Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x10 - Hat hónappal ezelőtt

2007. május 02. 23:05 - sixx

Ez az a rész, amiben hat hónapot ugrunk vissza a múltba, tehát nem tudjuk meg, hogy Niki/Jessica lelőtte-e hites urát, és hogy mi lett Peterrel a pomponlány-mentés után, de megismerjük Sylar elvtárs múltját, és majd' minden főhősünk megjelenik egy kicsit - szóval lehet örülni neki. Hiróval nyitunk, aki Charlie, a pincérnő szülinapi bulijára érkezik vissza, ő az, akit meg akar menteni Sylar körfűrészt helyettesítő mutatóujjától. Most nem mennék bele abba, hogy ha ő megváltoztat bármit is a múltban, akkor az milyen kihatással van arra a jelenre, ahonnan elindult, mert értelmetlen - visszamegy és kész, ez van.

Egy órásmestert figyelünk a következő jelenetben, amint elmélyülten javít valami vekkert, de megjelenik Mohinder apja, és máris lehet tudni, hogy valami nem stimmel a manussal. Nem hát. Gabriel barátunknak van valami különleges képessége, amit majd jól elő kell hozni. Los Angeles, Matt Parkman közrendőr újabb szar napja, van annyira szerencsétlen, hogy pont Eden kisasszonnyal fut össze járőrözés közben. Egyél fánkot, mondja neki a csaj, akinek akkora napszemüvege van, mint a fejem, de legalább jó a humora. Szegény Matt meg megy, és zabál. Fánkot. Mondjuk ekkor megjelenik a Néma Haiti és vége a dalnak.

Clairemackó drága éli a tinik boldog életét, ebbe most nem mennék bele, a lényeg, hogy egy rossz mozdulat után beletenyerel a vitrinbe, vér, sikoltás, ésatöbbi, de mire a Szemüveges Ember elkezdené sajnálni, Mohinder apja felhívja, hogy Clairemackó ügyében vegzálja. Honnan tudja ez a csávó a hősök telefonszámát? Las Vegasba ugrunk, Niki vagyok, és alkoholista. Az apja miatt persze, ki más miatt, ez már csak így van. Apu megjelenik, ez annyira nem fasza, és megtudjuk, hogy a fater tett valamit annak idején Jessicával, aki Niki tesója volt, de mostanában benne lakik. Bonyolult ez, kérem szépen.

Peter bulizik, van is miért, hiszen ÁPOLÓ lett, és nem a fater pénzéből, és nem is Lindermanéból, mi is nagyon büszkék vagyunk rá. Nathan is megjelenik, meg a neje is, a valószínűtlenül kék szemű Rena Sofer alakításában, aki most még nem tolószékben ül. Nathan szarban van, ügyészként ügyvéd faterja egyik legnagyobb kliensét, magát Lindermant kell vizsgálnia, ebből hogy lesz a gonoszember saját különbejáratú politikusa? Mohinder faterja New Yorkban az órásmesterrel kokettál, aki idétlen, ezt onnan tudjuk, hogy félrefésülte a haját, és sztk-keretes szemüvege van. Mohinder fater elmagyarázza neki, hogy a különleges képesség az agyban lakozik, erre az órás elkezd őrülten nézni, és mondja, hogy ő nagyon szeretne különleges lenni. Nem kellene ennyire a fejünkbe verni a dolgot, de játsszunk még egy kicsit, és tegyünk úgy, mintha nem jöttünk volna rá, hogy Gabriel=Sylar.

A Szemüveges Ember, ahelyett, hogy a lánya széjjelvágott tenyere miatt aggódna, inkább Eden kisasszonyt zabolázza, aki a Néma jelenléte miatt nem tud szirénhangon befolyásolni senkit, szívás van. A Szemüveges Ember felsorolja a kislány bűneit, nem egy eccerű eset, mindenesetre a rövid haj, amivel megszoktuk, jobban áll neki. Királyság a következő Hiro jelenet, felhívja Andót, de saját maga veszi fel a telefont, ettől meg majd' összeszarja magát - mi meg attól a pofától, amit vág. Mashi Oka, a 180-as IQ-val rendelkező színész nem egy DeNiro, de ezt a geeket annyira hitelesen hozza, hogy ihaj. Közben kiderül, hogy beállt segédpincérnek abban a csehóban, ahol Charlie is dolgozik, és szerelmes, egyem meg a kis szivit, mint a proverbiális nagyágyú.

