Hogy volt?

Hogy volt: Hősök 1x03 - Egy hatalmas ugrás

2007. március 09. 07:42 - sixx

Kérem szépen ennek az epizódnak már tanulsága is van: ha valaki a gimi bikájával a tábortűz mellett hetyeg, azt vagy megdugják, vagy megölik. Persze ha halhatatlan, akkor menten más a leányzó fekvése (muhaha).

Hiro az előző rész végén összeszorította a száját, és visszakoncentrálta magát térben/időben Tokióba, de szerencsére magával vitte a képregényfüzetét, amiben Isaac Mendez, a hernyós festő megrajzolta kalandjait, így meggyőzi Ando haverját, hogy igenis el kell menniük Ámerikába, mert ottan nekik küldetésük van. Egy nagyon zsivány trükkfelvételnek köszönhetően a kis japán demonstrálja a képességét is, és elindulnak. Olyan ez a páros, mint a Star Warsban a két robot, ha már nagyon feszült a helyzet, bevágják a képüket, és mindenki eleresztheti az izgalmában szorongatott karfát.

Peter, a szenvelgő ápoló otthagyja biztos állását, és a világ megmentése érdekében tesz lépéseket, de 1) csak nem tud repülni, 2) a testvére, az egyre gecibbnek beállított Nathan egy szavát nem hiszi el. Még szerencse, hogy a valószínűtlenül szürke szemű és iszonyú vastag ajkú Tawny Cypressnek bejön a kissé hibbantnak tűnő fiatalember, és smárolnak is az esőben, a tévé történetének egyik leggiccsesebb jelenetében. Peter emellett pofán vágja Nathan testvérét, mert az egy partin bejelenti, hogy szuicid hajlamokkal rendelkezik.

A gondolatovasás átok, derül ki Parkman közrendőrről, hiszen a neje rühelli, és ha eddig kétségei lettek volna efelől, mostantól nem nagyon lehetnek. Az FBI azonban igényt tart szolgálataira, és milyen jól teszik: Matt barátunk megmenti az előző részben már egyszer elmenekített kislányt Sylar karmaiból, sőt, még le is lövi, de nem hiába ő a főellenség, a golyó sem fog rajta, ráadásul teleportálni/repülni is tud, nem lesz eccerű legyűrni, az tisztán látszik. Az epizód végére Matt összefut egy hallgatag fekete emberrel, akinek a nyakában egy fél DNS-spirálra hajazó medál lóg, és szigorúan néz. A fakabát erre összeesik, vajh mitől?

Clairemackó a Szemüveges Emberrel él családi életet, majd a futballcsapat irányítójával nemit, majdnem, de a spontán nemi erőszaknak egy csirkeláb alakú fadarab vet véget azzal, hgy beleáll a szőke csaj fejibe, amitől az meghal(?), de amint a halottkém kihúzza a koponyájából a cuccot, feléled, ott, a boncasztalon, szépen kiterített belső szervekkel. Nem lehet egyszerű így ébredni, az biztos.

Ami a többieket illeti, Mohinder és Éden kisasszony PapaSuresh laptopjában egy könyvre lel, amiből kulcs esik ki, meg információ Sylar lakhelyéről. A kéró első látásra semmiben nem különbözik az átlagos sorozatgyilkos idióták barlangjától, a falon feliratok, vérrel gondolom, ez hozzátartozik a mitológiához. Persze amikor már rendőrökkel mennek vissza, semmit nem találnak.

Niki/Ikin a sivatagban ás, és temet gazember hullákat, visszaúton egy remdőr lemeszeli a csajt, és viszi valami Linderman nevű emberhez, aki egy nagyon fontos csákó lehet a sorozatban, mert Ali Larter meglehetősen limitált színészi képességei ellenére is el tudta játszani, hogy totál beszart a faszi nevének említésétől.

38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.03.09. 09:16:08

jajjdejóvolt ezis!
parkman rendőr lesz az én emberem, nagyon szimpatikus. valyon köze van ehhez az aliasnak?
a japók überelnek mindent, azok a dumák, meg pofák kegyetlenek.
a boncasztalos befejezés kicsit sokkoló volt, most már nem lehet ő is átlagos.
mikor lesz már csütörtök?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2007.03.09. 09:33:48

Mostmár biztos hogy Eden a kedvencem (jó ugrás volt az Evewoodból)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.09. 09:37:04

ajaj, a java még csak most jön...innentől kezdve nemigen lesz rész hűbazmeg pillanat nélkül.

toi 2007.03.09. 09:40:40

sixx: megdugják - elírás. csak úgy megjegyzem:)

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.03.09. 09:45:15

Nem azért, de ez a rész elég kevés volt...A vasárnapi erős indítás után kicsit csalódtam. Nem sokat haladt előre a sztori. Max annyit, hogy Sylar is különleges, és van egy hallgatag néger faszink.
Nekem még mindig nem esett le, hogy akkor Niki mit is tud? DrJackyll/MrHyde nőben?
Egyelőre sokkal több a kérdés, mint a válasz, ez elég veszélyes, akkor is ha én nem adom föl olyan könnyen :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.09. 09:51:27

danke, javítottam. reggel van még.

