Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x12 - Isteni adomány

2007. május 16. 23:05 - sixx

Múlt héten Clairemackó minden ismerősét agymosta a Néma (aki nem is az), Emo álmot látott, amiben felrobbant, Jessica/Niki sittre vágta saját magát, Sylar pedig kinyírta Eden kisasszonyt, pedig szép gombszeme volt neki. Emót korházba vitték, majd ott magyarázza, hogy ő robbanós ember. Nathan és a mama mellette van, de ő csak álmodik tova, robbanásról, ismert hősökről egy kupacban, de van ott egy szakállas hajléktalan arc, akit még nem láttunk. Mielőtt ebbe jobban belemennénk, ugrunk Jessica/Niki cellájába, elég leharcolt sminket rittyentettek Larternek, de sebaj.

Négy iszonyatosan befosott rendőr jön érte, az egyiknek az arca láthatóan át lett már rendezve - ezek szerint Jessica néha előtört Nikiből, és rendezte a sorsát a rendőröknek. Clairemackó otthon pocol a Szemüveges Emberrel, aki reggelit készít neki, és árgus szemekkel figyeli, hogy mire emlékszik a lánya. Clairemackó beadja neki, hogy semmire, és meggyőzi a fatert arról, hogy a Néma (aki nem is az) tényleg kitörölte az emlékeit.

A SZE Sylart látogat, aki nagyon készen van ám, a földön fekszik és bogarakat néz. Egy fehér köpenyes közli a Szemüveges Emberrel, hogy annyi nyugtató van benne, hogy csak na, de hiába nézik az agyát, nem tudtak meg túl sokat. Nem jól csinálják, azért. Fel kell vágni a fejtetőt, és úgy belenézni. Kiderül, hogy a SZE főnökei (ezek szerint vannak) nem akarják, hogy Sylar feldobja a pacskert, így vigyázni kell rá. Közben odakint Parkman közrendőr az FBI-t uszítja rá a papírgyárra, de megszívja, mert semmit nem találnak odabent, csak papírt, ami egy ilyen cég esetében annyira nem is meglepő. Parkman nagyon hülyének érzi magát, joggal.

Hiro az Izsáknál látott kép miatt a természettudományi múzeumban dínós filmeket néz, és azon mereng, hogy honnan lesz kardja. (A kard meg azért kell, hogy visszanyerje az erejét, mert aggódik.) Honnan, hát egy kiállításról, ott van egy nagy szamurájbaba, oldalán meg egy katana, aminek a nyelén rajta a félbevágott DNS - na ez kell nekünk. Hiro időt stoppol, kardot csen, és meglóg, de odakint rádöbben, hogy nem is az igazi vágóeszközt lopta el, csak egy másolatot. Sose találják ki hol van eredeti: Lindermannál, Vegasban.

Emót meglátogatja a vastag szájú csaj, és vastag szájjal nézi. Talán egy csók, Csipkerózsikánál is bejött. De nem. Lázas a gyerek, és nem ébred fel az Istennek sem. Nathan a csajt hibáztatja, és közli vele, hogy a hülyesége meg az armaggedon-jóslat miatt van az egész, és eleve a töke tele van már, hgy itt ül a seggén, irány Izsák! Ajaj, Micah-DL jelenet jön, a faszi próbál apa lenni, kaját csinál, stb., de annyira ez nem érdekes, hogy írjunk is róla.  Megjelenik egy kövérkés alak, aki Linderman pénzéért jött, és hogy közölje: ennyi volt, DL ellen ejtették a vádakat, de ettől még Linderman akkor baszlatja, amikor akarja. Nagyokos, most 2 millióval kevesebbed van, ÉS baszogat Linderman.

