Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: House 2x13 - Külcsín

2007. június 20. 19:57 - szabóZ

Megkésve, de törve nem. Direkt az adás napjára időzítve, hogy amúgy viszatekintőleg. A maival nem fogunk késni, ígérjük.

Ez az egyik olyan rész, ami azzal kezdődik, hogy House még nem cinikus, mogorva pöcs, hanem csak egy ember alsógatyában, akinek nagyon reggel van, és nagyon fáj. Merthogy House-t már megint elhagyta a neje, aki már egyszer elhagyta, ezért a szokásosnál is borostásabb és a szokásosnál is borongósabb. Ő azt hiszi, hogy a lába fáj, Wilson tudja, hogy az exneje hiányzik neki, és a fájdalom ugyebár csak pszichoszomatikus. És ezt mi is tudjuk, hiszen a kezdő képsorok alatt nem az izomsorvadásról, hanem a vágyról énekel Ryan Adams.

A megoldásra váró rejtély ezúttal egy tizenöt éves szupermodell dühkitörése majd ájulása a kifutón. House-t persze nem az eset vonzza, hanem a feszes tinédzsermellek, ezért ezúttal kimarad, az „érdektelen eset, inkább labdázom az irodámban, várjunk csak, hoppá, mégis van itt valami rejtély” – zanzájú jelenet. Mellek? Megnézem! Ennyi az egész.<6p>

House persze pontosít, nem ájulás volt az, hanem cataplexia, vagyis az izomtónus hirtelen, rövid ideig tartó elvesztése. Mindez annyit jelent, hogy látta hogy mi folyik odakint, csak nem tudott reagálni. Felmerül az alkohol, illetve a drog hatása, főleg, hogy öltönyös producerapuka váliumot adott a lányának, hogy nyugodjon már meg, mert a végén még túl nagy amplitúdóval rázná a seggét a kifutón.

Aztán persze mégis kiderül, hogy valaha (becsszó, hogy csak kipróbáltam!) már használt heroint. House szerint nem ez a legnagyobb probléma, a leszoktatáshoz viszont nincs elég idő, hetek alatt, akár meg is halhat, (mert egyszer elájult és behúzott egy másik tizenöt évesnek?) így marad a gyors módszer: Opioid antagonist, ne kérdezze senki, mi az. Esküszöm elolvastam a Wikipedián, de azért ha nem muszáj, nem mennék ki a táblához.

A heroin semlegesítése mindössze egyetlen éjjelt vesz igénybe, viszont ez idő alatt altatni kell a lányt, mivel ha felkelne, iszonyatos fájdalmat érezne. Állítólag, mint amikor az ember kezét elvágja egy papírlap szorozva egymilliárddal. És az szorozva egy közelebbről meg nem nevezett, de biztos nagyon sok jegyű számmal. (El sem tudja képzelni).

A lány kap egy könnyed szívrohamot, de túléli az elvonót, cserébe viszont furcsa amnéziába esik, elveszti a rövid távú memóriáját. És akkor itt álljunk meg egy pillanatra, mert jön a mellékszál, a nagyon nem fontos páciens, aki mégis segít megoldani a fontos ügyet. Mert hogy szimpátiás terhes. Férfi, de együtt érez a nejével, sőt a hormonjai is együtt éreznek, melle nő, hányingere van reggel és nem tud aludni. Ja, és eközben House egyre több fájdalomcsillapítót szed.

Fáj neki a szakítás, meg a lába, és eközben kitalálja hogy a apuka biztos molesztálta a lányát. Poszttraumás sokk. Felejteni akar, bárhogy. Apuka persze tagad, de egy feszült wc-jelenet alatt megtörik. Megint elhangzik, hogy csak egyszer. A lány ekkor már furcsán rángatózik is, gyorsulnak az események, House-nak egyre jobban fáj, apuka egyre dühösebb, Allison beköpi apukát a gyermekvédelemnél, gyermekvédelem azonban nem talál bizonyítékokat. Kislány nem vall, sőt Allisonnak bevallja, hogy ő csábította el a saját apját Kezd az egész olyan lenni, mint a Boldogságtól ordítani, csak poénokkal és termékelhelyezésekkel.


