Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Harmadik műszak 6x02 - Higgy neki, hisz zsaru!

2007. június 19. 22:20 - sixx

Egy dolgot így előre nem árt letisztázni: a sorozat első öt évadát nem láttam, így ha valami apróságot nem értek, amihez kellene az elmúlt 110 rész ismerete, akkor tessék szépen majd felvilágosítani.

Naszóval ez az a sorozat, ami olyan, mint a cukrásziparban a diákcsemege (Debrecenben "bolyhos" néven ismert), azaz van benne minden, és az íze attól függ, hogy aznapra éppen mi került a mixtúrába nagyobb mennyiségben. A Harmadik műszak egy kalap alatt mutatja be a rendőrség/tűzoltóság/mentőség problémakörét, abból az alapállásból kiindulva, hogy egyenruha=jóember. Az előző részben meglehetősen véres körülmények között ismerkedtem meg a szereplőkkel, akik közül egyet javában műtöttek, Jack Bauer csaja terhes lett, a szipmatikus afroamerikai nem tud lőni, a Kiss bőgősét pedig agyonlőtte a egy nagydarab nő, miközben a szegény ember Angelina Jolie-ja csak nézett és csücsörített látványosan felfújt ajkaival.

Véres medencében nyitunk, az Angelina-klón levarázsolja a gonoszember kezéről a bilincset, hát igen, nem lenne egyszerú megmagyarázni a dolgot. Gene Simmons dublőre eközben látványosan fulladozik. Cruz nyomozó - mert így hívják - egy kést is behajít a vízbe, biztos jól jön majd a túlvilágon. A kérdés persze az, hogy az előző rész végén látott helikopter pilótája vajh nem fogja elkotyogni mi történt? Eh, mindegy, dráma van a medence partján, a nagydarab rendőrnő fikarcnyi megbánást sem mutat, pedig az I Was Made For Loving You című nótáért egy pofánvágás minimum kijárt Simmonsnak.

Cruz nyomozónak kissé közel állnak a szemei és kancsi is, de ez nem annyira nagy baj, az inkább, hogy az istennek nem tudja meggyőzni a mártírkomplexusos másikat, hogy ne vigye el a balhét. Sittre vágnak bazmeg, ne szórakozzál! Faith (közben a wiki besegít az azonosításban) csak néz maga elé, aztán megjön a többi rendőr, ő meg mégis Cruz sztorija mellett dönt, nem mintha ebben egy percig is kételkedtünk volna. Főcím, jó ez a téma alatta, habár nem vagyunk nagy elektromos-zene rajongók. Hé, Jack Bauer nője hová tűnt?

Cruz nyomozó valami Yoshi nevű másikról érdeklődik, odabilincseltem a korláthoz, mi lett vele? Hát elment, az a Houdini-tanfolyam csak jó volt valamire, esetleg volt másik kulcsa? Mert rendőr? És azoknál szokott lenni? Faith és Cruz nem kedvelik egymást, majd ezt tessen elmagyarázni. A szimpatikus afroamerikai rendőrt alulról fotózzák, így még magasabbnak tűnik. Egy helyes csaj csókolgatja a zúzódást az oldalán, gondolom a neje, random megmentett nők ilyet csak nem csinálnak, vagy csak én mászkálok rosszfelé?

Faith Yokasra váltunk, telefonoz. A Yokas név nekem határozottan tetszik. Yokas és Cruz megúszni látszik az egyértelmű gyilkosságot, és mennek háromnapos kényszerszabadságra, mert ez az előírás. A kamerát rángatják, ahogy azt az ilyen "in your face" sorozatokban mostanában kell, érzékeljük mi is, hogy zaklatottak a szereplők. Cruz főnökének király az akcentusa, a nevét nem tudom, de v-nyakú pulóverben flangáló rendőrt mindig öröm látni. Cruz rangja őrmester, most egy századossal kell beszélgetnie a lövöldözésről, hogy is vót az? Kést rántott, Yokas meg lelőtte? Ja, ja, így. A százados kissé kiakad, és olyasmit kérdez, hogy mitől viszik el a közrendőrők Cruz balhéit. Eh, csak meg kéne nézni az előző évadokat.