Mohinderhez végre kiszáll az FBI, de csak azért, hogy közöljék vele: ne  ugráljon, a falán van egy térkép, rajta fejtető nélküli hullák képével, kis barátom, akár be is zárhatunk. Mohinder nem nyugszik, és elmagyarázza, hogy ő küldetést teljesít. Az FBI-ügynök leszarja, és kissé unottan közli, hogy egy Sarah Ellis nevű nőt találtak egy folyóban, mi a csajt Eden néven ismerjük. Mohinder mindjárt elsírja magát. Parkman nem szakad le a papírgyár témáról, titkos szobákat emleget, de az FBI ügynök ribanc kiröhögi, ereggyé' má' a hülyeségeiddel, rádiókatív kezek meg gondolatolvasás a faszom, józanodjál ki, Parkman közrendőr. Clairemackó megpróbálja elmagyarázni Zachnak, hogy mi az ábra, és feléleszteni a barátságukat, de ez nem lesz annyira könnyű, mert az amerikai középiskolákban a jócsaj nem beszélget a geekkel.

Jessica/Nikire halálbüntetés vár, van Isten, ha lehet akkor most azonnal ki kellene szabni. Rémes, ahogy Larter egy jelenetben két karaktert akar ábrázolni, és csak kínlódik vele. Az ügyvéd nem érti, hogy akkor most mi van, egyk pillanatban nagyjából normálisnak tűnő ügyfele a következőben fenyeget, és pszichiátert akar. Ugrunk térben, irány Izsák lakása, aki visszatért, tisztább, mint valaha, és csak fest rendületlenül. Hejj, megjönnek Hiróék is, kezdenek egymásra találni az arcok. Hiro közli, hogy a kard Lindermannál van, erre már Nathan is felkapja a fejét. Clairemackó a Némával (aki nem is az) beszélget, és kivan, mert az egész élete hazugság, kicsim, a felét sem tudod, fogsz te még csodálkozni. Hiro közben elmagyarázza Nathannek, hogy a választás utáni napon felrobban a város, bumm, és ezt meg kellene akadályozni. Vágás, irány a sivatag, ahol Ted, a Rádioaktív Ember rejtőzködik, és azzal szórakoztatja magát, hogy a kezében kis láncreakciókat nevelget. Jó mókának tűnik.

Clairemackó nagy lépésre szánja el magát, és ismét megmutatja Zach barátjának, hogy le tud ugrani 12 méter magasból, és nem hal bele. Zach kiakad. Niki DL-el kokettál a sitten, majd előjön Jessica, nekimegy az őröknek és kajakra kettétör egy gumibotot vagy mit. Király. Mohinderhez ellátogat a Szemüveges Ember, hogy helyre tegye a dolgokat. Ez most akkor kavarja, vagy nem kavarja? Segítséget kér, illetve a listát, mert anélkül nehéz megtalálni a hírókat. Parkman hazamegy, és bepánikol, mert az asszonyka már megvette a bőröndöt is, amibe a cuccait pakolná, elárulja hát neki, hogy gondolatolvasó. Emo megint álmodik, kihalt utcákról, és felrobbanó önmagáról, no meg a szakállas hajléktalanról, aki ezek szerint nagyon fontos lesz, meg egyébként is Chris Ecclestone alakítja, ő két percért nemigen szállt volna be a sorozatba. Amikor a város felrobbanásáról álmodik, magához tér, és elmegy, mert olyanja van.

Izsákéknál ég a világ, Hiro a vastag szájú csajjal dumál, és kap tőle egy képet, amit majd elvisz Lindermannak, így talán a kard közelébe kerülhet. Jó terv. Mert Linderman, akinek kurva sok pénze van, meg hatalma, nem őrizteti a kardot. Hiro agya kissé eccerűen jár. Miközben Emo a sivatagba akar elmenekülni sorsa elől (értsd: felrobban), meglátja azt a szakállast, akiről álmodott. A faszi a legnagyobb lelki nyugalommal fosztogatja az embereket az utcán, láthatóan nem érdekli, hogy látják-e mit csinál. nem hát, mert nem látják. Ő a láthatatlan hajléktalan. Nem átvitt értelemben, hanem frankón. A faszi kiakad azon, hogy Emo látja, aki meg azon akad ki, hogy még egy fasza tulajdonságot kell bepasszírozni az agyába. Jövő héten innen folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2007.05.16. 23:13:57

