy az elso visszaugrasa se sikerult, azaz miert jonne masodszor.)


Az egyetlen dolog, amit ez az elmelet nem magyaraz az az, hogy mitol van Emo-nak mindket idovonalon sebhelye. Erre egy megoldast tudok elkepzelni (De biztos nem ez lesz a sorozatban, mert szvsz az irok nem gondoltak ennyire at. :) ):
Emo csunyan megserul valahogy, osszeszedik, gyogyitjak, de amig meggyogyul ott ul mellette ejjel-nappal a Hawaii-ember, hogy nehogy eltunjon/elropuljon/felrobbanjon. Ezert nem regeneracioval gyogyul hegmentesen, hanem normal uton. A heg utana pedig mar azert nem tunik el, mert az nem serules, hanem allapot. (Ez szvsz belefer, mert ha nem igy mukodne a regeneracio, akkor pl. nem is oregedne.)

Na, jo hosszu es bonyolult, de remelem ertheto...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:09:10

Selindek 2007.07.12. 18:48:03
Második olvasásra értető:) Én ezt el tudom fogadni

veronel 2007.07.12. 19:13:35

Bár már én is totál belezavarodtam ebbe a jövőbe utazós dologba, de azt had kérdezzem meg, hogy miért gondoljátok, hogy ez alternatív jövő? Vagyis, alternatív persze, mert lehetőség, de szerintem ez az a jövő, ami abból a jelenből következik, amiből Hiróék elteleportáltak. Az akkori tudásukkal fogalmuk sem volt, hogy kit keressenek, NYban, nem tudták, hogy valaki fog felrobbani, azt hitték egy bomba lesz az, hiszen Hiro csak a gombafelhőt látta, meg Izsák mester festményét. Vagyis jövő Hiro, csak a robbanás után tudta meg, mint mindenki Nathantől, hogy Sylar gyerek durrant, ezért gondolta: muhaha, visszamegyek időben, ledöföm, oszt jónapot, nem hal meg senki... Ez nem jött össze, mert Sylar meggyógyult. Erre kezdte el visszafejteni az időt, hogy hogyan is lehet ez, vajon honnan lett neki gyógyulós képessége. Gondolom nem lehetett túl nehéz a skalpolt hullás bűneseteket visszakeresni, az mondjuk kérdés, hogy honnan tudta, hogy pont Klermackó a gyógyulós...mindegy rájött, meg arra is, hogy Peter lesz a legalkamasabb a lyány megmentésére, ezért ment hozzá vissza a múltba. Gyanítom úgy gondolta, hogy egyedül Peternek van esélye felvenni a harcot az órásmesterrel. Ez be is jött. Igen ám, de ő előbb utazott vissza Sylart ledöfni, minthogy visszament szólni, hogy Klermaci a kulcs. Tehát azóta nem próbálta. Azt hiszem. Azt pedig, hogy miért nem tudta, hogy Kler él? Könnyen lehet, hogy épp abban a pillanatban érkezett vissza a saját idejébe, a metrós kalandból, amikor Hiro és Ando is.ő is csak azt látta, hogy a kuksiba, még mindig rom a fél város. Persze ez az elmélet is sántít, de én valahogy így értelmezem a dolgot.

Defter 2007.07.12. 19:14:35

Nem rossz, de nekem ott sántít, hogy egy ember (Hiro) egyszerre csak egy idősíkon lehet, vagyis mi láthatnánk a jövőben lévő kettőt (ha a film készítői úgy akarnák), de ő csak az egyikben lenne. Vagy az idősíkok összecsúsztak és egy lett belőlük, akkor viszont mindenkiből kettő lenne :S Vagy mi :)

veronel 2007.07.12. 19:17:53

Na, amíg én írtam a saját verziómat Selindek is megírta a magáét, elég elfogadható:)

Defter 2007.07.12. 19:19:18

veronel, Isac megfestette már, hogy Peter robban fel. Bár az a kép is elkerült valakihez, már nem emlékszem, talán Lindermenhez, talán a repülő emberhez. vagyis az elméleted helyes lehet, ha azt a képet senki nem látta és képregénybe sem került be. Akkor tényleg nem tudhatja Hiro, hogy ki robbant, vagy h tényleg ember volt.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:24:39

