Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica 1x08 - A bűntudat

2007. április 09. 19:38 - sixx

Egy kis macsós örömködéssel nyitunk: a flotta újabb Top Gunt avat az 1000. sikeres leszállást követően, de nem sokáig örülhetnek, mert egy figyelmetlenségnek köszönhetően Flat Top pilóta eltávozik az élők sorából 12 másik pilóta társaságában. Tanulság: tessen odafigyelni. Kár, hogy a balesetre már korábban felhívják a figyelmünket mindenféle közeliekkel, EZ FOG MEGLAZULNI, ÉS FELROBBANNI, TESSÉK FIGYELNI.

Fogynak a pilóták, és ez ugye később még probléma lehet - még ha van is elegendő vadászgép, nincs aki repülje őket. Starbuck visszaemlékszik arra, amikor a szárnyai alá vette Adama kisebbik fiát, ez egy ilyen flashbackes epizód lesz, úgy látszik, de mi inkább a jelennel foglalkozunk. Az öreg próbál lelket önteni a pilótákba, nem sikerül valami jól.

Adama és Starbuck új pilóták kiképzéséről társalog, az öreg szerint a kissé beképzelt, vakmerő és tuskó Starbuck a megfelelő kiképzőtiszt, mi pedig tudjuk, hogy ezzel fasza kis konfliktushelyzeteket vetítenek előre, remélem részeg verekedéssel, abban nagyon jó a hölgy. Na jó, a múltról egy pár szó: Starbuck volt Adama fiának kiképzője, és azért engedte át a vizsgán, mert dugtak, a srác viszont nem volt elég tehetséges ahhoz, hogy ne kenődjön szét egy leszállás közben.

Baltar továbbra is ott legyeskedik Starbuck körül, fiam, ChipSix oda fogja vágni az agyadat, ha így folytatod. Starbuck kártyázás közben a volt szeretőjére gondol, és erotikusnak szánt mozdulatokkal simogatja a száját, Baltar és Gaeta pedig a cylon-detektorról dumál kicsinyég. Höjj, Heloval is foglalkozunk, ő az, aki Boomer2-vel Capricán ragadt, és azt hiszi, hogy a csaj majd segít neki elmenekülni. A kihalt városban egy katonai jeladó jelére bukkannak, és egy bolt picéjében atombunkerre lelnek, tele kajával és gyógyszerrel, de túlélőkre nem. A többi cylon odakint kóvályog, és nem lehet tudni, hogy egészen pontosan mit is akarnak Helotól.

Az elnökasszony szarul van, a rák ellen marad a kemoterápia, műtét ki van zárva. Roslin inkább természetgyógyászhoz fordul, van valami Chamalla nevű cucc, ami állítólag segít, ilyesmit árul nálunk is az a szakállas barom a Budapest TV-ben. Starbuck megkezdi az újoncok kiképzését, pont úgy, ahogy azt elképzeljük egy kiképzőtől, ebben semmi új nincs, lapozzunk. A pilóták azonnal repülnek, nincs idő a tökölésre, és nincs szimulátor sem. Az újoncok szintén a szokásos móson viselkednek, az egyik nem tud leszállni, a másik kötelékben repülni, blablabla.

Apollo szerint Starbuck egy kicsit kemény a zöldfülűekkel, de mi tudjuk miért: nem akarja, hogy Zackhez hasonlóan más is miatta haljon meg. Hát figyeljen oda. Adama és Starbuck elbeszélget a főnök fiáról, Starbuck végre kiböki, hogy a gyerek nem volt alkalmas pilótának, és ő engedte át a vizsgán, azért, mert a nője volt, sőt, a menyasszonya. A jelenet elég sablonos és szar is lehetne, de a zene és a két színész játéka elviszi a hátán, könnycseppeket morzsolgatunk az egeret nem szorongató kezünkkel. A pilóták újabb lehetőséget kapnak, és persze a cylonok is pontosan ekkor támadnak, ott van kint Starbuck egy rakás újonccal. A Viperek elindulnak haza padlógázzal, és ugyan csak 8 ellenséges vadász van a nyakukon, a cylon flotta sem lehet messze, húzni kell a francba, de gyorsan.

Starbuck megfordul és nekimegy az ellennek, de így legalább a többiek hazajuthatnak. Halálvágyával azonban nincs egyedül, a Hot Dog nevű zöldfülű is vele tart, hogy érdekesebb legyen a dolog. Lőnek böcsülettel, és már csak egy ellenséges vadász marad, de ez is elég ahhoz, hogy Starbuck gépét meglője, kedvenc pilótánk egy közeli bolygó felé sodródik - vele együtt zuhan a cylon is, a csaj katapultál az atmoszférába érve, nesze neked cliffhanger.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titok84 2007.04.11. 21:10:17

Most láttam a 3. széria utsó részét, hát az nagyon állat!!!

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2008.07.07. 10:27:26

Én kicsit csalódtam, hogy még nem találtak semmilyen hatékony gyógymódot a rák ellen, sőt még mindig kemóznák ezerrel az elnökasszonyt, aszittem ha már ilyen fasza kenyérpirítókat tudunk építeni, akkor egy kis rákgyógyszer sem lehet akadály. :(
süti beállítások módosítása