Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Grace Klinika 2x16 - Baljós jelek

2007. március 20. 23:15 - sixx

Barom cím, rossz promó, mégis az egyik, ha nem a legjobb Grace klinika epizód volt ez, kérem szépen. Rólam igazán nem lehet azt mondani, hogy feltétlen híve lennék ennek a sorozatnak, de ez a mostani résztől letettem a hajam már annak idején is, és így, újranézve sem üt kisebbet. Tökéletes zene, nagyszerű rendezés, és mivel a SuperBowl után ment (és hozott iszonyatos számokat, winnie mester a sorozatjunkie-n értekezik róla bővebben), egy kis szex is, hogy a férfinézőnek is jó legyen.

Igen, minden férfi hagymázas álmával nyitunk, egy szőke, egy fekete meg egy barna a zuhany alatt, lassan mossák egymás hátát, és csak ránk várnak, na ja, George is felébred az álomból, és szembesülnie kell a rideg tényekkel: három nő kipipálva, szex nyista. Ekkor még azt hittem, hogy ez ilyen vidám kis epizód lesz, hát nem nagyon mosolyogtunk innentől fogva. Meredithnek rossz előérzete van, ej, csak nem kéne ma bemenni dolgozni - ezzel ugyan faszán előrevetítik, hogy minden összeomlik a kórházban, de sebaj, feszülségkeltésnek elment.

Az kórház ajtaján belépve aztán megjelenik Bailey, jött szülni, egyem meg a kis szívét, de ettől még nem lett rendesebb, sőt. George megöleli, és innentől kezdve elszabadul velünk a ló, szaggatja az istrángokat az epizód, ahogy kell. Belső vérzéssel hoznak be egy potenciális Darwin-díjas fazont, akinek a melléből egy kéz áll ki, melynek végén Christina Ricci ficánkol - csak így lehet megakadályozni, hogy elvérezzen. Harmadiknak befut egy fekete autóbalesetes férfi is, akiről kiderül, hogy Bailey férje, na fasza kis nap lesz.

Addison Bailey mellett van, Sheperd elkezdi operálni a férjét (de a Náci nem tud róla), Burke pedig a mellkasi sérülttel kezdene el foglalkozni, de mindeközben a faszi állandóan sikoltozó felesége egy pillanatra abbahagyja a nézők idegesítését, és elmeséli, hogy kedves ura épen egy házi RPG-t rakott össze, amikor MELLBE LŐTTE MAGÁT, de a lövedék nem robbant fel. OTT VAN A MELLÉBEN BAZMEG. Alex azonnal rájön, hogy mit fogdos oly hevesen a Hannah nevű mentőápoló a műtőben, és rohan, közben szól a zene, és vágunk Bailey-re, aki telefonál, hogy hol az ura, ÉS KÖZBEN MEGY A ZENE, és Sheperd már műt is, amikor beroban a műtőbe Alex, hogy FEKETE KÓD.

A főnök kizavar mindenkit a kórházból, és hívja a tűzszerészeket, azok meg jönnek is, és Kyle Chandler vezeti őket, akit kurvára bírunk, így behúznánk még egy jó pontot az epizódnak, csak már nem fér a papírra. A bomba a manus mellkasában nem vicc, mindenkinek el kell húznia a folyosóról is, mert ha robban, akkor kő kövön, stb. Sheperd nem hajlandó abbahagyni a műtétet, mert fél Baileytől, akinek Addison végre elmondja, hogy a férjét éppen műtik. Hannah kissé kezd kiborulni, mert a mutatóujja  egy éles lőszeren van éppen, ami nem lehet kellemes, de próbálnak lelket önteni bele - nem sok sikerrel.

Bailey szülése lassan megindul, Izzie megunja a tétlenséget, és berángatja Alex barátunkat a takarítószeres szekrénybe egy heves kufirc erejéig, Shep rendületlenül műt tovább, Hannah nővérkét pedig úgy hagyja ott az aneszteziológus, mint Szent Pál az oláhokat, ő ezért nem kap fizetést, mondja, és futásnak ered. Ki más menne be a műtőbe, mint Meredith és Christina? Ki más állna a sík ideg Hannah mellé, mint a főszereplő? És vajh ki dugja be a kezét a fel nem robbant robanószerhez, mialatt Hannah kiszalad a világból is, mint Meredith? Na innen folytatjuk a jövő héten.