őrnek nem tünt fel, hogy egyesek átnyúlnak az üvegen?

linduc (törölt) 2007.05.16. 23:13:59

Ez a láthatatlan ember nekem nem szimpatikus.. :)

zolij 2007.05.16. 23:19:06

linduc, pedig emoval vicces dolgokat fog művelni a következő részben

zolij 2007.05.16. 23:25:04

de az is lehet, hogy csak 2 rész múlva, összefolynak a dolgok

linduc (törölt) 2007.05.16. 23:25:09

tudom, láttam már.. de attól még nem lett szimpatikusabb :)
mindesetre jól játsza a szerepét :)

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2007.05.17. 00:00:33

Valaki elárulná nekem, hogy lett széttört üvegkalitkás, szétlőtt fejű gombszemű csaj állapotból bezárt, lyukacsos fejű sylar ugyanott?

Kurvára nem értem most, és akkor sem.
Köszi!

bujekabujeka 2007.05.17. 00:02:48

A Jessicás részekhez akartam egy hosszú megjegyzést írni, de inkább hagyom. Csak annyit fűzök hozzá, hogy nem ez a sorozat legerősebb része, de később még nagy jelentősége lesz, és amúgyis a Parkman és a Jessica-szál is sokat fog majd erősödni. Szóval, aki Hősöket akar nézni, az nézze végig azokat a részeket is, vagy ha nem, akkor inkább kapcsolja ki a tévét, és húzzon aludni.

bujekabujeka 2007.05.17. 00:17:49

Alfdam 2007.05.17. 00:00:33

Miután Eden fejbe lőtte magát, megjelent Bennet és a haiti, HRG pedig beleeresztett egy pár nyugtatót(vagy altatót?) Sylarbe.
A választ itt találod:
worldofheroes.extra.hu/kepregenyek.php
a 11. számban (6. oldal).
Amúgy érdemes a képregényeket olvasgatni, van egy-két jó történet bennük.

Mocsár 2007.05.17. 00:27:32

Az nekem se volt világos, hogy Silar hogy lehet még fogoly. Nem úgy volt, hogy kitörte az üveget (és értelemszerűen: megszökött)? o.O
Annak lesz jelentősége, hogy az összes mai jelenetében csótányt néz? Van a csótányoknak valami speckó képessége, amit át tudna telekinezálni? Csak nem az, hogy túlél minden robbanásfélét...?

AttilaBeregi 2007.05.17. 06:39:47

A csótány állítólag még 8 nap elélhet, miután levágják a fejét. És akkor is csak éhenhal. Nem tudom, mennyi ebből az igaz, csak hallottam :) Ha van itt biológus, szóljon.
Amúgy nem a robbanást élheti túl, hanem a sugárzást. Ez viszont biztos. :)

Szimba 2007.05.17. 08:02:15

A cikket jókora röhögések kíséretében olvastam. Azért a kevesebb több lett volna.
A filmsorozat annyira gyerekes, hogy nem csodálkozom, ha az íróniát ily mértékben hozza ki a hírlapíróból (a honoráriumról nem is szólva).
Az amerikai sorozatok azt a képzetet keltik az átlagemberben, hogy az amerikaiak 30-a Iq-val rendelkező kommuna, amit valami hülye milliomos hozott létre, hogy ún. teljes életet élhessenek minden hátrányuk ellenére.
Kik azok, akik Amerikában ezt a sorozatot röhögés nélkül képesek végignézni?

