Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica 1x07 - Bastille Day

2007. április 04. 15:04 - sixx

A magyar címet nem sikerült kinyomozni, de gondolom nem olyan nagy baj, ez az a rész, amiben börtönlázadás van, részeg Tigh ezredes az eligazításon, és hasonlók. Tigh, a Chief és Callie a vízlelőhelyről illetve annak kiaknázásáról dumálnak, Tigh leheletére rá lehetne könyökölni, és ezt mindenki észreveszi, csak nem szólnak neki, ez egy ilyen hajó. Jeget kell bányászni vagy mi, és ez nem egyszerű. A vezérkar úgy dönt, hogy a börtönhajón raboskodó bűnözőket fogják be a melóra, csak én gondoltam rögvest, hogy ez iszonyú szar ötlet?

Egy küldöttség indul a hajóra, hogy kiszűrjék azokat, akik a) akarnak dolgozni b) és nem fogják agyonverni a kollégákat öt perc alatt. Adama és Apollo továbbra is haragban vannak egymással, a fater nem bírja elviselni, hogy a fia az elnöknő mellett csicska. Apollo az Astral Queenre megy, és tart egy rögtönzött előadást a munka nemes mivoltáról, és megemlíti, hogy aki melózik, szabadság-pontokat kap, amivel kvázi megválthatja  majd a büntetését. Ja, és azt is elmondja, hogy embertelen körülmények között kell majd nagyon veszélyes munkát végezni, azaz nem mindenki ússza meg ép bőrrel, stb.

A rabok képviselőjének egy terrorista/forradalmár fazon, bizonyos Tom Zarek bizonyul, aki elküldi Apollot a búsba. Politikai előadás következik, Zarek rosszember mert robbantott, de jóember, mert csak az elnyomás elen küzdött, megvan a helyi Budaházy úgy látom. Apollo nem hagyja annyiban a dolgot, és személyesen beszélget egy kicsit Zarekkel, jaj de szar rabnak lenni, ha elveid vannak és hasonlók, elnyomás suxx. Míg megy a kokettálás, a rabok fellázadnak  (na erre ki gondolt volna?) és foglyul ejtik a küldöttséget, szar van a levesben.

Közben a Galacticán Baltar egy iszonyú szürreális beszélgetést folytat Adamával, nem nagyon áll össze a cylon-detektor, és mivel saját magától nem tud hihető kifogással előállni, kénytelen a meglehetősen lengén öltözött ChipSixre hallgatni, és kiböki: egy nukleáris robbanófej kell neki, mert a radioaktív izotópokkal ki tudja szűrni ez ellent, vagy ilyesmi. Megkapja. Thank God for Tricia Helfer. Boomer1 és a Chief jól lebuknak, annyi a kufircolásnak, mondja Tigh.

Zarek átszól a Galacticára, hogy van neki egy pár követelése, és csak akkor ereszti el a túszokat (mondjon le Roslin, legyenek szabad választások), mire Adama és Roslin azzal reagál, hogy átküldenek egy pár kommandóst, hogy hozzák ki a túszokat. Nem árt sietniük, mert a rabok között vannak nagyon rosszemberek is, akik Callie-t és Duallát akarják megerőszakolni, de Billy feneke egyelőre biztonságban van, a BSG világában nyoma sincs a buzulásnak.

Apollo és Zarek tovább folytatják a politikai vitát,  szabad választások kellenek, mondja a terrorista, Apollót meg persze meg lehet győzni, mert ő már csak ilyen javíthatatlan idealista. Adama átszól a rabokhoz, a tisztesség kedvéért, de Starbuck csapata közben már úton van, és felkészül a behatolásra. Apollo, apját ismerve közli Zarekkel, hogy nem fog bejönni a blöff, a fater leszarja, hogy néz ki a dolog, és kinyír mindenkit, ha az kell.

A pokol akkor szabadul el, amikor Callie - jobb híján - leharapja az őt megerőszakolni készülő gaz fülét, Zarek megsejti a kommandósok érkezését, Starbuckék pedig egy lövés nélkül beveszik a hajót, mert Apollo egy pisztollyal sakkban tartja Zareket. Ja, és igen, lesznek választások, de csak akkor, ha a rabok elmennek vízet keríteni. Az elnökasszony és Adama kiakad, mint a MIÉP Demszky láttán, de Apollo elmagyarázza nekik, hogy 7 hónap múlva valóban választásokat kell tartani az Alkotmányban foglaltak szerint, szóval mehetnek a picsába. Roslin a végén elmondja Apollonak, hogy rákos, és nemigen éli meg a választásokat. Mi is sírunk.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toxikus 2007.04.04. 15:12:32

bsg 2. évad nagyon kezd lapos lenni:(

flimo13 2007.04.04. 19:28:50

Haha várd meg a 2x10-2x12 közti három részt, de elötte rakj nyomjelzőt az álladra.

2007.04.05. 11:53:53

"Egy nap fogság", vagy "Egy nap börtön", vagy valami hasonló címen említették.

eßemfaßom meg áll 2016.07.24. 12:24:01

Csak én hiányolom lassan évtized távlatából annak a kis színes apróságnak a megemlítését, hogy a Zareket játszó színész az eredeti szériában is szerepelt és ott ő volt Captain Apollo?

eßemfaßom meg áll 2016.07.24. 18:04:13

@sixx: meg máshol is sokan internetszerte, de attól még szvsz itt pont jó helyen lett volna az info (hogyvoltot nem feltétlen az olvas aki az adott sorozat minden morzsájának utána jár máshol)

ronaldinhogaucho 2016.09.14. 07:59:41

Most kezdtem darálni a sorozatot. Bejövős, meg minden, de azért sixx korábbi megjegyzése alapján ("az első 4 résztől leraktuk a hajunkat") ezt elég gyenge, filler epizódnak éreztem. Azt meg konkrétan nem értettem a végén, amikor Apollo beszél a faterral meg elnökasszonnyal a túszmentés után, jól értettem az angolból, hogy a raboké a hajó, ők irányítanak? Most azok után, hogy a kommandósok jól elkapnak mindenkit, ilyen simán átengedik nekik a hajót???

Ami még nagyon nem jön be, hogy a főcímek keretében bevágnak képeket az éppen aktuális epizódból. Ebben pl. konkrétan látni lehetetett, hogy rabok puskákkal hadonásznak stb., szóval tök jó, hogy a sorozat saját magát szpojlerezni minden epizód elején... Tudom, tekerjem át azt a 20 másodpercet...
süti beállítások módosítása