Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Grace klinika 2x17 - Pengeélen

2007. március 28. 00:45 - sixx

A múlt heti agyondícsért rész folytatása ez kérem szépen, ott áll a csaj a faszi mellett, keze a mellében, benne a bomba, de sajnos megy alatta fasz narrátorszöveg, ami a sorozat egyik védjegye, de engem pont ezek a banális megmondásokkal kergetnek a sírba, kussoljá' má' Meredith! Hannah eltűnt, Alex és Izzie dugnak, Bailey nem szül, Sheperd műt, minden maradt a régiben.

Burke és Shep kitárgyalják, hogy kinek a munkája szarabb, majd Burke kitessékeli Christinát a műtőből, mert bőven elég, ha hárman (ő, Mere, meg a tűzszerésznek álcázott Kyle Chandler) robbannak fel, amire ugye jó esély lenne, ha nem Meredith lenne a címszereplő, de mindegy. Christina persze csak Shep műtőjéig jut, az ambíció még ebben a helyzetben is erősebb benne az életösztönnél, Bailey férjét meg kell menteni.

Bailey mindeközben nem hajlandó szülni, pedig már nagyon kellene, és Addison sem tud vele mit csinálni, de ekkor jön George, és rábeszéli, hogy jöhet a gyerek, lapozzunk, ez nem annyira érdekes, mint ahogy az sem, hogy az idegességtől röhögőgörcsöt kapó Izzie-t Alex egy jó nagy dugással akarja észhez téríteni - ez eddig eszembe sem jutott volna krízishelyzetben, de megjegyzem, még jól jöhet egyszer. Sokkal érdekesebb az, hogy a kórház oxigénvezetéke pont a bombás műtő alatt fut, így hiába kapcsolják le az oxigént odabent, egy robbanás az egész házat szétviheti.

A főnök pont ezt a pillanatot választja egy jóféle infarktusra, amiról kiderül, hogy egy pánikroham, de ettől még ágyba kényszerül, és a neje is bejön észt osztani, meglehetősen szar napja van neki is. George - miközben Bailey szülését indítja meg - megtalálja Hannah-t, az ápolócsajt, aki miatt a havernője életveszélybe került, de mivel ő George, a Szimpatikus Fazon, megsajnálja, és nem bassza le, pedig megérdemelné. A nem-bombás műtőben folyik a küzdelem Tucker Bailey életéért, de ez annyira nem izgalmas, mint a bombás műtő, ahol új tervet eszelnek ki.

Ki kell vinni az egész hóbelevancot (ember+műtőasztal+bomba+kéz+Meredith), mert így, ha lesz is robbanás, nem az egész kórházat dönti le, nagyszerű. További eleme a tervnek az, hogy a megfelelő pillanatban Mere szépen átkulcsolja a bombát, és óvatosan kihúzza a pali melléből, mindeközben nem remeghet a keze, mert akkor bumm. Meredith ennek nem nagyon örül, Dylan tűzszerész meg Yang doktornőnek nem, aki kirohan a folyosóra, és majdnem nekimegy a menetnek. De nem megy neki, mert ez egy ilyen film.

Amint Bailey elkezd istenigazából szülni, akkor megszólal a Breathe című nóta, és ennek hagjaira beindul a verkli. Tucker majdnem meghalós műtéte és Meredith halálvágya közt ugrálunk szépen ütemesen, itt küzdenek az életért, amott készek feladni, szép a kontraszt. Mere Shepnek képzeli a tűzszerészt, és ez segít neki abban, hogy NE robbantsa fel saját magát és a többi szerencsétlent a műtőben, és lassan kihúzza a bombát a fasziból. Burke azonnal munkához lát (van értelme?), Tucker majdnem meghal de mégsem, és Bailey is megszüli a gyermeket, és amikor már több feszültséget nem tudunk elképzelni, Mere átadja a bombát Dylannek.

A folyosóra kiérő tűzszerész egy lépést sem tesz, mire utoléri Meredith, aki meg akarja köszönni, vagy le akarja teperni nemi érintkezés céljéból - ezt nem tudjuk meg, mert a bomba, mint ahogyan a bombák a filmekben szoktak, felrobban, és beteríti a lányt a faszival, csak nem úgy, ahogy ő azt esetleg szerette volna. Mint a Lostban, amikor Artz felrobbant.