Hirtelen túlleszünk egy agylékelésen, ahol nem találnak semmit, viszont House rájön, hogy az úgynevezett IVIG segít. Illetve, ha segít, akkor a lánynak rákja van. Itt én kihagynék pár lépést az értelmezésben, elég rossz voltam biológiából, meg igazán a biokémiából és citológiából is csak bukdácsoltam. Az IVIG egyébként intravénás immunoglobulint jelent.

A lány tehát rákos, House-nak meg csak egyre fáj, ezért Cuddyval beadatt magának egy jó nagy adag morfiumot. Plusz egy igazán megható jelent Wilsonnal, aki újból megvizsgálja House lábát, és eközben Istent játszik mélyített hangon.

A rákos sejtburjánzást azonban sehol nem lelik, House-nak az is eszébe jut, hogy a lány esetleg csak pszichés okokból hagyta abba a rángást, ezért placebót ad neki, mert hogy még nem sejti, hogy aki másnak vermet ás. Meg más szemében a szálkát és egyéb közhelyek.


Merthogy Cuddy ugyancsak placebót adott House-nak morfium helyett, vagyis bizonyította a tételt: a doktornak nem a lába fáj, csak a szerelem. Ja, hogy közben a rejtély is megoldódik? Persze, az álterhes pasiról House-nak eszébe jut, hogy talán azért nem találják a rákot, mert olyan szervben bújt el, ami egy nőnek nincs is. A szupermodell tehát fiú, vagyis biológiailag az, csak kissé alulfejlett, sokezerből egyszer ilyesmin viccel a természet. De azért hererákos.

Persze ez már senkit nem érdekel, ez már House-nak sem ad elégtételt, nincs édesbús végkifejlet, inkább csak bús. Ryan Adams Desire az elején és a végén is, hogy igazán fájjon. Hangosítsa fel mindenki, akinek fáj a lába. Vagy akit elhagytak.

38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocsár 2007.06.20. 20:02:41

Szép volt a Desire.

KicsiNaiva 2007.06.20. 20:29:28

Nem akarok kukacoskodni, de szerintem ez a 13. rész.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.06.20. 20:55:42

egyébként láttam a német RTL-en egy pár percet a House-ból, szóval senki ne bántsa Kulkát...a német szinkron....:((((

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2007.06.20. 20:57:53

"Merthogy House-t már megint elhagyta a neje, aki már egyszer elhagyta,"

Khm...másodjára House hagyta ott Tracyt, vagy hogy hívják a nőt.

Tartaruen (törölt) 2007.06.20. 21:01:32

Kulka epízodnapló
2.12 - Distractions - Itt jön a reklám után Kulka
2.13 - Skin deep - Itt volt teljes része Kulkának
2.14 - Sex Kills - Ma is lesz Kulka

indawood 2007.06.20. 21:09:08

én az epizód végére egész megszoktam Kulkát, sztem szép lassan belerázódik majd, vagyis átveszi a karakter fílingjét, mi meg közben elfelejtjük Szakácsi hangját társítani Házdoki látványához, aztán helyre is áll szépen a világ rendje...:)

Marla Singer 2007.06.20. 21:09:58

Csak én érzem úgy, h a doki emberibb lett néhány rész óta; vagy más is?!
Eddig olyan "Geci doki,akinek szíve sincs és a cinizmusát is csak a Duracell táplálja" - típus volt.
Most meg : szerelmes, fáj a feje/szíve/lába, szinte sajnálni kell...

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.06.20. 21:11:58

De ebben az epizódban volt egy másik ütős nóta is : Fluke Atombobm - www.youtube.com/watch?v=Bka6fuKJbEQ

indawood 2007.06.20. 21:16:04

jahhja Marla, nekem is feltűnt, és ráadásul nálunk a tragikus véletlen is rájátszott (hangügyileg ugye) a figura lájtosodására...

KékFény6 2007.06.20. 23:19:15

Az elárulhatná valaki, hogy a 14-15 éves lány szerepét miért egy olyan 26 éves színésznőre bízták, aki még véletlenül sem néz ki 15 évesnek? Nincs elég 15 éves(nek látszó) az amerikai színésziskolákban?

