Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Firefly 1x04 - Bushwacked

2007. július 09. 13:23 - sixx

Az előző részben volt eksön és és lelkiismeretes rablóvezér, geci verőlegény és oroszos akcentusos maffiózó Tiffany lámpával, tehét semmi különös, a Firefly már csak ilyen. Ja, és bendzsóztak is meglehetősen sokat, de tetszett az is, biztos el voltunk érzékenyülve, vagy mi. Most a sci-fi sorozatok obligát A Jövő nagyon Furcsa De Alapvetően Kosárlabdára Hasonlító Sportjával nyitunk, nem tudom miért kell ezt minden egyes sorozatban erőltetni, de biztos velem van a baj. Rivert láthatóan nagyon érdekli a meccs, és Simon szerint rengeteg rémálma van az Akadémián történtek miatt, ez majd később biztos előjön.

Riadó, Wash mehet hajót vezetni, éppen jókor, mert egy roncs közelébe értek, Mary Celeste az űrben? A sofőrt mindenesetre elütik, mert a roncson kívül lebeg. River szellemeket lát, főcím. A roncs egy átalakított teherhajóból kreált utasszállító, mely telepeseket szállított (volna) valahová. A tiszteletes jelentené a történteket a hatóságoknak, Mal inkább megnézné mi van a fedélzeten (túlélők? cucc?). A dokkolás képei kísértetiesen emlékeztetnek a BSG űrhajós jeleneteiben használt bezoomolós technikára, király.

Mal és Zoe megy át a hajóra, űrruhában, amitől Simont a frász töri ki (vajh lesz később egy olyan jelenet, amiben a jó doktornak is be kell öltözködni?). A hajó elhagyatott, a zene feszült, küzdelemnek nyoma sincs, a legénység szemmel (nem) láthatóan eltűnt, csak egy hajónapló bejegyzés maradt utánuk, sikoltás közben, mint a Gyaloggalopp barlang falába vésett "a vár melynek neve aaaaa". River meghallotta a sikolyt két hajótesten és az űrön át is, ez ám a hallás. Így legyen ötösöm: Jayne szól Simonnak, hogy öltözködjön, de iziben. Jayne jól megszívatta a dokit persze, Mal nem hívta, és ha hívta volna sem űrruhában tette volna, mert van levegő a hajóban. Mal úgy dönt, hogy túlélők hiányában a szajré a Serenityt illeti, irány a C12-es fedélzet, mert a Wash által talált alaprajz alapján ott lesznek az értéktárgyak. River is átlibben a hajóra, más sem hiányzik a kapitánynak, mint egy ideggyenge tinédzser egy elhagyatott roncs fedélzetén.

Miközben Jayne válogatás nélkiül szedi össze a cuccot, Mal és Zoe megtalálja a C12-es fedélzetet, mely zárva van - ennek örülni kell, értéktelen szarokat senki nem zár be, mert minek. A raktér egyik sarkában 13 családnak elegendő készletre lelnek, amivel be lehet indítani egy kisebb kolóniát, ergó kurva értékes, Mal szeme csillog, mint a bagzó macskáé. River pont ebben a pillanatban lép be a raktárba, és néz fel a plafonra, ahol a legénység tagjai néznek vissza meghalva és felakasztva. Mal szól Jayne-nek, hogy spuri innen, mert tudja mi történt a hajón, de ebben a pillanatban valaki megtámadja a faszit. Majd' beszartam. Wash fegyverropogást hall, Mal, Zoe, River és Simon összegyűlnek, te lőttél, nem én lőttem. Megvan Jayne is, aki megsebesítette a rátámadó "nagydarab fickót". Mal rátalál illetőre, akit a biztonság kedvéért kiüt, majd jobban megnézve látja, hogy egy harminckilós faszi vasággyal. Vágunk, a kisfickó a Serenity fedélzetén, Simon kezelgeti a sebeit, a többiek arról polemizálnak, hogy ő nyírta ki vajon a többieket, vagy sem, mire a faszi kiböki, hogy "terelték őket, mint marhákat a vágóhídra", mire Mal beadat neki egy kis nyugtatót, mert nem kell Harácsolókról szóló rémmesékkel traktálni a legénységet.