Ajaj, Niki jön, a tesója sírjánál esik kétségbe, DL pedig pont jókor jelenik meg, hogy vállat biztosítson a síráshoz. Mivel mi kérges szívű vademberek vagyunk, leszarjuk Niki problémáit, és tekerünk. Nathan és becses neje hazafelé autókázik, de Linderman sameszei üldözőbe veszik, és leszorítják az útról - az ütközés előtt Nathan kajakra kirepül a kocsiból, a nej benne marad, innen a tolószék, és Nathan bűntudata, ami miatt szőke nőket dug Las Vegasban. Bonyolult a férfilélek. Hiro kerített egy japán újságot, amit Charlie úgy olvas, mint a New York Times-t, de még mindig nem hiszi el, hogy akár neki, akár a kis japánnak különleges képessége lenne - erre Hiro összezsorítja a szemit, és 1000 darut hajtogat színes papírból. Látványos, annyi szent. Ja, és ad neki egy repülőjegyet Tokióba, ahová ő is elkíséri majd.

Mohinder fater tovább játszik a tűzzel, Gabrielt tanulmányozza, aki megalomán tendenciákat mutat, és ettől a prof rendesen beszarik. Hazudik neki egyet, és azt mondja, hogy semmi különleges képessége nincs, mire Gabriel kikészül, és egy másik híró adataival távozik - miközben mögötte a Szemüveges Ember éppen megérkezik Mohinder faterhez. Eh, ha egy perccel hamarabb jön, mi? Micah, a Leghülyébb Nevű Kisgyerek verseny első helyezettje laptopot kap nagyfatertól, aminek annyira megörül, hogy rögvest szétkapja, mint bolond a hógolyót. Ennek nagyfater annyira már nem bír örülni, és konfliktus lesz belőle, amiben Niki is részt vesz, de pontosan nem tudjuk, hogy mi a vége, mert eltekertük. Ali Larter monnyon le, annak ellenére, hogy előjön belőle Jessica, és majdnem megfojtja a fatert.

New Yorkban a Szemüveges Ember úgy tesz, mintha semmit nem tudna a lányát is érintő genetikai defektről, és kellemesen elbeszélget Mohinder faterral. Kiderül, hogy Shanti, Mohinder tesója meghalt, és a fater ezért keresi a hírókat. Mire hazaér, Clairemackó keze meggyógyul, amit mindketten tudomásul vesznek, gyorsan regenerálódsz, te lyány! Parkman közrendőr a nejével beszélget diszlexiájáról, és még dugni sem akar vele - de meghallja a gondolatait, és kezd kiakadni. Hirónak tervei vannak Charlie számára, aki egy kicsit szomorkás, mert van neki egy kis titka. Az agyában van egy vérrög, és emiatt haldoklik, szóval a hat hónapos visszautazásnak Hiro szempontjából semmi értelme nem volt, hiszen a csaj meg fog halni. Mire Hiro magához tér, elteleportál csak úgy spontán, és a tokiói irodaház tetejére érkezik, sok kis tornázó kolléga közé, és NEM TUDJA HASZNÁLNI AZ EREJÉT.

Gabriel barátunk egy "Sylar" feliratos órán munkálkodik, amikor megérkezik hozzá egy faszi, ő meg Sylarként mutatkozik be neki. Az ember képessége? Telekinézis, azaz a gondolat erejével mozgatja a tárgyakat. Sylar gondol egy merészet, és meglékeli a fejét, mert meg van arról győződve, hogy emberünk agya nem úgy működik, mint kellene. Ezt követően elmegy Mohinder faterhez, és megmutatja neki, hogy mit tud. Ügyes. Az epizód végén megérkezik Hiro Odessába, a kocsmába, és szomorúan közli Andóval, hogy annyi az erejének. A következő részben onnan folytatjuk, ahol az előző abbamaradt, ez csak egy kis kitérő volt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slugger 2007.05.02. 23:10:16

Hát ennek ugyanott lett vége, ahol az előzőnek.

Kobaljov 2007.05.02. 23:17:37

ebben a részben mintha lett volna pár hiba a korábbi infókhoz képest:

-a pincércsaj múltkor mintha azt mondta volna, hogy néhány hete jött elő a képessége, itt meg már hat hónappal korábban is látjuk

-Szemüveges Ember amikor beszélget Mohinderfaterral akkor kérdezi, hogy honnan van a lyányról fotója, közben pedig mutatják a térképen, de nem Texasban (Odessa, TX) van kirakva, hanem Kaliforniában

-Petrelli amikor a kórházban beszélget Peterrel és várja a műtét végét, azt mondja, hogy felhívja az anyját mert nála vannak a gyerekek. Múltkor amikor jött az újságíró reggelizni akkor nem virított velük (bár lehet csak kockázatot jelentettek volna)

-Parkman rendőr is már hallja a felesége gondolatát, bár mintha a múltkori kihallgatáson a Robbanó emberrel mintha ő is azt mondta volna, hogy pár hete van meg neki

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.02. 23:31:09

időben közben előrébb kerültünk, ez a válasz a Matt dologra. a Clairemackós dolog meg majd kiderül később...