Yokas a kórházban, ahol a társát műtötték. Asszem Boscónak hívják, és megszívta a dolgot, mert arcon lőtték, amitől nem biztos, hogy fog látni egyáltalán, és a járással is akadhatnak problémák. Ez felettébb kellemetlen, de mivel tudom, hogy ez a faszi az egyik főszereplő, úgy vélem, hogy látjuk még egyenruhában, hősiesen mosolyogva, esetleg egy szemét takaró kalózos izével a fején. Yokas messze révedő tekintetében a szomorúság jeleit vélem felfedezni, de lehet, jogy csak unja magát. Boscóhoz megy, és elmeséli, hogy kinyírta a gonosz rockzenészt, kár, hogy a kómában fekvő faszi nem hallja.

3 nap eltelt, Cruz atlétában flangál a rendőrségen, nekem nem túl meggyőző ez a díszlet. Hoppácsak, Aidan Quinn ül az asztalánál, és kajakra lekurvázza az atléta miatt. Ezt most visszatekerjük. Mallory hadnagy az új főnök, és minden bizonnyal a fiúkat szereti, mert felöltözteti Cruzt. Idióta. Yokas is visszatért, ő ruhában van, ennek örülünk. Közrendőr a lelkem tehát, és máris új társat kap, a Random Megkeseredett Szereplőt. Aztán meg egy papírost: a férje válni akar. Nem szaroznak sokat a cselekményszálak bevezetésével, ezt értékelem.

Vágunk, a Szimpatikus Afroamerikai Szereplő és egy minden bizonnyal újonc rendőrcsaj járőröznek, hoppá, ez az a tyúk, akit tegnap megdugott. Ez így nem kóser, és ezt a csaj is tudja. Vágunk, Sully/Yokas, azonnal látszik, hogy ezek ketten nem egy hullámhosszon vannak. Yokas megy a férje munkahelyére, aki remélem fel van fegyverezve, mert az asszony ideges és nagyon jó kondiban van. Cruz felöltözött, most jobb? A blézerben idegenül mozgó furcsa arcú nő ezek után vitázik egy sort az új főnökkel, van rá egy söröm, hogy két rész múlva nála alszik.

Yokas férje Frank Sobotka a Drót második évadából, jó arc, és kellőképpen izmos, megnyugodhatunk. A válás oka úgy látszik mélyen gyökerezik, nem vagy otthon, hanem rendőrködsz, a kórházban pátyolgatod Boscót. Te meg alkoholista vagy, kuss. Kellemes beszélgetés. Tyrone, az afropáros egyik fele lemeszel egy falka diszkópicsát, akik Audit loptak. A kocsit vezető bögyös szőke azonnal flörtölni kezd, szerintem korábban meghúzta, vagy ilyesmi. Az új társ nem nagyon van odáig a dologért, csajbalhét várok, majdnem lesz is, de az egyik IQ-bajnok elkövető magassarkúban fogja rohanóra dolgot, hát persze, hogy elütik. Tragikus.

Cruz és a hadnagy egy besúgóhoz megy, akinek gyanúsan sok pénzt fizet a rendőrség. A hadnagy klasszikus "hogyan lehetetlenítsük el embertársaink" módszerrel vegzálja a szemüveges fazont, a zsebében drogra lel, és letartóztatja. Közben Tyrone bezárja a diszkópicsákat, akik könyörgőre fogják, a Kovi műveknél ebből az alapállásból három filmet is lehet forgatni. Ismét Cruz és a besúgó ember, aki - ha jól látom- füles baseball sapkát visel. Király. Cruz közli a hadnaggyal, hogy nem volt jó ötlet letartóztatni a legjobb besúgóját, a hadnagy persze mindent jobban tud. Mikor lesznek már mentősök is???