CsDobozka 2007.03.09. 09:58:41

Én naprakész vagyok a Hősökből, folyamatosan töltöm az új részeket, de most hogy a TV2 elkezdte is adja, egyre több ismerősöm jelzi, hogy nem bírja kivárni a köv. részig, így szépen adjam oda neki dvd-n mindet ami megvan. Lassan tanulmányt lehetne írni a sorozat függőséget okozó mivoltáról :)

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.03.09. 10:06:57

Na pont ez a (zegyik) legnehezebb egy sorozat írásakor: pont annyi homályos pont maradjon, hogy idegbajt kapj a következő részre várva, de ne unj rá arra, hogy sose kapsz válaszokat. Én a 24-nél azért hozzászoktam, hogy kevesebb a megoldatlan dolog, de függőséget már az is okozott.
Én se bírom kivárni a következő hetet szerintem, marad a tömbösítés...

2007.03.09. 10:12:25

claire?
a fájdalmat érzi? vagy azt se?
valszeg nem... szal csak a látványtól vág
pofákat?

lost roomba jobb volt az időmegállítás fizikája szvsz. ott nem lehett semmit se megmozdítani. nekem pl az jobban elképzelhető, mint a hiró mutatványa.

toi 2007.03.09. 10:14:49

most amúgy is lehet szedni ezerrel, freeleech van az oldalon. fennt van a 18. részig, lehet, hogy hétvégén neki is állok, mivel én még csak most kaptam rá az ízére a heroesnak.

kifli 2007.03.09. 10:25:25

spoiler!
aki töltögeti a Heroest, láttátok a 18. részt? Az emo-s hajtincs végre lehullt, ezért köszi Sylar...:), és csak ápr. 23-án lesz a köv. rész

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.09. 10:31:06

nem akarok rendőrködni kifli, de télleg ne spoilerezzünk. a zindex fórumokon van szaktopic, ott naprakész a nép. forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9151011&la=65073037

tistedur 2007.03.09. 10:31:16

kifli!
boncasztalon végzed..:)

toi 2007.03.09. 10:33:37

bakker, tényleg. most nézem a port.hu-n, hogy 15-én nem lesz heroes. helyette dicapriós aviátor lesz. basszák meg!
akkor tényleg marad a torrent.

Halvány Görény 2007.03.09. 10:49:13

volt egy ilyen, hogy hiro a katasztrófánál visszaugrik az időben és térban jápánba, de nem oda ahonnan elindult, mert a kolléga (legalábbis a fordítás szerint) olyasmit kérdez, hogy hol a fenébe voltál hetekig? elvileg 5 hét telt el, tehát ha visszaugrott volna oda ahonnan jött, akkor a kollégának nem tűnt volna fel a hetekig tartó hiány, tehát most ezt úgy értem, hogy max. 3 hetük maradt. egyébként ez hiba, vagy nincs jelentősége, mert nem lesz kihasználva az időtartam, vagy majd meglátom?

tistedur 2007.03.09. 10:57:08

HG!
azt a telefonbeszélgetésben mondja.mármint az öt hetet.amikor felhívják,hogy igazoljon alibit hironak..
hiro ugyanabba a metrószerelvénybe érkezik vissza :)

RavenLord 2007.03.09. 11:33:21

Lehet, hogy rajtam kívül keveseket zavar, de engem nagyon, hogy az amerikaifutball kifejezéseket rendre igénytelenül és rosszul fordítják a szinkronban. A tegnapi részben is "hátvédnek" mondták az irányítót... Nem lehetne szólni a szinkronosoknak (úgy általában), hogy ha egy olyan dologról an szó, ami ott a kultúra része, akkor legalább kérdezzenek meg valakit aki ért hozzá!

A tv2 komolyan gondolja hogy jövő héten nem lesz új rész!? Nagyon szomorú...