AttilaBeregi 2007.05.02. 23:58:52

De jó, hogy végre kiderült, ki ez a Sylar.
Jól értem, hogy Hiro a végén az eredeti (történet szerinti) időpontba, csak megint Japánba került vissza, ugye?

Kobaljov 2007.05.03. 00:05:58

A Parkman vs Eden míting után vicces volna visszanézni a rendőrautó elejében lévő kamerát :-)

Clairemackó regenerálódása itt még elég lassú, ha még be is kötötték a kezét

Petrelliék beszélgetéseiből kiderül, hogy a fater miatt nem örvendenek tiszta hírnévnek, ezen segíthetne a főmaffiózó Linderman elkapása, viszont ezzel "hátbatámadnák" az apjukat. Erkölcsi dilemmázás.

Sylar utal rá, hogy úgy érezte, hogy a szülei valójában nem azok.

Hiro példák segítségével bizonygatja a pincérnőnek (és így közben a fél kocsmának), hogy képes megállítani az időt.
(mondjuk itt is bejön, hogy ha ekkor ezek már megtörténtek, akkor hogyan befolyásolták a jelent). Ad neki japán nyelvkönyvet is, az meg gyorsan tanul. Folyamatosan emlegetni neki, hogy meg akarja menteni az életét, és ezért akarja, hogy repüljön el Japánba. Az 1000 darut azért hajtogatta, mert elvileg akkor teljesül egy kívánsága egy közmondás szerint.

Niki (iker?)nővére 11 évesen halt meg (76-87), de Niki nem igazán emlékszik, hogy mi történt. DL-el azon filóznak, hogy pénzt kéne kérni a fatertől a kissrác tandíjára, ezért beszélni kéne vele.

Nathan úgy tűnt nem igazán tudatosan repült ki a kocsiból, és küzd ellene, még nem tudja irányítani.

Micah kb. 2 perc alap szedte szép a notebookot alaplapig, eszembe is jutott, hogy múltkor megjavította az elvileg rossz utcai telefont is, úgy tűnik a családban mindenkinek van valami extrája. (Niki később erről a gépről bonyolíthatta videoműsorát). Nikifatert itt elküldik, de ő távozáskor még megdobja őket egy csekkel (előtte próbálták neki magyarázni, de nem ment túl jól). Jessica később elmegy a faterhoz és kiderül, hogy ő kapott minden verést a piás fatertől kiskorukban, majd némi verés után elzavarja a fatert a környékről a csekkével együtt.

Parkmannek a diszlexia miatt nem sikerülnek a nyomozói vizsgák. (és a közrendőri adminisztrációkat így, hogy csinálja?)

Hiro éppen akkor teleportál spontán amikor megcsókolná a pincérnőt, miután az japánul mondta neki, hogy szereti. A tetőtornázás közben kiderül, hogy már a jelenben lehet, mert elvileg amerikában kéne lennie Andóval a kollegák szerint.

A Szemüveges Ember megbízta Edent, hogy Mohinderfater térképéről tűntesse el Clairemackót.

Peter éppen készül, hogy tanúskodjon Linderman ellen (normális frizurával!) amikor jön a bratyó és mondja, hogy nem lesz tárgyalás, meghalt az apjuk, de még nem tudta meg, hogy ellene készültek.

(Sylar képesség lopása miatt lehet nem volna mindegy, hogy ő kapja el a pincérnőt vagy a vérrög.)

Megjegyzések:

Kérdés: oké, hogy Mohinderfater térképén szerepelnek a hősök, de miért vannak színes zsinórokkal összekötve? Valami kapcsolat lesz köztük vagy eredetileg faliszőttest szeretett volna csinálni.

A Szemüveges ember valószínűleg sokat költ repülésre ha a texasi otthonból egyfolytában eljárogat a többi szereplőhöz L.A.-be és Las Vegasba, New Yorkba

+ kiegészítés az előbbi hibákhoz: Parkmant láttuk is néhány résszel ezelőtt amikor találkozott a Némával a jelenben

(ja és a Pincércsaj szerepel a moziban most futó Bazi nagy filmben)

zolij 2007.05.03. 00:13:20

mi volt az a napfogyatkozásos izé a kórházban az üvegen, amikor Nathan dumált a dokival?

