Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x18 - A leleplezés

2007. május 10. 00:15 - sixx

Hejj, de sokat sejtető cím, leleplezünk valakit, hátha a fogtechnikusi szakma megcsúfolását jelentő műfogsor tulajdonosát, de az is lehet, hogy Arvinbácsi kilengését a Szökés alelnöknőjével, ez az Alias, itt minden előfordulhat. Arvinnal nyitunk, aki egy helyes kis papucsban, és kínai mintára szabott rabruhában kesereg, hogy pont azért rejtették el annak idején a dobozt, hogy a "szív" ne kerüljön illetéktelenek kezébe. A cucc valami másik Rambaldi miskulanciát működtet, amivel az öreg olasz majd üzen a múltból.

Miközben megy narráció, látjuk, ahogy Sark és újdonsült Szadista Állat Tábornok haverja kinyitja a dobozt, beteszi a nagyon gagyi szívet a másik izébe, az meg beindul, csörög-csattog, és teleír egy lapot. Vajh mi lehet rajta? Az Utazó nevű fegyver használati utasítása? Majd kiderül. Vagy nem. Arvin közben az utolsó szalmaszálba (Kémfater) kapaszkodik, mert ki akarják végezni. Life's a bitch, Arvin.

Weiss és Syd eldumálgat Vaughnnéről és a műfogsoráról, de szarul néz ki ez a nő, Syd, jaja, Weiss, neked jó szemed van, hülye ez a Vaughn. Arról is szó esik, hogy kissé átlátszó, hogy az "öngyilkos" Reed szenátor a "vallomásában" pont azokra a kérdésekre válaszol, melyekkel előtte a kedves lányát vádolták meg, hét igen, ez nekünk is eszünkbe jutott. Nics idő polemizálni, mert Germániában valami csudavírussal megfertőzték a világ összes nagy szerverét, jajistenem, leáll az internet, armaggedon. Berlin a helyszín, menni kell, mert a főleg a kórházak adatbázisának megbénítására létrehozott vírust egy Cypher nevű hekker írta, és ő ott van.

Marshall hekkerkörökben BlackKitty néven fut. ROTFL. Na vajon hol lesz a hekkerember holnap? Egy diszkóban, hol máshol. Ez nagy gyengéje a sorozatnak, miért nem bírnak legalább egyszer egy kurva botanikus parkot betenni titokzatos akciók helyszínének? Sebaj, legalább lehetőségünk nyílik megnézni Sydet és Vaughnt mint két elbaszott gruftit, ilyen halálmadarakon csak röhögni lehet. Mondjuk Syd még így is kurva jó nő. Csak baltaarcú. Eh, mindegy.

A másik történetszál Firenzébe röpít minket, ahol Sark és gonosz barátai gonoszemberkednek, egy nap, és megvan az, amit keresnek, és amiről még mi nem tudjuk, hogy mi, csak annyit, hogy kórházban van. Biztos valami beteg lesz. A Különösen Gonosz Tábornok nagyon aggódik Vaughnné miatt, ha elkapják, akkor lőttek a dolgoknak, szóval jobb, ha Sark tudja, hogy mit csinál, mert rajta veri le az egészet. A faszi annak idején kajakra levágta Arvin karját, teccenek emlékezni? Berlin, tekknódiszkó, punk fejekkel, tarajakkal és annyi szegeccsel, mint annak idején a Titanichoz kellett, kellemes hely. Megjelenik a kémkettős, trendi szemüvegben, amiben Marshall adóvevőt vagy mi a frászt rejett el, ez majd megmondja ki hekker, meg ki nem. Nem kell értetlenkedni, ez egy ilyen szemüveg, oszt jónapot. Vaughn piercingjei és sminkje megér egy misét mellesleg.

A találka összejön, Cyphernek valami korábbi cybertámadást adnak be sajátjuként, de a pali nem harap rá a csalira, elküldi őket a vérbe, és ebben a pillanatban MGEJELENIK VAUGHNNÉ TALPIG GOTH-BAN, és ki akarja nyírni! Nem megy a dolog persze, mert Vaughn beszól, hogy CIA, kisfiam, üljél le a segedre, mert nagyon meg leszel baszva. Vaughnné balra el, de csak időlegesen, mert mire kiszednének a hekkerből bármit is, nyakon lövi egy helyes kis pisztollyal. Királyság. Syd Vaughnné után ered! És meglátja, hogy ő az! Hiába a paróka! Vaughnné meg azt látja meg, amint a haldokló Cypher egy véres pendrive-ot ad át Vaughnak. Alias rulez. Vaughnné Sarkot hívja, és közli vele, hogy Sydéknél van a pendrive. A feladat: a file-okat korrumpálni, és akkor minden szép és jó lesz.