Low Key Lyesmith 2007.05.17. 08:16:40

ÖÖöö... Például azok, akiknek tetszik? Amúgy ez egy tök eredeti dolog, mármint fikázni az "amerikaiakat". Ezzel eddig még nem találkoztam, nagyon ügyes vagy.
Most vagy az van, hogy behánysz tőle, de azért nézed, hogy legyen min fintorognod, vagy megnéztél belőle egy részt, és az alapján vontad le mindezt. (?)

banza 2007.05.17. 08:22:11

A rész jelenete:

HIRO: REPULOEMBER!!!!
PP: lehetne kicsit halkabban!
HIRO: repuloember (suttogva)

MEGA LOL

banza 2007.05.17. 08:27:11

Na jó nem PP hanem NP

papugaja 2007.05.17. 08:38:34

Ma reggel nekem is az volt az első, hogy megnéztem a www.primatechpaper.com -ot...
...inkább : (

Viszont láttátok azt a részt, amiben Hiro Nakamura megnyeri az Eurovíziós dalversenyt? Szombaton volt az M1-en:
ww1.rts.co.yu/euro/foto-marija/nastup4.jpg

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.17. 08:51:43

szimba: nem értem a problémát. miért kellene komolyan venni ezt a sorozatot?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.05.17. 09:05:04

"zolij 2007.05.16. 23:13:57
őrnek nem tünt fel, hogy egyesek átnyúlnak az üvegen?"

Nekem is ez jutott eszembe, de amikor távolabbról mutatták az üveget, akkor lehetett látni, hogy a fakkok oldalfalakkal van elválasztva, az elvileg takarhatta a kezüket.
____

Amikor megláttam a névjegykáryán (jól kihangsúlyozva) a webcímet, egy százast raktam volna rá, hogy létezik :-) Milyen má, hogy olyan a design-ja, mintha 96 óta nem nyúltak volna hozzá...

Poénból kitöltöttem az állásjelentkezős űrlapot. Ezt az e-mail-t kaptam:



-------- Eredeti üzenet --------
Tárgy: Important Message from Primatech Paper
Dátum: Thu, 17 May 2007 00:00:52 -0700 (PDT)
Feladó: Primatech Paper
Címzett: .............


Thank you for your interest in Primatech Paper. We will be in contact once we evaluate your application. .

linduc (törölt) 2007.05.17. 09:05:05

Szimba, nem tetszik, ne nézd. Ennyi. :)

Szemüveges Ember munkahelyének honlapja meg nbc.com-os javascriptekre mutogat. :-)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.05.17. 09:11:00

sixx nem lehetne a néma ember aki nem is az helyett a HAITI kifejezést használni?

papugaja 2007.05.17. 09:14:31

Jé, télleg! : )
Már elszomorodtam, hogy valami béna prödaktplészment.
Hát akkor jelentkezzünk!

madbal 2007.05.17. 09:20:07

elaludtam rajta. király dolgokat álmodtam közben.

linduc (törölt) 2007.05.17. 09:24:16

Ha Matt Parkman nevet írom be, és biztonsági őrnek jelentkezem, vajon nagyobb az esélyem a felvételre? :-)
Mondjuk hamar bebuknék a dologgal, kezdve ott, hogy a Matt ugye férfinév...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.05.17. 09:28:33

Tényleg, lehet, hogy azért nem feleltem meg, mert a saját nevem írtam. Lakcímnek viszont azt adtam meg, hogy 1 Sunset BLD., Los Angeles, California :-)

KKKKKK 2007.05.17. 09:45:22

Fejnélküli csótány nem éhen, hanem szomjan hal. Vízhiányra érzékenyek, amúgy minden másra nem.