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2007.05.03. 00:13:55

Én azt nem értettem a pincércsajjal kapcsolatban, hogy ugye megkapta a japánkönyvet, fél éve a szülinapjára, mint kederült a Hirotol kapta, de nem emlékezett a Hirora pedig még azt i mondta hogy szeretlek...akkormost vagy akkor még nem változtatta meg a multat, de akkor kitöl kapott még a Charlie japánkönyvet? Kettöt kapott? vagy erre akart utalni az elsö bekezdés, hogy inkább nem kéne belemenni? A pincérleány csak a japánnal ismerkedett pár hete, nem a tudásával, olyan nem hiszam hogy van hogy na, akkor mostantol mindent megjegyzek :)

Parkman rendör azért van kiakadva, mert azota van neki keményen képessége, miota látta a Hitiguyt és elfelejtett egy napot. Ideges mert megbuherálták, attol még megjelenhetett korábban. Vagy nem?

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2007.05.03. 00:23:52

A szemüveges ember papirgyári dolgozo kérem, nyilván a cég finanszirozza az utakat (biztosan közben pár papirügyre is sort kerit :) ) ezért járkált hozzá Caliremacko mindenféle papirügyben. www.primatechpaper.com tessék, még állásra is lehet jelentkezni ;)

bagaela · http://kremmarka.blog.hu/ 2007.05.03. 00:54:43

Zolij, milyen a Hősök logoja? :)

kalapocska 2007.05.03. 05:05:51

Nekem is van kerdesem- ha Peter talalkozik a skizofren mamaval neki is meg fog kettozodni a szmelyisege es verengzo lesz az egyik? Annyira nem ertem ezt a a niki/jessica "kepesseget".
A konyv dolog ebben a reszben tenyleg zavararos.

2007.05.03. 07:26:36

Na, akkor kérem, a legnagyobb hiba Suresh papié volt, aki éppen Sylarrel akarta kezdeni ezt a hero dolgot, ő tehet mindenről ;o)))
Azaz, ha Hiro meg akarja savelni a világot, nem a cheerleadert kell megmenteni, hanem Papasuresht kinyírni ;o)))
Amúgy, tetszett a tegnapi adag, itt legalább toltak valamit a képünkbe a Losttal ellentétben, de azért ennyire valóban nem kellett volna megrágni a papit mielőtt a szánkba rakják: Sylar, Lindermann, stb...legalább Parkmann helyett más rendőrt hipnózhatott volna a kicsi Eden...
Viszont, mi történhetett, hogy MINDENKINÉL pontosan hat hónappal "ezelőtt" jöttek elő a képességek? (és Papasuresh mégis tudta, hogy kik lesznek az ő hősei!) Akkor volt a napfogyatkozás, és ez hatott ösztönzőleg? De, gondolom, ezt sem fogjuk megtudni, hiszen vm ilyesmire utaltak abban az interjúban, ami a Cinematixra is felkerült.

Kobaljov 2007.05.03. 07:44:51

ha már Sureshpapának aktája volt a hírókról amikor N.Y.-ba jött, akkor lehet nem csak 6 hónapja jöttek elő a képességeik

Sylarnek egyébként szerencséje volt, hogy nem éppen egy Pobjeda karórát javított amikor bejöttek hozzá és kitalálta a nevét :-)

vrasand 2007.05.03. 08:32:52

Én is azt nem értem alapvetően, hogy Charlie miért nem ismerte fel Hirot, amikor az előző részben bementek az étterembe?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.03. 09:02:51

los alamuszi: a Lost harmadik évad nagyon is rendben van, sőt.

Kobaljov 2007.05.03. 09:13:03

a mostani Wired címlapján is Hiro szerepel kardal, keményen:
www.wired.com/wired/

+ a cikk benne (weblapon): "Behind the Scenes With Heroes Creator Tim Kring and "Hiro," Masi Oka"
www.wired.com/entertainment/hollywood/news/2007/04/magkring

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2007.05.03. 09:14:19

kalapocska: megpróbálom spoilermentesen - igazából a skizó dolog Niki személyiségének része (szép lassan erről is adagolnak némi magyarázatot, mint ugye ebben a részben a Jessica-fater-sztorit, türelem), szóval nem ez a szuperképesség - hanem az a szupererő amivel pl simán széjjeltépte azokat a maffiózókat az egyik első részben...

AttilaBeregi 2007.05.03. 09:45:28

A Charlie-s témába: szerintem ha erre valaki pontos és logikailag hibátlan választ tudna adni, minimum Nobel-díjat kapna.
Az időutazós történetek mindíg rizikósak, és ilyen szempontból mindíg hibásak.

Májkül 2007.05.03. 10:20:19

Kalapocska: ha Peter találkozik a "skizofrén mamával", attól még nem fog megkettözödni a személyisége. Ö csak arra képes, hogy átvegye a közelében lévök különös tulajdonságait, legalábbis addig amig a közelében vannak. A Sylar (a rossz fiú) az aki képességet lop, mint a legutobi 10. epizodban amint megölte Dave-et, a tudatával tudott mozgatni egy poharat.
Nézed a sorozatott? ;-) Én is, de nem mindig értem.