A konklúzióban van egy jó jelenet: ma három csaj tényleg zuhanyzik együtt, de csak azért, hogy lemossák Dylant Meredithről. Shep megmentette Tuckert, Bailey egészséges gyermeket szült, a főnök neje távozott a kórházból, mindenki boldog. És Meredith narrátorhangja megint tönkreteszi a végét, de mindegy.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onedin kenedi 2007.03.28. 08:24:02

Hát nem volt rossz rész, de azért a nyál-o-méter jópárszor a piros tartományba csúszott most is (jellemzően a Meredith-es jelenetekben).

toi 2007.03.28. 08:52:08

jó volt a robbanás.
meg tetszett a keretes szerkezet is. konkrétan a zuhanyozás. george kicsit másképpen álmodta.
jó volt az egész, nna.

ambrusg · http://www.ducatiklub.hu 2007.03.28. 09:08:48

Nagy ritkan nezem ezt a sorozatot de ez a ket resz most tenyleg jo volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.03.28. 09:19:18

A narrátorozás tényleg idegesítő, de míg mondta-mondta a hülyeségeket Meredith hangja, legalább ráértem megfejteni, mitől nem látom vonzónak ennek a nőnek az arcát: szinte mindig nyitva van a szája (még egy emberbe lógó, bombát tartó kézzel is gondosan dagadtra rúzsozva), de szinte sosem látszik a foga - még beszéd közben is alig. Ettől, meg a folyton hunyorgó szemétől van olyan állandóan náthás-taknyos külseje. És ezen még a folyamatos picsogás sem segít.
Dzsordzs viszont igen vicces pasas, nagyon jót röhögtem rajta, amikor "szültek".

Vader nagyúr 2007.03.28. 10:39:34

Annyira beajnároztátok a múlt heti részt, hegy - egye fene - megnéztem.

Az ötlet nem gyenge, csak a megvalósításból egy dolog hiányzott (de az nagyon): a REALIZMUS. Ez egyébként általános az amcsi sorozatokban (80 órája folyamatosan operálok, de még örök életemben ezt szeretném csinálni szümet nélkül, tojok a családomra meg úgy egészében az emberi életemre; ez az úriember ki akarja tépni a szívem és ontja rám az ólmot, mert egy eszelős vadbarom sorozatgyilkos, de én akkor is megmentem és istenkirály leszek, stb).

Való élet:
1. a zsaruk mindenkit kiparancsolnak a vérbe egy ilyen helyzetben, bombás bélának meg (mondjuk amúgy is) lőttek
2. akinek ekkora skuló van a mellében, ott pár más fontos dolognak már nem marad hely (szív+tüdő+az elnyelt energia szétvisz minden mást is) - ezek hiányában meg élni elég nehézkes
3. TAJ-kártya? Biztosítás? Ja, nincs?! Akkor ki fizeti ki (az amúgy nem szerény) tiszteletdíjamat?
Lehet menni megdögleni a közkórházba!
4. Faszom az egészbe, én nem akarok megdögleni más baromságáért!
Félreértés ne essék, ez nem az orvosi arrogancia! Ezt hívják egészséges életösztönnek. És ez nem vész ki az emberből csak úgy minden nyom nélkül. Pláne a pénzhajhász amcsi dokikból! Az úgy kel és fekszik, hogy azon töri a fejét, miért fogjákl felnyomni (mert előbb utóbb úgyis az lesz.) Ergó: egy hozzátartozó nyom fel, vagy kihal a fél kórház és azért meszelnek el? Egyszerű a matek...

Vader nagyúr 2007.03.28. 10:43:34

Ja és még valami: nincs olyan a világon, hogy a sebész durrog az altatóorvosnak a műtőben, hogy mit kell csinálni, ha kaki van a palacsintában - egész egyszerűen azért, mert azt az anesztes veszi észre először, ha baj van. És ilyenkor a sebésznél SOKKAL jobban tudja, mit kell tenni...