Arvin bácsihoz jő Kémfater, aki azzal nyit, hogy vagy az Utazó, vagy a villamosszék, Arvin, bazmeg, szarban vagy, beszéjjé'! Arvin erre előjön egy homályos történettel, miszerint Reed szenátor beszervezte egy Tröszt nevű nagyon titkos, amolyan Ludlumosan megfoghatatlan szervezetbe, ami az amerikai kormányon belül tevékenykedik, és persze Rambaldi cuccokat akar megkaparintani, mint mindenki. Arvin rámutat, hogy eddig csak segített Kémfaternek, golyót fogott helyette, stb, szóval bízni kellene benne.

Sydék Berlinben pocolnak, és a pendrive adatait akarják  visszanyerni, amikor Syd vesz egy nagy levegőt, és közli, hogy látta Vaughnnét. A klubban. Szar álruhában és parókában. Vaughnné a Társaságnak dolgozik, ez van, nem látod, Vaughn? Nem látom bazmeg, ő a nejem, ne idegejjé'! Angliában van! Apját temeti! Na persze, Angliában. Mert kopognak, és ott áll az ajtóban Vaughnné, aki jön szétcseszni a pendrive-ot. És ez nem gyanús Vaughnnak. A szerelem vak, öl, butít és nyomorba dönt.

LA: Kémfater rendes ember, és utánamegy a Trösztnek, egy bajuszossal kokettál az esőben, és akar információt. Vissza Berlinbe, ott zajlanak inkább az események. Vaughnné gyűrűjében van valami kütyü, ami majd jól tönkreteszi az adatokat, melyeket Vaughn lassan már kész átdobni Marshallnak. Ugrunk haza, és kiderül: az adatok korruptak, baszhatjuk. Az biztos, hogy nem magától csesződött el, hanem direkt. Marshall azonban összerakja a dolgokat, mert ügyes.

A Társaság nem csak adatokat gyűjt a vírussal, hanem keres valamit vagy valakit. Sark szarban van, mert Mashall leállította vírust, pont akkor, amikor már közel járt a megoldáshoz. Eh, van ilyen. Vaughnné napjai mellesleg meg vannak számlálva, mert Sark közli a Félemetesen Gonosz Tábornokkal, hogy amint megkapja tőle az adatokat, kinyírja, pedig jó vele dugni, meg minden. Syd Kémfaterral osztja meg kétségeit, geci ez a Vaughnné, ő szart bele a levesbe, figyeljünk má' rá jobban, mert Vaughn egy méretes fasz. Kémfater elmegy Vaughnhoz, és onnan kezdi a dolgot, hogy annak idején, ő meg Irina Derevko. Szép napok voltak, aztán anyuról kiderült, hogy kém, és akkor minden szar lett. Persze így utólag Kémfater már tudja, hogy milyen jelekre kellett volna odafigyelni, hja, így könnyű. Vaughn is jobb lenne, hogy ha odafigyelne a műfogasra, mert nagy szívás lesz belőle. Vaughn kiakad, átmegy támadóba, seggfej vagy bazmeg.

Höjj, megvan mit keresett a Társaság, egy bizonyos DNS-mintát, amit rögtön nem egy, hanem tíz nőben vél felfedezni Marshall. Miközben Syd és Marshall Dixonhoz megy az infóval, Vaughnné belopózik Marshallhoz, hogy gonoszkodjon, de Weiss látja! HAHAHA! Vaughn utána megy! Vaughnné letölti a DNS-mintát, kurvaélet, ez mindent meg fog úszni?Vaughnné elindul, hogy az adatokat eljuttassa Sarknak, de kedves férje követi. El lesz kapva, most tuti! Sark telefonoz, hogy ne kémmódra juttassa el neki a cuccot (bedobva egy kukába), hanem személyesen, mer' ott van lent a garázsban. Emlékszünk? Gyilkolászás volt kilátásba helyezve. Lehet jó napunk lesz. Nem, mert a csajnak van esze, és nem megy a közelébe sem Sarknak, Weiss viszont még elcsípi a beszélgetés végét. Hála Istennek Vaughn végre gyanakodni kezd, és később szembesíti a dologgal, de ez a mocsok megint kidumálja magát.