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.05.03. 10:37:11

sixx, hagyd már békén Ali Larter-t, egy sorozathoz képest egyáltalán nem hozza rosszul a skizofrén anyát. A később fölbukkanó kockásszoknyás csaj _sokkal_ szarabb és idegesítőbb.

laposmacska 2007.05.03. 11:11:32

Kobaljov 2007.05.03. 00:05:58

Parkmannek a diszlexia miatt nem sikerülnek a nyomozói vizsgák. (és a közrendőri adminisztrációkat így, hogy csinálja?)


Írni tud, csak olvasni nem...

Kobaljov 2007.05.03. 11:31:11

Oké, de szerintem olvasnia is kell sokszor, hogy kitöltse a papírokat. Mindegy annyira nem vagyok benne sem a diszlexia, sem a amerikai közrendőri adminisztratív teendők témájában :-)

zolij 2007.05.03. 11:47:01

Tome, nem akarok spoilerezni, de Peterrel kapcsolatban tévedsz (majd 2 vagy 3 rész múlva megtudod)

Luthor 2007.05.03. 12:32:38

Sixx,

Egyszer már próbálkoztam ezzel, de nagyon a kommentek végére került... Szóval nem csinálnál legalább egy rövidke hogyvoltot a 4400hoz? Átkozottul későn adják, a reklámblokkon mindig elalszom, közben meg kinyírták Collier-t, és megjelent a Shawn mellett valami rózsaszín Paprikajancsi, a főnyomozó meg becsajozott...

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.03. 12:49:36

Hiro időutazásával a múlt megváltozott, ez látszik a képeken. Az egyetlen zavaró tényező, hogy akkor Charlie kitől kapta a japán könyvet, ha akkor még nem találkozott Hiroval korábban. Az nem túl valószínű, hogy ne emlékezne rá :)

linduc (törölt) 2007.05.03. 12:52:30

RE: Kobaljov 2007.05.02. 23:17:37

Nathanéknél ott voltak a gyerekek a reggelinél, csak mikor megjön Peter, akkor tűnnek el az asztaltól.
(Előtte is szerepeltek, mikor Nathan anyja az újságíróról kezdett el beszélni, akkor küldte Nathan játszani a gyerekeket.)

Kobaljov 2007.05.03. 12:54:50

Oké, akkor csak én nem emlékeztem már rájuk

Kobaljov 2007.05.03. 13:00:54

Hiro időutazásai, és a megváltoztatható jövő kapcsán ne felejtsük, hogy mi volt az elején és mi a célja, ha nem tudná így megváltoztatni a jövőt akkor biztos felrobbanna később a város is, hiába szenvednek.

A pincércsajnál még esetleg kitalálhatják, hogy pl. a vérrög amnéziát okozott nála, de ez nem teljes megoldás mert a kocsma többi dolgozója is emlékezhet Hiróra, pl. a másik nő aki a fotó kapcsán mondta Andónak, hogy Hiro ott dolgozott.

Lehet egyszerűen megoldják ezt az egész "tér-idő-kontinuum" problémát egy huszárvágással mint a Dallasban: Hiro csak álmodta az egészet ;-)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.03. 13:20:23

luthor: sajna nem fér bele az időmbe...

silaris (törölt) 2007.05.03. 13:39:42

luthor,
keress itt valakit, aki nézi a 4400-at, és van kedve magánhogyvoltot csinálni neked kommentben.

Ye-Man 2007.05.03. 13:50:37

sixx: lenne egy kérdésem! mikor fogtok a Heroesról egy Fotelpatkányok adást csinálni? mert ha jól emlékszem az egyik részben igértétek hogy terveztek egy csak Hősökel foglalkozó adást is.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.05.03. 13:51:47

két megoldás van: az első évad amerikai befejezése után, vagy a tv2-es kifutást követően. majd egyeztetünk Brutival.

Mocsár 2007.05.03. 14:33:11

De azért milyen ironikus, hogy Parkman nem tud olvasni "papírin", viszont képes olvasni mások gondolataiban... nem?

Egyébként fura volt a mai rész, nem mondom, hogy nem tetszett, de nem is lett a kedvencem. Emellett elég negatív képet is fest: most akkor hiába híróznak el egymáshoz a hősök, vagyis hiába keresgetik egymást, úgyis tehetetlenek? A Charlie-s subplot mindenesetre elkeserített... :((

f.fredericks 2007.05.03. 14:51:27

Nekem a Hiro-pincércsaj-vérrőg háromszög hasonlított az Időgép című filmre, amikor Guy Pearce mindig visszament az időben megmenteni a menyasszonyát akit kinyírtak, de szerencsétlen csaj mindig elhalálozott :o
Tehát hogy nem tudja megváltoztatni a múltat, így azért elég sucks a dolog.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.03. 16:23:26

f.fredericks: de meg tudja változtatni, először Charlie egyedül van a szülinapi fotón, miután Hiro visszament, már ketten vannak ugyanazon a fotón. Ez mi ha nem változás?