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der Beste 2007.03.20. 23:53:29

Nem ismertem fel a mentős csajban Ricci kisasszonyt :(
Szégyellem magam.
S bánom, hogy nem néztem elejétől ezt az epizódot.Jó lett volna a legjobb résznél becsatlakozni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.03.21. 09:00:46

Der Beste: Mert a frufruja eltakarta a homlokát... Azzal együtt lehetetlen nem felismerni.
Egyébként tényleg jó rész volt, és a guta kerülgetett, amikor vége lett - mert nem lett vége. Naggggyon idegesítő helyen hagyták abba!

toi 2007.03.21. 10:09:16

na pont a grace-től nem számítottam cliffhangerre. mellbe vágott mikor vége lett.
tényleg jó volt, de nem számítottam rá, hogy sixx ódákat zeng róla:)

Picard 2007.03.21. 10:13:15

Nadine: Ez mindig így volt és így is lesz. Ennek ez a korreográfiája. :))

Filmes szlengben ez az un "cliffhanger" epizód. Jellemzően a duplarészek ilyenek, meg a szezonvégi részek.

Én ilyenkor mindig beidegelem magam, letöltöm a következő részt és előre megnézem.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.21. 10:26:21

toi: ha valami jó, akkor jó. lesz még ütős rész a Grace-ben, bőven, és lesznek nagyon szarok is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.03.21. 10:49:58

Picard: Tudom, tudom... Attól még nagyon utálom ilyen „kiszolgáltatottnak” érezni magam - pláne, egy kereskedelmi csatornának. Pfff!

Az a Pasas 2007.03.21. 10:54:45

No igen. Anno ugye, csak kicsit volt cliffhanger, mert duplarészként nyomták amerikai kollegáink agyába. Feltételezem, ha nem teszik felgyújtják a stúdiót.

Akövetkező részben tessék figyelni a zenére, meg akinek olyanja van az a szövegre is, mert akkora aranyba foglalás jár érte, mint ide a Lostos sziget.

"Was there an explosion?? .........."

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2007.03.21. 11:26:40

Hát a főszereplő biztos nem hal meg - mindamellett hogy ő a leggyengébb szereplő szerintem - szóval annyira nem cliffhanger. De én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

vicc1 2007.03.21. 11:53:51

Az a Csávó: Ugyanúgy egy hetet kellett várni a folytatásra Amerikában is. A cliff meg nem azért cliff, mert aggódunk, hogy jaj, meghal, hanem mert a csúcsponton hagyják abba.

toi 2007.03.21. 13:33:16

szerintem meg azért cliffhanger, mert a filmtörténelem legelső sorozatának egyik epizódja úgy végződött, hogy a főszereplő lógott a levegőben valami szikláról. a következőben derült ki a sorsa.
de ha tévednék, javítson ki valaki hozzáértőbb.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.21. 14:02:03

tessen olvasni a sorozathatározót (de toinak igaza van):
comment.blog.hu/2006/04/11/sorozathatarozo3

Veo 2007.03.21. 14:12:40

kövezzetek meg, de én speciel jobban szeretem ezt a sorozatot, mint a sok hülye valóságsót (szigorúan Stohl Bucival) meg a jégen vagy tácparketten idétlenkedő magyar "szárokat" (igen, az idézőjel szándékos, B. Szilvit és Ms. Fittnesszguru Schobert Norbinét nem tarton sztárnak, bocsi).

Veo 2007.03.21. 14:13:50

Yooha:
korrekció: a sorozat első évadában a Grace-t játszó lány csak mellékszereplő volt, ebben a részben akarták kiírni, de a népakarat (sok dühös levél) miatt megmentik:)szal igen, nem hal meg:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.03.21. 14:14:12

Most én is elcsodálkoztam egy kicsit: Náthásszemű a főszereplő? Nahát!:o
Fura egy ilyen „határozott” (vagy nem? Vagy igen? Vagy mégsem?) karaktert főszereplőnek szánni. Bár én még csak 4-5 részt láttam a sorozatból, lehet, hogy a többiben erőteljesebb jelenléte volt. Nekem kicsit nem evilági ez a nő...

Veo 2007.03.21. 14:17:55

Nadine: gondolom azért náthás szemű, mert valóban szép piros volt a szeme az utplsó jelenetekben :)
szerintem sem evilági, pont ezért ő a "kedvencem" a szereplők közül...de én már csak ilyen "furi" vagyok:)

Fega 2007.03.21. 15:52:21

A pilot után a második számú GA epizód. Szerintem.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.21. 16:18:23

veo: ezt honnan vetted? már hogy Ellen Pompeot ki akarták írni a sorozatból, és ki akarták nyírni ebben a részben? GREY'S ANATOMY a címe, nem ALL THE OTHER FUCKERS' ANATOMY

cozumel 2007.03.21. 16:27:58

Szegeny Meredithnek apja lelepett, anyja meg hulye karrierista picsa. Csoda, hogy hatarozatlan? Elkurtak na....:D:D:D

(de majd helyere kerulnek a dolgok, tessenek turelmesen varni:D)

mukuru 2007.03.21. 21:38:44

"Grace-t játszó lány csak mellékszereplő volt"

haha, nincs is grace nevű szereplő
süti beállítások módosítása