Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x16 - Zsarolás

2007. április 26. 16:14 - sixx

Az előző részben Vaughn elkapta Sarkot, és egy bombagyáros fazonnal is sikerült dűlőre jutni, és Arvinbácsi aszonta, lehet ő KémBarbie apja. A bilincsbe vert Sark lassított felvételével nyitunk, hozzá a zene nem túl sok jót ígér, ki fogja ez rágni magát a vasból, vagy mi? Miközben Syd és Weiss a foglyot várja valahol, Dix családi életet él: mennek a kölkök suliba. Mivel ilyet ritkán mutatnak az Aliasban, és az epizód címe ugye Zsarolás (angolul Taken volt, de az is beszédes), tuti, hogy lesz valami a gyerekekkel.

Sark kihallgatását nem más fogja levezetni, mint Vaughnné apja, akiről most még nem lehet tudni, hogy geciember-e, de én a családi kapcsolatokból kiindulva amondó vagyok, hogy igen. A szőke rettenet közben gazemberkedik a CIA-ban, istenem, de ráférne egy fogorvos Melissa George-ra! Reed szenátor egy unszimpatikus fasz, mellesleg. Kiderül, hogy Sarkot valami "Infernó" kódnevű módszerrel fogják kihallgatni, amitől Vaughnné ideges lesz, nem is kicsit - biztos valami igazságszérumos cuccról van szó.

Dix kap egy hívást valakitől, naná, hogy a gyerekek nem érkeztek meg a suliba. Syd is ideges, mert Sark gépe már 20 percet késik, ami ugye nem normális dolog, ez nem menetrendszerű járat, miért késne? Azért, mert a sivatag közepén szállt le, 60 mérföldre Sydéktől. Ilyen PanAm-festésű gépeket már nagyon régen nem láttam mellesleg. A fedélzeten mindenki halott, úgy néz ki, hogy megfagytak, tehát az ellen kiejtőernyőzött a gépből. Sark rulez. Dix gyerekei nem érkeztek meg az iskolába, na vajon miért? MERT SARK TARTJA ŐKET FOGVA. Főcím.

A Társaság azt akarja, hogy Dix gyerekeiért cserében a CIA engedjen el 5 fogolyt, naná, hogy válogatott gazember mind, és ráadásul nem is az USA tartja őket fogva. Reed szenátor nem hajlandó tárgyalni terroristákkal, akkor sem, ha Dix gyerekeiről van szó. Mondom, geciember. 48 órán belül lépni kell, mert Sarknak nincsenek skrupulusai gyermekek kivégzését illetőleg. Dix végre kimondja, amit mindenki sejt: a CIA-n belül valaki az ellennek dolgozik, ideje lépni, mert ez így nevetséges. Vaughnné Sarkkal telefonon közli, hogy minden a tervnek megfelelően halad, és már kinézte a bűnbakot is, akire ráveri az egészet.

Arvin bácsi romantikázásának vége, hazaküldi a pszichológust, nem is baj, mert nekem a gonosz Arvin kel, nem a csajozós. Marshall a gép fekete dobozából kinyert egy pár percet, amiből kiderül, hogy Sark telefonozott a gépről, így nem Új-Mexikóban ugrott ki, hanem Arizona felett, sőt, a pontos hely is megvan, ahol kicsörgött a telefon. Dix el akarja foglalni az egész államot, felgyújtani Phoenixet és sóval bevetni a helyét, de inkább Nogales városába mennek Syddel, gyermeket szabadítani. Nem biztos, hogy jó ötlet.

Csapda! Robban az épület! Meghekkelték az épületet mutató belső tévéhálózatot! A gyerekek nincsenek az épületben! Hej, az ilyenek miatt imádom ezt a sorozatot. Persze mindenki kiér biztonságban, mielőtt felrobbanna az épület, de ezzel a Társaság jól érthető üzenetet küldött: ne okoskodjatok, bazmeg. KémFater otthon megindul a beépített ember után, Marshall pedig hogy-hogy nem, Arvinbácsira vezeti vissza a dolgot, aki látszólag a pszichológus nő accountját használva hekkelte meg a rendszert.