RCH 2007.05.03. 17:00:45

>Az időutazós történetek mindíg rizikósak, és ilyen szempontból mindíg hibásak.

Kiveve a "Vissza a jovobe" trilogiat. Legalabbis tavalyig azt hittem, hogy az hibatlan. Sajnos megtalaltam az egyetlen bukfencet benne es ez kicsit levon az elvezeti ertekebol.

Kobaljov 2007.05.03. 17:11:21

na és mi az a hiba, ha már így be lett harangozva?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.05.03. 17:13:56

A legjobb és leglogikusabb időutazós történet számomra eddig Asimovtól A halhatatlanság halála volt. Akit érdekel, az alábbi linken, vagy antikváriumokban megtalálja.
www.ujgalaxis.hu/ebooktar/halhat/nter1900.htm

f.fredericks 2007.05.03. 17:18:24

karaj: az okés, hogy ott volt a fotón, de az életét nem tudta megmenteni, tehát aki az időutazás előtt meghal az akárhányszor visszamész meg fog halni.

Annika 2007.05.03. 19:34:30

Hiro-Vissza a jövőbe
Sylar-Hegylakó
Niki&Jessica-Stephen King: Halálos árnyék
Nathan-Superman
Dave(?)-Jedi lovag
Parkman-Mi kell a nőnek?

A többiekről még nem jutott eszembe film vagy könyv. Mindenesetre jól összeszedték a szuperképességűeket egy filmbe.

paralax 2007.05.03. 20:39:16

Hi,

az egyik, hogy Hiro a fotón is csak azután tűnt elő, miután visszament a jelenből, ergo attól kezdve már benne volt a többi melós múltjában is. szerintem ez egyértelmű.

a másik az, hogy még most (a 20. rész után) sem tudom, tudjuk, hogy Sylar mit és hogy csinál a páciensekkel a lékelés után ahhoz, hogy a másik Heroe képességét magáévá tegye. azért egy agy és egy óramű között igencsak van különbség, nem? szép is lenne, ha egy könyv olvasása után bárki képes lenne ilyen műtétekre.

pom-pom fater tudta eddig is, hogy a kicsi lánya nem közönséges, csak nem tudta, hogy milyen és mikor fog előjönni belőle ez.

Hironak javasolnám felkeresni a hullaházas csajt a Tru Callingból. neki elég ha csak az aznapot éli újra és újra. ha nem is mindig elsőre, de azért sikerül a kijelölt megmentendőt megmentenie.

sem Peter, sem miszter Iszak (á la Hiro) nem tudott meg semmit sem magáról 6 hónappal ezelőtt. igazán Niki sem, csak Jessica kezdett el ébredezni. ő sem tipikus Heroe, nem? szét tud tépni embereket, ha bekattan, ennyi. ezzel mi fog tudni segíteni a robbanás napján? nem neki kellene inkább Sylar-ral taliznia Hiro helyett?

vannak még kérdések...

Kani 2007.05.03. 21:34:18

Mindenesetre van egy gyanúm h azért lett megmentve a fölf a pompomlány megmentésével, mert ha ez a fejvágós syler megölte volna, akkor ugye elvette volna a csajszikám képességét és hopp, syler halhatatlan, cumi a világnak.

Hiro nehéz kérdés. Lehet, hogy azzal, hogy visszament a múltba tett néhány olyan változást ami miattő igazából már másodszorra nem jött vissza a másik japcsival, szala pincérek csak a vékony japcsit látták, arra emlékeznek. Hiro meg a rséz végén betoppant, most meg felismerhetik.
Lehet, h nem világosan írtam le az én megoldásomat erre, mindesetre a fejemben összerakható :D

Amúgy ez a japánkönyv tényleg nagyon bezavaró. Ahogy az is h a csajnak akkor most mitől is van szivacsból az agya...

