Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Harmadik műszak 6x06 - A világ legjobb nyomozói

2007. július 05. 10:29 - sixx

Elég ótvar egy cím ez, de most nem tehet róla senki, mert az eredeti is ilyen. Az előző részben Carlost fejbevágták és dugott, az újonc lelőtt egy embert és dugott, Cruz beszólt a főnökének, Miller hadnagy holttesre lel, a sorozatgyilkos bejön az őrsre és ugat, hogy énvótam, hahaha. A gyilkossal kezdünk, tiszta beteg, kutyákat, ketreceket és bekötött szájú nőket vizionál, na bravó. Emlékszem a palira a Keresd a nőt című filmből, ott sem volt normális.

Miller és Yokas rendőrmunkát végez, úgyis kinyomozzák, 42 perc sok mindenre elég. A terv? Aszongyák a gyilkosnak, hogy nem hisznek neki, erre majd az elvezeti őket a csajhoz, akiből szépen lassan csapolja a vért valami gépezet, és BEBIZONYÍTJA, hogy mégis ő a faszagyerek. Ez kissé eccerűnek tűnik nekem. Yokas első kihallgatása nem úgy megy, mint kellene, a gyilkos(?) szellemi fölényt mutat, láttunk már ennél jobb kihallgatást is, pl. a Kemény zsaruk pilotjában, a Vic vs Pedofil jelenet. Mondjuk a vége király, Miller a gigáját tépné az állatnak, de csak nem lehet. Főcím.

Miller azon rágja magát, hogy vajh mi a fasz baja lehet vele az őrültgyilkosnak, mert ugye miatta, vagy neki gyilkol, zakkant a faszi. Új terv van, körbefaxolják az arcképét, hátha ráismernek valahol. Közben vágunk, és a faszkalap elméjének képeit látjuk, vér, csajok, kutyák, elég zavaró, és nem 14 év alattiaknak szól. Finney újonc kocsizik, és az istennek nem akar sokkos állapotba kerülni a reggeli lövöldözéstől, pedig Davis mindenképpen rábeszélné. Carlost orvos vizsgálja, semmi baja, mennyen mán. Nem megy, mert pofázik, engem sokszor fejbevágnak, stb. CT-re küldik, de bejön Holly, aki kiakad, vicces, a csaj tényleg azt hiszi, hogy járnak. Grace is a kórházban, eszébe jut a TRAUMA, sírás jön, ugorgyunk.

Miller az elrabolt lány szüleivel dumál, ez nem lehet egyszerű ebben a melóban. Yokas továbbra is kihallgat, ezzel nem fogunk foglalkozni részletesen, mert tudjuk mi lesz a vége, legalábbis azt hisszük, és reméljük, hogy a végén nem koppanunk. Miller kap egy kényelmetlen kérdést: honnan tudták a szülőket behozó rendőrök, hogy a lányuk eltűnt? Miller eltereli a dolgot, mázlista, ha elmondja, hogy a tettes a cellában van, a faszi lebontja az épületet. Finney újonc találkozik Finney kapitánnyal, aki Sashát, a besúgót futtatja, és kurva büszke magára, mint ahogyan a fater is a fiára, egy nagy büszke ír család ez, akárki meglássa. A fater Becsületrendet vizionál, mér' nem egyenesen a város kulcsait? Davis nincs meggyőződve arról, hogy a fater által odarángatott belső ügyosztályos fazon - a lövöldözéseknél hivatalból eljárás van - pártatlan lesz, de ez már csak így van, az erősebbik eb él nemi életet.

Yokas közli a kopasz sorozatgyilkossal, hogy hát ő beteg, és segítségre szorul, a faszi úgy tesz, mintha bevenné a dolgot, de ez messziről látszott rajta, így nem lepődünk meg. Nem egy nagy vaszisztdasz ez a szál, ez a Lecteres vájkálás unalmas és erőltetett. Egy vágóképben megmutatják a szerencsétlen áldozatot is, nehogymá' elfelejtsük, hogy közben a vére szépen lassan csorog kifelé. Elkövetőnket Jeffrey Bartonnak hívják, és egy idősek otthonában melózik, hát igen, 17 perc van csak hátra, most kell beindulnia a versenyfutásnak az idővel.