Yokast kinevezik detektívnek, mert "megmentette" Cruz őrmester életét, és rátalált egy eltűnt kisgyerekre. Tyrone a kocsi gazdájának házába megy, ajtó nyitva, semmi válasz a dörömbölésre, a meglehetősen rosszul célzó fazon pisztolyt húz (az előző részben 2 méterről nem találta el az ellent), de felesleges, a tulaj a konyhában fekszik meghalva. Ennyit az ártatlan tréfának tűnő kocsilopásról. Yokas nem fogadja el az előléptetést, mert ő ilyen becsületes, és várja vissza Boscót, aki Sully szerint nem jön vissza, de mi jobban tudjuk. Az autótolvaj csajoknak szar napja van, az elütött tesó meghal, a szőke bögyös azonnal rávarrja a gyilkosságot, pedig mi tudjuk, hogy ő tette. A meséje azonban annyira szar, hogy senki nem hisz neki. Közben a társa elmond mindent odalent, a bögyös miatt van minden, mert nem akart metrózni, ezért loptunk kocsit az öreg nénitől, aki nem hagyta magát, hát a bögyös szőke fejbeverte. A bizonyíték egy medál, ami ott van a szőkénél, tessék megkeresni.

Cruz és a hadnagy közösen kocsizik, lehet már ma este dugás lesz belőle. Nem, mert autótolvaj fiatalokra akadnak, Cruz átvált terminátorba, kocsival üldözi a nyikhajt, majd elüti és szabályszerűen megbilincseli. A hadnagy utasítja, hogy eressze el a gyanusítottat, mert csak. Aidan Quinn a szabályok embere, aki be akarja törni Cruz őrmestert. Vesz egy nagy levegőt, és közli Cruzzal, hogy ő azért van itt, hogy szorosra húzza a gyeplőt, és ha ez nem tetszik neki, akkor el lehet húzni a picsába.

Tyrone kis ügye összedől, mert nem volt joga megállítani a csajokat (hiába tudja, hogy gazemberek, ha papíron nem tudja igazolni, akkor nincs joga leállítani őket). Ezt hívják mifelénk szopásnak. Na, akkor találjunk ki valamit, mondjuk nem álltak meg egy stopptáblánál. Hmm, nálunk is így megy vajon? A társ (hoppácsak, Sasha a neve, képbe kerülök én lassan) ezzel nem ért egyet, nem lehet ilyet csinálni, mitképzelszte? Sűrűn bólogatunk, igaza van, ha fasz volt a rendőr, hát fasz volt.

Cruz és Yokas az öltözőben összefutnak, megjön Sasha is, nem volt jó napja egyik csajnak sem, Kovi ebből is tudna filmet forgatni, mondjuk elmennek inni egy kicsit, és összeszednek pár motoros zsiványt, stb. Cruz figyelmezteti Yokast és Sashát, hogy óvatosan az új főnökkel, mert a belső ügyosztály embere. Muhahah, csak szeretnéd, kispofám, mert az utolsó jelenetre nagyon hülye frizurát kapó Sasha az, aki a százados beépített embere. Na, ez tetszett, jöhet a következő rész.

35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.06.19. 23:13:47

Nahát, nem is tudtam, hogy a Harmadik műszakból is lesz Hogy volt...! Klassz!
Sixx, ez egy nagyon jó sorozat, sztem magadnak is jót tennél, ha megnéznéd a korábbi évadokat. Azok legalább ilyen jók voltak, volt bennük tűzoltóságos és mentőséges szál is, és mindjárt értenéd, ki kivel miért...
Két sorozat van, amit úgy nézek, hogy leülök a tévé elé, és nem csinálok semmit, a Harmadik műszak és a Kés alatt.
Egyébként kit hívsz Jack Bauer csajának?

Nándo 2007.06.19. 23:30:18

"Egyébként kit hívsz Jack Bauer csajának?"