AttilaBeregi 2007.05.03. 23:16:37

Én a Vissza a Jövőbe trilógiát mindentől függetlenül szupernek tartom, és a második részben elhangzó magyarázat (alternatív jövő) szerintem a leghihetőbb változat az időutazás-kérdésre.
Az alaptételnek annak kell lennie, hogy a történelmet nem lehet megváltoztatni. De akkor nem lennének annyira érdekesek ezek a filmek :)

csab2 2007.05.04. 03:00:44

Hát igen. Az a baj az időutazós sztorikkal, hogy mindig paradoxonok keletkeznek. Egyébként szerintem éppen ezért nem lehetséges az időutazás. A sorozat egyébként király. Föl nem foghatom, hogy attól, hogy szétvágom valakinek az agyát, hogyan száll belém a szuper képessége? Mindegy, ettől még jó sorozat.

K.O.Jack 2007.05.04. 05:18:00

Az alternatív jövő valóban közel áll az (alternatív) igazsághoz, vagyis minden lehetőség megtörténik, az ember korlátolt felfogóképessége miatt tud csak egyet kiválasztani közülük. Hiro az időutazással nem változtat semmit, csak egy másik alternatívát választ. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy igazából idő sincs, minden egyszerre VAN, minden EGY, stb, akkor valójában Hiro nem is időutazik, csak kapcsolgat az alternatív jelenek közt, nagyjából úgy, ahogy mi a tvcsatornák közt.

Kobaljov 2007.05.04. 07:39:45

nem emlékszem: Sylar csak megskalpolta őket, vagy a tartalmat is elvitte? Ha utóbbi akkor párhuzamba lehet hozni azokkal a törzsi hiedelmekkel miszerint a megölt és elfogyasztott állat ereje átszáll a vadászba. De lehet nem is kell elvinnie, a képesség lehet a lélekkel kerül át, vagy hasonló.

(az alternatív kapcsán csak egy megyjegyzés: pár éve olvastam, hogy az alternatív-nak nincsen többes száma, mivel "a" másik lehetőséget jelenti eredetileg)

K.O.Jack 2007.05.04. 08:19:18

Kobaljov 2007.05.04. 07:39:45

másik lehetőségEKet. bár minden választás leredukálható igen-nem döntésre, nem mindig szerencsés a bináris gondolkodás

AttilaBeregi 2007.05.04. 08:39:25

nekem úgy rémlik, hogy az áldozatoknak hiányzott az agya. de lehet, hogy rosszul rémlik.

Szerintem azért az nem csak az ember képességén múlik. Elég zavaró lenne, ha egyszerre az ÖSSZES lehetőséget érzékelnénk :)
Nekem az a kapcsolgatós elképzelés is elég meggyőző, akkor végül is az ugrás pillanatában kerül át az ember az alternatívba, ami egy párhozamosan létező múlt/jövő. Csak épp x évvel mögöttünk/előttünk. Ekkor meg az a gond, hogy mi alapján választódik ki, hogy a végtelen számú "kvázi-múlt/jövő" közül melyikbe is kerülünk. A legvalószínűbbe? A legoptimistábba? Vagy a legrosszabba?
Volt egy Sliders című sorozat, abban is voltak hasonló esetek :)

dimitrij 2007.05.04. 09:18:58

valóban hiányzik Sylar áldozatainak agya, ez egy korábbi részben derül ki, amikor Hiro először utazik New York-ba, és megtalálja Isaac lenyesett fejét, az egyik rendőr kérdezi tőle, hogy mit csinált az agyával? egyébként Sylar az agyakat valami óraszerkezethez hasonlítja, azért akar az első áldozat fejébe belenézni, hogy tudja, mi a hiba benne... gondolom a "hiba" megtalálása felruházza a képességgel.

talán SPOILER gynús lesz, amit írok!

korábban írta valaki, hogy Peter csak addig bír mások képességeivel, míg a közelükben van... no ez egy elsietett kijelentés volt. ahhoz sem kell szerintem túl nagy tudomány, hogy miért kell megmenteni a pompomlányt... mi a képessége? regenerálódik, kvázi halhatatlan. vajon miért kell megmenteni Sylar-tól? na miért? ... pontosan! :)

a másik: szerintem semmi jelentősége nincs a japán könyvnek. miért? azért, mert Hiro visszament a múltba, így az a jelen, amiben pár heze kapott a csak egy könyvet valakitől, az jelentőségét veszti. egyébként meg szegény Hiro... :) ja, és valaki már említette az Időgép című könyvet (filmet?), melyben a főhős keresi a választ, hogy miért nem tudja megmenteni a csájét? a válasz: azért építette az időgépet, hogy megmentse a csajt a haláltól. ha nem halt volna meg, akkor nem épített volna időgépet... itt is ez a szitu, azért megy vissza, hogy megmentse, ugyan beavatkozik a múltba, de nem azt történik, amire az utazás előtt számított.

