Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x17 - A bűnbak

2007. május 03. 00:15 - sixx

Hejj, de jó is volt az előző rész, klasszikus Aliasos eksönnel, átveréssel, és parókás Syddel. A harmadik évad már majdnem olyan király, mint a második, már csak az kell, hogy valaki beverje Vaughnné sztk-fogsorát a  mandulájáig, és megnyugszik a lelkem. Az epizód címéből ítélve erre nem most kerül sor, bármennyire is gyanakodjon Kémfater a szőke biccsre. Vaughn és Weiss reggeli futás közben nőkről és hasonló nagy horderejű dolgokról dumálnak, a fogsortulaj ura elejti, hogy ha úgy adódik, ott aludna Weissnél, mert nem nagyon meg ez a házasságosdi.

A CIA Mexikóban talál rá az előző részben lenyúlt doboz kinyitásának kulcsára, Vaughn és Syd balra el, Vaughnné meg telefonoz rögvest, legalábbis vélhetően, mer' nem mutatják, de ez egy ilyen gecinő, ez telefonoz azonnal Sarknak. Szegény Vaughnnak meg lelkiismeretfurdalása van a házassága miatt. Mexikó, alagút, sötét, hát igen, csak így lehet informátorokkal találkozni, mondjuk eben az esetben jogos, mert kurva ronda egy ember az illető.

Azt elmondja, hogy a dobozt csak úgy kinyitni nem lehet, még Sztálin elvtárs is megpróbálta, hiába. A dobozban, mellesleg, valami olyan dögvész lakozik, amit ha kiszabadítunk, akkor világégés, apokalipszis, élőholtak az utcán és hasonlók várnak ránk, nem kéne forszírozni. Az öreg Joszip persze nem hagyta annyiban, és flessbekkből megtudjuk, hogy milyen szarul jártak az ő régészei, akik a kulcsot keresték. Nagyon, legyen ennyi elég, kulcs azóta sincs.

A gáz az, hogy Bomani, a nagyon gonosz feka tábornok a második évadból megtalálta a régészeket és a térképet is, ami elvezet a kulcshoz, ÉS Arvin bátyánk gépjárműveivel furikázik a sivatagban, ejnye, hát ezért küldik oda a sok segélyszállítmányt? A biofegyver neve természetesen az Utazó, erről ugye már volt szó egyszer, amikor Lazarejt lelőtte Vaughnné, de az orosz még odavetette Sydnek. Otthon kiderül, hogy Arvinbácsi kocsijaiban GPS működik, szóval meg lehet őket találni, szafariruhás Sydet akarok, kis Pampalini kalapban, magassarkú sivatagi terepszandálban. Vaughn és neje vacsiznak egy jót, illetve annyira nem jót, mert Vaughn közli, hogy ez neki nem megy (értsd ő még Sydet szereti), hess, gonosz fogsor, hess innen. Jogos, én sem tudnék úgy ébredni, hogy ez a nő fekszik mellettem.

Sarknak nem nagyon tetszik a dolog, mert így a jó kis belső forrás veszélybe kerül, így tervet eszkábál: Vaughnné nyírja ki A SAJÁT APJÁT, mert egyrészt rá tudja kenni az egész áruló dolgot, másrészt jól megsajnálja majd mindenki, és akkor hejj, Vaughn is visszafogadja, lehet titkokat lopni továbbra is. Jó kis terv, kár, hogy a szőke ciklon nem lelkesedik érte, bazmeg, nyírjam ki az apámat, kérdezi, nyírjad hát, mondja Sark, amikor ez enyimet kelett, akkor nem voltál szívbajos, a fene essen beléd. Hát igen, ebben valahol igaza van. Kémfater ezerrel rajta van Vaughnnén, már csak idő kérdése, hogy meglegyen a bizonyíték, de persze a csaj sem ma jött le a falvédőről, van neki ilyen nyomkövető program izéje, ami jelez, ha valaki utána nyomoz, és bepánikol kicsit. Nincs más kiút, mint implementálni Sark tervét, fatert kinyírni, jól bemártani bűnbaknak, oszt nagy levegőt véve imádkozni, hogy ezt valaki be is vegye.