Feltételezem Kimet :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.06.19. 23:33:36

Bakker, Kim Jack Bauer lánya volt, nem? Vagy tévednék?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.06.19. 23:43:43

klaaaaaaaaaaassszzzzz!!!!!!!!!!!
kérném a következő részt!!!!!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.06.20. 00:13:37

sixx... "Tyrone a kocsi gazdájának házába megy, ajtó nyitva, semmi válasz a dörömbölésre, a meglehetősen rosszul célzó fazon pisztolyt húz (az előző részben 2 méterről nem találta el az ellent)"...egyszer olvastam egy igazi tűzharcról, ami new yokban volt pár éve,egy sikátorban a rendőr meg a drogdíler négy méterre egymástól lövöldözött. a helyszinelők 170 töltényhüvelyt szedtek össze később. a rendörnek semmi baja , a díler meg meglógott.a szakértő szerint ez egy szokványos tűzharc volt mert hogy az adrenalin meg stb....:)))

2007.06.20. 01:33:32

helyesen: "higgy"

sixx · http://comment.blog.hu 2007.06.20. 05:08:54

sejtettem én, hogy a porthu elbaszta a címet.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.06.20. 05:19:38

nadine: kim raver színésznőt, aki kim zabrano mentőstűzoltót (vagy fordítva) alakította a múlt heti epizódban. a pengeorrú csajt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.06.20. 07:48:44

És mi köze Jack Bauerhez? Biztosan nagyon reggel van, tegnap meg nagyon este volt, nem értem...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.06.20. 08:04:10

mer a 24-ben az ő nőjét alakította, próbáltam kapcsolódni a szereplőkhöz, mer' most láttam először a sorozatot.

Angie24 2007.06.20. 08:31:33

Köszi sixx, nagyon tetszett, amit írtál:-))))))) (remélem folytatod még). A Cruz és Yokas viszályhoz: egy korábbi részben volt már közük egymáshoz, mikor is Cruz egy drogos besúgót védett (Tom Berenger alakításában, hát, nem volt semmi) Yokas (és Bosco) csakazértis le akarta őket buktatni. Egy kitört lövöldözésben aztán Cruz meglőtte Yokas-t, akinek a gerincében landolt egy golyó, amit azóta sem vettek ki (egy ideig le is bénult). Azt hiszem, ez nem az alapja egy jó kolleginális viszonynak:-).

RobinGood 2007.06.20. 08:53:01

namost tegnap meg volt a következő rész is csak nem aludtad el?

RobinGood 2007.06.20. 08:56:51

Cruz - Yokas: korábban Cruz meg bosco dugtak és bosco be is állt cruz csapatába, de cruz szivatta ezerrel, yokas meg ugye boscon éli ki anyai ösztöneit, aztán volt egy olyan eset is, amikor egy letartóztatásnál cruz le akarta lőni (ez még a tűzharcos előtt volt) Yokast legalábbis fegyvert fogott rá. Egyébként a harmadik műszak tényleg jó sorozat

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.06.20. 09:24:29

Sixx rossz hírem van az utolsó évad nagyon elmegy rendőrségi irányba alig lesz mentőzés és csak említés szinten lesz tűzoltás. :(

Kim pedig már nemigen fog szerepelni.

Nadine-nel értek egyet ebbe a sorozatba a 6.évadnál beszálni nem nyerő. Daráld le az első ötöt.

pevike 2007.06.20. 09:29:53

Én az első évadot láttam, aztán kimaradt néhány. A múlt heti résznél véletlenül kapcsoltam oda, és azután nem bírtam kihagyni a tegnapi részt. Viszont tegnap két részt adtak egymás után, és a másodikról lemaradtam, szóval az is érdekelne! Abból nem lesz Hogyvolt??

sélli 2007.06.20. 09:38:14

Hehe, jól indult a reggel :) köszi sixx.
Azért a második rész is megér egy misét... kissé ütött, hogy az eddig angyalkás Sasháról kiderül, hogy beépített belsős... nem igazán értem, hogy most hirtelen miért kell Cruzra rászállni.
Aidan Quinn-nek nagyon örülünk!!! Remélem nem csak 1-2 rész erejéig marad. Bár: mint Special Guest Star akár a teljes évadban maradhat.
Az új fiú egyenlőre nem szimpi: kap két feketepontot meg egy szép nagy szőrösbunkót amiért köcsögösködött Sullyval.
Carlos ismét hozta a formáját: hüje mint mindig. Asszem Kim nem gyön már vissza...