Parkman esete kapcsán az a legérdekesebb, hogy amikor találkozik Eden-nel, akkor csak a harmadik felszólításra megy fánkot enni... tehát már mintha ébredezne a képessége, bizonyos fokig ellenáll a mentális kényszerítésnek. :)

egyébként Mohinder fater térképén a fonalak szerintem kapcsolódásokat jelölnek...

mizrolist 2007.05.04. 09:21:36

Annika, én meg valamennyi szereplőnek (talán Micah kivételével) meg tudok feleltetni egy-egy szereplőt az X-Menből, hiába, a szuperképességek száma is csak véges :)

dimitrij 2007.05.04. 09:36:37

"hiába, a szuperképességek száma is csak véges"

no ebben azért nem vagyok olyan biztos. :) okoz majd még meglepeteséket a sorozat.

Kobaljov 2007.05.04. 10:34:35

K.O. Jack:
a latin alter jelentése: "az egyik, a másik (kettő közül)", tehát A másik lehetőséget jelöli helyesen használva, és nem a lehetőségeket.

dimitrij:
a pincérnőnél is hiányzik? volt ott rá ideje kivenni?

"korábban írta valaki, hogy Peter csak addig bír mások képességeivel, míg a közelükben van... no ez egy elsietett kijelentés volt. "

ezt maga Peter mondta a múlt heti részben

"regenerálódik, kvázi halhatatlan"

igen, mint korábban már említve volt korlátokkal, az agya épségétől függ, ezért éledt pl. csak akkor fel a boncasztalon miután kivették a faágat a fejéből, addig nem. Gondolom pl. ha levágnák a fejét meghalna.

"Parkman esete kapcsán az a legérdekesebb, hogy amikor találkozik Eden-nel, akkor csak a harmadik felszólításra megy fánkot enni..."

Az első kettő lehet még csak előkészítő viccelődés volt, csak a harmadiknál volt más Eden hangja

"egyébként Mohinder fater térképén a fonalak szerintem kapcsolódásokat jelölnek... "

igen, ha két pontot összekötünk egy zsinórral az valószínűleg kapcsolódást jelent :-)

a szuperképességek száma véges? nem követed a hazai politikai életet? :-)

dimitrij 2007.05.04. 11:11:31

Kobaljov 2007.05.04. 10:34:35

"a pincérnőnél is hiányzik? volt ott rá ideje kivenni?"

úgy rémlik, de elég régen láttam azt az epizódot... most a 20.-nál tartok. :)

"ezt maga Peter mondta a múlt heti részben"

ez mehin SPOLIER gyanús lesz, de később mást is fog mondani, meg tenni.


"Gondolom pl. ha levágnák a fejét meghalna."

ha külön tartanák a két darabot (test+fej), akkor mindenképpen... egyébként meg ki tudja? lehet, hogy újraindulna a képessége illetve az élete is, ha közelbe kerülne a 2 darab... hisz hasonló történt Clairrel is, nem? kihúztak a botot a fejéből, és már rakta is össze magát. :)

"a szuperképességek száma véges? nem követed a hazai politikai életet?"

szerintem pont nem véges... csak a sorozat készítőinek fantázia szabhat határt. ebből a szempontból a 20. rész nagyon fog tetszeni neked, szerintem... :P

dimitrij 2007.05.04. 11:13:07

"igen, ha két pontot összekötünk egy zsinórral az valószínűleg kapcsolódást jelent :-)"

jelölhet mást is, pl. folyamatot, vagy események közti - ok-okozati - összefüggést, melyek nem egy időben következtek be, de ez mehin SPOLIER gyanús gondolatmenet. :)

Annika 2007.05.04. 22:09:15

Annika, én meg valamennyi szereplőnek (talán Micah kivételével) meg tudok feleltetni egy-egy szereplőt az X-Menből, hiába, a szuperképességek száma is csak véges :)

Az X-Mennek csak egy részét láttam, de az sem tudott igazán lekötni, így nem sok dologra emlékszem belőle. :-( Azt a fajta fantasztikus(?) filmeket nem szeretem. A Pókember és társaitól falramászok. :-D
Egyedül a Luis és Clark sorozat ami nagyon tetszett.

csab2 2007.05.05. 00:02:07

Nekem még az egy kicsit húzós, hogy Mohinderfater MATEMATIKAILAG kiszámolta, hogy a 6 milliárd emberből ki a szuper és hogy hol van? Már attól a sorozattól is kirázott a hideg, amelyben egy matematikus minden egyes bűnügyet "kiszámolt".

dimitrij 2007.05.07. 08:45:33

csab2 2007.05.05. 00:02:07

SPOLIER gyanús: valamit elnéztél, nem matematikailag számolta ki, hogy ki "hős" és ki nem... és hogy hol vannak azok az emberek... egy olyan adatbázist használt, ahol genetikus örökítő anyag minták vannak elhelyezve...
süti beállítások módosítása