Defter 2007.07.12. 19:19:18
Persze,de Isaac azt is megfestette,h Nathan elnök lesz,aztán szar került a palacsintába,és Sylar festményén már ő volt az elnök.Ezen kívül fiatal Hiro azt hitte,h Sylart fogva tartják és Isaac ezért nem veszti el az agyát.Vagyis eléggé le volt maradva a megváltozott eseményekkel.Na jó,végleg összezavarodtam:D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.07.12. 19:37:18

Bányapeat, Izsák megfestette, hogy Nathan elnök. Igaza lett. Nathan tényleg ott állt abban a pózban. Szájler megfestette, hogy ő lesz az elnök, és ő lett az elnök Nathan képében. Mi itt a bibi, mindkét kép igazat mondott (néhány másodperc eltéréssel)

Selindek, egy a 3 idősíkos elmélet jó. ;) (majdnem) mindenre választ ad. Még keresem benne a hibát :) De nem találom...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.07.12. 19:55:47

vadász2 2007.07.12. 19:37:18
Persze,mind a kettő igaz lett,ezzel csak azt akartam felvázolni,h míg az egyik infot tudta valamelyik szereplő(a képek esetében linderman),addig beállt egy változás,amiről már nem volt tudomása.

Annika 2007.07.12. 20:00:46

Szerintem tök egyszerű ez a jövő kép, semmi bonyolultság nincs benne. Van három lehetséges jövő, ebből kettő már meg van.
A.jövő: Klert megölte Sylar, ezért regenerálódik, ezért nem tudja megölni Hiro. Peter nem találkozott Klerrel, ezért a sebhely. (Hogy kitől és mitől az titok.)
B.jövő: Múltbeli Hiro visszament a múltba, hogy Peternek megmondja, mentsék meg Klert. Megmentik, ezért él a B.jövőben Kler. Sylar még nem lékelte meg, ezért várt erre a pillanatra. Itt tényleg van egy kis bibi, vagy biztos lesz valami értelmes magyarázat a sebhelyre.
C.jövő: Ez akkor lesz, ha Hiro megöli Sylart.

Péter I. Pápics · http://papics.blog.hu/ 2007.07.12. 22:23:43

Nekem is az volt az érzésem, hogy ez egy kicsit fölösleges rész volt, de azért a végére belejöttem a nézésbe :-) Viszont a részletes "hogyvolt" hiányzik, olyan jókat szoktam nevetni rajta :-D

thenx 2007.07.12. 23:34:47

De rohadtul sokáig tartott ennyi kommentet átnyálazni :D
Ez a 3 alternatív jövős magyarázat nekem is tetszik, bár hajlanék arra hogy az a 3 lehet még sokkal több is esetleg. Az időmodellre van még egy megoldás a lineáris meg a spiráloson kívül: a tölcsér-szerű, ami valójában egy exponenciális görbe által rajzolható forgástest ...vagymi. A lényeg, hogy minden pillanatban milliónyi lehetőség van. A kövekező pillanatban minden milliónyinak ismét milliónyi/db, stb. A forgástest alja a kezdő pillanat, az idő haldtával a cucc szélesedik ezzel rengeteg párhuzamos alternatív jövőt létrehozva (ha filmes példa kell akkor lásd: Mr. Végzet -fsz: Michael Caine, James Belushi)
És akkor lehet ezek alapján tovább kombinálni. Másik oldala a dolgoknak az, hogy pont egy ilyen, a valóságtól teljesen elrugaszkodott sorozattól várjuk, hogy abszolút életszerű és logikus legyen? :D Nemá. Ez a rész meg kimondottan jó volt a megváltozott karakterek miatt. Úgyhogy valaki most már télleg írjon már róla egy korrekt hogyvoltot már! :)

Bruti* 2007.07.13. 00:14:49

Szerintem az egyik legjobb rész volt. Tele hibákkal, de akkor is :)

butcher51 2007.07.13. 00:21:43

Eltaláltad most utálunk :D

Penge™ (törölt) 2007.07.13. 03:15:15

Annika:

Erre a jövőre nincs logikus magyarázat.