Dix idegbetegsége fokozódik, Arvin bácsi ugye kinyírta a nejét a második évadban, most meg a gyerekeit rabolta le? Ezért agyon kell verni és/vagy le kell lőni. Rajta is van a dolgon, de Syd közbelép, és megakadályozza, ennek most örüljünk? Még szép, Arvin az ultimate geciember, ilyen karaktert nem lehet csak úgy kiírni a sorozatból. Dix hazamegy, és a ház előtt megtalálja a fiát, akit Sark elengedett. A Társaság most már 10 fogoly elengedését követeli, mégpedig iziben, egyébként annyi Dix lányának. Dix lemond, ilyen állapotban nem tudja vezetni az egységet, KémFater veszi át a helyét, aki egy percig sem hiszi, hogy a Társaság valóban akarja azt a 10 foglyot. Nem hát, csak Dix tudja, hogy istenigazából mit kérnek: egy Rambaldi műtárgyat, a nevadai sivatagból, onnan, ahová Lokkbácsi küldte Sydet vagy három résszel ezelőtt.

Syd az eddig látott álcák legnevetségesebbikét ölti magára: homokfutózó faszacsajként kerül a katonai támaszpont közelébe, nagyon lámer az egész, de mindegy, Garnernek jó segge van ebben a gatyában. Dix mindeközen a bejáraton közelít, és egy mesével a számítógépek közelébe kerül. Syd a fűtőrendszeren keresztül érkezik, miután lesokkolózott egy katonát. Ebben a sorozatban mindenkinek mindent lehet, kis Jack Bauer komplexusos szereplők rohangálnak fel s alá. Dix a létesítmény vezetőjét nem nagyon tudja magáról lerázni, ami gáz, mert a nejlonkezeslábasban nagyon vicces látványt nyújtó Syd a fűtőrendszerben kóvályog, és azt várja, hogy beeressze a raktárba. Végül csak sikerül megoldani a témát - az utolsó pillanatban persze. A raktárban annyi Rambaldi cucc van, hogy el is lehetne adni belőle, de az a bizonyos, amit Sark akar, na, az kurvára nincs a tárolójában. Emelje fel a kezét, aki meglepődött. Dix utánanéz a dolognak, és rálel: a nyolcadik szinten van. Syd indul, és minden bizonnyal szét fog rúgni egy pár segget, hogy visszaszerezze. Görlpávör!

KémFater rájön, hogy a Társaság csak azért követeli a 10 fogoly szabadon bocsátását, hogy ezzel jól leterhelje a CIA-t, és Arvinhoz fordul segítségért, aki rámutat, hogy Dix hozzáférése a Rambaldi cuccokhoz tökéletes alannyá teszi egy esetleges zsaroláshoz. Hja, kérem, erre mi is rájöttünk. Syd közben átöltözött, és cuki laboros ruhában keresi a 45-ös tárgyat (miért nem 47? az a kedvenc száma JJ-nek, nem?), amit egy Terminátor-szerű izé őriz, de Syd eszin nem tud túljárni. Egy doboz a zsákmány, amire ügyes kezek az Irina nevet vésték. Ő meg ugye Syd anyja lenne. KémFater közli Dixszel és Syddel, hogy a dobozt átadni félniük kell, nem lesz jó, ugyanis a tartalma Syd életét veszélyezteti. A terv tehát az, hogy egy hamis dobozt adnak át Sarknak, és megpróbálják elkapni közben. Dixnek nagyon nem tetszik a dolog, a ánya életét nem akarja kockáztatni - mint ahogyan KémFater sem Sydét. Reed szenátor eközben rájön, hogy Dix elcsórta a cuccot Nevadából, és köröztetni kezdi, hoppá.