Dix hírrel jő: nem tíz nőt keresnek, csak egyet, csak sok neki az álneve. A nő múltjában egy közös pont van, egy milánói orvosé, akihez el kell menni, és jól megkérdezni, hogy akkor most mi van, de Vaughnné hamarabb ér ide is, hogy nyomorodna meg. A dokit kemény fából faragták, és majdnem megússza a dolgot, amikor egy titokszobának az ajtaját magára és Vaughnnéra zárja. Miközben Vaughnné kihallgatja az orvost, ami annyit takar, hogy vasalózsinórral egy székhez kötözi, és késekkel szurkálja, megjönnek Sydék, és a beirasztott olasz testőrgárda is, tehát lövöldözés lesz belőle, aminek a végén úgyis elmenekül a szőke démon. Vaughn rátalál a titokszobára! És mindjárt kinyitja! Vaughnné pánikban! Syd lekaratézik minden rátámadó ellent! Bekaphatod, Linda! Vaughn beront, az orvos egyedül, mert a szőke MEGINT ELMENEKÜLT, most egy padlásfeljárón keresztül, ááááááááááááá!

A doki kissé zilált állapotban van, és amikor meglátja Sydet, teljesen kikészül, éveken át védtem a nőt, mondja, erre jössz te, a próféciából, hogy elpusztítsd, bazmeg? Lelőlek! Nem, mert Vaughn frankón mellbelövi. Vaughnné közben Firenzébe megy, ahol átadja a CD-t a Nagyon Gonosz Tábornok Embernek, aki cserébe lelőné, de nem, mert Sark gyorsabb, és kinyírja a Gonosz, De Nagyon Fekete Tábornokot.

Kémfater a végén megerősítést kap: valóban létezik a Tröszt, lehet kezdeni a nyomozást. Erre jön Dix, és közli vele, hogy helló, Arvinbácsi töcskölte Irina Derevkót annak idején, Kémfater háta mögött, és ez most kiderült. A bosszú? Kémfater letagadja a Tröszt létezését, és inkább villamosszékbe küldi Arvint. Az ujtolsó jelenetben Vaughn ugyanazzal szembesül, amiről Kémfater beszélt neki: az asszony hazudik, és már a jelei is látszanak! És kikutatja a táskáját! Meg a szekrényét! A bőröndöt is! ÉS MEGVAN AZ EGÉSZ KÉMFELSZERELÉS! NEM HAZUDOTT AZ EPIZÓD CÍME!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KékFény6 2007.05.10. 01:04:41

Az a Tröszt idehaza Bizalom néven futott. Mi volt az eredeti angol név, hogy ennyiféle eltérő jelentése van?

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2007.05.10. 01:31:58

Trust, gondolom, ami ugye jelent trösztöt is meg bizalmat is, szóval tulajdonképpen félrefordították... már megint. áááááááá.

toi 2007.05.10. 07:36:29

minden csütörtök reggel leborulok a székről a röhögéstől a hogyvolt olvasása közben:)))
köszi, sixx!

Dennis Moore 2007.05.10. 07:38:58

Ez egy tök jó "Hogy volt", nagyon jókat röhögtem.
Ha botanikus kertben találkoznának mindig zöld mackóban lenne a Syd, hogy el tudjon vegyülni a bukszusok között, nem lehetne neki ilyen hihetetlen fejeket rittyenteni.

Gabba 2007.05.10. 08:52:22

Gratula, sixx, erre a részre nagyon rákészültél!
Azért az megvolt, hogy milyen szövegű
tekknó ment a klubban:
Eins, zwei, drei, vier / Meine Freunde, tanzt mit mir!

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.05.10. 09:31:11

Sark hogy milyen lovagis volt hogy megmentete Vaughné életét csak igy csökkent a kötelezö feketék száma de majd biztos potolják a hiányt.

Bééééci 2007.05.10. 10:28:56

Nem villamosszék hanem méreginjekció de ez legyen a legkevesebb! Fasza volt, mint mindig! Peace sixx!

Gabba 2007.05.10. 10:31:56

Azért valljuk be férfiasan: Vónné állat jól nézett ki abban a vöröses parókában (csukott szájjal, persze).

Bééééci 2007.05.10. 10:49:17

hááááát sztem nem... amikor a Sark z egyik részben beállt mögé mikor öltözött... na akkor igen!!!:P

panoz (törölt) 2007.05.10. 12:18:19

Ez biztos az a Tröszt a melyik a Csillagkapuban is tevékenykedett. Azért ennyire über titkos... :D

ErrorFlynn 2007.05.10. 13:33:51

kezdem csak azért nézni az aliast, hogy másnap elolvashassam a sixx-kivonatot.
igazán kár, hogy nem az alámondásoddal megy :-))

huligánpalánta 2007.05.10. 15:32:31

Ma találtam rá erre a blogra, és mondhatom rég nevettem ilyen jót. :) Köszi az élményt sixx. :)
süti beállítások módosítása