Amida 2007.06.21. 06:23:33

Szerintem Kulka kiváló. És azt se feledjük el, hogy szegény Szakácsi (nyugodjék békében) hangja a betegsége előrehaladtával egyre mélyült, kásásabb lett, mire a váltás megtörtént, már teljesen más lett, mint az első epizódokban.
Sarasvati kommentjéhez csatlakozva mindenkit felszólítok ezennel, hogy áldjuk a szerencsénket, amiért magyar szinkronokat hallgathatunk :))))) én már néztem tévét Lengyelországban, napokon keresztül, hát azt az élményt nem kívánom senkinek!!!! Hangalámondás, egy pali mond mindent. brrrr
Hol lehet hozzájutni a House-epizódok zenéinek listájához??? Tudja valaki?

Tryptich 2007.06.21. 07:02:15

Lehet, hogy kukacoskodás, de asszem beszéltek ebben a részben valami petefészekről, hogy az milyen kicsi meg etcetera, de ha a lánynak tényleg az a baja, akkor petefészke egyáltalán nem volt, mert ugyanabból fejlődik ki mint a here, szóval vagy egyik vagy másik.

Angie24 2007.06.21. 07:28:34

Azt hiszem, ez volt az egyik legbetegebb rész, amit láttam. Hogy a lány (aki férfi) elcsábítsa az apját... Meg a pasi szülési fájdalmakkal:-))) Nagyon pihent lehetett a forgatókönyvíró

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.06.21. 07:32:56

"Az elárulhatná valaki, hogy a 14-15 éves lány szerepét miért egy olyan 26 éves színésznőre bízták, aki még véletlenül sem néz ki 15 évesnek?"

Részint mert az amcsi filmekben a tiniket mindig huszon-harmincasok játszák, másrészt meg mondták is a filmben, hogy korához képest milyen fejlett, harmadrészt általában az ilyen manökenek eleve már korán húszévesnek látszanak, és aztán még évekig, negyedrészt asszem az a tény, hogy a csajszi valójában pasi, ez is gyors fejlődést eredményez a külsőben, ötödrészt meg az egyik "poén" volt a filmben, hogy akkor beszélnek a legtöbbet a szépségéről, amikor (a betegsége miatt persze) már egyáltalán nem szép...

Mellesleg: ez volt a második olyan Házi-rész, amikor a dokival egyidőben én is rájöttem a megoldásra (az első a veszettséges volt, ott még korábban is, mint ő :)

Mellesleg2: Kulka valóban egész jól belejött a dologba.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.06.21. 07:35:59

"Azt hiszem, ez volt az egyik legbetegebb rész, amit láttam. Hogy a lány (aki férfi) elcsábítsa az apját... Meg a pasi szülési fájdalmakkal:-))) Nagyon pihent lehetett a forgatókönyvíró"

Hát az egész sorozat a különleges esetekre épül. Házidoki eleve olyan betegeket kap, akikkel senki nem tud mit kezdeni...

Hogy a saját apját elcsábítsa... na igen. De ez is a sorozat jellemzője, hogy minden betegről kiderül valami csúnya dolog, amit először eltitkol, de aztán...

Prior Prophet 2007.06.21. 08:59:07

Amida! Itt megtalálod a sorozat zenei listáját: www.have-dog.com/house/

noriq 2007.06.21. 09:18:28

"lányból fiú" ügy volt már nagyon régen vészhelyzetben is. szóval én már meg sem lepődtem :D.
a petefészkes cucc nekem is gyanús.

Prior Prophet 2007.06.21. 09:20:22

Amida! Itt megtalálod a sorozat zenei listáját: www.have-dog.com/house/

Low Key Lyesmith 2007.06.21. 10:00:31

A tegnapi rész megnézése után nekem (továbbra is, sőt, egyre inkább) az a véleményem, hogy Kulka nagyon jó a szerepre. Megkockáztatom, van olyan jó, mint Szakácsi. Főleg az az "ördögi kacaj" tetszett nagyon az epizód közepe felé :))

Amida 2007.06.21. 10:20:51

Prior Prophet, nagyon köszönöm!!
Low Key, az az ördögi kacaj tényleg szuper volt :)) EGyébként már a Szakácsi-féle szinkronnál megfigyeltem, hogy milyen hihetetlen aprólékossággal, minden pici részletre odafigyelően beszélt a magyar hang - pici szájmozdulatokra, sziszegésekre, hümmögésekre gondolok, amelyek tökéletesen a helyükön voltak. És most Kulka ugyanilyen színvonalon dolgozik.
Húú, de ez a Hugh nem semmi :))) Micsoda arcokat tud vágni, egyszerűen zsniális. Imádni és utálni is lehet egyszerre ugyanazért :))