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.09. 11:40:21

raven: csütörtökön március 15 lesz, a tévék már készülnek...az amerikaifutball kifejezésekkel kapcsolatos böszmeségek miatt én 20 éve tépem a hajam, nem lehet mit csinálni, ha eccer itthon a "back" szóra egyből a "hátvéd" ugrik be a fordító szakmunkásoknak.

twillight 2007.03.09. 11:42:10

Huhh, a megszokás miatt Fábryt néztem, de soha többé. Egyrészt mer' ez a jó, másrészt mer' abba' meg egy fia poén nem volt.
Claire meg biztos érzi a fájdalmat, csak a gyógyulás miatt - meg mert ezzel nőtt fel - nem annyira "zavarja" gondolom. Pont elcsíptem ahogy kiterítve fekszik, és egyszerűen fenomenálisak a képi megjelenítések a sorozatban! Golden globot neki, meg Oscar-jelölést!

maybach 2007.03.09. 11:44:58

tistedur!
A szerelvény ua., de az irodában kérdi, hogy hol a fenében volt eddig, mert lehet már nem is ott dolgozik. Már a hiányzás miatt.

Garott 2007.03.09. 11:47:17

Ha ez nem egy ilyen képregényes film lenne, akkor Niki képességére azonnal azt mondanám, hogy tudathasadás. Az már más kérdés, hogy akkor miért nő meg ennyire az ereje. Viszont ez a rész megerősített abban a gyanúmban, hogy mindenki rendelkezik minden képességgel, csal nem mindet tudják máris használni. A másik ötletem, hogy Sylar egyszerűen elveszi az emberek képességeit. De majd meglátjuk.
Az viszont, hogy jövőhéten nem lesz rész, az nem túl meglepő. Ugye ünnepekkor mindig ki szokták hagyni a normál műsort, ráadásul most még ott van az a lehetőség is, hogy a híradó kiüti az ünnepi menetrendet.

tistedur 2007.03.09. 11:47:41

maybach!
arról lemaradtam..:)
még jó,hogy elmesélitek :)

Toymao 2007.03.09. 12:00:31

És arról volt-e már szó hírként, hogy Miszter Iszáák képeit árverésre bocsátják epilepsziás alapítvány javára?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.09. 12:08:49

ja, mai hír volt, de nvalahogy kimaradt...

Legényanya 2007.03.09. 14:43:13

Egészen addig nem volt rossz amedigg fel nem ébredt a lány szétnyílt melkassal, na ne már akkor meg hogy kap levegőt? Meg egyébként akkor ő lehetne az első olyan ember akinek elég csak a fej a létezéshez? Részemről ez hihetetlen nah oké hogy halhatatlan de legalább újra összerakta volna magát vagy valami vagy az a következő részben lesz? Vagy így marad mert így tovább tud a víz alatt maradni? Hehehe

tistedur 2007.03.09. 14:47:33

a mellkasa ép..csak bőr nincs rajta :)

anomália 2007.03.09. 15:13:48

Parkman közrendőr nekem is szimpi, mert nagy a feje.

Halvány Görény 2007.03.09. 15:29:50

szóval? szpojlergyár, akkor végülis mi a helyzet az idővel?

2007.03.09. 16:01:30

felirat szerint:
63
00:04:49,257 --> 00:04:51,420
Hol voltál az utóbbi két napon?

64
00:04:51,676 --> 00:04:53,552
Elteleportáltam a jövőbe!

Halvány Görény 2007.03.09. 16:21:58

ez teljesen biztosan az, ami tegnap lement adásban?

zolij 2007.03.10. 09:44:53

nem mondták, asszem japánul mondták, de feliratban kint volt

zolij 2007.03.10. 09:45:33

hm, hát ezt most jól megfogalmaztam, de aki akarja, az érti

nikita · http://couchsurfing.blog.hu 2007.03.18. 22:55:54

"Clairemackó a Szemüveges Emberrel él családi életet, majd a futballcsapat irányítójával nemit, majdnem, de a spontán nemi erőszaknak egy csirkeláb alakú fadarab vet véget azzal, hgy beleáll a szőke csaj fejibe, amitől az meghal(?), de amint a halottkém kihúzza a koponyájából a cuccot, feléled, ott, a boncasztalon, szépen kiterített belső szervekkel. Nem lehet egyszerű így ébredni, az biztos."

nem biztos, h a halottkém boncolja, szerintem inkább a nevelőapja vagy Sylar..

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.19. 05:26:57

nikita: a halottkém az, elhiheted. az apja és Sylar is férfi, kezdjük ott...