Vaughnné és Vaughn kéz a kézben segítenek Dixonnak, hiszen mindketten azt akarják, hogy sikerrel járjon a doboz-kislánycsere, csak más okból. Reed helikoptert küld Dixék után, Marshall majd meghekkelei azt is, ez mindenhez ért. Az átadás problémamentesen indul, de Sark még egy geciséget bevet: egy méreggel átitatott gallért helyez Syd nyakára, amit ugye először hatástalanítani kell - így nem nagyon lehet üldözni sem. Sark rulz, mondtam már?

KémFater elintézi a dolgot persze, és mindenki boldog, kivéve Arvint, aki még sitten van, és próbálja kimagyarázni magát a pszichológusnő előtt - kevés sikerrel. Az epizód legvégén jön még egy húbazmeg jelenet: KémFater akaratlanul is fültanúja lesz a Vaughn-család beszélgetésének, amit Vaughnné azzal a mondattal fejez be, amivel Sark is elbúcsúzott az epizód elején, még a a gépről telefonozva. MEGVAGY, FÁKKIN BICCS!

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.04.26. 16:33:06

És megtudtuk azt is, hogy a Nevada magyarul kiejtve nevada.
De mindegy, a lényeg hogy szorul a hurok a protkós nyakán....

Gabba 2007.04.26. 16:49:03

És hogy miért 45 és nem 47? Mert a 47 már többször volt:

A Rambaldi kézirat 47. oldalán volt Sydney saját arcképe (1x15: Page 47),
és a titokzatos 47-es szerver a 747-es repcsi fedélzetén (2x13: Phase One)

Ebben a szezonban (3X09 Conscious) pedig Syd álmában a 47. szobába lépve
mondja, hogy ómájgád, ahogy azt többek közt a hogyvoltból is tudjuk...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.26. 17:03:12

na pont ezér. 47-es artefactnak kellett volna lennie.

toi 2007.04.26. 18:45:45

nem is kell néznem a sorozatot. baszottjó a hogyvolt:))
nem is bírnám nézni, olyan későn van. köszi, sixx

toi 2007.04.26. 18:46:53

apropó! ezt a szőkepicsát már tényleg elkaphatnák. az első 3-4-et láttam, de már ott is irtitált.

Vader nagyúr 2007.04.26. 19:27:57

Hello sixx,

tudom, hogy off, de mikor lesz már meg a beígért House Hogy volt...???

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.26. 21:21:27

én nem ígértem olyat, max szabóZ.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.26. 21:24:08

én nem ígértem olyat, max szabóZ.

Bééééci 2007.04.27. 10:14:35

a House télleg jó lenne ugyanebben a stílusban.... Ennek az Alias résznek kétség kívül Syd segge volt a csúcspont... nekem... ilyen hosszú hogyisvolt is rég volt... ritka sok minden történt ebben a részben... jó vót, na... Toi: pedig jó néha!!!

Hivatalnok 2007.04.27. 10:48:46

Hát én leragadtam az első sorozatnál, ami úgy látom nagy hiba volt! :)
Mi van Szidni anyjával? Tényleg a gonosz Arvin bácsi az apja Szuperbarbie-nak?
És a fő kérdés: Ki az a Vónné???? Hát az a szerencsétlen ciás nem a Szidnibe szerelmes?
Egy csomó gyötrő kérdés, amire szeretnék választ kapni, kérem, akinek van ideje és kedve az segítsen!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.27. 12:16:59

hivatalnok: nem fog menni ennyire egyszerűen, nagyon sok mindent kihagytál. angolul itt olvashatod el az epizódok tartalmát, hogy felzárkózz: www.televisionwithoutpity.com/articles/category_1185.html

2007.04.27. 17:57:36

én ide röhögni járok. sixx nem akarsz könyvet írni ebben a stílusban? :)
süti beállítások módosítása