Tatarszkij 2007.06.20. 09:42:48

Szerintem Cruz hadnagy és Yokas az őrmester.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.06.20. 10:09:08

nekem ez volt életem első harmadik műszakja amit végignéztem (az asszony ragaszkodott hozzá), és háááát.... nem élveztem túlságosan.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.06.20. 10:09:12

cruzra eredetiben őrmestert mondanak.

Dallas 2007.06.20. 10:32:18

Sixx, télleg nem túl jó ötlet úgy írni egy sorozatról, h 5 évad(!) kimaradt belőle.. :) Vagy inkább, "nem vak az csak bátor"?

A sorozat egyébként nagyon erősen bekezdett, az első rész nagyon erős volt. Kicsit emlékeztet a Vészhelyzet utolsó részére, amit ugyancsak megnyomtak és k jó volt. (pedig a sorozat már-már érdektelenségbe fulladt..) Szóval, sajnos a rengeteg szereotípia erősen rontja az összhatását a sorozatnak (józsar-rosszzsaru, Angelina J.-s kemény rendőrcsaj, bevállalós tűzoltócsaj, belső ellenőrzés-szemét munka, stb), de ettől még én nagyon szeretem, mert nagyon jól meg van csinálva, nem sajnálták rá a pénzt és a szereplők hitelesek, ami ritkaság!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.06.20. 10:37:06

dallas, bátor gyerek vagyok én.

toi 2007.06.20. 10:49:52

bosco biztos nem lesz már, mert kivették az arcát a főcímből.
apropó, főcím: ugyanez a banda tolja a bones főcímét is.
most nem jut eszembe a neve, amint beugrik, mondom:)
kim raver is kiszáll, ill. ritkul, mert terhes lett. mármint a karakter.
és tényleg kettesével tolja a zertéel.

toi 2007.06.20. 10:57:30

megvan, beugrott a zene:
háhá!
the crystal method - keep hope alive

sélli 2007.06.20. 11:33:55

toi, lehet hogy csak hallucináltam, de én láttam Bosco-t a főcímben...

Tatarszkij 2007.06.20. 12:08:36

Igazad van, tényleg Sgt. Cruz.

toi 2007.06.20. 12:23:36

sélli 2007.06.20. 11:33:55
aszondod?
én mintha nem láttam volna.
igaz, én a tegnapit nem láttam, a pilotban figyeltem, miután legyakták.
direkt azért, hogy felépül-é vagy lelép.
de könnyen lehet, hogy neked van igazad.

dr. Eminens 2007.06.20. 12:46:42

Tuti, hogy Bosco benne volt a főcímben.

RobinGood 2007.06.20. 13:25:15

lesz itt még Bosco szerintem is

thenx 2007.06.20. 14:40:44

6x03 főcímben volt Bosco, bár a franc tudja h végülis lesz-e még rendesen. Viszont tényleg "érdekes" élmény 5 évad kihagyásos hogyvoltot olvasgatni. A lelkesedést mindenesetre díjazzuk :)
Más.
Azzal hogy utolsó évad, ugye nem azt akartátok mondani hogy utolsó évad?? Vészhelyzetből is vagy a 12. ment már le, ezt se kéne előbb abbahagyni.

mentolosnokedli 2007.06.21. 09:28:26

Yokas tényleg tök jó név. Olyan görögös.

ctrlCrider 2007.06.21. 11:53:18

A Third Watch 6 évadot élt. Szóval ez az utolsó. És Boscorelli naná, hogy lesz. Higgy nekem, láttam. :D

ctrlCrider 2007.06.21. 11:55:27

A Third Watch 6 évadot élt. Szóval ez az utolsó. És Boscorelli naná, hogy lesz. Higgy nekem, láttam. :D
süti beállítások módosítása