Mal ezt persze nem hallgathatja el előttük, de Jayne mintha nem hinné el a történetet, a kisfickó volt, és kész, nem a Harácsolók. A tiszteletes szerint a Harácsolók is ugyanolyan emberek, mint mi, csak kissé elszakadtak a civilizációtól. Mal ezzel nem nagyon ért egyet, de továbbra is szeretné az értékesebb dolgokat elhozni a hajóról - Jayne majd összeszarja magát a gondolattól, hogy át kell mennie a másik hajóra, jön az ellen, oszt megesz Mal, meg vagy te veszve? Megéri a kockázatot, ne sírjon a szád széle. Szar van a levesben kérem szépen: a roncs csapdával van felszerelve courtesy of your Harácsoló friends, ha a Serenity elszakad tőle, a cucc felrobban. Zoe rezignált kérdése: "Megvárjuk őket?" Kaylee megoldást keres inkább, annyira nem tuti ez sem, Wash arcára egy világ kínja ül ki. A tiszteletes és Simon közben a hullákkal van elfoglalva, temetés, búcsúztatás, stb. River és a kisfickó rémálmokat lát a hajó két külön pontján, és egyszerre ébrednek belőle, de míg a kisfickó kést ragad, és ölni indul, River csak sír egy kicsit a kurtizán vállán. Szép váll az.

Kaylee megoldja a csapda problémáját, a cucc a fedélzeten, lehet indulni, de megszólal a vészjelző: akkora rendőrhajó érkezik, hogy ihaj, csak azt nem értem, hogy ezt a Himalája méretű vasdarabot hogy a faszba' nem lehet messziről észrevenni? Höjj, a hajó kapitánya Tom Scavo, született meleg szereplő a Melrose Place-ből, six degrees of separation itt is bejátszik. A rendőrök két dolgot is tisztáznak közben: a Serenity ellen már korábban kiadtak egy elfogatóparancsot illetve a hajóroncsról kiderítették, hogy egy telepeshajó, amit (szerintük) a Serenity fosztogatott. Gáz van. Mal kipakoltatja a zsákmányt, és elővezetteti Rivert is, mi a terve, mon capitan? Mal semmit nem titkol, megmentettük a kisfickót a hajóról, és elhoztuk a cuccát is, tessen megnézni a gyengélkedőben. A rendőr tovább vegzálja Mal-t, két szökevényt nem találok majd a hajón, ha jobban megnézem? Itt? Nem, nincs itt olyan. Fapofa rulez. A legénységet letartóztatják, a katonák kutatnak szerte a hajón, de nem találnak semmit persze.

Kihallgatások jönnek, semmi különös, van aki kooperatív, van aki nem annyira, Wash  vicces, Kaylee geek, Zoe távolságtartó, Jaynee nem mond semmit, mert keménylegény, a tiszteletes úgy tesz, mintha a legénység tagja lenne, de sehol semmi, szökevény testvérpár a fasorban sem. Nem hát, mert az űrruhás belengetés a 6. percben most hoz gyümölcsöt: kint hédereznek a hajótesten. Muhaha, ez jó volt. Mal kihallgatása is eljön, háborúról beszélgetnek, meg ilyenek, miért Serenity a hajó neve? Csak nem a háborút folytatja még mindig?

Ja, és kiderül, hogy a kisfickónak a nyelvét felvágták, mármint szó szerint, nem képletesen, így nemigen mondd semmit - Mal és legénysége egyből gyanusított lett, kalózkodás, stb. Közben a kisfickót megmentő orvosi stáb tagjait látjuk, akiket a csávó egy élesnek látszó izével vág egyforma kis darabokra. A kihallgatáson a Harácsolókra terelődik a szó, eh, legenda ez, Mal kapitány, ne idegeljen. Nem az, zsarukám, ezek nem normálisak, a kisfickó biztos végignézte a a többiek halálát, és most nekilát, hogy kinyírjon itt mindenkit. Malt már vinnék bilincsbe verve, de felajánlja a segítségét: tudom merre van a kisfickó. River és Simon a roncs fedélzetén, ahol a rendőrök is keresik a Harácsolóvá vedlett kisfickót, aki ismerős környezeten akar majd gyilkolászni. Feszültség, keresés, előugrás, kisfickó megölés, Mal kapitányban bízás - ez jön egymás után sorban, a Serenity pedig mehet szépen útjára, mert csak rendes emberek vannak a fedélzeten. Ja, a cuccot elvitte a rendőrség, szerencsétlen Mal még nemigen keresett egy vasat sem, mióta megy a sorozat.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muslic 2007.07.09. 13:25:30