Kémfater nem áll meg ennyinél, hanem elmegy Reed szenátorhoz, és szépen finoman beadja neki, hogy valami nem stimmel a csajjal. A bizonyíték egyelőre csak írásos, és közvetett, de egyre közelebb jutnak a tetteshez - aki ugye nem más, mint Reed szenátor lánya, Vaughnné maga. A fater nem hisz Kémfaternek, bazmeg ez nagy marhaság volt, de hát a szülői szeretet is vak, vagy mi. Los Angeles, eligazítás, tipikus Alias stílusban, a GPS koordináták alapján megvannak a teherkocsik, bent a ruszki követségen valahol Gaberon országban, ami nincs is, de még mindig jobb elnevezés, mintha csak "az az ország" néven szerepelne, mint a 24-ben. Találjuk ki, hogy ki megy inkognitóban a konzulátusra, ahol mindenféle csapdákon és katonákon keresztülverekedve meg lehet szerezni a térkép kristályt? Syd, miközben Weiss és Vaughn biztosít.

A követségen buli van (mecsoda meglepetés, minden követségi bevetés egy buli/party/fogadás köré szerveződik), és Sydnek meg kell szereznie valami ember hangmintáját, mert azzal nyílnak az ajtók, megszerzi, kinyitják, felmennek a másodikra (Marshal rulez), ahol Sarkék már javában elemzik a térkép tartalmát. Eksün! Lövöldözés, Sark-Bomani vs. Syd-Vaughn, a kristály nálunk, már csak menekülni kell, ami meglehetősen látványosra sikeredett, yeah.

A térkép megvan ugyan, de Marshall szerint ilyen hely nincs is a földön. Arvinbácsi segítsége kell, aki meglátván egy igazi Rambaldi műkincset, elkezd remegni, már azt vártam, hogy nyál fog csorogni a szája szélén, de nem, JJ Abrams ennél normálisabb.  Kiderül, hogy a cuccot rossz helyen keresik: a tenger alatt kell - ez a térkép éppen lehet egy tengerfenéké is, hoppá. Syd már indul is, Kémfater meg vissza  Reed szenátorhoz, aki úgy tűnik, hogy beletörődött a megváltoztathatatlanba - a lánya egy mocsok áruló. Vaughnné eközben hazamegy, ahol fater konfrontálja, blablabla, ki kéne nyírni, de nem megy, csak van szíve ennek a nőnek. Mikor lép be  Vaughnné anyja a szobába? Amikor a lánya pisztolyt szegez az apjára, és remegő szájszéllel lelőni készülne. Mit tesz egy igazi anya ebben a helyzetben? lelövi a férjét bazmeg, azt. A Társaság kurvája ez is, szép egy kis család, mondhatom. Sark biztos dugja ezt is.

Kémfater tehát késve érkezik, lassított felvétel mellé szól a hegedű, anyu könnyes szemmel meséli, hogy amikor belépett a szobába, akkor a szenátor éppen beismerő vallomást tett, rá van kenve a dolog fullra, micsoda két nő ez! Öngyilkosságnak van beállítva az egész, anyu úgy tesz, mintha, Vaughnné meggyőző műkönnyeket produkál műgyászban, Kémfaternek túl kézenfekvő a dolog. Syd a tenger alatt, esküszüm, hogy Garner a baltaarc ellenére is szexis még búvárruhában is. A térkép egy vízalatti barlanghoz vezet, Rambaldiék jól elrejtették a cuccot, amire most Sydék mellett valaki más is rátalált - legalábbis ezt detektálja Marshall. A feka generális az, lövöldözünk hát egy kicsit, aminek végén Bomani ellóg a kulcsokkal, irány utána, de hiába. Ej, hanyadjára szívják már meg, nem?