A kórházban Carlos nagy szája újabb szart kavar, Grace bazmeg, téged majdnem megerőszakolt az a köcsög, még jó, hogy Finney leszedte. A tegnapi orális szex után Grace mentősnőre tulajdonjogot formáló kan orrcimpái kitágulnak, majd megvesz a dühtől, mérnemmontad? Mer' szeretném elfeledni a dolgokat, és egyébként is, azért mert leszoptalak, még nem vagyok a nőd. Király. Miller az idősek otthonában egy akadékos asszonysággal dumál, olyan jó gyerek ez a Jeffrey, az nem tenne ilyet. Dehogynem, ostoba némber, ne pofázzon má' bele a dolgomba, mutassa a bolond aktáját, de nyomban. Davis szerint Finney sokkos állapotban van, Finney szerint nem, ez így el fog tartani egy ideig. Sasha és Davis flörtölnek egy kicsit az öltözőben, dugunk? Nem is tudom, van dolgom, de ha átugrasz, akkor mindenképpen.

Miller az aktákból megtudja, hogy hol van a Gonoszember Nagyon Félelmetes Hétvégi Háza, amiben természetesen egy darab nő sincs, csak egy hűtőláda az áldozatok lecsapolt vérével, és az obligát Okos Bűnöző Üzenetet Hagy A Rendőrnek jelenettel, unalmas, átlátszó és idegesítő, 45 perc van hátra a csaj életéből. Yokas hatalmas ötlete: hozzuk be a csaj anyját, aki majd hat erre az állatra. Jeffrey kiborul, a nő könyörög, mindenki kiabál, megrázó a jelenet egy kicsit, az anyát alakító színésznő egész jó volt. Jerrfey majdnem megtört, de mégsem. Sasháék dugtak, Davis nem érti, hogy miért kell üveges vizet venni bótból, tessék, nem csak én vagyok így vele, a csapvíz is pont olyan jó, milyen szép nagydarab barom lett belőlem is, úgy, hogy nem ittam ásványvizet sose. Mindegy. Davis  kimegy a konyhába, a hűtő tele, valamit lever, és mit talál a hűtő alatt? Egy képet, rajta késsel. Mi ez, Sasha? Kés, bazmeg.

Miller közli Jeffrey-vel, hogy már 5 óra 6 perc van, halott a csaj? Kivérzett? Jeff vigyorog, az hát. Miller tudni akarja, hogy miért ölt az elmebeteg, hát azért, hogy megállítsák. Twisted logic, mondja erre az angol. Miller közli Jeffrey-vel, hogy ki akarja nyírni, az megérti, mi egyformák vagyunk, hadnagy úr. Jön a poén, Jeff elárulja hol van a holttest, de persze az idő nem is annyi, mint hazudta Miller, mert ez már csak így van, messziről látszott, hogy ez lesz a vége, idegesítő volt, de nem jobban, mint a Green Day nóta a végére. Csaj megtalál, diadalmas nézések, csak okosabbak vagyunk mi Yokas, mint ez a fasz. Cruz az epizód végén megjelenik, de csak annyi időre, hogy letartóztassák Gene Simmons meggyilkolásáért. Délután folytatjuk.

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.05. 11:32:13

Érdekes nekem, hogy az első duplát leszámítva úgy írsz róla, mintha a legtucatabb tucatsorozat lenne, csupa kiszámítható fordulattal. Most vagy Te nézel hihetetlenül izgalmas irdatlan mennyiségben, vagy én vagyok bitang elfogult. Szerintem ez egy baromi jó sorozat. Ráadásul tök hiteles karakterekkel-történésekkel.
Kár.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.05. 11:35:37

nem tom, a három utóbbi rész nekem nem jött be.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.05. 11:49:45

Kimaradt egy szó, de értetted, látom... Sebaj.

boribonmackó 2007.07.05. 12:02:57

Szerintem is nagyon jó!
Inditásnak az első két rész brutál volt. Régen láttam sorozatban ilyen jól megrendezett jelenetet.

r.crusoe 2007.07.05. 12:50:43

Sajnos most egyet kell értenem sixx-szel, az évadkezdés olyan jól indult, aztán valahogy lelankadt az egész.

A Gyilkos elmék 2x10 részében pont ezzel a módszerrel, akadályoztak meg egy bombamerényletet, a fogságban tartott kiagyalónak mondtak mindig több időt mint a valós. Itt már az emberrabló második időrákérdezésénél rájöttem a megoldásra, és így zavart, hogy végig azt vártam, mikor fedik fel a titkos módszert. Bár szerintem egy sima átlagnéző is rájöhetett erre a 10. rákérdezésnél.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.05. 12:54:02

vera mars harmadik évadban is elsütötték.