Olyan meg pláne nincs, hogy megy az újraélesztés, nem jön össze semmi, aztán egyszer csak jön valaki, mellbevágja a kuncsaftot, az meg elindul, mint a vekker...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.28. 10:58:18

vader: ez egy FILM bazmeg :)

toi 2007.03.28. 11:01:21

vader nagyúr se bírta volna ki a lávakövön való sütögetést, mégis létezik:))

demizson bobby 2007.03.28. 11:10:59

Meg olyan sincs ám pajtikák,hogy a kezemben nekilódulok a kijáratnak a bombával!Bázz.Nem a faszit kéne átvinni vhova, a bombát meg helyben páffoltatni?
A Merediszes részeknél vödröt tettem a tv alá,mer felpúposodik a parketta a sok nyáltól.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.03.28. 11:50:45

Kezeljétek "tudományos"(hehe)-fantasztikus filmként, és akkor minden belefér... Ahogy Ház doktornál is, hogy kimennek az orvostanoncok a beteg lakására, és átkutatják, hogy mit eszik a szentem, mitől betegedett meg...:)

Lucca 2007.03.28. 13:31:48

Nagyon ott volt, mikor McCsábító a végén hisztérikusan kereste a csajszit, csak a főnök neje vette le, hogy valójában nem a feleségére gondolt. :)
Csak azt tudnám, h mi a francnak nem hagyja ott a vöröset a barnáért, ha állandóan egymásról álmodoznak?????

Vader nagyúr 2007.03.28. 16:38:01

OK, sixx, vettem :P

Csak tudod, néha a népek ezen műsorok alapján állnak a valósághoz.
Képzeld el, egyik gyakorlaton okítom a medikusokat (mert olyat is tudok ám! :D ), magyarázom nekik, milyen is az az asystolia - tudod, mikor valaki fűbe harap, és a monitoron meg nyúlik a vízszintes csík. (Na pl. az se olyan, de mindegy...)
Erre közbevág az egyik zseni, hogy az nem is olyan, hanem a vonal szaggatott, bizonyám, mert ő LÁTTA A JÓBAN ROSSZBAN-BAN, HOGY AZ A VONAL BIZA SZAGGATOTT!!!
Na pajtás, erre varrjál gombot! Ez a manus fog téged gyógyítani másfél év múlva!!!

Akkor mit várjak a betegektől...?

almapaprika 2007.03.28. 16:53:46

Ezzel a sorozattal én is hadilábon állok, mert úgy igazán nem tudok rajongani érte, de azt el kell ismerni, hogy pestiesen szólva ez a két rész odab.szott. Ha már a realitásnál tartunk, régóta nem hitegetem magam azzal, hogy ezeknél a sorozatoknál ez szempont, de azért az nekem is fájt, hogy a hol krisztinariccsi, hol a vizenyős szemű által tapperolt töltet nem a küszöbön pattogtatás, meg betegből kicibálás során hanem a legkevésbé instabil helyzetben csinált szegény Dylan-ből "húsködöt". Persze részemről a bánatos arcú címszereplőt is atomjaira szedhette volna, mert azt hiszem ő a legidegesítőbb karakter az egész bagázsból. Jó, tudom izlések és ... Amúgy a "hogy volt" megint nagyon ott volt. :)

mókus 2007.03.28. 20:04:17

Jövő héten jön a dr. McSteamy :) Nagy "belső kisugárzása" van, ha értitek mire gondolok :D

mókus 2007.03.28. 20:34:08

Dylan is szerepel majd még..
Most azt olvastam így utólag egy kritikában, hogy Dylan a Meredith által rövid ideig szeretett pasi.. Háááát..

Az a Pasas 2007.03.29. 18:44:23

Szolidan jegyzem meg, hogy az aki a zenét beválogatta, na annak is aranyba kell foglalni a kezét. Tessék nagyon figyelni, hogy a bomba kicibilásánál/Náciférje megmentésénél milyen zene megy, milyen szöveggel.

NA. Ez kérem televíziózás a javábul.

medikus 2007.03.30. 18:36:43

Ajj, vader, itt annyira nem a realizmus szamit. Tv != reality, keszslusszpassz.

Amugy pedig ez egy full aranyos sorozat. Jo, kicsit csopog, kicsit hibadzik neha, sebaj, attol meg jo.
süti beállítások módosítása