Ha így nézed, hogy mivel jövőHiró már szólt Peternek hogy mentse meg Claire, ezért neki ebben a formában meg kellett volna szűnni létezni a fent leírt logika szerint. ÉS mivel előrementek 5 évvel, ha a saját idősíkukba mennek előre, akkor azt jelentette volna, hogy lejátszódik az a rész, ami mondjuk a 2. évad végén lesz látható, tehát semmi értelme nem lett volna előre elmesélni. Tehát jövőHiró sorsa már el volt döntve, az üzenetnek az volt az értelme, hogy a elmondjon neki egy kulcsfontosságú dolgot, hátha tud rajta változtatni és neki még jobb lehet. Tehát ugyanaz játszódik le minden idősíkban és az idősíkok között utazgat, ezzel kihatással tud lenni más idősíkokra, de a sajátjára nem. Most jelenHiró megszerzett egy rakás infót az időutazás során, amivel a saját jövőjét hagyományos értelemben megváltoztathatja. Ez magyarázat arra is, hogyan futhatott össze a két Hiró és hogy miért nem mennek vissza 30 évvel ezelőttre Sylar születését megakadályozni. Mert a saját jelenjükön nem változtatna.

Szóval Peternek ezért volt sebhelye és regenerálódni se tudott az alternatív jövőben. De így meg Claire létezése nem tisztázott és hogy Sylar hogy élte túl a kardot.


Amúgy az is érdekes még, hogy halt meg az alternatív jövőben Jessica, amikor Niki élt? Egy testben vannak elvileg, ha az egyik meghal, követi a másik is.

Szindbad 2007.07.13. 06:20:45

Szerintem ez volt a legjobb resz.

Tengertánc (törölt) 2007.07.13. 07:26:09

Az egész - amúgy súlyosan No.1 - sorozat legjobb része volt a tegnapi.

sixx: a nyárra beígértek a készítők egy 6 részes mini sorozatot Heroes ügyben. Arról esetleg van valami hír? Nyár kellős közepe van és Hősök meg sehol...:)

Egyébként csak érdekesség képpen jegyzem meg, hogy van már Heroes képregény is, Mendez Izsák "tollából". Lehet olvasgati a kepregeny.neten. Nem reklámból mondom, úgyhogy tényleg csak a fanoknak szól.

Charlie Drop 2007.07.13. 09:15:31

"Selindek 2007.07.12. 18:48:03"

Baxus, pediga zthittem milyen cool vagyok, erre tessék, rá kellett jöjjek, hogy kivettem egy "aprócska" dolgot a számításból ;)

Grt

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.13. 09:36:41

blazzo: nem nyárra, szünetre, ami a telet takarja.

Charlie Drop 2007.07.13. 10:56:51

" Blazzo 2007.07.13. 07:26:09 "

nagyon szuperek ezek a képregények :)

matteoo 2007.07.14. 13:23:17

villa 2007.07.12. 10:54:20
Fedor, viszont ha ez alternatív jövő, és másik idősík, és az is véletlen, sőt hiba, hogy hiro meg ando odakerültek, akkor az alternatív jövőből hogy tudott hiro tudatosan visszamenni a múltba a metróra, és ha akkor tudott, akkor miért nem ment vissza máskor is, hogy a jövőbeli tudásával és erejével (mondjuk petert is hóna alá fogva) megölje sylert.


sztem azért van ez igy mert oktober 4edikéig JövőHiro és JelenHiro multja ugyanaz volt és azzal h JövőHiro akkor visszament a metróba elindított egy alternatív idősíkot(ahogy ezt már valaki előttem leírta) aminek ő már nem volt a részese és nem tudta h ott mi van és oda már nem is tudott visszamenni, csak reménykedett h Emó meg JelenHiro összehozzák amit, ő kigondolt h Peter megmenti Klermacit JelenHiro meg ledöfi Sylart, aki ugy nem tud regenerálodni. De JövőHiro semmit nem tudhatott biztosan mivel ő ennek az alternatív jövőnek már nem volt részese és ezért nem is tudott semmilyen módon visszateleportálni és azért csinálta azt az idővonalat is h megtudja a pontos időpontot ahova visszateleportáljon és ezáltal kialakítsa JelenHiro alternatív jövőjét

matteoo 2007.07.14. 13:48:28

Azért ment vissza a múltba azzal, hogy meg kell menteni a pomponlányt, hogy Szájler ne legyen sérthetetlen, és így meg lehessen ölni még a robbanás előtt (erre rá is kérdezett a múltbeli énjétől, mármint hogy megölte -e). Az ötlet bejött annyiban, hogy Klermackó egyben maradt a múltban (így kerülhetett bele ebbe a részbe, és ezért tudta csak most meglékelni őt az álapja)

