Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Battlestar Galactica - 1x03

2007. március 05. 18:45 - sixx

A pilotnak is tekinthető mini talán leggyengébb 45 perce volt ez, mert ugyan valamennyit haladtunk előre (a Ragnar bázisig), de csak apró, kis lépésekkel, inkább a konfliktusok és ezok kezelése állt a középpontban. Megkaptuk az első civil kormány vs. flotta összecsapásunkat, ami tulajdonképpen az egyik mozgatórugója lesz a sorozat történetének, csak ott majd Adama szájal Roslynnak és viszont, nem pedig a kőbunkó Tigh.

Apollo és a civil flotta túlélte a Cylon attakot, mégpedig úgy, hogy a kis Adama valamit baszkurált egy ilyen elektromágneses hogyishívjákkal, az meg olyat tett, hogy a rakéták megbolondultak tőle. A lényeg, hogy mindenki mosolyog, és folytatódik a mentés, hiszen van egy rakat olyan hajó, amely nem képes fénysebességgel ugrani, és az utasokat át kell telepíteni róluk olyan hajókra, melyek igen. Nem árulok el vele nagy titkot, de ez nem teljesen jön össze, így az emberiség úgy 50.000 főre apad, ezzel Miskolcot sem nagyon lehet újra benépesíteni, nemhogy egy világegyetemet. A szerencsésebb hajók elugranak a Ragnar állomáshoz.

Boomer és Baltar is a civil flottához került, miután a meglehetősen szemrevaló Grace Park alakította pilóta egy vészjelzést leadó bólyával kommunikált Apollóékkal. Baltar a hajón még egy dózis Chipsixet kap, és rádöbben, hogy valami nagyon nem stimmel az agyával: ezt később az elnöki hajón megjelenő és majdnem a farkába ülő szőkecsaj is megerősíti. Az, hogy a fejében lévő csaj a tudatalattija kiterjesztése, esetleg a lelkiismerete lenne, még nem derül ki, és egy ideig nem is fog. Mindenestre kellemes perceket szerez nekünk a duó, különösen James Callis játéka és Tricia Helfer izé, adottságai miatt.

A Galactica mindeközben megérkezik a  Ragnarhoz, mit sem sejtve arról, hogy a civilek életben maradtak, és nekilátnak feltölteni a hajót - de találnak egy fazont az állomáson, aki láthatóan szar bőrben van, és kissé ideges. Az admirális is átmegy beszélgetni vele, és egy robbanást követően (egy töltetet szarul rögzítettek) az állomás egyik folyosóján ragad vele: meg kell kerülni az egészet, hogy visszaérjenek a raktárhoz. Útközben a faszi egyre szürkébb lesz, és Adama rádöbben, hogy azért, mert a mesterséges idegpályák nem funkcionálnak normálisan a csillagködben. Rövid tusakodás után Adama átmegy terminátorba, és szétveri a cylon arcát.

Az epizód végére a civilek megérkeznek a Ragnarhoz, összeölelkezések és szócsaták következnek, az elnöknő ellátmányt szeretne, a sereg nyugalmat és kevesebb civilt a környékükön, Gaius Baltar pedig már senkivel nem tud úgy beszélgetni, hogy ChipSix bele ne pofázna, ez engem kurvára zavarna. Igaz, a szőke nő felhívja a figyelmét valamire: a híd közepén lévő konzolon egy cylonok által készített berendezés (bomba, mi más) figyel, vajh hogy kerülhetett oda? Hát úgy, hogy van a hajón még egy cylon. Nabazmeg. Jövő héten vége a mininek.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flimo13 2007.03.05. 20:00:31

Most a minit négy részletben adják le, vagy miafa'? Tényleg vontatott egy hónapig nézni, de majd főleg a második évad kárpótol (ha még nem láttad).

Dr. Stein (törölt) 2007.03.05. 20:33:20

Sixx, most hogy vonalban vagy... izé, nem kaptátok meg, vagy csak nem érdekel?

szokvany.blog.hu/2007/03/04/iro_vs_olvaso_talalkozo

Cole 2007.03.05. 21:11:26

Hatt, en sajnalom de tobb BSGt nem nezek, es tippre nem leszek ezzel egyedul, hanem meg joparezren.

Ujabb filler epizod az S07E17, mert semmi sem tortenik benne, egyetlen dolgot kiveve, ami a resz lenyege, (nem irom le mert spoiler), es ... Nah mind1. Tobb honapja megirtak mar kulfoldi forumokon a dolgot, hogy kiirtak a sorozatbol egy szereplot, de hogy pont ot...

Bye BSG! Ellenben Heroes a Heroes egyre inkabb bedurvul, a 18. resz mar iszonyat utos... varom a masodik szezont!

sixx · http://comment.blog.hu 2007.03.05. 21:15:11

stein: nem néztem még a mailem, BSG 3x17 volt a soros először. Holnap reflektálok mailben, de nem zárkózom el a dolog elől.

lokkoLori 2007.03.06. 01:10:10

nem bomba, de nem is tudni mi az a cylon valami :P

tamass 2007.03.06. 08:42:37

bizony... a Heroes duborog elore mint egy bolenycsorda...

De mekkora boszme cliffhanger van a vegen

xszolixxx 2007.03.07. 08:15:34

Hát ez a BSG 3x17 tényleg nagyon szar volt.
Ezek tényleg ki akarják nyírni a BSG-t?
Az előző 3-ra is rá lehetett fogni, hogy filler epizódok, de azok egészen jók voltak, de ez katasztrófa.
süti beállítások módosítása