Vaughnné Dixnek kiönti a szívét, ő csak az apja kedvéért tett szabálytalan dolgokat, blablabla, meg van bocsátva minden, HÜLYÉK EZEK BAZMEG? Még Kémfater is elhiszi a dolgot, de Arvinbácsi ártatlansága még így sem nyert bizonyítást. Vaughnnét mindenki sajnálja, Vaughn leginkább, hát igen, Sarknak igaza volt ezzel a gyász dologgal kapcsolatban, tényleg összehozza a házastársakat.

Arvinbácsival Dix közli, hogy Reed szenátor volt a besúgó, aki erre beszól, hogy akkor ennyi elég is volt a börtönösdiből, tessék most őt szépen kiengedni. Hah! Reed szenátor  papírjai között Dix olyat talált, ami Arvinbácsi bűnösségét igazolja, azaz két héten belül kivégzik az öreget, BUMM. Vaughn éjjel nem bír aludni, és Sydet telefonoz, micsoda meglepetés. Szegény csaj, olyan szerelmes belé, mint az ágyú, ez a fasz meg nem veszi észre? Jövő héten ismét jelentkezünk, az évadból már csak 5 epizód van hátra.

16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.05.03. 08:16:01

:)))
kegyetlen a hogyvolt!

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.05.03. 09:33:41

Jajj ne már csak 5 epizód van hátra mi lesz velünk Alias nélkül.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.03. 09:54:18

ha van eszük, folytatják a negyedik évaddal, de miért is lenne?

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.05.03. 10:13:49

Én az AXN-ben bizok ott elég hamar elszokták kezden leadni a következö évadokat egyes sorozatoknál,habár a Sleeper Cell-re várni kelett egy kicsit.

asdf 2007.05.03. 12:13:10

'sssszameg a nyamvadt munkanapatrendezes, teljesen kimaradt nekem, hogy tegnap szerda volt :(

silaris (törölt) 2007.05.03. 13:47:43

azt mondjátok meg, mér kellett máj.1. miatt kihagyni az elnök embereit, ráadásul a választásos részt??

ErrorFlynn 2007.05.03. 14:56:06

szeretném, ha sark nyerne.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.05.03. 15:20:16

Hogy ha majd az Rtl elkezdi le adni a Harmadik műszak 6.évadját lesz belöle hogy volt.

Maga Lenin 2007.05.03. 17:21:58

sixx, tényleg meg se kéne nézni a részeket, hihetetlen jól írod le őket!
Berakahatnál egy hatalmasra nagyított képet vaughnné fogazatáról, mert nekem nem tűnik olyan speciálisnak...

silaris (törölt) 2007.05.03. 17:49:40

azé marhára hiteltelen volt a nagy SZU tudósainak egoista összekapása. mint tudjuk, a kommunizmus nem az individuumról szólt, hogy akkor majd én, Jurij Szokolov leszek a viláxtár! egy ijen egyéni elhajlás után mehetett volna az egész család a gulágra...

csab2 2007.05.04. 02:26:11

Remélem, leadják a többi 2 évadot is, és lehetőleg nem évekkel később. Egy ilyen sorozatnál az embernek fingja sincs már egy év múlva, hogy mi is volt az előző évadban. Főleg az Alias esetében igaz ez.

Gabba 2007.05.04. 10:51:20

A jövő heti rész címe A leleplezés. Vajh akkor lesz-e lerendezve az a bizonyos fogsor?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.04. 11:00:56

eh, ez az Alias, kizárt dolog. az ilyen dolgok az évadzáróban szoktak történni.

Gabba 2007.05.04. 11:17:30

Na akkor ma meglesem az AXN-en, mer' izgulok nagyon....

Sitrep 2007.10.04. 09:09:13

no, én csak tegnap láttam ezt a részt AXN-n, de muszáj megjegyeznem: Gaborone nem kitalált hely, hanem Botswana fővárosa.
süti beállítások módosítása