Fedor, nemtom lehet h én vok hülye de szerintem összekeverted az idősíkokat és a Klermackós kérdéssel kapcsolatban vadásznak van igaza. Szóval szerintem két alternatív idősík van: az egyik az eddigi részekben bemutatott ahol Klermackó szőke és Hiro mondja Peternek h mentse meg, Sylar nem kapja meg a regen képességet és Kler életben van stb... a második viszont egy olyan idősík aminek az öt évvel késöbbi jövőjét láthattuk a mostani részben és aminek a multjában Hiro nem tutta ledöfni Sylart ergo van regen képessége, ergo megölte Klermacit a bálon. Akkor viszont h a francba lehet Klermaci életben barnahajjal h aztán a rész végén Sylar másodszor is meglékelje??

matteoo 2007.07.14. 14:20:58

Selindek 2007.07.12. 18:48:03

csak annyit nem értek h az eéső idővonalban miért Sylar robbant? hiszen a sorozatban végig az van h Peter robban fel és a Sylares dolgot csak Nathan-Sylar találta ki elterelésnek. amugy tetszik az okfejtésed elég sokmindent megmagyaráz.

Kavics 2007.07.17. 11:36:59

Most kaptam:

Primatech Paper to me
show details 13-Jul (4 days ago)

Thank you for your interest in Primatech Paper and taking the time to complete our employee application.

We are always interested in unique individuals with special abilities to help us provide the best service to our many clients.

Please retain this email for your records. A Primatech Paper representative will be contacting you in a few weeks with the next steps.


You've received this update because you subscribed to it while visiting www.PrimatechPaper.com.
To unsubscribe, click on the following link: unsubscribe me
***Please allow 3 to 5 business days for your unsubscribe request to take effect.***
You may also unsubscribe by mail. Send your request including your name and e-mail address to:
Primatech Paper "Unsubscribe", 100 Universal City Plaza, Bldg. 1360 2nd Floor, Universal City, CA 91608

Penge™ (törölt) 2007.07.18. 07:21:24

"mivel ő ennek az alternatív jövőnek már nem volt részese és ezért nem is tudott semmilyen módon visszateleportálni"

Akkor miért ajánlotta fel JelenHirónak, hogy visszaviszi őt pontosan, ahova kell, ha nem tudja kontrollálni, hogy hova fog menni az időben?

_sanyi_ 2007.07.19. 18:47:57

az a Candice
az átváltozós csaj?

Annika 2007.07.19. 18:48:21

Nem találom a legutóbbi rész összefoglalóját...:-( Vagy ne is keressem egyelőre?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.19. 19:31:38

ne keresd, sixx nyaral, majd később.

mizrolist 2007.07.19. 19:49:07

sixx, csalódtam benned; ez volt az egyik legjobb rész eddig :) (és engem nagyon emlékeztetett az X-Menes Days of Future Past sztorira...)

A látszólagos logikai következetlenségek mind magyarázhatóak a párhuzamos idővonalak sajátságaival... Selindek levezetése szerintem abszolút helytálló.
(a képregény meg az NBC oldalán nagyon régen fent van, és a magyar rajongói oldalon is le van fordítva 26 rész :P )

_sanyi_ 2007.07.20. 10:36:54

Hahiti azért nem nem buktatta le Nathan-Sylert,mert nem tudta,hogy hős,és nem akarta blokkolni(TALÁN)

_sanyi_ 2007.07.20. 10:41:53

HA KLERNEK LEVÁGJÁK A FEJÉT egy új test nő rá,vagy a testre e gy új fej?
sztem a fejre nő test

_sanyi_ 2007.07.20. 10:56:46

A Ted nem robbant klermackó házában?
ő is túlélte

Annika 2007.07.20. 23:26:12

Sarasvati: Kár... már elvonási tüneteim vannak miatta. :-)

Sanyi: Egyik megoldás sem jó. Alternatív megoldási lehetőségek: 1. A feje odagurul a testéhez és összeforr vele. 2. Vagy a test odamegy fejhez, felemeli és a helyére illeszti. :-D

_sanyi_ 2007.07.21. 10:40:55

Annika:Amikó klermaci levágta az ujjait,nem kellet kiszedni és a helyére illeszteni,visszanőtt az magától is!=)

_sanyi_ 2007.07.21. 10:56:45

szájlergyerek micsinál az aggyal?
süti beállítások módosítása