Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x10 - Lépéselőny

2007. március 15. 07:06 - sixx

Ott fejeztük be, hogy Lindsay ki akarja nyiratni Sydet, és erre Arvin bácsit tartja a legalkalmasabb (és zsarolhatóbb) személynek, Syd memóriáját valami tudósember akarja rendbeszedni, a cliffhangerben pedig Syd lát valamit álmában és ómájgád felkiáltással nyugtázza. Innen folytatjuk, a látvány Will maga, a Sydbe titkon szerelmes egykori haver, akinek az életét a kémcsaj tulajdonképpen tönkrevágta. Biztos jó szellemet alakít majd ebben a fura kis bábjátékban ami Syd agyában zajlik.

KémFater azon nyomban hívja a tanuvédelmi programot, nesze neked biztonság, én biztos nem fogok soha senki ellen tanuskodni, ha egy telefon és kész, máris oda a fedés. Syd majd beszél Willel, az meg bevall mindent (na ja), oszt jónapot, ez a nagy terv, de most komolyan, ez az Alias, egy percig se gondoljuk már, hogy minden flottul megy. A tudósember mellesleg arra a megállapításra jutott, hogy Syd memóriájának bizonyos részeit törölték - rádaásul ebben a csajszi önként és dalolva vett részt, nesze neked válaszok.

Syd nem kicsit hozza rá a szívbajt Willre azzal, hogy megjelenik Wisconsinban, ahol az építőmunkásként tengeti életét és Jonas névre hallgat. Könnyes összeborulás jön, emlékek idézgetése, véresen ébredtem a kádban, mondja Will, hát igen, ezzel jár, ha Syddel barátkozik az ember. Syd álmában Will egy St. Aiden feliratos dobozt szorongatott, akiről kiderül, hogy Will kapcsolata volt az ügynökségnél, de csak ő tud vele kapcsolatba lépni, szerintem meg vannak számlálva a napjai.

Will kapcsolata megérkezik, és LAZAROV AZ BAZMEG, ezt nem hittem volna. Syd is kiakad, nem csoda. Amikor Will megemlíti, hogy Julia Thorne küldte, és tudja a nevét is, a faszi kiakad, Grazról kérdez, illetve valami izéről, amit meg kellett volna találni, de megjön Sark egy hippikorszakból visszamaradt VW mikrobuszban (aki az előző részben megismert tudósemberből szedte ki a dolgokat némi morfium és egy térdbe eresztett golyó segítségével), és nyakon lövi A SAJÁT APJÁT, de csak kábítólövedékkel, hogy nézne már ki, ha kinyírja, nem? Lövöldözés, menekülés, majdnem meghalás jön, apu Sarknál marad, Sydék meglógnak és elkezdenek inni, aztán dugnak egy jót, hehe.

Arvin bácsi félmillióért talál egy orvlövészt Lindsaynek, és ezzel párhuzamosan KémFaternek előadja a Syd életéért aggódó nagybácsit, welcome back, Mr. Sloane. KémFater pofánvágja az egyre idegesítőbb Lindsayt, mert Syddel viccel, és ezt nem szabad, irány a sitt, és Vaughn is megy vele a biztonság kedvéért. Az nem semmi, hogy az apósjelölt még mindig Mr. Vaughnnak szólítja a lánya fasziját, nem randiznék Syddel semmi pénzért.

Grazban összeérnek a szálak: Sark egy helyes kis hordozható lángszóróval kiszedi az apjából, hogy mit mondott Willnek, Sydék rockzenész maskarában jelennek meg a portán, végre van min röhögni. Syd meghekkeli a szálloda rendszerét a tévén keresztül (ne kérdezzék), és rálel a Julia Thorne által a széfben hagyott cuccra, amit persze az immáron ÁlFrancie-vel megerősített Sark is keres, és meg is szerez előttük, de csak időlegesen, mert a verekedések végén Sark/ÁlFrancie - Syd/Will 0-2, a klón ráadásul még egy kést is kap a szívébe, még a végén tényleg meghal.

Az epizód végén jöhet a csere, Syd a Rambaldi hogyishívjákért cserébe, plusz az Arvin bácsi által felhajtott orvlövész a képben, na vajon kit kell lelőnie? Lindsayt, ki mást. Arvin bácsi nagyon megkavarta ezt a málnaszőrt. A Rambaldi szerkezet persze nem volt a ládában, legalábbis ezt mondja Arvin bácsi, de nem hiszünk neki, mert velejéig romlott és geci. Dixon, Vaughn és KémFater ismét a CIA-ban, minden a legnagyobb rendben. Marshall elemzi a Grazban talált dobozt, amit ki más, mint Rambaldi csinált, és emberi szövetet tartalmaz, feltehetően a sajátját. Jövő héten talán ez is kiderül (muhaha).

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.03.15. 08:56:01

Will csak ebben a részben? Pedig őt bírtam nagyon...
Sixx, ez most jó cinikus volt:P
Jó reggelt március idusán!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.15. 09:12:39

neked is, itt szép az idő.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.03.15. 09:20:48

itt északon fú a szél és ragyogóan süt a nap. bekapcsoltam a tévét. és eljöttem előle azonnal. kezdődik???? ugye nem???

Dr. Stein (törölt) 2007.03.15. 10:10:25

Óvakodjatok március idusától!
22 év elmaradt fotelpatkányságát a Rome spoilerrel kezdtem. Jó!
A Numbers meg nem. Sajnálom a hét részt, amiért fizettem.

Jeriko, Kingdom Hospital? Érdemes belevágni?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.15. 10:30:22

Rome spoiler??? hol? Jerikó nekem bejön, az első három részt kell kibírni, utána nem rossz. A KH szerintem fos.

Dr. Stein (törölt) 2007.03.15. 10:42:04

Na jó, az első rész. The Stolen Eagle.
Egyébként bocs a tájékozotlanságért vegyes hülye kérdésért, de ezeket hol játszották, hogy szinkronizálva vannak?

Rome, Numbers, Carnivale, Entourage, Everwood és a Trubadurs?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.15. 11:02:21

Rome - HBO, második évad hamarosan; Carnivale - HBO, DVD-n kapható, 2 évad után cancel; Entourage - Törtetők címmel fut asszem a 2. évad most is az HBO-n, de lehet már a 3.; Everwood - TV2, címét nem tudom, délutáni sávban megy hétköznapokon; utolsót nem ismerem.

Dr. Stein (törölt) 2007.03.15. 11:06:15

Tehát nem a kis adók nyomják ezeket először, mint a Lost-ot. A trubadurs nehéz ügy, nem veszem el a kenyered, de írok egy postot "Hogy lesz" címmel. Montanai magyar emigránsok próbálkoznak. Dél körül felrakom.Aha, "Gyurcsány takarodj!" - a múzeumkertben. Elmarad a hivatalos beszéd. Beszél majd más. Tomcat viszakozik?

Gabba 2007.03.16. 18:22:15

Sixx, nem eget rengető, de azért szólok: az elején még jól írtad, Lazarey - de most már egy ideje Lazarovként emlegeted.