2007.05.17. 10:28:30

Peter Claire-től ellesett regenerálódási képessége nem terjed ki a lázas, öntudatlan állapotra? de, ahhoz képest, hogy majdnem belehalt, elég fitten távozott anyuci háta mögött ;)
Jót röhögtem az őrök szeme láttára üvegen átnyúlkáló DL-en, meg azon is, minek kellett Clairenek minden áron találkozni a némával? (már, azon kívül, hogy az érzékenyebb lelkűek telesírják a zsepijüket.
A kardlopós jelenetet sem igazán értettem, ha megszólalt a riasztó, hogyan sétált el Ando minden baj nélkül, és miért nem kezdtek el az őrök futkározni, ahogy kifagyasztotta Hiro az időt.
Miszter Iszááák meg most tényleg TISZTA volt, eddig, míg drogos volt, valahogy mindig mocskosabbnak láttam ;)
Az FBI-es csajszi meg hirtelen miért nem hisz Parkmannak, hiszen ő látta, mire képes + a rádióaktív ember sem tudta magát csak úgy megjátszani... Mondhatta volna, hogy most okosabbak voltak náluk, de miért kérdőjelezett meg mindent?
Parkmann házasságának meg nem sok jövőt jósolok, irtó kellemetlen lehet, ha tudja a felesége, hogy még csak gondoli sem gondolhat bármit ;))))
Jessicáék meg remélem, nem kerülnek ki a gumiszobából, még akkor is, ha tudom, hogy igen. Mert hideglelős volt a rész utolsó jelenetének Oscar díjas alakítása, ennek a nőnek gumiarca van, és mindent ki tud vele fejezni ;)))))

Halvány Görény 2007.05.17. 10:36:23

én sem értem ezt a szájler raboskodást, illetve úgy vettem észre, hogy ez kimaradt (mármint, hogy hogy maradt benn a helyén, a rábeszélős lány már csak ijesztgetni tudta a szétlőtt fejével, és arról se volt szó, hogy a blokkolós néger ott ólálkodik a közelben, tehát ki a túró állította meg?) de lehet, hogy csak kinn voltam pisilni.
aztán, lehet, hogy ezek voltak már, de mikor kler pitörnél volt pitör köhögött aztán szarul lett, el is ájult, ez hogy van? én aszittem, hogy pitörnek kler pár másodpercnyi közelsége egy komplett wellness hétvége.... vagy akkor mondjuk maradandóan sérülni nem tud a kler de megfázni vírusokat összeszedni igen?
aztán sixx azt írja itt, hogy pitör "azon akad ki, hogy még egy fasza tulajdonságot kell bepasszírozni az agyába"
na akkor vehetjük úgy, hogy (a szájler rész is erre utal), hogy a képességek az agyban "tanyáznak"? akkor viszont a blokkolós néger, aki le tudja nullázni a képességet, meg ki tud törölni mindenfélét az agyból, magát a képességet miért nem tudja törölni az agyból? vagy tudja csak céltudatos user és mikor ráébredt, hogy a rendszergazda csak delete jogot adott neki, akkor elhatározta, hogy felelősen végzi a dolgát? szóval van egy delete (haiti) egy copy (pitör) meg utalás volt rá, hogy egy restore is. create jogot nem hiszem, hogy kiadta a rendszergazda a kezéből, mi lehet még?

linduc (törölt) 2007.05.17. 10:42:31

Peternek nem testi baja volt, hanem az agya rendetlenkedett, Claire skillje meg csonttörésre jó.. :)

linduc (törölt) 2007.05.17. 10:52:42

A néma ember, aki nem is az meg úgy tűnik, emlékeket tud törölni (neuron kapcsolatokat az agyban), a képesség meg genetikai jellegűnek tűnik, dns-ben fellelhető, legalábbis Mohinder+fater szerint. :)

Halvány Görény 2007.05.17. 10:54:49

tárgyilagosan nézve ez azért nem elégít ki. az agy problémája is testi baj. (pláne a krónikus köhögés) klernek nem csak a csonttörései, egyéb sérülései is "eltűnnek".