Dorkapa 2007.07.05. 12:57:13

A kiborult anyuka tényleg jól nyomta, mint ahogyan a dilis gyilkos is a fellengzőset, aki persze hibátlanul analizálja az őt éppen analizálni próbálkozó nyomozót.
Aki még jó volt az a Finney apuka, hitelesen adja a karaktert, mert őszintén lehet utálni.

Kórház, Carlos, nővér ki, aggódó "szerintemmijárunk" mentőscsaj be, nyakbaborulás, aggódó duma:
- Majd én gondoskodom rólad!
- carlos az ajtóban lépecoló nővernek: Köszönöm.
- mentős csajszi (háttal a nővérnek akit nem lát): szívesen.
Muhaha

Dallas 2007.07.05. 13:22:17

Szerintem is elég kiszámítható volt, de ezzel együtt is messze kiemelkedik a sorozatok fostengeréből..
Mondjuk a legjobb zsarusorozat akkor is a Shild volt (Kemény Zsaruk, remek magyar fordításban). Remélem leadják már nemsokára a következő évadot belőle. Na az nem volt kiszámítható és minden része odavert rendesen..

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.05. 13:58:07

csatlakozom nadinehez. ez a sorozat sokkal jobb mint ahogy írsz róla sixx.:))

sixx · http://comment.blog.hu 2007.07.05. 14:10:51

hát van ez így. a következő rész sokkal jobban tetszett, de azért beszólni be fogok abban is.

maybach 2007.07.05. 14:17:52

El se olvasnám a hogyvoltokat, ha nem.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.05. 14:28:14

off
bocs Sixx, jelen helyzet miatt itt.

Toma kedves, írtam:)))

on
nem láttam a tegnapi részeket, mert beájultam a fáradtságtól.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.05. 14:32:14

Helyben vagyunk: se a Vera Marsot, se a Gyilkos elméket nem nézem. Mondom én, a túl sok sorozat egyidejű nézése okozza sixxnél a kiszámíthatóságot. De nincs ezzel semmi baj. Fura is lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene...
Szia, Bomba!!!:) Hol a napi adagunk???

maybach 2007.07.05. 14:38:50

Most ez így azé' se jó, mert veramars és gyilkoselmék nélkül, vacsi közben tök büszke voltam, hogy okosabb vagyok, mint a gonosz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.05. 14:45:18

Én meg csak ültem kukán, és vártam, mi sül ki ebből... Bakker, most kentem össze a klaviatúrát csokibarna festékkel!:)

maybach 2007.07.05. 14:53:30

Sztem is jobban néz ki, mint ez a szürke bisz-basz.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.07.05. 15:52:21

De most a Harmadik műszak 6 évadja előbb készűlt mint a vera mars a gyilkos elmék nem tudom de az gyanus tehát a harmadik műszakból lopták ezt idős csalós trüköt szerintem de ez csak az én véleményem

mandrov9 2007.07.05. 15:57:53

Vannak poénok, amik lehetnek annyira jók, hogy akár többször is el lehessen sütni. Amúgy pedig az élet sem produkál mindig újat. Motoros ütközött villamossal, villamos ütközött motorossal, kiugrott az ablakon, leesett a tetőről, az fulladt meg, aki segíteni akart, stb...Ez van, a sorozat meg, hogy jó-e vagy sem, nem számít, nekem tetszik!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.05. 17:53:28

Igen és a bűnüldözésnek is vannak sémái, mint ahogy a bűnözőket/áldozatokat is le lehet írni.szóval néha tényleg ki lehet találni 2 perc után, ha sok sorozatot nézel, vagy hobbiból kriminológiát tanulmányozol.

Cold Heart 2007.07.05. 21:21:44

jaja, igaza van Derelyének!
2005/-ban volt az utolsó szezonja a Műszaknak, Veronica Mars 3. illetve a N3mbers 2. évadja meg a köv. szezonra esett

r.crusoe 2007.07.06. 20:04:04

Igaza van derelyének az biztos, meg is nézetem előtte, ez a rész két évvel előbb készült mint a Gyilkos elmék (Criminal Minds, and not Nub3rs :) ) adott része, ezért nem is hivatkoztam ötletlopásra.

Amúgy én a Gyilkos elméket az AXN-en követem (jó ez az AXN, a Lost-ot is frissibe adják), csütörtökönként adjék 22:00-kor, pont a viasatos Miami után. Szóval a tegnapi részben pont Carlos szerepelt, csak itt nem mentős, hanem tűzoltó vagy tűzszakértő volt.
süti beállítások módosítása