Huxley 2007.06.21. 10:24:15

szabóZ: Ez jó volt most! multkori annyira nem tetszett, de ebben most minden benne volt :)
Várom a tegnapi Hogy voltokat, különösen azért, mert sikerült elaludnom már a Piroskás izénél. A Hősöket megtudom nézzni, de a Houset nagyon sajnálom, hogy kimaradt :(

Zene nálam is aktuális, és nem azért mert fájna a lábam. :(

Mme du Tancin 2007.06.21. 10:36:35

ugyeugye?
tegnap már kulka is átállt arra rekedt hangszínre. jó lesz ez.

Amida 2007.06.21. 10:45:00

Ja, és egy dologról meg még nem is szólt senki: hogy milyen jól zongorál ez a Laurie bácsi :)) Tetszik, mit csináljak, cakkpakk, ahogy van :))

vasszűz 2007.06.21. 10:50:58

Azt nem értem, mért sajnálja magát turbó módban, amikor ő dobta ki Stacy-t.

Prior Prophet 2007.06.21. 10:53:31

A Papás-mamás című filmben is megcsillogtatta zongorajátékát, ja és egész jól énekel is. A Steffi Grafos száma, nem semmi:)))
Kulka pedig tényleg egyre jobb, de Szakácsit nem lehet felülmúlni. A némethez képest :P valóban klasszisokkal jobb.

Amida 2007.06.21. 11:04:10

Vasszűz, gondolkodj. Rá fogsz jönni, miért "dobta ki".

Prior Prophet 2007.06.21. 12:12:22

Annak akit érdekel a stefigráfos nóta (a sérója nem semmi) www.youtube.com/watch?v=jBwbJWF8_-Q

indawood 2007.06.21. 15:03:28

issteni volt Kulka a tegnapi ep-ben, végre rátalált a kellő tónusra, és megjött az a bizonyos általam annyira hiányolt 'hanggal való játszadozás" is, ami a doki kisgenya személyiségét olyan jól adja vissza, szal mindent összevetve: hamarabb is bejött amit jósoltam, néhány rész és, el is felejtjük a régi hangot (ami természetesen felülmúlhatatlan volt, de sajnos múlandó is)...

Amida 2007.06.21. 16:45:39

Prior, szuper :)))
És micsoda komédiás ez a Lauri bácsi.

[HEJ] 2007.06.21. 16:47:34

"A maival nem fogunk késni"-vel mi a [HEJ]zet?

vasszűz 2007.06.21. 16:54:08

Amida, szóval te sem tudod?

Amida 2007.06.21. 21:09:19

Vasszűz,
nem tudom, persze, csak sejtem, gondolom, vélem, elképzelem. Nem voltam még testileg megnyomorodott, akinek csodaszép párja van, és fordítva sem jártam. Ám szorult belém némi empátia és képzelőerő, így vannak elképzeléseim, mit érezhet egy pasi, mit vár el és mit nem mer elvárni a szerelmétől, mire nem meri ítélni.
Viszont a veszteségért bőven sajnálhatja magát, nem gondolod?

Marla Singer 2007.06.21. 21:24:04

pont ezt vetettem fel kb egy napja hogy mintha elöntöte volna a Dokit az érzelem tengere...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.06.22. 00:03:27

"...Lehet, hogy kukacoskodás, de asszem beszéltek ebben a részben valami petefészekről, hogy az milyen kicsi meg etcetera, de ha a lánynak tényleg az a baja, akkor petefészke egyáltalán nem volt, mert ugyanabból fejlődik ki mint a here, szóval vagy egyik vagy másik..."
pont a heréjét nézték előtte "kicsit megnagyobbodott petefészek"-nek az mri-n.

KékFény6 2007.06.22. 03:52:11

"Részint mert az amcsi filmekben a tiniket mindig huszon-harmincasok játszák"

Kivéve, amikor nem... Meg aztán általában olyan huszon-harmincasok játszák, akikről el lehet hinni, hogy tinik, de erről a csajsziról szvsz sehogy sem lehetett...

gregoryhouse29 2008.09.22. 17:04:50

ne haragudj de Stacy nem volt a neje csak együtt éltek és másodjára House hagyta el Stacyt
süti beállítások módosítása