úgy általában sok múlik azon, hogy mi az a magyarázat amit elfogad az ember és mit nem. minden a valóságtól távoli filmnek/sorozatnak van saját (valóságtól távoli) szabályrendszere. ettől is el lehet persze térni ha meg van magyarázva, ki van fejtve, egyéb esetben viszont hiba.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.17. 10:56:58

Az, hogy Sylar miért nem menekült el, a képregényben van: worldofheroes.extra.hu/kepregenyek/Heroes_novel_011h.pdf

Tessék képregényeket is olvasni! :)

Halvány Görény 2007.05.17. 11:00:06

linduc, én nem érzem, hogy a kettő nagyon kizárná egymást, hogy genetikai alapon fejlődik ki és emellett az agyban van. szájler története is ilyesmire utal bár ez homályos nekem, de nyilván azért szedheti le a fejtetőt mindenkiről, hogy alapos órásmesterként az agyból tanulja el a működést. az agyműködést nem ismerem, de ha elfogadjuk, hogy bele lehet törölni, akkor miért ne lehetne maradandóan szétbarmolni azt a részt ami a képességért felel?

Halvány Görény 2007.05.17. 11:01:27

maradandóan persze úgy értve, hogy a visszaállítóval való találkozásig mondjuk.

linduc (törölt) 2007.05.17. 11:01:43

Nem akarok előre menni, de a következő(?) részben kiderül, hogy Peter valójában mit is tud, és hogy is tudja, és hogy miért nem működött nála a kelj fel és járj Claire látogatása után azonnal...
Az meg, hogy Peter kómázott a jövőben, nem biztos, hogy fizikai sérülésből vagy egyéb testi problémából adódik, lehetett teljesen egészséges, csak az agya járt máshol.

linduc (törölt) 2007.05.17. 11:05:23

HG, szerintem a néma ember, aki nem is az, a neuronkapcsolatokat tudja szétszedni (emlékezés lényege), ellenben dns-t formálni nem tud, így képesség marad, emlék elszáll.

Halvány Görény 2007.05.17. 11:16:23

igen, ezt már írtad, de akkor is azt mondtam, hogy nem kell hozzá dns-t alakítani, a dns-nek a test kialakulásában van szerepe, arra jó, hogy a benne levő információk alapján felépül belőle pl. az agyad. ha a dns-ben ott volt a képességre vonatkozó információ akkor az beleépül az agyba, tehát egy kész kifejlett hősnél szerintem hiába is nyúlkálnának bele a dns-be, ha van egyáltalán ilyen. az agyban kell motoszkálni, és szerintem az agyban nem csak az emlékezés működik idegsejtek és kapcsolatok alapon, hanem a többi dolog is, tehát még mindig nincs ez nekem megmagyarázva :)
az emberke tud idegi kapcsolatot szétszedni maradandóan és emellett tudja hol van a képesség az agyban, hozzá is fér (gondolom, mivel blokkolni azt tudja) akkor miért nem tudja szétkapni? :)
na mindegy, költői kérdés.

Héttörpe (törölt) 2007.05.17. 15:17:27

Aki spojlerezik, hasonlít ahhoz a mesebeli alakhoz, aki levágja az aranytojást tojó tyúkot. Megnézte előre, és alig várja, hogy itt verhesse magát... Ja, nekem sem okozna gondot letölteni, angolul is tudok még mielőtt valaki ezzel virgázna...

Lucca 2007.05.17. 17:37:06

Izé, akkor most az asszony elhiszi a közrendőr gondolatolvasó képességét ? Nem fejezték be a jelenetet...

KKKKKK 2007.05.17. 17:38:06

DNS? Idegi kapcsolat? Szétszedés? Repülő ember? Radioaktív kezű ember? Spongyabob Kockanadrág?

Sectumsempra 2007.05.17. 17:44:26

> akkor most az asszony elhiszi a közrendőr
> gondolatolvasó képességét ?

Eléggé úgy tűnt, hogy csak nekiállt félteni az állását (elég keményen meg is fenyegették), és minél gyorsabban el akarja felejteni az egészet. Duplagondol.

linduc (törölt) 2007.05.17. 19:09:49

Szerintem a feleségére gondolt, nem a szőkére... ő meg elhitte. :)
süti beállítások módosítása