Én ezeket a posztokat nem értem.
Ez egy TV-műsor, vagy egy filmsorozat?
Valaki felvilágosítana?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.09. 13:27:23

oké, komolyan veszem a kérdést: igen, filmsorozat, több része van, ez a negyedikről készült beszámoló. viasat3 adja vasárnaponként. ez egy médiablog, tévésorozatokról, meg ilyesmikről. oldalt a tagek alatt megtalálod ami esetleg érdekel, üdv minálunk.

2007.07.09. 14:09:22

nem kéne terelni, elkenni a lényeget, ha zemberek nem értik, mit is akarsz itten ezzel a posttal... :D vagymi...

Beyonder 2007.07.09. 15:02:09

Érdekesebb kérdés, hogy kinek szól mindez. Annak aki már látta, vagy annak aki még nem?

homár molla2 2007.07.09. 16:57:30

na mivan sixx, ma nagyon megtaláltak :) brávó a türelmedhez.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2007.07.09. 17:05:15

Nagyon jó, vannak élveztes és kevésbé élvezetes leírások ... A Heroes-osoak nagyon jók !

Amúgy pont tegnap láttam ezt a részt,de gyorsan lenyomom a többit is, hogy lehettek olyan hülyék hogy megszűntették a sorozatot ?!

Csak így tovább !

kerolexi 2007.07.09. 17:33:06

Hello -bs-,

szerintem mindkettőnek, legalábbis én mindig olvasom. Ha láttam azért, azért, mert jókat röhögök sixx szövegein. Ha nem, akkor meg azért, mert így legalább követni tudom az olyan összefüggő sztorikat, mint például a Hősök...

vargatom 2007.07.09. 18:36:52

Az effekteknél a BSG fíling magyarázata az, hogy ugyanaz a VFX stúdió dolgozott rajtuk (ha jól tudom), és az itt kikísérletezett megközelítést és technikákat vitték tovább... szóval nem véletlen egybeesés :)

muslic 2007.07.09. 18:41:30

Köszi a választ.
talán egyszer belenézek, de a vasárnapok elég elfoglaltak.

tistedur 2007.07.09. 19:14:23

sixx!
ez volt a napom fénypontja..:)

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2007.07.09. 19:31:43

ez a rész tiszta Event Horizon (Halálhajó?)-fíling volt, a legsötétebb rész a sorozatban. Bár lehet, hogy csak azért mert éjszaka néztem meg annak idején, de mindenesetre utána egyből beraktam a következő részt mert ezután nem lehet jót aludni. Hmm.

Dr. Stein (törölt) 2007.07.09. 20:53:50

Ez egy blog, a nemrégen feltalált ún. Internet része, ami kétbites technikán alapul és dróton jön. A drótot egyesek "tyúkbélnek" is nevezik tréfásan, hehe. A tyúk kétlábú állat, csőre is van.

Ne legyünk már genyók, én TV-t sem nézek, csak innen hallottam ezekről, elsőre furcsának tünt és nem értettem. Szabad cseszegetni az újoncokat?

Ha magyarul hozzáférhető lesz, majd ledarálom.
Kérdés olvasott (nézett) kollegákhoz: Ez a serial gondolom a mozifilm alapján készült, ami nagyon tetszett.
Az akkori szereplők benne vannak?
Főleg a titkosügynökre (a szamurájkardosra) gondolok, aki igencsak karakteres szereplő volt.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.09. 21:58:14

fordítva, először a sorozat, utána a film, nincs benne asszem, és elérhető magyarul, viasat3 vasárnaponként, de ezt is leírtuk már stein, most mit teccik értetlenkedni?

zolij 2007.07.09. 22:08:03

Dr. Stein, a mozifilm készült ez alapján, és nem fordítva

Alan Caselli 2007.10.01. 16:11:42

Sőt, nemcsak hogy az alapján készült, hanem a mozifilm a sorozat befejező része.
süti beállítások módosítása