Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Az elnök emberei 7x09

2007. március 07. 01:11 - sixx

A hetedik évad első olyan epizódja volt ez, amit akár Sorkin is írhatott volna - ha nem lett volna egyértelmű már az első perctől kezdve, hogy az esküvő csúszni fog a kazah balhé miatt. De ne fanyalogjunk, mert valóban jól sikerült, klasszikus TWW rész volt ez, olyan, ami után az ember azonnal nézni akarja a következőt, és ez a lényeg.

A címből kitalálható egyik szál az esküvő, illetve annak csúszása, mindenki készül, Will Bailey persona non grata a két héttel ezelőtti ara ríkató tevékenység miatt, de Kate Harper meghívja a buliba - valami lesz közöttük, ez nyilvánvaló. Itt jegyezném meg, hogy Mary McCormack fekete estélyiben akármelyik sorozatban megjelenhetne egy kicsit, nagyon örülnék neki.

Persze az előkészületeket folyamatosan zavarja az egyre eszkalálódó helyzet Kazahsztán határán: az oroszok és a kínaiak egyaránt csapatokat vezényelnek a határ környékére, és félő, hogy túl is lépik azt, miközben az országban egy pár amerikai tengerészgyalogos is ott figyel. Jed szegény ahelyett, hogy a lányával foglalkozna, és a vendégekkel smúzolna, folyamatosan a krízis elhárításán dolgozik, melynek végén kissé kikel magából, és elküldi a kínai miniszterelnököt a náthás picsába, hadd adja már férjhez a lányát, kurvaélet. Előtte azért még leül a vőlegénnyel, és a frászt hozza rá - ez a jelenet nagyon jól sikerült, kár, hogy ilyerövidre.

A másik szálon Josh összeomlását láthatjuk, stratégiai hibát követ el azzal, hogy kész feladni Illinois államot olyan értelemben, hogy a kampány rendelkezésére álló (limitált és egyre fogyó) pénzmagból más államokra koncentrál - ott úgyis 10 pont hátrányban vannak, minek kidobni a lóvét az ország egyik legdrágább médiapiacán? Persze visszaüt a dolog, miért is ne ütne, amiből a párt nagyjait arra a következtetésre jutnak, hogy a magéban is egyre jobban kételkedő Josh nem alkalmas arra, hogy a finisbe vezesse a demokrata kampányt.

Az esküvőn összeér a két szál, Santost nagyon győzködik, hogy egy tapasztalt kampánystratégát (Leo) kellene a végére előhúzni a kalapból, de az alelnök jelölt meggyőzi arról, hogy itt már nem ezen fog múlni a dolog, hanem magán a jelöltön: Josh eddig tudta elvinni a hátán, most már neki kell megdolgozni a végső győzelemért. Igaza is van mellesleg, de Josh  szegény nagyon kiakad, amikor meghallja, hogy Leoval akarják helyettesíteni, ez a jelenet is rohadt jól sikerült. Jed a záró képsorokban (egyórás késéssel) végre férjhez adja a lányát, miközben a kínai és orosz csapatok virtuális farkasszemet néznek egymással a kazah olajmezők felett.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénólánzsahleF 2007.03.07. 01:28:05

a kazah-orosz-kínai szál nagyon unalmas, kivéve bartlett pattogását a rész végén.

amúgy meg mér kell mindíg sorkin után siránkozni? ez az évad idáig nagyon jó, ki nem szarja le, h ki írta?

dzsii 2007.03.07. 01:29:08

Will nem a vőlegényt készítette ki a meghívottak listájával? Vagy valamiről lemaradtam?

Toymao 2007.03.07. 12:31:48

Részletekre nem emlékszem, több, mint egy éve volt, de arra fekete estélyire igen. Meg mondjuk Mary McCormack úgy bármikor, általában... :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2007.03.07. 14:28:33

Jó, jó, de én Janel Moloney-vel is nagyon szívesen lennék egy kampánycsapatban! ;)))
süti beállítások módosítása